A nógrádi Rimócon interjúzták az államfőt. Irányítsuk oda a reflektort, ahova kevesebb fény jut – hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök a Nógrád Megyei Hírlapnak adott szombati interjúban.

Az államfő múlt heti nógrádi vármegye-látogatását követően adott interjúja a lap nyomtatott és online változatában is olvasható.

A köztársasági elnök a nool.hu lapnap elmondta:

Nógrád vármegyei látogatásának három napja alatt több olyan kistelepülésen járt, ahol korábban köztársasági elnök még nem, s ez láthatóan sokat jelentett az ott élőknek.

Novák Katalin kiemelte: szeretné, ha egyre többen tudnának Nógrádra rejtett erőforrásként tekinteni. Ha van támogatás és megfelelő figyelem, akkor a nógrádiak is meg tudják mutatni, mekkora erő van ebben a vidékben – mutatott rá, hozzátéve: Nógrád vármegye egyre erősödik, sok a rejtett tartaléka.

Nógrád az ország egyik csodálatos vidéke. Könnyen megközelíthető, közel van Budapesthez, ráadásul a Kéktúra útvonala is átvezet a vármegye egy részén. A férjemmel mi magunk is járjuk a Kéktúrát, és legutóbb pont Nógrád határáig jutottunk, úgyhogy hamarosan jövünk majd erre is túrázni. Volt alkalmam a vármegye vezetőinek terveit meghallgatni arról, hogyan tehetik Nógrádot még vonzóbbá turisztikai szempontból. Szükség van jó szálláshelyekre, olyan minőségű infrastruktúrára, olyan gasztronómiai szolgáltatásokra, amelyek sok hazai és külföldi turistát képesek a térségbe vonzani. Sok feltétel már most is adott. Abban bízom, hogy megfelelő források biztosítása mellett Nógrád még jobban felírja majd magát Magyarország turisztikai térképére.

A vármegye lakosságának átlag feletti fogyását, öregedését felvető kérdésre azt mondta: meg kell teremteni azokat a körülményeket, infrastrukturális feltételeket, amelyek lehetővé teszik egy kistelepülésen élő számára is, hogy részese maradjon az ország vérkeringésének, kultúrához jusson, hogy legyenek számára elérhetőek különböző szolgáltatások, a gyerekei megfelelő minőségű oktatásban részesüljenek, hogy legyen előtte perspektíva – hangsúlyozta.

Mint mondta, erre egyre több jó példa van országszerte és Nógrádban is, a kormány részéről pedig megvan a szándék a vidéki Magyarország erősítésére.

A társadalmi problémákról, többek között a vármegyét érintő alacsony iskolázottságról szólva kifejtette:

ahhoz, hogy a tanulatlanságot iskolázottság, a munkanélküliséget magas foglalkoztatás váltsa, a családalapításhoz pedig felelősségérzet kapcsolódjon, kellenek a segítők és kell a segítségre szorulók elszántsága is.

Novák Katalin váratlant lépett: "A három nap alatt több olyan kistelepülésen is jártam, ahol korábban köztársasági elnök még nem"

Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palotában. Fotó: MTI/Sándor-palota/Kékesi Donát

A köztársasági elnök felhívta a figyelmet arra is, hogy mindannyiunknak van dolga azokkal, akik Magyarországon nehéz körülmények között élnek.

Novák Katalin a közfoglalkoztatást olyan eszköznek nevezte, amely segít vissza- vagy rátérni a munka világába vezető útra, megtapasztalni azt, hogy mit jelent fizetésért dolgozni, utána adózni, aztán adókedvezményekkel élni akár a gyermekek után. Ez is egyfajta tudatossághoz vezet – fűzte hozzá.

A honvédségre vonatkozó kérdésre elmondta többek között, hogy remélhetőleg sok emberhez eljut az Irány a Sereg! toborzókampány, az önkéntes tartalékos rendszer pedig szinte bárki számára nyitott.

Büszke vagyok arra, hogy a férjem is – közel ötvenéves fejjel – elvégezte az önkéntes tartalékos kiképzést, teljesíti a kapcsolódó kötelezettségeket, és a munkája mellett folyamatosan továbbképzi magát. Az önkéntes tartalékos rendszer szinte bárki számára nyitott. Az a lényege, hogy a tartalékos a polgári foglalkozása megtartása mellett rendelkezzen azzal a képességgel, tudással és képesítéssel, amely alkalmassá teszi arra, hogy tényleges szükséghelyzetben segíteni tudjon. A hadsereg főparancsnokaként is bízom benne, hogy a honvédség által most indított „Irány a Sereg!” toborzókampány sokakhoz eljut, és bátorítja majd őket, hogy honvédek legyenek. Az önkéntes tartalékos kiképzés pedig arra ad lehetőséget lényegében bárkinek, hogy megértse és megtanulja, hogyan tudja a saját családját is megvédeni, ha szükség van rá.

A köztársasági elnök kitért arra is: meghallgatta a vármegye vezetőinek terveit arról, hogyan tehetik Nógrádot vonzóbbá turisztikai szempontból. Mint mondta, bízik benne, hogy megfelelő források biztosítása mellett Nógrád még jobban felírja majd magát Magyarország turisztikai térképére.

Forrás: MTI, nool.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Először is, nem vagy köztársasági elnök, csak a Sándor Palotáé.
Másodszor, a semmitmondó beszédeidet feltehetően sokszorosítod, csak a helység neve változik.
Harmadszor: aki a közfoglalkoztatásban - közmunkában - látja a boldogulás első lépcsőfokát, az valójában a jobbágyrendszert propagálja , és erőlteti rá a társadalomra.
A gerinced megroppant, Katalin, ugyanolyan értéktelen, kártékony a "munkálkodásod" mint az összes fideszes klónnak. Hogy mindezért egy luxus kurva árát zsebeled be, az mindent elmond rólad és a futtatóidról.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
Ha mindenki kaphatna akkora fizetést,hogy ne fogyjon el a pénz tíz napon belül és utána csak a nyomorgás jöjjön...ha mindenki alezredesként vonul be meg az eskütétel és a kiképzés előtt, ha,ha,ha, kurvaanyád te mocsadék szarkupac,lincseljenek meg a szeretett erőforrásaid mint Szögi tanár urat!
Nyírfa
Először is, nem vagy köztársasági elnök, csak a Sándor Palotáé.
Másodszor, a semmitmondó beszédeidet feltehetően sokszorosítod, csak a helység neve változik.
Harmadszor: aki a közfoglalkoztatásban - közmunkában - látja a boldogulás első lépcsőfokát, az valójában a jobbágyrendszert propagálja , és erőlteti rá a társadalomra.
A gerinced megroppant, Katalin, ugyanolyan értéktelen, kártékony a "munkálkodásod" mint az összes fideszes klónnak. Hogy mindezért egy luxus kurva árát zsebeled be, az mindent elmond rólad és a futtatóidról.
SÍva
Először nem Pintéri rendet kellene tenni nem csak ebben a megyében (BAZ,SzSzB, JNSZ, Zala, HB) és nem két hét alatt mert az más nagyon sokszor letelt! Tudod "kedves" elnökasszony, hogy ez a rend már senkit sem véd a mindennapi támadásoktól! Szenvednek tőle az idős emberek, a gyerekek, a dolgozók mert őket nem védi egy regimentnyi rendőr mint titeket! Ugye nem is kell leírnom, hogy mire is gondolok mert tudjuk, hogy Kövér Laca szerint ilyen nincs! De van csak nektek így könnyebb! Ezt egy másik ugyan ezzel a témával foglalkozó cikkhez írtam talán tegnap.
csipetke
...és ettől változik valami Nógrádban?Azon felül,hogy egy puccosnaccsága látogatása több tíz, vagy százezrekbe fájhatott nekik. Amikor arról hallani,hogy szíjjártó a káros ténykedése alatt ----összeszámolták---több évet töltött repülőn,nekem az jut eszembe,hogy voltak kollégáim,akiknek baj volt a házasságukkal,és minden munkát elvállaltak,csakhogy ne legyenek otthon. Értem én,hogy veresnének kötelessége megjelenni itt-ott,de ő bevállalja a nemkötelezőt is. Szíjjártó pedig az esetek nagyrészében tarthatott volna videokonferenciát, ---még a ruszkikkal is---,de ő inkább repked,mint egy narkós denevér. Kár,hogy azt nem számolták ki,hogy vajon hányszázmilliót repkedett el az adófizetők pénzéből?
colibri
Mit ne mondjak: óriási nagy dicsőség! Majdnem akkora, mint Budaházy "kiszabadítása".
gina
Hülye liba ott legalább nem tudsz kárt tenni, fülbevalós rib@nc
Nyírfa
@colibri: '48-ban Táncsicsot, '23-ban Budaházyt. A különbség 175 évben kifejeződő szellemi, erkölcsi visszaesés. Ennyivel kullogunk Európa után.
Nessy
Drága Novák Katalin! Ettöl a kormány propagandától változik valami? Egy francnyavalyát! Ameddig minden törvényt, akár milyen ártó, aláír, addig ez az egész hiteltelen!
Eladott Ország
Mikor lesz vajon pár másodperced, hogy aláírd az ukrán nagykövet befogadó nyilatkozatát? Szégyen! Majd ha vége lesz a háborúnak, talán akkor... talán. Ő is egy báb, egy aláíróművész, mint "méltó" elődjei Áder János (bajszos szar) és Schmidt Pál (plagibácsi) aki a gazdája Orbán Viktor parancsait, és utasításait teljesíti, és hajtja végre. A gyenge, önállótlan köztársasági elnök a rendszerváltó pártok kompromisszumának eredménye. Egyik sem akarta, hogy az elnök beleköpjön a levesbe, csak sokba kerül az adófizetőknek.
uploads.disquscdn.com/images/099c6b1a8d45f3032613a37f2ca85dab138192bad18c4b860b0879fef32b0b48.gif?w=800&h=375
Novák Katalin hitvallása: A legfontosabb szerinte, hogy meggyőződéssel kell élni, dolgozni. Akkor már ismerjük a meggyőződését. Ide nekem a luxust, az ország le van xarva...
„Tenger a pénz, melyben elsüllyed. Sok hajó: elv, jellem, becsület...Egyenesség, nyilt őszinteség Rókaságnak zsákmányúl esék... (Petőfi Sándor: MIT SZÓL A BÖLCS?)
Eladott Ország
Öt hét alatt alezredes? – Az jó lesz...
twitter.com/AandrasOfficial/status/1631037926485426178/photo/1
Riadó! Novák Katalin példáján okulva Németh Szilárd beiratkozott egy OKJ tanfolyamra. Öt hét múlva agysebész főorvos lesz. Agyament sebész. Inkàbb.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/331734666_950948202555009_6463273593845518330_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=w_vWKfZuxOgAX-b3IeO&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDeeAVO4l6KWk4JQZI_tlz8tprkjjH3yan81pFOaV_VJA&oe=64AED0A7
Szia uram! Nono! Mától alezredes uram, Katika, alezredes uram!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/332122276_870842174001138_1899339070832040302_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=yv-tZt8ycmIAX-QfPtN&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAQtz2Gqk0KEAcbm0debJkPPy3y57UybJvXNBMBuNurog&oe=64AFCC50
Új magyar csújgató: „Akinek a neje fejes, abból lesz az alezredes. Hujujujujujúúúj!”
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/333975752_1268031187392355_4620437259015951862_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=0Wao5rL0m9QAX8lHCyw&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCCE8xQFdN72NLUBqeFyTlVHa-zHA-oD4_G_w2iDLrJkw&oe=64AF047B
NER-s csasszuska: Ha az asszony hű fideszes, férje lehet alezredes
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/332299933_1370491086870313_638173335720899810_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=JwSs-uRR1h8AX-NfDOT&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDkA2qm_TsNgCo9MEF15gEt2mrvsefuFX_wPagURM2wfA&oe=64B006D0
Még két korsó aztán alezredes leszel. Operett hadsereg . A primadonna Gáspárka lesz
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/334084476_514360420861684_5487410182306023441_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=dSTqPOqf-h0AX-D0fgF&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDt2WedpAH59VU_O3mC01sGFkvMWefhLXP3ArkzvkHBbQ&oe=64AF426C
Eladott Ország
AMORÁLISOK
Akkor nagyságod ugye most képbe van a kimerített ország szegénységével? micsoda fess pompa ugye fideszéknél és milyen a mélyszegénység pld az északi középhegységben vagy az alföldi pusztaságokban ? hát még akik tanyán posta bolt nélkül élnek se orvos se mentő se mobiltelefon max két éhező kutya 2 macska aki a gazdát bámulja és a szomszéd tanyáig megy ha éhes ? tán akkor az utjaink állapotát már ne is említsem? kár :
Béla333
Nem az a lényeg, hogy a propaganda miatt hol jár, hanem az, hogy mit csinál.
És ebből a szempontból egy bukott ember!
lampa laz
Dagi kiadta neki, h járja végig a vidéket, mert ott meg hisznek a Mátyás mesékben. A KESMA meg megírja a palotásné krónikát.
dr. prédikátor
Érdeke, én se nem láttam se nem találkoztam a fapicsával,Köztársasági elnök??? HOL???!!!
Eladott Ország
Jelentem minden rendben, az Ukrajnába küldött 500 liter misebor elfogyott! Ennél már csak az lenne nagyobb abszurd, ha kedves keresztény magyarjaink jóminőségű tölgyfa koporsókat küldenének az ukránoknak, hogy legyen mibe eltemetni Putyin áldozatait. Fülbevalót, a punitörlősnek már úgyse szabad hordania.
papaigabor.files.wordpress.com/2022/05/2022.05.16.jpg
5 hét katonai kiképzés után alezredes lett Novák férje. Most már értem, miért kellett a tapasztalt katonákat kirúgni, nyilván van még néhány unatkozó férj...
twitter.com/janos_hary/status/1629808674255302656/photo/1
Az arcod, amikor brit trónörökösként, 10 hónap tiszti iskola után is csak hadnagy lehetsz.
twitter.com/janos_hary/status/1630282988398206978/photo/1
Katonai rendészek tanakodnak, hogyan lehet valaki kopaszként alezredes
twitter.com/janos_hary/status/1630279435097186304/photo/1
Ezen a héten megcsináltam a katonait, a jövő héten rámegyek az orvosira mint másoddiplomás.
twitter.com/GutyinaI/status/1631593737670254593/photo/1
simmering73
"...láthatóan sokat jelentett az ott élőknek." Jól laktak és most már a fizetés meg a nyugdíj is kitart a hónap végéig. Köszönjük Emese.
Nyírfa
@Horizont: 11.49

Némi iróniával: közben pucolom az ablakokat, nem papírzsebkendővel. :)
Milyen már, hogy Katalin még ablakot sem tud pucolni? Szüljön, mosson, főzzön, hímezzen falvédőt, orbánosat, imádkozzon, tegye szét a lábait, ha az urát elkapja a gerjedelem, ha nem tetszik, van a háznál vak komondor. Vissza a konyhába, majd az ura eltarcsa!
surdilloFUJT
Kár,hogy nem fogták ott túsznak,hogy orbanbasi küldjön érte egy kis krumplit,vagy lejárt szav.száraztésztát!!!
balos
@Nyírfa: Ne má!Mutass nekem 1 olyan fideSSest amelyiknek gerince volt!Náluk ez kizáró ok a túléléshez!A "harcukhoz" ráadásul az arcátlanság az egyik belépő!
Nyírfa
@balos: Jó-jó, igazad van, de nekem is, mert ahhoz, hogy karriert fusson be a fidesznél, eleve gerincproblémákkal kellett jelentkeznie. Aztán szegény gerince összeroppant, erre kivették, hogy ne okozzon további sérüléseket. Így lett I. Grinctelen Katalin.
namihami
Vajon egy ""alezredes"" volt a Köztársasági Őrezred biztonsági embere? Vagy csupán a férjével ment egyet kirándulni?
De, akkor hol a bakancs és a hátizsák? A Viktorján ---egy időben -- napi felszerelés volt!
Revans
@durbincs:maga 1 genetikai hulladék+1 ratyirambó söpredék GECI:))
SÍva
@AMORÁLISOK: De bezzeg vannak stadionjaink! Azok üzemelnek, vagy lakat van a kapukon?
telegdilaci
@Nyírfa:Vihette volna magával a vágásra érett Csüngőshasú Disznót is nézze meg mivé tette ezt az Országot,nem értem hogy az Országon belül miért nem mennek ilyen mélyszegénységben tengődő településekre Tusvány Fűrdó helyett,semmi keresnivalójuk Romániában,amikor oda mennek azt a Magyarok pénze bánja oda ígérnek nekik jó pár milliárdot!
telegdilaci
@namihami: A közmunka helyett nem az ott élő Embereknek kellene munkát megélhetést biztosítani a Távolkeleti vendégmunkások helyett? az lenne az igazi segítség,nem a közmunka,abból nem tudnak kitörni,még a Szocializmusban igen sokan ingáztak Budapestre és a Lakóhelyük között,akik idejönnek vendég munkások azoknak is kell lakhatást Biztosítani nem lehetne ezt a Magyar Embereknek is ha nincs normális munkahely a településükön?
Nyírfa
@telegdilaci: 10.27

Laci, ajánlom figyelmedbe az alábbi kommentemet a hozzá tartozó poszttal:

propeller.hu/itthon/3939105-domotor-csaba-attol-fel-hogy-azert-nem-kapjuk

" @telegdilaci: 12.28

Te már megint mit olvastál? Kurvára unom, hogy alaptalanul, oktalanul, a saját hülyeséged miatt megtámadod a fórumtársaidat!
Valami nagyon nincsen rendben veled! "
Nyírfa
@telegdilaci: Bocs, a 10.18-ra válaszoltam.
AMORÁLISOK
látom az értelmiséget egy propelletfasz előléptette sebaj veled is felmossák majd a Körutat " vak volt a hajnal szennyes szürke " tán nem is ismered kitől az idézet ide jőttél mocskolódni ? bujj orbánod seggibe

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.