Donáth Anna levélben fordult Varga Judithoz, melyben azt kérdezi, igaz-e, hogy Orbán utasítására írta alá a kegyelmet?

Orbán Viktor utasítására írta alá Varga Judit a kegyelemi kérelmet?
Fotó: MTI/Lakatos Péter

A sajtóban keringő információk szerint Varga Judit igazságügyi miniszterként nem javasolta a köztársasági elnöknek K. Endre kegyelmi kérvényének pozitív elbírálását.

Donáth Anna, a Momentum elnöke ezzel kapcsolatban levélben fordult Varga Judithoz. Levelében három kérdést tesz fel:

“Tisztelt Képviselő Asszony!

Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmi ügye kapcsán három kérdéssel fordulok Önhöz.

1) Igaz-e, hogy felterjesztésében nem javasolta kegyelemre Novák Katalinnak K. Endrét, majd mégis aláírta a kegyelmi kérelmet, a kormány nevében vállalva ezzel a politikai felelősséget?

2) Miért jegyezte ellen, ha tudott róla, hogy ezzel egy pedofilsegítőt enged szabadon?

3) Kapott-e utasítást az ellenjegyzésre Orbán Viktor miniszterelnöktől?

A nyilvánosságnak joga van magyarázatot kapni a kegyelmi ügy hátterére, ezért kérem, hogy mihamarabb szíveskedjen megválaszolni ezeket a kérdéseket."

Donáth hozzátette:

Varga Judit az aláírásával bűntárssá vált a kegyelmi ügyben. Akkor is, ha felülről utasították, és akkor is, ha önként írta alá, hogy K. Endrét visszaengedjék a magyar gyerekek közé. Hiába bujkál, ezt nem fogjuk neki elfelejteni.

Forrás: MTI/OS

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Az teljesen nyilvánvaló, ezek semmit nem tehetnek ovi engedélye nélkül. Ha kell beáldozzák a katalint, mint aki nem tudott semmiről.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Az teljesen nyilvánvaló, ezek semmit nem tehetnek ovi engedélye nélkül. Ha kell beáldozzák a katalint, mint aki nem tudott semmiről.
RonaGyuri
mit nem gondútok??? Ő nem olyan!!! Nagyon szeretné a svéd csatlakozást, de nem utasítja a pribékeit!!! =))
Nessy
@Peller Anikó: "Az igazság oda ár van!" Azaz, mi itt nem tudjuk meg!
Péter2
Nem kétséges ! Ez nem kormány hanem bűnszervezet , ott meg tudjuk ki dönt !
Nessy
@RonaGyuri: Aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál!
RonaGyuri
@Nessy: ne már! csak nem azt akarod ezzel mondani, hogy HAZUDIK??? =))
Peller Anikó
@RonaGyuri: Sose hazudnak. Csak mi barmok nem értjük mit akarnak mondani.

Egy példa: nekünk a család az első. A tiborc család és még néhány rokon vagy baráti család.
RonaGyuri
@Peller Anikó: tudod én még emlékszem arra, mikor Seszták-anyó az ATV-ben hazaárulónak bélyegezte azokat, akik követelték a bizonyítékait Orbántól az állítására! =))
simmering73
Azzal ugye mindenki tisztában van, hogy ebben az ügyben (mint minden más ügyben is) Orbán Viktor utasítására történik minden.
kereső
Teljesen mindegy, hogy utasitották-e, vagy sem. Amikor miniszterként ellenjegyezte a kegyelmi döntést- ezzel a kormány lett politikailag felelős a kegyelem megadásáért.

De, ha "szemezgettek" kedves momentum, azt is megkérdezhetnétek, hogy kinek az utasitására kapott kegyelmet budaházy- akit államelenes bűncselekményért itélte el a birőság jogerősen.- különös tekintettel ajánlom figyelmetelbe:
24.hu/belfold/2024/02/09/novak-katalin-kegyelem-pedofil-indokolas-ellenzek/
Nessy
@RonaGyuri: Isten ments! Viszont hallgat, ami belegezést jelent!
Cherry
Ez a leszbi rib@nc mindent megtenne a pénzért és hatalomért, ilyenek a legmocskosabb emberek, nincs becsületük csak becstelen hajlangó bábok
kereső
"mert Orbán nem kormányozza az országot, hanem uralja, aminek legfőbb eszköze a propaganda. Csak a látszat számít, semmi más. A kormányzás a propagandára szűkült. Ezért védtelenek és kiszolgáltatottak a gyerekek (is).

Ezért nem felel senki semmiért, ha a Fidesz híve, ha Orbán embere, s főleg, ha az Orbán-család védence. Mint Kónya (ismertebb nevén: K.) Endre. Mert a látszatot kell megtartani, a valóság nem számít. Orbán céljait nem fenyegetheti semmi, és a tekintélyén nem eshet csorba. A tévedhetetlenség látszatát meg kell őrizni. Mindenki csak eszköz a hatalomért, a pénzért, s bárki áldozat lehet Orbán hiúsága, dicsősége és „győzelmei” oltárán.

EZ A NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉS RENDSZERE. MINDEN ÉRTE VAN.

Magyarországon minden Orbán körül forog. Orbán és emberei annyira magabiztosak, és annyira elszálltak, hogy azt gondolják, mindent megtehetnek, semmi nem árthat nekik. Azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy az erős fideszes kapcsolatokkal rendelkező, s az Orbán-családdal, a felcsúti akadémiával is kapcsolatban álló elkövető véletlenül szabadult. Ebben a rendszerben kizárt, hogy egy bicskei elítéltnek adott kegyelemről Orbán ne tudjon.

Erről nem Novák Katalin és Varga Judit dönt, de ők mindent végrehajtanak lelketlenül, ha Orbán bármit mond. Ez Magyarország rákfenéje, hogy van itt egy megfellebbezhetetlen ember, aki mindenkinek parancsol, aki a törvények felett áll, akinek engedelmeskedni kell, aki istent játszik. Minden róla szól, minden érte van. Hiú személyiségének és becsvágyának van alárendelve minden, s mindenkinek ezt kell építeni. Ebbe pusztulunk bele."

nepszava.us/a-pedofil-ugy-vegso-oka-az-orban-rendszer/

Erről beszél KG IS!
frank
Fejlesztik az Orbánfóbia elleni gyógyszert. De már kapható is. Bolsi Mari már vett a patikában.
Nessy
@frank: Nem tudja, a kombinált gyógyszer Gyurcsány,Soros,Brüsszel fóbiák ellen, kapható már? Vagy Szijjártó még nem ért rá dupla áron beszerezni?
Eladott Ország
Varga Judit nem javasolta a kegyelmet K. Endrének, Novák Katalin mégis megadta azt! De, igazságügyminiszterként jóváhagyta. Varga Judit a kegyelemkérvény megadása előtt véleményezte a kérvényt és az igazságügyi minisztérium nevében nem ajánlotta a kérelem jóváhagyását ! Ennek ellenére Novák Katalin kegyelmet adott , amit az igazságügyi minisztérium is szignóz ! Neki más volt a saját véleménye ! Végül Orbán utasítására döntött Varga Judit.
twitter.com/noil96523499/status/1756215265946173823/photo/1
Aki Én
@frank: Ebben az országban 2 millió ember nem orbánfóbiás. Ők azok, akik annyira buták, hogy nem értenek egy ilyen történetet.
Persze ha mondjuk Gyurcsány tette volna ezt, talán még ti is értenétek.
Sakk Matt
Érdekelne, hogy miért nem merik leírni Kónya Endre teljes nevét?
Peller Anikó
"'"Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak.

Posztjában arra is kitért, hogy sokáig hitt egy ideában, a nemzeti, szuverén, polgári Magyarországban és sok évig próbáltam a magam szerény eszközeivel hozzájárulni ahhoz, hogy ez megvalósuljon. Majd hozzátette: de az utóbbi évek során szép lassan és ma végképp rá kellett jönnöm, hogy mindez valóban csak egy politikai termék, egy cukormáz, ami csupán két célt szolgál, a hatalomgyár működésének elfedését és az irdatlan mértékű vagyonok megszerzését."'"

Hinnya, azannya, recseg ropog a lopós hazudós hatalomgyár minden eresz tékében.

A bánság beáldozta 2 pártkatonáját, nemis értem hogy pár nap alatt nem találtak valami ütős hazugságot és csak ki kellett rúgni valakit orbánia megmentése érdekében.
Toller Béla
Volt férje valószínűleg többet tud a dologról, és ezért kárhoztatja orbánékat, hogy a nők szoknyája mögé bújnak, gyáván ! Vargadekát nem kedvelem a hamis demokrata megnyilvánulásai miatt - ami egy önként vállalt hazugsága neki. Az, hogy utolérte az általa is tolt rendszer hamissága, dölyfe, arcátlansága és erkölcstelensége - abszolúte törvényszerű ! Szó szerint megeheti, amit segített megfőzni !
túszulejtettország
Egyértelmű hogy felső utasításra történik minden. Ezek a fideszes csinyovnyikok önálló gondolkodásra,és döntésre kép-
telenek. Külön örülök az ide beírogató MCC akadémia trolltagozatának "értékes" gyalázkodó véleményének is. Próbálják
védeni a védhetetlent. A fejétől büdösödik a hal.
Pálinkás Pál
persze, ez a puhos cigány engedélyével történt...másképp nem lehet, most meg a ribik viszik a balhét a korcs helyett...
CsipkeRózsa
Én sajnálom Novák Katalint, élete első igazán nagy csalódását élhette meg.
Reggel elutazik teljesíteni a feladatát külföldön, ahonnan rögtön értesítik, hogy azonnal jöjjön haza, és mondjon le. Még azt sem tehette, hogy a másnapi előírt találkozókat befejezze.

Orbán utasítására bejelenti lemondását, még csak el se mondhatta, hogy nem ő az első számú főbűnös, és el sem sírta magát, pedig nehéz lehetett az a néhány mondat.

Ezért nem lehet behódolni egy minielnöknek, ill. senkinek, akkor maradhat csak szabad egy ember, ha nem fogad el sem anyagi javakat, sem tisztségeket!
Nyírfa
@CsipkeRózsa: 10.30

" Ezért nem lehet behódolni egy minielnöknek, ill. senkinek, akkor maradhat csak szabad egy ember, ha nem fogad el sem anyagi javakat, sem tisztségeket! "

Novákot nem sajnálom, az együttérzés halvány jelét sem érzem. De, amit idézek tőled, az az erkölcsiség egyik alaptétele!
csak úgy....
Hogy a fenébe lehetett meggyőzni Novák Katalint, hogy adjon kegyelmet egy ilyen bűnözőnek? – kérdezi az Orbán-barát amerikai újságíró
444.hu/2024/02/11/hogy-a-fenebe-lehetett-meggyozni-novak-katalint-hogy-adjon-kegyelmet-ennek-a-bunozonek-kerdezi-az-orban-barat-amerikai-ujsagiro
qunta
@CsipkeRózsa: 10.30
a legrosszabb a bolsi libernyákoknak való behódolás. szlava P.!
qunta
amúgy ez a 2. eset amikor igazat adok donáthnak.
csak úgy....
@Maccska: eszed mint egy plüssmacsskának!
Peller Anikó
@Macccska: eszed mint egy rántottcsirkének. Amikor eszed.
csak úgy....
erre vajon mit lép a ner ? Magyar Péter: Minden eszközzel megpróbálnak majd vádolni, lejáratni, ellehetetleníteni
444.hu/2024/02/11/magyar-peter-minden-eszkozzel-megprobalnak-majd-vadolni-lejaratni-ellehetetleniteni
csak úgy....
„Tudom, hogy a tegnapi döntésemmel sok barátomat elveszítem, amit őszintén sajnálok. A szabadságnak mindig ára van, néha óriási, de van, amikor már nincs hova hátrálni.

Tisztában vagyok vele, hogy a rogáni propagandagépezet szemében a mai naptól egyszerre leszek áruló, bűnöző, bosszúálló, pszichopata, drogos, gyerekverő, brüsszelita, sorosbérenc, háború párti, stb… Egyik sem vagyok.

Volt szerencsém személyesen is megismerni a rendszer és a szolgálatok működését, ezért tudatában vagyok annak, hogy mostantól minden eszközzel megpróbálnak majd vádolni, lejáratni, ellehetetleníteni és ehhez fel fogják használni a korábban hozzám közel állókat is, de innen is jelzem, hogy nem félek és azt kérem, hogy senki se féljen kiállni az igazságért, a hazánkért és az elesettekért.

Sokan kérdezik, hogy eddig miért hallgattam, miért csak most világosodtam meg. Ennek egyrészt családi oka van, másrészt borzasztó nehéz döntés szakítani az ember teljes korábbi életével és kockára tenni évtizedes emberi kapcsolatokat. Harmadrészt pedig, bárki bármit is állit, a Fidesz többsége nem Rogán Antal, rengeteg jóravaló ember dolgozik ebben a rendszerben kizárólag a hazájáért és a magyar emberek boldogulásáért és nem az oligarchák gazdagodásáért. Ha a párt tagjai szavazhatnának, a propaganda és a szolgálatok korlátlan ura azonnal visszavonulhatna élvezni a civil életet és a »találmányából szerzett« milliárdokat.
csak úgy....
@KisTehen: sok szart nem tömtek a fejedbe az oktatáson, pedíg üres!
Nessy
@csak úgy...: Magyar Péter jól ismeri a NER "működését"! Ma kitüntetik, holnap egy rossz szó Orbánra, vagy valamelyik kegyencére, és kirúgják!
bence
Csak a címre reagálva : Az egyértelmű ! Kétség sem férhet hozzá ! Az asszonyverő bolondnak mindegy , hogy más gyerekével mit csinálnak , csak az ő gyerekei maradjanak bántatlanok !
balos
@bence: Melyikre gondolsz?A nemét árulóra?
Peller Anikó
@Tehén: Gyurcsáááány. Ő az oka mindennek, igaz hülyegyerek? Hogy te mekkora marha vagi. Nna.
Peller Anikó
@balos: Én erre gondúlok, fojtom meg megállva, nyikorgó kosárral ölében ment a vécében,

propeller.hu/images/cikk/2024_02/orban-veceben.jpg
Lepényleső
...á dehogy,a bán ártatlan minden hasonló esetben,- ahogy egykor Dolfi sem adta írásba senkinek hogyan is kell
kinéznie a végső megoldásnak,- csak hát a megfelelni akarás,az embertelenségek egymásra tromfolása,az
hozhat ilyen rettenetes példákat? ( Egyébiránt állítólag van olyan egyszerűsítés,hogy ugyan elítélnek bűnözőket,
de mi előtt leülni bemennének,- annak rendje-módja szerint fel is mentik őket? )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.