Ismét megosztotta gondolatait az orosz-ukrán háború friss fejleményeivel kapcsolatban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

Nógrádi György: "Ezt úgy hívják, hogy világháború"
Fotó: Youtube

A "Tanár úr" ezúttal is az Ultrahang csatornáján elemezte a helyzetet, többek között arról beszélt, hogy

Nova Kahovka-i víztározó felrobban(t)ása valószínűleg véletlen baleset volt,

ha Norvégia fegyvereket küld Ukrajnának, az világháború.

Nógrádi egész pontosan úgy fogalmazott, hogy 

ha a vilniusi NATO-csúcson ( július 11-12) nem születik megállapodás, akkor több NATO-ország, köztük a lengyelek jelezték, hogy katonailag belépnének a konfliktusba.

Nógrádi György – bár minden tisztelete a nála sokkal okosabb Rasmussen NATO-főtitkáré – erre azt mondta:

"Ezt úgy hívják, hogy világháború!"

A "Tanár úr" szerint az emberiség a világháború szélére sodródott, és innen egy út van: vissza. Mert a másik út szerinte az, hogy nincs emberiség.

Forrás: Youtube

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ez ostobasag nogradi reszerol. Egy NATO tagallam sem fog onalloan belepni a haboruba, ezt tudhatna o is, barmit is mondjanak egyes politikai vezetok az adott orszagban. Ha a NATO ugy dontene hogy belep a haboruba Ukrajna oldalan, akkor azt csakis egysegesenne tenne, es az termeszetesen mar vilaghaborut jelentene. Pontosan ezert ez nem fog megtortenni, mert senki sem akar egy 3. vilaghaborut.
Es nincs is ra szukseg, mert mint latjuk megindult az Ukran ellentamadas, es szet fogjak verni a rettegett orosz haderot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Ez ostobasag nogradi reszerol. Egy NATO tagallam sem fog onalloan belepni a haboruba, ezt tudhatna o is, barmit is mondjanak egyes politikai vezetok az adott orszagban. Ha a NATO ugy dontene hogy belep a haboruba Ukrajna oldalan, akkor azt csakis egysegesenne tenne, es az termeszetesen mar vilaghaborut jelentene. Pontosan ezert ez nem fog megtortenni, mert senki sem akar egy 3. vilaghaborut.
Es nincs is ra szukseg, mert mint latjuk megindult az Ukran ellentamadas, es szet fogjak verni a rettegett orosz haderot.
Sziszifusz
" A Noha-Kahovka-i víztározó felrobban(t)ása véletlen baleset volt."

Persze, persze, az oroszok véletlenül helyezték el a nagy mennyiségű robbanó anyagot az objektumban.
jáger laszló
No- no Gyuri bácsi!
Lassabban a testtel!
A tempót azért még nem Oslo szabja +hanem Washington!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yeromos
@Shikari: A hozzád hasonló gondolkodású promitív emberek fogják elpusztítani az emberiséget.
simmering73
@Shikari: A ruszkik még levegőt sem vesznek és már megszűntek létezni. Ezt ők is jól tudják ezért csak a szájukkal fenyegetőznek.
simmering73
Téged meg úgy hívnak: szenilis vén nerbohóc.
Qqberci
Nógrádi egy Putyler seggéből kikandikáló kopaszf@sz...
Sziszifusz
@FLETÓ: 07:31
Casus belli, azt mindig lehet találni. Ezt bizonyítja Putyin, Ukrajna megtámadásának megokolásakor is..

A latin tanmese, "Lupus et agnus" is ezt példázza .
kereső
"Könyörgöm akasszuk fel"- meddig kell ,még ennek a vén hülyének, a gyalázatos uszitó, és riogató baromságait olvasni/hallgatni minden vasárnap reggel. Mióta dúl "a különleges hadművelet", azóta ez megy- bakondi helyett ő lett az ügyeletes madárijesztő hétvégére.
jáger laszló
Az orosz -ukrán proxyháború még L tart 1 darabig,mert az USA érdekei ezt kívánják!!
No nem az ukrán emberek!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
FLETÓ
@Sziszifusz: Mindenképpen! Most csak annyi változott, hogy nem egymásra mutogatnak, hanem mint az óvodás: "Nem én voltam!"
laja70
Ez már olyan okos, hogy felejtenie kellene...
Ditrich
@jáger laszló: Biztosan nem kívánják ezt az USA érdekei! A oroszok és a kínaiak álltal hetven éve folyamatosan generált konfliktusok! Koreai félsziget, vietnám, kambodzsa, Kuba, Nicaragua! Mi itt az USA nyeresége? Sok milliárd dollár ablakon kidobott pénz! Sok tizezer amerikai hősi halott,és megnyomorodott fiatal ember! Ha ezt az erőforrást amerika jóléti célokra fordithatta volna ahogyan J.F.K elnök megálmodta akkor ma az egyesült államok lenne a kánaán! Ez lett volna az érdekük és nem a folyamatosan rájuk tukmált háborúk vég nélküli finanszirozása összeroskadásig!
human
Három dolgot szeretnék elmondani:

Egy: Ez az a "szakértő" aki életrajza szerint egy svéd egyetemen elnöksági tag, csak hát az egyetem vezetése erről semmit nem tud.

Kettő: Ez az a "szakértő" aki egy nem létező ausztriai egyetem rektorhelyettese

Három: Ez az a "szakértő" aki bevallása szerint azért nem írt soha nem publikált tudományos munkát, mert idézem "Nézze, ha kutatnék, akkor tizedannyi időm lenne a médiaszereplésekre."

index.hu/belfold/2015/10/21/nogradi_gyorgy_bocsanat/
jáger laszló
Hogy ki generálja a nemzetközi konfliktusokat az lehetne 1 másik vita tárgya ,de hogy ezekben az USA mindig ott van az tény!!
Jelenleg is az 1,főszereplő csak úgy nem mellékesen
Ennyit a kapitalizmust irányító tőke/profit befolyásáról,/hatalmáról!!Hát csak ennykedves barátom
J.L.
kereső
... és a többiek, akik mostan proxy háborúról beszélnek USA- oroszoroszág között , csak emlékeztetőül:
volt egy 1994-es Bpesti nemzetközi egyezmény, amelynek lényege: Ukrajna leszereli, megsemmisiti a szovjetúniótól örökölt atomfegyvereit, ennek fejében a három nagy hatalom: USA- az Orosz Föderáció- Angila garanciát vállal- és ezzel egyúttal elismeri Ukrajna - területi határait -és annak sérthetetlenségét, az önálló ukrán állam szuverenitását.( a szuvereneitás azt is jelenti, hogy önállóan dönt- milyen nemzetközi szerződéshez, együttmúködéshez kiván csatlakozni, melyik együttmüködésben kiván résztvenn). A három nagy mellett ehhez a szerződéshez gyakorlatilag a világ valamennyi országa csatlakozott, és aláirásával hitelesitette. És, ha már eszébe jutott ez a T. nagyérdeműnek- akkor talán eljut mindenki arra az alapvető összefüggésre, hogy az USA nem tesz mást- és a többi ország sem tesz mást, amikor támogatja Ukrajnát- mint betartja az 1994-ben vállalt kötelezettségét, amelyet az oroszok rúgtak fel 2014-ben. Lehet itt "imperializmust" emlegetni, meg világ csendőrködést emlegetni- a tények akkor is tények maradnak.
Az orosz területi rablóháborúval szemben, nem elég béke szavakat kiabálni, és nap-mint nap kinyilvánitani szóban, hogy "elismerjük és tiszteletben tartjuk Ukrajna független államiságát, és határai sérthetetlenségét", mert , bár én nem vagyok "másfél éves végezett katona", ez még sehol sem állitott meg egy terrorista, terület rabló háborút. Jelen esetben ezt még tetézi az orosz azzal, hogy gyakorlatilag az ukrán nép megsemmisitésére is törekszik, az önálló állam felszámolása mellett.
Na, ezért megbocsájtathatatlan a magyar kormány hozzáállása ehhez a "különleges hadművelethez", amely napi szinten sértegeti-és aprehendálja az ukrán állam elnökét,gyakorlatilag az ukrán népet, és minden eszközzel támogatja az oroszokat. Arról meg már nem is beszélve, ami a kormány médiában megy napi szinten- a kreml hangján.
human
@Maccska: Igen, annyit esetleg érthetne hozzá. Elvárható lenne. Mondjuk én még mindig annyival hitelesebb vagyok, hogy nem hazudok magamnak különböző címeket.
izéke
@Shikari: remélem felcsútot is célozza egy rakéta,több nem is kell ennek a szarfészek országnak. Téged meg külön vadásszanak le az ukránok és ...a többit rájuk bízom
drrotf
Semmi sem állandó, minden mozgásban van!A múlt héten is a békegalamb képébe bújt Orbán és csapta azzal riogatta magyarokat hogy Gyurcsány és a baloldal, ezlatt azt kell érteni hogy mindenki más háborút kr akár kit is mond, és tiltkozik ez ellen a kijelentés ellen, ugyanis a FIDESZ-nek az a határozott álláspontja, hogy aki az agresszort ki szándékozik űzni az országból az háború párti, és szerint az a helyes állás pont mi Trianonban történt, csak tárgyalni kell és azzal itt a béke , még ha elveszítjük is az országunk kétharmadát!Ezek szerint akik a Trianoni békeszerződést megkötötték azok a magyarok érdekeit vették figyelembe , azt hogy már több éve folyt háború és mi ahogy ezt a szerződést megkötöttél mi így akartunk tűzszünetet és békét!.
drrotf
@drrotf: Megint megugrott a beírás, továbbfolytatom:Most meg jön egy ember, egy mindent mnkdenkinél jobban tudó ember és azt mondja, hogy ha a jövő héten ez meg ez történik akkor meg már világháború lesz, és van !Úgy látom a háborús vészhelyzet kihirdetése okán, hogy nálunk akkor van háború h Orbán azt kihirdeti, és akkor van világháború ha azt egy jövendő mondó ember megjósolja!Ilyen megmondó és jövndölő emberből akad nálunk elég, csak győzük kiválasztani az igazit, de addig is nyugi, őrködik már nálunk Szalay úr állig felfegyverzett szolgáltban levő csapata, akik minden támadástól megvédenek és csak azon imádkozok hogy a védekezésünk nehogy olyan legyen mint a Kádár rendszerben az atom csapások elleni védekezés légvédelmi tüzéreknél, hogy ha elkiáltotta magát az őrvezető , vagy az őrmester, hogy "Atom csapás jobbról!" akkor mi elvetettük magunkat vegyvédelmi ruhában és álarcbn az út bal szélén és lehejtottuk fejünket, hogy ne lássuk az ato robbnást!Mert ezt a fajta védekezést már akkor kiröhögték a katonák!
jáger laszló
Nálunk háborús helyzet van
Ezért kell rendeleti úton kormányozni
Ezért és Gyurcsány miatt a van az infláció sőt a migráció is
és Soros miatt...
Azért fegyverkezünk,hogy +védjük a békét!!
Na ezt kapjátok be magyar hazaffyak...
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
@Shikari: néha letörölhetnéd a ruszki szart a szádszéléröl,te antimagyar szar!
kulabombaafityiszre
Nógrádi a putyin seggéből távozó fing magyar hangja.
Béla333
Érdekes, hogy ez a senkiházi soha nem követeli, hogy az oroszok takarodjanak vissza a saját határaik mögé, mindig csak riogat és az ukránokat gyalázza!
Nyilván ezért az "önálló" véleményért busásan jutalmazza őt a maffiavezér és ezért kap média nyilvánosságot hétről hétre.
Mocskos hazaáruló banda! Oroszbérenc szemetek!
Aki Én
Riogatásból jeles a szenilis vén bolond.
Yeromos
@Shikari: Az elvtársaid hadserege semmire sem jó, maximum fenyegetésre, a nato beszántaná az orosz hazádat. A híres hadsereged egy év alatt nem tudta legyőzni a nála sokkal kissebb ukrajnát. Csak a pofátok nagy.
csak úgy....
@Shikari: azt már mindenki tudja,hogy te egy buta magyar vagy, -mással nem is igen tudsz dicsekedni, te seggfej kódis! :)
Péter2
Na már megint előkerült ez a kommunista besúgó 3/3 söpredék , raguza volt a fedőneve, de nem csak ez volt a munkássága, hanem Nagy Imre újratemetése idején , azon dolgozott , hogy lejárassa az egész ceremóniát . Most van jó helyen politikailag, megtalálta a helyét , összefújta az elvtársakat a szél, mint a szemetet szokta !
Yeromos
@Shikari: Ha Magyar vagy akkor viselkedj Magyarként és ne istenitsd a mocskos komcsi oroszokat aki leverték az 56-os forrradalmunkat a II. világháború után 50 éveg rajtunk élősködtek. Magyar emben nem szimtapizál ilyenekkel.
Yeromos
@Shikari: Tudod hogy az orosz nép hány százaléka ortodosz zsidó?
izéke
@Shikari:" Szörnyűség, elvtársak! ... Nem rémálom ez, hanem maga a rideg, ke￾gyetlen valóság. Zsidó pogrom a XX. században! Nincs szó, amely kifejezné
akár csak századrészét is ennek az aljas képtelenségnek.
Kisinyov szívet tépő, szörny látványt nyújt. A zsidó munkások, bolto￾sok, mesteremberek lakta utcák... O, jaj! Körös-körül csak pusztítás, minde￾nütt romok. Az úttestet a felhasított párnákból szertehulló sűrű, fehér toll￾pihe réteg fedi; mindenfelé halmokban állnak a különféle ócskaságok: itt egy
szék lábai meredeznek, amott asztallap, ajtókilincs, férfikabát egyik ujja, egy
női bunda prémgallérja hever - íme az esztelen pusztítás nyomai.
A földszintes és emeletes házak kifordult ajtókkal, az ablaküveg és a
keret helyén tátongó lyukakkal rettenetes, torz látványt mutatnak.
A furésziizletet szétrombolták, kifosztották; a cipészműhely, az össze￾tört cégtáblát kivéve semmiben sem emlékeztet arra, hogy egykor itt emberek
éltek. Zsidó családok ezrei, akik tegnap még az éhínség határán tengették
nyomorúságos életüket, már megélhetési forrás és fedél nélkül maradtak.
Es a zsidó kórház! Micsoda szívszaggató képek, mennyi könny, sírás!
A kórtermekben, a folyosókon, az ágyakon, sőt az ágyak között súlyosan se￾besült, eltorzult arcú, betört koponyájú, kifolyt szem emberek fekszenek.
Kiömlött vér és agyvel mindenütt. A gyerekek nem ismerik meg szüleiket,
ahogyan a szerencsétlen anya sem ismeri meg saját elcsúfított gyermekét. A
zsidó temetőben halmokban állnak a megcsonkított, megvakított, kéz- és
lábnélküli tetemek.
Öregapó sír egy holttest felett; fiatal fiát, egyetlen eltartóját siratja.
Amott egy édesanyja öt kicsiny gyermekével holt férjét gyászolja. A szeren￾csétlen kislány kétségbeesetten zokog egy felismerhetetlenségig eltorzult te￾tem mellett, nem lévén biztos benne, édesanyja holtteste-e vagy egy másik
asszonyé, jajkiáltások, könnyek, hisztérikus zokogás hallatszik minden￾honnan.
Nem, nincs toll, mely mindezt leírhatná!...
Még...
izéke
@izéke: Odessza utca sarkán még egy tűzvész utolsó lángjai. A fehér havon
fekete és zsíros kátránytócsa, benne szétszaggatott párna. Mindenütt üveg￾cserepek, széttört bútorok, szétszórt háztartási eszközök. Amott két felpuf￾fadt hasú kecske döglődik, itt egy éhes kóbor tehén a havat nyalja. Odébb a
mellékutcában kutyafalka lakmározik egy, a földhöz fagyott tetemből - hosz￾szúhajú n lehetett. íme, az orosz Vendée et Bretaigne.
5. Az udvaron, ahol a keresztény Osztasevics étterme van, 26-án a kö￾vetkez dráma folyt. Valami Hirik felesége és fia itt itt rejtőzött el. A házban
talált menedéket a fogorvos Super és lánya. Amikor házkutatás volt, felismer￾ték; jobban mondva elárulta magát. Megkezdődtek a kínzások. Mikor az ét￾teremben Supert verték, maga Hirik elővánszorgott a szomszéd házból -
csupa vér volt -, odament az ajtóhoz és bekéretőzött Osztasevicshez. Az az
ablakon keresztül mutogatott, hogy a házban „vendégek" vannak. Hirik fe￾lesége és fia a raktárból mindezt látta, ahogy szerencsétlen Hirik négykézláb
próbál továbbvánszorogni az udvaron, a raktár fele, de összeesik, elvérzik. A
család kénytelen végignézni a férj és apa embertelen kínlódását... és képtelen
segíteni, hiszen a legkisebb zaj és végük.
6. Egy Blank nevűt arra kényszerítettek, hogy saját sógorának a nyaká￾ra hurkot tegyen, és addig ütötték, míg meg nem fojtotta. Miután a szeren￾csétlen megfulladt, a kínzók Blank ellen fordultak: széttörték a fején a kristály
cukortartót és egy üvegkancsót - agyvérzést kapott és meghalt.
7. T. feleségét a férje szeme láttára erőszakolták meg: egyik a másik
után, öten, közben megalázó szerepre kényszerítették a férjet. Az erőszak￾tételek nagy számban fordultak el 12-13 évesekkel; mostanra közülük ren￾getegen szifiliszesek és más nemi betegségben szenvednek. Sok nőt és lányt a
megerőszakolás után megkínoztak: levágták a mellüket, kivágták a nemi szer￾vüket, majd megölték őket.
És így tovább a végtelenségig. Számomra az volt a legszörnyűbb, hogy...
jáger laszló
izé izé szentizé
szaladj L a tepsiért
csak ennyi
barátilag
J.L.
gina
Téged meg világ bolondja , csak rád kell nézni, beteg állatt
FLETÓ
@Shikari: Hát még @Eladott Ország: ! Na, az aztán...
izéke
@izéke: ez a Múltidéző, Az oroszországi zsidópogromok dokumentumait mutatja be és nem mese. Mellesleg a Hegedűs a háztetőn c.film pont ezt meséli el. Bár neked a lágerek se léteztek,legalábbis szerinted ott csupa jó dolgot csináltak a náci vértestvéreid.
izéke
@jáger laszló: inkább menj hűvös helyre mert napszúrást kaptál. Egy szokásos semmitmondó hozzászólás,nyugdíjas létedre már lehetne egy kis eszed. Rosszabb vagy mint a trollok,azoktól legalább tudja az ember,hogy mit várhat.
jáger laszló
Te pedig igen művelt vagy izéke
Már a sci-fi irodalomba is beleástad magad de ez senkit nem érdekel manapság
További jó szórakozást és semmi csüggedést,
A művelődés nem káros,sőt hasznos is lehet!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
@jáger laszló: Ez nem sci-fi. Sajnos- ez volt a véres valóság, a nagy orosz honban.
izéke
@jáger laszló: Forrás
Szegedi Tudományegyetem
Tudományegyetem, Szeged, Magyarország
A Szegedi Tudományegyetem – Universitas Scientiarum Szegediensis / University of Szeged – Magyarországon, Szeged városában működő, közfeladatot ellátó, közérdekű vagyonkezelő alapítvány által fenntartott felsőoktatási intézmény. Keress és találsz. Ezek az abból a korból lejegyzett dokumentumok,a neten elérhető és szabadon letölthető,kutatható és nem sci fi,hiába szeretnéd valótlanként beállítani. Talán nyilas volt a családodban,pokorni?
kereső
És egy cikk, a "háború párti magyarokról"- akiknek a példáját követhetné a magyar kormány- szivén viselve a Kárpát-aljai magyarok sorsát. Vagy csak , keresztényi felebaráti szeretetből- az oroszokkal történő seftelés helyett:
444.hu/tldr/2023/05/08/dronok-felvarrok-sarkanyok-igy-tamogatja-fel-eve-egyre-tobb-magyar-internetezo-az-ukrajnaert-harcolo-onkenteseket
jáger laszló
Nem vitatkozom,mert nem is érdekel 1 ilyen nem a mai korra érvényes szösszenet!!
Ennek az érzelmi hatásén kívül semmi aktualitása nincs
Csupán fantáziajáték 1seknek!!
csal ennyi
barátilag
J.L.
balos
A nógrádi pedig elmeháborodott!Ja és szereti a korpár,de nem a hajába!Az ilyen selejtes árút jól fizeti a nemzethy hibbantak pénzügyére!
AMORÁLISOK
öreg trotty már csak szarértő vagy nem STRATÉGA.
csipetke
Már nem kéne nyilatkozni a trottynak...
vitriol
Valódi rémhírterjesztő, börtönbe vele!
Eladott Ország
Téged meg úgy hívnak, hogy ingyenélő seggnyaló fideszes vadbarom! "RAGUZA" orbán ondója vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.