Hétfőn derült ki, hogy 2017 után megint beugróként rendezünk vizes világbajnokságot idén június 18. és július 3. között. A Magyar Úszószövetség elnöke Wladár Sándor kiemelte, hogy „azt használjuk, ami adott”, de még így is rengeteg pénzébe fog ez kerülni a magyar adófizetőknek. 

A 2017-es világbajnokság szervezői eleinte 25 milliárd forintos összköltségről beszéltek, ez ment fel végül az ötszörösére. Ebben voltak direkt költségek is, mint a 46 milliárdért felhúzott Duna Aréna, a Hajós Alfréd Sportuszoda és a Széchy Tamás uszoda felújítása 4 milliárdért vagy a Császár-Komjádi 3,8 milliárdos renoválása. De építettek ideiglenes szinkronúszó medencét a Városligetbe 5 milliárdért, toronyugró óriástornyot a Batthyány térre 3 milliárdért. Ezek mellett voltak még kapcsolódó infrastrukturális beruházások is, és bár ezekre most elvileg nem kell költeni, a G7 cikke szerint mindezek ellenére kerülhet újabb tízmilliárdokba kerülhet az újabb magyar vizes vb – írja a 444.hu.

Hiába a meglévő infrastruktúra, ismét több tízmilliárdba kerül majd a vizes VB

Az örmény Artur Barseghyan a férfi 50 méteres gyorsúszás előfutamában a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 22-én. MTI/Kovács Tamás

A G7 szerint probléma lehet, hogy most az öt évvel ezelőttinél is sokkal kevesebb idő lesz felkészülni, mert csak 131 nap áll rendelkezésre. És bár most nem kell elvileg építkezni, a cikk szerint nem teljesen igaz, hogy csak azt fogjuk használni, ami már úgyis adott. Mert a sport és közlekedési létesítmények mellé kiegészítő épületeket, illetve rendezvényhelyszíneket kell felhúzni/kialakítani. Idén például a Lupa tónál lesznek a nyílt vízi versenyszámok, így oda és a Margitszigetre is kell majd építeni mobillelátót.

A 2017-es világbajnokság büdzséje végül 107 milliárd forint felett állt meg, ennek a nagy részét most ki lehet hagyni, de a G7 becslése szerint az idei vébére költendő végső összeg így is bőven lehet tízmilliárdos nagyságrendű.

A cikk szerint a szűk határidő miatt is többet kell majd költeni, például szállásra. Öt évvel ezelőtt több mint hatmilliárd értékben kötött le szállásokat a vb akkori szervezője, az árak azóta pedig csak emelkedtek.

Egyelőre az sem világos, hogyan oldják meg a fővárosi közlekedést, mert idén még nem használható a felújítás alatt álló Lánchíd, a hármas metró középső szakaszán is pótlóbuszok mennek egészen augusztusig, és a pesti alsó rakparton is egyirányú autósforgalom lesz a főnyomócső fejlesztése miatt. Mindezek mellett az is hétfőn derült ki, hogy a világbajnokságról a kormány semmilyen formában nem egyeztetett a fővárossal, ők másokhoz hasonlóan szintén a médiából tudták meg, hogy idén Budapesten rendezik meg a vizes vb-t.

Forrás: 444.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@KisTehen: Te mitől vagy ennyire barom ? Gyári hibás vagy,,,vagy képzed magad ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Akkor most lehetne pár szó a Lánchíd felújításához eddig el nem utalt 6 milliárdról?...
namihami
Ennyibe kerül vagy a ""Mészáros (stb) és Tsa"" ennyit fog számlázni? Vajon mennyibe fog VALÓBAN kerülni?
Emmersson71
Nem baj az, ha olcsó, csak drága legyen!
lusta
Miután még az előző vb pénzügyi lezárása sem történt meg, majd ahhoz csapják azt a pár milliárdot. A mostani így majd aránylag óccsó lesz.
Eladott Ország
Tömni kell a haveri oligarchák zsebét, emlékezzünk rá, hogy az előző vizes vb. még az átadás után is drágult, az óriás műugrótoronyt pedig horrorisztikus áron építették és bontották el.
Néro
Nem baj ! Megint sok százmilliárd bevételt hoz majd a köznek. Ja. Nem. Fitymáéknál már csak így megy.
Mert nekik Magyarország az első. De előtte még a zsebük. Alja tróger emberek meg azok is akik támogatják őket. Bármiben !
ómió
Megint lesz valami? Így keresztbe tenni a bolsevik igénytelenségnek!!!? Tényleg "efftársi abcúg"!
telegdilaci
@Emmersson71:Magyarországon érthető okokból minden a Többszörösébe kerűl,az eredetileg tervezetnél! de minek is nekünk ilyen brutális összegbe kerülő Tömegsport rendezvényt szervezni? amikor soha nem látott az államháztartás hiánya!
lampa laz
Talán még az előzőt sem fizettük ki és itt az újabb. Mi fszból lesz pénz rá, újabb hitelből? Ennek a rohadt csutkánynak semmi sem drága, csak nekünk, mert mi fizetjük ki. Ezek a dögök meg csak lopnak.
Clavigo
@KisTehen: Te mitől vagy ennyire barom ? Gyári hibás vagy,,,vagy képzed magad ?
nemkati
Több tízmilliárda kerül, mikor pusztulnak a kórházak, megalázóan keveset kapnak a pedagógusok, az államháztartási hiány az egekben, választás jön új kormánnyal és (NER)rendszerváltással, ezek meg rohannak felajánlani a pénzünket hogy elpancsizzák.

Fogadjunk, jön majd a magyarázkodás, hogy megtérül - mint a vadászati világkiállítás :))) - az idegenforgalomból. Naná, hogy meg! Mészáros újabb milliárdokat spájzolhat be a mangalicájának.
simmering73
@KisTehen: Téged meg visznek a vágóhídra. Végre.
lusta
@Clavigo: A kis bocit elkapta a kergekór.
CsipkeRózsa
@simmering73: 16:20

Úgy tudom, a marhavágóhidat lebontották, műemlék ide vagy oda. A helyét valamelyik nagymenő tulajdonba vette, ötszáztíz lakás épül a területen.
CsipkeRózsa
Az a legnagyobb pofátlanság, hogy a fővárossal nem beszélték meg, mielőtt Orbán igent mondott a megrendezésre! Budapestnek is hozzá kellett volna járulnia az igen-hez.

A közlekedésben pedig óriási káosz lesz.
Clavigo
@KisTehen: Akkot szedd össze magadat,,ne hozz rám szégyent..
Lepényleső
...nem inkább; az eset kapcsán ismét több tíz milliárd tűnik el nyomtalanul,- ha egyszer egy üzlet beindul?
telegdilaci
@Horizont: Valakinek nagyon megéri hogy ekkora infláció és Államháztartási hiány ellenére képesek megrendezni elszórni újabb 10-milliárdot! és képesek az hazudni hogy nincs korrupció!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.