Németországban történelmi csúcsra emelkedett a bevándorlók száma, tavaly év végén már csaknem 11 millióan voltak a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn megjelent adatai szerint.

A Destatis kimutatása alapján 2014 végén 10,9 millió volt a bevándorlók száma. Ez minden eddiginél nagyobb szám, és egymillióval – 10,6 százalékkal – több a jelenlegi bevándorlási hullám kezdetéhez, 2011-hez képest.

A legnagyobb mértékben az uniós társállamokból érkező bevándorlók száma nőtt – 620 ezer fővel, 18,3 százalékkal – 2011 óta, és ezen belül kiemelkedő mértékben, 51,9 százalékkal emelkedett a magyarok száma.

A 2014-es mikrocenzusra hivatkozó jelentésben nincs adat arról, hogy pontosan hány magyar állampolgár él Németországban. Ugyanakkor a jelentéshez csatolták a külföldi állampolgárok adatbázisának (AZR) alapján készült kimutatást, amely szerint tavaly év végén 156 812 magyar állampolgárnak volt bejelentette lakóhelye Németországban.

Az úgynevezett migrációs háttérrel rendelkezők száma – vagyis az 1950 óta bevándorolt, német állampolgársággal rendelkező emberek, azok leszármazottai és a letelepedett külföldi állampolgárok száma együttesen – 16,4 millió volt 2014 végén. Ez a 80,8 milliós lakosság több mint ötöde, 20,3 százaléka.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A legnagyobb mértékben az uniós társállamokból érkező bevándorlók száma nőtt – 620 ezer fővel, 18,3 százalékkal – 2011 óta, és ezen belül kiemelkedő mértékben, 51,9 százalékkal emelkedett a magyarok száma.
Magyarország jól, telesít különösen Orbán regnálása óta !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
A legnagyobb mértékben az uniós társállamokból érkező bevándorlók száma nőtt – 620 ezer fővel, 18,3 százalékkal – 2011 óta, és ezen belül kiemelkedő mértékben, 51,9 százalékkal emelkedett a magyarok száma.
Magyarország jól, telesít különösen Orbán regnálása óta !
nena
Elég lett.volna az utolsó mondat, tudunk olvasni.
jancsipapa
" A legnagyobb mértékben az uniós társállamokból érkező bevándorlók száma nőtt –" --Ez egy nagy ferdítés . Az EU-ban a szabad munkaerő áramlás okán ezek nem bevándorlók ,mint ahogy viszont sem . Csak az Unión kívülről érkezettek ...Többek között erről szól az EU.
varrólány
Felkötheti a gatyáját Németország a más kontinensről özönlő bevándorlók miatt!
36
@jancsipapa: 2011 máj. 4.-én írták az EP oldalán: Az Egyesült Királyság, Írország és Svédország, már a 2004-ben megnyitotta a munkaerő piacát, az akkor csatlakozott országok, munkavállalói előtt. 2011 máj. 1.-én Németország és Ausztria is szabad utat adott az EU-hoz csatlakozott munkavállalóknak. Elég nagy az időpontok közötti külömbség. Egy német !liberális! képviselő, Nadja Hirsch azt nyilatkozta: Németországban hiány van képzett szakemberekből. 2025-re a német munkavállalók száma, 6.5 millió fővel csökken. Az Európai Bizottság szerint, Németországnak és Ausztriának, nem kell félnie attól, hogy a Kelet-Európai országokból, elárasztják őket a munkavállalók. (Nem tagadom, hogy azóta a magyar életkörülmények nem romlottak. Sajnos, nagyon is romlottak.) De, akkor most ugyanazok a liberálisok, miért is mondják, hogy megélhetési bevándorló a magyar, németországban? A liberálisok szorgalmazták a szabad munkaerő áramlást. "El lehet menni!"
jancsipapa
@36: Más kérdés ,hogy lassan nem " el lehet " ,hanem el kell menni . De ez Afganisztánba , Szomáliába ,Eritreába ,stb . lenne bevándorlás a magyarok részéről . Az EU országaiba nem az .
rugacs
Arról még nem készült statisztika, hogy napról napra mennyivel több eszetlen írogat egyre nagyobb marhaságokat? Union belül a tagországok részéről hogyan valósul meg a ki és bevándorlás, te szegény? Ha valaki veszi a bátorságot és cikket ír, legalább az alapfogalmakkal lenne már tisztában!
36
@jancsipapa: Így van. A Schengeni övezetről és határról nem is beszélve. Amit már évek óta őrizni kellene. Mi szabadon mozoghatunk bent, de aki árkon bokron keresztül jön kívülről, az határsértő.
bakegya
Évs az micsoda aki ki-be,oda-vissza vándorol???-az CSAVARGÓ?!!D
Lepényleső
"Ovi elvtárs,most ők, a gazdasági menekültek fekszenek a hatodik koporsóban,akiket önök
miatt veszít el az ország. Hová lett az 1989 június 16-dik napja? Attól hogy a bűnöket önök követik el,attól az még bűn akkor is,ha bármi másnak nevezik."
F_Viktor
@36: @rugacs: Mily kalandvágyó és segítőkész a magyar nép, a fiatalokhoz már csatlakozott a 40-es és 50-es korosztály is.
Orbán (és a keményen dolgozó kisemberek) segedelmével a magyar gazdaság szárnyal, ezért újabb csodát tenni áttelepült Németországba, Angliába a magyar.
Desischado
@F_Viktor: Ne strapáld magad, ez a narancsködös agyával nem fogja fel, hogy innen ész nélkül menekül mindenki, aki teheti! Hála a maffia bandának meg orbánnak!
vadsanca
Büszkék lehetünk a vezérünkre! De remélem eljön az elszámolás napja! Már volt ilyen a történelemben.
wagabund
-úgy hírlik, nem a magyaroknak építenek mecseteket...
-a német híradóból tudom, nem a magyarok zárt városrészébe nem mer bemenni a Hamburgi rendőrség...
-nem a magyarok nem akarnak beilleszkedni, jogaikat követelve..
-asszem a magyarokkal van a legkevesebb gond...

akkor?
mate03
@vadsanca:! Remélem minél előbb ,mert már nagyon unom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.