Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi Táborban tartott konferencián beszélt a nemzetpolitikáról és a magyarság egységéről – írta meg az MTI.

Szili: „Trianon óta nem volt ilyen egységes a nemzet”

Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó beszédet mond a Professzorok Batthyány Köre által szervezett konferencián a Rákóczi Szövetség rendezvényközpontjában Sátoraljaújhelyen 2023. október 14-én.Fotó: MTI/Vajda János

Szavai szerint az elmúlt tizenhárom év alatt sikerült úgy összekovácsolni a nemzetet, hogy az Trianon óta sosem látott egységet mutat.

A miniszterelnöki főtanácsadó kiemelte, hogy ez az egység megnyilvánul a magyarság együttműködésében, és az intézményrendszer is erre utal. A Magyar Állandó Értekezlet (Máért) továbbra is működik, és létrejött a Magyar Diaszpóra Tanács, amelyek olyan fórumok, ahol közös és nemzetstratégiára vonatkozó döntések születnek.

A Máért évente ülésezik, és november 17-én olyan kérdésekről döntenek, amelyek az oktatás, kultúra fejlesztését és az identitás kérdéskörét érintik. Szili Katalin beszélt a Kőrösi Csoma Sándor- és a Petőfi Sándor-programról, valamint említést tett olyan kezdeményezésekről is, mint a "magyar tudatú fiatalok" kutatása, akik nagyszüleik és dédszüleik gyökereit kutatják.

A miniszterelnöki főtanácsadó hangsúlyozta, hogy a magyar kormánynak minden magyar számít, éljen bárhol a világon, és fontos, hogy minden magyar számíthasson az anyaországra.

Az európai uniós állampolgársággal kinyílt a világ, de ugyanakkor fontos az is, hogy a szülőföldön való maradás és boldogulás támogatva legyen. Szili Katalin rámutatott arra, hogy

"Magyarország az egységes magyar nemzet összetartozását szem előtt tartva felelősséget visel a határon kívüli magyarságért".

A miniszterelnöki főtanácsadó ismertette a demográfiai adatokat Romániában, Szlovákiában, a Vajdaságban, Horvátországban, Szlovéniában és Ukrajnában, kiemelve a magyarság létszámának változását és a kisebbségi helyzetüket. Szili Katalin beszélt az európai uniós elnökség alatt tervezett nemzeti kisebbségek európai ügyéről is.

Forrás: MTI

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Egészen biztos, hogy ezeket a baromságokat ezek a szellemi toprongyok el is hiszik. Normális ember erre képtelen.
colibri
Aki csak hülyeségeket tud beszélni, az miért nem hallgat inkább? szili...
rakitics41
Bár nem látszik ,de ha ezt a kijelentést tette Szili akkor ez a nő a fejére esett, és úgy beverte, hogy nem tudja felmérni a helyzetet!Bevert fejjel nem kellene következtetéseket levonni, és azt közzé tenni.
jáger laszló
Szili hülyesége szóra sem érdemes
Ekkora ökörséget hogy találhat ki
Eszement!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Peller Anikó
Ja és a profasszorok. Szégyellem magam miattuk.
gina
Hol él ez a beteg nö?? ja értem orbániában,,, ennyi baromságot összehordani...Ilyen gyülölet csak a maffia OV alatt van., ezt is akarta az a zsiros putris..
Péter2
Magadfajta nemzethyek nagy többsége volt mszmp-s aztán mszp-s végül révbe érve fideszes , na ehhez a nemzethy egységhez amit ti képviseltek, nem tartozom és nem is szeretnék ! Trianonba sem a nemzet volt egységes , hanem a monarchia gründolta össze a magyarokat , és őrzője volt , mihelyt a monarchia szétesett úgy a " magyarság is " Jelen pillanatba ilyen megosztott még sohasem volt Magyarország mint most , ez pedig a valóság !
Maxipocak
A "megvilágosodott félkarú rabló", szopok-nyalok gombot varrok című stand up-ját hallhattuk, kedves minagyarok.
namihami
Milyen állapot lehetett akkor, amikor kevésbé volt egységes!?!!!?
Persze, a milliós fizetés nemcsak a teret görbítheti meg...
Béla333
És hány ilyen mocskos, gerinctelen senkiházi van a politikában mint ez a volt MSZP-s némber?!
Amíg ezeket a szavazatainkkal el nem takarítjuk, addig ezek a mocskos senkik szívják a vérünket/az adóforintjainkat.
Sámannus
Mióta csáját hordtál a Zengőre tudjuk, hogy a NATO radart is gödörbe kell építeni. No a többi okosságod is ennyi. Bezeg leszarod te is a külföldön dolgozó magyarok szavazati jogát. Ennyit a te magyarságtudatodról. Max annyit tehettél még hogybelehuggyozol a teájukba, ha valami mentséget keresel erre az árulásodra ezt ajánlom kibúvónak.
Trianon megvalósítását a te fidernyák haverjaiddal éppen kiterjesztitek a maradék országra, amikor hontalanná teszitek az egész nemzetet az muszka barárságotokkal az ázsia politikával. a magyar történwelem ellen elkövetett bűneitek katasztrófálisak az országra nézve. egy mocsokos törleszkedő seggnyaló vagy az árulók legaljasabbja.
human
Ezt kell mondania. Orbánék kommunikációs kormáynzást folytatnak. Például ha a KSH-nál a párt számára kellemetlen adatot állapít meg valaki, akkor annak mennie kell. Ettől még az az adat valós, de nem illik a kommunikációs kormányzásba ahol minden szép és minden jó. Ami nem az más hibája.
lampa laz
Cserélj szemüveget te banga vagy vedd le, h jobban láss, pont a 13 év alatt hullott darabjaira. Ennyire még soha nem utálta a magyar egymást, köszönhető nektek, h rohadjatok meg.
justhpeter
Kati valóban egyedülálló. Ennyi hülyeséget más még pénzért sem hajlandó összehordani. Viszont erősíti a fideSS mszmp-s örökségét.
kereső
Katalin, te áruló némber, mióta testesiti meg a nagy magyar nemzethy egységet, az országgyűlés elnökének azon kijelentése, hogy aki nem a fidessre szavaz, az rossz ember, és nem tartozik a nemzethez. Hol a 3,14csában voltál, amikor ezek a kijelentések elhangzottak.
izéke
@kereső: hol volt,hát a kövér pulpitusa alatt pippantotta le lacikát ;)
ómió
Ez, aztán, nem egy "efftársi narratíva"!
Pálinkás Pál
ez az egyik legundorítóbb rohadék,...nyomi qrva...
Eladott Ország
Megérdemeltük Mohácsot, Trianont, és azt is, ami még ezután jön. A kolostordisznó rendszere recseg-ropog. Magyarország gazdaságilag csődben van: külső források nélkül nem lesz talpra állás. Az Unió a választások „eredménye” ellenére sem fog segíteni – a kolostordisznó kezéhez egy kanyit sem fognak adni, legfeljebb célzottan olyan magyar projekteket finanszíroznak, amiből Orbán nem tud lopni. Európának a kolostordisznó kavics a cipőben. Magyarország gazdaságilag hatalmas bajban van, külföldről teljesen – politikailag, katonailag és mentálisan is – elszigetelődött. Belső erőforrásai nincsenek, az állam külső eladósodottsága fenntarthatatlan (rövid távú deviza kölcsöneit már régebben hosszú távúra transzferálta, további tartalékok már nincsenek), belföldön pedig inflációval és költségvetési összeomlással kell szembenéznie. Törleszthetetlen államadósság, félbe hagyott beruházások, a hivatalok (KSH, Állami Számvevőszék, ügyészségek, rendőrségek) hazudozásai. Teljes külpolitikai elszigetelődés, minden nemzetközi szervezetből való kiebrudalás, pária sors. Az idő már nem a kolostordisznónak dolgozik.
Yoda69
Vajon hol el ez a debil?
Hogy lehet egyseges az a nemzet, amelynek kormanya tudatos lakossag cseret hajt vegre, annak erdekeben hogy hatalmat megtudja orizni???
3 even belul a magyarsag es a migransok aranya 50-50%-os lesz. Es ebbe nem szamoltam bele a ciganysagot, amely szinten gyors iramban szaporodik.
kereső
@Maccska: 09:00 És mindezt mondod, a soha nem látott "nemzethy egység" jegyében. Nemet is válthatnál, ó nagy vadász, nem csak nevet. Mert nem kandúr vagy, hanem csak egy kis cicuska.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.