Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint csütörtökön Buenos Airesben, a Latin-amerikai és Karibi Államok Közössége (CELAC) és az Európai Unió külügyminisztereinek találkozója előtt arról beszélt, naiv illúzió, hogy orosz-ukrán tárgyalásokkal véget lehet vetni a háborúnak, a tartós békéhez amerikai-orosz tárgyalásokra van szükség – írja az MTI.

Szijjártó az USA és Oroszország kapcsolatáról: "meg kell akadályozni, hogy a regionális háború világháborúvá alakuljon"

Fotó: MICHAL CIZEK / AFP

Ehhez Szijjártó szerint fontos lenne, hogy a két ország vezetője találkozzon a G20-csoport közelgő csúcsértekezletén, amin jó eséllyel részt vesz majd az orosz és az amerikai elnök is.

„Itt amerikai-orosz tárgyalásra, amerikai-orosz megállapodásra van szükség”

– mondta.

„Ha már egy helyen tartózkodnak, akkor én azt gondolom, hogy nagyon nehezen magyarázhatnák meg bárkinek a Földön, hogy miért is nem találkoznak. Értjük, hogy fontos a protokoll, értjük, hogy fontos, hogy mindenki erősnek láttassa magát, erősebbnek a másiknál. De itt emberek százezrei halnak meg, emberek milliói menekülnek, az egész világ válságba került, és meg kell akadályozni, hogy ez a regionális háború, amely már most világválságokat okozott, világháborúvá alakuljon”

– szögezte le a tárcavezető.

Szijjártó szerint „egyes nagy és erős országok, egyes nagy és erős nemzetközi szervezetek” háborús retorikájukkal, nyilatkozataikkal és döntéseikkel az eszkaláció irányába tolják a háborút.

„Itt az ideje, hogy a nagy nemzetközi szereplők az eszkaláció helyett a béke létrehozásának irányába hozzanak döntéseket”

– mondta.

Forrás: Telex.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Akkor vonuljanak ki az oroszok Ukrajnából!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Ez az elmebeteg nyomottfejü a nagy békegalamb, hányingerem van ezektöl az emberi szemetektöl,hazaáruló patkányok, játszák a nagy megváltó, ezek a meleg, pedofi, tolvaj senkik,,,,
human
Akkor vonuljanak ki az oroszok Ukrajnából!
kulabombaafityiszre
Szóval akkor azt mondja a száguldó külügyi riporterünk,hogy miután a muszkák megtámadták ukrajnát ami egy független ország és ezt a muszkák 6(hat) szerződésben is elismerték,akkor amerika meg a muszkák tárgyaljanak a független ukrajna feje fölött és egyezzenek meg nélküle.
Fülemüle petike ne nyald lavór seggét ennyire mert kokó van a szarában,azért beszélsz ilyen baromságokat.
Gazella
Kakadu majd pont te rád hallgat USA és az orosz... kis pöccs vagy te ehhez.. Isten nagy barma!
Alfa
...ugyan ezt pofázza putyin is...
ez a takony szarházi a háborús bűnös putyun szócsöve...
Le kell szarni a magyar korrupt keresztény "diplomáciát"
rohács1926
Nos, kakadu, a békéért próbálj meg tenni valamit. Kéreckedj be a a Kremlbe a nagyfőnöködhöz és pitizz neki, hogy fejezze be mocskos agresszióját egy független állam ellen.
vitriol
szíj-ártó titokban az oroszokhoz repked, velük mutyizik, itt meg játssza az agyát és mantrázza, hogy "békét, békét, békét kell kötni", s ezért Amerika felelős! Az utóbbi 30 év leggyengébb külügyminisztere, eddig több kárt okozott, mint hasznot!
justhpeter
No de mi van, ha Szíjjártó atért repül annyiszor Moszkvába, hogy a bukás utáni kitelepülésüket intézzék.
lampa laz
Akkor miért nem intézkedsz lavor haverodnál bßki, hiszen hetente repülsz hozzá. Vagy ilyenkor viszed az információkat nekik Európáról, visszafele meg hozod a hülye főnöködnek putyin utasításait?
Eladott Ország
Mond meg a Putyinkádnak, hogy vonuljon vissza. Egyébként csak szólok, már megint a rossz oldalon állunk futsalos papagáj. Hazaárulók vagytok, ezért feleni fogtok, a közpénzek elherdálásárt is, genya! ( kelei vakcinák, horkolásgátlók etc...)
nu divide
Meg fogom akadályozni, hogy tovább éljen ez a geci.
Készenléti rendőrség, készen álltok erre a szarviharra?
nu divide
Lecseréltek titeket készenléti rendőröket a TEK-re.
Ez nem qrvára magalázó - minimum?
Apfelbaum
Az még mindig nem tiszta nekem,hogy a felcsúti cigány Geci két pofával szopja még most is tramplit ,de miért akarja az országot ismét a ruszkiknak kiszolgáltatni hiszen mekkora öröm volt mikor az utolsó szovjet katona is elhagyta az országot...
Hosszú ideje agyalok azon, hogy milyen anyag lehet Puttler birtokában amivel ennyire tudja a vályogvető cigányt zsarolni...
Lehet van egy felvétel róla amint disznókkal fajtalankodik hiszen az egyértelmű,hogy disznó fétise van, mikor a nénit meglátogatta anno valami eldugott zsákutca faluban akkor is többet beszélt a malaccal mint a nénivel...
Jah és ott hangzott el a sárga trikós dumáját:" ha jól állnak a számok jövőre akkor megint tudok adni valamennyit Erzsike néni"...
Érted bazmeg,ő ad meg a számok ,hogy azt a szájba badott bdskrvnydt tedd magadévá tehén állásban a ravatalozóban te GECI
Yoda69
Nosza szijrago, akkor adott a feladat. Pattanj repulore es irany Moszkva. Beszelj putin fejevel, hogy fejezze be a haborut, de izibe. Viheted vargajuditot is. Majd segit leszopni putint, de leszophatod te is, hat ha azt jobban ertekeli.
simmering73
"Hiába erőlködik Orbán és Szijjártó, Amerikának nincs se joga, se lehetősége Ukrajnáról tárgyalni az oroszokkal, és nem egyezhet meg Ukrajna feje fölött semmiben. Amerika nem háborús fél. Az orbáni propaganda hazugsága, hogy nem Ukrajna és Oroszország, hanem Amerika és Oroszország áll egymással szemben. Az amerikai-orosz tárgyalások szorgalmazása csapda is, igazolása a hazug konspirációs elméletnek, miszerint az amerikaiak provokálták ki a háborút, valójában ők állnak szemben az oroszokkal, Ukrajna pedig csak eszköz az amerikaiak kezében.

Ez egy tőrőlmetszett náci propaganda, annak az összeesküvéselméletnek a része, hogy a világban levő háborúkat Amerika, egész pontosan az amerikai kormány mögött álló zsidó “háttérhatalom” provokálja ki, hogy anyagi hasznot húzzon belőle. Ez egy évszázados náci konspirációs elmélet, hazug propaganda, amit az orosz háború elején Magyarország legnagyobb szégyenére már Orbán is elmondott, amivel Potyka bácsi, valamint a Jurta Színház nyilasai és hungaristái szintjére süllyedt. Ha Amerika kezdeményezne ilyen tárgyalást Putyinnal, azt bizonyítéknak tekintenék a konteóra."
nepszava.us/amerikanak-nincs-se-joga-se-lehetosege-hogy-ukrajnarol-targyaljon-az-oroszokkal/
Németh István
Az ukránok egy szar eszköz értékes adottságokkal! Az érték a FÖLD jelentős része az oroszokkal való határmentiség, a természeti kincsek adottsága, a meglévő szovjet infrastrukturális eszközök hasznosítása (ami már részben sok üzemben megtörtént usa érdekeltségnek megfelelően) összességében az ukrán terület gyarmatként való kezelhetősége!
A fentiekből következik, hogy az ukrán báb a zelinszkíj kábítószerrel megtömött barom korrupt disznó eszköz, semmi más! Nemcsak kiárusította az ukrán föderatív köztársaság anyagi, gazdasági javait, hanem egyben egy hatalomra törekvő földrész elnyomó gyarmatosító kívánságainak eszköze lett! >> a politikai.gazdasági érdekeltségek szándékos feszültségének biztosítása érdekében! Ez háború mégpedig az USA és az Orosz nép között!
Németh István
A nagyon fő hülyék akik nem tudnak gondolkozni >>@Mirabilis: @nu divide: @Yoda69: @Apfelbaum: @simmering73: EZEK és az ilyen nagyon hülyék képtelenek normális, látó emberként élni egyáltalán létezni!
A háborút > a világháborút csak és kizárólag az usa-orosz tárgyalások előzhetik meg, Jó lehet ehhez szükség lesz a Koreai, Kínai, Arab, stb. világ támogatására is - mert egyértelmű az usa terjeszkedési hatalom váltása kelet-közel kelet, az arabok fenyegetettségének fokozhatósága érdekében! AZONBAN itt Európának is van tenni valója!!! >>
MÉGPEDIG, az Eu. vezetését az unió közösségének ki kell rúgnia, felelősségre vonnia az elherdált anyagiak miatt, a morális együttműködési és a közős érdekeken nyugvó nemzetiségi érdekszféra működésének felszámolása miatt! TEHÁT az Eu. vezetése háborús bűnösként és sikkasztásért egyértelműen felelőssé nyilvánításával mielőbb lépni kell!
AZ Eu decemberi vezetési csúcsán a bizalmatlansági indítványt érvényesíteni kell!
Yoda69
@Németh István: Hulye vagy, nem gondolkozol. putin mar megmondta mik a felteleli a bekenek. Ezek teljesseggel elfogadhatatlanok Ukrajna szamara. Mi koze ehhez az USA-nak?
Ennek a haborunak egyedul putin tud veget vetni, ugy hogy kivonja a csapatait Ukrajna teruleterol es a Krim-rol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.