A vártnál is paprikásabb hangulatban zajlott az a lakossági fórum, amit Debrecenben, a Fidesz sokat emlegetett fellegvárában tartottak hétfőn a városba csábított CATL akkumulátorgyár ügyében.

"Vigyék Felcsútra!" Nem akarnak akkumulátorgyárat a debreceniek, a polgármestert is lehurrogták a lakossági fórumonFotó: debreceninap.hu

A kínai beruházást a városvezetés teljes mellszélességgel támogatja, és szokásához híven akkor sem megy szembe kormányzati döntésekkel, ha az egyértelműen kiváltja a lakosság unszimpátiáját.

A Debreceni Nap hosszabb beszámolót írt az eseményről, és egészen parádés jeleneteket is láthatunk a helyszíni videókban.

A Debreceni Egyetem Víz- és Környezetgazdálkodási Intézetének akkumulátorgyár-párti vezetője például kikérte magának a közönség "üvöltözését".

A legtöbb savat Papp László polgármester kapta, aki igyekezett nyugodtan, és türelmesen kezelni az indulatokat. De számos kérdésre nem sikerült érdemi választ adnia.

Arra például, hogy a debreceni városvezetés miért nem indított népszavazást a beruházás kapcsán, csak a veszélyek hiányát emlegette.

Személyes kedvencünk a chemtrail-hívő hölgy, aki egyébként korrektül vázolta, hogy Debrecenben amúgy sincs víz, és a kínai gyár ebből is csak elvesz majd.

Forrás: debreceninap.hu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Már várom a fideszesek reakcióját,miszerint Soros hívei töltötték meg a termet,direkt elvéve a helyeket a valódi helyi lakosoktól,plusz Gyurcsány ja és Zelenszkij :D
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
Már várom a fideszesek reakcióját,miszerint Soros hívei töltötték meg a termet,direkt elvéve a helyeket a valódi helyi lakosoktól,plusz Gyurcsány ja és Zelenszkij :D
jáger laszló
Lehet,hogy Gyurcsány akarja Felcsútra vitetni az akku gyárat hogy feltöltse általa az orbán koirmányzatot!!
csak ennyi
barátilag
J,L.
balos
Nem volt elég "jó" példa a Gödi méreg üzem?A nemzethy család saját barátos maffia a nép irtásra tesz fel mindent!
zenebohóc
Hány embernek ad munkát? Ja, ha nem kell, hozzák ide!
simmering73
@KisTehen: Neked büdös a munka te marha, aki naphosszat itt baszod a rezet.
magyar1
@KisTehen: Ne védd a védhetetlent! Az akkulátor is veszélyes hulladéknak számít - ugye?
Miért nem cukorgyárat létesítenek? Ahhoz nincs elég eszük.
magyar1
@KisTehen: De közben (bevallom engem is megtévesztett az elektromos autóval kapcsolatos előny) de közben olvastam valahol egy tudományos cikket és meggyőzött arról, hogy környezetszennyezőbb mint a benzinesek, ill. a dízelek továbbfejlesztése.
magyar1
@KisTehen: Igen, ez olyan mint régen a cementgyárak, halálos volt a környezetre de kellett. A kormány dolga azt kitalálni, hogy hol nem okoznak tömeges halálozást ezek a veszélyes gyárak.
nejlontacskó
@KisTehen: nem kell, hogy értsen hozzá!
Elég volna neked is, hogy kissé utána olvass, érdeklődj mielőtt véleményt alkotnál bármiről is.
Akkor talán számodra is, világossá válna, hogy mennyire környezet és egészségkárosító egy ilyen gyár!
Yoda69
Teljesen igazuk van a debrecenieknek. Legyen az aksi gyar felcsuton orban viktor telekvegeben.

Persze zajonghatnakhogy mi lesz az eredmeny. Az aksigyar Debrecenben fog felepulni, a lakosok pedig majd megtanuljak ki az ur a haznal.
magyar1
@KisTehen: Látjuk ma már, hogy az eu a szart mindig oda öntené ahol ők nincsenek. De ezt a kínai akkugyárat csak elfogadja?
drrotf
A meghallgatáson megjelentek nem tetsző véleményüket fejezték ki az akku gyár építésével kapcsolatosan.Úgy látszik hogy milyen fejlesztések legyenek a városban azokkal akik a városban élnek nem beszélték meg, és nem tájékoztatták őket arról, hogy ez a gyár mennyire környezetszennyező.Debrecen ivóvízellátását nagyban segíti a Tisza melletti öntöző csatornánál levő vízmű mert a város közelebbi részéből már korábban sem volt ellátható ez a szolgáltatás. Most ha a debreceni vízkivételeket veszélyezteti ez a tevékenység a város normális vízellátása tényleg veszélybe kerül, és ivóvíz nélkül egy város nem tud működni, előbb elsorvad, majd elnéptelenedik!
Aki Én
@Maccska: Látom nem értetted meg a lakosság kritikáját.
De ha már egymillió munkahely.
Annyi történt, hogy most beleszámolják a közmunkásokat, a külföldön munkát vállalókat és azokat, aki heti 2 órában foglalkoztatottak.
Azért találták ki így, hogy titeket elámítsanak, mert pontosan tudják, hogy képtelenek vagytok önállóan gondolkodni.
Aki Én
@KisTehen: Szomorúan látom, hogy te 2023-ra még ostobább tudtál lenni.
csak úgy....
@magyar1: mi köze ennek az eu.hoz? ne legyél már buta...
Jozefina
Talán a debrecenieknek más tiltakozási formát kell választani!!! Pl. nem kellene a fidesz-kdnp-re szavazniuk!!!
jáger laszló
Így szaporítanák a kínai lakosság létszámát Debrecenben,mert Kínában már túl sokan vannak...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nyírfa
@Jozefina: 08.36

Ez jó ötlet, csak, sajnos, késő.
ómió
Akkor, a fórum egyben efftársi összejövetel is volt?!
csipetke
Tökjó ötlet. Miért nem viszik Felcsútra? A stadion mellett az is elférne ott. Eddig 20 ilyen gyár cuccolt Magyarországra,és a kakadu olyasmit nyilatkozott,hogy akkumulátor nagyhatalom leszünk. Ha már minden sz@rral a középkor felé haladunk. (vármegyék-ispánok) Igaz,hogy a környezetet tönkreteszik,lebetonozzák lassan az egész országot,de ez hol érdekli a fideszt / orbánt?Nekik a pillanatnyi haszon a fontos. Pl a gödi samsung tönkrevágja a várost, olyan anyagokkal dolgoznak,hogyha komolyabb robbanás történik,pusztulnak a közeli helységek is. A gödi kutakban folyamatosan mérgező anyagot mutatnak ki,ráadásul,ha már Göd ennyit szív a samsung miatt,legalább az iparűzési adó megkapnák, de ugye azt lenyúlja az állam. Ami a fő röhej,(bár siralmas) ezeket a monstre cégeket évente a franctudja hány milliárddal támogatja az állam. Tengerbe vizet. Érti ezt valaki?
csipetke
@Maccska: 06:43 Téged kicsit se zavarnak a tények,hogy többszázezer magyar ment innen külföldre dolgozni, és ezzel szűnt meg a munanélküliség?Azóta nincs elég orvos, egészségügyi szakdolgozó, kőműves,víz-gázszerelő, stb,stb...Pl én kb egy évet vártam kőművesre, hogy végre kész legyen a teraszom. Már a mesterembereknél is várólista van, viszont amikor orbánt orbánt ideette a fene a nyakunkra,azt ígérte,hogy takarékos kormányzásra készül. Ehhez képest a parlamenti nagy vízfej többszörösére nőtt. Sose volt még ennyi államttkár,miniszteri biztos,és ezeknek dukál helyettes is. Na ezért van munkaerőhiány,mert a sok szarházi parazita ott dekkol a parlamentben. Asszem már csak fingásügyi miniszteri biztos nincs. Úgyhogy orbánnak nem kellett egymillió új munkahelyet teremtenie,mert a magyar elmenekültek miatt megteremtődött az magától is.
magyar1
@csipetke: Igen, szakbemer hiány van. Aki értékteremtő munkát végezzen. A szerelősorokon főként robotok dolgoznak és ezeket felügyelik a dolgozók.
Kőműve, villanyszerelő, burkoló, lakatos stb. agyon van adóztatva és nem beszélve az árakról amit be kell építeni egy épületbe, iszonyú ktg. Feketén meg nem nagyon merik az emberek pld. a villanyt, falat felhúzni mert ha baj van, nincs garancia.
simmering73
@magyar1: A fideszbanda akarja, hogy ide jöjjön a gyár, nem az EU. Élükön a toporzékolásügyi miniszterrel.
magyar1
@KisTehen: Ebben igazad van, mindenki azt hiszi ha a mellette elhaladó autó nem pöfögi ki a szmogot mint a villanyautó akkor az nem környezetszennyező. Csak az akkumlátorok lebomlása bolygó szerte sokkal károsabb és hosszabb. Ezt olvastam, mint a napelemeké.
Úgy hogy bolygószinten az eu sem ússza meg a belélegzését mert levegőt ott is vesznek.
magyar1
@simmering73: De ha megköveteli az eu a villannyal működő autókat, buszokat akkor a fidesz bandának" kell kitalálnia hol legyen. Csak a legoptimálisabbat kell, ne ahol embereket nyúvasztanak ki.
magyar1
@KisTehen: Csak a magyar értékteremtő munkaerő így is alulfizetett, a béka segge alatt.
magyar1
@KisTehen: Pedig a magyar fülön tudják fogni az adózással de a külföldit nem fogják.
Dr. Proktor
@Maccska: Hajnalban sétálgass a West-Endnél és a Reitter Ferenc utcában és láss csodát: buszokkal viszik a munkásokat pl. a gödi Samsung gyárba...
Nem magyarokat!
gina
@Maccska: Már megint beleszólsz abba amihez nem értesz..egy csepp eszed sincs, legalább ne hirdesd borzasztó az ilyen 1 Bites bunkó mint te-- fideszs seggnyaló
gina
@m73: Külföldön?? ahhoz is hülye..kinek kell egy ilyen agyhalott??
archive
@Horizont: Magyar fiatalok, orvosok ápolók, szakmunkások - mind mentek/mennek nyugatra. Helyette beözönlöttek az ukránok, szerbek, Fülöp-szigetekiek (mint a multinál, ahol dolgozom) és olvasom, hogy máshol mongolok, vietnámiak, mexikóiak dolgoznak. És a sok agyhalott fideszes meg retteg a migránsoktól.
gina
@Maccska: Remélem te idióta odamész dolgozni, amit az uratok mond az nektek szentirás, pedig gy rohadék mocskos tolvaj cigány, de ti sem vagytok jobbak, te szerencsétlen 40 IQ s
gina
@archive: A fideszhivöknek fontos hogy OV cigány megmondta lesz munka, ezeket lehet kábitani- olyan buták hogy egy csirke okosabb...
jáger laszló
Szerencsére a nyugdíjasokat nem izgatja
a gorbán migránsai!!
Inkább izgatja az élelmiszer áremelkedés!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csipetke
@Aki Én: 11:56 Mit vársz tőle? fideszes...Márpedig ott nem elvárás az ész megléte,esetleg némi logika.
Németh István
A debreceni ellenállás a munkahelyteremtés ellen >> kifejezetten balliberális és alapvetően soros.Eu. vezetés támogatásával létrejött mocskoskodás! NEHOGY-MÁR az országnak egy fejlődőképes országrésznek biztonságos és hosszútávú megélhetést tudjon biztosítani a kormány! Amibe csak lehet, bele kell piszkítani, még akkor is ha az nyilvánvalóan nemzet és a nemzetgazdság érdeke! Ezért is és ilyenekért is nincs akár a költségvetés megvitatására szükség az ellenséggel - a fizetett bellenséggel! kinyírni őket!
micsoda undormány ganaj moslék civis város ez a Debrecen! Undorító!
A lényeg azonban > az usa-nató takarodjon Európából, az Eu vezetése húzzon el a picsába!
nezelodo
Némelyik észosztó, mosdatlan szájú kolléga nagyon nincs képben a hazai foglalkoztatottak összetételéről. Sok gyorsan fejlődő multi cég, (akik a vezér által nyilvánosan beígért olcsó munkaerő, és az állami szubvenció ígéretében bízva ide települtek és az ipari centrumaikban már szinte tulnyomó számban dolgoznak ukránok és más nemzetiségüek, (még a nyugati országrészben is. Legtöbb helyen vállakozások alakultak ezeknek az embereknek elszállásolására, és ellátására). Vajon Debrecenben honnan verbuválnák a képzett melósokat, az akkumulátor gyárba, hacsak nem érnek oda a dr. Flóri tömegei a drága hídon át aksit gyártani a munka világába!?
Logogrif
@Németh István: Pistika! Megint sültparasztkodik ! Gyere ide s akkor legyen vélemény...megint "bottom burp..." magyarul alfarhang a gatyában!
jáger laszló
Pedig Felcsút Alcsútdoboz közötti terület ideális lenne 1 akku gyár telepítéséhez
Vízigénye a közeli Dunából kielégíthető lenne
Létszámigényét pedig Budapest,Tatabánya Sz.Fehérvár tudná biztosítani
+ként mint fontos ipari területként Felcsút jelentősége is +növekedne
Gondolom ezt az elképzelést Orbán is támogatná!!!???
csak enni
barátilag
J.L.
Cucika
Igaza van aki Felcsutot javasolja. Ott van víz tiszta levegő kisvasút stadion minden szórakozás biztosítva lesz a betelepülő ukránoknak, vietnámiaknak. ..stb. Mivel kínai akkugyár épül kell is bele az olcsó munkaerő.
Aki Én
@Németh István: ,,A debreceni ellenállás a munkahelyteremtés ellen"

Húúúú, de kibaszott buta vagy...
archive
@KisTehen: Értelmezd már egyszer végre azt, amit olvasol!
Nem, nem kerítésen, hanem a kurmányod engedélyével!!!
archive
@Horizont: Hát nem? Évek óta beveszik, hogy a király megvédi őket a migránsoktól - közben meg már szinte mindenhol hivatalosan itt vannak és dolgoznak (mint ahogy írtam pl. a cégnél ahol dolgozom ukránok (évek óta), már szerbek és most több száz Fülöp-szigeteki, akiknek már tervezik az ezer férőhelyes munkásszállót). Mert a fiataljaink és már a középkorúak is, nyugatra vándorolnak. Tudjuk miért.. ha valaki nem fideszfan, esélye nincs itthon. Valaki írta, hogy miért is Debrecenben fogják megépíteni... mert majd a románok fognak ott dolgozni (ezt a hülyét!) A románok már jobban élnek mint mi!
nezelodo
@archive: Sokaknak elkerülte a figyelmét, hogy a nálunk korábban dolgozó román állampolgárságú dolgozók már korábban hazamentek, nem csak az orvosok, és megfordult a trend, tőlünk vándorolnak Romániába a melósok, a magasabb munkabérek miatt!!! Nyugat-dunántúlon is nagylétszámú ukrán munvállaló vert tanyát, miért gondolják, hogy Debrecenben nem ők adják Orbán által szégyenletesen hírdetett olcsó munkaerőt?!!! Vagy komolyan veszi valaki, hogy a képzetlen, többségében a munkakúltúrát nem ismerő romák fognak a kínaiaknak aksit gyártani? Na hogy is lesz a munkahelyteremtés Debrecenben? Mert meg fog épülni a ferdeszeműek gyára, az tuti, a tiltakozást észre sem veszi a vezér, és ne ábrándozzon senki arról hogy a nemzethy konzultáció dönti majd el a beruházás sorsát!
simmering73
@nezelodo: Velük együtt mentek a magyar munkavállalók. Még a covid előtt azért kellett várnunk két hetet az ablakcserére, mert a mátészalkai ablakgyártók mind felmondtak és elmentek több pénzért dolgozni Romániába.
paperboy
Ezek mindenre képesek a pénzért (mert senki ne tévedje, iszonyú mennyiségű korrupciós pénzeket kapnak ezek zsebbe). Még arra is, hogy kiárusítsák és pusztítsák Magyarország földjeit, vizeit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.