Orbán Viktor ma azt mondta, hálás a magyarországi homoszexuálisok közösségének, hogy nem viselkednek provokatívan, de a téma kapcsán rögtön a viccelődés jut eszébe. Ez annak fényében különösen érdekes, hogy amerikai tanácsadója is nyíltan homoszexuális – írta az Index.

Mindössze pár napja vallotta be a miniszterelnök, hogy rendszeresen szokott találkozni Arthur J. Finkelsteinnel. Finkelstein nemcsak, hogy saját neméhez vonzódik, de 2004-ben össze is házasodott partnerével.

Orbán megnyilatkozása egyébként az általa említett homoszexuálisok közösségénél kiverte a biztosítékot. A Magyar LMBT Szövetség az Index kérdésére úgy reagált:

A miniszterelnökkel ellentétben Szövetségünk nem gondolja, hogy a Homofóbia és Transzfóbia Elleni Világnap bármilyen viccelődésre adna okot. Az LMBT embereket napi szinten éri kirekesztés, megkülönböztetés és erőszak hazánkban, ami a politikai vezetés felelőssége is.

Békés, nyugodt egyensúlyi állapotról akkor beszélhetnénk, ha a magyar jogszabályok biztosítanák közösségünk tagjainak teljes egyenjogúságát, nem pedig másodrendű állampolgárként kezelnék őket. (...) Ha az ország vezetője határozottan kiállna az LMBT emberek jogaiért, nem pedig további jogfosztó intézkedéseket helyezne kilátásba.

A meleg büszkeség napi felvonulást szervező Budapest Pride sem értett egyet a kormányfő szavaival.

Magyarországon élő LMBTQ emberként mi nem vagyunk hálásak Orbán Viktornak. Az a politikus, aki a mai magyarországi LMBTQ helyzetet "békés, nyugodt, egyensúlyi állapotnak" nevezi, az tudatosan figyelmen kívül hagyja több százezer ember mindennapi élményét elnyomásról, zaklatásról, rejtőzködésről. A homofóbia és transzfóbia elleni fellépésnek nem viccelődésre kéne csábítania, hanem cselekvésre!

Az ilyen és hasonló politikai állásfoglalások miatt is rendezzük meg július 11-én a Budapest Pride Felvonulást

- írták Facebook-oldalukon.

163 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Abzug62
Szerintem mostanában Orbán akkor járna a legjobban, ha csöndben maradna.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Hoppácska !
Na erre mit léptek fideszes, jobbikos kommentelők ?
Dr. Felipe
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Abzug62
Szerintem mostanában Orbán akkor járna a legjobban, ha csöndben maradna.
Pálinkafőző Rézüst
@nyanya001: ez bizony egy jó nagy hosszú cici nekik...:) Eljátszogathatnak vele...:)
naaki
Találkozgatnak? Már világos, hogy miért volt profi Orbán elvtárs Putyin mélytorkozásában.
human
Kezd nekem gyanús lenni ez a Habony is. Neki meg közös cége van Finkelsteinnel Angliában.
Knapp75
Na, segítek a fideszes nyomiknak az "érvelésben":

Finkelstein a Horn-kormány alatt erős SZDSZ-es nyomásra vallotta be, hogy meleg, majd a Gyurcsány-érában (igen, abban az átkozott 8 évben) kényszerítették a neoliberálisok egy melegházasságba! Nem véletlenek az évszámok ám...
Orbán Viktor viszont követve a zemberek akaratát, 2010 májusában egy kétharmados törvénnyel visszamenőleges hatállyal heteroszexuálisnak minősítette a polgári kormány barátját és támogatóját.
És amíg Viktor a miniszterelnökünk, továbbra sem hagyjuk, hogy külföldről mondják meg, mi jó nekünk és nem engedjük, hogy a család intézményét bármi aláássa!!!
Szóval Gyurcsány, ezt megszívtad.
volvós
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verum
@Knapp75: - Tudod, az itthon élő magyar meleg honpolgárok jelzik, hogy nem jó nekik. Ti meg magasról sz@rtok rá. Hogy a külföld kritikája nem érdekel titeket, az egy dolog, de hogy a saját honpolgáré sem, mert ti vagytok a felsőbbrendű magyar és csak a ti jólétetek és jogi biztonságotok a fontos, az nem fog menni örökké!
Amit meg a neoliberálisokról hadoválsz, az tömény blabla, amit bizonyítani kellene.
verum
Egyébként viccelődni egyelőre még bármiről és bárkiről lehet.
Bár az, hogy ki min is nevet, igencsak sokat árul el a jelleméről.
nezelodo
Mikor háborodik fel a Semjén me. helyettes főkeresztény, hogy kikkel kokettál a főnöke?
Knapp75
@verum: Ezt tényleg nekem írtad? :)
Nem görcsölöd túl egy picit?
justhpeter
Semjén legfeljebb azért fog felháborodni, ha nem veszik be a buliba.
szandokan
A homofóbia lényegében egy betegség, egy génhiba. Mindezek ellenére nem kellene felvonulgatni, habár a liberális eszmékhez ez is hozzátartozik.
verum
@Knapp75: - miért lenne túlgörcsölve? Csak mert neked nem bajod?
Knapp75
@szandokan: A homofóbia betegség?! Ha idegenkedsz a melegektől, akkor genetikai betegséged van? :)
És kikben alakul ki elsősorban? A nagytestű kopasz fociszurkolókban?

És mivel lehet gyógyítani? Napi 3x1 szem tolerancia tablettával?

Tőled mindig új dolgokat "tanul" az ember. :)
szandokan
@Knapp75: Sajnálom, ha belegázoltam a lelkedbe. Nem tudtam, hogy lehet közöd hozzájuk.
iskolakerülő
Világos: Orsós sem ehet borsólevest, mert nyomot hagy maga után, mint Jancsi az erdőben
Vizual
@szandokan: Tévedsz mint általában barátom. A liberális eszmékhez nem tartozik hozzá. Csak a mivoltából engedékeny az ilyen dolgokkal. Megengedő. Mint annyi mással is. Tiszteli a személyiséget. De azt hiszem Te ezt nem érted.
szandokan
@Vizual: Valóban nem értem, miért is kell gyerekeknek azt látni, hogy a melegek felvonulnak különböző harci díszben. Felőlem lehet valaki transzvesztita is, csak ne reklámozza.
Knapp75
@szandokan: Miért? Neked nincs közöd más magyarokhoz, más emberekhez? :)

Egyébként kihez van szerinted közöm? A melegekhez vagy a homofóbokhoz?
Biztosan tudod, melyik melyik? :)
19:28 alapján nem biztos.
Knapp75
@szandokan: Nem kell látni a gyerekeknek a melegfelvonulást.
Minek vitted oda őket?
Mehettél volna velük szalagot tartani Orbán avatóján.
nyanya001
@szandokan: Ne vidd oda a gyerekedet !
És Te se menj oda ! Ennyire egyszerű !
iskolakerülő
@nyanya001: Miért ne menne?.))) a gazdája is szereti
Vizual
@szandokan: Te is tudod, hogy ez nem kifogás. Ha csak ennyit tudsz...Láttad a riói karnevált ? És ? Ott tetszettek a meztelenkedések, a nők és a férfiak is. Nekem igen. Megyek megint.
keresztapa
Normális betegségre büszkének lenni: Ez is csak a majmolóknál divat!
KERKA
Nekem is tetszik a riói karnevál. El is megyek az idén is, mert olyan jól élek, hogy ezt ki nem hagynám, semmi pénzért sem.
szandokan
@Knapp75: @nyanya001: Nem vittem és nem is viszem a gyerekeimet ilyen őrültségekre, ne aggódjatok. Ellenben Németországban fog fellépni rövidesen a kedvenc bandám, amit ők is szeretnek, a Powerwolf (gy.k.: vámpír körítéssel vegyített heavy metal csapat) egy félelmetes látvány show-val megspékelve, szóval inkább egy ilyen maradandó élmény, mint egy meleg fesztivál. Oda menjen, akinek az tetszik.
szandokan
@Vizual: Miből gondolod, hogy érdekel a Riói karnevál? Az sem más, mint beteg emberek gyülekezete.
JAJMÁR
@szandokan: 21:12 A gyerekeket nem érdekli, és nem is zavarja a felvonulás. Akkor zavarja, ha a szülő zavarban van miatta, és megszólalni sem tud, csak zavarosan hebeg-habog mert a tévében sok ember megy éppen.
Bezzeg, ha megszólal a heavy metal, - szóval belenevelik a kedves szülők a gyerekbe, hogy mit kell elítélni és mit szeretni. (Ettől még szegényke félhet éjjel a sötétben a vámpíroktól.)
volvós
Bocsika, kedves szerkesztök,
de Ti hoztátok a cikket !!!
Mi csak kommenteltünk...:-)))
soljanka
Havas Berci milyen nemi identitású?
Gondolom vele is poénkodik a főnöke :)
Hozzáteszem, hogy már én is mondtam meleg havernak, hogy "hülye buzi". És még ma is szeretjük egymást. :)
Boszi27
A tanácsadó bosszúból természetben kérhetné a munkadíjat. Nem Erzsébet utalványra gondoltam. :))))
szandokan
@JAJMÁR:Nyugi, nem a legkisebb gyerekeimet viszem el egy ilyen koncertre még. Azonkívül semmit nem nevelek beléjük, csak igen sűrűn hallják, és megtetszett nekik, ami természetes, lévén jó zenéről van szó:-) Viszont az igaz, attól nem lesz valaki még meleg, mert olyat lát (ahhoz kell egy génhiba is), de megzavarhatja a lelki nyugalmát, ha mondjuk két férfit (férfit??), lát csókolózni. Ez egyáltalán nem hiányzik, és éppen ezért törvényesen is tiltani kellene azt, hogy a meleg párok örökbe fogadhassanak gyereket.
lajospapa
A nemi identitás magánügy. De tényleg magánügy és ezért nem kéne felvonuláson hirdetni, mint ahogy viccelni, vagy kirekeszteni a másikat. És nem a "más " identitás a fertőző, hanem az antiszemitizmus, a cigány gyűlölet, a négerutálat, a vallási fanatizmus.
Ha valaki kiírja hirdetésben, hogy hímzést vállalok, én nem írom ki, hogy nőzést vállalok.
Anna Mária
@szandokan: Te itt most nagyon megkavarodtál. Mintha nem tudnál különbséget tenni a homoszexualitás és a homofóbia között.
De persze rosszul tudod: egyik esetében sincs szó génhibáról.
JAJMÁR
@szandokan: 21:58 Még soha nem láttam nyilvános helyen 2 férfit csókolózni. .
Tulajdonképpen nem figyelem ilyen szempontból a férfiakat.
Viszont jártam már úgy, - mikor máskor, mint azon a márciusi hófúvásos estén, amikor a mi kocsinkból kora délelőtt kirakott a párom, mert más-más dolgunk volt, majd már nem tudtunk találkozni, mert ő bennragadt egy körforgalomban, - aztán meg egy másikban, és 3 óra múltán is még ott tanyázott - és szépen besötétedett, én pedig felszálltam a vonatra. . Befútta a havat a szél a peronra, egyébként egy páron kívül - férfi, nő- senki nem volt a kocsiban, - ja, meg én - hát, ne tudd meg hogy ért véget, de hosszú út volt.
Knapp75
@verum: Olvasd már el, mit írtam 17:58-kor és te mit reagáltál rá 18:50-kor!
Annál ironikusabban nem fogalmazhatok, hogy Finkelsteint a magyar neoliberálisok kényszerítették melegházasságra, te meg elkezdesz bizonyítékokat követelni... Eh...

@szandokan: Oké, szandokán, jöjjön az, amikor "végre" elárulod, mennyibe kerül nektek családostul a németországi koncertlátogatás! :)
És ugye ha egy ilyen koncertet megengedhet magának egy "átlagos" család, akkor az egy újabb bizonyíték az országos jólétre, ezt is tudjuk. ;)
Anna Mária
@szandokan: Meleg párok remekül fel szoktak nevelni gyerekeket a világ normálisabb helyein. Ugyanúgy, mint az egymást szerető vegyes párosok.
A génhibát meg inkább hagyd, nagy marhaság. Persze ha tudsz ilyen tárgyú komoly cikket linkelni, azt kíváncsian várom. :)))
Knapp75
@szandokan: " Ellenben Németországban fog fellépni rövidesen a kedvenc bandám (...) a Powerwolf (gy.k.: vámpír körítéssel vegyített heavy metal csapat)"

A nagyképűséggel kombinált tudatlanságod még ebben is benne van: a Powerwolf német banda, így viszonylag sűrűn lép fel Németországban. ;)
Mondjuk a német turnéjuk előtt jönnek Magyarországra is, nem lenne "rezsicsökkentés", ha inkább Budapesten néznétek meg őket?

Azt sem hiszem, hogy valóban "gyengébbek", akik nem ismernek egy rétegzenét játszó power metál bandát, de azért köszönjük a kioktatást! ;)
karma1
@szandokan: Miert viszed ki a gyerekedet a melegfelvonulasra? Mert valoszinu, hogy utkozben nem a hazad elott mennek el... Nem kotelezo odamenned...
karma1
Ahelyett, hogy orulnetek, hogy meg nem tart ott, mint nagy elodje, Dolfi, es nem akarja oket - most meg - gazkamraba kuldeni... Az csak a kovetkezo lepes lesz, ha sulyosbodik az agybaja...
hetöndöe
Tegnap le lettem tolva Szandokan által,hogy a fitymaszosok nem köcsögök,a végén meg kiderül,hogy a maga a vezír is az.:-)))
Aki meg homofób,az az esetek többségében nem is buzi Kedves @szandokan:!:-)))
Néha nem ártana fellapoznod az értelmező szótárt,ha már fejből nem megy.:-)))
karma1
@hetöndöe: Homofob az, aki irtozik a melegektol, leszbikusoktol, transzvesztitaktol, gender-valtoztatoktol...

Egyebkent stimmel: finkelstein NEM fideszes, ugyhogy a vezir kikerheti maganak, lehet, hogy tenyleg nem minden fideszes k@csog,...

(Arra a rejtelyre meg nem jottem ra, hogy a szexualis beallitottsag hogyan fugg ossze a politizalassal es a politikai hovatartozassal, de majd csak jon egy korlevel, ami ugy kedodik vezirunk altal: "Kedves kemenyen dolgozo Polgartarsaim, orulok, hogy bejelnethetem, 5 gyermekem van, es sosem gondoltam ferfira UGY...:" Aztan jon valami idiota levezetes, hogy aki egynemu es egymast szereti megis, az lop, csal , hazudik es festi magat,...Es ezt nekik akar szabadsagharc aran is meg kell vedenunk...)
Desischado
A melegek pontosan azért vonulnak fel, hogy felhívják az emberek figyelmét a hátrányos megkülönböztetésekre, amik érik őket. Kössenek fel, ha értem, miért kell őket utálni? Nekem épp olyan emberek, mint akárki más. Nem tartom betegségnek, mert nem az. Egyszerűen más. A szerelem sokszinű, ez az egyik arca. És nekem, vagy másnak ebből semmi kára nem lesz, ha két azonosnemű szereti egymást. Érettség, tolerancia, kell ennek a megértéséhez. Nem reklámoznak, hanem azért küzdenek, hogy nekik is olyan joguk legyen, mint a többi párnak. És ehhez joguk van. Én egyet sem ismerek ugyan személyesen, de sok kedvencem van köztük. Énekesek, művészek, akik már nagyon sok örömöt szereztek nekem és másoknak is. És ők is ugyanolyan problémákkal küzdenek, mint akármelyikünk. És gyereket is tudnak nevelni! Pl. Sír Elton John és a párja, vagy itthon nálunk az egyik meleg személy, nem ugrik be a neve, évek óta szépen neveli a gyerekeket, akiket örökbefogadott, ha jól tudom. Szóval nem kell bántani őket! Ki tud borítani a korlátoltság és az emberi butaság, tisztelet a kivételeknek!
szandokan
@Anna Mária: Ha ennyire okos vagy, akkor áruld már el nekem, mitől lesz homoszexuális valaki? Ez egy ugyanolyan génhiba, mint a pedofília, csak nem számít bűncselekménynek.
szandokan
@Knapp75: Nocsak, gyorsan utánanéztél a csapatnak? Az énekes egyébként román származású, és messze nem volt szándékomban nagyzolni, Vizual pl. nagyobbat mondott, ő a Riói karneválra megy, de ez neked nem szúrt ugye szemet? Egyébként meg Budapesten is meg lehetne nézni őket valóban, csak akkor nem leszek idehaza, a gyerekek meg hadd lássanak világot.
szandokan
@Anna Mária: "1993-ban Dean Hamer mikrobiológus olyan gént talált az X kromoszóma egyik végszakaszán (Xq28), amely kutatásai szerint a homoszexualitásért felelős" Ugyan akkoriban még ezt nem bizonyították, azóta azonban már igen.
szandokan
@hetöndöe: Ja, az esetek többségében nem, de szerintem mindegy a téma szempontjából ez az apróság.
Yoda69
Ha azt vesszuk a legnagyobb zsido irto (hitler) felesege is zsido volt.
Ezek a diktatorok beteg emberek, Orditja hogy gyuloli a homoszexualisokat, aztan kozben lehet hogy o maga is az.
kamazuka
@hetöndöe: Kár hogy nem viccelődik élesben a csúti csatár,mondjuk jelmondat jelszavával.

Ray-Ban

Rögtön más szemmel néznének rá!
Vizual
@szandokan: Már megint egy tetszést nyomtam, hát nem tetszel. Nem hiszed, nem baj, nincs bizonyítási kényszerem mint neked. Hiszen kifolyt az oldalról amikor azt bizonygattad, hogy mekkora spiller vagy. Bár igaz. Ha végzek Cape Townban és odaérek akkor.
Anna Mária
@szandokan: Nézd, ha olyan nagyon okosnak és tájékozottnak tartod magad, akkor bizonyára nem okoz neked gondot, hogy nyilvánosságra hozz egy linket: hol, ki, mikor bizonyította azt, hogy a homoszexualitás "génhiba" lenne.
Persze, ha ilyen tanulmány nincs, akkor megsütheted a tudományodat! :)))
Knapp75
@szandokan: Állításod:
"A homofóbia lényegében egy betegség, egy génhiba. Mindezek ellenére nem kellene felvonulgatni, habár a liberális eszmékhez ez is hozzátartozik."
tegnap, 19:28

"Bizonyíték":
"1993-ban Dean Hamer mikrobiológus olyan gént talált az X kromoszóma egyik végszakaszán (Xq28), amely kutatásai szerint a homoszexualitásért felelős"
ma, 02:17

Sikerült bebizonyítanod, hogy tényleg kevered a kettőt! :)
Köszönöm, hogy könnyen érthető példákkal szemlélteted egy elvakult fidesz szavazó tudásszintjét!
Knapp75
@szandokan: "messze nem volt szándékomban nagyzolni, Vizual pl. nagyobbat mondott, ő a Riói karneválra megy, de ez neked nem szúrt ugye szemet?"

Hja, azt az apróságot leszámítva, hogy a riói karnevál azért került szóba, mert ott is hasonló "szexuális túlfűtöttséggel" zajlik a felvonulás, mint a melegeknél.
Ehhez képest a te koncertpéldádnak semmi köze a témához.
Anna Mária
@Knapp75: Szelektív észlelésben szenvednek a fidesz hívei. Észre sem veszik azokat a tényeket, amik Orbánék állításaival ellentétesek. Egy összetett mondat értelmezése meghaladja a képességeiket. Erre a rétegre alapozott a fidesz - be is jött.
A rendszerváltozás idején mondtam, hogy a közoktatást kell először fejleszteni, és mennyire igazam volt! :)))
nezelodo
A vezérünk kokettál a gondolattal, hogy megszerezze a tettestársaival a melegek szavazatát is. Ez már az itthoni pávatánc része?
Aki Én
@Abzug62: 17:45 Mi járnánk akkor a legjobban.
Aki Én
Nekem semmi bajom a melegekkel, amíg nem akarnak meggyőzni, hogy én is az vagyok, csak még nem tudom. Az sem volt kedvemre, mikor 16 éves koromban egy héten keresztül minden nap megtaláltak és bepróbálkoztak a melegek. Tudom, most az jön, hogy biztos nem véletlen, de azóta is kibírtam a tapasztalás nélkül. Volt, hogy egy 100 kilós pali kezdett simogatni a buszon. Nem nagyon vagyok jártas a témában, úgyhogy eléggé megijedtem gyerekként.
Ennek ellenére vannak meleg ismerőseim, sőt egy barátom is. Úgy vannak ők, mint a heterók. Vannak köztük ilyenek-olyanok. Van aki mindenkit meg akar ..., és van aki biztos párkapcsolatot keres. A normális melegen nem is látod, hogy az, mert nem kérkedik vele, nem jár női ruhában, és nem az utcán él ,,házaséletet", ahogy a normális heteró sem. Azért valljuk be, nem egy csoda látvány két pali ölelkezve az utcán.
A felvonulással nem a felvonulás ténye a bajom, hanem a kivitelezése. Miért nem lehet egy melegfelvonulás szolid? Akkor is tudjuk kik ők és mit akarnak, ha nem verik magukat és egymást fényes nappal az Andrássy úton, ami elől elég nehéz ,,elbújni" a mit sem sejtő családoknak. Különösen, ha az ott élő százezrekre gondolunk. A jóérzésű meleg egyébként elkerüli a túlagonizált melegfelvonulást, mert nem ettől várja a változást, sőt.
De, hogy az eredeti témánál maradjunk, a fideszben egyedei a ,,melegség". És még mennyi lehet a rejtőzködő?
Aki Én
@Aki Én: 09:51 Akarom mondani a fideszben NEM egyedi a ,,melegség"
Aki Én
@szandokan: 19:28 Szerinted ez úgy működik, hogy ha valaki liberális, akkor mindjárt nyitott a melegségre? Komolyan gondolod? Tehát akkor szerinted a liberális beállítottság már velünk születik a meleg génnel együtt?
Szerinted nincsenek jobboldali, netán fideszes melegek? Vagy minden balos és liberális meleg?
Ezt nagyon összehoztad...
Anna Mária
@Aki Én: A melegeknek sem lehet kifejezetten kellemes, ha heterók akarnak velük kapcsolatot. Az erőszakos nyomulás senkire nincs jó hatással. Szerintem nincs különbség: ha egy meleg próbálkozik egy gyereknél, az ugyanolyan borzasztó, mikor egy férfi próbálkozik egy kislánynál.
Melegfelvonulás minden nyugati nagyvárosban van, békésen folyik, a lakosság szereti, mind minden népünnepélyt, örömmel veszik a látványosságot, a vidámságot, a bulit.
Magyarországon persze van belőle cirkusz: felháborodás, verekedés - minden, ami egy piti, kirekesztő, a másokat elfogadni képtelen társadalomban előfordulhat.
Aki Én
@Anna Mária: 10:04 Ezzel kezdtem! Van köztük (is) ilyen is, olyan is. Külföldön sem zajlik balhé mentesen egy ilyen feltűnő parádé. Ez kiveri a biztosítékot sokaknál. Én a magam részéről elkerülöm, de nem tetszik a mikéntje. Szükségtelen ez a fajta tömegpukkasztás, nem ettől lesznek elfogadottabbak. SŐT!!! Ezzel együtt azt nem értem, hogy miért kell őket bántani? Viszont akkor legalább annyira fogadjuk el, ha ez a fajta giccsparádé nem tetszik mindenkinek.
JAJMÁR
@szandokan: 02:17 Vannak olyan elméletek, hogy a homoszexualitásnak genetikai okai lehetnek, meg olyan is, hogy egy bizonyos megnövekedett hormonszint okozza még a magzati fejlődés során, és más elméletek is. Keresik az okát.

Ami biztos: nem betegség, tehát "meggyógyulni" nem lehet és nem is kell belőle, nem bűn, tehát büntetni sem lehet.
Az is biztos, hogy mióta ember él a földön, létezik.

A pedofília bűncselekmény, hiszen gyermekek ellen, követik el, életre szóló lelki sérülést okozva. Erőszak, és a nemi erőszak is bűncselekmény.
Ha téged egy meleg férfi megerőszakol, akkor az is meg lesz büntetve!

Egyébként felnőtt emberek közötti, egymás beleegyezésével történő mindennemű szexuális együttlét nem bűncselekmény, nemtől függetlenül..
Gondolj csak bele, mennyi finom elit urat kellene kivonni a forgalomból, már csak a másik nem halmozott (3-4?) egyidejű élvezete miatt akár?
eszegfu
@Aki Én: 9:51 Valóban a zaklatás a legszörnyübb és mindegy hetero, vagy meleg követi el! Ott látom a kettő közötti különbséget, hogy a heterot szinte "elfogadja" mindenki, legtöbbször idővel "átlépnek" rajta, mig a meleg zaklatást ugy éljük meg, mintha ilyen beálitottságu emberről még életünkben nem hallottunk volna és ennél szörnyübb nincs is, tehát ezt nem vagyunk képesek, vagy csak nehezen feldolgozni.
A felvonulásukkal kapcsolatban egyetértek a hsz-del. Finkelsteinnel nekem "csak" az a bajom, amit O.V. annyit emleget (pl. az EU-val kapcsolatban): nehogy már mások mondják meg M.o. mit és hogyan csináljon...na nem szó szerint, de ez a lényege.
KERKA
@Aki Én: Elismerem, hogy egy meleg pár fel tud nevelni egy gyereket nagyon szépen, szeretetteljes családi légkörben. Biztos vagyok benne, hogy ez a nevelési időszak jobb a kisgyereknek, mint az a hangulat, amikor megáll a kés a levegőben és a verekedés civakodás mindennapi rítus a családban. Ez utóbbi félelemmel tölti el a gyereket, és ő is durva fog lenni majd az ő családjával, mert ezt látta, ezt tanulta meg.
Viszont azt sem tartom egészségesnek, hogy két férfi alszik a hitvesi ágyban, a gyerek azt tanulja meg, hogyan szeretkezzen egy másik férfival.
A nő és férfi egészséges szexuális vonzalmát kell látnia a gyereknek, hogy ő is normális szexuális életet tudjon élni.
Sokszor csókolóztunk a gyerekek előtt, ők ezt teljesen természetesnek vették, sőt megnyugtatta őket, hogy apu-anyu között minden rendben van.
Anna Mária
@Aki Én: Van, akinek nem tetszik a CÖF giccsparádéja, van aki rühelli az Orbán-féle március tizenötödikéket, van aki nem bírja az augusztus huszadikai durrogtatást - a melegfelvonulásnak sincs nagyobb jelentősége, mint a többi rendezvénynek. Mégis erről folyik a szó állandóan, nagyon sokan megkérdőjelezik, egyáltalán miért van szükség a melegfelvonulásokra és ha már muszáj, akkor miért úgy folyik, ahogy.
Anna Mária
@KERKA: Soha, senki nem lett még attól homoszexuális, hogy két férfi vagy két nő nevelte föl. A homoszexualitás egészséges dolog, szó sincs betegségről.
Nincs olyan szabály, hogy a gyereknek mit "kell látnia" ahhoz, hogy "normális" szexuális életet tudjon élni. A homoszexualitás is normális.
Anna Mária
@eszegfu: Finkelsteinnel kapcsolatban annyit: az amerikai úr nem mondja meg Orbánnak, mit csináljon Magyarország. Ő abban ad tanácsokat már sok éve, Orbán hogyan kommunikáljon a tisztelt népével, miféle kampányokat folytasson, hogy a céljait el tudja érni. A pasas a negatív kampányok, az ellefelek mocskolásának híres szakértője, a libsizés feltalálója - a tevékenységének az eredményét láthatjuk, de azért nem felelős, hogy Orbán mit művel.
KERKA
@Anna Mária: Ragaszkodom az elveimhez, amennyiben a gyermek nevelésben fontos tényező a felnőtt példa adása a családi minta modell szerepe. A gyerek azt tanulja meg, amit a szülőktől lát. Nem azt mondtam, hogy betegség, hanem azt, hogy a normálistól eltérő viselkedési mód. Egy gyereknek meg kell tanulnia mi az a női és mi a férfi alapvető tevékenysége. Lehet, hogy konzervatív vagyok, de én így látom
Felőlem sütheti apnyuci is a piskótát, és mindketten pisálhatnak állva a klóban, ha nekik jó, én nem bánom. De az a gyerek soha nem fogja megtanulni, hogy egy férfinak hogyan kell bánnia-viselkednie egy nővel férfi módra.
Én nem szeretném látni, amikor apnyuci cuki kis tanga bugyiban billeg a fürdőszoba felé.
eszegfu
@Anna Mária: Szerintem pedig az amerikai úr mondja meg mit csináljon O.V., csak azt
hogy milyen módon azt nem. Megint csak magamból kiindulva, ha én kérem valakinek a tanácsát, akkor meg kell mondanom mi a problémám, erre ő tanácsolja mit csináljak, de a végrehajtás mikéntje már az én dolgom. Az számomra is egyértelmü, hogy a végrehajtó a felelős, nem pedig a tanácsadó. Lehet, hogy szavakkal való kötözködésnek tünik, de azt gondolom tulajdonképpen a végeredménynek ugyanaz jön ki Neked is és nekem is.
Anna Mária
@KERKA: Jó, tőlem ragaszkodhatsz az "elveidhez" még akkor is, ha pontosan tudhatod:
a homoszexualitás kialakulásához semmi köze annak, hogy a gyerek mit lát otthon vagy bárhol máshol.
Nagyon sok olyan meleg van, akik szeretetteli hetero családban nőttek fel, látták eleget, mi a férfi és a nő szerepe egy hetero családban - és ennek ellenére, meg ezzel együtt ők melegek lettek.
Egy meleg férfinak egyáltalán nincs kedve ahhoz, hogy a nőkkel hetero férfiként bánjon, természetesen nem is kell tőle elvárni ilyesféle, tőle teljesen idegen viselkedést. Nem is kell megtanulnia, teljesen felesleges.
A homoszexualitás még akkor is normális dolog, ha a melegek, nők és férfiak, kevesebben vannak, mint a heterók.
Knapp75
@Aki Én: A melegfelvonulás talán azért nem "kellően" szolid, mert elsősorban azok vonulnak, akik exhibicionisták, a hétköznapjaikban is nyíltan vállalják a másságukat vagy éppen kifejezetten ebből élnek... Ők ilyen szempontból nem egy reprezentatív minta.

Ugyanakkor annyi eredménye van, hogy legalább feltűnik egyeseknek, hogy léteznek melegek is közöttünk, mert egy 10 évvel ezelőtt készült felmérés szerint a magyarok 8%-ának van mindössze meleg ismerőse...
Ez ugye arról szól, hogy még a közvetlen környezetünkben sem vesszük észre őket. (még egy családtagról sem feltétlenül
Mert ez az ország inkább Szeszélyes Évszakokat meg Friderikusz-showt nézett évtizedekig, így nem volt rá esély, hogy melegeket lásson...

Szóval a felvonulók - akármennyire is extrém némelyikük - egyszerűen azt tudatosítják, hogy léteznek melegek Magyarországon, azaz azokat is képviselik, akik egy ilyen rendezvényen sosem vennének részt az eltérő ízlésük, a társadalmi státuszuk vagy éppen a rejtőzködő magatartásuk miatt.
Anna Mária
@eszegfu: A politika világa más, mint a mi személyes kis világunk.
Érdemes kicsit belekukkantani, mi folyik a háttérben, hogyan vannak a szerepek leosztva. Ez esetben Finkelsteinnek nincs döntési helyzete, ő Orbánt a manipulációiban segíti - sok-sok-sok pénzért, ugyanúgy, mint más politikusokat.
Olvasd el ezt a cikket, nagyon érdekes:
magyarnarancs.hu/belpol/finkelstein-fidesz-tanacsado-a-var-esze-83588
KERKA
@Anna Mária: Akkor elérkeztünk egy fontos kérdéshez, ha se nem génhiba, se nem nevelési probléma, se nem "eltanult" viselkedési zavar, akkor miből adódik, hogy egy gyerekből homoszexuális lesz?( Talán olvastál Freddy Mercuri életéről, ő attól lett homokos, hogy a gyermekkorát iskolai bentlakásos kollégiumban töltötte, és itt bizony az első meghatározó szexuális élményeit a szobatársai ,a fiuk adták)
Knapp75
@KERKA: Az egész érvelésed ott bukik, hogy a melegek is többnyire heteroszexuális szülőktől származnak.
Láttak egy mintát. És?
Egyébként a meleg férfiakat sokszor udvariasabbnak és figyelmesebbnek tartják a nők az "átlagnál", valószínűleg azért, mert inkább a nőiesebb, visszafogottabb viselkedésmintákat követik a "macsóskodás" helyett.
De alapvetően nem a nemi identitás határozza meg, hogy ki tanul meg viselkedni.

Egyébként sehol nem hallottam még, hogy hetero szülőknek a gyerekek előtt kéne szexuális életet élniük, hogy példát mutassanak. :)
Amikor kicsik, akkor utánozni fogják, ha titeket csókolózni látnak, ha meg nagyok, akkor meg már érzik, hogy ez nem nagyon tartozik rájuk...
Anna Mária
@KERKA: Ezt a kérdést mi nem fogjuk tudni megválaszolni, valószínűleg egyszer majd a tudomány ad rá feleletet.
Nem attól lett F.M. meleg - és nem homokos!, hagyd lécci a homofób szóhasználatot, rohadtul ízléstelen dolog! - kollégiumban élt.
Amit a továbbiakat illeti, Knapp a szívemből szólt.
Knapp75
@KERKA: Az eltérő gén valószínűleg növeli a hajlamot (legalábbis a férfiaknál), de hogy mit nevezünk hibának, rendellenességnek az abból ered, hogy valamiről először kijelentjük, hogy normális és ehhez képest minden eltérés "rendellenes".
(ugyanakkor egy rendellenesség sem lesz automatikusan betegség, lásd mondjuk a kék szemű embereket)

Ha valami nagy számban fordul elő a természetben, akkor elfogadom, hogy az természetes.
m.macskosz
Érdekes, hogy egyesek azt mondják, hogy nem a gének határozzák meg a zsenialitást, hanem a nevelés körülményei...akkor mi is a helyzet a homo családban nevelkedő gyerekekkel?!
eszegfu
@Anna Mária: Jó, de irtó "nehéz" cikk. Kb. az ilyenek miatt érzem, hogy jobb lenne hülyének lenni, nem pedig érteni. Nekem leginkább azt bizonyitja, hogy a pénz nagy úr.
A másik, amin megakadt a szemem: "..toptanácsadók hozzászoktak ahhoz...idővel korlátlan beleszólást nyernek egyes országok irányitásába..."
Anna Mária
@eszegfu: Nem nehéz, lassan olvasd. Nagyon érdekes, nagyon jó összefoglaló.
Egészen elképesztő, hogy a magyar nép maga fizeti meg azt, hogy Orbán "profin", nagyon célirányosan elhelyezett hazugságokkal vezesse az orránál fogva.
Aki Én
@Anna Mária: 10:52 Annak normális, akinek normális. Ha már elfogadás, fogadjuk el, hogy nem mindenkinek normális. Ha olyan nagyon normális lenne, kihalna az emberiség. Hívjuk inkább elfogadottnak. Így felnőttként azt mondom, nem is szerettem volna két szerelmes férfi társaságában felnőni, jó volt nekem így, ahogy.
KERKA
@Knapp75: Akkor arra is adjál választ lécci, hogy miért éppen a művészvilágban fordulnak elő nagy számban a meleg férfiak? Rákényszeríti valami vagy valakik, hogy ezt tegyék?
Anna Mária
@Aki Én: Természetes, hogy neked a hetero szüleid jelentette környezetben volt jó felnőni, hiszen te is hetero vagy. Ha homoszexuális lennél, akkor nagy valószínűséggel a hetero szülők előtt titkolnod kellene a nemi identitásodat, ami borzasztó nagy problémákkal jár.
Tény, hogy a világ népességének bizonyos része homoszexuális, ez mindig is így volt és így is lesz, tehát a dolog normális. Ezen nincs mit vitázni.
Aki Én
@Knapp75: 11:21 Az emberek alapvetően nincsenek ,,kihegyezve" a melegekre. De miért is kell azt mindenkivel tudatni? Magán ügy, a heteró sem beszél irányultságáról. Ha kiderül kiderül, ha nem, nem. Miért kell, hogy ez legyen a központi téma egy meleg emberrel? Hidd el, sokan pont ezért nem kedvelik őket.
KERKA
@Anna Mária: Valóban így van és így is lesz. Az iszlám országokba érkező nyugati üzletembereket már az érkezésekor megkérdezik, hogy éjszakára nőt, transzvesztitát, vagy kislányt, esetleg 10 éves kisfiúcskát akarna-e éjszakára partnernek.
m.macskosz
@KERKA: Erősen kétlem, hogy a 10 éves kisfiúcskának homoszexuális hajlamai lennének! Ezzel szemben a mocskos társadalom hímringyót csinál belőle. Ha rajtam múlna, minden pedofilt sterilizáltatnék...és csak utána zárnám össze azokkal,-- életük végéig--, akik a gyerekeket a rendelkezésükre bocsájtották.
Aki Én
@Anna Mária: 11:55 Ha már természetes, akkor ne feledjük a teremtés tényét. Egy normális családban nem gond megbeszélni a melegséget. Persze évtizedekkel ezelőtt nem lett volna ennyire sem egyszerű. Szerintem már sok szülő fejében megfordult, mi lenne ha kiderülne gyerekéről,hogy meleg. Az én szívem megszakadna, mert tudom, hogy milyen nehéz ezzel együtt élni, milyen nehéz a párválasztás és a közvélemény elítélő hozzáállása. Még egyszer mondom, nincs bajom a melegekkel! Akiket ismerek kedvesek, intelligensek, megbízhatóak, önzetlenek... Nekem kizárólag a mesterkélt, eltúlzott, kihívó, polgárpukkasztó, mindenkire elfogadást erőltető giccsparádéjukkal van bajom. És amit már szintén mondtam: Ettől kicsit sem lesznek elfogadottabbak. Pont mint a CÖF menetelése, csak ártanak meguknak.
m.macskosz
Egyébként van abban némi igazság, hogy a homoszexualitás normális. Így védekezik a természet a túlnépesedés ellen az állatvilágban például. No, de az állatok ösztönös lények, az ember viszont manipulálni próbálja azt. Ezernyi szörnyűnek látszó dolog van az állatok között, pl. a hímek megölik a saját gyereküket, hogy ismét párosodhassanak a nősténnyel. Na, de az ember kitalál érveket, miért is bűn vagy erény bármi, ami nem természetes. A Föld túlnépesedett, --állítólag. El tudná tartani a népességét, de nem teszi, mert egyeseknek aranyozott klozetkefe kell, meg 50 fokos kánikulában sípálya. Tényleg egyszerűbb, ha nem szaporodik tovább az emberiség. Erre kiváló a homoszexualitás.
Sokkal humánusabb, mint egy harmadik világháború.
Aki Én
@eszegfu: 10:26 Ez igaz, minden esetre ha egy húsz évvel idősebb, ne adj isten csinos nő simogatott volna a buszon egy nyáladzó, szemeit forgató férfi helyett, akkor igen büszke lettem volna magamra, és talán ez lenne még ma is a legszebb emlékem. Tehát nem mindegy, hogy milyen nemű az illető. Akkor még gyerekként ösztönből viszolyogtam ettől, vagyis nem biztos, hogy ez olyan nagyon természetes.
Aki Én
@Knapp75: 11:21 Ok, de akkor ne csodálkozzunk, hogy extrém kihívásra extrém lehet a reakció is. Ezt a fajta eltúlzott, természetellenes megnyilvánulást nem kell feltétlen csendben fogadni. És az elfogadás is legyen pro-kontra.
szandokan
@Anna Mária: Levontam a konzekvenciát: Te már minden országban jártál, ismered az iszlámot, közöd van a romákhoz, a melegekhez, sok a külföldi megbízásod, sok tanítványod tanul külföldön, van öt gyereked és ennyi munka mellett reggeltől estig marhára ráérsz. Jól be tudod az idődet osztani, ez nekem sem megy, hogyan csinálod? :-))
karma1
@KERKA: Speciel a muveszvilagban azert sokkal tobb a homoszexualis ill. leszbikus beallitottsagu szemely, mert a muveszek sokkal erzekenyebbek a vilag dolgaira, nekik az az agyfeltekejuk dolgozik sokkal tobbet, ami az erzelmekert felelos. (Ez azt hiszem a jobb agyfelteke). Ezert letezik a muveszek kozott - barmilyen agara is gondolunk - a sokkal nagyobb szamu nem hetero szexualis egyen...(Egyebkent Freddy Mercurynak van egy felnott , nagyon klassz srac fia is, nem volt egeszen elkotelezett eziranyban az elso idokben). Ha hallgatom ot, meg Elton John zenejet, k@rvara nem erdekel, mit csinalnak a csukott ajtok mogott, (de ugyanez vonatkozik Liberaccira is, es Terry Black is oroszlankent kuzd a nala elhelyezett kisgyermekert - az a gyerek csak tiszta szeretetet lat egesz gyerekkoraban maga korul. Nem ertem, miert baj ez? Miert baj, hogy Elton Johneknak is mar 2 gyermekuk van? Mennyivel jobb egy vakkomondorJozsi meg a hulye Terikejenek a hetero kapcsolata? A sajat gyereke az anyja ellen vallott - szoval erdemes volt heterozni a gyerek elott...
Szerintem minden , ket felnott altal kozosen elfogadott szexualis kapcsolat megengedett es normalis, mert az az egy nem lehet elfogadhato, ha az egyik szemely a kapcsolatban uralkodik, eroszakkal, a masik testi-lelki hatranyara...
szandokan
@Aki Én: Nem azt mondtam, hogy aki liberális, az rögtön nyitott a melegségre (habár elég Fodor Gáborra gondolnom), hanem hogy ők azok, akik ezt a fene nagy szabadelvűséget megengedik. Attól még, hogy mindent nem lehetne, még a demokrácia nem sérülne, sőt!
Anna Mária
@szandokan: Rosszul vonod le a következtetést, de ez nálad megszokott.
A hibát ott követed el, hogy felületesen olvasol és természetesen csúsztatsz is.
Csak egyetlen egyszerű példa, hogy értsd: azt írom, hogy a viág sok országában jártam, egyébként egészen pontosan 32-ben hosszú életem során.
Erre te leírod azt a marhaságot, hogy "te már minden országban jártál".
A többi nyökögésed éppen ennyire értelmes és helytálló.
Egyébként tényleg nagyon jól be tudom osztani az időmet, ebben soha sem volt hiba. Talán azért, mert nem én főzök, azt már évtizedekkel ezelőtt egy másik családtag vállalta magára! :)))
szandokan
@Anna Mária: Ha nem dolgoznék, én is jobban be tudnám osztani az időmet. Mindenesetre nagyotmondásban az élen jársz.
Anna Mária
@szandokan: Picit vigyázz a másokat sértegető kijelentésekkel.
Csak a magad érdekében, mert csak magadról állítasz ki ilyesmivel nagyon gyenge bizonyítványt, hiszen kiderül, hogy milyen rugóra jár az agyacskád.
Nekem teljesen mindegy, hogy mit gondolsz rólam, én úgyis csak kinevetlek, mint minden ostoba, tudatlan, újgazdag, dicsekvő fidesznyiket.
Anna Mária
@KERKA: No persze. Meg ahogy azt a szomszédasszony nagynénjének a sógora mesélte, akinek volt egy rokona, akinek a szomszédjában a kertésznek mondta a cselédlány, akinek a főnökének a bátyja iszlám vallású üzletemberekkel szokott kapcsolatban lenni.
Baromi jók ezek a minden valós alapot nélkülöző magyar mesék. :))))
Aki Én
@szandokan: 12:44 Ha neked úgy jó, gondolj Fodorra. De akkor néha gondolj Szájerre is, mert hiszti lesz.
Na, már demokrácia is. A demokrácia tiltaná a melegséget?
Na, miért pont ezt értenéd Szandi. Jaj, nem Szandi, mert az olyan libsi csajszis. Bocsika...
Aki Én
@szandokan: Szandi, a buzikról jut eszembe. Hallottad, hogy a héten is nyert egy félmilliárdos melót a Nemzeti vej? Na ezek az igazi buzik, mi?
eszegfu
@Aki Én: 12:30 Pontosan erről beszéltem én is, de lehet hogy nem fogalmaztam jól.
A heterok, ha zaklatnak, akkor az majdnem hogy természetes, viszont ha melegek, attól meg jobban megijedünk, viszolygunk, azt nem fogjuk fel "sima" zaklatásnak. A példáddal
ezt is illusztráltad.
KERKA
Örültem annak, hogy ennyi vélemény t olvashattam a témában pro és kontra, van amiben egyezik, van amiben különbözik a véleményünk. Azt gondolom, hogy ez a téma bárhol a világon megosztja az emberek véleményét, még egy ilyen kis közösségben is, mint a propin.
Én továbbra is kitartok abbéli véleményem mellett, hogy egy ember egyéniségét a veleszületett hajlamok, adottságok, valamint a neveltetés, és a fejlődése során szerzett tapasztalatok határozzák meg. ( nem tudok elszakadni a szakmámtól).
Jó volt olvasni a véleményeteket.
A melegek vannak, és lesznek, ebbe bele kell nyugodnunk, én felőlem fel is vonulhatnak, ha az a józan ész határán belül zajlik le. A ripacskodást , hangoskodást, a kakadunak öltözködést nem kedvelem, és nem megyek el szimpatizánsnak.
Ha egy olyan művész lép fel a színpadon, akiről tudom, hogy meleg, akkor az nem számít nálam, mindig az adott teljesítményét értékelem.
eszegfu
@KERKA: Én erre a "témazáró dolgozatodra" 5 adok!
szandokan
@Anna Mária: Ne aggódj, a szememben te sem vagy egyéb, mint közröhej tárgya.
KERKA
@karma1: 12.43 Az agy működése az idegdúcok által generált üzeneteket dolgozza fel. Vannak ideg központok, amelyek különböző tevékenységekért felelősek.
A bal agyfélteke a térlátás, a nagymozgás, a matematikai ismeretek , (ábrázoló geometria), általában a reál tanulás központja.
A jobb agyféltekében van a beszéd központ, az irás, olvasás, a zene, a rajzkészség (finom mozgás) mivel ezekkel a készségekkel a nők kifinomultabban rendelkeznek, ezért nevezik ezt női agynak, még a baltekét ami a realitás, inkább a férfi agyféltekének.
Ez persze, csak nagy általánosítás, mert lehet egy nő is nagyon jó matematikus, de egy férfi is szépen írhat -olvashat:)) Bocs, ez nem kioktatás akart lenni, csak egy kis tájékoztató:))
EGO
@KERKA: Nem kell azt tudni senkinek, hogy meleg a fellépő művész! Tartsa titokban, az diszkrét dolog! Ne derüljön ki!
Knapp75
@szandokan: " Oké, valóban összekevertem sietségemben, sajnos akkor tudatlan vagyok, de nem baj, mert te meg egy kötözködő barom. Belőletek van itt jó néhány, otthon kuss, itt meg a nagy pofa, mögötte meg semmi."

Én mindig abból indulok ki, amit leírsz. Ha rendszeresen baromságokat írsz sietségedben, az nem az én hibám.
Azt meg inkább hagyjuk, hogy kinek van otthon kuss és kinek kell itt fényeznie folyton magát, hogy egy csipetnyi elismerést kapjon végre...
Nem nagyon vannak barátaid, igaz?
KERKA
@EGO: Édes szivem, mielőtt fellépne, már mindenki tudja róla:))
Katalina62
@m.macskosz: " Így védekezik a természet a túlnépesedés ellen" Rendben, de akkor miért erőszakoljuk meg a természetet a leszbikusok mesterséges megtermékenyítésével, vagy azzal, meleg férfiak béranyákat alkalmaznak? A leszbikusok pedig természetes módon is lehetnek anyák, és a homoszexuális férfiak is tudnak gyereket nemzeni! Tehát szerintem ez nem bizonyítja hogy a homoszexualitás normális, természetes! Szerintem ez összetettebb lehet egy génhibánál!
Aki Én
@KERKA: 13:41 Erre azért nem vennék mérget. Szerintem sokukról még nem tudjuk, vagy kérdéses.
szandokan
@Knapp75: Olyanok mint te valóban nincsenek. Megmondom őszintén nem is hiányoznának.
szandokan
@Aki Én: Ez igaz, szerintem itt is van néhány belőlük...
karma1
@EGO: 13.43-ra: Ugyan miert baj az, hogy tudod, hogy Elton John homoszexualis? Maskepp hangzik a zeneje? Az angol kiralyno meg hulye, hogy lovagga utotte, es Sir Elton John? Mi is a bajod?
Aki Én
@szandokan: Írj utalást, vagy időpontot, mert nem tudom kitalálni mire válaszolsz. Gondolom a rejtőzködő melegeken rugózol.
szandokan
@karma1: Félreértesz minket. Senkinek nincs baja a melegekkel, amíg nem kezdik azt mindenáron közszemlére tenni, felvonulgatni. Élje normálisan az életét, zenéljen, ezzel tűnjön ki az emberek között, és ne azzal, hogy harci díszben vonulgat és ordibál.
karma1
@KERKA: Koszi, en nem akartam ilyen melyen belemenni, de ez a lenyege, es az, hogy a muveszek altalaban mindent maskepp latnak, hallanak, erzekelnek - ezert tudnak megszuletni a nagy muvek. Egyebkent koszi...:o))
szandokan
@Aki Én: Ja, a propin rejtőzködőkről:-)
Aki Én
@szandokan: 14:05 Itt lenne az ideje, hogy te is rejtőzködj.
szandokan
@Aki Én: Lassan az lesz, mert indulnom kell a gyerekekért. Elrejtőzöm az autóm sötétített üvegei mögé, és senki nem ismer majd fel...
Knapp75
@KERKA: "Akkor arra is adjál választ lécci, hogy miért éppen a művészvilágban fordulnak elő nagy számban a meleg férfiak? Rákényszeríti valami vagy valakik, hogy ezt tegyék?"

Pont a művészek azok, akiket a legkevésbé lehet bármire is kényszeríteni, nem tudom, mire gondolsz.
Az biztos, hogy a művészek magánélete általában jobban szem előtt van, így könnyebben is tudjuk meg róluk, hogy melegek, mint a sarki zöldségesről, másrészt a művészet valami új létrehozásáról, a határok, tabuk döntögetéséről is szól, így elképzelhető, hogy ez a gondolkodásmód is közelebb visz egy homoszexualitásra hajlamos művészt, hogy felvállalja a másságát.
Kiegyensúlyozott szexuális élet nélkül azért nehezebb élni és alkotni, az önmegvalósításban meg az is benne van, hogy megadod magadnak, amire szükséged van.
Talán ha kevesebb elfojtásokkal küzdő ember lenne, az kevesebb agressziót és élhetőbb országot hozna.

@Aki Én: " Hidd el, sokan pont ezért nem kedvelik őket."

Nem tudom, miért nem kedvelik őket, hisz ha a felmérések szerint csak az emberek 8%-ának van meleg ismerőse, akkor nem is ismerik őket, azaz ez a "nem kedvelés" szimpla előítélet és általánosítás.
Mint mondjuk a lelkes cigányozás-zsidózás esetében. Nem véletlen, hogy ugyanabból a "kultúrkörből" veszik a fáradtságot maguknak egyesek, hogy elmenjenek csak azért egy melegfelvonulásra, hogy beszólogassanak a felvonulóknak...

Aki eljutott odáig, hogy léteznek melegek, azt is elkezdheti megemészteni, hogy ők is ugyanolyan sokfélék, mint a társadalom heteroszexuális (vagy annak tartott) fele.
Az persze igaz, hogy a tévében vagy éppen a felvonulásokon az extrémebb viselkedésű melegek láthatóan felülreprezentáltak, de ugye ez azért is van, mert egy "normális" életet élő melegről azt sem tudod, hogy valójában meleg, így nem is vonhatsz le a viselkedésükre vonatkozóan következtetéseket.
Ha a heterókkal kapcsolatban megengedőek vagyunk és nem a legextrémebb, leginkább polgárpukkasztó tagokkal azonosítjuk "őket", akkor talán...
karma1
@szandokan: Valaki mar sokkal fontebb megjegyezte egy hsz-eben, hogy a "melegek" azert vonulnak fel, mert fel akarjak hivni az elnyomott helyzetukre a figyelmet.
Es a cikkben is infantilis gyerek modjara kezeli a kerdest: viccelodne rajta, (mert nem eleg erett ahhoz, hogy emberek sorsarol felelossegteljesen dontson, sajnos).

Egy komoly retegrol van szo, komoly problemakkal, de en nem hiszem, hogy teged valaki is el akart csabitani (egy masik ferfi) es neked ettol szenvedned kellett volna, de nekem mar fogta meg a fenekemet a tomott buszon egy ferfi, valoszinu hetero... Ne akard megtudni, hogy mit tettem vele... (Pedig akkor meg csak huszoneves voltam, eleg gyava sokmindenre, peldaul a szexre is, de amit az a gusztustalan allat muvelt, az sokkal jobban bantott, mintha peldaul Liberacci zongorajatekat figyeltem volna, mikozben tudom, hogy "meleg", vagy eppen a kedvencem, Freddy Mercury dalat meg a Queent figyeltem volna).

Hagyjuk mar ezt az alszentseget, ezt a kdnp probalja beletukmalni a koztudatba, hogy jaj, mi lesz a csaladokkal, ha a melegeket elismerjuk...? Meg ha felvonulnak?... Es az nem gusztustalan, hogy felhulye nyuggerek csokolgatjak orban vitya kezet, AKI HAGYJA EZT, mert a nep elismeresenek, szeretetenek konyveli el, vagy a COF-os ven hulyek menetelese nem ugyanolyan gusztustalan? Nekem a ketto kozul az utobbi szazszor visszataszitobb, mert alszent, mint egy magat a maga valosagaban megmutato homoszexualis ember...
Knapp75
Nekem nincs bajom a Lexus tulajdonosokkal, amíg nem kezdi azt mindenáron közszemlére tenni és kérkedni vele. Élje normálisan az életét, dolgozzon, ezzel tűnjön ki az emberek között, és ne azzal, hogy vonulgat és dicsekszik.
Remélem, egyetértünk.
szandokan
@karma1: Az nem éppen a legjobb módja a figyelemfelkeltésnek, ha valaki meztelen fenékkel ordibál. Ezzel csak ellenszenvet váltanak ki. Mint már mondtam, egy abszolút hétköznapi életet élő meleggel nekem semmi bajom, ahogyan a művészekkel sem, ha a tudásukkal vívják ki mások szeretetét, és nem a közszemlére bocsájtott ülepükkel, vagy a...
szandokan
@Knapp75: Akkor jobban tetszene, ha az avatarom egy nagy meztelen fenék volna, ráírva hogy meleg vagyok, bárki kinyalhatja, akinek nem (vagy éppen) tetszik? :-)
Aki Én
@Knapp75: 14:13 Nem kötözködöm, de attól, hogy valakinek nincs meleg ismerőse, vagy nem tud róla, még ismerheti őket. Egyébként a 8% nagyon régi adat.
Knapp75
@Katalina62: " Rendben, de akkor miért erőszakoljuk meg a természetet a leszbikusok mesterséges megtermékenyítésével, vagy azzal, meleg férfiak béranyákat alkalmaznak? "

Talán mert emberek vagyunk és minden területen a természet törvényeit igyekszünk legyőzni. :)
Küzdünk pl. az öregedés ellen és 100 évig akarunk élni. Ha elfogadnánk a "természet törvényeit", akkor ezt nem tennénk, de például a monogámia is a szemétdombra kerülhetne, hisz az a jó, ha a legjobb génállomány öröklődik minél több variációban és nem kötjük meg az embereket egy párkapcsolatban...

Valójában az általad felvetett mesterséges megtermékenyítés heteroszexuális szülőknél is előfordul, akkor az is a természet megerőszakolása? ;)

Szerintem amikor az "elvártnál" jóval kevesebben vállalnak gyermeket és még kevesebben tudják megfelelő körülmények között felnevelni őket, az kifejezetten jó, ha a melegek és leszbikusok is részt vesznek a reprodukcióban. (Ráadásul ezzel is cáfolják azt az "érvet", hogy ők felesleges tagjai a társadalomnak.)

Ha a hetero szülőknek sikerülhetett meleg gyerekeket nevelniük, nekik is sikerült heterokat.
Knapp75
@szandokan: Ha úgy érzed, hogy egy hatalmas segg fejezné ki leginkább avatarként a személyiségedet, akkor miattam ne fogd vissza magad! :)
Knapp75
@Aki Én: Ha nincs meleg ismerőse valakinek (vagy nem tud róla), akkor mégis honnan ismeri őket? A tévéből? A hírekből? A szomszéd elmeséléséből?

Az ismer és az ismerős szavak szerintem nem véletlenül annyira hasonlóak. :)

A 8% valóban 10 éves adat, igazából a kisebb településeken lennék kíváncsi a változásra, mert mondjuk egy Budapesten élő fiatalnak fogyatékosnak kell lennie, hogy ne találjon a környezetében meleg ismerőst.
Az emlegetett művészek sem véletlenül telepedtek meg inkább világvárosokban, ahol a másság minden értelemben elfogadottabb, mint egy zsákfaluban.
Aki Én
@Knapp75: 14:46 Kb 25 éve teljesen véletlenül egy hat fős meleg társasággal keveredtünk beszélgetésbe. Meglepően őszintén beszéltek az életükről. Ettől nem gondolom, hogy ők az ismerőseim, mégis sok mindent megtudtam az életükről. Ettől függetlenül igen, nagyon sokat hallani, olvasni róluk. Sok ismert emberről tudjuk, hogy meleg, mégsem az ismerőseink. Orbánról is tudsz sok mindent, de gondolom nem az ismerősöd. Nekem mást jelent az ,,ismerős".
Aki Én
@Knapp75: 14:38 Ezt nem akarhatjuk...
szandokan
@Knapp75: Inkább azt fejezné ki, amit odaírnék:-)
coni
Ha a Fideszből kiesnének a melegek, kommunista vagy liberális gyökerűek megszűnne párt lenni. Ungár Klára éppen most dobta fel két sorstársát a csapatból.
Mindez persze nem is lenne gond ha nem lennének ennyire homofóbok, agresszívan illibelárisak vagy kommunistaellenesek.
A homofób beállítódást a szakemberek látens homoszexualitásnak tekintik. Lehet a többire is hasonló a magyarázat.
JAJMÁR
Biztos az, hogy a családi nevelés terén egyébként minden rendben van, és a legnagyobb problémát az okozza, hogy a gyereket 2 férfi, 2 nő, vagy férfi és nő neveli-e? Vajon milyen példát lát a nevelőotthonba kényszerülő gyerek? Miért lenne az neki jobb, mint egyébként elfogadó, szerető légkörben, még ha a szülei egyneműek is?

Nem is szólva a rengeteg csonka családról, - némely hozzászólásból úgy tűnik már, mintha egyébként minden gyerek apa-anya szeretetében nőne fel - az apák anyák cserélődéséről, a napi veszekedésekről, agresszióról, gyerekverésről, alkoholizálásról... stb.
Álságosnak tartom a heteró emberek ilyen módon "fölébe emelését" a meleg embertársainknak.
Azt is, hogy "elismerem a művészetet, felőlem lehet meleg is" hát, nem ezen múlik. Az egyén számít a hétköznapokban, és mindenkinek joga van megtalálni azt a párt, amelyikkel boldog lehet.
Még nagyon hosszú ideig szükség lesz a melegek felvonulására, mert még az nem a jogaik elismerése, "hogy felőlem ...", az csak legyintés.
Attól nem kell tartani, hogy jobban elterjedne, mint amennyire már jelen van, amióta ember él a földön. A fajfenntartó ösztön erősebb.
Knapp75
@coni: Az itthon leginkább kommunistázókról tudjuk, hogy ők vagy a szüleik bizony közel voltak a tűzhöz, ezért folytonos tagadásban vannak, ugyanúgy, mint a homofóbok.
Normális hetero biztosan talál jobb szórakozást mint a "buzizás"...

@szandokan: Mielőtt avatart cserélsz, azért tudnod kell, hogy az mindenképpen téged fog szimbolizálni.
A magyarításnál a legnépszerűbb ötlet az arcmány volt, ennek tudatában rakj fel egy ülepet profilképnek. Szóval csak óvatosan, nehogy megint magyarázkodnod kelljen a "nagy sietségben elkövetett hiba" miatt. :)
szandokan
@Knapp75: Jól mondod. Valószínűleg marad az autó, de elképzelhető, hogy egy másik, mert csere lesz valószínűleg. Mondjuk feltehetnék egy metal zenére utaló képet is, mert az is én vagyok.
varirmag
Én csak ismételni tudom amit Sz Márta írt "
"A felvonulásotok nem népszerű, Nekem sem tetszik! Mi akik nem vagyunk mások, ezt fitogtatva nem szoktunk felvonulni! Intim magánügye mindenkinek szexuális beállítottsága! Gyermekek is vannak azon az utcán ahol felvonultok, nem hiszem, hogy rájuk tartozna bárminemű szexuális beállítottság, de Ti erre nem vagytok tekintettel! Egyszer beleszaladtam egy felvonulásotokba, hát mit mondjak, több mint érdekes volt! Férfiak vastagon kisminkelve, egy teherautón a hátulról kefélést adták elő, egymással nyalakodva közben! Hogy ki nyom el Titeket és ki zaklat azt nem tudom. Azt viszont tudom, hogy rejtőzködéseteket önként teszitek! "

És hozzátenném hogy a meleg felvonulással zaklatnak minden jóérzésű embert .Meleget és heterót is !
Senki nem kérdezi meg hogy " Te meleg vagy vagy heteró " De vannak akik nem győzik mondogatni hogy ők melegek,pedig senki sem kíváncsi rá. De mondogatják a TV-ben,nyilatkozzák a rádióban,interjut közölnek a melegségükről az újságokban. Nem sok ez egy kicsit ???
m.macskosz
@Aki Én: ma 12,17
Én is eljátszottam a gondolattal, mi lenne, ha kiderülne, hogy a fiam a saját neméhez vonzódik...és MITADISTEN! , nem szaladt fel a vérnyomásom. Valószínűtlen ugyan, -mivel nagyon csinos, szép és okos menyasszonya van--, de ő nem "FAL"-ból él együtt vele.
Ez a Q.rva nagy összetartás ill. széthúzás fideszes-kdnp-s körökben viszont
necces a szememben...
m.macskosz
@Katalina62: ma, 13:46
Pont arra szerettem volna célozni, hogy az emberiség belepofázik a természet rendjébe.
(Kvázi Istennek képzeli magát.) Ateista vagyok, ezért nem igazán foglalkozom az egyházi izékkel, de azt tényleg el kell ismerni, hogy időnként az emberiség túlkapásai ellen globális robbanás következik be. A XX-XXI.század fantasztikus eredményeket hozott sok szempontból, de a túlnépesedés és a lokális éhezés--ezzel szemben pár milliónyi dúsgazdag garázdálkodása nem megoldott.
karma1
@varirmag: Juj, Teged is zaklattak??? Miert mentel oda??? Es miert vitted a gyereked??? Kivancsisagbol? Vagy csak akartal egy kicsit szornyulkodni, mikozben megallapitottad, hogy Veled minden rendben van??? Lehet, hogy vakkomondoros jozsi is elment egy ilyenre, aztan - jo heterokent - hazament, es veresre verte elete ertelmet, terikejet, akit meg a sajat, hetero kornyezetben nevelt fiacskaja is megtagadott.!!!

Kepmutato vagy...
Katalina62
@Knapp75: Ha két férfi, vagy két nő ügy dönt, hogy együtt akarnak élni, tegyék, de tudomásul kéne venni, hogy ehhez az életmóddal nincs gyerek! A mesterséges megtermékenyítéssel, pedig fenntartásaim vannak! Igen egy meleg pár is szépen nevelhet gyerekeket, de azért ideális esetben a gyereket igenis egy férfi, és egy nő nevelje.Mert a gyereknek szerintem ez a legjobb.
JAJMÁR
@Katalina62: 11:32 Ebben az "ideális" országban pedig az "ideális" identitásúaknak megvan a joguk eldönteni, hogy igen, legyen, legyintsünk egyet és éljenek együtt a melegpárok, de gyerek nélkül? Hiszen az az 1-2, esetleg 5 % nagyon lerontaná a 95 %-os "ideális" családban felnövekvő gyerekek arányát?

Tudom, nem nekem írtad, bocs, csak csodálkoztam, hogy ennél a témánál még mindig itt tart a vita, pedig nem is erről szól a cikk .
Katalina62
@JAJMÁR Vitatkozunk, beszélgetünk, ugye?Amíg kulturáltan tesszük ez szerintem nem baj!
szandokan
@m.macskosz: Más dolog elgondolkodni valamin, és egészen más szembesülni.
csa-csa
@Desischado: Teljes egyetértésem! Nekem is ugyanolyan emberek mint bárki más, kis génhibával. Meg kéne már érteni végre. Tetszik vagy nem nem tehetnek erről! Ahogy a transzneműek nem feltétlen melegek. Max. megmosolyogja az ember és kész. Filmekben szoktam látni Őket színpadon. Mit mondjak egyik másik kifejezetten tehetséges, és némelyik fiú kifejezetten csinos "lány. A "Reneszánsz ember"-ben használták az oximoron példájára: "lányos fiú" Engem szórakoztatnak. Mint ahogy arról sem tehet senki hogy fehér, fekete vagy zsidónak születik. Évekig láttam egy "falfirkát" a Szentlélek téren a HÉV megállóban a Vasarely múzeum falán miszerint: "Mindenki színes bőrű, különben nem látszana". Milyen igaz!
JAJMÁR
@Katalina62: 12:05 Persze, vitatkozunk, csak hát úgy érzem, még mindig ugyanott tartunk. Ez parttalan vita.
Akkor lenne jó vita, ha ide leírnák a véleményüket a mások oldalon állók is, a melegek. Megtehetnék, de vajon olyan ország ez, ahol esélyük van arra, hogy komolyan vegyék őket?
Vagy ez egy olyan ország, ahol a mini.elnöknek is viccelődni lesz kedve, ha rájuk gondol. Ez itt a fő kérdés. Addig a vita, a fejük fölötti csapkodás, de róluk.
(Bocs, néha tényleg erőteljesen "kinyilatkozom", foglalkozási ártalom, nem akartalak megbántani, és másokat sem.)
rugacs
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
vukkocska
@rugacs: Azért én még nem láttam Orbánt a melegfelvonuláson, míg Gyurcsány a feleségével együtt megjelent, és más, baloldali pártvezetőkkel együtt. Kicsit megcserélted a szereplőket. Nem is kicsit, nagyon.
rugacs
@vukkocska: Persze nem ártana megtanulni olvasni: kommentemben pont azt írtam, hogy a kommentelő kormánypártiak heterók (nem buzik, ha így jobban érted), míg az ellenzék inkább támogatja a másokat (a buzikat, leszbiket, transzokat,stb). Az ellenzék közé veheted a Gyurcsányt is, tehát mit cseréltem fel?
oni
Csak akkor fáj, ha nevetek?
Neeem!
Csak akkor fáj, ha látom orbánt nevetni.
Beteg.
vukkocska
@rugacs: ezt benéztem a kommented durva stílusa miatt. Egyébként a kormánypártiak főleg akkor elnézőek, amikor a melegek a saját soraiban vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.