Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, melyben tájékoztatta, hogy Magyarországot és a magyar embereket sértő kijelentései miatt felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat a testület alelnökével, Vera Jourovával – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedd reggel. Hozzátette: Orbán Viktor álláspontja szerint az EU-biztosnak a tisztségéből való távozása elengedhetetlenül szükséges.

Orbán Ursula von der Leyennél árulkodott a cseh biztosnő kijelentése miatt

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Brüsszelben 2020. február 3-án.

A magyar miniszterelnök leszögezte:

Magyarország 2004-es csatlakozása óta az Európai Unió elkötelezett tagja. Vitás kérdésekben mindig – és legtöbbször eredménnyel – törekedtünk a megegyezésre. Értékeljük (Ursula von der Leyen) elnök asszony bizottsági elnöki munkáját.

Orbán Viktor kifejtette: "Vera Jourová bizottsági alelnök Magyarországot sértő szavai miatt kénytelen vagyok elnök asszonyhoz fordulni. A bizottság alelnöke Magyarországot nyilvánosan 'beteg demokráciának' nevezte, és azzal sértegette az Európai Unió magyar polgárait, hogy 'nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak.' E kijelentések nemcsak a demokratikusan megválasztott magyar kormány elleni – lassan már szokásosnak tekinthető – támadást jelentenek, de sértőek Magyarországra és a magyar emberekre. Az előbbi helytelen, az utóbbi elfogadhatatlan" – írta a kormányfő.

Hozzátette: e kijelentések ellentétesek a Bizottság Lisszaboni Szerződésben deklarált semleges és objektív intézményi szerepével; a nyilatkozat semmibe veszi a lojális együttműködés alapelvét, és kizárja az értelmes párbeszéd lehetőségét Vera Jourová bizottsági alelnök és Magyarország között.

Aki tevékenységével megsérti a Szerződést, az nem lehet a jogállamiság és az európai értékek védelmezője. A biztos asszony kijelentései összeegyeztethetetlenek a bizottságban elfoglalt pozíciójával, ezért tisztségéből való távozása elengedhetetlenül szükséges. Amíg ez nem történik meg, addig a magyar kormány Vera Jourovával felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat

- tájékoztatta levelében Orbán Viktor az Európai Bizottság elnökét, amelyet az MTI ismertetett.

A Spiegelnek nyilatkozó Jourová szerint

az Orbán Viktor által szorgalmazott demokrácia nem illiberális, hanem egyszerűen beteg.

De még az is megtörténhet, hangsúlyozta, hogy a választások egy ponttól kezdve már nem lesznek szabadok. Felhívta azonban a figyelmet, hogy ha a nép úgy dönt, akkor a miniszterelnök hiába kapaszkodik a hatalomba, távoznia kell – ismertette a Népszava az interjút.

Cikk- és címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Szegény Viktorunk újabban nem tudja, hogy hol van, mi van körülötte. Vagy nem hajlandó tudomásul venni. Ez a rosszabb. Még mindíg azt gondolja, hogy az Unióban ő fújja a passzátszelet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Szegény Viktorunk újabban nem tudja, hogy hol van, mi van körülötte. Vagy nem hajlandó tudomásul venni. Ez a rosszabb. Még mindíg azt gondolja, hogy az Unióban ő fújja a passzátszelet.
RonaGyuri
Nekem a jereváni rádió ugrott be:
Nagy társaságban kurvának neveztek, mit tegyek???
Ne járjon olyan társaságba ahol ismerik!!! =))
Gazella
A gecinek fáj, hogy a pofájába nyomják az igazságot!
Gazella
Másik ti csalással megválasztátok sajat magatokat kormánynak.
simmering73
Legyél már egyszer férfi Viktor. Fújd be a hónaljadat Old Spice-szal.
simmering73
@Shikari: Meg fog baszni a guta. Takarodj dolgozni, bozgor.
csipetke
Hát igen.Pont annyi szövegértése van orbánnak is,mint egy marék molylepkének,és a többi fityeszesnek.Engem ugyan nem bántott senki,és a többmillió magyar embert se. Kizárólag orbánról volt szó.Dehát,ugye semmi nem fáj annyira,mint az igazság.Csak nem értem,miért hőbörög, ha tisztességesen,becsületesen kormányoz,akkor nem tennének ilyen kijelentéseket.
csak úgy....
@Shikari: tibim! ha valaki fideszes,annak miért köll föltétlen hülyének is lenni!?
Qqberci
A potrohos törp már teljesen megzakkant...
csak úgy....
@Shikari: tibim! ha valaki fideszes,annak miért köll föltétlen hülyének is lenni!?
nezelodo
Nem tud leszokni az "árulkodásról", az egész nagy famili művelte ezt a műfajt, az apóst is beleértve.
tudode
Soros elnöksége óta hányszor a gigerli frizurás fejéhez verték, még klf. jelentésekben is (Libe Bizottság, Sargentini jelentés stb.), hogy
.
""""Ön nem egyenlő Magyarországgal! Ön csupán Magyarország kormányfője, és egy politikai párt vezetője! Magyarország sokkal több ennél!"""
-
Jelesül az un. "felfüggesztése" előtt is
.
-----Guy Verhofstadt-Hungary in the European Union
www.youtube.com/watch?v=FmWVHq75hn0&t=27s
------------------------
.
Az ország sara lesz, ha meghekkeli az Európai Uniót is, az egyetlen féket, amelyet még nem buzerált meg, de nem bírt vele sem a faterja, sem az EU, mert a hatalom narancsködében tengeti az ország életét!
Aki Én
@csak úgy...: ...mert különben nem volna fideszes.
ómió
Egy anarcholiburnyák tetü se bír magával? Még ez a Jourova se?
Aki Én
@Shikari: Téged mindjárt megüt a guta, illibsi idegen hazaáruló.
ómió
@csak úgy...:Gyakran "eltévedsz"? De azért hazatalálsz még?
Nessy
Óvónéni, a Vera azt mondta hülye vagyok! Nem is játszom vele a homokozóban! Brühühühü!
jesz
Ursulának hét gyermeke van? Szinte hihetetlen az alakjából ítélve.
tudode
Háát!.
.
Havasi Bertalan szintén jogÁSZ, a kusti fajtáBÚ!
.
------ Harci kutya a tököm! (Live).
www.youtube.com/watch?v=5j2KncHyoww
------------------------------
.
Bertalan a darázsfészekbe nyúlKÁZ!!!
Nyírfa
Orbán, aki maga a manifesztálódott becsület, aki talpig férfi, aki még sosem hazudott, kikérte, kinyilatkozta, felfüggesztette, pont. Apelláta nincs.
Persze, ez vicc. Orbán valójában maga a manifesztálódott becstelenség, a valaha volt miniszterelnökök leggyávábbikja, aki csak golyóálló mellényben és testőrök rajában mer bátorkodni, de leginkább levélben, hiszen megírása során nem kell senkinek a szemébe nézni, és nem sül fel a replikák során - emlékszünk , hogyan mosta fel vele Gyurcsány a padlót, és hogy felszólalásai során előre megírt szöveget olvas fel a publikum előtt, meg-megállva, amikor szem elől veszíti a következő sort.
Szóval, ez a bátornak és demokratának nem nevezhető személy lemondásra szólítja fel - közvetve, Ursula von der Leyennek tett panasz útján - azt a bátor , demokrata hölgyet, akinek kosz sem lehetne a körme alatt.

Ez az ember, aki úgy tapad a hatalomra, mint a mágnes a hűtőszekrényre, és csak nagy nehezen tudjuk majd levakarni róla, aki a közvagyont úgy osztogatja, ahogy a saját fizetését nem tette sosem - bezzeg a Fletó! - , akinek egyetlen őszinte megnyilvánulása l989-ben volt, megvallva, hogy senkitől nem tart úgy mint Gyurcsány Ferenctől, a legokosabb politikusjelölttől az akkori palettán, ez az ember akarja lemondattatni , ráadásul szokás szerint a magyar emberek mögé bújva , Vera Jourovát.

Tisztelt Vera Jourová, köszönöm a bátor kiállását, a jogállamisághoz való hűségét. Mint magyar állampolgár , Önnel egyetértve, visszautasítom Orbán Viktor dicstelen tettét, tetteit. Üdvözlettel Magyarország fővárosából.
Gyütt Mönt
@Shikari: Hiába árulkodik a Kedves Vezető, visszaüt rá a korábbi kijelentése: ne figyeljenek oda arra, amit mondok.
Qqberci
@Nyírfa: "aki talpig férfi"... Úgy érted, tetőtől talpig egy f@sz?...
Nyírfa
@Qqberci: Úgy értem, ahogy az a kommentemben áll. :)
verőce21
Egy Uniós szervezet, vagy funkcionáriusa, akkor viselkedik, nyilatkozik ilyen irracionálisan, ha külső megrendelésre dolgozik...!
kokopelli
@csak úgy...: (08:24) ...nem ismered a közmondást?
"Ahhoz,hogy valaki fideszes legyen,nem kell okvetlen hülyének lennie,de az nagyon megkönnyíti a felvételt!"
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Ez is milyen dolog már? Állandóan szidja-hordja Von der Leyent, aztán mikor valakitől kap egy nyaklevest, árulkodik, mint ha eddig mi se történt volna. Infantilis tempó.
kereső
az EB elnöke megkapta orbán levelét.
"Mi hangzott ma el?
Az eseményen a szóvivő azt is bejelentette, hogy holnap, azaz szerdán, egy nappal az uniós csúcstalálkozó előtt nyilvánosságra hozzák a minden tagállam jogállamisági helyzetét bemutató első jelentést, amiből majd kiderül, hogy a Bizottság hogyan ítéli meg a magyar demokrácia és a jogállamiság helyzetét.

Az újságírók többször is kérdezték a szóvivőt, hogy Vera Jourová (fenti képünkön) a múlt pénteki interjúban vajon a magánvéleményét fogalmazta-e meg arról, amikor beteg demokráciát emlegetett Magyarország kapcsán, de a szóvivő csak azt ismételgette, hogy holnap Jourová majd a kamerák elé áll és nyilvánosságra hozza az anyagot és abból minden kiderül.

A szóvivő kijelentette, hogy Ursula von der Leyen nagyon szorosan együtt működik Vera Jourová értékekért és átláthatóságért felelős biztossal, a Bizottság alelnökével és "teljes a bizalma" iránta."

Szóval holnap jön az országjelentés- nem sok jó állhat benne, ha ennyire "hisztisek" az elvtársak. Jourova asszony ezek szerint csak az "előhirnök" volt.Szégyen az országra nézve a miniszterelnök, az (i)gazságügyminiszter, a többit már nem is emlitem.
kissé felnőttem
fáj az igazság hát el kell távolítani? aki ezt bátorkodott kimondani?
Vícces vagy most lészen a viszont szolgáltatás? hogy anno akkor? amikor ja?
szerintem:
karakánabb a Hölgy, ex miniszterasszony, ugy kikosarazza, hogy nagyon nagyon
jancsipapa
Melyik barom " újságíró" ír ilyet,hogy árulkodott ? Számon kért egy sértő ,a diplomáciában botrányos nyilatkozatot ...
namihami
Vajon melyik az az Európában ""névvel bíró"" politikus, amelyik nem sz@rja le a Mi nemzetvezető Testvérünket? Spicliskedéssel vagy anélkül? Maradnak neki a polyák, a szerb, a digó és hasonló ""a világpolitikában döntő szerepet játszó"" rurosenkik.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.