Úgy tűnik Rétvári Bence, KDNP-s honatya nem olvassa a Bibliát! Ugyanis, ha olvasná, akkor nem csupán a Heartstopper manga stílusú képregényt tartaná homoszexuális propagandának, hanem még magát a Bibliát is – derült ki egy Facebook posztból.

Rétvári Bencét felszólították, hogy fóliázza be a Bibliát, mert az is tartalmaz „homoszexuális propagandát”!
Kép: Pixabay

Múlt csütörtökön tudtuk meg, hogy a Fővárosi Kormányhivatal minden idők eddig legsúlyosabb büntetését, azaz 12 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot rótt ki a Líra Kereskedelmi Kft.-re a Fülig Beléd Zúgtam (Heartstopper/Szívdobbanás) című kiadvány szabálytalan terjesztése miatt:

A vizsgálat megállapította, hogy az érintett könyvek homoszexualitást jelenítenek meg, ennek ellenére a gyermekeknek szóló, ifjúsági irodalom körébe sorolt könyvek között helyezték ki azokat, és forgalmazásuk sem zárt csomagolásban történt.

Erre az ígéretre szeretne hivatkozni a poszt írója, amikor felszólítja Rétvári Bence államtitkárt, hogy indítson vizsgálatot, ami megnyugtat minket aggódó honpolgárokat arról, hogy a Bibliát minden esetben lefóliázva és a gyermekektől, illetve serdülőktől biztonságos távolságban árulják, mert az bizony szintén tartalmaz „homoszexuális propagandát”!

Kérése alátámasztására hozott is néhány idézetet a Bibliából.

A történet két férfiről szól, Dávidról és Jonatánról, akiknek viszonyáról mind a mai napig vitatkoznak a biblikus tudósok. Barátság volt csupán vagy homoerotikus szerelem vagy még inkább homoszexuális viszony? Amit a szövegekből megtudunk, az a következő.

Amikor a két férfi közel került egymáshoz Saul király udvarában, ahova Dávid pásztorfiúként a Góliáttal vívott hősies csatája után került, találkozott a király fiával Jonatánnal. Szinte azonnal felébredt bennük az egymás iránti kölcsönös vonzalom. Jonatán még le is vetkőzött Dávid előtt, ezzel is felvállalva előtte a sebezhetőségét: „Jonatán a szívébe zárta Dávidot, és Jonatán úgy szerette Dávidot, mint a saját életét. (...) Szövetséget kötött Dáviddal, mert úgy szerette, mint saját magát. Jonatán levette a felső ruháját, ami rajta volt, és Dávidnak adta. Ugyanígy a harci fölszerelését is, még a kardját, íját és övét is” (1 Sám 18,1-4).

Ilyen férfivetkőzésre nem igazán van más példa a Bibliában és ez nem is véletlen!

Jonatán apja, Saul király tudomást szerzett a köztük levő vonzalomról, amiért meg akarta öletni Dávidot, ezért titokban találkoztak s üdvözlésképpen megcsókolták egymást és mindketten sírtak, legfőképpen Dávid, mert tudták, hogy örökre búcsút kell venniük egymástól, s szerelmük nem folytatódhat (1 Sám 20,41).

Ebben a történetben mutatkozott meg, hogy a szerelmük kölcsönös volt, mert itt olvasunk először Dávid érzelmeiről is. Dávid és Jonatán mindketten erős és kemény katonák voltak, akiknek a korabeli társadalmi norma nem engedte meg, hogy sírással mutassák ki érzelmeiket, az pedig pláne tilos volt, hogy két férfi sírjon egymásért. Ők mégis megteszik. Mert határátlépők voltak.

Később félelmük be is igazolódik, Jonatán meghal a csatában, ahova Saul király parancsára ment. Ekkor Dávid szerelmes szavakkal siratja kedvesét:

Jaj nekem miattad, testvérem Jonatán. Nagy örömöm és gyönyöröm volt benned. Nagyon kedves voltál a számomra. Csodálatosabb volt a Te szerelmed, mint az asszonyok szerelme” (2 Sám 1,26).

Hiába volt Dávid és Jonatán is házas, amivel mindketten eleget tettek a társadalmi státuszukból fakadó gyermeknemzés kötelezettségének, hiába lett Dávidnak nyolc felesége is, az igaz szerelmet mégis egymásban találták meg. Egy olyan szerelmet, ami csak rövid időre teljesedhetett be és aminek emlékét is igyekeztek eltűntetni a Bibliából a hosszú évszázadok. Mégis tetten érhető, legalábbis apró nyomaiban.

Ez csak egy apró történet, ami a Bibliát a kormány „gyermekvédelmi” törvénye értelmében a gyermekek és serdülők számára veszélyessé teszi.

Ezért még egyszer kérem Rétvári Bence államtitkárt, hogy fóliáztassa be a Bibliát is!

- tette hozzá.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
Ha az orbánkormány komolyan gondolja ezt a fóliázást, akkor elvárom, hogy szájerjózsit is fóliázzák be!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vitriol
Ha az orbánkormány komolyan gondolja ezt a fóliázást, akkor elvárom, hogy szájerjózsit is fóliázzák be!
jáger laszló
A hülyeség határtalan,de gy tűnik fokozható...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Jogos a felvetés!
Van ezen kívül egy komoly problémám ! Nagyon szégyellem, de fogalmam sincs arról, milyen az öncélú szex! És van közcélu is? Mert az ist fóliázni kell, amiben az öncélú szex szerepel. Idiotizmus felsőfokon.
Peller Anikó
@vitriol: Huupsz, nem elég a biblija, akkor a szájer józsit is be kell fóliázni? Ez jó ötlet, kérdés milyen vastag

a fólia és miből van, fém fólia, papírkarton vagy műanyag, esetleg a buttha faszobrok mintájára aranyfólia (aranyfüst mert az olcsóbb). És legközelebb már a prájdoló buzikat is be lehet fóliázni, mert bizony azokat is láthatják a gyerekek. Így a görög vendégmunkásokat is, mert a farbatosz és a seggbetosz is érdemel egy kis nyári csomagolást. 40 fokban.

@Órnagynak: hogy ő is értse, 104 Fahrenheit. Nem derékszög. Tompaszög. Se. Meg sasszeg se.
szegény hazám
Olyan szép történet, hogy zokog a lelkem.
Fóliát érdemel, ne hogy meg lássa gyermekem.
Zárjuk előle ezt a keresztény csúnya bibliát,
nehogy ettől álljon fel, és használja cerkáját.

Kedves bence légy most nagyon kreatív,
a bibliákat fóliáztasd be mert fertőző mind.
Titokban osszátok a szent mise alatt,
nehogy a gyerekek elolvassák e sorokat.
koszpeko
Ez az amikor olyan emberek beszélnek kereszténységről bibliáról akiknek fingjuk sincs róla.
Félre magyarázzák félre írják szándékosan.
Hogy mérik belekeverni a Szent írást?
Köze nincs a homokosokhoz ennek a résznek.
Undorító hogy bele merészelik a Bibliát keverni ebbe a mocskos dagványba.
dr. prédikátor
BE KELL FÓLIÁZNI A RETKESVÁRI BENCÉT IS!!!
NKF
Ez Tökömfalvi Rita menjen a bús p...ba!
balos
@koszpeko: @NKF: Az itt ide fizetett fideSSes kultúthák,meg maradjanak a szopó--rolleren,mert az a jól fizetős poszto-ló hely a nemzethy buziknak!Lásd szá-jerke!
Pálinkás Pál
no ,nemzethy ,műkeresztény köcsögök, visszanyalt a fagyi..?...mocskos patkányhorda...de a buzik is igazán meghúzhatnák magukat...undorító a nyomulásuk...
Pálinkás Pál
@Maccska: kussolj nyomi...a bibliát okos emberek írták hülyéknek...
Aki Én
@NKF: micsoda ellenérvek...:)
Már megint.
Sakk Matt
@Csak Norisz és senki más: Nézz utána a szerelem, szex fogalmaknak!
Csak Norisz és senki más
@Sakk Matt: Melegházasságból milyen gyerek születik???

Hagyjuk már a fogalmakat + definíciókat!
Peller Anikó
@koszpeko: "Köze nincs a homokosokhoz ennek a résznek." Miért is?

Ami totyog, kacsafor-májú, nagyokat fosik és hápog az nagy valószínűséggel kacsa. És ami nem hápog az lehet alszik vagy talán egy döglött kacsa.
justhpeter
@Nessy: A komoly problémád megoldására : egy korábbi tévéműsorban egy finoman szólva a fideSS szekerét toló főokos elmondta, hogy a népszaporulat növeléséért végzett szex az közcélú, az örömszerzés célú szex öncélú. Emlékeim szerint ekkor a megszólalót "magyartarka nagybaromnak" neveztem és elkapcsoltam.
simmering73
Amúgy nem semmi ahogy unortodox módon idézik a Bibliát. Valójában így hangzik:
1Sám 18,1-4 1Miután véget ért a beszélgetés Saullal, Jónátán lelke összeforrt Dávid lelkével. Úgy megszerette őt Jónátán, mint önmagát. 2Saul pedig magához vette őt azon a napon, és nem engedte, hogy visszatérjen apja házába. 3És szövetséget kötött Jónátán Dáviddal, mert úgy szerette őt, mint önmagát. 4Levette Jónátán a köpenyét, és Dávidnak adta, sőt a ruháját meg a kardját, az íját és az övét is.
1Sám 20,41 A fiú elment, Dávid pedig fölkelt a kő déli oldala mellől, arcával a földig hajolt, és háromszor leborult. Azután megcsókolták egymást, megsiratták egymást, míg csak Dávid erőt nem vett magán.
2Sám 1,26 Elszorul a szívem, testvérem, Jónátán, oly kedves voltál nekem! Csodásabb volt a szereteted a nők szerelménél (RÚF2014)

Nem ártana ha tisztában lenne a cikk írója, hogy mi a különbség a homoszexualitás és a biszexualitás között. Unortodox megközelítésben itt ezek a személyek biszexuálisok.
Sakk Matt
@Csak Norisz és senki más: Sok esetben heteró kapcsolatban sem születik gyerek. Miért bonyolult ez neked?
Vagy szerinted a szex csupán gyereknemzésre engedélyezett..sötétben, paplan alatt és csendben, gyorsan?!
Sakk Matt
@Maccska: Szájer szopná meg elsőként :)
Néro2
Ha lehetne kérnem fekete fóliába csomagoltassa és ássa is el.
Ha Juci urat a volt gazságügyit idézném a világ bajainak jó része megoldódna.
Nem kéne a sok zakkantnak isten meg a bibliája miatt állandóan valakit valakiket gyűlölnie.
Másra ebben a HUN-ban nem használják.
Mint ahogy a tízparancsolat se a rendszar alapját képezi.
Annak a java az erkölcsökből belsőjükből ki van húzva.
Yoda69
Jogos az eszrevetel. Retvaribence errol valoszinuleg nem tudott, mert nem a Bibliat olvassa, hanem a Pornhubon szorfozik.
Csak Norisz és senki más
@Sakk Matt: Erről is szól a képes hozzászólásom! Csak te lehet, nem veszed a lapot! A másik mondanivalóm - mivel mostanában sokat szólok hozzá hasonló cikkekhez, az hogy túlharsogjuk a témát! Ez így már nagyon unalmas! Ürügy az LMBTQ -
Aki Én
@Philip Marlowe: ...remélem mihamarabb. Akkor kikopik a fidesz.
Csak Norisz és senki más
@Csak Norisz és senki más: ... mind a bal-, mind a jobboldali körökben, stb.
Emmersson71
@Csak Norisz és senki más: "Vagy szerinted a szex csupán gyereknemzésre engedélyezett..sötétben, paplan alatt és csendben, gyorsan?! "

Nem megy neked a szövegértés :(
namihami
Újabb öngól! És, mivel ez éppen fidesz(?)irodalomból (tehát hátulról) jött, ezért kettőt ér!
(mint ifjúkorom egyik mondása:: hátulról kettőt ér)
Nessy
@justhpeter: Köszönöm! Én is erre gondoltam, de ez akkora szamárság, hogy nem akartam elhinni a XXI. században! A legközelebbi ötletük az erényöv lesz?
jesz
az ijú Sheldon azt találta mondani az igen szenteskedő anyjának, hogy ne csak a kéregényeket, de a bibliát is zárja el előle...mert abban is van sok tiltott dolog...anyuka elbizonytalanodott..
Peller Anikó
@m73: Hiányzik neki az a kedves kis szúrós szőrös szűrös.

Jaj párdon Mátyás.
ómió
És az aberrók gyülekezete volt a "felszólító"!?
Giovanni Alba
@Nessy: ma, 09:55
Szex jegyre. Stílszerűen mint régen a vonaton a havijegy, érvényesítés lyukasztással, csakis házastársaknak, gyermeknemzési céllal. Minden visszaélés, nem rendeltetésszerű felhasználás szigorú büntetést von maga után. Bárki bármikor kaphat ellenőrzést, bárki lehet ellenőr, amennyiben igazolja, hogy megfelelően szilárd erkölcsi alapokon áll.
retronom.hu/node/24444
Emmersson71
@Csak Norisz és senki más: Szerintem te lihegsz :)
Néro2
@vitriol: Aztán tegyék ki a napra de ne csak egy napra.
No nem azért mer eresz hanem mert fidesz.
Emmersson71
@Csak Norisz és senki más: Meghallottam a lihegésedet :P
justhpeter
@Nessy: Jó, hát tulajdonképpen nem lakoznak ők a szellemek magaslatában, hiszen amikor a Bibliár forgatták nem akadt meg a szemük a tízparancsolaton sem. Ebből következik, hogy semmit nem változtak a 30 év alatt, ma is a szemforgatás megy jobban mint a bibliaismeret.
Nessy
@justhpeter: A minisztériumok ablakain nem épp a "szellem napvilága ragyog be" !
Revans
@durbincs:maga 1 genetikai hulladék+1 ratyirambó söpredék GECI:))
koszpeko
@Peller Anikó: Olvasd el az eredetit ahogy a nagy könyvben le lett írva.
Térj meg és felfogod.
justhpeter
@Nessy: Mindennek nem juthat hely egy minisztériumban sem. Ott most az agresszív tahóság és a szervilizmus osztozik a helyeken.
Nessy
@justhpeter: Cölöp teknősök gyülekezete!
ómió
@m73: Szarkupac! Oszolj, a bárcáskurva anyádat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.