Az MSZP-s Harangozó Tamás az Országgyűlés hétfői ülésén felidézte, Szekszárdon nemrég sokakban megbotránkozást és félelmet keltett, amikor kiderült, hogy a terrorista cselekményért jogerősen elítélt és közügyektől eltiltott bűnöző, Budaházy György a helyi Garay János Gimnázium dísztermében fog előadást tartani.

Nagy pofont kapott Budaházy György, Gulyás Gergely is megszólalt az ügyben
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Néhány nappal később a tankerület vezetője közölte, hogy erre nem kerülhet sor, a rendezvényt azonban az önkormányzat egyik helyiségébe tették át.

Lehet-e ma Magyarországon egy terrorista cselekményért elítélt bűnözőnek közintézményben nyilvános rendezvényt tartania?

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszában megerősítette, hogy a tankerület vezetője – véleménye szerint helyesen – úgy döntött, az említett rendezvénynek nem ad helyet.

Hozzátette: Budaházy György büntetőeljárása a jogállami alapelveknek nem tett eleget, hiszen nem tarthatott volna 14-16 évig. Ennek ellenére a meghozott ítéletet mindenkinek tiszteletben kell tartania, ahogy a köztársasági elnök által gyakorolt és a kormány által ellenjegyzett kegyelmet is.

Ez nem teszi meg nem történtté a cselekményeket, ezért a tankerület döntése a kormány álláspontját világosan tükrözi

- közölte.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Hallottam beszélni ezt a Budaházyt. Elég egyértelmű, hogy egy kőbuta ember. Nem lennék meglepve, ha Orbánék felhasználnák valamire a jövőben. Elég könnyű az ilyeneket rávenni valamiére és hagyni, hogy elvigye a balhét. Amilyen buta azt sem fogja fel, hogy átverték.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
A melegektől féltik a gyerekeket,bezzeg a terrorista agitáció az rendben van...
Nessy
"Lélek építés " terrorista módra! Érdekes párosítás!
human
Hallottam beszélni ezt a Budaházyt. Elég egyértelmű, hogy egy kőbuta ember. Nem lennék meglepve, ha Orbánék felhasználnák valamire a jövőben. Elég könnyű az ilyeneket rávenni valamiére és hagyni, hogy elvigye a balhét. Amilyen buta azt sem fogja fel, hogy átverték.
simmering73
Hiába ilyen világos a kormány álláspontja, ha Orbán "Sándorpalotáné" Viktor másképp döntött.
dr. prédikátor
egy "körösztény" értékeket való országba így díjazzák a náci terroristákat!!! még talán ki is tüntetik őket!!!
kereső
@simmering73: Nem Sándorpalotáné döntött!!!- ő csak aláirt. A felterjesztő minden esetben a kormány(i)gazságügy minisztérium.- amely azután a államelnök döntését!!! ellenjegyzi. Tehát a felterjesztő-és a végső döntést meghozó is minden esetben a kormány. Göncz Árpád köztársasági elnök pozitiv aláirását nem egyszer felülirta a dávid ibolya vezette minisztérium, igy a kegyelem semmis lett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.