Rendkívüli sajtótájékoztatót hívtak egybe vasárnap délutánra, miután az egészségüvyi törvénymódosítások ellen tiltakozó Magyar Orvosi Kamara szombaton közölte, hogy nyomásgyakorlásba kezdenek a kormányzati intézkedésekkel szemben. 

A 444 cikke szerint vasárnap délután 14 órára hirdetett rendkívüli sajtótájékoztatót Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára, és Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. A meghívó címe a következő a lap szerint:

„Méltatlan támadás a kormány és a betegek ellen – reagálás a Magyar Orvosi Kamara rendkívüli országos küldöttgyűlésére”

Az orvosok tiltakozása méltatlan támadás a kormány és a betegek ellen a Belügyminisztérium szerint

Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára köszöntőt mond az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi Tömb épületének építészeti átadó ünnepségén 2022. december 20-án.

Fotó, címlapkép: MTI/Soós Lajos

A cikk szerint az ügy előzménye az, hogy a Magyar Orvosi Kamara rendkívüli küldöttgyűlést tartott, amelyen az orvosok jogait súlyosan korlátozó, a betegek helyzetét pedig jelentősen rontó törvénycsomag ellen szólaltak fel. A cikk szerint a törvénymódosítást – mely a kórházak működését is alapjaiban írja át – a parlament a szakmai javaslatok figyelmen kívül hagyásával fogadta el.

A Magyar Orvosi Kamara azon az állásponton van, hogy a január elsejével életbe lépett egészségügyi törvénycsomag teljesen kiszolgáltatottá teszi a hazai orvostársadalmat. Az új háziorvosi ügyeleti rendszerben például a háziorvosoknak az Országos Mentőszolgálat felé titoktartási szerződést kell aláírniuk.

A küldöttgyűlésen ezért meg is szavazták, hogy a háziorvosok ne írják alá az új ügyeleti szerződéseket, és helyezzék letétbe a feladatellátási szerződéseik felmondását, a kórházi orvosok pedig tiltakozzanak az önkéntes többletmunkájuk felmondásával. A MOK előzetes felmérése szerint egyébként az orvosok részéről jelentős és egységes hajlandóság van arra, hogy nyomásgyaorló eszközöket is bevessenek: decemberben 4500 orvos jelentette ki, hogy hajlandó letétbe helyezni a felmondását, 6800 orvos pedig az önként vállalt túlmunka--szerződéseit kész felmondani. 

A 444 cikke szerint a MOK egyébként már tavaly novemberben jelezte, hogy nem támogatják a tervezett egészségügyi törvénymódosítást.

Forrás: 444.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Méltatlan, szemét mód az, ahogy a kormány kib@szik orvossal, nővérrel, beteggel egyaránt és még ezt is Brüsszellel magyarázgatja...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Méltatlan, szemét mód az, ahogy a kormány kib@szik orvossal, nővérrel, beteggel egyaránt és még ezt is Brüsszellel magyarázgatja...
Nessy
A kormány által bevezetett rendszerben pont a beteg a felesleges, zavaró tényező! Ha ez nem lenne, mennyit lehetne még tovább spórolni, az egészségügy kiadásain!
Alfa
az a rendszer, amit a magyar korrupt keresztény fasiszta hazug kormány bevezet, az ember,és beteg ellenes...láthatjuk a dicsőséges..sikeres civid kezelés eredményeiből!
Az orvosoknak teljes egészében igazuk van...
fergeteg
Ezek nem orvosok,nem tanárok !
Anarchista gyülevész csoport. Röghöz kell kötni őket 10 évig az állami pénzen tanított rezidenseket.
Ezeket a helyzet,a covid és hogy kevesen vannak,nem érdekli. Szarházi trógerek.
jesz
..."Az új háziorvosi ügyeleti rendszerben például a háziorvosoknak az Országos Mentőszolgálat felé titoktartási szerződést kell aláírniuk"...

Erre miért is van szükség? Mit is akarnak ezzel leplezni?...mert valamit el kell titkolni, az biztos...
Terminátor
@fergeteg: Csak legyél beteg.
26 személyre 2 nővér, s vannak a betegek között, akik beszarnak!
Az orvosok megteszik, amit tudnak, a nővérek is.
Most a hatalom jön!
Ellentetelezze, mert egy vakbél miatt fogsz elpatkolni.
Bár nem lenne érted kár!
csak úgy....
@fergeteg: te egy agyalágyult elmebeteg! nem veszed észre,hogy 0rbánék mindent elszartak ,oktatástól kezdve az egészségügyig?-persz hülye kérdés, miböl is venné észre egy távirányított bunkó paraszt...
Terminátor
@Philip Marlowe: Te sem voltál a közelmúltban beteg!
Megúsztad.
Addig nincs probléma, míg egészséges vagy.
Bár a szoftvered már virusos!
Terminátor
@Philip Marlowe:
Egy kórházból kellett menekülnöm, mert én vittem ki a szomszédom pisijét s én etettem a másik szomszédom.
Én voltam némiképp mozgásképes.
A mentő rendesen hozott, azzal rend volt.
Kevés volt a nővér, s túl voltak fizetve!
csak úgy....
@Philip Marlowe: te valóban nem veszed észre azt a rengeteg elszart dolgot magyarországon , vagy csak nem akarod? ha nem akarod, akkor aljas vagy, ha meg nem veszed észre, akkor egy seggfej!
gina
Belügyminisztérium?? mocskos gyilkosok, és még ti ugattok, szemét banda,, aki itt a nép ellen van az ti vagytok szemét patkányok
Sámannus
Azért vagytok ti kontárok, mert amihez lila gőzötök sincs kritizáltok. A csicsikák hol doctoráltak lóbaxókám?
gina
@Philip Marlowe: Te félkegyelmü barom remélem téged is ugy kezelnek majd egy magyar kórházban mint mást te rohadék, mit képzelsz ki vagy te te tetves fidesz mocsok??? ti privát klinikán kezeltetitek magatok akkor kussolj te szemét, ezt a fidesz meg kormány bandát az elsö jó kis kormázba kellene bezárni , ás saját pisijükben sz@rukbn kellene megfojtani mocskos hazaáruló férgek,,, Te meg takarodj elmebeteg a Demokrata oldalra oda való vagy,
gina
@Philip Marlowe: Mersz ide irni és ilyeneket? te elmebeteg sz@r te nem vagy magyar csak fideszes moslék, remélem az elsö rohadó korházban patkolsz el te moslék, ez neked egészségügy? te román buti gondolom putriban gyógyultál??? az agyad sajnos 1Bites nazt nem gyógyitják, a silusod a legalja te proli (muszály voltam a stilusodban válaszolni) mert csak fidesz moslák nyelven értesz
Terminátor
@Philip Marlowe: Legyél mindig egészséges, s ne ismerd meg a valóságot!
Ha pénzért trollkodsz, akkor mihamarabb próbáld ki a magyar egészségügyet, s kerülj ki egészségesen.
Ja, és legyél öszinte!
Nessy
@Philip Marlowe: 12 éve Orbán kormány lévén, az ezen idő alatt elszabott dolgokért kit kellene kritizálni?
csak úgy....
@Philip Marlowe: ne a világ összes országáról hadoválj, maradjunk európában, ahol a fidesz vezetö szerepet tölt be a magyarországon elszart dolgokból!
arra nem gondolsz,hogy ennek következményei lesznek?
elbaxott oktatás-se mérnök se doki, max szakmunkás
a mostani orvosok és ápolók nyugatra mennek, ahol meg vannak becsülve, de mi lesz magyarországgal? azt hiszem, mire te rájössz a dolgokra aggastyán leszel ...
Nessy
@Philip Marlowe: Ha vidéken él, imádkozzon, hogy ügyeleti időben ne kelljen majd orvoshoz fordulnia! Kórházi, járóbeteg szakellátás esetén meg utazhat a vármegyei ispotályba!
csak úgy....
@Philip Marlowe: neked is szép vasárnapot, remélem lesz veled valaki,hogy elne tévedj! :)
Terminátor
@Philip Marlowe: 11:38
Azt hiszem kimaradt a válaszom.
Azt írtad, hogy meggyógyítottak.
Nem olvastad, vagy nem értetted amit írtam.
"Egy kórházból kellett menekülnöm."
Saját felelősségemre távoztam, mert nem volt ápolónői szakképesitesem.
Otthon aztán sikerült összeszednem magam.
És soha nem mondtam neked, hogy állat, bár kellett volna.
Clavigo
@Philip Marlowe: hülye vagy fülöpke.
pacal
Mondja ezt ugyanaz a hájfejű sügér fideszes csinovnyik, amelyik pár napja égette be magát és az egész Fideszt:

444.hu/2023/02/03/az-egeszsegugyi-beremelessel-dicsekszik-a-kormany-mikozben-kikerulnek-egy-folyoson-hagyott-beteget
amortizáltok
pont a belügyminiszter ? ne tévessze össze az olajszőkitést a pintér BASA az oktatással, a gyógyítással , és ne a betegekre hivatkozzon. Cecilianénjével hazudoztak itt már eleget max. : leléphetnek és jőnne értelmes vezetéssel Uj KORMÁNY mert ez már csak egy begyöpösödött vének tanácsa kövérrel főleg a pocakossal meg rezsi sziszifusszal max csak fenyegetőznek, munka meg sehol? csak a foci heti 100 órában ? mi abból nem élünk ám meg orbán!
pacal
Ja, a régi nevemen léptem be :(
Egy is sok(k) belőlem, hát még...
Ezennel ünnepélyesen elhatárolódok magamtól.
Szégyelljem magamat!

Mindjárt visszajövök a most érvényben lévő identitásommal.
Addig is mindenki vigyázzon magára, mert messze még a hajnal...

www.youtube.com/watch?v=NpcIm7Hn8Co
Pálinkás Pál
jól teszik az orvosok..,ssszorítok nekik...
amortizáltok
akkor majd meséld el hány szegényembert kezeltek ott ??ne a cecilnénédre hivatkozz, mert oda max PÁRTKATONA és a szük családja nem fehérember mehet a szegénységből ugye? Ehhez kell a pofa meg a krokodilbőrötök.
nejlontacskó
@Philip Marlowe: azt állítod, hogy " az egészségügy, és az oktatás is köszöni jól van! "
Érdekes meglátás, fideszes szemszögből, az az, az M1 és hazug médiatársai szerint legalább is.
Azt ne mond, hogy mára az összes orvos, ápoló, egészségügyi dolgozó mind baloldali!
drrotf
Miért nem a kormány figyelmét hívják fel arra, hogy amit csinálnak az a betegek érdekeit sérti?Befizettetik a tb járulékot, vagy hozzájárulást de a betegek folyamatos , azonnali ellátását meg sem kísérelik teljesíteni.A beteg úgy érzi, hogy nem elég neki a hozzájárulást befizetni az államnak, még az orvos jóindulatát is el kell nyernie ahhoz, hogy akkor lássák el a betegségét amikor ő azt észleli vagy tapasztalja.Ha az beteg megunja azt, hogy csak később kerülhet orvos elé megunja ezt a kiszolgáltatottságot és várakozást és ha van pénze elmegy a magán praxisban dolgozó orvoshoz.Ha nincs pénze akkor sokszor inkább halasztja az orvoshoz menést, mert úgy gondolja, hogy ha az orvos nem azonnal nyújt segítséget , akkor nem is olyan nagy a baja, majd elmegy az orvoshoz, ha az orvos már ráér őt is megvizsgálni!Így a tb járulékot fizetőnek az az érzése támad, hogy teljesen feleslegesen fizet, teljes körű egészségellátást nem kap, ki van szolgáltatva az egészségügyi intézmények "jóindulatának", s zt gondolja erről az igen fontos járulékról, hogy ez az adónak egy olyan fajtája amiért nem kap semmit , és feleslegesen vonja tőle a munkáltatója, noha ez egy biztosítás arra, hogy ha beteg leszel akkor magas szinten orvosi ellátásban részesülhetsz akkor amikor a betegséged észleled és nem akkor amikor beleférsz az egészségügyi intézmény keretébe, ráér az orvos Veled foglalkozni!.
Aki Én
@Philip Marlowe: veled az a baj, hogy még csak nem is hazudsz. Te tényleg ennyire buta vagy.
Aki Én
orbán politikája miatt tízezrek hiányoznak az egészségügyi rendszerből. Na, ez a méltatlan támadás a magyarok ellen, nem az, hogy ha valaki valós és jogos kritikát fogalmaz meg a dilettáns hazaárulókkal szemben.
Az meg végképp jelentéktelen, hogy ebből agyhalott fideszesek mennyit értenek meg. Többnyire semmit egyébként.
kereső
Az a méltatlan támadás a betegek, és az őket ellátó orvosok, szakdolgozók ellen, hogy egy évtizede nincs kormányzati szintú FELELŐS!!! egyészségügyet irányitó miniszter. Ötletelés van- aminek a vége, az állami orvosi ellátás leépitése, a magán egészségügybe terelni a beteget- aki meg tudja fizetni.
Jozefina
A Belügyminisztérium fordítva ül a lovon!!! Ha eddig még nem tudták volna a kamarák szakmai alapon működnek, szakmai vezetőkkel!!! Döntéseiket szakmai alapon hozzák ellentétben a "mindenhez értő" Belügyminisztériummal!!! Ellentétben Orbán rendeleteivel is, amikkel szinte diktatórikus rendszert vezetett be. Szintén nem szakmai alapon. Szóval el a kezekkel az Orvosu Kamarától!!!
ómió
Bizony! Hiszen az orvos efftársak utoljára még a Böszme-féle fizulenyulásuknak örülhettek igazán! Azóta meg csak ez a bérmegduplázó "12 szűk esztendő"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.