Azért ment annyi tao-támogatás Felcsútra, mert ők voltak az elsők, akik stadionfejlesztésben gondolkodtak – ezt a fideszes Bánki Eriknek, az országgyűlés gazdasági bizottsága elnökének sikerült elmondania a Reggeli Start műsorában.

A Digi Sporton futó műsorban az MLSZ elnökségi tagja ezzel indokolta egészen pontosan azt, hogy Felcsútra ment el eddig a legtöbb társasági adó-támogatás:

Nyilvánvaló, hogy a támogatások nagy mértékben mentek Felcsútra, de ennek az az oka, hogy ők voltak az elsők, akik erre a lehetőségre reagáltak. A felcsúti akadémia volt az első, ami stadionfejlesztésben gondolkodott, és a kiszolgáló létesítményeit megtervezte.

Azt gondolom, hogy ez indokolta, hogy a felcsúti akadémia az elsők között volt, aki a legnagyobb támogatásokat kapta.

Bánki szerint azonban mindez csak átmeneti állapot, lassan a többiek is felzárkóznak a Felcsút szintjéhez, így lassan kiegyenlítődnek az erőviszonyok.

Az Index cikke szerint a Felcsút azonban épp az elmúlt időkben kapott infrastruktúrafejlesztésre 3 milliárd forintnyi tao-forrást. Viszont a tao-forrást 2017-ben kivezetik az uniós direktívák miatt, ám várható a tao2, amely a hirtelen sok pénzből felépített infrastruktúra fenntartására mehet majd.

Bánki Erik szerint az, hogy Mészáros Lőrinc, mint az eszéki focicsapat elnöke több milliárd forintot kap egy ottani fejlesztésre, az is a magyar focinak kedvez, hiszen így kitörési lehetőségi nyílik a szlavóniai és Baranya-háromszögbeli magyar fiatalok számára, akik akár magyar válogatottak is lehetnek. 

A fideszes politikus arra is kitért, hogy a cél a piaci alapon történő támogatás, vagyis hogy legyenek olyan cégek, melyeknek megéri a magyar fociba pénzt invesztálni. A tao-források bevezetésekor 10 éves ciklusban gondolkodtak, az első öt év a magyar foci megtisztításáról és az infrastruktúra fejlesztéséről szólt. 

Vagyis

minden együtt áll ahhoz, hogy a következő ötéves tao-ciklus végére az elsőosztályú és a másodosztályú klubok piaci alapon tudjanak működni Magyarországon

- mondta el Bánki Erik a műsorban.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Bánki ugyanolyan közönséges szélhámos, mint a többi fideSS-kdnp matador.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Bánki ugyanolyan közönséges szélhámos, mint a többi fideSS-kdnp matador.
Perwool
Abban az országban ahol a regnáló miniszterelnök falusi budijának sarkaiba milliárdos közpénzből futballstadiont és futball akadémiát lehet építeni az az ország elveszett, ott genetikusan alattvalók élnek, ott a csókos, tolvaj maffiózó állami vezető haverok bármit megtehetnek.
Vajon mit szóltak volna, ha Horn épít a maga kétharmadával stadiont a háza mellé?
Nagy Mária
Az ész megáll és ácsorog. Tényleg ennyire hülyének néztek minden embert?
cikicakk55
@justhpeter: annyi csak a különbség köztük,hogy a többi tényleg vagyonos,magának lopkodja az adófizetők pénzét,Lőrinc barát viszont annyira nincs otthon a politikában,hogy nem is tudja,hogy Ő mennyire át van b...vágva. Azt hiszem a biblia valahogy úgy írja,hogy " boldogok a bolondok,mert övék a mennyek országa.
Nagy Mária
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Ne rontsd tovább a kedvem, a kérdés csak költői volt.
quadrocopter
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy nagyon, de nagyon hülye, aki még nálánál is hülyébbnek nézte azokat, akikből elég jól megél!
Hellcat
Egyébként nem úgy volt hogy pert vsztettek és el kéne számolni a pénzekkel???
Cefi
Nem tudtam hogy Pinokkiónak a családneve Bánki.
cs.n.
Egy ilyen fazon beszél piaci alapokról? Ne legyünk már amnéziásak, ezek pont arra alapoznak. Nem emlékszünk már arra sem, hogy mi volt tavaly? ( index.hu/gazdasag/2016/03/01/mar_el_is_fogadtak_a_botranyos_mnb-s_torvenyjavaslatot/ )
Az ilyen közpénzátminősítő bánkierikek nyugodtan dumálhatnak továbbra is a pofánkba, és francnak se jut eszébe erről, még az indexnek se, csak a redvás stadionok, semmi más. Ha itt tartunk, akkor meg is érdemeljük ezeket.
lusta
@Hellcat: A pert valóban elvesztették, de nem a lovetta elszámolásáról szól a per, hanem csak a szerződések nyilvánosságra hozásáról. Mecsoda különbség!
Equus
szar ügy, erik. Büdös és illat között van különbség. Itt nyilvánvaló, h vmi bűzlik, ezt nem fogod tudni rózsaolajnak eladni. És még vmi: ha történik változás, márpedig a dolgok rendje szerint történik, akkor te csak az leszel, aminek születtél : egy pondró a trágyadombon.
human
Ezekből csak úgy ömlik a hazudozás, a cinizmus.
human
@Perwool: Én is kíváncsi lennék, hogy egy fideszes mit mondana, hogy Gyurcsány Ferenc tette volna milliárdossá a gyerekét vagy irányítaná az adóforintokat szülőfalujába vagy a szeretőjét alkalmazná milliós fizetéssel maga mellett.
Desischado
Megint a hazugság cunami. De remélem, egyre több embernek nyílik ki a szeme!
Perwool
@human: Hátha erre bringázik spur00, verőce,vagy csizmás és mondanak valamit...
Bár:kepkezelo.com/images/wdjn6xwvzx3v1eptwkmo.jpg
nezelodo
A francba, mennyire rosszindulatúak azok, akik azt merik mondani, hogy az egész tao rendszert a fideszes lopások legalizálására találták ki! Aztán most meg csodálkoznak, hogy csípi a szemét a lakosság jelentős, politikával foglalkozó részének! Pedig a haza nem lehet ellenzékben!
dr. prédikátor
Hát bazmeg!!! Te is élhetnél anyáddal nemi életet!!!
Hellcat
@lusta: És azokat nyilvánosságra hozták már?
Aki Én
,,ők voltak az elsők, akik erre a lehetőségre reagáltak"
Olyannyira, hogy nekik találták ki.
lusta
@nezelodo:
Jacek Kurski: ˝Ciemny lud to kupi.˝
Jacek Kurski jelenleg a lengyel köztv vezetője, újságíró. Egyik elhíresült mondása ide is passzol. ˝A sötét nép beveszi.˝
solidedge
Azért ment Felcsútra majdnem az összes tao pénz, mert minden gyökér Fideszes Orbán segge körül tolong.
eszegfu
Egy történet...A településünk óvodás-kisiskolás focicsapatának a helybeli vállalkozók adtak a TAO-juk terhére össz. 1.100 eFt-ot. Ezt engedélyeztetni kell az MLSZ-szel. Az összeg 3 %-át "közremüködői dijként" az MLSZ-ben ezzel foglalkozó alkalmazottak CÉGEIN keresztül leszámlázzák a csapatoknak és persze ki is kell fizetni. Most az elszámolás után kaptunk egy értesitőt, hogy 1.105 eFt-ból (nekünk végig 1.100 eFt-ról irkáltak) 5 eFt-ot fizessünk vissza, mert nem "számoltunk" el vele. Ők hibáztak, mi meg fizetünk?! Az meg "hab a tortán", hogy vajon ki kapja meg ezt az 5 eFt-ot, amit "mi szereztünk" és most vissza kell fizetni?!
nezelodo
@lusta: Bizony beveszi és normális eljárásként kezeli az adóforintok milliárdjainak ellopását, elherdálását. Közben azt sem veszi észre, vagy természetesnek tartja, hogy néhány ezer vagy tízezer forintos tartozásért tönkreteszik azonnal a kisvállalkozását nem adva esélyt a rendezésre, dobra verik a szerény megélhetéséhez szükséges eszközeit. Nem a rendezés, hanem a tönkretétel a cél. A bosszú kormányoz ma hazánkban.
evacica
Na most ment el az élettől is a kedvem, ahogy ezt a két díszpintyet nézem! És ezek uralják ma M.o.! Megérdemli ez a birka nép!
bakegya
@Aki Én: ...és akik kitalálták,elkövették...még ennél is nagyobb gyalázatra vetemednek!
KÉPESEK ELHITETNI EZZEL A SOKAT SZENVEDETT ÉS A MAI NAPIG NÉLKÜLÖZŐ NÉPPEL,HOGY EZT ŐK MEGÉRDEMLIK-DE MÉG "SENKINEK SEMMI KÖZE SINCS HOZZÁ"
ahogy és amennyit csakkk akarnak annnyit lopnak,csalnak,hazudoznak!!!
babp1982
Az lenne a tiszteletteljes kérdése,hogy ezek mikor a jó büdös francba kerülnek már oda ahova valók rács mögé! Ideje lenne már utolérnünk Romániát,meg Csehországot,mert ott már a parlamentből is elviszik az ilyen brigantikat! Szégyen és gyalázat,hogy a Románok nem csak az életszínvonalban gazdasági teljesítményben,hanem a rohadt közpénztolvajok elítélésében is megelőztek minket!
Eladott Ország
Azért ment oda a legtöbb pénz, mert a csúti cigánynál van a kassza kulcsa.
kisrigó
@eszegfu: Megáll az eszem! Ilyen pitiáner, sunyi szabályokat hoznak! Kíváncsi lennék, hogy a felcsúti szentély pénzeit megcsapolják-e? Persze az MLSZ is "besegít" , hogy a neki kedves csapatok minél többet kapjanak! Persze a "tuggyuk ki" igen kreativ módon ad neveket az újabb sarcoknak.
F_Viktor
Jol megmagyarazta, ki koran kel, aranyat lel, vagyis milliardok garmadat teheti el a kozpenzbol!
eszegfu
@kisrigó: 19:06 Bizony, én is kiváncsi lennék a felcsuti klub elszámolására! Nálunk tényleg kisgyerekekről van szó és "szaros" -- bár bocs.! -- 5 eFt-ról van szó, ami Felcsutnak semmi, de nekünk sokat jelent... ha soha a büdös életben nem lesznek "klasszisok", de legalább a sportolási, mozgási lehetőségüket ezzel is lehetne segiteni.
yazo64
A képhez:
- Te mondd hogy mi
voltunk az elsők akik stadionfejlesztésben gondolkodtunk a te hangod mélyebb!
(Bűnvadászok c. filmből)
SystemError
Akkor bevallották, hogy fejétől bűzlik a hal...:)
namihami
Miért kellene, kellett ezt indokolni? Hát nem elég, hogy jó a szomszéd? Jó környékre, jó emberekhez ömlik az önkéntesen felajánlott pénzecske.
Hiszen ez a rengeteg felajánló is szeretne pályamódosítani és holnaptól gázszerelő lenni. Neeemmmmm???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.