Két nap után eltüntették az illetékes kormányhivatal oldaláról a kínai CATL akkumulátorgyártó tervezett debreceni üzeméhez tervezett vízvezeték előkészítéséhez készült tanulmányt, amiből kiderült, hogy mekkora lehet a vízfogyasztása a tervezett gigagyárnak – szúrta ki a 24.hu.

Eltüntették a tanulmányt, amely arról írt, hogy a Debrecenbe tervezett akkumulátorgyár brutális mennyiségű vizet használna fel
Fotó: CATL

A 186 oldalas dokumentum szerint – dacára annak, hogy az önkormányzat szórólapjain jóval kisebb számokat közölt - nem is 40 ezer, hanem átlagosan 42 500 köbméter lesz a vízfogyasztás, ami a nehezebb napokon felmehet akár 60 ezer köbméterig is.

A tanulmányból az is kiderült, hogy az ipari park szennyvíztermelése miatt előbb-utóbb új szennyvíztisztító-telep létrehozására is szükség lesz. Erről a korábban nyilvánosságra hozott anyagokban egyáltalán nem esett szó.

A 24.hu megkeresésére a debreceni önkormányzat azt felelte, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal oldalára feltöltött dokumentumban a terület vízigényével kapcsolatos leírás félreérthetően fogalmazott, ezért a megrendelő önkormányzat kérte annak pontosítását.

Az akkumulátorgyár ügyében a megafonos Bohár Dániel véleményét is mérvadónak tartó városvezetés szerint a 42 500 köbméter/nap vízmennyiség Debrecen déli és délkeleti városrészének teljes – mind az ipari övezetet, mind pedig a lakóterületeket magában foglaló –, évtizedekre előre tervezett ellátására, a várható csúcsigények kiszolgálására vonatkozik.

Forrás: 24.hu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A naci orban es a slepp feleli a jövőnket, hogy ma dőzsölni es urizálni tudjanak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
A naci orban es a slepp feleli a jövőnket, hogy ma dőzsölni es urizálni tudjanak.
jáger laszló
Hát akkor mennyi az annyi mivel a 2 számadat között nagyságrendi különbség van!!! Az egyik valószínűleg nem lehet igaz!!! Úgy is mondhatjuk itt valaki szándékosan hazudik!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
jesz
tudja valaki mihez kell ennyi víz a gyártás közben? Nincs ez túllihegve?

arról miért nem esik szó, hogy nagy erőkkel, gyors ütemben készül az a vízvezeték, mely a Tisza vizét szállítja a gyárba? A helyi vízkészletre nem lesz szükség(állítja egy szakértő)
izéke
@jesz: a Tisza sem egy óceán,nagyon sok helyen használják a vizét,ráadásul sokkal jobban kitett az aszálynak. Tavaly nyáron szinte alig volt már benne víz.Nem fog tudni ellátni mindig minden igényt.
Maccska
Hirtelen mindenki szakértő lett.
A pandémia szakértők átképezték magukat.
Qqberci
Szerencsére az internet nem felejt...
Horizont
Eltüntették? Hazudnak? Kenegetik a szarukat? Meg sem gondolják, hogy tulajdonképpen kivel is szúrnak ki? Az ellenzékkel, Sorossal, Gyurcsánnyal, Zelenszkijjel, Ukrajnával, USA-val, Brüsszellel, a rothadó nyugattal, vagy azokkal a szakemberekkel akik nem állnak melléjük? Az emberekkel, hazánkkal és a jövőnkkel. Ha embernek gondolják magukat ők is beletartoznak.
Maccska
@Horizont: leírtak hogy az adott vízigény nem a gyárra vonatkozik hanem fél Debrecenre.
Horizont
@Maccska: igen? Idézd már ide lécci.
Őrnagy
@Maccska: ma, 06:56
Ez az apróság nem tudja megzavarni a magyar gazdasági növekedést palackba visszatuszkolni szándékozó "kormányváltó" ellenzéket, akik azt hiszik, hogy nem kell ide semmilyen beruházás, semmilyen ipari fejlődés, elég ha a magyarság visszaköltözik jurtákba, nekik meg úgyis jönnek a guruló dollárok, a többi meg nem számít!
Maccska
@Horizont:" a városvezetés szerint a 42 500 köbméter/nap vízmennyiség Debrecen déli és délkeleti városrészének teljes – mind az ipari övezetet, mind pedig a lakóterületeket magában foglaló –, évtizedekre előre tervezett ellátására, a várható csúcsigények kiszolgálására vonatkozik."
Horizont
@Maccska: Én viszont olvastam a Vízművek vezetőjének a beszámolóját, ott nem erről volt szó.
Horizont
@Őrnagy: 7:21
Jó nagy baromságot írtál, erről szó sincs, csak szerintetek.
Őrnagy
Akik korábban a KOVID elleni védőoltás felvétele ellen harcoltak, amibe belehalt több ismert személy (Kóbor János, Csollány Szilveszter, stb) a védőoltás elmaradása miatt, azok most a munkahelyteremtés ellen harcolnak, mert szerintük nem munkából kell megélni, hanem segélyből. Ha nem kapunk segélyre valót Brüsszelből az se baj, a guruló dollárok akkor is jönnek (nekik).
izéke
@Őrnagy: lefokozlak bőrmesterré,sőt inkább alhonvéddé,bár max csak golyófogónak lennél jó a wagneres sittesek között a többi itt károgó fideszbérenccel együtt,homárjobboldali :D
Fenyöfa58
Nem értem ,mi a gond !?? 97 % egyet ért !!! KI VAN PLAKÁTOLVA EGÉSZ ORBANISZTÁNBAN!!!
Maccska
A LIBERÁLFASISZTáknak semmi sem jó.
De mi kíváncsiak vagyunk a javaslataikra.
Eddig egy volt,a Biodóm az Állatkertben.
Terminátor
A gödi aksigyár vízigénye miatt az M&M vastag csöveivel van tele Sződliget.
Épül két tározó, nem kicsi!
Tehát kell a víz az akksiműveknek.
Mi lessz a szennyvízzel?
Azt nem látom, hogy épülne!
Horizont
@Maccska: Bocs igen a városra mondta de az utolsó lépésben a gyárnak 18-20 ezer m3 kell.
"Alapszabály, hogy nem vehetek ki több vizet a vízkészletből, mint ami a napi utánpótlódás mértéke. " Amilyen aszályos nyarak vannak...igazi hatástanulmányt se mutatnak fel.

www.dehir.hu/debrecen/tobb-tizezer-kobmetert-szurkevizet-tudnanak-naponta-biztositani-a-debreceni-gyaraknak/2023/01/12/
Őrnagy
Nehéz dolog baszni is, meg szűznek is maradni egyszerre! Most minden liberálfasiszta és méregzöld tiltakozik az akkumulátorok gyártása ellen, de egyetlen liberálfasiszta, vagy méregzöld tiltakozásra se emlékszem, amikor Brüsszelben megszavazták, hogy 2035-től ne lehessen gyártani benzines és diesel autókat, pedig egyértelművé vált, hogy ez az elektromos közlekedésre való átállást jelent! Az elektromos autókba pedig tetszik, nem tetszik, akkumulátorok kellenek!

Félreértés ne essék, nekem jó a benzines autó, és megbékéltem a megfelelő környezetvédelem jegyében megépített benzines autóval!

Nem kellene már eldöntenie a liberálfasisztáknak és a méregzöldeknek, hogy hogyan is képzelték el az átállást a foszilis energiáról az elektromos meghajtásra akkumulátorok nélkül? Vagy ha mégis inkább baszni szeretnének szűzen maradás helyett, nem azt a 2035-ös átállást kellene újragondolni, amíg nem lesz olyan megoldás a foszilis energiahordozók kiváltására a közlekedésben (járműiparban) amihez nem kell akkumulátor?
Őrnagy
Várom az akkumulátorgyárak építése ellen tiltakozó honfitársaim megtisztelő javaslatait az akkumulátor nélküli gépjármű közlekedésre való átállás technikai megoldásaira! Sürget az idő, mert mindjárt itt lesz 2035!!!
Terminátor
Göd már nagyon elöl jár!
Itt is tünnek a minta kutak, de a vízzel dolgoznak.
Azt nem tudom, hogy a szennyvízzel mi lesz?
Elnyeli a főd?
( Őrnagy Úr! Csak villanyautóm van!)
De ennek ellenére a vizzel vigyázni kell!
NKF
!Ezeknek a balos,balfaszoknak mindegy csak szarakodni tudnak!
Jozefina
Németországban is van akkumulátor gyár!
444.hu/2023/02/03/mast-jelent-egy-akkugyar-nemetorszagban-mint-magyarorszagon
"A kormány láthatóan nem tervez elállni az általa 111 milliárd forinttal megtámogatott, nemzetgazdasági szempontból kiemeltnek nyilvánított beruházástól; az utóbbi években kifejezett célja az akkumulátorgyárak Magyarországra csábítása. Papp László Fideszes polgármesterként azért látogathatott az ugyancsak a CATL által épített német akkugyárba, hogy mutassa, a gyárral minden a legnagyobb rendben, egy lelket nem fog zavarni - és talán azért is, mert a január eleji közmeghallgatáson kénytelen volt beismerni, nem járt még akkumulátorgyárban."
Őrnagy
@Horizont: Hol aszályos nyarak vannak, hol meg árvizes évek és benne nyarak! 30 éve mondom, hogy a sok árvízkár elhárításának a költségéből már rég tele lehetett volna telepíteni az országot sokmillió m3-es víztározókkal gátmagasítások helyett, amivel két legyet lehetett volna ütni egy csapásra: Nem kell árvizekkel, belvizekkel küzdeni, és mindenre van elég víz a tározókban, amire kell (ipar, mezőgazdaság, szórakozás, tisztálkodás, ivóvíz).
Nessy
Majd Lőrinc barát épít szennyvíztárolókat, azért remélem nem a Kolontári színvonalon! Meg pár szennyvíz tisztítót, ami egy hangyafülnyit energia igényes. A tisztított víz minősége természetesen nagyon titokos, mint lassan minden kis hazánkban, aminek köze van az állami, baráti cégekhez!
Sámannus
Megcsócsálom eftáskák. Van ám olyan is, hogy amikor egy üzem termelése fölöslegessé válik akkor más kapacitást inditanak helyette. Ilyen hely lehet, pédául Dubaújváros, vagy más nagy vízigényű ipőariközpont, kapacitásának a kihasználása is. Általában ezek nem is járnak új földterületek kivonásával a mezőgazdaságból.
A fidesz mérhetetlen arroganciáját jelzi éppen a kialakult helyzet, és helyzetek. Nem csodálkozok, hogy olyan ellenállásba ütköztek amit megemlegetnek egy életre. Dilettáns romboló felelőtlen társaság.
Szurkolok, hogy a csüngőhasú és a kopasznyakú belebukjon.
Őrnagy
@Terminátor: Ezzel egyetértek. Én nem sietek még a villanyautóra való átállással, várom, hátha lesz jobb! Viszont vízre, sok vízre szükség van az iparban is, a mezőgazdaságban is és a lakosság ellátásában is! Ideje lenne sok sok víztározót építeni legalább a Duna és a Tisza mentén, és ha több szennyvíz tisztító kell, akkor azokat is meg kell építeni!
A víztározók szükségességét 70 év vagy talán sokkal több ideje minden kormány tudja, de mindegyik csak halogatja!
A kiegyensúlyozott vízellátás titka a sok víztározó! Ideje lennemár a sok-sok bármi ellen való tiltakozás közben valami nagyon szükséges dolog érdekében politika mentesen kampányolni, mert a vízellátás egy politika mentesen fontos kérdés!
Őrnagy
@Horizont: Na ugye, hogy lehet pártsemlegesen is értelmesen társalogni, csak egy kicsit akarni kell!
ómió
És azt is, hogy leginkább tisztított szennyvizet!? Nahát!
balos
Ezért az "ötletért" meglásd jön a tek!Aztán meg még a nyögdíjat is megvonja a csúti törpe!Olyan,ami a népnek jó az nem lehet nemzethy prozsekt!Nincs rajta haszna!
KisTehen
hagyjátok már ezt a faszságot

a kínaiak se hülyék, hogy beleölnek egy csomó pénzt egy nem működő dologba
jáger laszló
A kutya ugat,a karaván halad
Tények nélkül azonban nehéz lesz dönteni!!???
Majd +lássátok...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
@Őrnagy: Így igaz! És ehhez két fél kell! Én is kellemesen csalódtam, a korrekt hozzászólásodon! Ez lenne az ideális! :-))
Eladott Ország
@Őrnagy: ma, 07:21 ♦ Közlöd: "nem kell ide semmilyen beruházás, semmilyen ipari fejlődés, elég ha a magyarság visszaköltözik jurtákba, nekik meg úgyis jönnek a guruló dollárok, a többi meg nem számít!" És ezt rajtad kívül ki állítja te nagyon okos!
Macskaszem
@KisTehen: Idióta, nem az a baj vele, hogy nem működik, hanem az, hogy hogyan. A kínaiak szarnak rá, hogy milyen egészségügyi, természeti károkat okoznak, és sajnos ez a magyar kúúúrmányt sem édrekli. Feláldozza az országot a kínai és orosz érdekek mentén a saját aljas és önző hatalmi tébolyáért.
KisTehen
@Macskaszem:az EU-s környezetvédelmi szabályoknak megfelel
Maccska
@Macskaszem: ezt mégis mire alapozod?
Béla333
Most lesz á[email protected]@va Debrecen érintett lakossága, ha bármit is elhisz a maffiózóknak!
Aljas hazug mocskok ezek, akik még akkor is hazudnak, ha éppen alszanak!!!
Macskaszem
@Maccska: Pédául arra, hogy eltüntették a tanulmányt. Nyilván van benne takargatnivaló bőségesen.
jáger laszló
Eddig globálisan az akkuról beszéltünk általánosan,de nem beszéltünk a felhasznált oldószerekről és a használandó elektrolitról ,mert ez is gyártásra kerül
Erről eddig 1szó sem esett pedig az talán az igazi veszélyes terület!!!
Szeretnék erről is 1-2 keresetlen szót hallani .ha belefér
csak ennyi
barátilag
J.L.
namihami
Biztos csak véletlen volt és átmeneti! Ahogy ez fideszesetekben szokott lenni!
Németh István
Hát persze,hogy eltüntették!! Olyan abszolút hülye és nyilvánvalóan hamis, hazúg alapokra helyzett bizonyításokat akartak megetetni az emberekkel amit eleve egy primitív a témához nem értő is kiröhögött volna! - ez pont olyan, mint a gyuscsánynak az eltüntetett "diplomája" >> a marxista okítási vezetés a kisztitkár elvrtársnak a diplomáját jobbanak látta eltünteni mert, még az iskola került volna bajba, hogy ilyen hülyét hagytak diplomázni! Az akkumulátor gyári ügy is hasonló, csak most a moslék baloldal akarja akadályoznia nemzetérdekű kormány tevékeny-séget >> mert bassza a csőrüket, hogy sikert, sikerre halmoznak és a moslékok a balalberális nemzetellenségek még a parlamentbe sem kerülnek be! >okkal joggal mint tehetségtelen néppet lenyúló barmok!
Ezért is kell az usa-nató armada elzavarása Európából, az usa nagykövettel együtt, és az Eu. elnökségét börtönbe csukni - akasztásilag!!!
jáger laszló
Steve +találta az akku gyártásra a +oldást irracionális szempontból!!
Ismerjétek + ti is!!!
Vigyék Amerikába...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Lepényleső
Á dehogy,mint az egykori olajszőkítéssel kapcsolati nyomozás eredménye,- ugyanoda jutott?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.