Lehet készülni. 

Az Inforádiónak adott interjút Héjja Csaba, az MKB Bank és a Takarékbank szenior elemzője. A szakértő elmondta, hogy az ársapkák kivezetése 3-5 százalékot dob majd az élelmiszer-infláción. 

Brutálisan drága lesz a csirkemell, a tej és a tojás, ha kivezetik az árstopot

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Héjja Csaba arról is beszélt, hogy a magyar élelmiszeripar egy-két negyedévnyi áremelést előrehozott. A 2023 első három hónapjának áremeléseit már tavaly év végén végrehajtották, ezért csúcsosodott ki 44,8 százalékban a magyar élelmiszer-infláció az év végén.

Az elemző beszélt arról is, konszenzusos megállapításnak tartja, hogy márciusban tetőzhetnek az élelmiszerárak, ekkor érik majd el az árplafont a szektorban. Az árstopok kivezetésével kapcsolatban pedig ezt mondta:

„a hatósági ár megszüntetésekor 3-5 százalékos egyszeri áremelkedés várható az élelmiszerárakban."

Forrás: penzcentrum.hu

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A homár (mint a maffia lovagok alap élelmiszere!) ára biztosan nem megy fel...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
A homár (mint a maffia lovagok alap élelmiszere!) ára biztosan nem megy fel...
Nessy
A nem sapkás tej ára így is magas. A sapkás meg nem kapható. A brutálisan magas ÁFA viszont örök, és stabil!
Namely
Cím:
"Brutálisan drága lesz a csirkemell, a tej és a tojás, ha kivezetik az árstopot"
A szövegben:
„a hatósági ár megszüntetésekor 3-5 százalékos egyszeri áremelkedés várható az élelmiszerárakban."

Azért kíváncsi lennék, mit szólna a firkász, ha azt mondaná a főnöke, hogy "uram/hölgyem, a maga 100 petákos fizetését brutális mértékben megemelem!"
Mire csillogó szemmel a firkász: "tényleg, és mennyire?"
A válasz meg:
"105-re"
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
jáger laszló
Ezzel 1 időben aktuális lenne a már várt ÁFA csökkentés !!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Jozefina
Mire jó ez az egész sapkásdi??? A sapkás termékek ritkán, vagy egyáltalán nem kaphatóak, áruhiányt generál és áremelkedést más termékekben, növelve az infláciot!!! Persze a magas infláció jó Orbánnak, mert az ÁFA bevételei is magasabbak!!! De egy normális ország, normális gazdaságában ez nem megoldás!!!
ómió
Pedig, hát, Maki efftárs már rég "lándzsát tört a szent piaci árak" mellett!
gina
Mocskos cigány és bandája, le az Áfával Ennyi !!! te rohadék hazaáruló Drakula
Virág Árpád
Ha van árstop - az a gond! Ha nincs, meg az!
vacsi
@Virág Árpád: Ezeknek a Jóisten sem tud a kedvére tenni!
Nessy
@Virág Árpád: Szabhatod az árstopot, ha egyrészt áruhiányt, másrészt a többi árucikknél áremelkedést, azaz inflációt generál! Miközben a magas ÁFA nem csökken!
Toller Béla
Azt se vesszük majd...hadd sírjon aki arra adta a fejét, hogy csirkéket tenyészt ebben az országban ! Ebben a rezsimben nem ez az első, ami lehetetlenné válik ! Majd eladják a gazdag románoknak, ukránoknak, stb.
Fenyöfa58
@ómió: 97 % eggyet ért !! Ki van PLAKÁTOOLVA !!! már nem emlékszel ,hogy miröl konzultáltál O1G -vel !??? AMNÉZIÁS BIRKA !!
jesz
Ukrajna az egyik legnagyobb (ha nem a legnagyobb) csirkemell-exportőr..ha tőlük vásárolnánk a csirkemellet, akkor jóval olcsóbb lenne..kérdés, a hazai termelők ezt hogy viselnék.

(by: mezőgazdasági szakértő)
Levendula
Nem gond, az a fontos, hogy a kaviár, francia pezsgő ára változatlan marad... :(
justhpeter
@sgl: Van ellenzék ? Eddíg észre sem vettem...
namihami
@Philip Marlowe: 14.36:. Mert majd fogják, ugye!?!?!
Törölt Nick
@Philip Marlowe: Ez csak odafelé működik, visszafelé aligha.
Lepényleső
Indiferensek ezek az árak,hiszen teljesen mindegy ma mit nem eszünk,kaviárt,vagy libamájat?
Éppen annyira lesz televe vele üres hasunk,mintha nem ennénk a nekünk szánt csirkefarhátat?
( Állítólag a világon nagyobb úr még nem született az éhes gyomornál,- vélhetően nagyobb a bánnál,
s ezen nem fog változtatni sem propaganda,sem hazugság,sőt az ispán sem a vármegyeházánál?)
Istenakinincsen
@Maccska: ma, 12:51 Ennyire hülye nem lehetsz! Az üzemanyag árstop és a kivezetése nem volt elég tanulságos?
1: Mit jelent az hogy: Liberálfasiszta??? Ez egy új szó? Nyelvújító vagy?
2: Egy értelmes ember tisztán látja, hogy hová vezet az "árstop"! A piac erőszakos (rendeleti) szabályozása (mesterségesen kikényszerített) áruhiányhoz, más termékek áremelkedéséhez vezetett (amiknek az ára nem fog csökkenni a "kivezetés után").
3: Ha az árstop annyira kiváló ötlet volt akkor miért nem tart ki mellette ez a nagyonokos kurmány??? Talán rájöttek hogy hülyeség?
division
@Maccska: Az árstop mindig is hülyeség volt, ennek a megértéséhez nem kell semmilyen párthoz tartozni, ehhez másra van szüksége egy embernek, csak sajnos sokaknak nincs.
division
@Istenakinincsen: Megrögzött Fideszes úgysem fogja megérteni ezt még akkor sem, ha már nem lesz pénze arra sem, hogy egy darab tojást megvegyen. Akkor is csak a Fidesz! Az árstopban csak annyit látnak, hogy a jótékony kormányunknak köszönhetően olcsóbb maradt pár termék, de azt nem látják, hogy vagy kapni nem lehet, vagy mondjuk csak két kiló cukrot vehetsz még ha van is valahol, a többiről már nem is beszélve (pl. hogy helyettük minden más terméknek lett brutálisan magas az ára).
jáger laszló
Mesterséges áruhiány
Én már hiába keresem hónapok óta a polipsalátát,bálnaszeletet,homárt,kagylót,cápahúst,kaviárt stb,de sehol sem kapok...
Mi lesz így velünk magyarok!!!??,
csak ennyi
barátilag
J.L.
csipetke
Ettől az agyatlan,impotens,dilettáns kormánytól hiába várjuk,hogy Európa legmagasabb ÁFA-ját csökkentsék 10%-ra, ahogy ezt más országok is megtették. Ez a népnyúzó banda ezt soha nem fogja megtenni. Ha orbán azon lett volna a lassan 13 év alatt,hogy a magyar béreket zárkóztassa az európai fizetésekhez, sőt,mesterségesen tartották alacsonyan,hogy az olcsó munkaerővel idecsalják a multikat. Ha normális bérek lennének,most nem lennének az emberek ekkora sz@rban, és nem lenne szükség a hatóságiáras csirkefarhátra. Ezen röhög Európa
Nessy
@csipetke: A hívei viszont naponta hálaimát rebegnek.Azt nem is tudják sokan, hogy pl. az üzemanyagban lévő adókra a végén az ÁFA is rájön.
ómió
@Fenyöfa58: Amnéziás birka efftárs! Mi az az "eggy", amit a 97% ért?! A te kreténségedet? Az evidens! Vagy azt böfögnéd hazudozva, hogy Maki efftársatok "szent piaci áraival" 97% egyetért?
csipetke
@Nessy: 09:37 A hatóságiáras cuccok,az csak egy dolog, de pontosan tudjk,hogy a kereskedő nem hülye,---ha már a debil kormány az ő farkával veri a csalánt---hát ráteszi a magasabb árat gyorsan pörgő élelmiszerekre, ahol bőven behozza,amivel az állam megkárosította. Valami kis kompenzációt kapnak majd, de ahogy ezt a bandát ismerjük, kacifántos lesz az igénylése, egyáltalán, vajon hozzájut-e mindegyik kereskedő.
csipetke
@Jozefina: tegnap 10:07 Ezt mi tudjuk,hogy mást veszünk drágábban, de a birka tapsikol a drágajódoktorminiszterelnökúrnak, hogy a csirkefarhát, és a csirkeszárnyvég is hatóságiáras. A csirkeszárnyvéget nem is értem, mit lehet azzal kezdeni? Az állateledelesnél a kutyáknak szoktam venni
Istenakinincsen
@division: tegnap, 23:43 Jól látod, tényleg nem értik. Én vagyok a hülye, hogy meg akarok magyarázni/értetni egy szemellenzős fanatikussal egy tök egyszerű és világosan látható tényt. Ki kellene bírnom hogy ne szóljak nekik semmit, de nem bírom ki mert, hihetetlen és irritáló számomra, hogy ilyen emberek vannak.
teuton
@Virág Árpád: Megszolalt megint egy analfabeta gyapjas... Aruldd mar el nekem, hol tudsz venni 10 kilo arsapkas cukrot??? EN elarulom neked, Nemetorszagban, arsapka nelkül es olcsobban!!! (A fizeteskülönbseget nem is szamitva!) Ha 10 kilot veszel, akkor olcsobb!!! Azonkivül raklapszam all az ukran napraforgoolaj a boltban, 1 orai minimalberböl 6 litert lehet venni!!! Na ennyit a haborurol, szankciokrol, meg a kormanypropagandarol a birkaknak...
Rockxy
jajjajj!
a vegánok éhen fognak halni!
Virág Árpád
@teuton: 10 kg-t egy(1) boltban! Fordulok 5-ször! De nem ez volt a válaszom lényege!
Értő olvasás!!!
koszpeko
@ómió: @Rockxy: @Virág Árpád: @Philip Marlowe: @vacsi: Gratulálok narancsosok.
Tapsolva a fityfasznak mentek majd farhátért a henteshez.
A többi megfizethetetlen lesz.
Előre az orbáni úton!
ómió
@koszpeko: Magatoknak gratulálj, efftárs! Merthogy áprilisban megúsztuk a "magasabbrendű társadalmatokat", így nem állhat elő az a helyzet, hogy minden megfizethetetlen legyen! Ti meg továbbra is verhetitek a nyálatokat a "szent piaci áraitokért"!
Virág Árpád
@koszpeko: Most vettem akciós oldalast a SPAR-ban! Ez nem árstop! Nem is farhát!
teuton
@Virág Árpád: Felfordulsz 10 kilo cukorert??? En nem! Es mennyiert fordulsz fel 10 kilo cukorert? Mondjuk minimaloraberbe atszamolva? Es 2 karton tej meg 20 liter napraforgoolaj? Aztan fenykepezdd mar le nekem azt a boltot, ahol ez a mennyiseg a kucsmas arubol polcon van! De lehet rajta svajcisapka is. NEKEM pedig ez volt a mondandom lenyege...
Aztan ha meg 5x felfordulas mellett marad idöd, azt is irjad be, mennyibe kerül neked a dizel most es mennyi volt 2022 aprilisaban? NALUNK MOST olcsobb, holott azota megemelkedett ra az adoteher ra!
balos
@Virág Árpád: Mennyibe került csicska?Gondolom nem 80ezer a cöfös béred?
balos
@teuton: cöfös a búza-virág!Azok pedig köztudottan szeretik a szart "köretnek" fogyasztani!
Virág Árpád
@teuton: Igekötő! Gondod van a nyelvtannal!!!
Virág Árpád
@balos: Ja, a cigány is ott volt a magyar csicskájával - talán te dolgozol neki?! Ő mást vitt, nem cukrot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.