A katolikus egyházfő szerint az a legrosszabb, hogy kezdünk hozzászokni ahhoz, hogy a menekültekkel olyan embertelenül bánnak, mint anno a náci és szovjet koncentrációs táborokban.

Ferenc pápa: A menekülttáborok a mai koncentrációs táborok
Fotó: ANDREAS SOLARO / POOL / AFP

A migrációról és a menekültek helyzetéről is beszélt Ferenc pápa Cipruson tett látogatásán. A Reuters beszámolója szerint

a katolikus egyházfő szerint sok menekültek olyan körülmények között tartanak, mint ahogy szokás volt a náci és szovjet koncentrációs táborokban.

Mint mondta, sokan még mindig nem értik, hogyan engedhették meg korábban, hogy ilyen táborok létezzenek a háborúk utáni időszakban, pedig valójában most is van ezekre példa. Ezzel arra utalt, hogy sok menekülttáborba (például Líbiában) erőszakkal küldik vissza a menekülteket, amikor kiutasítják őket Európából.

Ők koncentrációs táborokba kerültek, ahol a nőket árulják, a férfiakat kínozzák, és rabszolgaként bánnak az emberekkel. A legrosszabb az, hogy kezdünk ezekhez hozzászokni. Ez a nemtörődömség súlyos betegség, amelyre nincs antibiotikum

- hangsúlyozta.

Hozzátette, hogy sajnálja, hogy ilyen nehéz dolgokról kellett beszélnie, de mint mondta, felelősségének érzi azt, hogy felnyissa az emberek szemét a migráció kapcsán.

Beszéde előtt a pápa fiatal menekültek tanúságtételeit hallgatta végig, amely nagyon meghatotta. Pál apostol Efezusiakhoz írt levelét idézve azt mondta a négy tanúságtevőnek:

Isten álma egy békés világ, ahol fiai testvérként élnek egymás mellett. Isten a ti álmaitokon keresztül beszél hozzánk

- mondta a Vatican News tudósítása szerint.

A katolikus egyházfő arra hív mindenkit, hogy egy falak nélküli emberiségért munkálkodjunk, ahol különbözőségeikre büszke, kiengesztelődött embertársak élnek együtt.

Forrás: SzMo
Címlapkép: ANDREAS SOLARO / POOL / AFP

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rizikó
Ferenc a kereszténység árulója és a sàtán követe. A keresztény hívők ádáz ellensége. Ezért kellett az előző Pápát eltávolítani, mert ő ilyen aljasságot nem akart megtenni.
Humanitárius, vallási mázzal vonta be a keresztények elleni hadjáratát Ferenc sátán, a zsoldos keresztény gyűlölő.
Az egyház szégyene, Európa szétverőinek aktív katonája.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Málna
Oldja meg, ne csak a szája járjon. Megvan hozzá a pénze és a hatalma.
teuton57
@Málna: Neked persze eszed sincs, semmihez, csak a seggnyalashoz...
Málna
@teuton57: Mi van analfabéta, nem értetted, amit írtam?
justhpeter
@Málna: Arról nem beszélve, hogy ez az üzenet a hazai szégyenkeresztényeknél süket fülekre talál. Mert nem keresztények és nem demokraták. Mára már a helyzet változtatásához nem pápai üzenet kell, hanem sok-sok fegyház.
Málna
@justhpeter: Szerintem meg ti, civilek is simán meg tudnátok oldani a problémát, befogadhatjátok a migránsokat. Csak akarni kellene...Miért nem teszitek?
Rizikó
Ferenc a kereszténység árulója és a sàtán követe. A keresztény hívők ádáz ellensége. Ezért kellett az előző Pápát eltávolítani, mert ő ilyen aljasságot nem akart megtenni.
Humanitárius, vallási mázzal vonta be a keresztények elleni hadjáratát Ferenc sátán, a zsoldos keresztény gyűlölő.
Az egyház szégyene, Európa szétverőinek aktív katonája.
Ludas Matyi
akkor fogadd be öket a Vatikanba, te kepmutato szarhazi, rendörsegi besugo!
Mivel tamogattad te köcsög eddig az afrikai ehezöket?
A nagy szarral semmivel, csak kered a nepet, hogy ök adakozzanak, mig a Vatikan Bankban Milliardokat bunkeroztok a vilag politikusaitol es a Mafiatol, te szarhazi!
magyar1
Igaza van Feri pápának, borzalmas lehet ott a táborokban élni, de ki hívta őket oda-ide?
Az a sok életerős férfiember ha a saját hazájában vívná ki a szabadságukat és harcolnának az ottani kényurak ellen, többre mennének
.A mi őseink is az életüket adták a mai szabadságunkért.
justhpeter
@Málna: Nem tehetem, mert akkor titeket meg kellene adóztatnom az eltartásukért. nektek pedig nem tetszene és csak sivalkodnátok reggeltől estig. Azért kedvem lenne hozzá. Pontosan úgy, ahogy az osztrák sógorok csinálták.
ómió
Pedig - "ennyi erővel" - a Vatikánt is igazán szétdúlhatnák!
Nyírfa
Az első pápa a világon, aki valóban a kereszténységet éli.
vacsi
Azért van egy óriási különbség: a koncentrációs táborokba és a Gulágra akaratuk ellenére vitték az áldozatokat - a menekülttáborokba viszont szabad akaratukból mennek az emberek, bár tudják, mire számíthatnak!
Egyébként pl. a Vatikán hány "menekültet" fogadott be?! És vajon hány ezek közül a valódi menekült?! Milyen népség az, ahol az életerős férfiak elmenekülnek, és ott hagyják a "bajban" a nőket, gyerekeket, öregeket, betegeket?...
Virág Árpád
@Ludas Matyi: Az lesz! :-) Ott fognak sátorozni a Szent Péter téren! Közben papokat szentel...
Málna
@justhpeter: Miért is adóztatnál meg minket? Mert befogadod őket a házadba? Akkor legyen a te gondod az eltartásuk. Ti mindig mással fizettetnétek ki a vágyaitokat.
gazdag dezső
MIUTÁN AZ EGYHÁZ HALLATLANÚL NAGYON GAZDAG ,NYITHATNA EGY MENEKÜLTTÁBORT ,ÉS ADOMÁNYOZHATNA A MENEKÜLTEKNEK !! ANÉLKÜL HAZUGSÁG AZ GÉSZ NYILATKOZATA.HONNAN ISMERI OLYAN JÓL AZOKAT AZ EMBEREKET ,ÉS A VISZONYOKAT ??NEKI IS VANNAK BESUGÓI ? AKIK ROSSZÚL TÁJÉKOZTATJÁK ??
rokker33
Mocskos tetű élősködő csuhás patkány Ferenc!! A koncentrációs táborokban KIVÉGEZTÉK A ZSIDÓKAT NIGGEREKET CIGÁNYOKAT míg a migránsok ételt italt szállást kapnak teljesen ingyen és az égvilágon semmit nem kell érte csinálniuk! Egy igazi koncentrációs tábor nem ártana a ziklon B t én fizetem...:)
vacsi
@justhpeter: Szerintem Málna - és pl. én is, meg még nagyon sokan - arra gondolt, hogy fogadják be ezeket a saját otthonukba, a saját kertjükbe, stb. Én eddig még ilyen emberről nem hallottam, aki a migránsokat ajnározza, mint arra gondol, hogy majd a másik befogadja, eteti, pátyolgatja... Vagy rosszul látom?
Gyurka80
Gyanús körülmények között lett pápa, NEM minket szolgál!
justhpeter
@gazdag dezső: Először a hazai keresztzényekből indulj ki.
rokker33
@Eladott Ország: megint hülye vagy :) gyógyszereket bevetted!??
jesz
@vacsi: jól látod...
Merkelnek sokat meséltek a régi szép időkről, a náci tábokról, kínzásokról, milliók kívégzéséről... Ezt jóvá teendő úgy érzi, be kell fofadni a sok szerncsétlen menekülőt...akiknek közük sincs európához..ezek igazi élősködők, új honfoglalók...
A saját kastélyába, házába, egy öreg náci sem fogad be migránst, mert tudja, hogy másnapra elvágják a torkát...
Inkább a magyarokhoz küldik őket...
jesz
Frenc pápa migráns-láb mosogatás helyett a Vatikán eképzelhetetlen sok pénzéből visszaküldhetné őket ahonnan jöttek, vagy a Vatikán területén is elhelyezhetne pár ezret.

De nem teszi, mert mivé lenne akkor az egyház?
human
A menekülttáborok gondolatára építkezik a District 9 című film. Elsőre egy amúgy elég jól elkészített sci-fi-nek tűnik, de érdemes figyelmesen meghallgatni az előzetes szövegét és azt is nézni, hogy kik szájából hangoznak el a kritikus mondatok.
www.youtube.com/watch?v=hX59eO2z97Y
teuton57
@Málna: Ezek szerint te olvasni sem tudsz, csak firkalsz hülyesegeket dolgokrol, amikröl fingod sincs... Jol fizetik? Valszeg nem, mert napi 20-50 hülyeseg az "adagod"...
Málna
@teuton57: Ostobaságokat írogatsz, analfabéta. Semmi logika nincs benne. Na mindegy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.