Nem érhette váratlanul Novák Katalint és stábját a 444.hu cikke szerint az, hogy Orbán Viktor csütörtök délután nem védte őt meg, amikor a pedofilügyben rakott ki videót a Facebook-oldalára, ugyanis Orbán egyik közvetlen munkatársa a portálnak azt mondta, csütörtök délután jelezték a köztársasági elnök felé, milyen döntés született. Orbán munkatársa azt is mondta, hogy a döntés a köztársasági elnök felelőssége, „a miniszterelnöknek nem volt választása, mint megvédeni a méltatlan helyzetbe hozott politikai közösségét”.

Orbán Viktor csütörtök délután irányt mutatott: megkezdődött a kihátrálás a köztársasági elnök mögül. Novák Katalin megpróbált magyarázatot adni a miniszterelnöknek a kegyelmi ügyre, de ő ezt nem fogadta el, és utalt rá, hogy az elnök asszony a nyilvánosság felé tartozik ezzel.

Orbán semmi könyörületet nem gyakorolt Novák Katalin felé, a magyarázkodását sem fogadta el, megkezdődött a kihátrálás az államfő mögül

Novák Katalin a katolikus egyházfő magyarországi látogatására hivatkozva hozta meg a kegyelmi döntést. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) fogadja Ferenc pápát Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében a Karmelita kolostorban 2023. április 28-án. A katolikus egyházfő háromnapos apostoli látogatásra érkezett Magyarországra. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A 444.hu úgy tudja, még Balog Zoltánt is bevetették, hogy közvetítsen a Sándor-palota és a miniszterelnök között, azonban sikertelenül. A miniszterelnök szerint Novák Katalin tartozik a nyilvánosságnak.

A miniszterelnöknek nem volt választása, mint megvédeni méltatlan helyzetbe hozott politikai közösségét

– elhatárolódóan nyilatkoznak a helyzetről a kormányfő környezetében.

A köztársasági elnök kész „behódolni”, de ez is kevés lehet a túléléshez.

Orbán csütörtökön közzétett videójában a 444.hu szerint egyértelműen kifarolt Novák mögül:

Orbán a videóban nem említette sem a nevét, sem a köztársasági elnök intézményét.

Csupán a jogköréről beszélt, amely körül kialakult egy vita, amelyben – a miniszterelnök megfogalmazása szerint – egyesek kegyelmet osztanak. Majd azt mondta, ő a gyerekeket ért bántalmazások esetében

a miszlikbe aprítás és a kettévágás oldalán van.

Orbán tehát semmi könyörületet nem gyakorolt egykori államtitkára, minisztere és alelnöke felé. Nem védte meg, mint várhatták sokan, meg sem említette, nem hogy a nevét, a köztársasági elnök intézményét sem – írja a 444.

Novák stábja a 444 beszámolója szerint megpróbált valamiféle magyarázatot adni a kegyelmi döntésre. A lap forrása viszont arra utalt, hogy ezt a miniszterelnök nem fogadta el, szerinte a köztársasági elnök tartozik a nyilvánosságnak.

Ez nem a mi dolgunk. Nem akarunk ilyen zavarokat a jövőben

– mondta Orbán munkatársa a lapnak, ezzel a mondattal gyakorlatilag elhatárolódva az elnöki hivataltól és annak kegyelmi döntésétől. A portál azt írja, Balog Zoltánt is mozgósították, hogy közvetítsen a felek között – sikertelenül. Ezt az információt viszont a miniszterelnök környezetéből nem erősítették meg.

Mindeközben Novák Katalin továbbra sem adott magyarázatot arra, miért kegyelmezett meg a bicskei gyermekotthon egykori igazgató-helyettesének, aki bűnsegédként vett részt pedofil bűncselekményekben.

Forrás: 444.hu, hvg.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Érdekes! Varga Judit, aki felterjesztette, ellenjegyezte a kegyelmi döntést, sehol nem szerepel. őt juniusban kimenekítik Brüsszelbe! Tompikával jól meglesznek, annyi pénzért.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
miért, miért...?...mert valaki utasította...lehet találgatni...
Nessy
Érdekes! Varga Judit, aki felterjesztette, ellenjegyezte a kegyelmi döntést, sehol nem szerepel. őt juniusban kimenekítik Brüsszelbe! Tompikával jól meglesznek, annyi pénzért.
csak úgy....
viktor ez csúnya dolog! megparancsolod katyinak,hogy erissze szabadon a székely pedofil dugdosót, erre most leveszed róla a fönséges enyves kezed? tudod viktor,hogy neked ki való köztársalkodó elnöknek , csak is a gyözike akivel ti egy vérböl valók, - abból a hisztisböl...
justhpeter
"A miniszterelnöknek nem volt választása, mint megvédeni méltatlan helyzetbe hozott politikai közösségét"
Megengedve de nem elfeledve: ez a miniszterelnök hozta az országot méltatlan helyzetbe amikor ezt a két politikailag végtelenül megbízhatü hölgyte apozíciójába tettette.
Vagyis számára nincs ugribugri vagíy kibúvó, a balhé az övé. No meg a 133 bátor emberéé.
levarosbukta
@KisTehen: Persze! De itt is meglátszik milyen jellemtelen faszkalap a te főnököd. Katinka rögtön a feláldozható kategóriába került. Mondjuk félteni nem kell, mert anyagilag semmi veszteség nem fogja érni. Az hogy egy politikai nulla lesz azzal meg majd elszámol saját magával.
Pusztai
A geczi hárít magáról és a fidesztől akarja távol tartani ezt a mocskot!
..
---------------------------------------A FIDESZ A PEDOFILOK PÁRTJÁN ÁLL ---------------------------------------
...Aki erre a hazug tolvaj, hazaáruló csürhére szavaz a fidesz cinkosává válik!!...
Sámannus
Mehet ablakot tisztítani a strázsamesteréhez.
Még Pali bácsit is jól megaztat védték, de az sem volt akármi ám.
No de ne csüggedjünk lesz ettől szarabb is. Van ott pedofil is buzi is bőven de leginkább tolvajok is sokan vannak.
izéke
Azért én a katyi helyében kiteregetném a lapjaimat,mar ugyis minden mindegy alapon.
Pusztai
@Nessy 14h40: Nem az ellenzéknek kéne verni a fideszt, ahol a legjobban fáj?
3 rohadék a bűnös ebben akiket látni is: a geczi, Varga, Kátya!
RonaGyuri
mindenkin átgázol, hogy a saját s..-ét védje! =))
Eladott Ország
Magyarok tíz éve mondjuk, Orbánnak drágább rongy élete, mint a haza becsülete! ( Rambóék)
twitter.com/LszlKov44051697/status/1755669805191897126/photo/1
Orbán úr eljátssza, hogy semmi köze az "önjáró" köztársasági elnökhöz és az igazságügyi miniszterhez, a "hibás" alaptörvényhez, de most majd ő, "személyesen" "tiszta vizet önt a pohárba" és sokadikként benyújt ő is egy módosítót. A szektának pedig hős lesz.
twitter.com/pointux/status/1755610054747939010/photo/2
Cherry
Ha kell az Anyját is feladná a maga hatalma miatt ez egy nagyon mocskos retek, mit várni egy román menekült mocsoktól???
Clavigo
@KisTehen: Mesélj,riska,,hogy működnek a dolgok ?
simmering73
@KisTehen: Bőgjél ökör. Mit mondanak az istállóban?
Nyírfa
@izéke: 15.32

Azt kéne, de biztos nem meri, túl alacsony a Karmelita erkélyének a mellvédje.
Toller Béla
@KisTehen: Nálatok sehogy sem működnek ! Mindig az alkotmányotokhoz kaptok, mintha ti is éreznétek ...
Yoda69
Nem csak novakot kell kibaszni, hanem vargat is. Egyforman bunosek a pedofil simogatasert.
Sámannus
Szegíny csüngőhasú nagy abaj hát még az ő drágálatos ptlere is lábrázásban szenved. Má így hogy üljek a ping-pong asztalhoz vele, és még a guggolóst sem tudom neki szórakoztatni.
simmering73
"Közjogilag az ügy másik főszereplője a kegyelmi kérvényt előterjesztő és ellenjegyző Varga Judit akkori igazságügyi miniszter. Török Gábor szerint az ő politikai kára még nem látszik ennyire világosan, de nyilvánvaló, hogy ebben az ügyben ő is roncsolódik. Ha pedig a Fidesz nem akarja, hogy a téma hónapokra napirenden maradjon, minden bizonnyal még hátrébb kell léptetniük, így az sem lenne meglepő, ha végül mégsem Varga Judit állna a kormánypárt európai parlamenti listájának élén - vélekedett a politikai elemző.

Török Gábor ezután úgy folytatta, hogy az ügy valódi főszereplője azonban - mint jó ideje minden ügyé - Orbán Viktor miniszterelnök, ennek megfelelően a végső politikai felelősség is az övé."
nepszava.hu/3224739_torok-gabor-novak-katalin-politikai-karrierjenek-vege-az-ugy-valodi-foszereploje-azonban-orban-viktor
simmering73
@Yoda69: 17:44 És a főszereplőt, Orbán Viktort is.
Menőmanó
MIndjárt érthetőbbé válik a pedofilmentő akció:

Remek kapcsolatokkal rendelkezett K. Endre és erdélyi családja.
K. Endre édesanyja a székelyföldi Zabolához kötődik, több filmben szerepelt a szintén ott élő Mikes Katalin grófnővel. Utóbbi menye Ugron Zsolna írónő, volt műsorvezető, akinek könyvét anno Lévai Anikó méltatta. K. pedig baráti kapcsolatban volt a legendás Buzánszky Jenővel.
Sztyepospista
Anno... ha JAPÁNBAN késett pl. fél órát egy vonat, a közlekedési miniszter harakirit követett el. Pedig nem ő volt a közvetlen okozó.
Lepényleső
A nő csak jól jár,ki ne álmodozna élete végéig járó kimagaslóan magas nyugdíjról,ellátásról,lakásról,autóról,titkárról,-
ilyen "életútot" követően?
C_3PO
Kommunista ilyet nem csinál! 40 évvel ezelőtt kimentették egymást! Bármi áron!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.