Magyarországon a tervezett menekültügyi népszavazás aláássa a közös európai erőfeszítéseket a menekültválság megoldására. Az ENSZ menekültügyi szervezete felszólította Magyarországot, hogy hagyjon fel a félelem politikájával. Pár hónapon belül ez már a harmadik kritika az ENSZ részéről, decemberben egyenesen az idegengyűlölet táplálásával vádolták a kormányt.

Az Egyesült Nemzetek (ENSZ) menekültügyi hivatala (UNHCR) úgy nyilatkozott, hogy Magyarország népszavazási kezdeményezése a menekültek tervezett EU-s elosztásáról aláaknázza az európai erőfeszítéseket a menekültválság megoldására – írja a The Washington Post és más külföldi lapok az AP hírügynökségre hivatkozva.

Az UNHCR felszólítja Magyarországot, amely kerítést épített déli határára a menekültáramlás megállítására, hogy hagyjon fel a félelem politikájával a humanitárius kérdésekben, valamint ossza meg a felelősséget, ahelyett, hogy keresné a módját annak, hogy más EU-országokra háríthassa azt.

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Csicska ENSZ, ki vagy te? Ne ugassál nekünk, azt se tudod hogy kell stadiont épitteni!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
Csicska ENSZ, ki vagy te? Ne ugassál nekünk, azt se tudod hogy kell stadiont épitteni!!!
Szókrakész
Ne Orbánt szólítgassák fel, hanem az ISIS-t.
Érdekes attól nem visszhangos a sajtó.

És ne is szólítgassák, hanem lőjék szanaszét őket. Semmisítsék meg az ISIS-t.

Az ENSZ is csak akkor tud katonákat küldeni bárhová, ha amerikai érdekeket kell védeni.
Amúgy semmi szereplés.
RonaGyuri
az idegengyűlölet táplálásával vádolták a kormányt???
Vádolták??? Igaz a szítás képletesebb, de ez tény! S sajnos nem csak ebben!
Lepényleső
Látod,mégis nagy ember a vezérünk,szóba áll vele az ENSZ,miközben minket a szegénység esz.
Cicero
Meg a putyinkót is fel lehetne szólítani,hogy takarodjon Szíriából.hála neki ( is ) ,hogy jönnek a menekültek.Biztos nem az a célja orbánnal,hogy szétverjék az Eu-t.Biztos nem az.
Pági
Lassan mindenkinek tele lesz a hócipője ezzel az "úriemberrel"!Remélem nem M.országgal!
pbalage
@Szókrakész: de ha az isist szétlőnék, akkor orbán nem tudna hatalmon maradni, mert nem lenne egy migráncs sem.
kukac50
Orbán fél, de nagyon ezért kelt félelmet a Népben is ez nála stratégia!
Szókrakész
@pbalage: Hát nem ezt szeretnétek?
Azonnal 2 legyet egy csapásra.
Én már nem értelek titeket.
Yoda69
Teljesen igazat adok az ENSZ-nek. orban csak szavazatszerzesre hasznalja a gyuloletpolitikat. Alantas, demagog eszkoz.
@Szókrakész: Az ISIS-t hiaba szolitanak fel, ezert inkabb bombazzak oket.
Eriksson
@Cicero: Nem zavar, hogy az oroszok tavaly októbertől vannak Szíriában? A menekültek akiknek tavalyra szólt a meghívójuk, addigra mind Európában voltak, .
Szókrakész
@Yoda69: De kik és hol és mit.
Mert a törökök pl. a kurdokat.
Az amerikaiak...
Inkább hagyjuk.
A franciák már több mint egy éve a helyszínen vannak.
Hol van a nagy francia győzelmi induló?
Eriksson
Na de most tényleg. Az ENSZ-nek az a legfontosabb feladata, hogy az Orbánt vádolja félelemkeltéssel? Már az ENSZ-nek is Orbán fóbiája van?
Szenzáció!!! Magyarország a világbéke akadályozója!
karma1
@Szókrakész: 10.13-ra: Asszem, en vagyok ma a harmadik Horizont, Libelle utan, aki mar kicsit furcsan nez Rad...:o))) Vedd figyelembe, hogy az ENSZ nem harcra lett letrehozva, hanem a nemzetek szocialis, emberjogi vedelmere, jotekonysagi szervezetek, alapitvanyok mukodtetesere...
Az ENSZ a kurva eletben egyetlen golyot sem fog kiropiteni senki ellen sem, az ENSZ bekefenntarto erok sem fegyverrel mukodo katonai szervezet, hanem egeszsegugyi, es az elnyomott orszagokban a biztonsagert, ujjaepitesert felelosek.
Az ENSZ valamilyen beadvanyra reagalhatott, amiben eliteltek a magyarorszagi demokracia labbal tiprasat, azt, hogy orban most mar a kulvilag szamara erzekelhetoen mast sem csinal, csak felelmet gerjeszt. Nehany angolnyelvu hirben a politikai elemzok egyre markansabban kezdik emlegetni, hogy orban semmi mast nem csinal, mint felti a poziciojat, es teljes erovel keszul a 18-as valasztasra: ennek erdekeben akarja bevezettetni a barmikor elrendelheto rendkivuli allapotot (hiszen mindig o fogja megmondani, hogy most terrorveszely van vagy nincs), es ebben a kenyszeru allapotban tartana Ma.o.-t, ameddig csak o akarna.
Azert akarja ezt bevezetni - mar 3 helyen is lattam, hallottam a riportokban - hogy ha bevezeti ezt a szuksegallapotot, ezzel teljesen el fogja tudni takarni az osszeomlott gazdasagot, a futo- es uzemanyaghianyt, lezarhatja az internetet, gyakorlatilag elet-halal ura lehet! Kajat sem kell adnia, megmagyarazna, hogy a foldekre sem mehetnek ki a munkasok... Egyaltalan, ne haragudj, de csak a hulye nem latja, hogyha ezt vegre tudja hajtani, akkor Europa kozepen Ma.o.-t belezarja egy vilaghaboru zajlasakor szokasos fel-hadiallapotba, mert a beteg elmejeben mindenhol ellenseget lat.
karma1
@kukac50: orban nem fel, nincs mitol, illetve van : a sajat nepe (de attol meg azert se m fel megse, mert van annyi penze, meg egy eros TEK-e, ami bunkerba vagy kulfoldre tudja ot es csaladjat menekiteni...
coni
@Eriksson: Október óta több millió ember menekült a szomszédos országokba. Mivel a menekülttáborok nem bírják a nyomást ők is meg fognak indulni. Addig amíg Szíriában nem lesz béke esély sincs a menekültkérdés megoldására.
(Gondolom, Te is kimenekítenéd a családod ha itt bombáznának az oroszok?).
eugen4402
Tisztelt ENSZ úr! Talán némi segítséget jelenthet Önöknek, ha egy pillantást vetnek a magyar néplélek lényegére. A magyar ember már magzati állapotában gyűlöli az idegeneket, és nem is ok nélkül. Ezen a népen már uralkodtak a tatárok, a törökök, az osztrákok, a németek és az oroszok. Most úgy alakult történetileg, hogy végre magyar testvéreink szívhatják a nép vérét, tessék már enyhítő körülményként beszámítani majd... (ítélethozatal előtt) :-)
Szókrakész
@Eriksson: Hát persze.
Nem is a távol-keleti bármilyen helyzet.
Nem az afgán helyzet.
Nem az afrikai x országban dúló balhék.
Nem Líbia.
Nem Egyiptom.
Nem a törökök olajcsempészete, az ISIS felfegyverzése, sebesültjeik ellátása.
Nem...
Nem...

Orbán a hunyó.
Ha Orbán nem lenne, akkor azonnal kitörne a világbéke.
Akkor viszont hatalmas gondot jelentene ez a szépségkirálynőknek, mert akkor újat, mást kéne kívánni.
Yoda69
@Szókrakész: Terroristak ellen, akik gyermemek moge bujnak, nem lehet teljes vallszelessegben harcolni. Ki kell varni az alkalmat, amikor lecsaphatnak egy egy fontosabb vezetore, es kimetszeni oket az eletbol, mint egy tumort a testbol.
@Eriksson: Nem a vilagbekee, csak az europai nyugalom helyreallitasae.
pbalage
@Szókrakész: mondjuk én kifejezetten rühellem a Fideszt, ez még nem ment át sosem?
Eriksson
@coni: De csak az oroszok elől menekülnék. A Szíriában 2011. óta jelenlévő amerikai bombázók elől a világért se.
Eriksson
@karma1: Nincs igazad, a hülye is látja.
Eriksson
@Szókrakész: Pont ilyesmire gondoltam. Na meg Ausztráliára, akik még partra lépni se engedik a megfáradt vándorokat.
Eriksson
@Yoda69: Nyugalom akkor volna, ha nem szabadították volna Európára valakik ezt a milliós nemzetközi tömeget.
Yoda69
@Eriksson: Ne legyel mar ilyen elvakult. Nepvandorlasok mindig is voltak, es mindig is lesznek.
A kerites huzas nem megoldas, azzal csak bezarjuk onmagunkat. Az a nehany ezer menekult akiket nekunk kellene befogadni igazan nem jelentene problemat az orszagbak, csak orban ezt eltorzitotta es politikai haszonszerzesre forditotta.
Eriksson
@coni: Te tudod azt, hogy mióta van háború Szíriában? Te tudod azt, hogy hány ország érdekelt benne? Hány állam, élen az USA-val szeretné megsemmisíteni Aszad kormányát?
Az orosz nem agresszorként, hanem a szír elnök hívására, megsegítésére ment oda tavaly októberben. Viszont azóta már a franciák és a németek is bombáznak. Hát nem érdekes?
Eriksson
@Yoda69: Éppenhogy tisztán látok. Látom, mire megy ki ez az egész, amihez dicső európai politikusaink lelkesen asszisztálnak. És biztos vannak olyanok Magyarországon (pláne akik nem is itthon élnek) akiknek nem probléma a népvándorlás, de hidd el sokkal többen vannak akiknek viszont nagyon is!
www.youtube.com/watch?v=aNy4FwBVa_U
karma1
@Eriksson: 11.01-re: Na, ilyen sotet nem lehetsz! Ki az Isten mondta neked, hogy a "megfaradt" menekulteket nem engedik partra? Nagyon jol tudod, hogy ezt mar egyszer leleveleztuk: naponta erkezik a tengeren keresztul Ausztraliaba min. 500 menekult. Kepzeld, ok mindannyian bemehetnek Ausztraliaba, igaz, csak menekultstatuszt kapnak, de minden ellatast megkapnak, elindithatjak a papirjaikat,.

Nem tudom, honnan szeded a barom informacioidat, de kerlek, ne hulyits itt masokat is feleslegesen...
Csak ennyit kellett megjegyeznem, de ujra kerlek, nekem ne cimezgess semmit sem, mert nem ohajtok veled hulyesegeken replikazni.
verőce21
Nem számol be hitelesen a menekültválságról a két német országos közszolgálati televízió, az ARD és a ZDF – mondta Horst Seehofer bajor miniszterelnök a Der Spiegelnek.

A német hírmagazin szombati számában közölt interjúban a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke kifejtette: “kihegyezve a dolgot úgy mondanám, hogy ha a nem lennének élő adások, akkor nemigen lennének a való életet bemutató tartalmak” az ARD és a ZDF programjában.
Eriksson
@karma1: Nem zavar, hogy a hsz. @Szókrakész:-nek lett címezve?
varrólány
Tehát ha nem lenne Orbán nem lenne félelem érzet!? Váltsuk le nem fogunk félni , jöjjön mindenki eladó az ország. Az ENSz az egyszerű embereket is szólítsa fel hogy ne is gondolkozzanak , nem is láthatóak bevándorlók mindez a képzelet játéka. Pár ezer ember van csak akiket naponta mutatnak a médiában , őket utaztatják állandóan. Vagy mégsem ?
Eriksson
@varrólány: Még az is lehet, hogy médiatrükk ez az egész népvándorlási mizéria, csakhogy Orbántól féljen a világ. :pp
karma1
@Eriksson: A tartalomra valaszoltam, mert az nem fedi a valosagot. de meg csak a kozeleben sincs. Kulonben valoban Szokratesznek cimezted az irasodat, en meg Neked.
karma1
@varrólány: Dehat Kincsem, NEM ide akarnak jonni, Magyarorszagra, hanem BARHOVA, ahol jobb az elet,... Azert ok sem hulyek...Ide jonnenek, ahonnan az emberek menekulnek???

Igen, ha orbant es a teljes sleppjet - koztuk habonyt es finkelsteint le tudnank teljesen szerelni a kozeletbol, es a jobbik sem torne elore a kicsit fasisztoid otleteivel, akkor valoban nem kellene felelemben elned Neked sem, masoknak sem...

Nezz korul a kornyezo orszagokban, hanyan elnek meg ugy, ahogy a magyarok? Mert en a nyaron voltam a kornyezo orszagokban is,...Hat nem felnek,... A szlovakok, a horvatok, de a csehek sem...

Talan most majd a lengyelek fognak, ha a jobboldali Kasinszky fog uralmon maradni...
Eriksson
@karma1: Nem arról volt szó, hogy hanyagoljuk egymást? Én nem szólok hozzád, bármekkora okosságot írsz is. Te energiavámpír.
libellle
@verőce21: Az ARD-én és ZDF-en kivül még kb 150 csatorna van ahol a hirket lehet hallani vagy látni. Igy mindenki mindenröl értesült. Kizárólag a te kis egyszerü értelmed szorult be az ARD és ZDF közé. Ezenkivül abszolut nem igaz amit irsz. Mert a két államin is ugyanugy lehet minden hirt látni és hallani. Valószinü csak te nem érted.
Csizmás Kond
az ensz...??? az az ensz amelyik a jugoszláv konfliktusnál asszisztált a kisebbségek kiirtásánál ?
fentike
@leszúrt rittberger: Az ilyen dagadtaknak nem stadion kell , hanem kondi !
picike
kapu ajtó azért van hogy használjuk nem annyira uj dolog ez már régi nos aki nem tetszik az kint marad . a határeset is egy nagy kapu és nézzük kiaz aki bejövet vagy nem igy van ez rendjén . ha az én ajtómon csüngnél uj fejbe váglak nem éled tul azt ezis igy van valahogy .nahát ez jött ki belőlem . ahatáron még nagyon is udvariasok vagyunk,mert tul élitek a szemtelenedést a határokon . keleten ezért lefejeznek beneteket. kinek mi a baja van mindenki oda menjen ahová beengedik csak csak !!!
bakegya
A világ vallási vezetőinek kellene megbízást adni-dolgozzanak ki egy nemzeteken átnyúló munkamenetet a megoldásra-mert ennek így nem lesz jó vége!!!
Jozefina
A "felszólítás" kevés!!! Több kellene!!
supernem
Na ugye.
Vannak még valakinek kétségei a világösszeesküvéssel kapcsolatban? Ha a világ egyik vezető szervezete FELSZÓLÍTJA az egyik tagállamát, egy az egyben összhangban a demokratikusnak nevezett, de valójában liberálfaszista nyugati médiával, hogy tegye lehetővé saját lassú elpusztítását, az nem annak a jele, hogy valami baromi nagy darab s..r van a palacsintában?
panellproli
Nem felszólítani kellene, mert az süket fülekre talál. Nekem lenne jobb tippem mit tegyenek inkább.
perfekt
Mit nem merészel--az ENSZ?Azok bírálják Orbánt (talán egyetlen normális ténykedése mostanság,hogy kívül akarja tudni őket hazánkból)-akik szemérmesen-szemet hunytak a délszláv szerb népirtásán--az általuk delegált Izraeli rendfenntartók szeme láttára!Miért nem intézkedik a terroristák megfékezésére ,van hatásköre hozzá.Nem kell félelem keltéssel vádolni-- azokat akik ezt a barbár szabadcsapatot-nem akarják -otthonába látni mert brutálisak, és műveletlenek.Vigyétek ti őket az ígéret földjére--hozzátok.
Eriksson
@hetöndöe: Köszi a linket, ezt a formátumot még nem olvastam. Nem azért mert a kormánypropagandát bújom, mert ennek a kettőnek és a szír háborúnak semmi köze egymáshoz.
Azt szerintem mindenki tudja, hogy az orosz és szír katonai kapcsolatok mindig is élénknek voltak, kölcsönös előnyökre támaszkodva. Éppen ez az egyezmény adta apropóját, hogy Aszad felkérte Putyint a hatékony beavatkozásra.
Kérdés, hogy miért nem hamarabb léptek ki a világ elé.
justhpeter
Orbán sok mindentől fél.
Fél a hatalomtól, mert kiderülhet nem tud vele élni.
Mindentől fél, ami nem politika, mert semmihez nem ért.
De legfőképpen saját magától:
- mert semmihez nem ért, ezért soha semmi pozitívat nem ért el.
- mert amiket elért, azok mögött rendre piti alkuk és zsarolások állnak.
- mert amit a politikájával elért, abban semmi nem volt építő jellegű.
- mert ellenzékben sem tudott pozitív dolgokat elérni, csak rombolt.
Hatalma azért van bukásra ítélve, mert egy rombolással hatalomra jutott réteg nem tud békében építkezni, hiszen csak a romboláshoz ért. Ellenségképekkel nincs békés építkezés, csak háború van, abban pedig csak a hadiszállítók gazdagodnak.
Orbán nem akar még a háborúban sem győzni, mert a békés helyzetekkel nem tud mit kezdeni.
Orbán egyedül hadiszállító akar lenni.
hetöndöe
@Eriksson: Engedelmedddel csak arra kívántam rámutatni,hogy az oroszok messze nem csak tavaly októberere óta vannak a térségben,ráadásul a bratyizás a szír diktátorral már sokkal régebbi keletű.Tehát azért elég bátor kijelentés sokak részéről,hogy az USA keveri a szart Szíriában,mikor a ruszkik már elég régóta ott masíroznak és őrzik Aszad diktatúráját.
Legközelebb ne írkálj marhaságokat!:-)
Toby
Nem ENSZ kokik és sallerek kellenek ennek a debilnek, hanem méretes szívlapát, váltakozva bészbólütővel !
Eriksson
@hetöndöe: Bocsi, éppen azt akartam bizonygatni, hogy valójában régen szövetségesek és bratyiznak egymással az orosz meg a szír. Nem lehetséges, hogy az USA ezt az idillt irigyelte el?
A történelem legalábbis ezt bizonyítja:
kepfeltoltes.hu/151206/sz_riai_v_ls_g_1958-ban_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
vonotok
@panellproli: Be állok a sorba. nekem is van jobbnál, jobb öltettem.
hetöndöe
@Eriksson: Mondták ezt 1958-ban,a legjobban tomboló orosz seggnyaló,kommunista korszakban.Ne röhögtess már,mert kiszáradnak a légutaim,:-)Habár úgy látom sokan megmaradtak azon a szinten agyilag most is.Agymosás,öröm, boldogság,orosz segg...minden együtt van a történelem kerekének visszafordításához,csak most már messzebre megyünk egy kicsit,mert dzsentrijeink is vannak már,nem csak nagyhatalmú párttitkárok.:-)
Eriksson
@hetöndöe: Nahát, édes öregem, nálad ostobább ember nem sok szaladgál a földön. Attól, hogy te valamit nem akarsz tudomásul venni, attól az még létezhet. Én a helyedben a gyűlölettől való fulladozás helyett utána nézék az eseményeknek, csak, hogy ne hülyén halljak meg.
Butautáló
@hetöndöe: Hagyd ezt a kőagyút! Annyira hülye, mint egy autista! /Elnézést kérek az autistáktól!/
Butautáló
Ha az ENSZ vagy az EU cérnája előbb elszakad mint a magyar népé, akkor nagyon nagy baj lesz!
sentinel216
Orbánnak kiakasztott a budiban egy névsort, hogy melyik nemzetközi szervezettel nem veszett még össze. ENSZ is kipipálva. Mert a Földön ő mindenek feletti, mindent jobban tud és meg is akar mindent reformálni. Elvette az eszét a pénz - amiben eddig soha nem volt része -, no meg az idióta hatalomvágy. Azt gondolja, hogy ő egy tényező, pedig csak bolha p*csén a pattanás.
pan
Öregem, ezt a buta arcot, orbán igazi buta arcát, ami ehhez cikkhez tartozik...
Szívlapát, baseball ütő, jégcsákány, vasvilla, kiegyenesített kasza, konyhamalac, rotálógép, fűnyíró, minigun, bugylibicska, evőpálcika, fogselyem, kanál víz, stb.
Vizual
Dőreség azt hinni, hogy az ENSZ nem tehet semmit. De igen. Módja van bojkottokat hírdetni, és boritékolom, hogy a pénzes országok örülni fognak az Eu.-ban és azon kívül is. De ez Orbánt nem érdekli. Ő harcol. Betegesen és ész nélkül. Rátelepedve az országra. MI meg szívunk.
troppauerhumer
@Vizual: Pontosan ,rendesen akár teljes csődig meg lehet szivatni egy országot,főleg egy agyaglábon álló kertitörpét mint Orbanisztán az embargóval és Orbán megis érdemli,szívunk mi is ,de sztem megéri,végülis Orbánék már a jövőt veszik el a gyerekeinktől ,unokáinktól amíg mi finnyásan,lustán nem megyünk választani ,inkább hagyjuk nyakunkon a saját kifosztóinkat.
sokanvagyunk
A menekültek, vagy más okokból útra kelők mindegyike ENSZ-tagállamból indult el. A háborús övezetekben harcolók, gyilkosok, duhajkodók, üzletelők, kiképzők ugyancsak. Ha kényszert érez az ENSZ figyelmeztetésre vagy bármilyen közbelépésre, akkor ott tegye,ahol előidéződtek vagy egyenesen okozói , mert egyébként egy gittegylet, igen nagy és drága apparátussal.
Szókrakész
Pont most kell Orbánt felszólítani, mikor 2 amerikai kémet fogtak Magyarországon?
Micsoda véletlennek vannak?!?!?!
Vizual
@Szókrakész: Kémek voltak, vannak, lesznek. És akkor veszik elő őket amikor szükség van rájuk. Most szükség volt. Orosz kémet nem fogtak ?
varrólány
@karma1: 11:48 Kedves Karma! Hol van már a tavalyi nyár, kérdezhetném azóta a helyzet csak fokozódik! Valahogy mindig belekerül a mondatokba a belpolitikai felhozatal és még kevés nevet is írtál. Érdekes a környező országokban sokszor volt tiltakozás a menekültszállások miatt . Még jó hogy nem akarnak itt maradni van épp elég bajunk nélkülük is.
Az túlzás amit Orbán naponta szónokol de az is érthetetlen hogy vannak akik nem látnak reálisan de csak azért mert nehogy már igaza legyen "vezírünknek " Ebből az egész népvándorlásból nem lehet jól kijönni Európának , jó megoldás nem lesz , legalábbis így látom. De nem biztos ,és lehet a németek járnak jól a sok orvossal ügyvéddel kutatóval mesteremberekkel.
Az meg logikus gondolkodás hogy ebből bajok lesznek , nem kell ahhoz Orbánt hallgatni csak szét kell nézni a környező országoknál hogy most mi a helyzet . Záródni készülnek a határok, nyilván egy ország sem akarja hogy náluk tomboljanak ezek a kultúra hordozók.
preparátor
Van pofája annak a gittegyletnek Orbánra rábüfögni? Mocskok!
pan
Bocsánat, de nem tudok elszakadni ettől a képtől:

orbán IGAZI mélybuta arca

Csak nézd, és mond, hogy nem nyílik ki a bicska a zsebedben!
Lepényleső
Ez nem a félelem politikája,ez a hatalom féltése.
Nil
Az ENSZ nem áll a helyzet magaslatán - ott is csak olyan politikusok ülnek akiket nem érdekelnek a kisemberek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.