Bene Lászlót 1994-ben négy gyilkosságért ítélték el. Kedden (ma) a bíróság úgy döntött, hogy feltételesen szabadon bocsátja. Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezett – írja a BorsOnline.

 – Az ügyész fellebbezett, így az ítélet nem jogerős. Nyolc-tizenöt napon belül jogerős lehet, ez után szabadulhat ki ténylegesen védencem – mondta a jogász, aki szerint Bene László a saját lábán szeretne megállni.

Bene László társával, Donászi Aladárral öt év alatt 40 millió forintot rabolt, és négy embert ölt meg. Donászi korábban egy rendőrt is megölt, majd 1992-ben közösen rabolták ki a Skála pénzszállító autóját. Egy egyetemista kocsikísérőt megöltek, a sofőr megsebesült. Ugyanebben az évben Sárszentmihályon tartottak lőgyakorlatot, megzavarta őket két vadász, akiket szintén megöltek.

1994-ben fogták el mindkettőjüket, két évvel később ítélték őket életfogytiglanra. Akkor ez húsz évet jelentett, ami 2014-ben járt le. Akkor öt évvel meghosszabbították Bene büntetését.

Az étel elfogadható, a biztonság kiváló, mindig van kihez szólni. Nekem bejött a böri

– fogalmazott korábbi börtöninterjújában Bene, aki tíz évig magánzárkában raboskodott, amit saját bevallása szerint imádott. Akkor kezdték el felkészíteni a szabad életre, akkor került egy tízfős cellába, csupa gyilkossal együtt.

Bene ügyvédje, Soltészné dr. Nagy Katalin a Borsnak nem szeretett volna nyilatkozni, mint mondta, legutóbb éppen a nagy sajtófigyelem miatt nem engedték szabadon védencét.

Azért vagyok itt, mert a bűntársammal tíz embert megpisztolyoztunk, ebből négy meghalt. Ha újrakezdhetném, akkor is ugyanezt csinálnám

– mondta korábban Bene László.

A 66 éves férfit 1996-ban ítélték el társával. Tetteikért ma tényleges életfogytiglan járna. Bene 2019-ben mindenképpen szabad ember lesz.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Nem is értem miért nincs halálbüntetés vagy az életfogy. legyen tényleges életfogy.!!!
Ott fogja folytatni ahol abba hagyta.:-(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kerekkocka
Saját lábon fog állni !!! Megy a fidessbe biztonsági embernek ! Ott a helye a gyilkosoknak
Mobil123
Nem is értem miért nincs halálbüntetés vagy az életfogy. legyen tényleges életfogy.!!!
Ott fogja folytatni ahol abba hagyta.:-(
bakegya
Nem ő az egyetlen aki szabadon járhat kelhet-ő leülte a rá kiszabott büntetést-de VÁRADI ANDRÁS,VEISZ TAMÁS ÉS A TÖBBI GYILKOSÁT MIOR ISMERHETJÜK FEL POFÁRA???
HakapesziM
Megdöbbentő. Emlékszem az ügyre, elég nagy pofája volt még a börtönben is, mikor valami interjút készítettek vele. Nemsokára ismét köztünk jár, köszönjük.
wpym
A liberális uniónak köszönhetjük a halálbüntetés hiányát. Jobb helyeken nem sokat költenek az ilyen elemek eltartására, nemhogy szabadon engedjék!
dr. prédikátor
Ez aztán szép!!!Kíváncsi vagyok hogy szabadulása után mikor fog újra gyilkolni! mert hogy fog abban biztos vagyok!!!
nezelodo
@dr. prédikátor: Akkor fog ez is leszokni a korábbi szokásairól, (a megpisztolyozásról), amikor a macskák vegetáriánusok lesznek.
verum
@wpym: - a halálbüntetés hiánya igen sok ártatlanul elítélt embert mentett meg.
Aztán meg az illiberális jelen kormány engedi nyakunkra ezt a gyilkost. Megtette már a baltás gyilkosnál.
Szóval másutt keres az okokat, gondolkozz kicsit!
wagabund
nagy összegben fogadnék, hogy már megkereste egy élelmes újságíró, aki tisztes jutalékért olyan könyvet ír e kedves emberről, hogy kajálni fogják a népek...csak meg kell egyezni.

aranybánya az ilyen príma múltú ember...
Cicamama55
22 év a négy ember életéért-köztük egy rendőrért, a rablásért... 5 év egy ember életéért? Stadler mennyit ült, holott semmilyen erőszakos bűncselekményt nem követett el. Meglátszik, hogy hazánkban a törvények is a pénz körül forognak, az emberi élete értéktelen...
1magyar
1994-ben még ítélhették volna halálra is? Nem? Csak a bírók már akkor is ökrök voltak.
csa-csa
@verum: egy ártatlanért is kár persze, de azért olyan sok ártatlan nincs a börtönökben!
csak elvétve tévednek akkorát, (meg persze ott a bűnbak kérdés) hogy kivégeznek valakit ártatlanul.
verum
@csa-csa: - össze tudod számolni, hogy nálunk hány téves ítélet volt gyilkosság ügyben?
Ahogy emlékszem, szinte mind...
A halálbüntetést meg csak gyilkosság miatt igazságos szerintem. Ártatlan ember tényleg nincs, de ha így vesszük, akár téged is ítélhetnének valami miatt halálra, ami nem gyilkosság, nem?
verum
@1magyar: - felületes vagy - a halálbüntetést 1990-ben törölték el. Nézz utána, mielőtt valamiben véleményt alkotsz.
Nem lennél jó bíró!
csa-csa
@verum: Te össze tudod számolni? szinte mind? ne túlozzunk!
bencemacska
Már aláírta a Fidesz székház őrzésére szóló biztonsági őri szerződését? Vagy még alkudozik a nagyobb bérért?
verum
@csa-csa: - nagyon ritkán fogják el a tényleges gyilkost. Nem tűlzok.
Toby
Pont egy ilyen verebet nem kellett volna, de legalább megvan már a következő, ismeretlen 94 éves osztrák gázoló !
Lepényleső
A négy áldozatot mikor engedik szabadon?
cs.n.
Ez lesz neki az igazi büntetés, ha a sitten olyan jól érezte magát. Aztán hátha "megpisztolyozza" valaki őt is, mondjuk egy Kalasnyikovval.
lampa laz
Aki nem bánta meg a bűnét és újból megtenné azt hogy lehet visszaengedni a társadalomba? 22 év után 65 évesen képtelenségnek tartom a kinti életre. A folytatásba bele gondolni is rossz, mert szarabb az élet mint amikor lesittelték.
eugen4402
Jól látjátok, példátlanul kegyetlen döntés lenne, ha ezt a békés (négyszeres) gyilkost kilakoltatnák a sittről, ahol olyan remekül érezte magát. Kemény büntetés vár rá a rácson kívül, itt bizony a saját lábára kell állnia, teste verítékével megfizetni a napi betevő falatra valót. Majd most százszor is megbánja a bent tanúsított jó magaviseletét.
verum
@eugen4402: - szerintem nem fog izzadni. Megint rabolni fog, meg gyilkolni.
eugen4402
@verum: Biztos vagyok ben(n)e... Ahhoz ért, és ha lebukik, teljesül az álma: visszakerül a kedves, meleg cellája meghitt magányába. A törvények adta büntetésnek nincs visszatartó ereje az ilyen bűnözők számára...
verum
@eugen4402: - sajnos a halálbüntetésnek sincs visszatartó ereje. Akkor is voltak gyilkosságok, mikor kötél járt ért.
A tényleges életfogytiglan kellene, hogy ne jöjjön ki amíg él a börtönből szerintem.
Csak hát, gondolom a börtönök is zsúfoltak, meg börtönőrök sem tolonganak...
eugen4402
@verum: Szerencsére személyes tapasztalataim nincsenek ebben a témában, de nekem is hasonló véleményem van, egy apró megjegyzéssel kiegészítve:
Megrögzött bűnözőktől is meg lehet szabadítani a "túlcivilizált" társadalmat egy kis bábszínházi akcióval. Lásd: Baader-Meinhof csoport a BRD-ben.
satan
Még a történetet sem ismeritek ezek szerint. 65 évesen nem fog vissza esni.
Turok
@verum: Így van, a börtönök is zsúfoltak, meg kevés a börtönőr, na meg nekünk kell eltartani ezeket a mocskokat. Szóval halál minden gyilkosra.
verum
@Turok: - alapvetően egyetértek.
A gond csak ott kezdődik, hogy az ítéletek sokszor tévesek és nem az igazi gyilkost sújtja.
Szerintem egyébként aki, akik tévesen ítélnek valakit halálra, azok szintén gyilkosok és halált érdemelnek.
Yoda69
Gondolom azert, mert holnaptol a Fradi Securityben kezd.
sokanvagyunk
Talán a paragrafusgyűjtemény mellett az értelmező szótárt is érdemes lenne olvasgatni és nem jogászkodni az értelmén.
csa-csa
Ja! "Azért vagyok itt, mert a bűntársammal tíz embert megpisztolyoztunk, ebből négy meghalt. Ha újrakezdhetném, akkor is ugyanezt csinálnám"
Amerika sok államában és szerte a világon ezért a tettéért villamosszék, de a kijelentéséért úgy még 500 évet kapna ez a rohadék!
Ez úgy fog gyilkolászni ha nem tetszik valami mint a pinty! gondolom állást - ha csak nem kijelölt cégnél - tuti nem kap sehol! már ezért is betörni és mindjárt gyilkolni fog napokon belül. Belegondolni is kiráz a hideg!
Turok
@verum: Gondolom, Bene esetében megalapozott volt a bűnössége. Ilyen esetekben halál.
verum
@Turok: - személyre szabott törvény sajnos manapság lehetséges.
Én még abban nőttem fel, hogy a törvény mindenkire egyformán vonatkozik. Tehát vagy van halál büntetés és akkor ártatlanok is meghalnak, vagy nincs és akkor gyilkosok szabadulnak ki.
Számomra nincs több lehetőség, de bízom honatyáinkban, hogy a maguk malmára hajtják ebben is a vizet.
nemjoezigy
Ha már szabadon engedték, és a testvérénél él, és nem tud dolgozni, mert nem kap munkát, tehát nem lesz két főre megélhetésük, akkorra legalább adtak volna egy lehetőséget az önkéntes visszamenésre a börtönbe, hogy nem "kelljen" a megélhetéséért újra bűnöznie.
Becsületes embereknek sincs XXl. századi emberhez méltó megélhetése, KÖSZÖNET AZ ORSZÁG VEZETŐINEK A JAVAK ELOSZTÁSA MIATT!, akkor mekkora lehetősége van egy ilyen hátrányos helyzetű embernek?
A társadalom önvédelme miatt kellene megadni ezt a lehetőséget!
agnes200
Én azt gondolom, hogy a normális társadalom védelme fontosabb kellene, hogy legyen ilyenkor, mint az a humanitáriánus szempont, hogy egy ilyen embernek megadják az újrakezdés esélyét. Ha nem bánta meg a tettét, akkor nem fog itt megállni. Utólag akarunk majd sajnálkozni, hogy "jajj, hát nem gondoltuk volna, hogy újra gyilkol"? Hány embernek kell még meghalnia, hogy ez az egy kint szaladgálhasson? Nem ez lenne a bírák felelőssége, ezt jól megítélni?
Igen, vannak, akiket vissza lehet engedni a társadalomba, de nem mindenkit! Ezt nagyon gondosan kellene mérlegelni!
Mangu
Egyértelmű, hogy a jogszolgáltatás kiszorította az igazságszolgáltatást, mely, bár mely szomorúan hangzik, büntetendő cselekmény, ha valamelyik hozzátartozó az elkövetéssel azonos mértékű elégtételt venne.
Mangu
@agnes200: Kiket lehetne visszaengedni a gyilkosok közül? Szerinted az ilyenekre a Társadalomnak szüksége van? Egy vagy több emberélet kioltása letudható 20 évvel, plusz az adófizetői kiadásokkal?
agnes200
@Mangu: Én szerinem van, aki valóban megbánja a bűnét. Azokat nem kell/nem szabad életfogytig bezárni. Azt persze én sem hiszem, hogy sok ilyen lenne a gyilkosok között. És én is - mint írtam - a társadalom védelmét a gyilkosok jogai elé helyezném. Egyszerűen ez a fontosabb.
Mangu
Ősi japán példa: " aki valóban megbánja a bűnét" - kövessen el harakirit, hogy ne legyen lehetősége legközelebb bűnt elkövetni a "Társadalom" ellen.
puki
Ismerünk már olyat aki a saját lábán áll
vukkocska
Sajnos nem a bíróval fogja kezdeni, mert neki hálás a kiengedésért. Miért kell lehetővé tenni ismét számára a gyilkolást? Mert nem önvédelemből ölt, hanem mámorból.
Designer
@Mobil123: LE KELL LŐNI, AHOGY KILÉP A BÖRTÖNKAPUN!
kamazuka
A hazai törvénykezés a jogalkotás csődje!

Remélem, családom közelében nem tervezi új életét!

Az lesz az utolsó napja!
r2d2
Másodfokon hatályon kívül helyezte az ítélőtábla a feltételes szabadon bocsátását!!!
r2d2
@Horizont: Ott! Bemondta a rádió ma délután...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.