Alkalmatlan az Orbán-kormány az EU Tanácsának soros elnöki tisztségére – erről fogadhat el állásfoglalást az Európai Parlament.

Az Európai Parlament kimondhatja, hogy alkalmatlannak tartja az Orbán-kormányt az unió soros elnöki tisztjére

- tudta meg a Népszava.

Alkalmatlannak tartják erre az Orbán-kormányt? Nem kér a soros magyar EU-elnökségből az Európai Parlament

A magyar kormány Állítsuk meg Brüsszelt! című nemzeti konzultációját hirdető óriásplakát egy újpesti ház falán, a Váci úton 2017. április 4-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

2024 júliusától hat hónapig Magyarország tölti be az unió soros elnöki tisztjét, csatlakozásunk óta másodjára. Miután jövő tavasszal lesz a következő európai parlamenti választás, a magyar elnökség idején kerülhetnek új vezetők az európai intézmények élére.

Az Európai Parlament a június 1-jei plenáris ülésén újabb állásfoglalást készül elfogadni a magyarországi jogállamiság helyzetéről és a befagyasztott uniós forrásokról.

Az állásfoglalás megkérdőjelezi, hogy Magyarország képes lesz-e hitelesen ellátni az EU Tanácsának soros elnöki tisztségét úgy, hogy közben megsérti az EU alapvető értékeit és nem tartja magát a lojális együttműködés elvéhez.

Ez az első eset, hogy az uniós képviselő-testület felveti az Orbán-kormány alkalmatlanságát az EU27-ek döntéshozó szervének irányítására, és válaszlépéseket helyez kilátásba.

A Népszavához eljutott ötpárti határozati javaslattervezet szerint az EP  felszólítja a Tanácsot, hogy találjon megoldást a problémára, másként a parlament fog közbeavatkozni.

A szöveg – amely a lap szerint még nem végleges – hosszasan bírálja a szövegezők szerint egységes piacot sértő magyarországi intézkedéseket. Kifogásolják az egyes vállalatok üzleti érdekeit veszélyeztető döntéseket, a versenytársakat hátrányba hozó diszkriminációt, a megfélemlítési módszereket, amelyeket a miniszterelnökhöz kötődő személyek alkalmaznak abból a célból, hogy ellenőrzésük alá vonják a magyar ipar stratégiai ágazatait.

Az állásfoglalás elítéli

a kormány stratégiáját képező EU-ellenes kampányokat, amelyek szerintük arra szolgálnak, hogy eltereljék a figyelmet az uniós értékek megsértéséről és a rendszerszintű korrupcióról.A szerzők felszólítják az uniós költségvetést kezelő Európai Bizottságot, hogy találja meg a módját annak, hogy az uniós források akkor is eljussanak a polgárokhoz és a vállalkozásokhoz, ha a kormány nem hajlandó megfelelni a jogállamiság elvárásainak.

A dokumentum megjegyzi, hogy az EP tavaly szeptemberi határozatának elfogadása óta tovább romlott a jogállamiság és az alapvető jogok helyzete Magyarországon. A példák között említik a tanárok jogállásának, szociális és munkajogainak korlátozását.

Forrás: Népszava, 24

94 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Én is alkalmatlannak tartom ezt a maffia kormányt bármilyen komoly szakmai munkára.
Erkölcsileg egy nullák, Putyinpárti, az agresszor oroszokat segítő politikájukkal valóban alkalmatlanok egy ilyen közösség vezetésére, még ha az csak fél évig tartana is.
Ezek képesek bedönteni az egészet, amilyen aljasok!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Csodálkozik valaki, hogy orosz kémet nem akarnak komoly vezető posztra? Nagyon helyes.
Béla333
Én is alkalmatlannak tartom ezt a maffia kormányt bármilyen komoly szakmai munkára.
Erkölcsileg egy nullák, Putyinpárti, az agresszor oroszokat segítő politikájukkal valóban alkalmatlanok egy ilyen közösség vezetésére, még ha az csak fél évig tartana is.
Ezek képesek bedönteni az egészet, amilyen aljasok!
csak úgy....
bolondok volnának a hátramozdítókból "sorost" csinálni... :)
dr. prédikátor
cigány lókupec!!! készül már a saller meg a koki meg a szájba verés!!!ÉRTED E TE GECI!!!
Nyírfa
Így kell ezt, kérem, csak semmi laca-faca.
Nyírfa
@Horizont: 11.46

Képes rá. Konzultál magával, kiküldi a békamenetet, és elkölt egy rahedli pénzt. Közben persze világgá kürtöli, hogy megvédi a magyarok becsületét, tiszteletet, az anyjuk úristenit! Aztán jön a mentő, és akárhol van, kikísérik.
Tuti, hogy , ha csak szóban is, de hamarosan belengeti a huxitot. És ezzel van vége a pályafutásának.
csak úgy....
@Horizont: na de kik választották meg,ezeket az alkalmatlanokat?
lampa laz
@Horizont: 1 kérdést kifelejtettél, akarjuk-e, h Mo. kilépjen az Eu-ból. Félő, h a sok barom igennel válaszolna erre is. Félő, h ez a szemétláda dög elintézné ezt is, mert ismerjük a matekot ahogy ezek a tetvek százalékot tudnak számítani.
Néro2
Alkalmatlannak tartják erre az Orbán-kormányt?
A Nagy Orr Bán kormánya alkalmas.
Mindennapi lopásra.
Miért is nem értékelik?
colibri
Akkor ezt megint jól elintézte Juci bácsi! Többek között azért szaladgált ki Brüsszelbe, hogy előkészítse a soros magyar elnökség átvételét. Bravó EU, kezdenek belejönni, hogyan kell bánni egy renitens, a sorból mindenképp kilógó C vezette
tagálammal!
Menőmanó
@Horizont: Az a helyzet, hogy ezekre a hátrányokra csak utólag jönnének rá, mert segghülye nép a magyar (tisztelet a kivételnek). Ilyenekre még a britek sem gondoltak anno, ők is utólag szívják a fogukat, hogy nagy hiba volt kilépni.
csak úgy....
@KisTehen: kevés lesz ahhoz a 3 millió ,te fajtád béli ökör! :)
drrotf
Az alapítóknak nem volt annyi fantáziájuk, hogy valaha lesz egy állam , egy kormány aki nem a szervezet működésének elősegítése érdekében , hanem annak akadályozásában működik közre, és nem hoztak olyan szabályt amely arról rendelkezne, hogy ilyen esetben mi az eljárás.Azt gondolták az lapítók és a későbbi tagországok, hogy mindenki az együttműködésben, a közös szabályok betartásában érdekelt és álmukban sem jutott eszükbe, hogy egy országnak, jelen esetben Magyarországnak egyszer lesz egy olyan kormánya amely a kormányfője szerint azért lépett be az EU-ba hogy annak kerekei közé vaspálcikákat dugdosson , s ezzel akadályozza a szervezet működését, haladását! Szerintem az az ország amely saját maga sem képes és hajlandó az eus szabályokat betartani a tagországban, azt állandóan megkérdőjelezi, az nem vezetheti a szervezetet mert az álláspontja szerint a legalapvetőbb dolgokban más az álláspontja.Az olyan vezető vezető, aki mindig csak az ellenkező állásponton van mint a többi , az alkalmatlan az egész szervezetet vezetni , mert abból csak káosz fog kikerekedni!
Nessy
@KisTehen: Aztán ki kéri, hogy foglalkozz vele? Foglalkozz azzal, ami veled egyidős!
Eladott Ország
Sikerült megállítani Brüsszelt a bűnöző , szélhámos román cigány gecinek és politikai prostituált bandájának! Szégyen ez a lény! A vétókirályunk miatt hazánkat alkalmatlannak nyílváníthatja az EU a 2024-es soros elnökségre! Igaza van az EU-nak. Az Orbán-kormány a lopáson kívül semmire nem alkalmas.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/348949990_980769139610488_6016478159738405206_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=sSmtZMmXFcUAX-K8x0s&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCyyg6NpocjytT0MzMhdoIaO7cFvMBoD0_ZkOJXRupUxg&oe=6473723C
csak úgy....
@KisTehen: boci, nyugaton a józan ész van többségbe és nem a hozzád hasonló elvarázsoltak! :)
simmering73
Helyes. És a vétó jogot is megvonni ezektől a mocskoktól.
simmering73
@KisTehen: Ahogy látom, ti lesztek szétbaszva. HAHAHA
CsipkeRózsa
@Philip Marlowe: 11:46

Nem veszed észre, hogy nem a "a vén biboldó"-ról van szó?
kereső
@Philip Marlowe: 11:46 Az a soros, nem az a Soros, hanem a soros elnökség- 2024 2. félév. Magyarország. Jóa meg aszontad...
ómió
Az Európai Parlament korruptbolsi többsége "nem kér" a magyar uniós elnökségből!? Ezt a "meglepit"!!!
Namely
@Béla333: "Én is alkalmatlannak tartom ezt a maffia kormányt bármilyen komoly szakmai munkára.
Erkölcsileg egy nullák, Putyinpárti, az agresszor oroszokat segítő politikájukkal valóban alkalmatlanok egy ilyen közösség vezetésére, még ha az csak fél évig tartana is.
Ezek képesek bedönteni az egészet, amilyen aljasok! "
jogod van a véleményedhez, és a közös benned valamint a fenti nyilatkozatot kiadó idiótákban, hogy ugyanannyi jogosítvány van a kezetekben vágyaitok megvalósításához.

Ez a hír egy nagy nulla.

A francot sem érdekel ezek picsogása.
balos
@szópó-ómió: nedveske!marad kendnek a geci töke a kezébe,hogy tudja a muszka fasza a seggébe!Csak hogy érezze a törődést!
Eladott Ország
@ómió: ma, 14:39 ♦ "Az Európai Parlament korruptbolsi többsége" letartóztatta a bűnözőket! A dagadt román bűnöző cigányod, pedig éppen Katarba megy házalni, mert kifogyott az uniós pénzől, de nem fog kapni a geci, mert már ott is kiismerték. Lopnának, mint mindig. Nincs újdonság ebben. Az ég kék a fű zöld a fideszesek meg lopnak, hazudnak, csalnak. A markecolás is lehetne hungarikum , a románokat megenné a sárga irigység.
twitter.com/i/status/1602939018160885761
Annyira fontos, hogy Katarban már árulják azt ami nem az övék! Annyira kifogyott a pénzből a fidesz-maffia, hogy már párszáz milliárdnak is örülne, bárhonnan is jön. Kezd élesedni a helyzet az EU pénzcsap elzárása miatt. Az EP delegáció pontosan tudja mi folyik itt, csak ők nem tudnak tenni semmit. Ezt a magyar népnek kellene megoldani és börtönbe zárni a pszichoptata, debil , despota, cigányt!
ómió
@Eladott Ország: Ne görcsölj a bolsi hazudozással! Az EP korruptbolsijai "olyannyira le vannak tartóztatva", hogy nyomkövetővel a lábukon továbbra is ők azok ott, akik a "korruptságot definiálják"! "Efftárskonform módon"! A "Zorbánról" Katarban meg valami hihetőbbet hazudj - hátha jobb lesz az egyensúlyod! A korrupt tolvajok börtönbe zárásával meg Böszme gazdátok esetében volt az, amikor "nagyot hagytatok ki"! Kár másra hazudoznod!
justhpeter
Ebből az egészből semmi sem lesz.
a) ha elveszik a soros elnökséget az csak a felszín lesz, hiszen hogy lehetne soros elnök az az ország, akivel szemben jogállamisági eljárás van folymatban. Mondjuk furcsa dolog lenne, ha a bíróságon az anyagyilkos vezetné a saját tárgyalását. Ám a felszín alatt érdekes lenne, hogy a kormány miként kommunikálná a söpredéke felé, hogy az Unió nemhogy a szégyenpadra ültette a mi minden(is)ható kormányunkat, hanem egyenesen oda is szögezte.
b) két választás jöhet szóba a kormány részéről:
1/ csendben elkullog és valami töketlen alibivel új választást írat ki Ebben az esetben kérdéses a későbbiekbeni esetleges felelősségre vonás lehetősége.
2/ elindítja a HUXIT-ot. Ez persze kapásból nem megy, mert az addig legbalfa@abb választó is elindul megkeresni és "elbeszélgetni" vele, kapával kaszával. Ebben az esetben a TEK sem védheti meg, hiszen Hajdú tesója fog a legelején szaladni. A brit példából kiindulva ráadásul ez nem is megy egyik pillanatról a másikra és az "emigrációba kényszerülő" miniszterelnököt előbb-utóbbcsak megtalálja valamelyik túrista.
Ezek alapján tök mindegy milyen vég vár a rendszerre, mert a "kegyes" vég nem jöhet szóba.
Ha bukik a kormány bukik Orbán is
Ha bukik a kormány és Orbán bukik a fideSS és a kdnp is
Ha a kormány teljes politikai csapata bukik akkor az általa kiemelten támogatott szervezetek is buknak.
Az érintettek jellemét és intelligenciáját tekintve nem fogadok a végre, hiszen úriember nem fogad a biztosra.
Namely
"Kifogásolják az egyes vállalatok üzleti érdekeit veszélyeztető döntéseket, a versenytársakat hátrányba hozó diszkriminációt, a megfélemlítési módszereket, amelyeket a miniszterelnökhöz kötődő személyek alkalmaznak abból a célból, hogy ellenőrzésük alá vonják a magyar ipar stratégiai ágazatait."
=
"Kedves magyarok,
Értsétek meg végre, hogy az iparotok már a miénk, és ha ez nem tetszik nektek, akkor fel is út, le is út.
Üdvözlettel,
Az ipari konszernek hű szolgája,
Az EP kilóra megvett képviselői"

@Horizont: hova lett az igazság szeretete és a csúsztatásokkal szembeni igazságérzet részedről, ami a "A magyarok 97%-a ellenzi a szankciókat" alkalmával a plafonig ért? Elvitte a cica? :)
Namely
@Horizont: A kommentjeid között nem találtam, amelyben felháborodsz a cím, a firkálmány többi része, és a valóság között. :) ezért írtam, hogy fordulhatott elő, hogy nem háborodtál fel :)
Namely
@Horizont: nem azon kellett volna, mert az a te véleményed. A címbeli hazugságon kellett volna, valamit a szöveg és a valóság közöttin.
De a felháborodásod neked mindig csak egy irányban működik.
Namely
@Horizont: először is, nyugi.
"ha ÉN nem tartom hazugságnak miért is kéne felháborodnom?"
Nem kell, csak illene, hiszen amikor a Fideszplakátok csúsztattak, azonnal szólt benned a sziréna.
"Nagyon zavaros vagy. "
Csak következetes, ami neked azért tűnhet zavarosnak, mert te csak pártállástól függően háborodsz fel. Csak halkan: viszont akkor miért várod el, hogy a vak fideszesek szeme felnyíljon?
"orbánék nem alkalmasak főleg Tompikával az élen a soros elnökségre. "
Ezt nem te döntöd el, és nem is az EP, sőt még a Bizottság sem. Ez a szerződésekben bele van foglalva. Pont.
"Különösen azért, mert állandóan köpködik, mocskolják Brüsszelt. "
Magyarországon. De odakint állandóan velük szavaznak. Nem tűnt még fel, hogy mindent (szankciót, költségvetést, vakcinabeszerzést, stb) minden zokszó nélkül megszavaznak?
Amúgy pedig szinte az összes nemzeti kormány ezt csinálja: otthon minden szart Brüsszelre fognak, Brüsszelben pedig mindent a lobbik érdekében szavaznak meg.
csak úgy....
@Horizont: te tudod,hogy miért válaszolgatsz egy degenerált,értetlen,fölösleges alaknak? láttál valaha hülyét akit meggyöztek és belátta végül is, hogy hülye? :)
m1 es kölök, ott nézi a tv macit is...
kereső
Az még csak, hogy alkalmatlan- hiszen kormányozni sem tud- , de az Eu-ra a lehető legveszélyesebb időpontban szabadul rá a x@rkavaró , putyin bérenc fideSS siserehad. Hiszen a jelenlegi EP mandátuma lejárt- miután június 9-vel bezárólag lezajlanak az uniós választások. Indul az EP tisztségviselőinek megválasztása, az új EB- az eu kormányának megválasztása- kampánnyal. És ezt fejezi ki művésznőnk " az EP-nek nem osztanak lapot"- kirohanása. Lehet, hogy a jelenlegi EP inkább erre a veszélyre gondol, mint az alkalmasságra.
csak úgy....
@Horizont: mert nem akarom,hogy szenvedj! - vagy neked ezeket az idiótákat gyözködni egy fölemelö föladat?
verőce21
Nincs rá jogszabályi lehetőség, hogy a soros magyar EU-elnökséget kihagyják...!
De a Soros-hálózat működésbe lendült...! :)
csak úgy....
@Horizont: az idiótákat nem gyözködni kell..., az fölösleges és lehetetlek!- öket el kell küldeni a pétschába...
Béla333
Az biztos, hogy ezektől a mocskos maffiózóktól semmi emberi, semmi erkölcsös, semmi jó nem várható.
Az ellenkezői annál inkább!
Mindenkinek az lenne a jó, ha most ezt a maffiacsapatot kihagynák bármilyen Uniós közös feladatból, mert csak botot tennének a küllők közé!
Ahogy mindig is szokták!
csak úgy....
@verőce21: üdvözöllek veröce 1/2 esze,- te sorosozásból mindíg jó vagy... :)
gondolom a szíjjártó féle vastüdökön tartjátok még életben az öreget...,mert mi fax lenne veletek , nélküle..
verőce21
@csak úgy...: Te a sorosozásból jól élsz mi...?
csak úgy....
@verőce21: ezt te, mint született gyogyós kérdezted így vissza? :)
csak úgy....
@Nyírfa: tegnap este már megcsodáltam és néha csodálkoztam...,hát igen,erre nem igen lehet kinyögni valami okosat!
Nyírfa
@csak úgy...: Nem sajnáltam az alezredest, pedig néha levegőt nem kapott az idegességtől. Így kell érvelni, pontosabban, érvelni kell a diktátumok kiszolgálóinak, tényeket, jogszabályokat szembeállítani a tudatlanságukkal, harapófogóba szorítva a kérdésekkel.
Az ügyvéd a helyzet magaslatán állva olyan pontos látképet adott a diktatúra természetéről, amelyet csak a gyakorlatban ismerhetünk meg a maga teljességében.
Ennek lesz folytatása, ebben egészen biztos vagyok, abban nem, hogy az alezredes a helyén marad.
Nyírfa
Egy ilyen ország nemhogy fél évre nem veheti át az uniós elnökséget, de méltatlan ahhoz is, hogy tagja legyen az Európai Uniónak.
verőce21
@csak úgy...: 16:19) Hát sok eszed van azt látom...!
csak úgy....
@Nyírfa: az a szomorú,hogy már a 30 as ,40 es,50 es években is vittek el a helyzet magaslatán álló ügyvédekböl...,egy diktátornak senki sem drága csak a célja!
verőce21
Nincs rá jogszabályi lehetőség, hogy a soros magyar EU-elnökséget kihagyják...!
Lipsik összetévesztik a valóságot a vágyaikkal, amikor arról álmodoznak, hogy az Orbán-kormány alkalmatlan erre a tisztségre.
"nem lehet a jogot véleménnyé redukálni...!"
Havanagi
nyugatifeny.hu/2023/05/26/gigaszi-pofon-orbannak-itt-az-eu-valasza-a-magyar-kormany-kekeckedeseire

Köszönöm,,hogy a balfax ellenzék helyett kikaparaj a gesztenyét az Unió a normális magyarok részére.
Nyírfa
@csak úgy...: Hát még Horthy alatt, amikor vitték a kommunistákat, a zsidókat, a cigányokat. Fel sem teszem a kérdést, hogy az utcai harcos kit szolgált volna, hogy mentse a bőrét.
Nyírfa
@Horizont: Sokkal bőbeszédűbb már én sem tudok lenni, mert azon a szinten van az ország, ahol a demokrácia, a jogállamiság élve lett eltemetve, és egyetlen jog maradt: az ökölé.
Nyírfa
@Havanagi: 16.49

Én is! És alig várom, hogy megvonják a magyar kormány szavazati jogát!
kereső
@Nyírfa: 16:28 Én, bár medöbbentett a videó, sajnálom az alezredest. Megnéztem ugyanis a kúria tárgyalási jegyzékét- minden tárgyaláshoz regisztráció van kiirva. Az, hogy erről nem tájékoztatták IRÁSBAN!!! az érintetteket,igy az eljáró ügyvédet dr Szepesi Pétert, aki igy vagy regisztrálja Marczinkó ügyvéd urat, vagy meghatalmazást ad neki konzulensként nem a rendőr hibája. És, az, hogy erről a tényről a kúria helyettes vezetője csak szóban!!tájékoztatta az orfk-t, szintén nem a rendőr tehet. Nos ennyit erről a gyalázatról- amely tényleg tényleges lenyomata a diktatúra biróságának működésére, és diktatúra egészére.
A kúria meg hallgat, mint az a bizonyos a fúben.
Nyírfa
@kereső: 17.29

Azért nincs bennem együttérzés az alezredes iránt, mert olyan mundér becsületét védte, amely mundér még annyi fárdságot sem vett, hogy hivatalossá tegye a saját utasítását, amely egyébként sem felelne meg a jogszanályi feltételeknek, és , mint a papagáj kötötte az ebet a karóhoz, hogy regisztráció nélkül márpedig nem, mert meg lett mondva. Papír? Az nincs. Akkor? De meg lett mondva. Az alezredes, aki, ugye , nem közremdőr, már a saját presztízse érdekében is a józan esze szerint kellett volna, hogy döntsön, mert bármennyire is köti a fegyelem, a nép szolgálatára esküdött fel. Így is, úgy is kirakják a szűrét, de legalább felemelt fejjel távozhatott volna.
Nyírfa
@Horizont: 17,35

Jogos a kérdés: " És miért kell TEK-eseknek lenni a Kúria kapujában? " Igen, miért?
Nyírfa
@Horizont: 17.25

Bejutott végre az ügyvéd, kezdődött elölről a sajtóssal. A kúria elnöke az a Varga Zsolt András, akit felülről ültettek a bíróságok nyakába, anélkül, hogy lenne ítélkezési gyakorlata, és szakmai támogatottsága. Úgy kéne kilőni a kúria éléről mint egy rakétát.
No, hát ezt is látják Brüsszelben, a felvétel kiment.
kereső
@Nyírfa: Először is nem a nép szolgálatára esküdött fel- az a ministerek feladata lenne!(megváltoztatták az eskü szövegét is). A rendőrség, a katonaság az állam erőszakszervezetei- évszátadok óta, és ez függetlenül igy van az éppen regnáló hatalomtól. Ha a rendőrre azt mondjuk, hogy "kiszolgálja" Gyurcsányt, orbánt- akkor ezt ugyanigy el lehet mondani bármely más köztisztviselőről, közalkalmazottról- de még arról is, aki egy állami vállalatnál dolgozik. Persze, az igaz, hogy nem kötelező rendőrnek lenni- de ez is egy foglalkozás, sokaknak hivatás.
Még egy dolog- egy rendvédelmi feladatokat ellátó rendőri vezető nem egy súlycsoport jogi ügyekben egy ügyvéddel, de még egy ügyvédbojtárral sem. Kissé elfogultak vagyunk a rendőrséggel- rossz irányba, és még csak meg sem próbáljuk tárgyilagosabban megitélni őket.
Az nem a civil élet, ott parancs van. Lehet azt nem teljesiteni- de ebben a kirendelésben látta előre a rendőr alezredes a kockázatot? Szerintem nem. Neki az Marczinkó ügyvéd úr, és bármely másik ügyvéd- meghatalmazás hiányában - ugyanolyan civil látogató , mint bárki más emberfia. Ennél többet nem is mondhatott az adott szituációban- mert erre hivatkozott folyamatosan. Az, hogy a kúria törvénytellenül- jog ellenes korlátozza az ügyvédek belépését is kúria épületébe, az már egy másik kérdés- az már nem rfendőrségi kérés, hanem a jogállamé.
kereső
@Horizont: Neked is válasz, amit irtam @Nyirfának.
kereső
@Nyírfa: @Horizont: Na, megnéztem én is a 2. részt- kiderült, fehéren-feketén, hogy a kúria a "bűnös". És ráadásul a kúria helyettese másról tájékozatta irásban az ügyvédeket, mint a rendőrséget. Szégyen a kúriára nézve az egész. Ha az ügyvéd társadalommal meg lehet ezt csinálni, meg a rendőrrel- akkor mire számitson az egyszerú állampolgár?
Béla333
@kereső: 18.15
"Ha az ügyvéd társadalommal meg lehet ezt csinálni, meg a rendőrrel- akkor mire számitson az egyszerú állampolgár? "

Majd május 30-án a maffiózó lány palotája előtt kiderül!
Miért nem szólítják fel az ellenzéki pártok a szimpatizánsaikat, hogy pártjelvények nélkül menjenek és támogassák a tüntetőket?
Talán csak nem attól félnek, hogy egy "civil" megmozdulás nagyobb erővel bír, mint amit ők tudnának összehozni?
kereső
@Horizont: A TEK meg azért van ott, hogy felügyelje és ellenőrizze a rendőröket.

orbán a HIBÁS!! és a fideSS, meg az a három millió agybaszakadt, akinek ez tetszik.
kereső
@Béla333: Ezzel ne gyere @Béla. Ez nem jó szöveg- egyrészt kárhoztatjuk az ellenzéki pártokat- sok-sok kérdésben jogosan- de azzal mit lehet kezdeni, hogy a "civil" kijelenti, hogy a pártok ne menjenek. Majd a civil társadalom!! Könyörgöm a pártok tagjai, szimpatizánsai nem hivatásosok- hanem civil emberek. Ez igy szerintem fából vaskarika- guritjuk ezzel a "csak a civilek" szlogennel a kockát. Bár azzal mindenki mégis tisztában van, hogy választáson csak pártok indulhatnak, a pártoknak van meg a szervező ereje, mozgósitási képessége, hogy egy-egy "civil" ügyet felkaroljanak , azt támogassák. És, ha jól belegondolok, akkor a politikai pártok is civil szervezetek- bár a vezetőik hivatásos őpolitikusok. De maga a párt az civilek szervezete. Káosz van a fejekben- és ilyen pártellenes uszitást a fideSS oldalon nem is lehet tapasztalni, ez egy valamelyik civil!! ellenzéki fejéből kipattant hülye ötlet. Mivé lett az "egymillióan..."mozgalom- a pártok szervező ereje, infrastruktúrája nélkül? Elhalt...de azért a szlogen megmaradt- "pártok ne"!!. Tulajdonképpen azt kellene elérni, hogy a pártok hallgassák meg a "civileket"- ahogyan végül is a státusztörvény esetében történt. És a pártoknak inkább kellene hallgatnia a választóikra, min t a nagyon megmondó emberekre. Tudomásul kéne venni, még az glasszé kesztyúben szólongatóknak is, hogy a pc ideje nem most van.
Béla333
@kereső: 18.44
Pártok ne menjenek a pártjelvényekkel és a pártzászlókkal, mert ezzel el szeretnék "lopni" a tüntetést.
De ez nem jelenti azt, hogy akkor az magukat ellenzékinek hazudó pártok ne támogassák így vagy úgy, de tevőlegesen a tüntetőket!
A pártok nem a civilek szervezete, a pártok csak önmagukért, a saját megélhetésükért, a saját jó életükért vannak.
Az ellenzéki pártok (legfőképp a DK) célja nem a maffia leváltása, hanem az ellenzéki térfél uralása!
Nyírfa
@kereső: 18.04

Igen, ez az érem egyik oldala.
De van másik is, pl. az eskü, amelyben nemcsak az elöljárói felé tesz engedelmességi fogadalmat, hanem arra is, hogy:

" Esküszöm, hogy hazám alkotmányos és törvényes rendjét, nemzetünk biztonságát, ha kell, életem kockáztatásával is hűségesen megvédem. Mindenkor az állampolgári jogok érvényesítését tartom szem előtt, és a nép érdekeinek megfelelően járok el. "

A vak engedelmességet felül kell, hogy írja az emberi méltóság, a bölcsesség, a humanizmus, az értelem.
Ugyan ez már egy olyan szférája a világunknak, ahová az emberiség még nem kap belépőt, mert a tudata, az erkölcsei nem teszik erre alkalmassá, de mindig voltak, vannak és lesznek úttörők, akik tudják, hogy vannak parancsok, utasítások, amelyeket meg kell tagadni.
Egyébként álltam már rendőr-sorfal előtt, amikor satuba fogtak minket, sem előre, sem hátra, sem jobbra, sem balra nem mehettünk, Néztem az arcokat, köztük fiatal nőkét, és nem értettem, miért jó nekik, hogy akadályozzák a jogaink gyakorlását. Persze, parancsba kapták, hogy amíg Erdogan nem száll fel a repülőre, addig meg kell bénítaniuk a fővárost. és ők engedelmeskedtek is. De ezzel nem a nemzetet védték.

Persze, az állam erőszakszervezet, csak éppen ezt az erőszakot fel kell, hogy váltsa a tudatos társadalmi struktúra, az önként hozott, belátáson alapuló korlátozások, amelyek azonban nem a szabadságjog gyakorlását akadályozzák, hanem annak magas fokú megélését, a toleráns, szolidáris közösségi életet szolgálják. Vagyis, szolgáljuk és védjük, egymást.
Lehet, hogy előítéletes vagyok a rendőrökkel szemben, de a sok-sok tüntetés alatt, amelyeken részt vettem, alig láttam pozitív példát. Pedig igazán napjainkra durvultak el.
kereső
@Béla333: Béla nne mbeszélj már hülyeséget- "a pártok a saját jólétükért vannak"- a pártok nem egyenlőek a pártok vezetőivel. A dk-t meg jó lenne, ha nem vádolnál ilyennel, mert ez egyszerúen nem igaz. Akkor mit szólsz ahhoz, hogy Donáth Anna levelet irt az ukránoknak, hogy vegyék le az otp-t a listáról. A büdös életben nem lesz itten normális együttmúködés a párt vezetők között, ha inkább gyurcsány eltávolitása a cél, mint a diktatúra felszámolása. (amely sohasem szokott békés úton történni). Fejezzétek már be , mert ti vagytok azok akik lehetetlenné tettétek 2022-ben azt, hogy legalább 2/3-a ne legyen zsinórban negyedszer orbánnak. Tudomásul kéne venni- hogy van a dk, van gyurcsány, és van 1 millió támogatója. Ez a realitás, nem a ti vágyálmotok- a"leváltott ellenzékkel". Ki kellett csinálni Jakabot, mert veszélyt jelntett MZP tömegmozgalmára? Most nincs se jakab, se mzp tömegmozgalom- a civilek ugye. Hogyan lehet ennyire politikailag vaknak lenni? Mantráztok valamit, aminek az a vége, hogy minden szét hullik körülöttünk. A dk-nak, és gyf-nek is qrva sok hibája van, - lassú is, késik is- de az, hogy nem akarja orbán eltávolitását, és nem akarja a NER felszámolását egyszerúen a fideSS szája ize szerinti baromság.Ja, Jakab igen nagy szolgálatot tehetne most- ha el nem üldöztétek volna Őt is- hiszen hihetlene mozgósitási képessége van. Na. ennyit...
kereső
@Béla333: Még annyit- bnem figyeltek. A pártok távol tartották magukat a tanárok diákok tiltakozásától. Mégis mit mondott a fideSS- azt, hogy a "dollárbaloldal". Ha a fideSS igy-is úgy-is "riszálja" ugyanazt, akkor miért ne lehetne felvállalni a pártokat? Nem veszitek észre, hogy mi történik...
csak úgy....
@Béla333: @kereső: már a ti vitáitokból is élesen tükrözödik,hogy 0rbán halhatatlan...
Nyírfa
@Béla333: Az a helyzet, hogy éppen azt várom a pártoktól, hogy teljes mellszélességgel álljanak ki a közös ügyeink mellett, hozzák a zászlóikat is, lobogjon az a sok szín a fejünk felett, mint 2018-ban, amikor 100 ezren vonultunk az utcákon. Pártok, civilek, hol a határ? Igaza van @kereső:- nek, a szavazóik, a szimpatizánsaik civilek, mi vagyunk az abszolút többség, akik párton kívül és pártokon felül állva az urnák elé vonulunk, és a pártok kínálatából választunk. Egyelőre, amíg nincsen közvetlen demokrácia.
Hagyjuk már valóban a feltételeket, a fintorgásokat. Mindenkinek megvan a maga véleménye, jómagam ebben a pillanatban egyetlen pártot sem tartok tiszteletreméltónak - ja, de, a kutyapártot , de ők nem is igazi pártszervezet, sokkal inkább előőrsei egy majdani , igazabb társadalomnak -, de, nem is ők a fontosak, hanem MI, Együtt. Ki is tűzhetjük feladatként a pártjaink megnevelését.
Addig is, Sándor-palota!
kereső
@csak úgy...: Orbán nem hallhatatlan, mi vagyunk ilyen "balgák"", hogy még a nyilvánvalót is el tudjuk szúrni.Nekem már 2021-ben is ez volt a bajom- az egész félresikerült ...A civilek betették a lábukat, és minden szét esett, minden amit addig sikerült elérni- az széthullott, és lett belőle egy oltári nagy zakó, egy hatalmas pofon.
kereső
@Nyírfa: A pártokat kell leszoktatni arról az "örökségről"!!!, hogy pártérdekek mentén gondolkodnak első sorban- nincs kivétel, mind!!!- ls nem országérdekben. 2021-ben , amikor megszületett a megállapodás a hat párt között: akkor azt lehetett mondani- na ez az! Pártérdek félre, ország érdek van. A többit nem irtom le még egyszer. Na, ez mostanra -0, azaz minusz nulla.
Béla333
@kereső: 19.11
Soha el nem felejthető bűne a DK-nak és a fanatikusainak amit az LMP gyalázásával tettek 2018-ban.
Az ország kilábalására az LMP lett volna egy jó lehetőség, de a DK-soknak fontosabb volt az LMP mocskolása, leamortizálása, mint Orbán leváltása. Éveket buktunk el a DK önzése miatt!
Mitől más most a helyzet? Az LMP-t leamortizálta a tagsága a választási vereség után, de ettől a DK ugyanaz a hataloméhes, az ország érdekeit csak szóban szolgáló párt maradt!
2022-ben is azért bukott az ellenzék, mert a Feri megsértődött, hogy az előválasztást a neje elbukta, és ezért MZP ellen dolgozott!
Most hogy letarolta az ellenzéki térfelet, most ezért a dicső tevékenységéért támogassuk őket?
Majd ha megérdemlik, de nem azért, mert nincs más!
kereső
@csak úgy...: 19:16 A vita nem ártalmas, természetes dolog - és nincs is nekünk Bélával kibékithetelen ellentétünk, csak az ő berögzült fóbiája.
kereső
@Béla333: Hagyjuk már @Béla. Ez a múlt felhánytorgatása- sok mindent lehetne irni, amit én sem felejtek lel, meg más sem. De ha még mindig ez a vezérlő elv, akkor maradjon csak orbán- klegalább lehet köpködnni, utálni a másik pártot, ahelyett, hogy más célokra menne el az energia. Ebbe én nem megyek bele, ezt a meccset már lejátszottuk-több mint öt éve.
Nyírfa
@kereső: Dettó!
A mai hír, ami Karácsony kapcsán futótűzként terjed, igazolja, mennyire alkalmatlan a közéleti szerepvállalásra.
MZP-ről meg szót sem.
Béla333
@kereső: 19.32
Minden és minden ellenzéki párt változik, átalakul, módosul, kivéve a DK/Gyurcsányt!
Ő és a pártja mindentől és mindenkitől függetlenül erőszakolja magát az ellenzékre, holott már rég parkoló pályára kellett volna állnia! Ugyanaz a párt, ugyanaz a vezetőség aki pl. 2018-ban tönkretette az ellenzék lehetőségét a maffia leváltására.
Nincs miért elfelejteni a múltat...
kereső
@Nyírfa: köszi. El sem olvastam, mert azt hittem, hogy m1 - akkor hazugságok garmadája. Katasztrófa. :((((((((((((
kereső
@Béla333: Ok @Béla. Akkor várd/várjátok a messiást. Legyen nektek hitetek szerint.
Nyírfa
@Béla333: 19.39

Emlékszem, ahogy Kunhalmi Ági kiáltotta a Szabadság-hídon, hogy Gergővel felszántják az országot. És annyira akartam hinni, hogy így lesz!

Nem gondoltam, hogy egyszer megint Index-et fogok linkelni, de náluk találtam meg a 2018-as március 15-dikei nap összefoglalóját. Ha van kedved, olvasd el, ki lépett vissza, vagy el, ki kivel akart, nem akart összefogni.

Ma már sehol nincsen Ági, pedig nagy reménység volt, Gergely meg éppen muníciót adott a kormánypropagandának.

index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/15/marcius_15_osszefoglalo/
Béla333
@kereső: 20.09
Várjuk, csak a DK/Gyurcsány ne gáncsolja el a jelölteket, ahogy eddig mindig szokták!
Nyírfa
@kereső: 20.04

Ráadásul akkora mellénnyel hirdeti, hogy a fővárosiak újraválasztják, mint amilyen bizonyosságal állította, hogy MZP az alkalmas miniszterelnök-jelölt.
csak úgy....
@kereső: @Béla333: @Nyírfa: Mindenkinek van egy álma,
Az enyém te lettél!
Van egy nagy-nagy ideálja,
Az enyém te lettél.
Egy bolondos ideája,
Az enyém te lettél!
S mindenkinek van egy tévedése,
Jaj, nehogy te légy!
Vigyázz, hogy szerelmes álmaim
Ne tépje semmi szét.
Nyírfa
@csak úgy...: 20.55
ű
Majd vigyázunk! :)
kereső
@csak úgy...: Nekem már nincsenek "álmaim" ezzel az "ellenzékkel" kapcsolatban. Murphy törvénye szerint, amit el lehat b@xarintani, azt el is fogják. Semmit sem tanultak, semmit sem hajlandóak változtatni- igy aztán nincs "szerelem" sem.
kereső
@Nyírfa: És a fideSS már le is csapott . - Hollik bejelentette: a "mi lenne ha..." kampányt.
csipetke
Ez már régóta nyilvánvaló,hogy az orbán-kormány semmire se jó. Minden fisz-fasz dologról orbán dönt,hiába vannak körülötte a léhűtők. Nem véletlenül van az ország minden szempontból a béka segge alatt
Nyírfa
@kereső: 07.20

Már hallom sgl-t kiakadni a kommunikáció miatt, és milyen igaza lesz!
bence
Lehet ezen csodálkozni ? Cseppet sem ! Még csak az kellene , hogy megkapják ! Fél év alatt szétlopnák egész Európát !
CsipkeRózsa
Európát nem vezethetik homofób, kleptokrata, putyinista ölebek – durva vádakkal illették az Orbán-kormányt

Az Európai Parlament a napokban elfogadhat egy állásfoglalást arról, hogy Orbán Viktor kormánya alkalmatlan arra, hogy betöltse az Európai Unió soros elnöki tisztségét. A holland EP-képviselő szerint ugyanis Európát nem vezethetik homofób, kleptokrata, putyinista ölebek.

Mint ismert, Magyarország 2024 júliusától kezdve fél évig töltheti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét. Ennek azonban a jelek szerint nem mindenki örül, ugyanis az Európai Parlamentben hamarosan egy határozattal tiltakozhatnak a magyar soros elnökség ellen.

Az EP június 1-jei plenáris ülésén dönthet az állásfoglalásról, amelyet a parlament öt pártja terjesztett be közösen. A konkrét javaslat szerint a jogállamiság helyzetére hivatkozva kérdőjelezték meg, hogy Magyarország alkalmas-e a soros elnöki tisztségre. Azt írták, hogy a magyar kormány megsérti az EU alapvető értékeit, és nem tartja magát a lojális együttműködés elvéhez.

A Renew Europe (Újítsuk meg Európát) képviselőcsoport most ismét sürgeti a Tanácsot, hogy mihamarabb találjanak megoldást annak érdekében, hogy Orbán Viktor ne tudja befolyásolni az EU jogalkotási munkáját az említett időszakban.

Sophie in 't Veld holland EP-képviselő, a Renew Europe képviselőcsoport koordinátora azt mondta:

Egyértelmű, hogy az Orbán-kormány teljesen alkalmatlan arra, hogy hat hónapig a tanács elnöke legyen. Európát nem vezethetik homofób, kleptokrata, putyinista ölebek

– mondta a képviselő.

Úgy véli, a tanácsnak most választania kell, hogy a történelem melyik oldalán szeretne állni, hozzátéve, hogy az EP-nek önállóan kell meghatározni a saját útját. „Nem fogunk pódiumot adni az Orbán-kormánynak, helyette a parlament adjon pódiumot azoknak a magyaroknak, akiket az Orbán–kormány elhallgattatott! A bíróknak, a független médiának, az LMBTQ-közösségnek és másoknak.”

Moritz Körner német EP-képviselő szerint pedig

egy...
CsipkeRózsa
folytatás:

egy magyar EU-elnökség olyan lenne, mintha egy iskolaudvari zsarnokot, Orbánt választanák iskolaigazgatónak. A soros elnökség betöltése azt jelenti, hogy a 27 tagállam nevében kell felszólalni, és ő most nem alkalmas erre a feladatra.

Arról, hogy a kormány hogyan reagált az Európai Parlament tervezett lépésére, itt írtunk nemrég. Varga Judit igazságügyi miniszter szerint az EP problémája hazánkkal a békepártiság.

(Borítókép: Orbán Viktor 2022. május 30-án. Fotó: Nicolas Economou / NurPhoto / Getty Images)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.