Bajban vagyunk, ki akarunk kerülni, ez pártfüggetlenül mindenki érdeke - mondta Iványi Gábor, metodista lelkész, a csoport egyik alapítója. Jövő vasárnap tartják a Demokratikus Kerekasztal (DEKA) plenáris alakuló ülését. Közvéleménykutatók, politikai kutató intézetek, szociálliberális sajtóorgánumok, közszereplők, gondolkodók és baloldali pártok delegációi a meghívottak. Kérdésünkre elmondták, a nevek még nem nyilvánosak, de "az elit krémje" mind ott lesz.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

124 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Kérvényezzen az ország mint a bolgároknál és a románoknál egy független uniós korrupció ellenes kivizsgálást, 10 évre visszamenőleg. Amelyik politikus állva marad és átesik az ügynökvizsgálaton az jelentkezhet képviselőnek. Rögtön nem lenne 2/3.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Erdekes egybeesesek: marcius 15.

Me'g megmutathatjuk, hogy mire vagyunk kepesek - talan ez az utolso lehetoseg a kiugrasra. Jobb lenne igy, ver nelkul, szakertok bevonasaval.

Mar csak azt nem ertem, miert kellett EDDIG varni?
kakaósbögre
a személyes véleményem az hogy a félreállítás nem megoldás.amíg van-mondok egy számot-1- 2millió vakhitű szektatag addig problémát okozhat.én azt hiszem hogy a kőtörő szakmunkási állás valamely kőbányában-mondjuk Recsken-megoldaná a problémát.
karma1
@kakaósbögre: A felreallitas szerintem sem ugy tortenne, hogy "orban elvtars, holnaptol nem kell bejonnie a Parlamentbe", hanem nagyon szigoru, mindenre kiterjedo bunugyi vizsgalattal egybekotve, ami egy csomo lehetseges elkovetett buncselekmenyt takarhat: kezdodhetne mondjuk a hazaarulas, nagy ertekre torteno sikkasztas, csalas, bunszovetkezetben elkovetett gazdasagi buncselekmeny, kozokirat hamisitas, adocsalas, es meg jonehany pontban, nem megfeledkezve a csalad- es baratok, munkatarsak nevere atjatszotott vagyonrol, stromanok reszere atadott vagyonrol.
Termeszetesen mindennek nyilvanosan kell megtortennie, ne hivatkozhasson sem mentelmi jogra, sem a diplomaciai serthetetlensegere, mert nem a sajat fizetesevel jatszadozott, hanem kozpenzek elsibolasarol, emberek fizikai es mentalis tonkretetelerol van szo. Nagyban jatszott, a bukasanak is nagynak kell lennie.
GeoCravker
Ez az ellenzék. Ami így vesztette el tudatosan a választást?
endresy.blogspot.hu/2014/04/kasszandrak-neveben.html
és
endresy.blogspot.hu/2014/04/orbania-kasszandrai-neveben-ii.html

Na ne vicceljenek kérem.
Ez az uj fegyver? Halálra röhögtetik a kormányt?
karma1
@kakaósbögre: Ja, utana kis testmozgaskent johet a kobanya!...:o))))
karma1
@GeoCravker: En nem egyszeruen az ellenzeket latom elobujni most, hanem olyan, eddig ismeretlen eroket, akik a civil tarsadalombol jonnek, tudosok, szakertok, tanarok, orvosok, mernokok, akik - bocsass meg a kifejezesert - de eddig lesz@rtak, mit csinal a kormany, mert ok NEM politizaltak eddig, de most eljott egy pont, amikor MUSZAJ lepni valamit... (Mindig van egy ilyen pont, csak sosem tudjuk, mikor, mi veri ki a biztositekot. En nem mertem volna megeskudni, hogy az internetado ekkora balhet csap, elobb voksoltam volna arra, hogy a 2012. marciusi Ader-fele 4. alapkatyvasz modositas , a demokracia megszunte utan todul az utcara megallithatatlanul a nep. Nem igy tortent, sot... mint tudjuk azota...)
hetöndöe
Iványi jó szándéka felől semmi kétségem sincs de maffiózok ellen szép szóval,észérvekkel harcolni felesleges,sziszifuszi munka.Demokratikus keretek között ez a kormány nem leváltható,ezt kéne tudomásul venni.
karma1
@hetöndöe: Oke, igazad van! De akkor HOGYAN valthatok le? Valakinek el kellene vinnie a balhet, es egy golyoval kiloni orbant, hogy utana mindenkinek MUSZAJ legyen szint vallania a partallasat es az elveit illetoen?
hetöndöe
@karma1: Hát lennének ötleteim de nem publikus.:-)))
kkalman
Demokratikus kerek asztal? Volt már valami hasonló, ellenzéki kerek asztal néven, és láthatjuk, mi lett belőle. Sikerült egy mini diktátort összehozni! Lehet, most ismét azok ülnek a kerek asztalhoz, akik annak idején is ott ültek. Még nem nyilvános a névsor, nem tudhatjuk kik ülnek le megbeszélni Orbán félreállításának lehetséges módozatait. De nem csak Orbánt kellene félreállítani, hanem az egész korrupt bandát, akik az elmúlt 25 évben a hatalom közelébe kerültek.
kakaósbögre
@karma1: ha már tárgyalás akkor valami olyan gyorsított mint ami Nicolae és Elena Ceausescu esetében már bevált. :)
karma1
@kakaósbögre: En is mindig ezt hozom fel peldakent...:o)))))
karma1
@hetöndöe: Jo, ird meg privibe!...:o)))) Valaszolok ra!...:o))))))
coni
Kérvényezzen az ország mint a bolgároknál és a románoknál egy független uniós korrupció ellenes kivizsgálást, 10 évre visszamenőleg. Amelyik politikus állva marad és átesik az ügynökvizsgálaton az jelentkezhet képviselőnek. Rögtön nem lenne 2/3.
karma1
@coni: Bar lajkoltalak, mert igaznak tartom, amit irtal, ki volna MA az a "fuggetlen", aki vizsgalhatna a vezeto politikusok multjat? Es nem csak az elmult 10 evrol volna szo, -SOT! Inkabb 25, hiszen a jelenlegi kormany 25 eve alapozta meg az akkori viszonyok kozott a zavarosban halaszva a mostani posztjat!
En mindig azt mondtam erre, hogy - mivel unios tagallam vagyunk - az Uniobol kene (persze a magyarokkal karoltve!) egy teljesen fuggetlen bizottsagot felkerni erre a munkara. En kb. egy Hagai Birosagra gondoltam, ahova minden unios tagallam fordulhat jogorvoslatert.

Nem veletlen, hogy az atvilagitasi torveny vegrehajtasatol minden '86 utani kormany odzkodik, tologatjak, fiokba teszik, mert ha azt vegig kene csinalniuk, mindenkirol kiderulne egy es mas. Nana, hogy nemhogy 2/3, de 1/3 se lenne a nepszerusegi mutato...
karma1
@coni: Bocsi, hulye voltam, elneztem a hsz-ben az "unios" kifejezest... Jol meg lettek dongetve a nyitott kapuk...:o))))) Bocsiiiiii...:o))))
GeoCravker
@karma1: Egyelőre a "civilnek" tekintet tüntetések lecsengőben. A muszáj lépniből legfeljebb a lelépés látszik. S végtelenhiteltelen szervezők.
Desischado
Demokratikus úton ez a banda nem fog távozni. De valaminek el kell indulnia, mert ez nem mehet így tovább! Karmával értek egyet, de szerintem sem fognak maguktól, szépszerével eltakarodni! De érik már a bukásuk napja!
nemjoezigy
@karma1ma, 00:22: "...Nem véletlen, hogy az átvilágítási törvény végrehajtásától minden '86 utáni kormány ódzkodik, tologatják, fiókba teszik, mert ha azt végig kéne csinálniuk, mindenkiről kiderülne egy és más. Nana, hogy nemhogy 2/3, de 1/3 se lenne a népszerűségi mutató..." Ebből semmit nem szabadna engedni, + az új, NÉP és ORSZÁG érdekében hozott törvények hozása.

A cikkből: "Közvélemény-kutatók, politikai kutató intézetek, szociálliberális sajtóorgánumok, közszereplők, gondolkodók és baloldali pártok delegációi a meghívottak." na ettől félek. Ilyen 'kulturálisos' összetételű társaság már döntött a sorsunkról. Ennek 'élvezzük' a következményeit. Sehol egy dolgozókat, alkalmazottakat képviselő személy.
Ez pont olyan, mint a jelenlegi kormányban a milliárdosok megmondják a szegényeknek, a munkanélkülieknek hogyan éljenek a majdnem semmiből, vagy az orbán megmondja az árvíznél mit kell csinálni, vagy a hoffman elrendezi az oktatást, vagy a pintér és a közbiztonság viszonya, vagy a hende eredményei a seregben, vagy a balog-semjén szociális-vallásügyi páros munkássága.
Csak rosszra vezethet.
karma1
@nemjoezigy: Ennel jobban nem is lehetett volna szemleltetni, mi is a problema!...:o))
Igen, az Antall kormany csupa elvont szemelybol allt, akik papiron mindent tudtak, csak a kivitelezest k@rtak el.
Mi nem vagyunk olyan szerencsesek, mint Lech Valensaval a lengyelek, akinek - munkasember letere- nagyon sok esze, szervezokepessege, becsulete volt.
A mai magyar munkasosztalynak nincs egy kiugro szemelyisege.
eszegfu
@karma1: @nemjoezigy: Alapvetően egyet tudok érteni a hsz-kal... Azt látjuk, hogy a tüntetéseken felszólalók többé-kevésbé el tudják mondani egy konkrét üggyel kapcsolatban a véleményüket. De nem érzem azt, hogy valaki is "összefogná" gondolataikat és egységbe tömöritené. Kell egy "elvi" meghatározása a dolgoknak, és ez akár a "kerekasztal" személyei is lehetnek és kell a gyakorlati megvalósitás is.
Pl. a tüntetőkből kerülhetnének ki, akiknek jó a szervezőkészsége, vagyis jó végrehajtói lehetnek az elveknek. Ha csak a törvényeket nézem: ott is először leirják a törvényt és ehhez rendelnek egy végrehajtási utasitást. Én csupán érzem: nincs minden rendben M.o-n, de nem tudom olyan összeszedetten elmondani, leirni, mint akár Ferge Zsuzsa, akár Tamás G. Miklós. Persze ez csak az én véleményem és nem is biztos, hogy igy van...
dr. prédikátor
Megint csak megy a szófosás! Ugyan kérem! addig amig ilyen tesze tosza módra fognak hozzá addig itt nem lesz semmi változás! tudomásul kell venni hogy ez a gerinctelen ,naplopó tolvaj banda magától nem fog eltünni a süllyesztőben! Valami kézzelfogható dolgot kell csinálni, és akár erőszak utján is el kell zavarni a jelenlegi kormányt! ne gondolja senki hogy ezek az ingyenélő "politikusok" majd maguktól feladják az eddigi életvitelüket és ott hagyják a húsosfazekat!!!Az nem megoldás hogy vonulgatunk meg jelszavakat skandálunk, hanem akár egy népfelkeléssel is el kell zavarni őket!ha kell akkor véráldozattal is.!!!
silber13
@m.macskosz: A facebookon nincsenek modik? Ezek szerint...
simmering73
Már rosszul kezdődik. Nem Orbánt kell félreállítani, hanem az egész fideszkdnp rákos daganatot kell kiírtani az ország testéből.
panellproli
@kkalman: Iványi Gábor személye szerintem garancia ,hogy feddhetetlen,értelmes és megfelelő szociális érzékenységgel bíró embereket verbúvál egybe,akik mögé felsorakozhat a még szedett-vedett kiforratlan tiltakozók tömege.És akkor kész a kormány bukása.
kamazuka
Bocsi!
Nem érzitek,hogy az embereknek az elit krémjéből már elegük van?
m.macskosz
@silber13: Ha lennének, a hozzászólók 90 %-as röpülne.
kamazuka
Én egyetlen kerekasztalról tudok ,hol az elmúlt 25 év zsiványságában közös megegyezés történt.
Lakitelken volt!

Aki ott volt!
Hallgat!
Hofipisti
@karma1: "az Uniobol kene (persze a magyarokkal karöltve!) egy teljesen független bizottságot felkérni erre a munkára." Ezt hívták Tavares -jelentésnek, igaz, ők csak az uniós Orbán-időszakkal (2010-től) foglalkoztak. Az is megtöltött egy dossziét!
mate03
@kakaósbögre: Kistarcsán keményebbek a kövek!
silber13
@m.macskosz: 8:59-re : Várjuk meg a márciust. Mert ahogy mondani szokik: Nem zörög a hogyishívják, ha az izé nem fújja!
iteo
Diszlexiával úgy olvasod a hír címét hogy fel kell akasztani.
silber13
@simmering73: 9:21-re : Elég eltávolitani a csúti szirti vízilovat, mert a z őt követő 1/4 év alatt a pártja amúgy is szétcincálja magát Mert nézd csak meg miféle önjelöltek kezdenek torzsalkodni, egymást kinyírni egy remélt hatalom miatt...Felszámolják önmagukat.
human
Szerintem az ellenzék nagy hibája, hogy a településeken nem aktiválja magát. Azt hiszik, hogy elég a kamera elé állni Budapesten és már jönnek is a szavazatok. Ha ez így lenne, akkor nem nyert volna 2010-ben a fidesz. El kell érni az embereket a lakóhelyükön személyesen és ez bizony munkával jár és sok aktivista kell hozzá, ehhez pedig jól szervezett ellenzéki hálózat. A legnehezebb ebben megtalálni azokat az embereket, akik szervezésre alkalmasak és hajlandók saját idejüket feláldozni a cél érdekében.
nemkati
@mindenki: Nem kéne azért ennyire fanyalognotok.

Mindenkinek az a baja, hogy
1. nem történik semmi
2. az ellenzék nem tud összefogni
3. az ellenzéknek nem kéne összefogni
4. az ellenzéki pártok is mind leszerepeltek
5. nem lehet a pártokban megbízni
6. a civilek t@ketlenek
7. senkinek nincs semmi használható programja

Nos, a helyzet az, hogy rengeteg program készült, csak nem olvassuk el. Amikor a jelenünkről és a jövőnkről van szó, akkor ez elengedhetetlen. Már annak, akit ez egyáltalán érdekel. Most nem arra a programra gondolok, hogy "folytatjuk" a gazemberségeinket.

Egyszerűen nincs más lehetőség arra, hogy ez a bűnbanda eltakarodjon a hatalomból, hogy mindenkinek, aki látja a tragédiát, össze kell fogni, civilnek, ellenzéknek, mindenkinek. És most ez történik. Ahelyett, hogy itt jónéhányan siránkoznak, örülni kéne neki, hogy valami értelmes dolog elkezdődik, és támogatni kéne őket javaslatokkal, ötletekkel, ha kell, bírálatokkal. Akinek internet elérése van, annak ez nem is olyaan nehéz. Elég volt abból, hogy ez meg az nekem nem tetszik, és kimegyek az utcára világgá kiáltani, de ha másnak se tetszik, aki történetesen valamilyen szervezet, vagy párt, az oda ne jöjjön. Vegyük már észre, hogy irtó nagy bajban van az ország, és minden nappal, amit 0rbán és gazember társai a hatalomban töltenek, egyre nagyobb bajban leszünk.
73
Most már az a tét,hogy a megcsömörlött,passzív választókat.Vissza lehet-e hozni a politikai"életbe".Ha igen,akkor van remény(mert az hal meg utoljára),hogy egyszer tényleg emberi központú demokrácia legyen kis hazánkba.Ha ez nem valósulna meg,akkor váltakozni fog a rákosi és szálasiféle"demokrácia"országunkban.
Csizmás Kond
Demokratikus lószar. Egy demokráciában mindenkinek van helye és mindenki odafér az asztal mellé.
kakaósbögre
@mate03: egykutya,csak legyen bekamerázva és legyen kommentelési lehetőség.
elképzelem:láttad hogy tökön vágta magát azzal a csákánnyéllel? vagy:figyejjé má' mekkora bunyót rendez a Ráhelke meg a Rogánné azé' a fél kikó kenyéért! :D
simmering73
@Csizmás Kond: Egy demokráciában! De nem Magyarországon.
nemkati
@Csizmás Kond: csak az nem veszi észre, aki nem akarja, hogy ebben az országban már rég nincs demokrácia.
Csizmás Kond
@nemkati: ...szerintem meg épp az a demokrácia amikor mindenki akarhat de csak az viheti véghez akit odaszavaznak...
Az önjelölés nem demokrácia...
nemkati
@Csizmás Kond: Akkor elmondom, amiről eddig nem tudzál, nem hallottál: a Fidesz becsapta az embereket. 0rbánnal az élen hazudott éjjel, nappal meg este 8 éven keresztül arról, hogy az akkori szocialista kormányok bűnözők, csalók, és tönkretették az országot, és hogy ők ennek véget vetnek. Az igazság azonban az, hogy bár voltak köztük bűnözők és csalók, de közel nem annyian és annyira, mint az őket követő Fidesz-KDNP kormányban. Az országot pedig ezek tették tönkre, nem a szocialisták.

A Fidesz, 0rbánnal az élen hazudott a választási kampányában arról, hogy mit fog tenni. Hazodott 2010-ben, és hazudott 2014-ben, és félrevezette a választókat. A 2. 0rbán kormány alatt pedig úgy változtatta meg a választási törvényeket, hogy az ellenzéknek esélye se legyen leváltani őket. Csalással került hatalomra. Így aztán érvénytelen az odaszavazásotok.
Csizmás Kond
@nemkati: Erről inkább ne vitatkozzunk...:)
Az ilyen jóakaratú bebeszélés annak esetleg elhihető aki csak a térképen tudja hol van Magyarország...
...a hazugság akkor a legnagyobb bűn amikor azt átértelmezve a magad számára igaznak véled...
tivoli
Az is a demokrácia vívmánya, hogy akárhonnan jött gyütt-ment ember különféle tömörülésekbe tömörülhet, s ha elég hangosan szidja amit sok ember hallani szeretne, máris meg van a megfelelő számú támogató. S ha ez megvolna, lehet magukat bejegyeztetni, s az államhoz fordulni apanázsért.
Na, ezek a megélhetési, hulladék "politikusok".
JAJMÁR
@human: 10:40 Igaz, én is ezt szajkózom, egyszer remélem, meghallják :) Hiába ül össze a kerekasztal, és hiába mondana le esetleg a kormány, az emberek támogatása, szavazata nélkül nem állhat fel másik kormány ! Még szakértői kormányzat sem.
Sokkal többet kellene foglalkozni a baloldali pártoknak a vidéki emberekkel, de én még a fővárosban sem látom, hogy nagyon mozgolódnának.

Nem értem, miért nem szerveznek ők tüntetést, mondják el címszavakban mi a rossz, mit csinálnának másként ! Sokszor ! Ahogy a Juhász teszi.
Azt sem látom, hogy nyilvánosan mellé állnának, inkább úgy tűnik, hogy kivárnak... ha veszít, ott hagyják egyedül. Ha majd nyerésre áll, melléállnak .
Haragszom a baloldali pártokra, ők az oka a választás elvesztésének, és még mindig azt látom, hogy várják a sült galambot, mert azt hiszik, ők megérdemlik.
Pedig teljes erőbedobás, az önérdek háttérbe szorítása nélkül ezek a pártok eltűnnek a süllyesztőben és meg is érdemlik.
patyuka
Nem értem a fanyalgókat, a mindentagadás nem visz előre.

A tüntetéseken nem lehet stratégiákról/taktikákról vitatkozni, ott a szónokoknak már a kijegecesedett, a karakteresen, tömören, egyértelműen és közérthetően megfogalmazott célokat és cselekvési terveket/módozatokat kell a tömegekkel elfogadtatni.
Ezekhez viszont kell a vélemények és a szándékok ütköztetése, hogy formálódhasson végre valami közakarati minimum, azaz a közös elvi platformhoz kell egy demokratikus kerekasztal!

A "civilkedés" parlamentáris demokráciában fából vaskarika. Csakis teljes összefogással képzelehető el egy "békés" kormánybuktatás.
Minthogy nem életszerű azt hinni, hogy a tüntetéseken az afféle civilek alkotják a többséget, akiknek nincs pártszimpátiájuk, ezért eddig nem is szavaztak, nem sok értelme lenne új párt/pártok szervezésén agyalni és ügyködni.

Nincs idő ilyen eredőjű és célú időhúzásra, mert nem látni, hogy az "újarcok"
többségükben annyira fiatalok lennének, hogy a politikai "ártatlanságukkal" joggal kérkedhetnének.
És akkor mit csináltak eddig, s ha semmit, akkor miképp és miért is neutralizálták magukat? Hová tegyük továbbá a Vágó Gábor-féle "civileket"? Megint előjön 'azénkommunistámjókummunistaatiedviszontgazaember', csak civilként címkézve és súlyozva?!

Úgy hiszem: a céltudatos haladáshoz éppen a kirekesztőket kell kirekeszteni, hogy leülhessenek végre ahhoz a bizonyos akármilyen alakú asztalhoz...
spu00
Senkinek semmi sem jó, de hogy a jót miként lehet elérni azt senki sem tudja, csak a kritika, az megy. Nem veszik észre, hogy nincs egy olyan gazdasági szakember az ellen táborban, aki azt mondaná, hogy ezt nem így, nem ezt az eredményt, hanem jobbat el lehetne érni az én, vagy a mi elképzeléseink szerint.Ebben az országban mindenki tudja, hogy kellett volna berúgni azt a helyzetet, de adott esetben a 16-ig sem tudna elfutni. Akkor most miről beszélnek? Egy ország amely béka alatt volt 1989-ben, miből akar Osztrák fizetést, jólétet? Nem tudják, hogy a szovjetek 45 évig itt voltak, mindent leromboltak ez idő alatt, anyagilag, emberileg. Azt hiszik, hogy ott lehet folytatni, ahol a nyugat állt, áll? Azért nagyon sokat kell dolgozni, tűrni, elviselni, megérteni, támogatni, de ezzel szemben mi folyik itt, támadás, lehúzás, pocskondiázás, s utána nagy csodálkozás, MIÉRT VAN EZ ? Mi mást érdemelnénk, de miért?
nemkati
@spu00: Rengeteg szakember elmondja mindenfelé, hogy mivel mi a baj, vagy hogy kéne másképp, csak éppen ha nincs pozícióban, akkor mehet az ötleteivel a sóhivatalba. Ez a kormány majd pont meg fogja hallgatni a kívülről jövő javaslatokat!
karma1
@tivoli: Nyuszika, na ne mondd, hogy a fideSS annak idejen nem igy kezdte?! MINDEGYIK part IGY kezdi, de minden partnak bizonyitani is kell az eletrevalosagat azzal, hogy veghez is viszi, amit iger.
A fideSS egy unikum ebbol a szemp ontbol: nincs meg egy olyan part a tortenelemben, akire 3x szavaztak egymas utan annak ellenere, hogy a meghirdetett politikai igereteit sajat maga sz@rja le, es fordul 180 fokot elfele a sajat programjatol, menetkozben kitalalva sokkal nagyobb baromsagokat, mint pl. Gyurcsany vagy az Antall kormany hirdetett meg.
karma1
@panellproli: A profeta szoljon Beloled...:o)))
tivoli
@karma1: ma, 20:51
Na persze. Mindegyik így kezdte. Mondod Te.
Csakhogy mostanában mindegyik úgy kezdi, hogy el kell zavarni a kormányt, de cserébe nem nyújt alternatívát, hogy pl. hogyan. Na és akkor itt lóg ki a lóláb, hogy csak egy újabb megélhetési társulás. Egy, a sok száz közül.
spu00
@nemkati: Ha nem vette volna észre O.V előtt volt 3 kormány, akkor gondolom, hogy elmondhatták , elmondták. Talán írja meg ezen eredményeket, amit O.V csak elrontott. Tudja egy ország az adott gazdasági eredmények alapján tud csak tovább fejlődni.Meséljen a 3 kormány gazdasági eredményeiről, melyek jobbak, mint a jelenlegi. Nem kell sokat írni csak számokat. Tudja , infláció, államháztartási hiány, államadósság, társasági adó, reálbér, nyugdíj, minimálbér, adókedvezmények, MNB eredmények, deviza kitettség alakulása, pénzügyi elfogadottság, talán ennyi is elég lenne, ha válaszolnának. Talán még a kamat szint is érdekes lenne. Hajrá, hozzanak kellemetlen helyzetben, de csak valós számokkal.
nemkati
@spu00: Ennyi számot nem fogok összevadászni, de jól látod (én itt tegeződök mindenkivel, veled is ezt teszem), pont ezekben az adatokban az 0rbán kormány baromi rosszul teljesít az előzőkhöz képest. És ami most a legnagyobb őrület, ez az iszonyat sok korrupció és lenyúlás - már nem pár milliós, hanem milliárdos méretekben -, na hát ez kenterbe veri az összes előző kormányokat és nem csak a magyarországiakat, hanem a legkorruptabb dicső címre törekszik.
Tessék itt van neked a kellemetlen helyzet, nem tudom mire kellett, de egészségedre! Másoknak, millióknak ebben az országban viszont ez nem kellemetlen, "csak" tragikus és elviselhetetlen. Azoknak, akik elvesztették a földjüket, a trafikjukat, az állásukat, a segélyüket, a rokkantellátásukat, és még mennyi mindent, csak azért, hogy ez a felkapaszkodott bugris gazember banda megtollasodjon. Még talán jót röhögnek is a markukba, hogy 4 millióhoz közelít az éhezők vagy csak a létminimum alatt élők száma. Ez nekem gusztustalan.
nemjoezigy
@spu00: @nemkati: A vitátokban az én véleményem nemkatié-hoz áll közelebb, sőt az eddig tőle olvasottakkal egyetértek.
spu00: hiányoltad az adatokat, az előbb kaptál. De ami fontosabb az időtényező. Én nem hasonlítanám az mszp tevékenységét a fideszkdnp-ével, mert ami szabad rablást elkezdett az mszp, azt folytatja jó tanítványként, profi módon, a tanítót túlszárnyalva a fideszkdnp!
Amit hasonlítani lehet az az adott időben a meglévő feltételekkel indulás és a végeredmény: Még Te is elismered, hogy a Balti államok nálunk sokkal rosszabb helyzetből indultak, és messze megelőztek minket, Magyarországot!
Pedig összességében nem volt nagyobb (gazdasági) elvonás-elnyomás náluk, mint nálunk. És az övékénél is lehetett volna jobban csinálni. Ha kisebb lett volna, uram bocsá nem lett volna nálunk korrupció, mutyi, pártszimpátia, stb, de lett volna a szakértelem igénybe vétele, akkor mi lennénk a Balti államok előtt.
De ezt dobta nekünk a sors: fidesz, kdnp, mszp, szdsz, mdf, kisgazdák alkotta kormányok, amikben a normális emberi voltukból kivetkőzött, harácsoló, nem szakemberek voltak. + a koncért kollaborálódó milliárdosok.
spu00
@nemjoezigy: @nemkati: Én már 74 éves vagyok , nem akarok változtatni társalgási stílusomon, remélem elfogadják, ha nem , akkor ez van.
Nem tudom ,hogy ha nem vadássza a véleményt adó számokat, akkor mi alapján sújtja negatív mértékben az O.V által elért eredményeket? Én mérnők-közgazdászként mind az ipar, mind a gazdasági eredmények tükrében nézem a történéseket, nem csak itthon, hanem külföldön is. Tudják egy olyan egyszerű szám mint az infláció, mely 97-ben 28% volt, most meg 1% körüli, vagy a korábbi időben 8-9, sőt volt 14%-s banki kamat, most 2,1%, az valamit mondani kellene Önöknek, ha a többit nem is néznénk. Vagy a túltáplált éhező gyerekek látványa? ez nem mond semmit? Van fogalmuk arról, hogy a munka képes emberek 12%-nak nincs, vagy csak max. 8 általánosa van, a képzetlen érettségizett emberek is 15-20% között vannak? Ezeknek mégis milyen fizetés járna? Professzori, főmérnöki stb? Elvettek 250 embertől cégtől 250.000 hektár földet, s meg kapta 5-6.000? Ha valaki elvesztette a pénzen vett rokkant nyugdíját, azért sírni kell? Trafik kabaré? felturbózták, s bevették, ez egy politikai hecc kampány. Hány munkahely szűnt meg, mikor jelenleg fizetik a legtöbbet a munkahely megtartás érdekében, nézzék meg, hogy milyen támogatást kaptak, kapnak a cégek a munkahelyek megtartásáért? Baltikumra csak egy példa, Győr-Sopron megyében jóformán nincs munkanélküliség, tehát miről beszélnek? Lehetne folytatni, de úgy nem lehet véleményeket ütköztetni, hogy Önök csak politikai lózungókat pufogtatnak.
nemjoezigy
@spu00: Kedves Spu00. Gratulálok a 72 évéhez (és így a nyugdíjához is), a mai fiataloknak nem néz ki ennyi, pedig fejlődésben van Európa, kivéve az igazi Magyarország.
(Számomra furcsa, hogy nem alkalmazkodik a környezetéhez, nekem vannak 85 éves kor feletti ismerőseim és tudnak tegeződni, de ez csak mellék megjegyzés volt)
Akkor megyek sorba: nem vadászom a negatív számokat de mindenhol az ország magánosításáról (most itt a tv-ben a mészáros féle maffia magánosított egy kisvárosnyi területen levő tavat és erdőt) a NÉP, a közös elvételéről hallani híreket.
Én meg nem a "az ipar, mind a gazdasági eredmények tükrében nézem" az állapotot, hanem az emberek oldaláról. Ott viszont azt látom, hogy a legrosszabb, ős 'szocialista' időknél is nagyobb az élet színvonalbeli különbség a lakosságon belül. Ön a kora ellenére is nagyon vonalas, mondhatnám keveset tapasztalt, ingerszegény környezetben, a kiválasztottak közt élt "mérnők-közgazdászként". És ezt a mentalitást a vonalasságot,képviseli most is, aki a szegénységet, az igazságtalanságot képtelen meglátni. A gyönyörű számainak ára van, ami a növekvő szegénység, az éhezés, a mentális állapot romlása, mert érzi ám az a szegény ezt a nagyfokú igazságtalanságot, hogy a másik oldalon a pazarlás, a harácsolás, az ész-nélküli luxus és pénzhajhászás megy. Versenyt űznek a gazdagok a gazdagodásból!
Az iskolázottságot is megemlíti. Ennek oka van, és nem mindig az egyén az oka, hanem a helyzet, a kor, a kormányok ténykedése. Ha az un. rendszerváltás óta a kormányok rendesen tették volna a dolgukat nem ilyen lenne az iskolázottsági mutató. De ugyanez vonatkozik a képzettségre és így a fizetésekre is. Az itteni átlagbérekkel éhen lehet halni a családosoknak, mert a mostani kormányunk is úgy hívja ide a multikat, hogy itt alacsony bérért jól dolgoznak az emberek.
"Vagy a túltáplált éhező gyerekek látványa? " ez meg mit jelent? Az elkeseredett düh, vagy a kor az oka, hogy ilyen leír?
Folytatás következik.
nemjoezigy
@nemkati: @spu00: "Elvettek 250 embertől cégtől 250.000 hektár földet, s meg kapta 5-6.000?" igen így kellene, ha volt ilyen. A lehetőséget megadni az embereknek, mert sok helyen csak a földből lehet megélni, persze nem úgy hogy elengedni a hozzá nem értők kezét, hanem képezni, mert a paraszti élet is tudomány, ezt illene tudni "mérnök-közgazdász úr". Egyébként a földnél tartva nekem is van sok példám, de csak egyet ide: KISHANTOS!
A következőt írja: "Ha valaki elvesztette a pénzen vett rokkant nyugdíját, azért sírni kell? Trafik kabaré? felturbózták, s bevették, ez egy politikai hecc kampány." Önnek igazán tudnia kellene a kora miatt, hogy a háborús rokkantak kapták régen a trafikokat. Most meg a rokkantságot is felülvizsgálták. Nem véletlenül kerültek a beírásokba az orvosok Mengeléhez hasonlításai. Egyébként amit Ön említ, a megvétel, biztos az is volt, de szerintem azok most is maradtak, mert most is meg lehet venni, sőt jobban, mert ilyen világot építettek a kormányaink. (itt összevontam két választ)
"...munkahely megtartás, megszűnés..." a multik olyan nagy támogatást kapnak a munkahelyteremtésre (több millió/fő), hogy abból sokkal több munkahelyet lehetne teremteni kisvállalkozások támogatásával.
"Baltikumra csak egy példa, Győr-Sopron megyében jóformán nincs munkanélküliség, tehát miről beszélnek? " Ezt megint elvakult reakció számlájára írom. Mert a Balti államok (nem megyék) már €uróznak, pedig sokkalta rosszabb helyzetről indultak.
A mi részünkről nincsenek "politikai lózungók pufogtatása", mi tapasztalatból, tények alapján írjuk, mondjuk az érveinket.
Még az MNO-n is olvashatóbb életszagúbb írás, mint amit Ön elkövetett. De érthető, hogy a fidesz az Önhöz hasonlóak miatt "nyerte" meg a választásokat.
nemjoezigy
@tivoli: @karma1: "
Na persze. Mindegyik így kezdte. Mondod Te.
Csakhogy mostanában mindegyik úgy kezdi, hogy el kell zavarni a kormányt, de cserébe nem nyújt alternatívát, hogy pl. hogyan. Na és akkor itt lóg ki a lóláb, hogy csak egy újabb megélhetési társulás. Egy, a sok száz közül."
Írod, hogy megélhetési társulás. Persze, mert ilyen jogszabályokat,törvényeket hoztak, hogy szabad-kezet adtak maguknak, nem lehet őket kontrollálni, visszahívni leváltani.
Az ő szempontjukból ez jól kivan találva, csak az a baj, hogy a NÉP és az ország kárára.
Van alternatíva, csak még nem állt össze. Ők se látják, hogy a törvénykezés megváltoztatásával kell kezdeni. A jogi és a gazdasági felelősségre vonással. Egy-sok igazi vagyonosodási vizsgálat következne. Mert ami eddig volt az a kéz-kezet mos elv alapján csak paródia. Meg kell nézni a funkcik pofázmányát, hogy röhögnek rajtunk. Ez után, ennek következtében jönne a gazdaági rendbe tétel.
Sok jó gazdasági szakemberünk van. Nálunk ez az egyszemélyi vezetés nem működik. Csapatok kellenek a probléma megoldására, mint a pápaválasztásnál, + a felelősség megléte, mert most az sincs.
Bérolló zárása, adórendszer rendbetétele, ...
tivoli
@nemjoezigy: ma, 22:03
Lehet reménykedni, de nincs kompetenciájuk. Semmihez. Sem törvények megváltoztatásához, sem a kormány leváltásához. A továbbiakban nincs is miről beszélni.
nemjoezigy
@tivoli: Emlékezz mindegyik váltó így kezdte. Sőt voltak olyan aljas pártok, amik úgy is folytatták, hogy nem volt programjuk, ezzel kizárva még azt a kicsi számonkérési lehetőséget, ami csak elvben van meg.

A valóságban soha, de soha nem valósult meg a pártok, és így a kormányok és azok tagjainak számonkérése a tetteikért!
E miatt a -politikai felelősség mögé bújva- szokás miatt garázdálkodnak, gazdagodnak sorban egymás után, nem számítva az elvi hovatartozást!
karma1
@nemjoezigy: Csillagom, a fentieket @tivoli baratunk irta, nem en... En Veled ertek egyet, bar tivolival is nagyon sok mindenben kozos a nevezo.

Tokeletesen latod, hogy az Alkotmany visszaallitasaval, az Alkotmanybirosag es -egyaltalan- a birosagok ekintelyenek visszaallitasaval kellene kezdeni a lepeseket, hiszen a tovabbiakban az o felelosseguk lenne a korrupcio vegleges kisoprese es felszamolasa az orszagbol. Amig poltpetya a fo-fo lotusz-faktusz, addig azt fogjak letartoztatni, aki felhivja a figyelmet a korrupciora, meg a bajokra, aki AKAR valamit tenni a (szerintem mar nem letezo) demokracia eletbentartasara, tehat addig nem lesz rend, amig nem lesznek meg az oligarchak elszamoltatasa, es az ugynoklista nyilvanossagra hozasa, az atvilagitasi torvenyt nem alkotjak meg, hiszen addig minden ex-komcsi, (lasd a jelenlegi komplett fidesz-vezetes multbeli tisztsegeit!) szabadon halaszgathat a zavarosban, novelheti a sajat csaladi vagyonat, a sajat nemzete hatranyara es ellenere.
nemkati
@spu00: Nemjoezigy szinte mindent leírt, amit én írtam volna, és ami cáfolja minden szavát (legyen, magázódjunk). Számokat azért nem írnék, mert nincsenek olyan számok, amik megbízhatóan közölhetők lennének. A kormány kommunikációja nyilván szépíti az adatokat, hogy minél jobban fényezze magát, az ellenzék illetve az ellenzők másképp számolnak, a külföld véleménye nem is tudom, milyen adatokon alapszik, azt a számháborút itt nem érdemes folytatni. Kétségeim vannak, hogy egy-egy területen vajon megjelentek-e már valahol a valóságot tükröző adatok, hiszen a legtöbb felmérés szubjektív. Pedig a tények makacs dolgok. Éppen ezért, ahogy nemjoezigy mondja, nem az adatokat kell nézni, hanem az embereket. És lépten-nyomon találni nyomorgó, kisemmizett emberek tömegeit. Na őket próbálja a kozmetikázott "hivatalos adatszolgáltatás" figyelmen kívül hagyni. Az, hogy Ön a saját életminőségében javulást lát, nem azt jelenti, hogy ennek vonatkoznia kell a közel 10 millió másik emberre is. Sajnos a többség csúszik lefele. És ez csak egy eleme az ennek a kormánynak tulajdonítható bűnöknek. Mert az adatok hamisítása mellett a hihetetlenül otrombán megnőtt korrupció, a jogállamiság lebontása, a mindenáron való gazdagodásuk mellett a lecsúszó rétegek iránti részvétlenség - szinte ellenszenv - ami visszataszítóvá teszi ezt a kormányt. A népbutításról, a lesilányított kulturális mintákról, színvonaltalanságról és igénytelenségről már nem is beszélve. Hát hosszú a bűnlista, nekem meg már kevés karakterem maradt, időm meg semmi.
karma1
@tivoli: Nyuszika, nehogy mar elhidd, hogy egy emberek altal irt torvenyt ne lehessen modositani? Ugye vicco"sz???

Az utolso dolog, amit nem lehetett megmasitani, az Mozes 10 parancsolata volt, de annak nem is lett volna semmi ertelme, bar Mozes torvenyekent emlegetik, es annak idejen eleg jo utmutatast adott a zsidoknak a mindennapi eletben valo eligazodashoz.

Fogadjunk - bar urino nem fogad biztosra, - ha akar egy kis csoportnal is vegleg kiborul a bili, es egy T54-essel a mini szterelnok ablaka ala mennenek szerenadot adni, azert teleszaladna a jockey-ja es esetleg talalna alapot bekes targyalasokra is, talan nem lovetne ki magat elsore...:o))))

Az ilyen bulikat szoktak "forradalomnak", vagy "polgarhaboru"-nak hivni, es ilyenkor a felboszult tomeg nem szokott sokat olvasgatni az eppen aktualis torvenyekben...:o))

Azt csak orban kepzeli, hogy o Masodik Mozes, (pedig csak Otodik Orsos), es sikerult neki ugy atirnia az Alapkatyvaszt, hogy az csak neki hozzon elonyoket.
Valosagtol elrugaszkodott, elmebeteg diktator...
bundi
@spu00: látom itt is legénykedsz tata...vered magad, mert azt írod 74 vagy...de a jelek szerint ez max az iq-d mert nem tudod felfogni, hogy ez egy fórum...itt bárki mondhat magáról bármit...anonimitás van kedvesem...hiszem ha akarom...és emiatt ne várd el hogy tiszteljék a korod, mert az terjedhet 10 évestől 110 iglegalább is amíg a szenilitás le nem épít annyira, hogy a billentyűzetet sem ismered fel...
de vissza atémához amiket te erőltetsz itt ezerrel...1% infláció...hogy ne röhögjem körbe a fejem... a tavalyi majd 20 százalékos rezsicsökkentéssel, vajon mennyi lehet a valós infláció, ha még így is plusz 1% a kormány adata?
forrás:
www.mekh.hu/kozerdeku-adatok-2/a-magyar-energia-hivatal-kozlemenyei/626-10-szazalekkal-csokken-a-lakossagi-villamos-energia-a-foldgaz-es-a-tavho-ara-januartol.html
de tele a net a fellengzős marhaságaitokkal...
444.hu/2014/02/03/top-x-magyar-rezsicsokkentes/
De tovább...lássuk
január 23., 22:42 ekézed a zemúttnyócévet?
adatok...
www.google.co.uk/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_pcap_cd&idim=country:HUN:ROM:CZE&hl=en&dl=en
vagy az államadósság itt:
www.akk.hu/ktgvetesadossag.ivy
ebből láthatod hogy az a csúnya zemúttnyócáv 2002-2010 között kb 9000-ről 19,323-ra növelte de ebben benne volt a 3000 manyup pénz, és a bankoknak továbbhitelezett 1000 meg a mnb nél letétben lévő másik 1000 milliárd és ez kb 8 év alatt 5000 milliárdot jelent így, mivel kedvenceid az elmúlt közel 5 évben 19 323-ról 23 880-ra emelték ezt valamint elcsettintették a manyupot, a bankoktól visszakapott 1000-et és az mnb nél lévőből molt és egyéb kacifántos dolgokat urizáltak maguknak...
de mint mondtad máshol "Ha kérdést tesz fel, nézzen utána, mert így csak lyukra futhat."...lássuk a saját verzióját kedves túlkoros közgazdászjelölt úrficska...
vagy ezt is mint a tübbi adatot már ezerszer kifejtette csak épp máshol és másmikor?
ja a többi adatot a ksh nál meglelheti kormánykérésre kozmetikázva...
bundi
@spu00: ja még valami...
2010 ben a gdp 27765milliárd ft az euro 278,75 a gdp euróban 99,606 milliárd
2011 ben a gdp 28154milliárd ft az euro 311,13 a gdp euróban 90,489 milliárd
2012 ben a gdp 28276milliárd ft az euro 291,29 a gdp euróban 97,071 milliárd
2013 ban a gdp 29114milliárd ft az euro 296,91 a gdp euróban 98,056 milliárd
2014 ben a gdp 30045milliárd ft az euro 314,89 a gdp euróban 95,416 milliárd
a 2014 es becsült azt mondják kb 3,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest...
ez a ksh szerint kikozmetikázott adatokból van...
a munkanélküliségre meg ne verje magát... ha a munkanélkülieknek új nevet adnak és eztán közmunkásnak hívják attól még a lényegen az nem változtat csak a statisztika lesz szebb tőle...
bundi
@spu00: nesze neked való világ...
mno.hu/belfold/sajtokozlemeny-x-1269969
és most lehet esdekelni bocsánatárt...amit nagy kegyesen...talán...de csak talán...
nemjoezigy
@karma1: Bocs és ezerszer bocsánat. Eszembe jutott, hogy a kettőtök vitájához szóltam és valóban Veled értek egyet. És azért "jelöltelek" be Téged is, mert Te is érintett voltál.
Csak lesz olyan világ, ahol a mostani többség jól érzi magát.
nemkati
@bundi: A rezsicsökkentéshez, ami szépen mutat az infláció csökkenési maszlagban, még ez is hozzátartozik: tipikus esete, amikor a kormány más ...-val veri a csalánt. Ugyanis az, hogy a szolgáltatókat rezsicsökkentésre kényszerítette, neki 0 azaz nulla forintba fájt. Még a minden lyukból folyó önfényező rezsicsökkentéses rizsát is ingyenes közérdekű közlemények formájában zúdítják ránk percenként, ami nagyban hozzájárult a tavalyi 3-szoros választásnyerésükhöz, míg a többi párt fizetős hirdetésekkel volt kénytelen megszólalni.
bundi
@nemkati: a rezsicsökkentés csak azt jelenti, hogy amit buknak a cégek ezen, azt máshonnan megkapják...
nepszava.com/2013/11/magyarorszag/52-milliardba-kerul-az-orszagnak-a-rezsicsokkentes.html
legtöbbször...vagy ha nem akkor az azt jelenti azt a szektort átjátsszák valami ismerős kezébe...mivel a szolgáltatók bedőlnek előbb utóbb...
tivoli
@karma1: ma, 10:10
Sajnálom darling. Én nem akarok se forradalmat, se polgárháborút, ilyesmire ne is biztasd kis hazánkat onnan a messze távolból.
Küldd el Viktorunknak a frigyládát Mózes tízparancsolatával , hátha megvilágosodik. Mást úgysem tehetsz.
nemkati
@bundi: Ez így van, a cégek buknak, vagy máshonnan behozzák, a csókosok is jól járhatnak, de a költségvetésnek ez a rezsicsökkentés akkor is 0 forint kiadás volt. A végeredmény az, hogy a rezsicsökkentéssel a lakosságnak megtakarítanak valamennyit, aminek a többszörösét szedik be más jogcímen, tehát bármi történik, mindig mi szívunk!
tivoli
@bundi: ma, 14:57
Értem, mire gondolsz.
De a béke önmagunkban van, csak elhatározás kérdése.
bundi
@tivoli: de amikor egy őrültet szabadítotok az országra fáklyával akkor talán kissé álságos duma, hogy az ellenzéknek nincs programja...mert miért is? aki kiállna valamiért így vagy úgy ellehetetlenítitek karaktergyilkossággal (lásd bajnai) vagy mondvacsinált ügyekkel, hatósági ellehetetlenítéssel...súlyésztőbe teszitek... és a saját elmebetegeteket meg örömködve figyelitek, mert olyan magabiztosan gyújtogat, hogy biztos tudja mit is csinál...
de mi van, ha tényleg elmeroggyant...utána mossátok kezeitek, hogy bocsika ezt nem gondoltátok róla?
ez mentség?
nézzétek meg mi lett ukrajnában...az követendő példa?
bundi
@tivoli: ukrajnában is megvolt a felszínen a béke...egy ideig...de mi fortyogott alant?
tivoli
@bundi: ma, 15:45
Gondolkozz ember. Az őrület nem most lett rászabadítva az országra.
Hiába dobálózol olyan szavakkal, hogy ti így, ti úgy. Mert ki az a ti? Talán Amerika, meg az unió? Mert a káosz azóta van Európa keleti felében, mióta tollvonással megszüntették a szocialista országokat '89-'90-ben.
Ukrajna meg itt van a kert végiben a maga valós problémájával, nagyon tanulságos a példája. Ha nem viselkedünk rendesen, pont úgy fogunk járni.
Nem hiszem, hogy bárki ezt szeretné.
tivoli
@bundi: ma, 15:46
A nyugati propaganda, hogy állj mellénk, ha jó akarsz élni. De Ukrajna népe most rosszabb helyzetben van mint azelőtt.
bundi
@tivoli: mert gondolom a nyugatiak lövik őket ezerrel...így értetted?
Nem léptek be a nato ba tehát a natonak nincs jigibalapja hogy beavatkozzon...az oroszok meg eljátszák hogy ők ott sincsenek ezért ez egy polgárháború elméletileg...de csak dörgölődzetek a macihoz...de előbb utóbb ti is bolhások lesztek...
karma1
@tivoli: Draga Nyuszikam! Mibol gondolnad, hogy en polgarhaborut, vagy forradalmat kivannek a nepemnek? Szerintem is a legjobb megoldas lenne a BEKES UT, vagyis az, hogy valaki (akar magyar, akar unios birosag) jogerosen elszamoltathassa es eluzhesse ezt a bagazst, olyan megkotessel, hogy kb. 5000 evre eltiltja oket mindenfele kozjog gyakorlasatol is, na meg kb. Fold-Mars tavolsagra a politikai tisztsegviselestol!!! De felolem kuldhetik oket a Csillagba, a SIng-Singbe, az Alcatrazba is legalabb 800 ev idore bekasztlizva, non parole megkotessel, de ne ismetlodhessen meg megegyszer ugyanez!
Amint mar itt (vagy egy masik kommentben is irtam), visszaallitani az igazi Alkotmanyunkat, kisoporni poltpetert es a bandajat, ugy hogy egy HITELES Alkotmanybirosagot, valamint Legfelsobb Birosagot felallitani, es vegre nyilvanossagra hozni az ugynoklistat, valamint azt, hogy aki kompromittalta magat az "emuttnyocev"-ben, a kozelebe se mehessen a politikai eletnek, nade az "emutt25ev-fideSS" se juthasson ujra vezeto pozicioba!!!
Csaladom, barataim elnek otthon, a franc se akar nekik rosszat - de jelenleg a mindennapi "vertelen" pokolban elnek!
karma1
@nemjoezigy: Dragam, Neked semmiert nem kell bocsanatot kerni, hiszen tudom, mit akartal elerni a hsz-del!...:o)))
pbalage
@karma1: f@szkivan, az állami tévén állandóan a "vörös csepel" meg az "éljen rákosi" megy, komcsi propaganda az egész.
Ez lesz februárban:

"Baráti látogatásra érkezett hazánkba Angela Merkel, elismeréssel nyilatkozott hazánkról a futballért megtett erőfeszítéseiért"

"Putyin elvtárs megcsodálta a Várkert Bazárt, majd megkoszorúzta a frissen felállított német megszállási emlékművet"

Ehhh... idegrohamot kapok az egész rendszertől.
karma1
@tivoli: 15.12-re: Szerinted tud heberul? Vagy o-aramiul? Kotve hinnem!...:o))) De megerositem a velemenyemet, akar tetszik, akar nem: Szerintem az ember altal hozott torvenyeket az ember meg is valtoztathatja, foleg, ha a kondiciok gyokeatresen valtoztak, (mint latjuk, a mi esetunkben dramaian a rossz iranyba!)
Egyetlen dolog van, amit sem Isten, sem ember nem tud megvaltoztatni: es ez a HALAL!

Minden, ami elotte van, es ugy hivjak, hogy ELET, abban csak a folyamatos letezes es valtozas van, amiket csak mi, emberek tudunk befolyasolni.
Hogy elunk, vagy visszaelunk ezzel a lehetosegtol, teljesen tolunk fugg!...:o))

Legyen szep ejszakad Kedves, en tul oreg vagyok ahhoz, hogy megvaltozzam, en jol elvagyok a sajat boromben igy is...:o))))))
pbalage
@karma1: örülj neki, hogy olyan messze vagy, mert itt az elmebaj már nem ismer határokat.
Ukrajna és Magyarország helyzetét én is ugyanannak látom, egyetértek tivolival, mindegyikünk ennek a Furcsa Háborúnak a színtere.
Előbb Ukrajna, mellette párhuzamosan bepróbálkozva vele Magyarország is.
És sajnos lassan egész Európa egy forrongó üstté válik Putyin elmebeteg ötleteinek köszönhetően.
Én így látom innen Magyarországról.
karma1
@pbalage: Valoszinu azert latod igy, mert igy is van... Ez k@rva szomoru,... Ahogy felelos emberek annakidejen engedtek Hitlert is jatszani a gyufaval, aztan sikerult neki langbaboritania a vilagot, ugy ennek a csuti torpenek se veri ki senki a kezebol a gyujtozsinort, kicserelve egy jo vastag kotelre, hogy azzal jatsszon akasztosdit, sajatmagan...:o((((
tivoli
@bundi: tegnap, 16:57
Akár dörgölőzök akár nem, a NATO hadgyakorlatozik a Baltikumban. Amerikai zsoldosok lövöldöznek Ukrajnán belül. Alig várja a dicső nyugat, hogy Putyin mozduljon, abban a pillanatban lerohanják az oroszokat.
tivoli
@karma1: tegnap, 23:47
Amit te vizionálsz my dear az egy puccs, egy merénylet az ország törvényes rendje ellen, békés úton nem kivitelezhető.
Szerinted kinek, kiknek van kompetenciája ezt véghezvinni? Csak azt ne mond, hogy az uniónak, mert rögtön összekaparom magam. Így is túlzott mélységben foglalkoznak az ország belső rendjével, csak éppen nem ott és azt, amire a lakosságnak szüksége volna.
S az uniótól szívesen maradhat Orbán, mert piszkosul nem érdekli őket, hogy mit művel a népével, ha egyébként nekik szót fogad.
tivoli
@karma1: ma, 00:11
Nagyon filozófus hangulatba kerültél drágám!
Erre én csak annyit tudok mondani, hogy a születés és a halál közti időt próbáljuk meg magunknak megfelelően megélni. Nem másnak, és főleg nem a politikának. A politika naponta változik a pillanatnyi érdekeknek megfelelően, mi azt úgysem tudjuk követni, mert a más eszméje nem a mienk. Legtöbb amit tehetünk magunkért, hogy nem bonyolódunk bele olyan dolgokba, ami sose volt a miénk és úgysem tudunk megváltoztatni.
zöldszem
Orbán Viktort nem leváltani kell, hanem letartóztatni!
tivoli
@zöldszem: ma, 13:33
Ötletnek nem rossz, de ki?
bundi
@tivoli: ez a mai hírek tükrében (amihez te is reagáltál)nem állja meg a helyét...a ruszkik ki akarnak provokálni valamit mert a bezuhant gazdaságukkal csak így élhetnek túl...és a naívságodra világít amit írtál ...remélem te is tudod hogy az ország egyedül nem állna meg a lábán. Valamelyik ildalhoz csatlakozni kell...az hogy populista orbáni frázisokat puffogtatva itt rázod a lábad a nyugati országokra az azt jelenti hogy te is az oroszokban látod a magyarok megmentőjét?
spu00
Van itt összetartás, de nem kapkodom a fejem a leírtak miatt, mert látszik, hogy szeretnek aggódni, véleményezni, számokkal zsonglőrködni,csak egy példa ,bundi a 23.300 milliárdos hiányt O:V -ra keni, mert Ő emelte fel a 19.900 milliárdról, de azt nem veszi figyelembe, hogy ez csak az árfolyam változás miatt állt be, s ennek deviza tartalma már kisebb, mint volt a 19.900-nál.Az, hogy az árfolyam változik, s nem csak nálunk, így van ez a Lengyeleknél, Cseheknél stb.
Az általam közölt számok az alapja annak, hogy az emberek jövedelmei nőjenek. Azt, hogy jelenleg 2,1% a kamat nem támadható, mint fiktív szám. A regie csökkentés javította főleg az infláció alacsony voltát, annyival is többet vásárolhattak.Az, hogy valaki nem 22.000 Ft-t kap segélyként, hanem 55-70.000-t közmunkásként, az nem jelent semmit? Ja, hogy ezért már valamit tenni s kell?borzasztó.
Az, hogy a multik itt vannak, az az ország szerencséje, mondjanak valamit, amit az ország gyártani képes lenne helyettük, abban az értékben, s azokat hová tudnák eladni? Ha nem lennének, kb.6-700.000 munkanélküli lenne, s ezért jobban megéri támogatni az itt létüket. Miből fizetnék a segélyeket? A GDP 65%-t ők termelik meg a munka vállalók 25-30%-val. Ha van ismeretük, akkor tudhatnák, hogy 89 után egyetlen ipari nagyvállalat sem maradt fent, aki a dolgozói akár 10%-t eltudta volna tartani, ebbe beletartozik a mezőgazdaság is, mert az állami gazdaságok, TSZ-k nagy része állami szubvenciókból tudta fenntartani magát régen is. A nem megfelelő makró gazdasági számok nélkül nincs lehetőség jobb élet biztosítására, s ezt nálunk mindenki ádáz figyelemmel kíséri, az EU, az ellenzék stb. Pl. 3% feletti államháztartási hiány esetén leállítanák az EU-s pénzeket, pedig hogy szeretné ezt az ellenzék leállítani, de szerencsére nem megy.
Ami a személyemet illeti, tudtommal senkit sem sértettem meg semmilyen formában, ami alapján Önök jogosultak lennének azt írni amit írtak, de mindig az elkövetőt minősíti a leírtak.
tivoli
@zöldszem: ma, 13:55
De hiszen nincs egy éve, hogy választás volt! Előtte kellett volna összefogni, nem utána.
tivoli
@bundi: ma, 16:22
Először is te rázod a lábad ahelyett, hogy logikusan gondolkodnál.
Például honnan veszel földgázt? Mert a ruszkinak nem gond eladni másoknak, mondjuk nyugateurópának, ázsiának, kínának, törökországnak, csak éppen nekünk nem jutna meg ukrajnának, mert a dicső nyugat nem engedi.
bundi
@tivoli: a nyugat ezerrel teker hogy kiváltsa az orosz függést... egyedül nálatok állítják háttérbe az alternatív energiákat és hajtanak az orosz függés erősítésére...mind a met en keresztül mind paks2-n...de mindom ha neked aki ugye nagyon logikusan gondilkozik egy olyan ország a példaképed aki sorban rohanja le a szomszédait...hát legyen...
spu00
@nemjoezigy: Látja, a szeme előtt levő számot sem tudja megjegyezni, én 74 írtam, s Ön már 72-ről beszél. Nem véletlen, hogy a nem látott számokról miket ír.
Mészárosnak volt pénze, befekteti, s ha ezt árverésen teszi, még támadni sem lehet érte. Max. miért neki van , miért nem Önnek? 25 éve vezet egy vállalkozást, s úgy látszik nem nőzik, piál, fejleszt, tehát gazdagodik.
Ez a különbség a kommunizmus és a polgári demokrácia között. Aki igyekszik, áldoz a munkájára, okos, az gyarapodik. Ülve, merengve nem lehet gazdagodni.
Iskolába régen és most is lehetett, lehet járni. jelenleg az egyetemre felvett hallgatók 35%-a nem végzi el az egyetemet. Remélem értelmezi ezt a számot.
Mit gondol miért kellett kitiltani az iskolákból a colát, csipszeket és hasonló dolgokat.Gyerekorvos ismerőseimtől kaptam ezen információt, s a TV-ben látott, festett hajú, műkörmös, cigarettázó nincstelenségre panaszkodó anyukák látványa alapján merem ezt a kijelentést tenni. Plusz, vidéken élő, meg nem művelt kertekkel rendelkező látványa erősíti meg.
Kishantos, Ön mit tud, mennyi elmaradása volt a cégnek, amit nem fizetett be. Különben nem tulajdon volt, hanem bérlet, s csak csekély részben bió.
Győrben is lehetne Euró, ha önálló lenne. Ezzel a kis lélekszámú országra utalok, de nem biztos, hogy nagyon örülnek az eurónak. Különben nem szegény országok.
Tapasztalatai nagyon egyoldalúak, ha csak azt nézi, hogy 89 előtt hány négyzetméter jutott egy emberre, vagy mennyi autó van, miket lehet vásárolni egyszerű embereknek is, s hogy milyen megrakott kocsikkal jönnek ki az egyszerű emberek az áruházakból, nem írna ilyeneket. Az biztos, hogy munka nélküli munkahelyek nem nagyon vannak. Nézze meg, hogy Görög, Spanyol, Olasz országokban mekkora a munkanélküliség?
spu00
Az, hogy O.V az oroszoktól akarja megvenni a gázt, az azért van, mert jelenleg nincs olyan szállítani is tudó ország, mely a helyükre lépne. Ez évben lejár a hosszú távú szerződés, s 2016-ra nincs már szállító.Aki elítéli ezt a várható szerződést az nincs tisztában a jelenlegi helyzettel. Az oroszok 2014-s energiai árbevétele 35%-al csökkent, de jövőre már a kiesett bevétel 60%-ra Kinai megrendelése van, jelenleg több mint 400 milliárd dollár tartalékkal rendelkezik, Kina kiakarja váltani a tengeren szállított energiahordozókat szárazföldire, s ezt csak oroszokkal tudja, s folyamatban is van, a dollár kiváltása jüanra már az egymás közötti kereskedelemben létre jött, s ehhez csatlakozik Brazilia,India, Szingapur. s már közeledik hozzájuk Dél-Afrika. Szóval olyan nagy választékunk nincs, igen, vagy nem. A nemnél mivel fűtünk jövőre? Nem elítélni,alternatívát mondjanak, ha tudnak.Ha nem , akkor mi alapján van a vélemény? Különben nem tudják mi alapján dicsérte meg az ország gazdasági eredményeit az IMF, az után , hogy O.V elvetette az általuk elvárt előírásokat?
nemjoezigy
@spu00: (ma, 18:09) nem véletlenül írtam el a számot, hanem, hogy legyen mibe belekötnie, amiben igaza van.
És bejött, mert az utána következő baromságokat nem sokan hiszik kis hazánkban, még a fidesznyikek közül sem. Pl: "Mészárosnak volt pénze, ..."
Ember!?! volt pénze? honnan? hogyan?
A többire szót sem érdemes vesztegetni.
spu00-t többet nem olvasok.
tivoli
@bundi: ma, 17:14
Te hol élsz bogárkám?
karma1
@tivoli: 13.03-ra TE mit csinalnal veluk, Nyuszikam? Es tudod, hogy mi itt Uj-Zelandon milyen @rva messzirol vesszuk az olajat? Nem hiszem, hogy CSAK az orosz gaz es olaj lenne egyedul az udvozito megoldas! Csak fideSSbol sem erti rengeteg politikus, MIERT??? Miert Paks II?
karma1
@tivoli: Elegge el vagy maradva, majd elmondja Neked, ha O is ugy akarja,,,:o))
karma1
@nemjoezigy: Eleg soka birtad, hihi,...:o)))))
tivoli
@karma1: ma, 21:31
Nem vitatkozom, mert nincs min. Mondtam már néhányszor, amire semmilyen ráhatásom nincs, azon nem érdemes idegeskedni.
A vége az lesz, hogy Merkel asszonnyal egyetértésben dicső főnökünk megveszi az orosz földgázt, mert nincs más választása. Tetszik, nem tetszik, szükség van rá.
És villamos energiára is szükség van.
tivoli
@nemjoezigy: ma, 21:06
Eléggé sovány és szelektív a figyelmed, ha csak annyi jött le spu asszony írásából, hogy ""Mészárosnak volt pénze, ...", pedig írt ő még ott sok más dolgot is.
karma1
@tivoli: Bocsi, Nyuszikam, veletlenul lajkoltalak, de @nemjoezigy baratnonk vedelmebe mondom, NEM volt erdemes masra figyelnunk spu asszony (ez marhara teccik viszont!!!) irasabol, csak erre az egy boduletes hulyesegre!!! (Na jo, megis megerdemelted azt a lajkot, hihi...:o))))
bundi
@tivoli: te us tudod kb 2000 kilométerre tőletek
tivoli
@bundi: tegnap, 23:47
Akkor mit ordibálsz olyan messziről? Még berekedsz. :-DD
bundi
@tivoli: mert jó ideig reménykedtünk benne ez csak átmeneti...
tivoli
@bundi: ma, 00:25
Hidd el, hogy átmeneti. Semmi sem tart örökké.
bundi
@tivoli: lehet de ha ez még egy darabig húzódik akkor a gyerekek itt fejezik be a sulikat már most is több itt a barátjuk mint otthon... itt kezdenek el dolgozni...a mi munkánk is ideköt...itt adózunk a nyugdíj is innen jön...minek mennénk oda?...1-1.5 óra a tenger...de van ezer más lehetőség...és ha itt lennél megértenéd mi is a különbség mondjuk ez olyan hogy te is furcsán éreznéd magad kazahsztánban...egyszer kétszer odamenni mert ott vannak a rokonok...talán...de odaköltözni?...
bundi
@spu00: hellóka...mondom ne a koridra verd magad...mert bárku mondhat bármit...apropó ha azt mondom tudok a vizen járni és tegnap is a balatonon sétálgattam amikor kézrátétellel gyógyítottam a delfineket akkor elhiszed?
na mindegy...elkenben felhívom kedves figyelmed a hsz-ek végén a vállasz erre gombra...hasznos hidd el...
bundi
@spu00: de mindegy is..mondod játszunk...vagy zsonglőrködjünkba számokkal...írod az árfolyamváltozást...2010 bwn átadáskor a devizaadósság 9000 körül volt...azóta a forint kb 20%-ot vesztett az értékéből...tehát szerinted az ákkamadósság azóta csak ennyivel nőtt?...a többit mahd holnap...álmosodom...
szaboria1
@coni: Na ezt nem fogja kérni ez a kormány.
tivoli
@bundi: ma, 01:02
Igen, elhiszem. Biztosan jobb arrafelé, biztosan kényelmesebb is és az is igaz, hogy ahol a megélhetés, ott a haza.
Ám az is igaz, hogyha valaki valamiről nem tud, nem ismer, az nem is hiányozhat. Most ezen logika mentén próbálom saját lehetőségeimet kihasználva megélni mindennapjaimat.
bundi
@tivoli: megértelek...de te kérdezted miért kiabálok innen...és utána hogy semmi nem tart örökké mndtad...
tivoli
@bundi: ma, 12:39
Oké! Kibekkeljük ezt is.
bundi
@spu00: hellóka?
ott vagy még?
vagy még mindig az adatokat keresgéled?
csak kíváncsiságból...
"Mészárosnak volt pénze, befekteti, s ha ezt árverésen teszi, még támadni sem lehet érte. Max. miért neki van , miért nem Önnek? 25 éve vezet egy vállalkozást, s úgy látszik nem nőzik, piál, fejleszt, tehát gazdagodik."
szerinted akkor a mészáros 2007-2008-ig nőzött piált ...nem fejlesztett mert tudod akkoriban épp a csőd szélén álldogált és hopsz lőn csoda...elkezdett fotbalszakértősködni...majd nekilódult...
igaz csak állami megrendelésekkel de évenként milliárdos nyereségekkel...
huppsz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.