Bayer Zsolt azért akadt ki, mert a cseh mezőgazdasági miniszter bizottsági lépést sürget Magyarország ellen az ukrajnai élelmiszerimport tilalma miatt. Közben kiderült, hogy az Orbán-kormány nem csak a gabona, de szinte minden ukrán élelmiszer behozatalát megtiltotta. A magyar kormány üzent a Közlönyben az Európai Bizottságnak is.

Csehország egyelőre nem tervezi az ukrán gabona és más ukrán mezőgazdasági termékek behozatalának betiltását

– közölte Zdeněk Nekula cseh mezőgazdasági miniszter hétfőn Prágában a Mandiner cikke szerint.

Lengyelország, Magyarország és legutóbb Szlovákia által az ukrán gabonaimportra kivetett egyoldalú tilalmak ellentétesek az Európai Unió egységes piacának feltételeivel

– írta meg az eAGRI.

„A hétvégén személyesen tárgyaltam a mezőgazdasági termékek behozataláról Janusz Wojciechowski mezőgazdasági biztossal, és megkérdeztem, mi lesz az Európai Bizottság reakciója a Lengyelország és Magyarország által bejelentett importtilalomra.

Egyértelműen megerősítette felém, hogy ezek az egyoldalú intézkedések elfogadhatatlanok

– állította Zdeněk Nekula.

Sőt, a cseh mezőgazdasági miniszter tovább ment.

A jövő hétre megbeszéltem egy találkozót a biztos úrral Luxemburgban, ahol további megoldási lehetőséget és az Európai Unió közös megközelítését szeretnénk megvitatni

– fogalmazott.

Bayer: Ezentúl pedig ugassatok tovább, amit akartok

Bayer Zsolt ez után akadt ki, és blogjában azt írta

Nehéz ám ép ésszel elviselni ezeket...

Kérdés persze, el kell-e viselni egyáltalán, bármelyiket is...

Egyre inkább meggyőződésemmé válik, hogy nem.

Hozzátette:

Vagyis: bármit is fog böfögni az EU (meg ez a cseh idióta) az ukrán gabona import-tilalmáról, pont le kell szarni. Ide nem jön be többet Ukrajnából semmilyen élelmiszer, mezőgazdasági árú, és kész. Vagy bejön, amennyiben az EU (és ez a cseh idióta) 100 százalékban kártalanítja az összes magyar gazdát (és lengyelt, és szlovákot, a cseh gazdákat ezek szerint nem kell, az idióta miniszterük szerint nekik így is minden ok).

Ennyi. Ezentúl pedig ugassatok tovább, amit akartok, gazemberek, az egységes EU-s piacról, meg minden egyéb lószarról...

Bayer Zsolt tajtékzik: "Bármit is fog böfögni ez a cseh idióta az ukrán gabona import-tilalmáról, pont le kell szarni"

Fotó: Bayer Show/HírTv

Bayer: Nem a csehek idióták, csak a kormányuk

Bayer Zsolt később blogjában pontosított, hogy csak a cseh kormány idióta.

Még egy levél jött ma. Íme.

»Zsolt! Megnéztem ennek a görény cseh agrárminiszternek a Facebook lapján a cikket, amiben beszámol róla, hogy miket egyeztet az ukrán gabonáról, meg minket gyaláz.290 komment volt hozzá. Vettem a fáradtságot és végignéztem az összeset és Google fordítóval lefordítottam. (Az utóbbi években megkopott a csehem) Mindegyik, azaz mindegyik, értsd mindegyik a Nekulát szidja. Egy azaz egy komment sem volt még csak semleges sem, nem hogy Nekulát pártoló. Ki vannak borulva a csehek és a magyar meg a lengyel kormányt dicsérik.«

Na, ez megnyugtató. Akkor nem a csehek idióták, csak a kormányuk...

- közölte a kormánypárti publicista.

Nem csak a gabona, szinte minden ukrán élelmiszer behozatalát megtiltotta a kormány, üzent a Közlönyben az Európai Bizottságnak is

A kormány a magyar gazdák és fogyasztók védelme érdekében szerdai hatállyal átmeneti tilalmat rendelt el az Ukrajnából származó fontosabb gabonafélék, valamint azon mezőgazdasági termékek importjára, amelyek esetében az uniós lépések hiánya kiszolgáltatta a magyar gazdálkodókat egy általuk kivédhetetlen piaci helyzetnek

- közölte a kedden megjelent kormányrendelet kapcsán Nagy István agrárminiszter az MTI-vel.

A közleményben kifejtette, a tilalom többek között kiterjed a gabonafélékre, a repce- és napraforgómagra, a lisztre, az étolajra, a mézre és egyes húsfélékre, és 2023. június 30-ig tart.

Magyarország ugyanakkor nem tiltja ezen termékek területén történő átszállítását. Azaz a tranzitszállítmányok továbbra is engedélyezettek, azonban azokat az illetékes hatóságok zárral látják el a határon, elektronikus eszközökkel és járőrök segítségével nyomon követik őket és az ország egész területén ellenőrizni fogják az érintett termékek árutovábbítási eljárásait. A szabályokat megszegő fuvarozók büntethetők, a büntetés akár a szállítmány teljes értékéig is terjedhet – tette hozzá a miniszter.

Bayer Zsolt tajtékzik: "Bármit is fog böfögni ez a cseh idióta az ukrán gabona import-tilalmáról, pont le kell szarni"

Fotó: Pixabay cco

Nagy István kiemelte, annak érdekében, hogy a tilalom ne legyen kijátszható, a más országokból behozni szándékozott – a rendeletben meghatározott, jelenleg nem bejelentésköteles – gabona- és olajosnövények esetében kötelezővé válik az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerbe való bejelentés is.

Nagy István az átmeneti időre bevezetett intézkedésektől azt várja, hogy lehetőséget ad érdemi és tartós megoldást jelentő uniós intézkedések meghozatalára, az ukrán áruk teljes körű vámmentességének, a szolidaritási folyosók működésének átgondolására.

Kifejtette: az Ukrajnából az Európai Unió felé már megnyitott szolidaritási folyosók, azaz könnyített szárazföldi szállítási útvonalak esetében olyan uniós szintű megállapodásra lenne szükség Ukrajnával, amely az ezeken keresztül exportálni kívánt ukrán termékek esetében garantálja, hogy azok az eredeti célpiacaikra fognak irányulni. Brüsszel ugyanis azt ígérte, hogy az ukrán gabonát az afrikai és közel-keleti országok élelmezésére szállítják tovább, de ez nem történt meg. Nem tartható fenn az ukrán mezőgazdasági áruk teljes körű vámmentessége sem, hiszen nem behozható versenyelőnnyel termelnek az európainál jelentősen alacsonyabb önköltséggel, köszönhetően a hatalmas üzemméreteknek, valamint az Európai Unióban már nem megengedett termesztési és növényvédelmi gyakorlatoknak is – hangsúlyozta a tárcavezető.

A miniszter leszögezte, az agrárium szereplői elvárják az európai mezőgazdaság tisztességes piaci viszonyainak biztosítását az uniótól. A magyar kormány mindig a magyar gazdák mellett áll, és megvédi a magyar mezőgazdaság érdekeit – zárul a közlemény.

Egyúttal a kormány, bizonyára az Európai Bizottságnak az importtilalmat bíráló nyilakozatára válaszolva megjegyzi:

az Európai Bizottság uniós jogban rögzített elsődleges feladata a tagállamok érdekeinek harmadik országok irányában történő legmesszebb menő képviselete.

Forrás: Mandiner, badog.blogstar.hu, MTI

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Ez a Bayer már saját magán és 0rbánon kívül mindenkit utál. És egyre undorítóbb.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Proktor
Hiába no, úriembernek születni kell, bunkóvá pedig képzi magát az ember...
jesz
..."-itt mindenki hülye?
-itt mindenki!"

(by üvegtigris)

A cseh, meg más minket ekéző egészen biztosan nem eszik semmi olyant, ami a keleti országokból származik...
Szarházi, ármánykodó, farizeus népség az egész eus megmondó elit...
Macskaszem
Én csak azt nem értem, hogy ócccsó ukrán gabonából hogy sütnek 1000 Ft-os kenyeret. Mennyibe fog kerülni, ha majd drága NERzethy gabonából sütik.
nemkati
Ez a Bayer már saját magán és 0rbánon kívül mindenkit utál. És egyre undorítóbb.
jáger laszló
A kutya ugat,a karaván halad.
csak ennyi
barátilag
J.L.
Józsipapa
bármit is mondasz zsótika,téged is le kell
szarni...
ennyi...ahogy az a tróger deutsch szokta
írni...
Csizmás Kond
@Macskaszem: Az olcsó gabona csak addig olcsó amíg a hazai kereskedőhöz nem kerül, tovább ugyanannyi az értéke mint a drágának...vagyis a kereskedő drágán adja tovább, a malom drágán őröl, a pék drágán süt...és ezt akarja a kormány megszüntetni, és ezért rúgkapálnak sokan a kormány ellen...
kereső
Polihisztor. Ez is mindenhez is ért, mint orbán...
Alakul ez a "kis-antant" Magyarország körül...az ilyen aranyszájnak is köszönhetően.
Ez a fideSS-kdnp nagyon mélyen keresztény pártszövetség szellemi és kultúrális marianna -árok "magasságú" fölénye! És lassan , de biztosan ez lesz az egész országé is! Magyarország elvesziti "magyar jellegét"-és lesz belőle egy ócska, jellemtelen, otromba , primitiv erkölcs nélküli orbánia.
Emmersson71
...

Zsótányt ki kéne már nevezni kultúrattasénak...UGANDÁBA!
Qqberci
Téged kell leszarni, te gennyláda!...
nemkati
@Shikari: Már a csehek is mocskos libcsik? Mesélj, van szerinted olyan, aki nem az?
Nessy
Lovagelvtárs!Tudja, hogy maga, és pár követője kit sz@r le teljesen más, mintha magukkal teszi ugyanezt Európa nagy része!! Van különbség a két kupac között!
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: ma, 09:45
Már csak azt magyarázd el nekem, a tudatlannak, hogy az olcsó gabona behozatalának tilalma hogyan segít megoldani az általad vázolt problémát? Ha csak a hazai (drágább) gabonát használhatják, akkor azt a kereskedő direkt áron alul fogja forgalmazni, a malom költségei hirtelen bezuhannak és a pék már nem is akarja megsütni a maga pecsenyéjét, lemond a haszonról?
Ha az olcsó gabona csak addig olcsó, amíg a hazai kereskedőhöz nem kerül, tovább ugyanannyi az értéke mint a drágának (te írtad így), akkor a kereskedők körmére kell nézni tisztességtelen nyerészkedés miatt, és nem a behozatalt tiltani.
jáger laszló
Majd,ha bzs miniszter lesz akkor szólaljon meg mert így csak 1 bolhaköhintés indifferens a szakmai véleménye...
csak ennyi
barátilag
J.L.
frank
Ukrajnából semmit nem szabad behozni.
Kezeletlen gyomot adnak el. Mérgező olajakat. Jól nézd meg a származási helyet.
Ábel
Gyarapodnak a Zsóti mentális problémái. Magyarul egyre hülyébb lesz. Ezt teszi az 5-ös számű Fidesz tagkönyv.
Kapanyél
A stílus hagy némi kívánnivalót maga után, de a tartalommal kivételesen egyetértek!
geopapa
Helyes, minden erőnkkel és találékonyságunkkal védjük meg a pocsék dömpingáras ukrán gabonától 1000 forintos kenyerünket! Hajrá tovább, a csillagos égig!
Bülbülszavú véleményvezérünknek pedig igaza van: nem kell ide import-idióta, élvezzük a bőséges hazait.
Sámannus
Gyülölködéssel titkolják el hogyan lehetne visszafordítani az inflácót.Ezek csak a gyilkolászáshoz értenek és szájjal is tudnak szarni. Órbányi fitymamocska, akkor ugat amikor előveszi.
Nessy
@Maccska: Az nem zavarja, hogy ez nem itthon, nem magán iskolában, hanem egy brit magániskolába történt? Ott is kapitális marhaság volt, de ez a britek problémája! Nem is tudom létezik e külön leány és fiú iskola manapság kis hazánkban!
Bár ennek nem sok köze van Bayer lovagelvtárs alpári, kocsmai stílusához. De ha erre van igény, ám legyen! Aztán majd ne tessék csodálkozni, ha egyszer csak általános lesz!
kereső
@Nessy: Hagyd. Nem európai. Valamelyik indiai kasztból szaljtották ide - migráncs, aki dicsőiti azokat, akik "le sem x@rják brüsszelt= Európát". Nem is értem miért itt rontja a levegőt- ahelyett, hogy otthon terelgetné a szent teheneit.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Minden megtermelt akárminek és bárholvan egy önköltségi ára amihez hozzáadódnak akülönböző árnövelő adalékok. Az ide és nem csak ide behozott ukrán árú csak azoknak olcsóbb aki onnan behozzák, mivel a különböző illetékeket a zunió letiltott. Az aki behozza olcsóbban kapja és kisé megspékelve továbbadja a malomnak, így ketten nyertek rajta viszont a kifli árából már senki nem farag le tehát így két embernek haszon viszont a hazai termelőnek kár és aki a kiflit veszi az ugyanannyit fizet a génmanipulált fertőzött gabonábol készültért is mint a másikból...szóval így csalnak...persze hivatalosan.
jáger laszló
Jön a pápa és hozza a segítséget,mert ukránoktól már nem jöhet
Ergo telki bőröndökkel hozza a szentelt ostyát a magyar katolikus hívőknek!!
Hát máris jól járunk a Ferenc pápával az biztos!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Csizmás Kond
@jáger laszló: Az ostyát eddig sem külföldről hozták, a beköpés csak újságírói szemétkedés volt.
jáger laszló
Drága bazso
töröld le magadról a tajtékot és nyugodj + mert nem te fogod +oldani az ukrán gabonagondot,mert amúgy sem értesz hozzá csak dumálsz a vakvilágba!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Néro2
Röfögj fityma hányd a kaját fajtád elé.
Ők eszik.
Jut eszembe Nemzethy Nagy Matyarjaid vére , hogy-é kell a piacon ? Gazdulsz rendesen a vérükön ? Várbeli lakásod már rendben ?
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: ma, 15:38
Mint mindig, most is mellébeszélsz.
Ezt írtad: " Az olcsó gabona csak addig olcsó amíg a hazai kereskedőhöz nem kerül, tovább ugyanannyi az értéke mint a drágának...vagyis a kereskedő drágán adja tovább, a malom drágán őröl, a pék drágán süt...és ezt akarja a kormány megszüntetni, és ezért rúgkapálnak sokan a kormány ellen..."
Én megkérdeztem, hogy ezen a helyzeten hogyan segít a behozatali tilalom?
Szóval?
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Lesz majd talán nagykereskedés ellenőrző gyorsreagálású rohamcsapat, hogy lecsapjanak azokra, akik nem a hazai termelők terményeit forgalmazzák?
Csizmás Kond
@Giovanni Alba:...szerintem csak a port kavarod. A cél hogy az ilyen ránkerőltetett külföldi behozatalból ne csináljanak egyesek jóljövedelmező üzletet és ne tegyenek tönkre hazai termelőket az amúgy is szarulmenő üzletágban. Előre arrol volt szó, hogy a zukrán gabona hiánya miatt éhezik a félvilág, ésmára kiderült hogy csak porhintés volt...mások tönkretételére használják fel ...de attól te tovább tapsolhatsz a fehér libagárdának...
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: ma, 18:51
Mondd, ha érvek nincsenek, akkor feltétlen személyeskedni kell?
Mit lépsz, ha a románok megveszik, átcsomagolják és így jut el hozzánk? Akkor mit lépsz, ha az import gabonának csak annyi a kimutatható bűne hogy olcsóbb, mint a hazai? Megtiltasz minden behozatalt?
jáger laszló
A durbincs sütve finom de így nyersen nem ajánlom gusztustalan...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: ma már az egérszarnak is kisérőirata van...laboreredménye...bár csalni mindig lehet viszont azért raknak akadályokat...és már vagy öt ország tiltja a zukrán behozatalt nem csak mi ...
teuton
Na akkor nem kell csodalkozni, ha dragabb az elelmiszer, magasabb az inflacio, mint Nyugat-Europaban! Mert a magyar "gazdak" dragan termelnek, vagy többnyire semmit, csak az EUs földtamogatast nyuljak le (Csanyi, Luzerjani meg a penztaros). De a birkak ahhoz is tapsolnak, ha meglopjak öket!
Sámannus
Nagy műbalhé ez tesókáim. Aki a cukrot háromszoros áron el tudja adni, az mindenre is alkalmas lehet. Az ársapka bevezetése után eltűnt a kilós kiszerelés a boltokból, helyette megteltek a polcok más árú és csomagolású cukrokkal Ugyan ez lett az étolajjal Nagy sírás rívás sajnáltatás megyen a gabonával. Nem sikerül az inflációt megfékezni vele, mert az rossz üzlet, meg putler is ezt akarja. (az oroszok putlernak gúnyoljá putyint.) Csak szólok, hogy ébresztő van . Oroszországban erősödik a háborúellenes hangulat.
teuton
@Maccska: Na figyelj analbeta birka, 5 KELETI orszag, az EU hany %a? Ugye nem 2/3??? Es milyen erdekes, pont ezekben az orszagokban a legmagasabb az inflacio, es igy is lesz, ha nem jön be olcsobb import. Neked persze a draga aru kell, es annak is tapsolsz, ha kilopjak a zsebedböl a penzt, mert olyan idiota vagy! Nyugaton mar csak 7% az inflacio, neked mennyi???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.