Brüsszelben megpróbálják vonzóbbá tenni a közös uniós pénzt. Orbán szerint az euró bevezetése lehet a következő évek „irgalmas vitája”.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
hol mondta ezt Őfenesége? S biztos, hogy irgalmast mondott? Bár sajnos nem lehet kizárni! =))
lópicigáspár
Közös gazdaság, közös pénz! Na ez nem jó mert nem lehet annyit lopni!
Nessy
Ezt már többször hallottam! Majd akkor szóljanak, ha holnaptól euro lesz kis hazánkban. Amiről akár irgalmas, akár izgalmas vita lesz a következő években, abból semmi sem lesz, soha!
Sámannus
Jáj! Mi lesz akkor a Rubelünkel, meg az azeri befektetésünkkel csődbe jutok.
Hogy csatoljuk el Oroszországot?
verőce21
Az euró nem jöhet még jópár évig! Előbb Matolcsyék visszaerősítik a forintot 270-290 közé, mert különben olyan áron kapnánk a nyakunkba az "áhított" eurót, hogy belegebedne az ország, de főleg a lakosság!
Olyan árdrágulás lenne, hogy még fogalma sincs róla az "európártiaknak". Meg aztán várjuk meg azt is, mi lesz az euró sorsa. De minek fizetnénk az olasz és görög adósságot is, ha belépnénk az "eurózónába"?
lópicigáspár
@verőce21: Visszaerősítik?!!! Talán nem kellett volna bedönteni!!
verőce21
@lópicigáspár: (16:10) Sajnos bedőlt az önmagától is, elég nehéz volt megállítani a lejtőn. Sok-sok évbe és erőfeszítésbe telt.
Illetve a Fletó-féle IMF-hitel hatása meghozta a várt szoci eredményeket! Az ország eladósítása, a hitelállomány GDP-arányos lerontása, magas CDS-felár...mind csak a rontás felé vitték az országot, ahol a külföldi bankok majd jó olcsón televásárolhatják magukat ingatlanokkal. Az akkori MNB vezetés terített asztalt kínált nekik.
Nem bedöntés volt az, hanem a szándékos szoci kiszolgáltatás a nyugatnak.
lópicigáspár
@verőce21: Most erre mit mondjak? Még az időpontot is összekeverted és a Bajnai kormány eléggé stabil volt.
1magyar
Én nem értek a pénzügyi hátteréhez de körberöhögnének bennünket a németek ha kiderülne mennyien élünk havi 90 - 100 euróból!
libellle
@verőce21: Elfelejtetted leirni, hogy mi nem is akarjuk, hogy ténylegesen az € legyen a fizetöegység. Gazdaságilag Magyarország az nem is tudná elviselni. Majd esetleg 2022-ben lehet ilyen és hasonló gondolatokkal kacérkodni. Mert akkor válik teljesen világossá, hogy milyen a gazdasági állapot. Mekora hatalmas adóságot halmozott fel a jelenlegi kormányod.Ugyanis akkor azokat is nekünk kellene fizetni. Mert ugye ha már a te leirásod szerint " minek fizetnénk az olasz és görög adósságot is" Itt a kérdés az, hogy te hogyan jössz egy ilyen eredményre.?
libellle
@verőce21: Az IMF hitelt adták 2, 3 %-ra a többit amit fel vett a kormányod a bankoknál + letelepedési papierokat 7-9 % kamatra ajándékozzák. Elhiszem, hogy a mathematika törvényeit nem érted amiota orbán azt is árita.
verőce21
@lópicigáspár: (10:37) Milyen időpontokra gondolsz? Nagyon kíváncsivá tettél!
verőce21
@libellle: Pontosan definiáltál. Cca. 2022-re az Orbán-kormány folyamatos harmadik kormányciklusának végére aktuális az Euro bevezetése nálunk. Addig ráér és sokminden tisztázódik az euro körül. :)
Minden más egyébben tévedsz, illetve a megbízóid rosszul informáltak.
verőce21
@lópicigáspár: (13:05) Szerintem Te nem olvastad, vagy értetted meg, amit írtam!
Soha vissza az országrontó szoci és liberális bagázst kormányra!
kamazuka
szóltak?
Most már a népet is hagyják már, megélni?
lópicigáspár
@verőce21: "(16:10) Sajnos..." Még ott nem tartunk! :))) Szóval ezek a mészárosféle strómanok évi 100 milliárd vagyongyarapodással közpénzből mivel jobbak? Kádárt vagyon nélkül temették el, ezek meg azt se tudják már hová lépjenek...!!!
verőce21
@lópicigáspár: (13:15) De látnád a budai hegyoldalt mostanában, mennyi új villa épül/épült ott ÁFA-visszaigénylésekből.

De ettől még tartom az IMF-hitel és euroárfolyam szocik általi szándékos bedöntését. Hosszú folyamatok ezek, érdekessége, hogy nem másnap jelentkezik a hatása, hanem évek múlva!
lópicigáspár
@verőce21: A forintot a 2010-es nagy forradalom után kósa mester nyilatkozatának sikerült agyonütnie. A többi már csak hab volt a tortán. Matolcsi ámokfutás, paks2, manyup vagyon einstand. Talán nem kell tovább sorolni.
verőce21
@lópicigáspár: (13:26) Teljesen el vagy tévedve! Nem "kósa mester nyilatkozata" emelte a forint árfolyamát, hanem a bankok devizaspekulációi!
A "Matolcsi ámokfutás" pedig kifejezetten jót tett a HUF/EUR árfolyamának! És reméljük, hogy még négy évig folytatódik is, úgy 270-290 Ft-os euroárfolyamig.
Eladott Ország
Vakerálunk tovább a nemzeti valutával, hogy pályát nyissunk a Nemzeti Bank gyarapodási trükkjeihez (lásd például: devizakölcsön-átváltás, melynek során az MNB-nek sikerült a lakosság érintett részét kifosztania. Csútiéknak nem kell € , mert kevesebbet lehet lopni.
libellle
@verőce21: Nos kedves azt gondolom a gazdaság 2022-ben olyan lessz, hogy a polgárok fele kénytelen lessz elhagyni azt az országot. Nem értetetted, vagyis bizonyára értetetted az én beirásomat. A jelenlegi kormány olyan hatalmas tartozást halmozott fel, hogy a következö 10 évben sem lessz olyan erö a gazdaságban amelyik az € bevezetéset mint fizetöegység elbirna´.
CsipkeRózsa
Akkor megint módosítaniuk kell az alaptörvényt.
verőce21
@libellle: (18:53) Nem "lessz", hanem lesz! Én azt hiszem, Te egy buta falusi magyar lány lehetsz, aki negyven évvel ezelőtt férjhezment egy némethez és még mindig "hallás után" ír magyarul.

De nagyon tévedsz a "megállapításoddal" is! Vagy ezt a német újságok írják? Mert akkor is, mások butaságára alapozni nagy felelőtlenség, mert mi van, ha kiderül, hogy nem más a buta, hanem aki ezzel elárulja saját butaságát! :)
elnyomott
@verőce21: lehet, hogy libellle nem jó helyesíró, te viszont csapnivalóan érvelsz. Azaz, nincs is érved a tartalmi válaszra.
Csak személyes sértegetés. Tudod, a helyesírás egy dolog, de akinek a feje sötét, vagy éppen hazugságot akar elhitetni, nagyságrendekkel alatta van morálisan az iskolázottságban alatta állónak.
verőce21
@elnyomott: Megírtam már korábban, hogy mikorra és miért lesz érett Magyarország az euro bevezetésére! Fölöslegesnek tartottam ismételni.

De most kíváncsian várom a külföldi visszhangot az érveik alátámasztására.
Akár a tiédet is, mert eddig csak lapítottál, mint ...egy kuvasz.
Grafix69
Mondjuk érdekes lenne a 300 eurós átlag fizetés a melósoknál . A nyugdíjasok is sajnos ilyen vagy még rosszabb helyzetben vannak.
elnyomott
@verőce21: Ha fölöslegesnek tartod ismételni, miért szólsz bele itt és miért sértegetsz másokat?
Addig örülj, ami "lapítok" és nem osztalak ki, de rendesen!
verőce21
@elnyomott: Könyörgöm "osszál már ki" egy frappáns magyarázattal, "jöhet-e a magyar euro"!
colibri
Amig itt orbánék uralkodnak, nem lesz euró. Csak hencegés megy, hogy ilyen, meg olyan erős a magyar gazdaság, hogy már régen lehetett volna..., de nem lesz.
libellle
@verőce21: ténylegesen nem tartozik rád, hogy én egy falusi liba vagyok vagy sem. ellenben egy müncheni buta libának lenni aki Frankfurtban született még egymilioször elönyösebb mint egy VOLLIDIOTNAK lenni, aki pedig te vagy Ez az ami téged jellemez, amikor nem tudsz indokokat és tényeket irni akkor sértegetésbe váltassszzzzz!! De egy sértést csupán akkor sérelmezhetö, amennyiben olyan valaki mondta aki fontos számomra de te maradsz a ami vagy,egy félázsiai.
libellle
@elnyomott: Nem tudok helyesen irni, magyarul ugyanis nem az én anyanyelvem. Ellenben azt gondolom, hogy én nagyon is jól irok ( kicsit a fordito segitségével) sokkal jobban irok mint ahogyan veröce gondolkodni tud. Köszönöm a segitséget.Egyetértek az álláspontoddal.
JAJMÁR
"Irgalmas vita"? Ó, uram irgalmazz! Ne hagyd az országot "ebek harmincadjára" jutni, küldj nekünk olyan országvezetőket, akik tisztában vannak a szavak jelentésével :)
verőce21
@libellle: (20:11) Ez remek! Azt tudtam, hogy Münchenben élsz, de már azt is, hogy Frankfurtban születtél! :)
Mostmár elárulhatnád, miért kötöttél belém?(már sokadszor) Mert nekem eszembe nem jutott téged keresni. Ellentétben persze veled. De kíváncsi vagyok, mire alapozod , hogy tíz évig nem lesz eurónk, "úgy eladósítottuk az országot", stb.
Mert Te állítasz valamit, amit neked kellene megmagyarázni, nem nekem, "Vollidiotnak". :)
(Ez a sértődés megjátszás nem nyert nálam hangszórót.) :)
Eladott Ország
@CsipkeRózsa: A törvénymódosítás belefér az idejükbe, és az ellátmányukba.
magyarbakancs
2010 előtt minden héten üvöltözték mért nem vezetik be az Eurót, most meg vitázni akar róla.
Vagy nem emlékszik, vagy tényleg cerebrálisan hanyatlik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.