2022-ben 26 500 magyar állampolgár vándorolt ki az országból, 2021-ben a számuk közel ötezer fővel volt alacsonyabb.

Tavaly, 2022-ben hivatalosan 26 500 magyar állampolgár vándorolt külföldre, ez a mutató utoljára 2017-ben volt ilyen magas – olvasható a portfolio.hu cikkében, a lap a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetes adatait szemlézte.

Nagyot ugrott a kivándorlás, kisvárosnyi magyar távozott az országból tavaly

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint a 2022-es adatok közel ötezer fővel magasabbak a 2021-es számoknál. 

"Ezzel megtört egy fontos pozitív tendencia, hiszen az utóbbi években fokozatosan javult a hazatérők és a friss kivándorlók egyenlege, 2021-ben hosszú idő után fordult elő, hogy többen tértek haza, mint amennyien a kivándorlás mellett döntöttek. Tavaly viszont a 21 900 hazatérőre esett 26 500 kivándorló, vagyis visszafordult a folyamat"

- olvasható a cikkben.

A bevándorlási mutató szerint 2022-ben 14 ezernél több klföldön született magyar érkezett az országba.

A lap hozzátette, a statisztikák abból a szempontból nem teljesen megbízhatóak, mert az Európai Unión belüli vándorlást majdnem lehetetlen lemérni, másrészt a KSH is azokat sorolja a kivándorlók közé, akik ténylegesen vagy terveik szerint legalább 12 hónapra elköltöznek itthonról. Ennek megállapítására a Belügyminisztérium lakcímnyilvántartóját és a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) TAJ-szám nyilvántartását használják, de ha valaki ott nem jelenti be a változásokat, akkor ő nem kerül bele a statisztikákba.

A kivándorlók száma utoljára 2017-ben volt hasonlóan magas a tavalyi évihez képest, 2017-ben 26 957-en hagyták el az országot. A rekord 2015-ben volt, akkor közel 32 ezren vándoroltak ki. 

A portfolio.hu cikke szerint a három fő célország valószínűleg továbbra is ugyanaz: Nagy-Britannia, Németország és Ausztria. A KSH adatain kívl azonban egyelőre friss adatok nincsenek, a német statitsztikai hivatal cska a nyáron teszi közzé a friss számokat például.

"Az Eurostat adatai szerint az Unióban 2021 végén mintegy 370 ezer magyar állampolgár élt, ez a szám évek óta alig változik. A legnagyobb magyar lakosság egyértelműen Németországban élt, ahol 190 ezer körül alakul már évek óta a számuk. Ausztriában a 100 ezret közelítette 2021-ben a magyar állampolgárok száma, illetve Hollandiában volt még 10 ezer felett"

- írja a lap, és hozzáteszi, a Brexit miatt most pontosabb képet lehet kapni a Nagy-Britanniában élő magyarokról, mert ott a nem brit állampolgároknak regisztrálni kellett. 2022 végén a magyar állampolgárok száma az Egyesült Királyságban meghaladta a 170 ezret. 

Ausztriában közel 100 ezer fő élhet, bár a számukat torzíthatja a nyugati határszélen az ingázás, vagyis nyugati szomszédunknál valószínűleg magasabb a munkavállalók száma a hivatalosan ott élőknél – írja a lap.

Forrás: portfolio.hu

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Meg lehet érteni a fiatalokat. Egy szűk réteget kivéve, nem túl rózsás a jövő.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ezért lesz egyre több hülyemagyar maffiahívő az országban!
Aki egy élhető országban akar élni és van egy cseppnyi esze, az kivándorol, de a hülyemagyaroknak pontosan az a jó, ami itt van, ezért ők maradnak.
Clavigo
@Maccska: Gondolom kazahsztanba,,vagy a ruszkikhoz készülsz..
Nessy
Meg lehet érteni a fiatalokat. Egy szűk réteget kivéve, nem túl rózsás a jövő.
csak úgy....
@Maccska: tibim, te hülye is vagy, proli is vagy és a tetejében annyira buta,hogy ezt észre sem veszed!
Terminátor
Most akkó hogy is van?
Az illipsik maradnak a lipsik mennek,
vagy fordítva?
Terminátor
@Maccska: Aki nem buta , az belépett a fityiszbé, oszt jól mögél!
Aki okos, az mán kint locsókodik hónap!
namihami
Közzéteszi még az MTI, az M1, a Tv2 és a megyei lapok. A Hír tv külön műsornapot szervez a hír minél szélesebb körben történő terjeszthetése céljára! ""Jeszenszkyk, stefkák, bayerek"" előnyben!
Aki Én
Ez mindent el is mond a ge-ci rendszeréről.
Az viszont baj, hogy a még gondolkodni képes réteg megy el.
csak úgy....
@Maccska: baxhatod az állítólagos jó szakmádat, te senkiházi, ha reggeltöl-estig itt lopod a napot és bizonygatod a butaságaidat mint egy alsótagozatos kiskölök!
gondolom most bedobod a vállalkozó hazudságodat,ami te sosem voltál és nem is leszel! :)
csak úgy....
@Shikari: tibim, ti idióták szererettek egymásközt vegetálni,ezért zavarnak benneteket a gondolkodásra képesek! :) zavarj el mindenkit, te ütödött ,késöbb talán még hálásak is lesznek!
simmering73
@Shikari: Te még itt vagy? Ja te bevándoirló vagy.
hit and run
@Terminátor: Az a baj, hogy Orbán paraszt (pejoratív), még a kint élőkből is profitál (bár a szavazatuk büdös neki), hogy a családnak hazaküldött pénzből a 27%-os áfa révén bőségesen folyik be az államkasszába. És be lehet őket számítani a statisztikába dolgozóként.
Sakk Matt
Gondolom Oroszországba, Azerbajdzsánba és Törökországba!
hit and run
@Shikari: Nektek nem lesz hazátok nemsokára. Ahogy meghal Orbán diktátor (nem pejoratív), abban a pillanatban összeomlik a rendszer. Én addig nem halok meg, amíg rá nem hugyozok Orbán sírjára!
Sakk Matt
@Maccska: És?! Nem ez az okos? Hülye az, aki ugyanazért vagy kevesebb munkáért beéri harmad annyi bérrel!
Mellesleg értelmes humanoid magánrendelésre jár fogdokihoz, szóval mi közöd hozza:P
Nessy
Arra befizetek, amikor nem marad más, csak a kegyencek, akik nem dolgoznak, a krumplin vett szavazók, akikre komolyabb munkás keveset lehet bízni, pár nagyon hívő, akik valamennyi adót befizetnek, ami a focistáknak is kevés lesz, és a határon túli levelezőtagozatosok, akik szintén nem dolgoznak! Aztán lehet sopánkodni a harmadik országbeli "migráncs" dolgozók, meg a kínaiak létszám novekedésén.
Clavigo
@Shikari: Kussolni még nem jutott eszedbe,,migráncs ?
Clavigo
@hit and run: 12.40. Az nálam is " bakancslistás "..
Sakk Matt
@Clavigo: Csak ahogyan a nem-zetiek anno a Kossuth téren :)
nejlontacskó
@Shikari: " Lenne akiket küldenénk is! "
Igen?
És mégis, kiket küldenél el Romániából?
hit and run
@Shikari: Tévedsz, mint mindig. Én dark noir vagyok, de néha feljövök a felszínre levegőt kifújni.
Eladott Ország
És még hányan fognak elmenni. Főleg diplomaosztás után. Akinek gyereke van az a gyerekért meneküljön. Legalább nekik legyen emberhez méltó életük. Akkor mi lesz így a lombkorona sétányokkal. Ki fog sétálni rajta? Gondolom a mongol meg pakisztáni vendégmunkások a tarra vágott réten, akik az akkugyárakban dolgoznak . Ha az utolsó magyar is elment, nem lesz aki tarra vágja. Orbán:...
uploads.disquscdn.com/images/a23bcc329ec9597c451422dec1e24055b97ea5252f48afc6bcd4ebdaae41fde2.jpg?w=800&h=115
Azt gyanítom, a világelső nettóbér, a kiváló orvosi feltételek és a keresztényfundamentalista karhatalom jóságossága miatt.
Miért is maradnának egy olyan országban ahol dübörög a személyi kultusz és az egypártrendszer, ráadásul még a nyugdíjasokon is nyerészkedik a kormány ! Akinek van lehetősége az elmegy ebből az országból és akinek meg van egy csöpp kis esze az meg nem jön vissza. A zömében külföldön született magyar állampolgár...
uploads.disquscdn.com/images/8d8b04e8d90ec39d737d7885d934576153cfd5e4cf4e2ba73ef11
Csaba Zsolt
Ööö Németországba is mennek ööö,a pusztaságba,a senki földjére ööö,Germánia a NER szerint ööö már nem is létezik.
Hihihihi
jesz
a pedagógusok következnek...most úgy kibasztak velük ahogy csak lehet
nedolgozzingyen.hu
colibri
@hit and run: 12:40 Légyszi, helyettem is! Köszi!
Eladott Ország
Nem mindegy, hogy valaki életét áldozza a hazájáért vagy a hazáját áldozza a, saját gyarapodásáért.
uploads.disquscdn.com/images/60c9122000925287ea365fb7a3eb5e07ae390c891c54e759532e06aa5243ec93.jpg?w=800&h=2288
Nem kell nekünk napelem, csak le kell kapcsolni! Csak a drága villany ne fogyjon annyira! Úgyintén, nagyon sokan költöztek volna haza ha a fideszfasiszták/maffiózók le lettek volna váltva, de azóta már ők is tudják hogy jó döntést hoztak amikor elmentek. Magyarországon inmár tombol a dolgozói szegénység és az un. minőségi éhezés ami azt jelenti hogy egyre többen képtelenek friss és az egészséges terméket vásárolni ami elengedhetetlen lenne. Vannak azonban már olyan szegmensek is ahol nem csak minősigi szintről de mennyiségi szintű éhezésről lehet beszélni, vagyis szószerint a lakosság legszegényebb és legkiszolgáltatott rétegei körében már sokan napi szinten éheznek. Mindez 33 évvel a rendszerváltás után, Európa közepén. Gyere haza Fiattal. Csak nem akarnak jönni azok a nyugati keresztények, inkább mimagyarok távoznak. Gyanítom, lesz ez még így se...
twitter.com/janos_hary/status/1623632519273775107
Sakk Matt
@Eladott Ország: FIAT ALBEA vs fiatal bea
hit and run
@Shikari: Te faszszopó (buta, mint a tök), én kihagynálak, de...
Na mesélj, mélybuta mélymatyar, mélykeresztény, te hova kerülsz, a mennybe vagy a pokolba?
De azt vedd számításba mielőtt válaszolsz, hogy a Minden kutya a mennybe jut csak egy animációs mese.
A kutya emberek valójában sosem jutnak a mennybe!

„Kívül maradnak az ebek, a varázslók és a paráznák, a gyilkosok és a bálványimádók, és mindenki, aki szereti és cselekszi a hazugságot!” (Jelenések 22:15)

Óvakodjatok a kutyáktól, óvakodjatok a gonosz munkásoktól...” (Filippibeliekhez írt levél 3:2)

De betelt rajtuk az igaz példabeszéd: „A kutya visszatér a maga okádására“, és: „A megfürdött disznó sárban hempereg!” (2Péter 2:22)

Még aki nem forgatja rendszeresen a Bibliát, annak is világos, hogy ezek a mondatok valójában nem kutyákról, hanem emberekről szólnak."

Kutya vagy, geci - csak egy kutya!
percsi
Fidfanok készülődjetek, lassan vége a henyélésnek, jólétnek!
A dolgos, hasznos munkát végzők, az országot eltartók hamarosan elfogynak, a naplopóknak munkába kell állniuk, éhbérért a bányában vagy lölökénél.
simmering73
@Maccska: 11:13 Hát persze, hogy jó itt neked. Nyugaton dolgozni kell.
hit and run
@Shikari: Már kezeltettem magam. A kezelés után vagyok ilyen.
hit and run
@Shikari: Ha tovább kezeltek volna, abba belehalt volna az orvos és a műintézmény is leégett volna.
hit and run
@Shikari: Hülyegyerek, nekem ez csak játék a betűkk... a szavakkal, míg neked ez az egész életed!
Vágod a különbséget?
Érzed a különbséget jó és rossz között?
Németh István
A lényeg aki nem érzi jól magát itthon, azt hiszi, hogy másként tudja esetleg eredményesebben forgatni magát avalahol nyugaton az menjen és sohs-de soha ne is tétjen visszamég látogatóba sem! DE ha diplomás és szakmája van az anak megszeszerzésért viszon fizetnie kell! A képzés árát mindenképpen! Ez most van kidolgozás alatt, mert ugye az országot emígy aljasúlkárosítani nem lehet!
Az usa-nató armada takarodjon Európából, és az Eu. vezetése a bitófára aszalódásilag!
Az usa magyarországi nagykövete meg takarodjon a buzi kurva anyjába!
hit and run
Egyszer azt mondta nekem a világ legjobb nője, hogy... szó szerint idézem: "Nem vagy vicces." Igen, így magyarul. Tudta mondani volna angolul is, meg norvégul is, de ő így mondta, egyszerűen, magyarul.
Az sem zavarta meg a tényállás megállapításában, hogy előtte és utána is qrva vicces voltam, de épp akkor, az adott helyzetben és pillanatban tényleg nem voltam vicces. (így egymás közt az adott helyzetben és pillanatban nem is akartam vicces lenni).
És, ha még tudná azt is, hogy én sohasem viccelek... Akkor aztán lenne ott Minden! Mindenhol! Mindenkor!
De nem akarom kiábrándítani a világ legjobb nőjét - no, nem magamból, hanem a világból, ahogy folyik...
(Mi folyik itt?!)

Egyébként, ha mindenképpen muszáj lenne, én úgy definiálnám magam, hogy "komolytalan".
hit and run
1984-ben rekedt matyar állatfarmon olvashattuk @Németh István: észak-korea-i szintű monológját.
FLETÓ
@Shikari: Hagyd a picsába! Ez a @hit and run: még eleinte @1984 álnéven kezdte! Skizofrén! Kár bele az energia...
Németh István
@Nessy: mert ti balliberális szemetek még agondolataikat is szt akarjátok vern, mi több hűlyévé tenni, hogy uralkodni tudjatok rajtuk! teves szarok!@hit and run: tesosevoltál vicces te egy sárga folyós fekély vagy a tehénsztaron aztán @hit and run: 1984-ben kaptál a szoc hazáért bérdemrendet munkásőr parancsnok elvtárs! arra vagy büszke?@m73: hát bizony az anyádat helyre tettékaz ukrán II. hadosztály bakái, te is így születtél > iván! nem akarsz a zelenszkíjnek nyalni néhányat? DE alótte marasd mega nyelved, hogy hatékony légy!
a lényeg >> az usa-nató armada takarodjon Európábl, az Eu. vezetése a bitófára aszalódni!
Az usa Magyarotszági nagykövete a buzik faszára pattanva takarodjon soros pöcsére!
ómió
Na, de efftársak! Böszme gazdátok már rég megmondta: "el lehet innen menni"! Uccu!
Németh István
@Nessy: @hit and run: @m73: @csakúgy;@aki én; és atöbbiek szíveskedjetek utánna számolni, ha 10 ezrével jönnek át naponta az ukránnyak mondott, de leginkább aljas gyilkos ivadékok akkor 6 hónapja mennyien jöttek? a napi 15-20 ezer Ft./fő ellétmányt és költséget ki a büdös kurva anyja fizeti meg az országuknak nektek - nektek, nekünk mindannyiunk a zsebébe barmok ??? Miért nem takarodtok a szocialista demagóg buzi, pedofil nemzet lopós kurva anyátokba???
A lényeg hogy megrohadva is pesrcenként fohászkodjatok Putyin -bácsihoz, hogy takarítsa ki az usa-nató moslék armadát Európából És az Eu. nemzetek felébredvén nyuvasszák ki a az Eu vezetését! Hírmondó se legyen soha az életbe belőlük!
Az usa nagykövet meg menjen a buzi kurva anyjába a sosros faszára!
percsi
@Németh István: "Ez most van kidolgozás alatt, mert ugye az országot emígy aljasúlkárosítani nem lehet!"

Ugye, ugye, tudjátok, hogy mit nem lehet!
A dolgozó nép adó formában bőségesen megfizette gyermekei tanulmányi költségeit.
Szólj uradnak, gyermekei hozzák vissza a milliárdokat!
gina
Orbániából menekülni kell, itt csak azok érvényesülnek akik ezt a prosztó cigány OV t és bandáját követik, ez nem demokrácia hanem egy beteges diktatúra,,, igazunk van ,,,innen el de gyorsan,,,,,
Németh István
@percsi: a dolgozó népet 13 éve az adókedvezmények nyomják, előtte a gyurcsányék kilopták, A jelnen kormány adta kedvezmények, adók, szociális juttatások, rezsi könnyítés és az emelkedő bérek bizony tönkrevágták a népet! Ezért vannak tele a hétvégekre a vendégházak szállodák! stb. -stb.! A moslék ballibernyák tesóiddal kárt tesztek a népnek hazaárulóivá aljasúltatok kárté-kony férgek! >> @m73: @m73: az akasztásodat várom, a szádba se lógatnám a lópaci farkát, mert még azt is leherapnád! @gina: a diktatúra szó az ugye azt jelenti > "diktálni" valakinek valamit, amit kötelező végre hajtani! Ezt az Eu teszi zsarolással feltöltve,pl. a 2006-os szemkilövés es gyilkosság > ez kell nektek!? a haverjaid a nemzet és hazaáruló buzik, génkezelt genderek és pedofilok a nemzet-rontók eldorádója működik > ez a magyar adottság, a demok-rácia > a sajnos megengedő kormány bizony nem ró ki szankciókat a tetves hazaárulókra, a nemzetszennyező lényükre, így a te gyerekeid is nagy valószínűséggel megrontottak lesznek!
Persze ha már úgy kikapartak többször hogy nem lehet gyereked akkor nincs miről beszélni!
A lényeg az usa-nató armada takarodjon az Eu. területéről, az Eu moslékvezetése bitófára > aszalásilag!
Németh István
@simmering73: fejlődő képes vagy, amolyan visszafejlődő képes! De ne aggódj nam hagyunk magadra, szarunk a hantodra, iszunk a torrodra! Ugorj az árnyékos kukira, csak vigyázz a lukira!
És soha ne feledd! > az usa-nató aljas armada takarodjon Európából, az Eu.vezetése a bitófára, aszalódásilag!
Az usa Magyarországi nagykövete takarodjon a buzi kurva anyjába a soros bíden faszára!
Clavigo
@Shikari: Elég szegényes a szókincsed,,oláh.. Mondjuk egy migráncstól nem is olyan rossz..
hit and run
Szerinted lemenjek a boltba és vegyek még whiskyit? Vagy már elég volt?
hit and run
Amíg a válaszodra vártam, lementem a boltba és vettem whiskyit.
Live with me...

www.youtube.com/watch?v=AIIovpUQiro
hit and run
a sok buta paraszt, ahogy néz ki a fejéből...
hit and run
Semmit nem értesz, semmit nem kell megértened - csak él hülyén a világban, mint eddig!
Ennyi a dolgod, te levágásra váró paraszt!
Németh István
@Nessy: @Clavigo: @hit and run: @ pöcs73; nos nálatok az irigység és atehetelenség eldorádója az amely alázza a magyar hont az ország népét, és kormányát ezért súlyosan bűnhődni fogtok!
A lényeg az usa-nató takarodjon Európából, az eu vezetésa a bitófára aksztásillag >> az usa Magyarországi nagykövete a buzik faszán szánkózzon akurva anyjába a bíden-soros pöcsére!
Aki Én
@Németh István: Szerintem senki nem viccel, mikor azt mondja, súlyos elmebeteg, egy kezeletlen faszparaszt vagy.
És buta mint a föld.
Hogy téged már az oviban is rühelltek, az tuti biztos.
hit and run
@Shikari: Bevettem és ittam rá. Egy smiley az egész napom!
Németh István
@Aki Én: @hit and run: kiesaett a kuki a szátokból, hogy megint hülyeségeket beszéltek?
A lényeg az usa-nató armada takarodjon Európából, az Eu.vezetése a bitófára akasztásilag, az usa Magyarországi nagykövete a buzik faszán szánkózva a kurvanyja picsájába a biden-soros pöcsére!
hit and run
@Shikari: Száll a kakukk fészkére (One Flew Over the Cuckoo's Nest by Ken Kesey) - kötelező olvasmány!
Aki Én
@Németh István: ...én sem viccelek, mikor azt mondom, súlyos elmebeteg vagy :(
És ordas nagy suttyó.
hit and run
olvasmány- még sosem írtam le ezt a szót. Jó volt leírni... kiírni magamból.
Clavigo
@hit and run: Ahhoz előbb meg kellene tanulnia olvasni ennek a félkretén @Shikari: - nak...
Clavigo
@Németh István: Beléd is jó reggelt,,seggarc.Dolgozni még nem jutott eszedbe,Piffta ? Mindenki jobban járna..
hit and run
Rozi néni, az egész világ legjobb magyar tanára, imádkozom érted!
Hogy egy kísérleti kommunyista oskolában senyvedtünk évekig? (a kísérlet nem sikerült, senki nem lett kommunista!)
Már elmúlt!
Lépjünk tovább!
Németh István
@m73: @m73: @Clavigo: @hit and run: Rozi néni, az egész világ legjobb magyar tanára, imádkozom érted! > Hogy egy kísérleti kommunyista oskolában senyvedtünk évekig? (a kísérlet nem sikerült, senki nem lett kommunista!) > már megint itt vagy te analfabéta barom?:-) és mit fogunk bűnhődni te fasszopó? Hogy bazd telibe azt a jó kurvaanyádat te köcsög!:-) >>gyere a szemem elé te fotelbuzi köcsög! Aztán akkor ugassál te kecskebaszó fidesz bugris!
Olyan szépséges virágnyelven skribáltátok a betüket a szövegről ne is beszéljek, hogy képtelen vagyok ismételnia javatokra >> mert ti csak erre vagytok képesek a gebe lenge szervén himbálódzó lapostetűk --- De jön a megváltó locsolás > a tetűket nem halottam még vinnyogni defogtok az tuti! Hülye gecik >> különben, hogy tudjátok a témához szólván > többen jönnek haza mint kimennek - na ezekről is megvan a véleményem, de az benneteket nem érdemesít arra, hogy tudjátok - MERT ti csak a lófaszon csüngő lapostevek vagytok!
Az usa-nató armada takarodjon Európából az Eu vezetése a birótófára aszalódásilag; veletek együtt, bár még aszalt tetűt sem láttam! De eljövel az idő!! Az usa Magyarországi nagykövete a buzi kurva anyjával reppenjen a biden-soros löttyedt tökeire!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.