A populista exminiszter szerint az egész kormány egyetértésével tagadta meg az Open Arms kikötését 160, a tengerből kimentett emberrel a fedélzeten.

Orbán migránsfaló olasz hőse és harcostársa akár 15 év börtönt is kaphat hivatali visszaélés miatt

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A szicíliai Palermóban megkezdődött Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter kihallgatása, akivel szemben az Open Arms nevű menekülthajó ügyében emeltek vádat – írja a Népszava.

A jobboldali Liga vezetője 2019 augusztusában, még tárcavezetőként megakadályozta, hogy lehorgonyozhasson a spanyol segélyszervezet hajója valamelyik olasz kikötőben és emberhez méltó körülmények közé kerüljenek azok a menekültek, akik már hosszú idő óta hánykolódtak a Földközi-tengeren. Az ügyészség hivatali visszaéléssel vádolja a 48 éves Salvinit. Amennyiben bűnösnek találják, 15 évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

Salvini a kihallgatás során azzal védekezett, hogy a döntést nem egyedül hozta meg, az egész kormány állt mögötte.

Tettét azzal is indokolta, hogy ezzel Olaszországot védte.

Mint ismeretes, Orbán Viktor korábban, 2018. nyarán kijelentette: Matteo Salvini olasz belügyminiszter az első mediterrán politikus, aki meg akarja állítani a migránsokat, és ebben Magyarország támogatja.

A hvg.hu szerint hozzátette: 

"ő az én hősöm, sorstársam is, (...) és van néhány tapasztalatom, amit meg tudok vele osztani".

Forrás: nepszava.hu/hvg.hu

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Németh István
@Pálinkás Pál: @jesz: Sajnos a Salvini legalább úgy utban van az Eu.nak mint Orbán! Ezen nem kell csodálkozni, a moslék kommunista emlőkön nevelkedett merkel mellett a leyer kidörzsölődött, hogy hogyan is kel valakiket koncepciós hazugságokkal látszatra tönkretenni! Profik ebben és meglehetősen nagy az éhenkórász korrupción élő tróger banda létszáma!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
ha Salvinire tényleg kimérnek a vád szerinti cselekményért néhány évet, akkor már egészen biztos, hogy az unijó beteg...a maffia meg röhög.
Németh István
@Pálinkás Pál: @jesz: Sajnos a Salvini legalább úgy utban van az Eu.nak mint Orbán! Ezen nem kell csodálkozni, a moslék kommunista emlőkön nevelkedett merkel mellett a leyer kidörzsölődött, hogy hogyan is kel valakiket koncepciós hazugságokkal látszatra tönkretenni! Profik ebben és meglehetősen nagy az éhenkórász korrupción élő tróger banda létszáma!
nezelodo
Remélem úgy lesz ahogy mondja a nemzetvezetőnk, sorstársa le sz az olasznak.
jesz
@Németh István: hmmm...jó megközelítés...

(és mindez az unijó népeinek adójából...)
Clavigo
@Pálinkás Pál: " Bakancslistás " a putris görény meglátogatása a sitten...
simmering73
A mi szélmalomharcosunk ennél jóval többet fog kapni.
Gazella
15 év ... ha meg kapja... ez kevés... legyen élwtfogytig...
kereső
@Clavigo: Tanulmányozod már, hogyan kell jó bablevest főzni?
kulabombaafityiszre
@Németh István: ma, 11:28
Az persze nem zavar,hogy a szemedfénye orbán is kommunista emlőkön nevelkedett,szó szerint,hiszen apja függetlenített kommunista pártitkár volt az anyja meg a tanári állását hagyta ott egy párbizottsági állásért.Ráadásul viktor egy megnyilatkozása volt,hogy nem a kommunista rendszerrel volt baja,hanem a vezetőikkel.
Ne szívj ilyen erős cuccot,mert így is szelektív a világlátásod.
Clavigo
@kereső: ?? Nem értem,,mire gondolsz...
kereső
@Clavigo: A "bakancslistádra"- régi hagyomány a sittre bableveset és piros Marlborot vinni.)))))
Clavigo
@kereső: :) :) :) Ok...:) :) :) DDDX.. Rá fogok készülni:) :) :) :) Varjú-leves,,ürge-pörire gondoltam..(DDDX),,de legyen " babrutya "..:) :) :) piros Malbival...DDDXDDX.
verőce21
Csak nehogy az ítéletet olvassák fel véletlenül előbb, mint a vádakat...! :)
Németh István
@kulabombaafityiszre: @Clavigo: @verőce21: Az a helyzet kedves fantomok, hogy mindannyian, de legalább is többnyire a II. vh. utáni időtől eredeztethetjük magunkat! Miről beszélünk? ha nem forgattuk volna így -úgy magunkat, kisebb nagyobb sikerekkel, és pofára esésekkel, akkor nem lennénk itt! DE itt vagyunk! Hogy ki mi volt, azt egyszer le kell zárni! A lényeg, hogy mi lett! Miként a szalonnából nem lesz röfögő disznó, még akkor sem ha megetetik vele a szalonnát, legfeljebb lesz szalonnája ami nem ugyan az! Nos ez a helyzet az életben mindenkivel változott a világ, váltóztunk mi is! Vannak akik a haza javára, vannak akik a haza kárára váltóztak,vagy maradtak a moslék posványba! Nyilván úgy érzik neki az a hely dukál! Értitek szar-jankókámék!?
magyar1
Szégyen az olasz vezetőkre ill. akik egyáltalán ezért feljelentést tettek azok bizony hazaárulók. Csodálom az olasz nép elég heves vérmérsékletű és büntetlenül hagyja ,hogy aki meg akarja őket védeni lecsukják?
Lepényleső
Akkor talán a tek-nek ismét lesz feladata,- egy köztörvényes bűnöző kimenekítése olasz honból,- a mi pénzünkből?
magyar1
Erre pont nem sajnálnám.@Lepényleső:
surdilloFUJT
@magyar1: A kedvencedet,a fasiszta salviit már rég zár alatt kellene tartani kenyéren és vizen a gazdáddal a csuti gazemberrel együtt!!!
magyar1
@surdilloFUJT: Titeket kellene akik ránk szabadítjátok a semmirekellő migránsokat, hogy tartsuk el és nem ajánljátok fel a jövedelmetek és vagyonotok 70 %-át erre. Mert akkor az emberszeretetek hihető is lenne. Más nyakába ne varrjátok a szart az unio vezetőivel együtt!
ómió
Az olasz efftársaknál ilyen "súlyos bűn", ha valaki megvédi a határaikat?
Yoda69
Az lesz szép amikor a mi géniuszunk áll majd a vádlottak padján.
kereső
@magyar1: Ne beszélj már zöldségeket!
durbincs
@Nyírfa: Ja ha magának 50IQ-val ennyi jön-le ? akkor maradjon még sokáig víz fakasztó, lent a bányába,a Denevér-husin ? mint csak ez a @nezelodo: nevű növésben visszamaradt , kukkoló bánya Demon ? nomeg ez az alaposan meg - ütődött ? Kisnyilasból - Kék Ávos ? @RonaGyuri: no meg ez @CsipkeRózsa: ? a Messi Bánya - Macája ? aki ez a @sgl: a lüke ?
vacsi
@magyar1: Alapvetően egyetértek, csak annyi különbséggel, hogy nem a mi nyakunkba varrják ezt a semmirekellő migránshadat, hanem a gyerekeink, unokáink nyakába!
Németh István
Azt azért még el kell mondanom hogy nézőpont kérdése a Salvini Úr helyzetének megítélése! ugyan is, hazafi, ha a közszolgálati tevékenysége ideje korán nem engedett a migráns áradatnak! Persze et is többféle módon lehet értékelni >> a tengeren bajba-jutottakra és a tengerre, nem megfelelő eszközzel szándékosan szálltakra! Ezzel szándékos, gyakorlatilag az életük kockáztatása árán vállalt felelősség ténye áll be! Ezért Salvinit nem terheli felelősség! A hajó elirányítása technikai kérdés! Tehát HAZAFI! Ha más lesz az eu vezetés és rájön, hogy tönkre vágták Európát akkor megfordul a helyzet! Különben az eu vezetés nagyon szemét állat kiszolgáltatja az eu, nemzeteket egyszerűen az eu félteke tönkretétele a cél!
Azért ez is egy érdekes tétel > A zsidók egyértelmű bosszújáról van szó a hitler végett a moslék még veszélyesebb zsidó merkel útján? VAGY a szabadkőműves csordával kívánnak birodalmat alkotni, abbéli reményben hogy az arab világot ezzel helyre tudják tenni?? mindenesetre ez hülye egy elképzelés! Mindenesetre a zsidókat a migrantyúk ugyan úgy irtják mint a keresztényeket! Jobb lenne ha ez a német marha nép észhez térne!
durbincs
@bakcsubakka: @bakcsubakka: az hogy maga gyenge elméjű a köztudott ? De hogy mért hirdeti , folyvást ?
Németh István
A kurva édes anyját annak aki beletörölt a szövegembe!@durbincs: Kedves sógor uram! Sajnos a rákosi-gerő > kádár fajta koncepciós perekre eljárásokra; ártatlanok, vagy éppen hazafiak gyilkolászására utazó államvezetés szisztémája köszön vissza a mai eu. vezetés részéről! Ez a velejéig rohadt moslék kommunista eljárási mód nem véletlenül irányul most éppen a Salvini ellen! De reméljük a német és a francia nemzet alapja a polgárok, előbb utóbb észhez térnek! NAGYON SAJNOS a saját nemzeti múltunkra - a minket akik megéltük - ma is sújtó rémtörténetekre kevesen akarnak emlékezni! Pl. ha a dopemanhoz hasonlót tettek volna a rákosi fejével akkor bizony a dopemant a Dunába vezető csatornába darálták volna!
durbincs
@Eladott Ország: maga kiesett mert nyomi bérköcsögök nem mehetnek az ürbe ? ahogy @namihami: @human: @gina:[email protected]@CsipkeRózsa:@kissé felnőttem:@surdilloFUJT:@bakcsubakka: @szegfue:@Rockxy:@Nessy:@lusta:@inhuman:?@Gazella: @nezelodo: @Macskaszem: @Gazella: @istván irén: @tudode: @Gauntlet: @RonaGyuri: @Qqberci:?@Emmersson71: @Peller Anikó: @Istenakinincsen:@simmering73:@sgl:@kula: @namihami: @csak húgy.: @jesz: ?
durbincs
@Eladott Ország: maga kiesett mert nyomi bérköcsögök nem mehetnek az ürbe ? ahogy @namihami: @human: @gina:[email protected]@CsipkeRózsa:@kissé felnőttem:@surdilloFUJT:@bakcsubakka: @szegfue:@Rockxy:@Nessy:@lusta:@inhuman:?@Gazella: @nezelodo: @Macskaszem: @Gazella: @istván irén: @tudode: @Gauntlet: @RonaGyuri: @Qqberci:?@Emmersson71: @Peller Anikó: @Istenakinincsen:@simmering73:@sgl:@kula: @namihami: @csak húgy.: @jesz: ?@Lepényleső: @kissé felnőttem: @Gazella: @csipetke: @ágimami: ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.