Trócsányi László igazságügyi miniszter eddig nem hallott érvet hozott fel a menekültkérdéssel kapcsolatban. A tárcavezető azt mondta, hogy azért nem tudunk befogadni menekülteket, mert Magyarországnak már így is 800 ezer cigány felzárkóztatásáról kell gondoskodnia – hangzott el az Inforádiónak adott interjújában.

Trócsányi szerint a menekültek szétosztása nem oldja meg a problémát, hiszen állandóan újratermelődnek majd és hozzátette, sokkal jobb lenne, ha visszaküldenénk őket oda, ahonnan jöttek.

Minden országnak megvan a maga specifikuma. Azt is figyelembe kell venni, amikor migrációról beszélünk, hogy mik az egyes országoknak a sajátosságai. Nagyon komoly munka, amit a kormány végez a roma felzárkóztatás ügyében. Ez egy nagyon fontos feladat, amit a kormánynak meg kell tennie -

fogalmazott a miniszter.

A halálbüntetéssel kapcsolatban úgy nyilatkozott, az Igazságügyi Minisztériumban semmilyen szakmai előkészítő munka nem folyik annak visszavezetéséről.

301 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
El tudom kepzelni, hogy hany almatlan ejszakajaba, meg kemeny erolkodesebe tellett trocsanynak, hogy ezt az oriasi baromsagot kiizzadja magabol. De arra mar nem gondolt, hogy a fonokenek is meg kene felelnie, es szepen kipofazta, hogy semmifele lepes nem tortenik a halalbuntetes visszavezetesere, vagyis orban megint hazugsagban maradt: kiderul, hogy meg csak nem is beszelgetnek az igazsagszolgaltatasban sem a halalbuntetesrol, nemhogy nemzeti egyeztetes nincs rola,...

Azert konkretan megemlithetett volna egypar akciot, amivel eppen a legnehezebb sorsu ciganyokat segitik...(nem, nem arrol varok felvilagositast, hogy a viktorka hogy segitette az apukajat a kobanyajahoz... A tobbi, valoban nehezsorsu ciganyemberrol beszelek,... Es akkor a Florirol meg az ellopott milliokrol nem is beszeltunk...:o))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
El tudom kepzelni, hogy hany almatlan ejszakajaba, meg kemeny erolkodesebe tellett trocsanynak, hogy ezt az oriasi baromsagot kiizzadja magabol. De arra mar nem gondolt, hogy a fonokenek is meg kene felelnie, es szepen kipofazta, hogy semmifele lepes nem tortenik a halalbuntetes visszavezetesere, vagyis orban megint hazugsagban maradt: kiderul, hogy meg csak nem is beszelgetnek az igazsagszolgaltatasban sem a halalbuntetesrol, nemhogy nemzeti egyeztetes nincs rola,...

Azert konkretan megemlithetett volna egypar akciot, amivel eppen a legnehezebb sorsu ciganyokat segitik...(nem, nem arrol varok felvilagositast, hogy a viktorka hogy segitette az apukajat a kobanyajahoz... A tobbi, valoban nehezsorsu ciganyemberrol beszelek,... Es akkor a Florirol meg az ellopott milliokrol nem is beszeltunk...:o))
Hellcat
Meglepődtem volna ha nem kennek másra valami kínos ügyet.
grobert880
nagyon nagy igazságot mondott az a balfasz trocsány hány milliárdot is költ évente a magyar adófizetők pénzéből ezekre a beilleszkedni nem akaró de a pénzt felélő
felzárkózókra az állam?
aki odavan értük jobb lenne ha hazavinne az őrzött lakóparkba belőlük néhány százezret
vagy a védelmezőik hazája útlevelet küldene nekik hogy mehessenek jeruzsálembe felzárkózni
darwin
Mondhatta volna azt is,hogy sokba kerül Orbán Viktor és sleppje.Az ellen sem tudnánk semmit sem tenni.Meg ez ellen sem.Menekültekre már nem futja.
Macskaszem
Mit nem mond ez a kretén. Eddig csak a díszcigány farkas flórián részesült a százmilliárdokból, lopta is rendesen, most meg a csóri cigányokra akarják kenni. Persze elhiszem, sokba vannak a pirézek is ugyi...
karma1
Janyok, fijjug! Nagy esemeny! Uj troll landolt az oldalon, grobert880 szemelyeben, es sikerult neki akkora frocsogos antre't csinalni, hogy a fal adja a masikat!

@grobert880: Szia! Azert majd gondolkodj el, hogy ti is tul sokan vagytok mar ezen az oldalon, te nem fogsz tudni akkorat al;kotni, mint Kabir Bedi, rugacs, izo, veroce21, stb. elvtarsak...

Szoval kosd fol a gatyad, mert lehet, hogy pingvinezve fogsz innen elhuzni...
eszegfu
@grobert880: Bocs., de én meg Érted nem vagyok oda, mégsem küldelek sehova! A
"felzárkóztatásra" szánt pénzt pedig Farkas Flóriántól követeld vissza, mert ő költötte el, nem az egyszerü cigány ember.
karma1
Majd arra a kovetkezo furmanyos mondatra leszek kivancsi, amikor a ciganyok ala a Gyurcsany es Bajnai adta a lovat, mert ok is ennek a ket politikusnak a kottajabol jatszanak, mint az egesz EU is...

Hogy ez a Gyurcsany mekkora zenesz!!?...:o))
Csizmás Kond
@karma1: halálbüntetés...na látod ha ebben léptek volna ma nem kéne annyi rejtett-tartalékot eltartani.
iskolakerülő
@karma1: 13:23 Látom nem figyelsz! Semmi erőlködés. Ezeknek még a kisujjukat sem kell megrázni, dől belőlük a baromság és a gyűlölet. pedig a tejtestvéreikről pofáznak.
iskolakerülő
@Csizmás Kond: Gondolom SK harapnád el a nyakát mindenkinek..
iskolakerülő
@karma1: Örülök hogy belátod a hibád:)))
Csizmás Kond
@iskolakerülő: ..dehogy én van nekem kutyám majd az...
rugacs
Van igazság a szavaiban: végül is a romák is menekülnek - leginkább a munka elől! És egyre többen vannak. A menekültekre adott pénz meg egyszeri, míg az áradat folyamatos. És ne tessék ezen vígadni: a romák felzárkóztatása egyáltalán nem egyszerű feladat. Itt élnek több száz éve és közösségeik még mindig úgy néznek ki, mint ősközösségben. Mentalitásuk is csak annyit változott, hogy közben élősködőkké váltak. Felélnek mindent amihez hozzájutnak, az újratermelés igénye nélkül. S mint látható volt, nálunk nagyobb hatalmak sem boldogultak velük.
A Földön nem sok hozzájuk hasonló kártékony életforma van, és nekünk jó sok jutott belőlük. A helyzetet csak rontja, hogy olyanok, akiknek még dolga sem volt velük, kényszerítenek, hogy emberszámba vegyük őket. Sőt! Ha végre oda kerülnek, ahova valók (dutyiba), királyi ellátást kell nekik biztosítani!
Szerintem azért lenne megoldás: szabadítsuk rá őket az unióra és fogadjuk be helyettük a menekülteket!! Szerintem jó cserét csinálnánk!!!
nyanya001
@karma1: A Rogán él őrzött lakóparkba ! :))
verum
Ügyes, Viktor, nagyon ügyes!
Mindig egy embercsoport okolható hibáért, vagy szolgálhat alibinek.
És mindig van rá vevő ebben az elfogult, gyűlölködő, fanatikus és gondolkozni nem akaró emberekkel teli országban.
Azt hiszem, tényleg Viktor a méltó vezér itt.
karma1
@nyanya001: TUDOM, Dragam,! Csak sajnos van egy belepokartyaja, amivel hazamehet. A masik iranyba kene egyiranyusitani a kijarast... (Illetve maradjon bent, jo sokaig a tudod hol, nem a Pasa Parkban...:o)))
Csizmás Kond
@verum: Még a végén belebetegszel a nagy buzgalmadba...
nem Orbán a hibás hanem pl te aki ma is az ingyenélőért kampányol...és ez idővel neked fog visszaütni.
nyanya001
@karma1: "aki odavan értük jobb lenne ha hazavinne az őrzött lakóparkba belőlük néhány százezret
vagy a védelmezőik hazája útlevelet küldene nekik hogy mehessenek jeruzsálembe felzárkózni " írta grobert erre írtam a A Rogánt !
karma1
@nyanya001: Tudom, Draga Baratnom, leesett am azonnal a tantusz, csak azt nem ertem, hogy trocsanyit hogy keveri ossze a lakoparkossal,...Az egyik nem ugyanaz (by Hofi...:o)))
verum
@Csizmás Kond: - soha nem kampányoltam ingyenélőért. Az Orbán és a sleppje, te kampányolsz értük.
Én azt kampányolom, hogy kellenek jó iskolák, hogy kellene egyenlő bánásmód, ami azt jelenti, hogy bűnöző, börtönviselt családból ki kell emelni a gyereket.
Kellenének jó intézetek, ahol megfelelő nevelést és ellátást kapnának a veszélyeztetett családból kiemelt gyerekek. Mert ők az igazi jövő. Ha ők tanulnak, dolgoznak, akkor az országnak jó.
Kell sok munkahely, ahol tisztességgel fizetnek, kellene jó iskola, ahol tényleg az életre nevelik a gyerekeket. Kellene közbiztonság, megfelelő egészségügyi ellátás és az, hogy a legkisebb tanyán, községben is legyen áram, út, vízhálózat és internet.
Ez lenne az állam feladata, ehelyett vannak stadionok, meg a többi. Szóval a honatyák henyélnek és harácsolnak, ez a fő baja az országnak.
karma1
@verum: Hogy Te milyen qrva baloldali vagy! Es uszito is, mert a Gyurcsany kottajabol jatszol, es olyanokat oktatsz ki, akik bizony a halalbuntetessel MIDNENT megoldananak! (Elsosorban a v@lagbarugasunkat az EU-bol)

Szoval ne tessek ilyen szepeket kepzelni, mert ez nem unortodoxon es nem illiberalis gondolat!,...:o)) Tanulj a baratunktol!...:o)))
eszegfu
@rugacs: Cserdi lakói - mind cigány -- a saját maguk által megtermelt zöldségekből hoztak fel Budapestre 1 tonnát, amit szétosztottak a szegények között...2013. telén.
Lehet, hogy ezt a "mintát" is lehetne értékelned... nem gondolod?
verum
@karma1: most megszeppentem, de ígérem, igyekezni fogok! ;-)
karma1
@eszegfu: Hagyd a fenebe, szelektiv amneziaban szenved, es ez az eset nem illik bele a velemenyebe a ciganyokrol, tehat akkor ez az eset meg sem tortent... (De persze csak szerinte...:o))
karma1
@verum: Hat, igyekezned is kell, hogy lejuss a szintjukre,... qrva sok lepcso vezet oda lefele...:o)))
verum
@karma1: - a szorgalmon nem múlna, csak az a baj, hogy tériszonyom van! ;-)
karma1
@verum: Nem azt mondtam, hogy ugorj le ejtoernyovel abba a feneketlen melysegbe, hanem szepen, lepcson,...:o)) Es ha talalkozol a banyaszbekaval feluton, koszonj am neki!!!...:o))))
Csizmás Kond
@verum: intézetek...ember te vissza akarsz térni a javítóintézetekhez ?
Nem kiemelni kell hanem kötelezni, hogy emberként viselkedjen mindenki úgy neveljen gyereket és akként éljen.
Az akinek ma az egyik markába adsz az holnap mindakettőt tartani fogja.
Ahhoz hogy az állam munkahelyeket tudjon teremteni ahhoz néhol függetlenedni kéne az uniós szabványoktól...
Ahhoz hogy a munkát értékeljék a munkaadók ahhoz meg kéne szüntetni az olcsó külföldi munakerővándorlást...
Ahhoz hogy itthon érezd magadat azokat az intézkedéseket kellene pártold amelyek ezeket próbálják meghonosítani nem azokat amelyeket több ezer kilométerről próbálnak ránk sózni
...csak amíg nem nősz fel oda, hogy ezeket megértsd csak a síránkozás marad részedre.
rugacs
@eszegfu: Hurrá, megtört a jég!!! Csak nem volt elég hangos, mert még csak nem is hallottam róla. Ezért bocs!
Akkor már csak pár ezer év és megtörténik a csoda és az egész roma közösség önfenntartó lesz!!!
Nos én ezt találtam:
www.origo.hu/itthon/20150223-belehalt-a-bantalmazasba-egy-cserdi-no.html
Hűha, azért ott is ölik egymást?
mno.hu/belfold/cserdi-polgarmestere-megszuntetne-a-cigany-onkormanyzatokat-1274390
"A Baranya megyei, 426 fős, többségében cigányok lakta Cserdi település polgármestere szerint nincs szükség ma Magyarországon cigány önkormányzatokra, mert a „mutyizós világuk” csak rossz fényt vet a cigányságra."
Ez igen, ez önkritika!!!

Bocs, de csak ezeket találtam lapokon keresztül...
Dr. Felipe
Cigányok mindenütt vannak Európában úgyhogy ez nem lehet kifogás elvtársak. Még csótányi elvtársnak is tiszteletben kell majd tartani az unió többségi döntését ahogy mi is elviseljük a fideSS maffia kurmányát, ha nehezen is.
rugacs
@Csizmás Kond: Ehhez még hozzátenném: alig van olyan roma vállalkozó, aki vállalkozásában további romákat alkalmazna. S a kérdésre, hogy miért nem, azt válaszolták, hogy a roma megbízhatatlan és nem szeret dolgozni.
Mondta ezt egy roma vállalkozó!
Puff neki.
Tibor43
Idézet: "A tárcavezető azt mondta, hogy azért nem tudunk befogadni menekülteket, mert Magyarországnak már így is 800 ezer cigány felzárkóztatásáról kell gondoskodnia – hangzott el az Inforádiónak adott interjújában.".
Farkas Flórián és társulata támogatásával /autók,székház,stb,/ megkezdték a felzárkóztatást...
stirliitz
@grobert880: A legjobb az lenne, ha a hazai kormosok is mennének innen vissza Ázsiába, egy füst(ös) alatt megoldódna a szemét nagy részének a sorsa.
verum
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verum
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Csizmás Kond
@karma1: Te pedig szépen lassan meg kéne előbb rágd amiket kimondasz mert mint pl a halálbüntetéssel kapcsolatban is azok akik magzatokat kapartatnak el akik megfogant életet oltanak ki ugyanolyan gyilkosok mint as aki kötelet köt a másik nyakára.
verum
@Csizmás Kond: -gondolom, neked annyi gyereked van, ahányszor nemi életet éltél.
Hacsak nem vagy impotens.
stirliitz
@Csizmás Kond: Ne pazarold az energiád magyar ellenes trollokra. Az ilyen negatív, szörnyű embereknek hiába írsz bármit, nem tudják felfogni, csak az eszetlen, nemzetellenes köpködésre futja tőlük.
Csizmás Kond
@verum: Nem, mert a védekezés nem gyilkosság...pl koton vagy más olyan eszköz ami meggátolja fogamzást...tanulj mert könnyen gyilkossá válhatsz.
verum
@Csizmás Kond: - ketten kelletek a nemi élethez ám! Ha a másik nem vigyáz, bizony sok gyereked lehet, hacsak nem gyilkossal feküdtél össze és lettél tettestárs.
De hígulsz komám, a tárgytól eltérsz. Majd akkor válaszolok, ha elérsz egy bizonyos színvonalat. Mert az alá még én sem megyek, bár sok a türelmem és toleráns is vagyok.
Anna Mária
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Toby
Kérem tisztelettel !

10,000 darab jól eltartott pártnyalogány, sokkal többe kerül, mint 800,000 cigány !
Tessék kiszámolni !
Kezdjük az 50 államtitkárral és azok 100 helyetteseivel...aztán folytassuk az "üres stadiont mindenhova" agyrokkant projekttel...
szaboria1
@nyanya001: Hová hová tűnt, hát a Flórika ügyes trükkje nyomán. Már évtizedek óta tud csalni.
verum
@Toby: - tömör és velős megfogalmazás!
vukkocska
És Farkas Flórián felzárkóztatási milliárdjaival vajon mi van? @Csizmás Kond: jaj bocs, tévedésből a válasz gomb helyett a tetszik gombot nyomtam. TÉVEDÉS. Azt akartam írni, nagyon jó lett volna, ha sok politikusunk helyett az apuka jelölt kotont használt volna.
Csizmás Kond
@verum: ...szóval nő vagy...elnézést a modortalanságért...
naszóval mivel himnemű vagyok először is én kell vigyázzak tehát ha én vigyázok akkor a nő nem esik teherbe. ...és soha olyannal nem fekszem össze akiről nem tudom, hogy kicsoda vagyis kivel mikor és hányszor csináltatta fel magát...ez ilyen egyszerű...
verum
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Csizmás Kond
@verum: te nem is kell elhidd elég ha én betartom...
...és az én szerény véleményem szerint a szexben aki csak partnert lát annak a műizé is ugyanaz...
eszegfu
@rugacs: Bocs., de nem igazán érted a polgármester szavait...ő azt mondja, hogy amikor lehetett választani "nemzetiségi" önkormányzati képviselőket, mint pl. sváb, szerb, cigány, akkor ne ezt válasszák ezt a formát, hanem a szabály szerint válasszanak polgármester, majd testületi tagokat, melyekben akár cigány is lehet. Egyébként meg ne gunyolódjál... én csak szerettem volna, ha a jót is meglátod ezekben az emberekben. És attól, hogy nem vagyunk közös véleményen, még emberileg tisztelhetjük egymást.
human
Torcsányinak inkább meg kellene néznie, hogy mi zajlik cigány felzárkóztatás címén az országban. Milliós autókölcsönzések, milliós számítógépek, irodaház vásárlások 0 valódi munkateremtés.
estiujsag.hu/gazdasag/ujabb-gyanus-szazmillios-oro-penzkoltes-de-nyomozas-meg-nincs
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@Csizmás Kond: Szerintem Verum meg Anna Mari egy és ugyanazok, mindkettő nő, egyszerre jelentek meg itt, és egyformán belekötnek mindenkibe, aki egy kicsit is felemeli a szavát roma ügyben.
Csizmás Kond
@szandokan: ...nemtudom...de nem is érdekel...:)
Mobil123
:-))) Én olyan jól szórakozom :-))))
amaramaistanna
Igen,látjuk.Hiába sok pénz kell ahhoz,hogy rágalmazó levelekkel bombázzák konzultáció címén a népet.A cigányok kitelepítéséhez még a jelenleginél rosszabb környezetbe is felemészthet némi pénzt. Mégis mit gondol Orbán és a vircsaftja,meddig hazudozhatnak még ?
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
stirliitz
@szandokan: Cigány vagy jogvédő, végül is mindegy. A betonba kötnének bele, nyakig.
verum
@szandokan: - sem cigány nem vagyok, sem más nicken nem szerepelek.
Olyan ciki, hogy többen is lehetnek más nézeten, mint te?
Egyébként nyitott vagyok az ellenérvekre, ha van olyan. A sértés meg lepereg, mert csak az üt övön alul, aki nem ér feljebb. ;-)
rugacs
@eszegfu: Nem új témát vetettem fel, csak megjegyeztem, az általad említett faluval kapcsolatban mit találtam. Hogy a polgármesterük szavai mögött mi rejlett, nem foglalkozom vele. A romák társadalmában, a roma közösségekben tisztelni valót még nem találtam. Vannak egyed romák, akik ilyen vagy olyan módon kivívták az emberek tiszteletét, de a népcsoport mint közösség nem.
Írtam már, vannak roma ismerőseim, akikkel jó kapcsolatot ápolok. De ők ugyanolyan véleménnyel vannak a roma közösségekkel kapcsolatban, mint én.
Azért ez elég lesújtó, nem? Lesújtó, de érthető. Mert ők tudnak normálisan élni, gondolkodni.
Ha majd találkozom én is tiszteletet érdemlő közösséggel, megadom a tiszteletet. Majd akkor. De egyelőre csak brutalitással, fenyegetéssel, támadással, bűnözéssel találkoztam. És ez így már nem előítélet, hanem tapasztalat. Ez van.
nemjoezigy
Jó, hogy ilyen ritkán szólal meg ez a trócsányi, mert szakmaiság az nincs a mondandójában. Ez ugye azt jelenti, hogy igazság nincs benne, mert ugye ő az igazságügyi miniszter! Persze, hogy is lenne igazság a mondandójában, amikor szabadlábon van ez a díszcigány. Miért nem lehet úgy mérni ezt is mint a másik orbánt, sajnos csak a kolompárt: index.hu/belfold/2013/03/08/egy_ev_tiz_honapra_iteltek_kolompar_orbant/
De mit is várhatunk a jogtól, amikor ilyenek vannak az élén mint a ggulyásg, aki a törvényalkotási bizottság elnöke?
Bizony, bizony igaza volt/van @darwinnak, amikor azt írta: "Mondhatta volna azt is,hogy sokba kerül Orbán Viktor és sleppje...Menekültekre már nem futja."
Egyébként nem szabadna keverni a cigány, a bevándorló, a menekült, a kivándorló fogalmait. Ha már vitatkoznak róla a tetves vezetőink, akkor előbb definiálnák, mint ahogy nagyon sok kifejezést is!
Mindjárt tisztább, érthetőbb lenne a dolog.
Sajnos az eu is egy töketlen pénznyelő, mint ahogy a mi vezetésünk is, és elcseszik a jövőnket JOBBAN ezzel a helyben járással. Mert az időtényező most sokat számít.
Ők meg a szarpofozáshoz értenek, persze jó nagy pénzért!
verum
@szandokan: - 16:16 a feltételezésed téves!
Sosem védtem és sosem támadtam sem cigányt, sem semmilyen származást. Én felvázoltam, hogy szerintem mit kellene tenni a problémák érdekében, mert problémák azok vannak szép számmal és nem is kicsik. Azonban magától nem fog történni semmi.
De ugye ehhez kellene a kormány hathatós intézkedése. Sokkal egyszerűbb a ráfordított pénzt elherdálni és a cigányokra fogni, hogy rajtuk semmi nem segít. És aki erre rámutat, az balliberális hazaáruló, aki védi a bűnözőket.
Nem, az védi a bűnözőket, aki tehetne és nemhogy nem tesz, de ront a dolgokon! Mert a kormány tehetne és nem tesz, ti meg véditek - és minden csak rosszabb lesz.
Nem a bűnözőt védem, hanem azt támadom, aki nem számolja fel a bűnözést!
kukac50
Ha munkahelyteremtésre fordították volna azt a pénzt amit lenyúltak nem lenne probléma a cigányokkal. Nem közmunka kellene nekik abból nem lehet megélni.Termelő munka rendes munkaidőben élhető bérért! Aki nem akar dolgozni nem kapna semmilyen segélyt.
Nem pályázatírásra kellene elpazarolni a pénzt hanem valódi munkahelyteremtésre.
rugacs
@verum: Majd kikérjük az eu vezetőit a bűnözés felszámolásról, jó?! Mert ők azt már olyan marha jól felszámolták!
Cicamama55
A cigányság vezetőinek nem a kormánypárt szolgálatában kellene állni, hanem valóban a saját népükért kellene dolgozniuk. Segíteni a megélhetésükben, kultúrájuk megőrzésében stb. A hatalommal együtt könnyen szerzett pénz teljesen elvakítja őket, ha kell sajátjaikkal szembe mennek. Sokkal hatékonyabban tudnának a romákért tenni, ha nem külön önkormányzatuk lenne, csak 1-1 képviselőik lehetnének ott a települések irányításában. Jobban belelátnának a helyi problémákba, azok megoldási lehetőségébe. Mivel itt élnek velünk, cigány kérdés volt, van és lesz is. Cserélje le a kormány azt a tanácsadót, aki azt sugallta, hogy ebben az országban az aktív keresőket ki kell zsákmányolni, külföldi turizmusra kell kényszeríteni a megélhetésük ellehetetlenítésével, s akkor majd a cigányságnak felosztjuk közmunkára a felszabaduló állásokat.Aki közülük ki akar emelkedni, az eddig is megtette, s ezután is megteszi önszántából. Meglépi azt, hogy saját maga kivívja a polgártársainak tiszteletét, megbecsülését.
verum
@rugacs: bűnözés mindenhol van, de a mértéke nem mindegy. Hogy falvak, tanyák vannak kiszolgáltatva, arról azért igencsak tehet a mindenkori hatalom mifelénk!
rugacs
@kukac50: Érdekelne a véleményed, hogy romának milyen termelői munkát adnál?
Mert szakképzettségük 0! Megbízhatósági arányszámuk: 0. Fejlődőképességük a betanulás arányában: 0.
Bontáshoz, töréshez, zúzáshoz, az értékek eltüntetéséhez azonban minden képesség a birtokukban van...
Közel 800 ezer beilleszkedésre képtelen szakképzetlen embernek milyen munkát lehetne biztosítani?
verum
@Cicamama55: - teljesen igazad van. Mert ugye a nem cigány vezetőink is csak a saját népükért dolgoznak... :-/
szandokan
@verum: Sok próbálkozás volt már arra, hogy integrálják a romákat, de egyszerűen nem vevők rá. Ha egészen kicsi korukban ki lehetne őket ragadni abból a közegből, amiben majd felnőnek, még lehetne rá esély, de ugye el tudod képzelni, mit csinálna egy roma família ebben az esetben? Agyonvernék már az ötletgazdát is, valahogy úgy, mint Szögi Lajost.
KERKA
Ez a nacionalista kormány nem képes megoldani még a cigánykérdést sem, pofátlanság a felzárkóztatásra hivatkozni.
Ha ez a balfék kormány elfogadta volna az EU ajánlatát, az 370 főben határozta meg a befogadottak számát.
Orbánnak nem kell jó -meg rossz bevándorlóka hivatkozni, ezt is magasan elbaltázta, mint mindent.
verum
@szandokan: - mi is volt az a sok próbálkozás? Nem gondolod, hogy a próbálkozás inkább álhumánum volt és valami alibi, hogy a ráköltött pénznek legyen neve?
Nézd, nem röstellem mégegyszer leírni, ha lusta vagy visszanézni. Igen, írtam már föntebb, hogy a gyerekeket bizony ki kellene emelni a bűnöző családokból. Nem a szegény családokról, hanem a bűnözőkről beszélek, akik börtönviseltek. Úgy vélem, erre van törvény, ha nincs, Orbánnak csak kisujjával kellene inteni és lenne. Csakhogy ehhez kellene olyan intézmény háttér, ahol el lehet helyezni a gyerekeket, ahol van megfelelő körülmény, megfelelő oktatás és megfelelő pénz.
Ki tudja ezt előteremteni? Aki nem stadionokra költ és nem a Várban akar pöffeszkedni lóháton, hanem arra fordítja a pénzt, amire kell!
És nem érdekel, hogy hőbörögnek a bűnöző családok, mert ugye van, Tek, van rendőrség és Pintér elvtárs is a helyén van. Nem cigányozni kell, nem vádaskodni, még csak nem is származás mögé bújni, hanem törvénynek érvényt szerezni!
De ugye aki maga szegi legelőbb törvényt, amit ő maga hoz, az nehezen tartatja be mással. ;-)
rugacs
@KERKA: Hogy pontosak legyünk, egyetlen európai kormány sem tudta megoldani a romakérdést...
rugacs
@KERKA: Na, hurrá! Csak: évente, havonta, hetente, naponta, óránként vagy másodpercenként??
verum
@rugacs: - valahogy mégis odamenekülnek innen a magyarok. Cigányok és nem cigányok egyaránt.
És jobban élnek.
Szóval a te statisztikád és a te látásmódod nem teljesen ok.
KERKA
@rugacs: Keverednek a fogalmak. Nem ugyanaz, a menekült státusz, mint aki gazdasági bevándorló, aki innen tovább akar menni.

Az igaz, hogy a cigánykérdés minden ország problémája. Ráadásul Görögországban/Bulgáriában még mindíg vándorló törzsek élnek, tehát még bejelentett lakásuk sincs.
Ha látnák sokan, hogy Romániában hogyan élnek a cigányok, akkor hálát adnának , hogy azért nálunk ennyire nem:))
Mézike
@verum: Tudod hogy ez a családból kiemelés , benne van a jobbik programjában?
verum
@Mézike: - csakhogy a jobbik cigány családokkal tenné, én meg a bűnöző családokkal, származásra való tekintet nélkül!
Mert a gyereknek jobb, ha van lehetősége, ha van perspektívája!
De természetesen ez nem lehetséges megfelelő háttér nélkül, ahol a gyerekeknek tényleg tudnak jövőt biztosítani. Mert manapság az állami gondozott gyerekek helyzete talán még rosszabb, mint a bűnöző családoknál. És az intézet is ezért hangzik rosszul.
Mézike
@verum: És gondolod hogy a jobbik felvállalná azt hogy cigány család?
Ők is a bünöző családokról beszélnek, nem cigány családokról.
verum
@Mézike: - nem, ők cigánybűnözésről beszélnek. A fekete maskarájuk is a cigányok ellen van. Nem cigány bűnöző családot nem vegzálnak.
verum
@Mézike: - egyébként őszintén, te jónak tartod, hogy pici gyerek, gyerekek bűnöző családban nőjenek fel?
Mézike
@verum: Mi lett veled?
Azt hittem te mindenképpen az elesettek , ezeken belül a romák mellett állsz .
Nem tartom jónak, de az hogy kiemelik a családból megoldhatatlan mert akkor nyakunkon a nagyvilág.
Nem vegzálnak nem cigány bűnöző családot? na látod ezt nem tudom.
stirliitz
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verum
@Mézike: - igen, én az elesettek és a cigányok mellett állok. És muszáj, hogy a gyerekeknek legyen esélyük a jobb életre, hogy ne olyan környezetben nőjenek fel, ahol rosszat tanulnak.
Én nem azt mondom, hogy minden cigány ilyen! De azt sem mondom, hogy a bűnözők legyenek felmentve, csak mert cigányok! Én az egyenlőség híve vagyok minden tekintetben.
Ne érjen se hátrány, se jogtalan előny senkit származása miatt.
Csizmás Kond
@KERKA: ..na és az a 370 -fős létszám mit jelent napi heti, havi, évi vagy egyszeri ?
Mézike
@verum: :-) nagyon megfordult veled a világ mióta elpártoltál annamaritól.
Csak halkan jegyzem meg. Emlékszel amikor ketten estetek nekem a bünözők, ezen belül a cigány bűnözők, sőt gyílkosok védelmében!
panellproli
A mi menekültjeinket meg miért kell hogy befogadják?
verum
@Mézike: - most is azt mondom, a bűnözésnél NEM A SZÁRMAZÁST NÉZEM! Azt vetem meg, aki minden cigányban bűnözőt lát. De azt is, aki felment bűnözőt, csak mert cigány. Ez tisztán politika és nem az igazság!
Ha bűnöző családban van gyerek, azt ki kellene emelni, akár cigány, akár nem.
Nem én vettem fordulatot, te nem érted, amit mondok.
rugacs
@KERKA: Hát én láttam, hogy Szlovákiában hogyan élnek, hát az egy katasztrófa!!!
@verum18.08-ra: A nem cigány, akár... a cigány, kizárt. Mert az ő mentalitásuk az országhatárt elhagyva sem változik. Lásd Kanadai kitoloncolás..
Másrészt a nagy népvándorlás évezredekkel ezelőtt kezdődött ugyan, de még mindig tart, csak időnként kicsit lelassult...
levi
Ezzel most egyetértek...na nem 100%-ban , csak annyival, hogy bizony sokba kerül nekünk , hogy ingyden kapjanak pénzt a cigányok...
Verum írta, hogy egyenlő bánásmód kell (az iskolában) , na az mennyire lehet egyenlő, amikor a magyar gyerekek azért nem tudnak tanulni, mert a cigány szaladgál az órán, beszélget énekel, a tanár meg nem rázhatja meg a pofonfát, csak annyit tehet, hogy a helyére küldi amiért meg kapja a jól bevált "bazdmegazanyád magyarkurva" felszólítást.
Itt olyan hatalmas egyelőség van, hogy mi dolgozunk pk meg megkapják a fizetésünk...

Aki a cigányokat védi, sose találkozott még a természetben original cigánnyal...max 1-2-vel akik valamilyen szinten szocializálódtak-mert ilyen is van bizony.
Akik ennyire szeretiok őket, vigyenek haza egy 8 tag családot, egy szobában elférnek, bevett szokás náluk.

@szandokan: Nem lehet ugyan az a személy, egyszer feltettem mindkettőjüknek egy kérdést, kétféle választ kaptam...bár egyikben sem volt sok értelem.
szandokan
@verum: Ugye azzal tisztában vagy, hogy senkinek nem lehet a gyerekét erőszakkal elvenni? Ha van egy roma család, ahol mondjuk az apa rablásokból tartja fenn a családot, nincs joga senkinek elvenni a gyereket az anyjától. Ez nem így működik. Ha kicsit is tájékozódsz, akkor láthatod, hogy még azoktól sem veszik el, akik rossz körülmények között élnek, és minden héten tetvesen mennek az óvodába. Nekik jogaik vannak, ezt el kell fogadni. Én azt csinálnám, hogy külön iskolában taníttatnám a roma és a fehér gyerekeket, külön erre a nem egyszerű feladatra "kiképzett" pedagógusokkal, és akkor talán mindenkinek jobb lenne. Ebben az esetben pedig mint azt tudjuk ombudsman, meg diszkrimináció.
verum
@szandokan: - ugye tisztában vagy azzal, hogy veszélyeztetett családból el lehet és el is kell venni gyereket? Ha nem teszik, az nagyon nagy hiba! Részint törvény szegése, részint embertelen gyereket veszélyes környezetben hagyni.
A jog nem erre vonatkozik!
És bátran állítom ezt, mert nem tartom minden cigány családot bűnözőnek!!!
Viszont a nem cigány családtól ugyanúgy el kell venni a gyereket, ha az veszélyben van!
Csizmás Kond
@verum: hát tényleg csak mondod és mondod...azt mond meg ha ennyire mondhatnékod van, hogy azokkal a kiemelt gyerekekkel mit kezdjenek, hová tegyék, mert ugye sejted, hogy ma azért nem úgy működik az emelgetés, hogy odamegyünk és elvesszük...mit csináljanak velük kiemelve tartsák a levegőbe vagy hova tegyék ?
...és ha el is helyezik valahol ott mi a garancia hogy át szabad neveljék emberré ?
...és ha tényleg találnak is olyan helyer ahol nevelni lehet mi a garancia arra, hogy nem szűl az az anya még húsz ilyen kiemelendő gyereket amit szintén más kell eltartson ?
rugacs
@verum: A nem cigány családtól el is szokták venni, csak a cigánytól nem.
JAJMÁR
"Nagyon komoly munka, amit a kormány végez a roma felzárkóztatás ügyében. Ez egy nagyon fontos feladat, amit a kormánynak meg kell tennie " - helyesebben kellene, szerintem is kellene.

Sok pénzt adott az eu felzárkóztatásra, programokra, de én még nem láttam, és nem is tapasztaltam - de legalább leírva látnám...
a komoly munka miatt írom csak, meg azért, mert így kellene működnie a "komoly projekteknek", egy kormányzati eredményességi beszámolót! Honnan indultak, mit értek el?

probléma meghatározása - célkitűzés - módszerek, eszközök, projektek - értékelés, eredményesség -
szóval, milyen komoly munka folyik, ami megakadályozza 300 menekült fogadását?
rugacs
@verum: És tudod azért sem veszik el, mert kevés család merné bevállalni a felnevelést, mert azért ott van mindenkiben a félsz, hogy mi van akkor, ha a pici örökölte a drága apuka gyilkos ösztöneit és felnővén kitör belőle a családirtási hajlam?!
Speciel ismerek olyan roma fiatalt, aki picinek tök ari volt, sokat beszélgettem vele, jól focizott. Aztán valamelyik hülye rokona rábeszélte, hogy inkább bokszolni tanuljon, hiába akartam lebeszélni, mert tényleg nagyon ügyesen kergette a labdát. Pár év elteltével a boksz (vagy a családi környezet) hatására az iskola ügyeletes provokatőre lett, mindenkit agyon akart ütni. Lehetett volna belőle egy magyar Pelé, ehelyett egy újabb börtöntöltelék szakadt a nyakunkba... :-(
rugacs
@JAJMÁR: 2014.08.12.:
hvg.hu/itthon/20140812_Robbanasszeruen_nott_a_menekultek_szama_M
"Míg korábban átlagosan két-háromezer menedékkérelmet regisztráltak nálunk, a múlt évtől kezdve közel húszezerre nőtt a kérelmezők száma."

Leginkább az a húszezer, aki már itt van!!! és akikkel az unió nem számolt!!!
Aztán ott van még az a közel 800 ezer roma...
JAJMÁR
@rugacs: 20:26 Nincs itt 20e menekült, annyi kérelem érkezett. A lehetőség megvan most is szűrésre is, de a nagy részük továbbmegy. Úgy olvastam és hallottam - mert egyébként honnan tudnám? - hogy a kvóta szerint nekünk 300 menekültet kellene befogadnunk.

Ne értsd félre, nem becsülöm le a menekültproblémát, mert ez egyértelműen létezik. A módszerrel nem vagyok kibékülve, szerintem épphogy nem elszigetelten kellene kezelni, hanem csak összehangoltan lehet a többi eu országgal,
Népvándorlás kezdődik. Volt már ilyen a történelemben..
kamazuka
Figyelemre méltó az a tehetetlen hozzá nem értés, ahogyan a bevándorlás politikát kezelik,
Ez elképesztően hatalmas üzlet.Akkora gazdasági lehetőséggel kecsegtető történet,melyre mostanában nem volt lehetősége ennek a kormánynak.
Csizmás Kond
Az egész menekültügy egy átverés. Az egész európai államnak van tengeti kapuja és mégis minden menekült Magyarországon keresztül akar nyugatra jutni, vajon miért ,...miért nem mennek direkt Németországba Franciaországba Angliába miért gyalogolna erdőn mezőn át éhezve esőben sárban errefelé ?
stirliitz
@Csizmás Kond: Mert sajnos rajtunk keresztül jutnak szárazföldön a leghamarabb Uniós területre.
Csizmás Kond
@stirliitz: Csak azt ne mond hogy Afganisztánból idegyalogol, hogy Németországba bejuthasson...
rugacs
@JAJMÁR: Tévedsz, több mint ezer éve tart már, csak néha kicsit lelassult.
kkalman
@rugacs: ma, 15:05 Írod: "Nos én ezt találtam:
www.origo.hu/itthon/20150223-belehalt-...
Hűha, azért ott is ölik egymást?"

Sem az áldozat, sem pedig az elkövető nem cigány volt. Nem is Cserdiben, a faluban éltek, hanem a szőlőhegyen, hogy kevesebb rezsit kelljen fizetniük, meg sok más egyébért is, de az nem nyilvános. Nem mellesleg az áldozatot ismertem, A szülei itt laknak ebben a faluban, ahol én lakok.

A korrupciót nem mellesleg a roma önkormányzatok vezetői országunk vezetőitől lesik el, és alkalmazzák, ahogy a nagyok. Cserdi polgármestere ezért mondta, hogy nincs szükség a roma önkormányzatokra.

Kérlek, próbálj meg tájékozódni, mielőtt leírsz valamit!
stirliitz
@Csizmás Kond: Nem tudom pontosan, hogyan jönnek. Szerintem az út nagy részét nem gyalog teszik meg. A szerbektől viszont gyalog özönlenek.
Csizmás Kond
@stirliitz: ...Szerbia sem határos a tengerrel...
...és ami még érdekes, hogy a tengeren is csak Olaszország a célpont...
rugacs
@Csizmás Kond: Hááát, azért olyan sok választási lehetőség nincs... :-) Attól függ, merre kerülik a vizeket. Az oroszok felé nem hiszem, hogy szívesen mennének, ráadásul ott az ukrán balhé. Töröko. felé a legegyszerűbb, ott fel sem tűnnek a tömegben. Onnan meg egyenesen vezet az út felénk.
Árpád is tudta, hol táborozzon le... :-(
stirliitz
@Csizmás Kond: Sokkal hamarabb kellett volna reagálni, vízumkényszerrel, kitoloncolással.
Számunkra az a fő probléma a mennyiségen kívül, hogy az ENSZ és az Unió a történetet humanitárius oldalról nézi. Én viszont azt mondom, hogy tisztán gazdasági oldalról nézzük. Ezekből az emberekből haszna nincs az országnak, semmilyen szempontból. Akkor minek tartsuk őket itt?
stirliitz
@Csizmás Kond: Így van, ezért jó nekik Szerbia.
Csizmás Kond
@rugacs: Szerintem meg az a magyarázat, hogy itt van az unió legkevésbé védett határa, és egyben a legtávolabbi a fejlettebbek felé ezért akarva ide terelik a menekülteket, mert így elvileg védve vannak és nem ők kell bajlódjanak velük.
verum
@rugacs: - a magadfajta ne is fogadjon örökbe gyereket. Elég baj, ha a sajátod örökli a szülei érzelmi világát!
stirliitz
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Mézike
@verum: Értem én. De mi van azokkal a szerencsétlen cigány illetve nem cigány gyílkosokkal , bűnözőkkel akiknek jogaik vannak?
verum
@Mézike: - nekik arra van joguk, hogy kapjanak jogi segítséget, hogy ember körülményeik legyenek a börtönben, ahol rehabilitálhatóak legyenek. Kár gúnyolódni az emberi jogokon. Aki törvénytisztelő, annak fontos a törvény és az emberi jog. Aki lábbal tapossa, az nem csak a törvényszegő, hanem az is, aki megtagadja mástól az őt megillető jogokat.
Nem vattába csomagolni kell a bűnözőt, hanem megmutatni neki, hogy van emberség a büntetés mellett is.
Legalábbis szerintem így kellene ott, ahol van emberség és van igazságérzet.
Mézike
@verum: És úgy gondolod, hogy ha a gyerekét más neveli az emberség?
Anna Mária
@karma1: Nem igazán értem, mire jó arra célozgatni, hogy Orbán cigány lenne. Ez egy ilyen magyar népszokás? Enélkül nem megy?
Lackó50
Itt is az emberek megosztására megy ki a játék. Ez tükröződik a sok hozzászólásból is.
Mindenesetre rendkívüli keresztényi és emberbaráti cselekedet a rászorulókat visszaküldeni az Iszlám Köztársaságba, hogy ott végezzék ki őket. Semjén úr a keresztényi erkölcsök buzgó őre a hit terjesztésében csak odáig jutott, hogy bezárassa az üzleteket vasárnap a dolgozók védelmében. (Hogy ezzel kivette a zsebükből a vasárnapi pótlékot, az csak hab a tortán. Megélnek ők anélkül is. Majd vállalnak valamit feketén vasárnap, hogy ki tudják fizetni a törlesztőjüket.) Mindenesetre a keresztényi szeretet jegyében ez az ember utoljára akkor látott keresztet, mikor a vadászaton a puskája célzójába nézett. A híradókba mutatják, hogy milyen körülmények között menekülnek ezek az emberek és itt a hithű magyarok visszatoloncolják őket a reménytelenségbe. Talán ki kellene venni az alkotmányunkból a "keresztény" szót, mert nagyon viccesen hangzik ilyen felfogás mellett.
Cicamama55
Azért átgondolhatnák sokan szavaikat, mielőtt leírnák. Az agresszió agressziót szül. Nincs szükség erre a gyűlölködésre, mely a hozzászólásaikból árad. Rendszeresen végig olvasom a véleményeket, még ha nem is fűzök hozzá semmit, de félelmetes képet festenek sokan magukról. Mi történne, ha az ilyen emberek hatalmat kapnának?! Rossz belegondolni. Én sem bevándorló, sem roma nem vagyok, de azt emberileg felérem ésszel., hogy milyen érzés a mai Magyarországon cigánynak lenni. Mivel munkám során sokat vagyok ilyen családokkal, elmondhatom, hogy a dolgozó, becsületes roma emberek nagyon félnek! Miért kell rettegésben tartani őket csak azért, mert a bőrük színe más?! Ők is itt születtek, a mi hazánkban. A bűnözőket kapják el, szigorúan büntessék meg, de a tenni akarókat igenis hagyják békésen élni! Azzal, hogy támadják őket, bennük is nő a magyarokkal szembeni gyűlölet. Hová vezet ez? Szerintem sem jó, hogy külön roma önkormányzatok vannak, hogy az irányítás egy kormánypárti roma képviselő kezében van. Neki nem a kormányt, hanem sajátjait kellene segíteni, azért került be a parlamentbe! A szervezeti felépítés úgy rossz, ahogy van! Belekerült a "kéz kezet mos" társaságba, mert ezt látja, tapasztalja maga körül ott fönn, a Parlamentben, s persze hogy az övéit leszarja nagy ívben. Az a véleményem, hogy a mai politikusok gyűlölködése rávetítődik az egész társadalomra, s ez szörnyű. Miközben saját hasznukra "dolgoznak"/!/, pártokat, népcsoportokat, településeket, ugrasztanak egymásnak. Ebből aztán soha nem lesz közös cél! Ideje lenne megállítani ezt a lejtmenetet!
eszegfu
@Cicamama55: 5:43 Egyszerüen engem is megdöbbent egy pár hozzászólás...nem értem hogy lehet ennyire gyülölni a másik embert. Megoldásként pedig a "kitelepitést" szorgalmaznák. Először a cigányok, majd következnek a református vallásuak, majd a vörös hajuak, a 65 kg felettiek...aztán meg ki tudja milyen szempontok szerint "takaritanák" ki az országot?! Nekem ez a metodika hasonlit az árja fajelméletre! Továbbá, ha nem birok a rossz gyerekemmel, akkor elküldöm? Nem! Minden erőmmel igyekszem a jó felé forditani. És végül: a kormány felhergeli az embereket a bevándorlási, menekült és ezen belül a cigány üggyel, közben nem tudja megoldani akár az egészségügyet, akár az oktatást, a nyugdijat, a valódi munkahelyek teremtését, a szociális bajokat, stb., ami viszont M.o. teljes lakosságát érintheti. Az ország "nyomorát" nem a menekültek száma teszi nagyobbá...hanem ez a fajta "mindenkin átlépünk", eltaposunk, aki nincs azonos véleményen velünk.
karma1
@Anna Mária: Szia, mar nagyon keso volt tegnap, emiatt talan atugrottam azt, hogy emlekeztessek arra, hogy Soros Gyorgy nelkul orban sehol sem lenne, de mint tudjuk, sajnos ott van, ahol...:o(( Igen, en a sajat szememmel lattam olyan kepeket orbanrol, ahol a "lakasukat" is mutatta a foto , es bizony az egy legutolso minosegu putri volt, lepedovel az ajtajan, es azt is tudjuk orban sajat bevallasabol, hogy az apja nagyon sokszor, nagyon kegyetlenul megverte, tehat ha valakinek, akkor neki nagyon is kellene, hogy legyen szocialis erzekenysege , empatiaja a hasonlo helyzetben levokkel. Hat nincs! Es ahogy nem minden magyar ember sem csak jo, ugy a ciganyok sem csak rosszak, ezt csak nagyon elvakult jobbikosok allithatjak.
Tudod jol, hogy szemely szerint senkit nem akartam megbantani, de pont azert hangsulyoztam orban szarmazasat, mert neki tobbszorosen is kotelessege lenne a VALODI segitseg, nem pedig az a manipulacio, amit most a ciganyokkal es a menekultekkel, bevandorlokkal csinal.

Egyebkent vannak mas kommentelok is, akik sokkal erosebben, sokkal pejorativabban ciganyozzak le vezirunket, mint en...
(Szerinted mi baja lett B. Obamanak abbol, hogy feketeboru, es raadasul moszlim? Igaz, O le sem tagadhatna, meg a vallasaval sem dicsekedett, viszont a politikaja nem teszi tonkre a kisemberek millioit).
karma1
@Mézike: 21.53-ra: Ma.o.-n nincs az orokbefogadott, nevelt gyerekek nevelesere, kezelesere jol elfogadott gyakorlat. Ujzelandon ezt rendkivul rugalmasan kezelik: rengeteg a korai felvilagosito munka, de ha a lany megis meggondolatlanul, nagyon koran szulne megis, akkor azt javasoljak, hogy szulje meg a gyermeket, es adja olyan szuloknek nevelesre, akik szivesen nevelnenek, de nem lehet gyerekuk. Nekem is van itt 2 olyan ismeros csalad is, akik ilyen gyerekeket nevelnek, az egyik haaspar mar a masodik gyereket nevelik ugyanattol az anyatol, aki nem tudja rendbetenni a sajat eletet, a partnere hol eppen bunozik, hol eppen ezert a dutyiban ul, szoval a kicsik semmikeppen nem lennenek jo kezekben otthon. (Anyuka az elso esetben 15 eves volt, a masodik gyereke is a 8, szulinapja elott szuletett. A partnere egy agressziv maori srac. mindketten segelybol elnek. Ezert adtak inkabb a gyerekeket orokbefogado szulokhoz).
Anna Mária
@karma1: Persze, a tahók sokkal durvábban cigányoznak.
De egyáltalán: miért van szükség bárkinek a lecigányozására? Miért teszik ezt magasan képzett, kulturált emberek is?
Teljesen mindegy, hogy putriban lakott-e Orbán gyerekként. Nagyon sok nem cigány is él rossz körülmények között, lepedővel az ajtón. A lepedő nem egy népcsoport jellemzője, hanem sokaknak ez a megoldás áll a rendelkezésükre, hogy védekezzenek a legyek ellen nyáron.
A rossz körülmények és a verés általában nem szociálisan érzékennyé, hanem pszichopatává szokta tenni az embereket, sajnos Orbán nem tartozik a ritka kivételek közé.
Sokszor úgy tűnik, a magyarokat már semmi más nem tartja össze, mint a cigányozás különböző formái kezdve az egészen durva kifejezésektől az összekacsintó, "nem idén barnult le" típusú dumákig. Ebben az egy dologban értenek egyet.
Obama hogy keveredik ide a "muszlimságával", rejtély. :)))
mate03
@grobert880: És hány milliárdot lop el a Magyar adófizetők pénzéből,Orbán Viktor és kormánya!? Ha azt mondaná a felettünk lévő,ami lopott pénzből épült,kerüljön a Dunába,akkora gát lenne,hogy kiszolgálna egy vízi erőművet! Akkor legalább,elfelejthetnénk Paksot!
gyuszka20
gyuszka20
Nem bírom szó nélkül megállni.Csúsztatások tömege jelenik meg a hozzászólóknál.
A cigányság van, létezik él és lesz. Ne keverjük bele a reformátust , 65 kg alattit, kékszemüt a létező problémába.Csak el kell sétálni a bíróságra és a börtön bejárathoz és mindjárt kiderül kik töltik meg munkával az ügyészséget ,bíróságot.Úgy néz ki a folyosó mintha Argentínába lennénk. Az elmúlt 5 évbe városszéli zártkertek tömegét tette tönkre a sisere hadak ( 20 év munkát házat, kertet )szemrebbenés nélkül mennek napról napra idős emberek házába 500 forintért verik holtra. Süketek és vakok lehetünk, de ezt keményen kell kezelni és 20 évig etetni, itatni, papot vinni hozzá ,hogy megtérjen!! Okoskáim ki adta oda a nyaralóját gondozásért cserébe mint én tettem.DE eljöhettek Miskolcra megmutatom Irakot csinálta 3.000 kiskertből.Az enyémbe az ötödik család él ingyen. Szétnéztek? elhozlak benneteket utána érzeleghettek.Ugyanakkor ismerek gazdálkodó 2 m.helyen dolgozó sok mihaszna magyart megszégyenítő szorgalommal élő cigány családot. DE!! 100 -ból 3 amíg magyarból az arány fordított:
Senki nem foglalkozik velük nincs a magyar cigányságnak gazdája ,de az EU-ba is pofáznak
még nem mutatták meg hogyan is kell őket integrálni.Legalább ez a szerencsétlen Orbán seprűvel .lapáttal ellátta őket .Azt pedig helyben kell rendezni ,hogy egy buszmegállót ne 6 fő takarítson fél napig. Okosakat írni Budapestről ,EU-ból lehet ,de mellettük élni közvetlen nehezebbbbbb kedves hölgyek, urak .Miskolc gyerekváros 90 % cigány gyerek 10- 15 ÉVES FIÚK LÁNYOK összevissza lődörögnek egész nap felügyelet nélkül?? ellenőrzés ,foglalkozás nincs megszervezve ,de valaki pénzt kap az intézetbe valamiért?? A KEDVES APUKA, ANYUKA HOL VAN MEGMONDANÁTOK?? Úgy hogy van sz...r bőven . BIBLIÁT LEHETNE ÍRNI EZEKRŐL.
karma1
@Anna Mária: Te tudod a legjobban, ha elmesz Szlovakiaba, ott a le-magyarozas van olyan pejorativ, mint Ma.o.-n a ciganyozas,...
Biztos nalam van a hiba, en nem tudom kifejezni magam eleg vilagosan, vagy pedig mar elszoktam nagyon sok minden otthoni dologtol...:o)), de nekem azt mondani valakire, hogy "cigany" (mar ha VALOBAN cigany), akkor nem jelent tobbet, mint egy norvegrol azt mondani, hogy norveg, egy spanyolrol, hogy spanyol, (vagy ha megkulonboztetik magukat a baszkok, akkor baszk-nak), mert AZ.
Nagyon meg volnal lepodve, ha idejonnel, es kitoltened a letelepedeshez valo rakasnyi kerdoivet: az elso kerdesek kozott van, hogy milyen etnikumhoz sorolod magad, es milyen vallasu vagy? (De ezeket megkerdei a tax department is, akkor is, ha csak munkaszerzodessel, ideiglenesen tartozkodsz az orszagban.

Kepzeld, en kaukazusi vagyok, kozelebbrol pedig "European New Zealander", es csak ezutan jon, hogy HANY allampolgarsagom van es milyen mas nyelven beszelek?

Olyan ember is maorinak vallja peldaul magat, aki meg tevedesbol sem nez ki ugy, mint egy maori, csak ok peldaul "feher maoriak"...de nagyon gyakoriak errefele a samoan-ok, fidji indian, stb. etnikumuak...

Szerinted en mint egy teljesen atlagos kinezetu magyar, (nemet, szlovak, szerb,orosz, francia, angol, ) ki kellett volna kerjem magamnak, hogy le-kaukazus-iznak? Tudom, hogy Te ehhez barkinel sokkal jobban ertesz, bar az en szereny tudasom szerint a magyarok jelenleg nem a Kaukazusban elnek, es kulsore szerintem mi nem is ugy nezunk ki Europaban, mint egy , a Kaukazusban szuletett ember. (Tudom, hogy csak Te tudod erre a valaszt, tehat kerlek, segits! )
Anna Mária
@karma1: A kérdés mindössze annyi: miért kell lépten-nyomon emlegetni Orbán esetleges cigány származását? (Egyébként Orbán - mint mindenki más - attól kezdve lenne kisebbséghez tartozó, ha ő maga jelentené ezt ki önmagáról. Addig senkinek nincs joga őt egyetlen kisebbséghez sem sorolni.)
Miért Orsósozzák, miért mondják, hogy putriban élt? (A putri egyébként nem jellemző a cigányságra, hanem általánosan jelent szegényes lakhelyet.)
Nem értem, miért van erre sok-sok magyarnak szüksége, miért próbálják Orbánt ilyen módon megbélyegezni. Ettől mi lesz jobb? Hol itt az értelem, avagy a kellem? :)))
Az Orbán lecigányozása című nagyon elterjedt magyar össznépi játéknak aztán az égvilágon semmi köze nincs az új-zélandi adminisztrációhoz.
Anna Mária
@gyuszka20: Teljesen igazad van, a helyzet iszonyú!
De ne felejtsük ám el, hogy amíg volt munka az országban, egészen a rendszerváltozást megelőző időkig, addig a cigányok ugyanúgy dolgozni jártak, mint mindenki más.
Attól a helyzet nem fog változni, ha etnikai alapon gyűlölködnek a magyarok és senki nem tesz semmi értelmeset.
cuna_mi
Már a '60-as évek óta próbáljuk őket felzárkóztatni! NEM MEGY!!!
magyarbakancs
Van egy Angol mondás
"The right men in the right places!"
A megfelelő embert a megfelelő helyre.
Tudnám a Fidesz kormány tagjait egy megfelelő helyre küldeni.
Anna Mária
@cuna_mi: Amíg volt az országban mindenki számára valamilyen munka és az oktatás is megfelelő szintű volt, addig semmi probléma nem volt a "felzárkóztatással".
magyarbakancs
@Anna Mária:" A kérdés mindössze annyi: miért kell lépten-nyomon emlegetni Orbán esetleges cigány származását? (Egyébként Orbán - mint mindenki más - attól kezdve lenne kisebbséghez tartozó, ha ő maga jelentené ezt ki önmagáról. Addig senkinek nincs joga őt egyetlen kisebbséghez sem sorolni.)"
A cigányok viselkedését ismered?
Mert a cigány mindig ahogy az érdeke pozicionálja ügy viselkedik, és szó nélkül ellentétesen viselkedik azonnal.
Orbán úr viselkedése ,nyilatkozása igencsak hasonlít ezen viselkedési és magatartási mintához.
Mert nyilatkozatait amennyiben érdeke meg változtatja.
Világ nézetét is.
Ifjú komcsiból ,liberális,liberálisból konzervatív.
Sváb vagyok én nem tagadom Svábságom.
Az ki cigány és megtagadja származását az gerinctelen nem?
karma1
@Anna Mária: Van egy nagyon jo baratnom Ma.o.-n - kb. 25 eve egyutt epitettuk a paranyi kis nyaralojat Taborfalvan, honapokig astuk a Norton-kutat, vizet keresve, mire talaltunk, igy aztan egy helyes kis nyaralot tudott a baratnom kiizzadni magabol, hogy a 2 gyerekenek lehessen hova lemenni nyaron az iskolaszunetben. Most irtam neki, hogy ugye elmegyunk egy jot bogracsozni hozza Taborfalvara, mert az mindig olyan jo volt ott... Mire elsirta magat a telefonba, hogy 4 eve mar le sem mer menni a tanyajara, mert a ciganyok a vilagon minden mozdithatot es mozdithatatlant elloptak, leszereltek, szetszedtek belole, nehanyszor meg az elejen lement, azt hitte, akkor majd leallnak a lopassal, ha latjak, hogy ott van, - hat nem alltak le, hanem meg a kocsijanak az egyik kereket is leszereltek, mig O egy ejszakat ottmaradt. Ertekes volt a telke, ujonnan felepitett kis nyaraloja is (csak mert uj volt,), de a rendorok a vilagon semmit nem tesznek, a biztosito felmondta a biztositasat a nagy kockazat miatt, szoval most a baratnom ott all, es a kb. osszesen 6 milliot ero (mostani aron ennyi) nyaralojat, telket b@szhatja, - bocs a vulgaritasert, de mast nem tud vele csinalni! - , mert nincs, aki megvedje. Es nem a keleti orszagreszrol beszelunk, nem a Nyirsegrol, es egyaltalan nem egy eldugott kis zsakfalurol.

Jo peldakat en is tudnek mondani - mondtam is mar masik kommentemben - a ciganyokrol, de ez is hozzatartozik az osszkephez.

Erdekes viszont, hogy aki dolgos, szorgalmas, tiszta cigany volt, az mind buszken allitotta, hogy o cigany - nem roma!!! -, es nem szegyellte a szarmazasat! (Egyebkent sem a ciganysagat kellene szegyellni, hanem azt, ha dologtalanul, vagy bunozokent el egy kozossegben).

Azt hiszem, az etnikumok megnevezese, vagy a valahova tartozasunk NEM emlitese azokra az idokre nyulik vissza, amikor a haboruban mindenkinek bizonyitania kellett a szarmazasat, nagyszulokig visszavezetve. Ez melyen beleegett a tudatunkba es ne vard, hogy orban egyszer kialljon a
Anna Mária
@magyarbakancs: Ha a roma származásű emberek többsége úgy viselkedne, mint ahogy azt te leírod, akkor biztosan eredményesen tudnának alkalmazkodni a többségi társadalomhoz, hiszen a többségiek közül nagyon sokan simulékonyak, változtatgatják a meggyőződéseiket, pl. mszmp párttagokból például nagy számban lettek fideszhívők, egykori munkásőrökből templomjárók.
Orbánról nem tudhatjuk, hogy cigány lenne, sosem nyilatkozott a származásáról.
magyarbakancs
A cigány kérdést soha nem tudjuk itthon megoldani.
Felesleges is.
Cigányság képtelen nagy része a társadalmi együttélésre és annak szabályait betartani
Sajátságos felfogásuk van az életről,viselkedésről
karma1
@Anna Mária: Folyt. hogy orban egyszer kialljon a nepe ele - akiket eppen o "felazsiaizott" le, - es azt mondja, hogy "cigany vagyok, nehez sorbol, szegenysegbol jottem, de tanultam, es ezert jutottam valamire", mert ha ezt kimondja, akkor ezzel el kell, hogy ismerje azt, hogy o bizony annak a mocskos , felig felepult szocializmusnak koszonheti, hogy ingyen jarhatott iskolaba, osztondijjal mehetett Oxfordba, es egy percnyi munkavegzes nelkul Ma.o. leggazdagabb emberei koze kerulhetett, viszont most semmit nem tud felmutatni egy penznyelo farkas florin kivul, pedig az EU megprobal segiteni meg mindig. Ezzel el kellene ismernie, hogy az altala annyit szapult rendszer igenis tett a ciganyokert, szegenyekert, mindenkiert, aki raszorult (Te is mondod, hogy amig volt munka, ciganykerdes sem volt, legalabbis nem ilyen oriasi problemakent).

Most pedig 800 ezer vedtelen embert okol azert, hogy keptelen a sajat erejebol fennmaradni, ezert aztan koszonjuk, 320 menekultet sem tudunk befogadni.

Elottem orban NEM a ciganysaga miatt szerepelt le, hanem amit es ahogy tett es tesz, es ez teszi elottem teljesen hiteltelenne, nem pedig a szarmazasa...
szettevette
Nem jó dolog, hogy a cigányok minden problémáját meg akarják oldani, miközben, több százezer embernek vannak hasonló problémái. De a segítség sehol. Holott, ha kapnának egy kis segítséget, akkor lehet, hogy jobban dolgoznának, vagy megdolgoznának érte. A cigányok viszont örökösen csak várják a sült halat. A szótárukból hiányzik a munka. Más ember egy lakásért egy életen át dolgozik, ők meg amit csak "úgy" kapnak, azt is úgy lelakják, hogy senki még csak a környékre sem szeretne menni lakni.
Anna Mária
@magyarbakancs: Nem így van.
Gondolj csak a rendszerváltozás előtti időkre.
A cigányok ugyanúgy jártak munkába, nevelték a gyerekeiket, építették a házaikat, mint mindenki más.
A "cigánykérdés" a nyomor és a kilátástalanság terjedésével párhuzamosan keletkezett. Nagyon sok nem cigány magyart is érintenek a szociális problémák, sőt, sokkal többet, mint cigányt.
magyarbakancs
"Ha a roma származásű emberek többsége úgy viselkedne, mint ahogy azt te leírod, akkor biztosan eredményesen tudnának alkalmazkodni a többségi társadalomhoz, hiszen a többségiek közül nagyon sokan simulékonyak, változtatgatják a meggyőződéseiket, pl. mszmp párttagokból például nagy számban lettek fideszhívők, egykori munkásőrökből templomjárók."
Pontosan igazad van.
ILYEN A TÁRSADALOM JELLEMTELEN,GERINCTELEN.
Volt kitől tanulni nem?
MONDJUK A SAJÁT ÉRTELMISÉGEINKTŐL,VEZETŐINKTŐL.
Summásan pocsék a magyar társadalom erkölcsi szintje.
Ezt megspékelve még reklám keresztény is.
stirliitz
Nem a származása a lényeges, hanem a tettei, amelyek meghatározzák ás minősítik; avagy nem az a fontos, hogy honnan jön, hanem, hogy hová tart az ember.
Orbán származásán felesleges parttalan és szubjektív vitát folytatni. Olyan ez, mint, amikor a Jobbik neonáci mivoltát firtatják vagy amikor azt harsogják, hogy a cigányság legnagyobb ellensége a Jobbik. Ezek mind-mind sehova sem vezető viták, tettek helyett. Mintha arról menne a vita, hogy az adott pohár víz, félig tele van vagy félig üres. Ezek egyéni megítélés alá esnek.
magyarbakancs
@szettevette: Ahova a cigány beteszi a lábát ott minden tönkremegy.
Lakások eladhatatlanok.
stirliitz
@magyarbakancs: És amíg ez kormányzati szinten nem lesz megoldva, addig nem változik semmi, sőt rosszabb lesz, mert egyre többen vannak a gazdasági bevándorlók is, akik nem magasan képzett figurák, akikre szüksége lenne az országnak.
karma1
@Anna Mária: 10.33-ra: Nem en allitom, hogy cigany, hanem ismetlem:; lattam rola fiatalkori kepeket, es azt hiszem, ezen az oldalon is vannak olyanok szep szammal, akik valahonnan vettek, hogy az.

Az en altalanos iskolamban nagy volt az osztalyletszam, es volt koztunk mindenfele: melosgyerek, ertelmisegi szulok gyereke, cigany, zsido, horvat, nemet, svab, parttag, melyen vallasos romai katolikus... A mai napig rendkivul szoros kotelekek vannak kozottunk,, az otthonelok rendszeresen talalkoznak, hozzak a talalkozokra a meg eletben levo tanarainkat is. A bosz kommunista, kadarista eraban SOHA, egyetlen percre sem merult fel bennunk a masik kirekesztese a szarmazasa, vagyoni allasa miatt - es ez a mai napig, 56 ev utan is igy maradt!!! (ugyanigy volt a kozepiskolankban is).

Azt hiszem, ez a rendszer, amiben orban meg akarja osztani a sajat nepet,- meg csak nem is szegenyekre es gazdagokra, hanem atomjaira osztotta szet a lakossagot, - ezek a kerdesek maguktol nyertek fontossagot, ezert fujunk egymasra meg akkor is, ha nem kene.

Kerlek, hogy NE emiatt probalj meg el- vagy megitelni, mert ismetlem: nekem nem orban szarmazasaval van bajom, hanem amit a posztjan csinal, azzal!
Anna Mária
@szettevette: Senki az égvilágon nem akarja megoldani manapság a cigányok problémáit.
Az erre szánt pénzeket egyszerűen ellopják, csak nagyon kis rész jut nehezen megnyerhető pályázatok útján egyes helyekre, és csakis oda, ahol nagyon elkötelezett, becsületes emberek dolgoznak éjt nappallá téve.
Ugyanúgy senki az égvilágon nem akarja megoldani a nem cigány nyomorba taszítottak problémáit sem, sok millió emberét. Olcsó látszatintézkedések történnek csak, persze agyonkommunikálva, agyondicsérve.
Minden, de minden etnikai csoport, minden nép feladja a küzdelmet az önellátásért akkor, ha generációkon keresztül kilátástalanságban, a felemelkedés legkisebb esélye nélkül kénytelen élni. Ez nem cigány sajátosság.
magyarbakancs
@Anna Mária: Nem a rendszerváltás élőt elő,akkor asszociálódó cigánysággal van baj.
Azzal aki most nő fel az nem szeret dolgozni,seftelni,üzletelni baromi jól élni azt szeret.
stirliitz
@magyarbakancs: Ebben is igazad van: sajnos felnőtt egy olyan cigány generáció, amely soha nem látta munkába menni a szüleit, de látta és tudja hogyan kell és lehet tisztességes munka nélkül megélni.
Anna Mária
@karma1: "Nem en allitom, hogy cigany, hanem ismetlem:; lattam rola fiatalkori kepeket, es azt hiszem, ezen az oldalon is vannak olyanok szep szammal, akik valahonnan vettek, hogy az."
És?
Miért lenne lényeges Orbán származása? Egyáltalán, minek pleykálkodnak az emberek az esetleges származásáról, és milyen alapon döntik el azt az érintett nélkül?
Igen, a kádári időknek óriási előnye volt, hogy mindenféle származású emberek békében éltek egymás mellett és mindenkinek volt lehetősége a tanulásra. Nekem volt két nagyon tehetséges roma évfolyamtársam, mindketten régóta külföldön élnek és remek tudományos munkát végeznek, a mai napig nagyon jó barátságban vagyunk. Az egyikkel épp a napokban chateltünk, ő mondta, hogy már látogatóba sem megy Magyarországra, nincs szüksége rá, hogy lecigányozzák. Rohadtul szomorú.
eszegfu
@gyuszka20: 9:23 Ugyan nem "szólitottál meg", de nyilvánvaló nekem szántan a "csusztatást". Én csupán arra a tendenciára szerettem volna utalni, ahogy a cigányságot, vagy a menekülőket ki kell telepiteni, mert nem valók ide. Tudod szerintem ennek a problémának a megoldását először is itt, a kommentelőknél kellene elkezdeni, nem kellene ennyire gyülöletet kelteni ellenük. És mi az EU? A tanár, hogy "szétcsapjon" a civakodó gyerekek között? Nekünk kell/ene jobban tolerálni és akkor joggal követelhetnék a kormánytól és az EU-tól is. Tudom erre az a válaszod: költözzön hozzám be egy 20 tagu család, és akkor majd meglátom. Igazából nem tudom mi lehetne a jó megoldás, de egy biztos az agresszió agressziót szül. Ha mi gyülöljük őket, akkor nyilván ők sem fognak szeretni minket. Több szomszédom is cigány és nincs egymással bajunk...
Anna Mária
@karma1: Csak úgy eszembe jutott most arról, mennyire mindegy Orbán származása, mennyire nincs köze a származásának ahhoz, hogy egyszerűen alkalmatlan a posztjára, hogy például van nekünk egy remek emberünk, aki már bizonyított, sok munkával, széles körű hozzáértéssel, kitartással rendbehozott egy falut, Cserdit polgármesterként.
Ő például biztosan remek miniszterelnök lenne.
karma1
@Anna Mária: Azt hiszem, hogy - mivel az emberek agya elegge szeret beskatulyazni, sztereotipiak szerint elni -, mindenki tudni akarja, hogy egyenileg ki hova tartozik, hova sorolhato be.
Persze, mi csalunk, mert magunkrol allitjuk legutoljara, hogy kik vagyunk, mi magunkat hova soroljuk?
Az eletenek egy bizonyos szakaszaban minden ember akarva-akaratlan kell, hogy merleget csinaljon, meg kell tudnia, hogy honnan jott, hova tart, mit tett azert, hogy idaig jutott, akar sikeres volt az eletben, akar nem.
Tesszuk ezt foleg olyankor, amikor a jovonk, a letunk a tet.
En is egyszeru munkasszulok gyereke vagyok, de meg tudtak adni nekem a Kadar rendszerben a jo altalanos es kozepiskolat, es lettem, amive lettem, nem vesztem el egyedul sem a nagyvilagban, es a gyerekemet is tisztesseggel felneveltem, (meg egy masik kislanyt is 5 evig).
Kell, hogy ismerjuk magunkat, a kornyezetunket, mas embereket, es a hozzajuk valo viszonyunkat.
Meg mindig nem ertem, hogy miert erzed ugy, hogy azert, mert azt mondom, hogy cigany, vagy zsido, vagy mongol, svab vagy uzbeg, en azzal megsertek valakit? Miert serto az, ha valakit a szarmazasa szerint is meghataroznak??? Mondom, minden etnikumban elnek jo es silany emberek, es en nem a szarmazasukat, hanem a tetteiket itelem el, mert az viszont kriminalis, amit orban eddig muvelt a sajat nepevel. (Hoppa! Tudod mit? NEM is a sajat nepevel, hanem a MAGYAROKKAL elsosorban!)
Anna Mária
@magyarbakancs: A rendszerváltás előtt asszimililálódott cigány népesség sajnos már nagyrészt kihalt. Legtöbbjük nehéz fizikai munkát végzett, bányászok, kohászok, segédmunkások, tonnákat emelgető könyhásasszonyok voltak.
Igen, az a nagy baj, hogy már nem is az első generáció nő fel úgy - és nemcsak a cigányok között ám! - hogy a munkáról, az önellátás öröméről, az életünk tervezhetőségéről, önfejlesztésről, célok kitűzéséről és eléréséről egyszerűen nincsenek fogalmaik és azt sem tudják, reggel minek egyáltalán felkelni.
Ha a szociális problémák megoldása helyett már kormányzati szinten is a cigányokat tesszük ezért a helyzetért felelőssé, őket szidalmazzuk, attól ugyan semmi nem fog előre haladni, sőt. Csak a butaság meg a gonoszság terjed, fertőz.
cacus
@Anna Mária: És kérdem Én, hogy minden országban ez a bajok forrása? Például Kanadában annyi segélyt kaptak, mint amennyit itt nálunk egy átlag orvos keres! Mégse tudták megbecsülni, nem voltak képesek emberhez méltóan viselkedni és lám ki is zavarták őket! Minden országban baj van velük, és igen is ez cigány sajátosság! Ha mondjuk közéjük költöznél csak egy hónapra, hidd el teherbe ejtenének az akaratod ellenére és ez is sajátosságuk, meg az is, hogy időseket gyilkolnak meg pár ezer forintért.
Ha tudnád, hogy a cigányok mennyire gyűlölik a magyarokat másképp gondolnál rájuk mert így egy kicsit túlbecsülöd a "rajokat"...
eszegfu
@magyarbakancs: 10:59 Valóban, a rendszerváltás előtt az iskolázatlan roma emberek tömege épitette a vasutakat, autópályákat, pontosan azokat az épitményeket, ahol nyáron rohadt meleg, télen pedig hideg volt. Általában a "legszarabb" munkákat. Ma már olyan a technológia, hogy nincs szükség az emberi kézre, igy is kiesett a munkából egy generáció. Viszont a rendszerváltás utáni roma fiatalok hol tanulták volna meg: mit jelent a munka...mert ugye nincs munkahely. A falunkban is rengetek a "fehér" lődörgő fiatal ember, akik szintén nem tudják mit jelent megkeresni a napi élelmet. Legtöbbjének még szakmája is van...amivel éppen nem megy semmire...nem a faluban, de még Bp-en, vagy még messzebb sem talál munkát. Vagyis szerintem nem feltétlenül népcsoport függő, hogy dolgozik, vagy sem.
Anna Mária
@cacus: Nem tudok arról, hogy a Kanadába vándorolt cigányok mindegyike bűncselekményt követett volna el, és azért küldték volna vissza őket.
Én úgy tudom, hogy a menedékkérelmüket utasították el. Azokat, akik bűnöztek, elkapták, jelenleg a büntetésüket töltik és azután fogják őket kiutasítani.
Tudod, ha egy embercsoport sokáig, generációkon keresztül kirekesztésben él, nem kap munkát, nem jut hozzá jó oktatáshoz, az élete reménytelen, akkor a szociális készségei feledésbe mennek.
Nyugat-Európában egyébként elszórtan, de nagy számban élnek olyan hófehér bőrű magyarok, főként fiatalok, akik kizárólag azért tartózkodnak az egyes országokban, hogy a szociális állam adta lehetőségeket a legmesszebbmenőkig kihasználják, és az így szerzett jövedelmüket kisebb-nagyobb bűncselekmények elkövetésével (utcai rablások, bolti lopás, betörések, zsarolás, idősek becsapása) egészítik ki. Róluk nem szoktak beszélni, pedig összességében többen vannak, mint a Kanadát megjárt cigányok.
Anna Mária
@karma1: Én nem szeretek senkit sehogyan beskatulyázni, nincs rá igényem.
Szerintem éppen hogy önmagamtól venném el a valódi megismerés lehetőségét azzal, ha bárkit bármilyen skatulyába helyeznék.
Ha például osztanám azt a széles körben elterjedt nézetet, hogy "minden cigány ilyen-olyan munkakerülő, ingyenélő stb.", akkor magamtól vettem volna el valami nagyon fontosat: remek emberek barátságát kellene nélkülöznöm, vagy nem segíthettem volna hozzá egy kiváló fiatalembert ahhoz, hogy most külföldi egyetemen tanuljon.
Hülye lennék előítéletekkel kiszúrni magammal! :)))
Orbán tekintetében is irreleváns, cigány-e vagy nem. Rossz ember, bolond ember és kész.
karma1
@Anna Mária: Skatulyazni en sem ELORE, hanem az egyen megismerese UTAN szoktam , tehat engem sem vezetett soha eloitelet,...:o))
eszegfu
@eszegfu: 11:41 Természetesen nem "rengetek", hanem rengeteg!
Mézike
@Anna Mária: ha úgy gondolod hogy az ország semmit se tett a cigányok felzárkóztatása érdekében illetve , ellopták a rájuk szánt pénzeket akkor mondj nekem példát jó.
Mézike
@karma1: Itt nagyon sok család vállal gyereket nevelésre. Jó sok pénzt kapnak érte, de meg is érdemlik. Ezek a gyerekek rendszerint súlyosan hátrányos "családból" származnak.
Az örökbefogadásban nem vagyok ennyire jártas.
Akik jelentkeznek nevelőszülőknek, egy sor vizsgálaton , beszélgetésen, felmérésen illetve pszichológusi vizsgálaton kell hogy átessenek. Nagyon megnézik kinek adnak ki gyereket.
Nem válogatják ki a gyerekeket. A magyar családik nevelik a cigány gyermekeket, sokszor már újszülött korától. A gyermekvédelmisek , illetve a védőnök figyelik az olyan családokat ahonnan vettek már el gyereket, így az újszülöttet haza se vihetik Bár ez a rendszer jónak tűnik azért van olyan hogy nem megfelelő nevelőszülőkhöz kerülnek gyerekek. Ez rendszerint hamar kiderül, mert rendszeresen ellenőrzik őket.
JAJMÁR
A cikk címe, "A cigányokra fogná a kormány..." és máris bejött a kormány ötlete, rázúdul a népharag a cigányokra, hiszen feltűnt ez a szó, és ez már elég.
Ugyanez a helyzet, hogy feltűnik valahol a "meleg", vagy a "homoszexuális" szó, nem a szövegkörnyezet a lényeg, hiszen ha a mini.elnöknek viccelődni támad kedve velük kapcsolatban, akkor nosza, rázúdul a népharag.
Gondolkodj ember, gondolkodj!
@Anna Mária: 12:00 Ez nagyon jó írás :) Ja, adom a csillagokat is *****
Mézike
@verum: tegyük fel az apuka börtönben csücsül de az anyuka rendesen neveli a gyerekeket. Akkor is?
karma1
@Mézike: Tudom, Kedves, en is voltam neveloszulo, eppen csak a "jo sok penzt kapnak" erte nem jott be nalam. Igaz, ez mar 22 evvel ezelott volt, minden egyeb stimmelt, de en kaptam gondozasi segelyt - nekem akkor 16 ezer forintot allapitottak meg - de ebbol egy novesben levo lanyt mar akkor sem lehetett etetni, oltoztetni, iskolaba jaratni. De minden mas stimmelt: a gyermekvedo no is rendszeresen jart hozzank, raadasul az eredeti szulok nagyon kozel laktak, sokszor ugy kellett a garazda , pias mostohaanyatol megvedeni a gyereket, aki azert ekkor mar nem volt olyan kicsi, 12 eves volt, mikor hozzam kerult...18 eves koraig neveltem, utana visszament az apjahoz, mert az kirugta a pias "uj anyukat"...
Mézike
@karma1: Most jól meg vannak fizetve.
de azt hiszem meg is érdemlik. A legtöbben a saját gyerekeik mellett nevelik a másét. Nem tudnak dolgozni mellettük, mert rengeteg törődést igényelnek. Most az a rendszer hogy testvéreket igyekeznek egy családnál elhelyezni. Van olyan hogy 3-4 gyereket is nevelnek egy családban. A 22 évvel ezelőtti dolgokkal nem vagyok tisztában, de azóta ez már sok család részére rendszeres megbízható havi jövedelem.
verum
@Mézike: - ne variálj. Pontosan megállapítható, hogy mikor van egy gyerek veszélyeztetett családban.
Rendesen nevelt gyereket senki nem akar elvenni a szülőtől.
De ne aggódj, nem hiszem, hogy belátható időn belül lesz olyan intézményrendszer kis hazánkban, ahova jó szívvel lehet beadni gyereket.
Úgyhogy minden esély megvan a bűnözői utánpótlásra, az iskolázatlanságra és újabb és újabb tanulatlan, szakképzetlen generációra. Akár cigány, akár nem cigány családról van szó.
Mézike
@verum: Van olyan rendszer. Úgy hívják hogy nevelőszülői hálózat.
verum
@Mézike: - és az elbír minden veszélyeztetett gyereket, akit ki kellene emelni?
Hány gyerek halt meg és hány szenved jelenleg is a nevelőszülői hálózat megléte mellett?
verőce21
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Cicamama55
@eszegfu: "a kormány felhergeli az embereket... "-írja. Csak annyit fűznék hozzá, hogy ehhez az ellenzék tehetetlenül asszisztál, miközben a Jobbik ugrásra kész! S ez jelenti az igazi lejtmenetet. Sokszor adok igazat a Jobbikosoknak. Ezen az oldalon ki is emeltem többször, hogy milyen jól képzett képviselőik vannak, építő jellegű módosító javaslataik folyamatosan elhangzanak. Az viszont tény, hogy a szélső jobbtól, azok gyűlölködő akcióitól nem zárkóznak el határozottan, illetve mostanában szóban többször megfogalmazták, hogy nem támogatják a gyűlölködést, viszont nem is tiltják. Ezért érzem én úgy, hogy számomra jelenleg-jó ideje!- nincs olyan párt a palettán, amit támogatni tudnék.
Anna Mária
@verőce21: Egyértelmű, hogy munkahelyeket kell teremteni, mégpedig nagy számban. Amíg munka nincs, semmi sincs. Addig csak pofázás van. (Többek között ilyen mocskos pofázás: "cigánytenyésztő liberális".)
Mintha említett volna Orbán valami egymillió munkahelyet valamikor...
verőce21
@Anna Mária: (19:14) "...egymillió munkahelyet valamikor..." - a fele meg is van de közmunkásokból sajnos. Egyrészt alacsony a vállalkozási kedv, másrészt nagyon alacsony szintű a képzettség a lakosság körében.
Anna Mária
@verőce21: A közmunka nem munkahely.
Naná, hogy alacsony a vállalkozási kedv a kormány által előállított bizonytalan környezetben és a halálos adóterhek miatt.
Szerintem nem alacsony az általános képzettségi szint, de ha az ország bizonyos területein az, akkor tessék képezni az embereket.
verőce21
@Anna Mária: (20:40) Még a diplomás fiataloknak is, a semmire nem használható tudásukon kívül csak a hatalmas ego-juk nagyobb!
Szakmunkásképzés nulla és egyre nagyobb a 8 általánost sem elvégzettek száma. Ezekre építkezhetsz!
Anna Mária
@verőce21: Teljesen természetes, hogy egy friss diplomásnak a rossz, nagyon kevés gyakorlati ismeretet közvetítő oktatásból kikerülve csekély a tudása. Hamar beletanul egyébként a szakmába. Ne nézd le a fiatalokat, nem ők tehetnek ezekről az ócska állapotokról.
A szakmunkásképzést miért kellett tönkrevágni?
Az általános iskolát elvégzettek között miért egyre több a funkcionális analfabéta?
Ne vicceljünk már, hogy ennek Európa közepén így kelljen lennie!
verőce21
@Anna Mária: (21:03 "...a funkcionális analfabéta" sajnos még a ma egyetemet végzettek 50%-ban is fennáll! - sokan közülük ott tanulnak meg értően írni-olvasni is. (de helyesen még ott sem!)
Anna Mária
@verőce21: Tudom, de az általános iskolától lenne elvárható, hogy írni-olvasni mindenkit rendesen tanítson meg. Ehhez képest folyamatos a pedagógusok rinyálása.
Sokan mások, ha ilyen eredményességgel dolgoznának, rövid idő múltán rághatnák a küszöböt.
verőce21
@Anna Mária: Sajnos nem(csak) a pedagógusok okolhatók emiatt. A tanítók kész idegroncsok emiatt, hogy nem tudnak úgy teljesíteni, mint kellene. A cigányok miatt. Sajnos nagyon kevés olyan általános iskola van már, ami cigánymentes. Néhány zeneiskola, és egyházi. A többi általánosban a tanulók 60%-a cigány, alacsony értelmi szintű.
De úgy kérdezgeted ezeket, és álnaivan rácsodálkozol, mintha most jöttél volna a Holdról.
nemjoezigy
@Anna Mária: @verőce21: Jól elmentetek a cím adta témától, de nem baj. Valóban szükséges a munkahely, mert az az alapja a normális megélhetésnek, ha megfelelő mennyiségű a fizetés.
De sajnos erről szó sincs. Ahol normális munkahely van, tehát nem közmunka, ott sem tudnak gyarapodni, mert még a megélhetésre is kevés amit kapnak a dolgozók. Álom a 200 ezer Ft feletti átlagbér!
Anna Mária
@verőce21: Igen, a Holdról jöttem, és csak nézek, mint Rozi a moziban, hogy ebben az országban minden baj a cigányok miatt van. Legalábbis ezt hajtogatják az ország lakói nagyon sokan. Van ugye a nagy többség, az ország kilenctizede, meg van az egytizednyi kisebbség, és ők kevesen mégis mindent, de mindent el tudtak rontani. Szóval: nahát, csak esem egyik ámulatból a másikba, hogy történhetett meg ez, micsoda szerencsétlen ország, balsorsa már régen tépi! :)))
Anna Mária
@nemjoezigy: Nem ismerek sajnos pontos jövedelmi adatokat, de innen-onnan olyan infók jönnek, hogy idén már a lakosság fele tengődik a létminimum alatt.
JAJMÁR
"A cigányokra fogná a kormány, hogy miért nem jöhetnek a menekültek..."
mert Trócsányi szerint, - aki egy nagyon tanult igazságügyi miniszter - Mo. összes baja, hogy mind a 800e cigányt fel kell zárkóztatni. Mindet, szerinte egy tanult sincs köztük. A magyar nemzetiségi emberek persze mind felzárkóztak... nem tudom, talán hozzá? :) de
...és ő az ig.miniszter
Hm, csoda, hogy itt tartunk?
A köznevelés rendbetételéről nem is szólva.

@Anna Mária: A közoktatásnak annyi. Ha eredményességi mutatók számítanának, már nem lenne küszöb a Parlamentben.
(Bocs, az írni - olvasni tudó még lehet funkcionális analfabéta, ha eszközként nem képes alkalmazni ezt a tudást.)
Ráadásul már ide lehet sorolni a számítógép kezelését, idegen nyelv ismeretét, jogosítvány meglétét, ezek nélkül nem lehet elhelyezkedni.
verőce21
@Anna Mária: (22:06) Valóban, szinte ki lehet jelenteni, "hogy ebben az országban minden baj a cigányok miatt van." A helyzet természetellenes. Ezt ők is tudják. Zavarban vannak? Nem hinném.
Nem kellene itt nálunk felzárkóztató intézményekre, bűnözői utánpótlás elhárítókra költeni, hanem visszaállítani állami pénzen azokat az élelmiszer-feldolgozó és vasipari munkahelyeket, amelyekben cigányok dolgoztak többségben. Kádárék ezt legalább jól megoldották.
Anna Mária
@JAJMÁR: Világos, a funkcionális anafabetizmus most már sokkal nagyobb területet fed le, minden olyan alapismeretet, amelyet egy jól működő család gyereke automatikusan megkap.
Ezekre az ismeretekre minden gyereknek joga van, és ha másképp nem megy, bizony az államnak kell gondoskodnia róla, hogy szert is tehessenek rájuk.
verőce21
Idén elég színvonalas a Dalverseny döntője.
verőce21
@Anna Mária: (23:00) Te tényleg nem ezen a Földön élsz, de legalábbis az ország demográfiai problémái nem jutnak el az érzékelésedig. Menj el egy szülészetre bárhol az országban, minden öt szülésből négy cigánygyerek! Az általános iskolák első hat osztályában 60% a cigány. A megélhetési szülés olyan mértékű, nem tud hirtelen ennyit "felkarolni az állam".
Anna Mária
@verőce21: Tudod, a Holdról nézve azt gondolom, hogy elég gyengusz kis társaság lehet az a magyar, ha alig 10 százaléknyi cigány lakosság olyan hatalmas befolyást szerezhetett a 90 százalékra, hogy szegény jó magyarok csak a levegőt kapkodják és fogalmuk sincs, mit tehetnének azon kívül, hogy nagy hangon kajabálnak a cigányokra. Talán van ott még abban a szép országban pár millió gonosz piréz is, bár innen a Holdról nem vehetők ki tisztán. :)))
verőce21
@Anna Mária: (23:18) "...bár innen a Holdról nem vehetők ki tisztán" Meg is látszik a hozzászólásaidon.
Anna Mária
@verőce21: Dehogy megyek szülészetre, voltam én már eleget. Az általános iskolákat sem fogom meglátogatni, azokból is elegem volt egy életre.
Nem hiszem, hogy a demográfiai helyzet így állna, pontos számok jobban érdekelnének, mint a hasraütéseid.
"Megélhetési szülés" pedig nem létezik. Nemcsak Magyarországon, de sehol. Különböző kultúrák vannak, vannak olyanok, ahol sok gyerek születik, és vannak olyanok, ahol kevés. Ilyenek pl. a jelenlegi nyugatiak, ahol minden fontosabb, mint a gyerek, mint a fajfenntartás.
Azok számára, akiknek sok a gyerekük, munkahelyeket kell teremteni, hogy el is tudják a gyerekeiket tartani. Kádár ezt tudta, csak utána kellene csinálni.
Anna Mária
@verőce21: 23:21 Csak nem bírod ki, hogy valami marhaságot be ne pökj. Ehh.
verőce21
@Anna Mária: (23:27) Még Kanadában is van "megélhetési szülés"!

(A marhaságokat Te szoktad bepöködni ide, mindenki tele van már veled. De gondoltam, most az egyszer komolyan veszlek, úgyis csak a Dalversenyt nézem közben.)
Anna Mária
@verőce21: Én is éppen nagylelkű hangulatomban voltam, és gondoltam, szóbaállok veled kivételesen, miközben dolgozom és várom, hogy a másik gép számoljon.
Van a francot megélhetési szülés. Gyenge, kihalófélben lévő társadalmak vannak, amelyek önmagukat sem képesek újratermelni, ezekben a gyenge társadalmakban találnak ki ilyen baromságokat féltve a nyavalyás pénzüket, amit kénytelenek gyerekekre költeni. :)
verőce21
@Anna Mária: (23:18) Nem beszélve erről a "elég gyengusz kis társaság lehet az a magyar" - lenéző beszólásodról. - Te tényleg cigány vagy, esetleg más nemzetiségű?

- vagy "ha alig 10 százaléknyi cigány lakosság olyan hatalmas befolyást szerezhetett" - tényleg fogalmad sincs a Magyarországi helyzetről, mert 20% fölötti már a cigány lakosság száma, csak nem vallják be a kérdőíveken. Aztán meg már régen is volt népszámlálás.
Anna Mária
@verőce21: Persze, én négercigányzsidóarab vagyok, szaporodok is, mint a nyúl.
verőce21
@Anna Mária: És ezeken kívül sajnos azt kell mondjam...még jó, hogy bevallod!
Anna Mária
@verőce21: Miért titkolnám? Továbbá arról is én gondoskodom, hogy Verőcén folyamatosan cigánygyerekek potyogjanak az égből.
verőce21
@Anna Mária: (00:05) Megpróbálhatnál egy reneszánsz palotát is elfütyülni. Vagy táncmozdulatokkal jellemezni egy tájképet, esetleg egy szobrot megzenésíteni.
Anna Mária
@verőce21: Minek már erre a kis hátralévő időre?
verőce21
@Anna Mária: (00:13) Azért, hogy alkoss valami maradandót is az életben. :)
Anna Mária
@verőce21: Nem elég, hogy gondoskodom a mindennapi betevő cigánygyerekről, akin rágódhatsz?
verőce21
@Anna Mária: Kíváncsi lettem volna másra is. Hogy valaki milyen művész, eredetisége mekkora fokú?
Mert az idő gyakran hűtlen sáfára a rábízott kincseknek.
Cicamama55
@verőce21: 2006 körül megszüntettek a mi térségünkben is, egy már akkor is Fideszes irányítás alatt működő városban olyan általános iskolát, ahol a tanulók 60-80% -a cigány volt. Az integrálás ellen hiába tiltakoztak a diákok, szülők, tanárok, nem értek el vele semmit. Nem örült ennek senki sem! A befogadó iskolák sem, de a romák sem. Az addig ott tanítók elfogadták a helyzetüket, szívügyüknek tartották a roma tanulók felzárkóztatását, s nagyon jól tudták kezelni a gyermekek mögött álló"családi háttereket ".Voltak külön képzések a számukra, melyek segítették e népcsoport elfogadását. Lehetőségük volt hagyományaik őrzésére, ének és táncszakkörök működtek. Rendszeres előadásokat tartottak körükben egészségügyi szakemberek-orvosok, védőnők-, s hát rendőrök, Na ebből nem csak a cigány iskolák szűntek mostanra meg, de az akkori tanácsadók is fennmaradásukért küzdenek. De jobban teljesítünk ugyebár...
eszegfu
@Cicamama55: 19:07 Egyetértek Veled. Én sem látok alternativát, pedig a 2018-as választásoknál döntenünk kell. Nem vitatom azt sem, hogy a Jobbikosok "képzettek" és vannak jóirányu javaslataik...de ugy gondolom csak most ellenzékben. Pontosan ezért én meg is néztem a Jobbik honlapján a programjukat. Akár a gazdasági, akár az egészségügyi programban (de a többiben is) igéri az alacsonyabb adókat, az élelmiszerek ÁFA-jának csökkentését, az egészségügynek "visszaadja" a megfelelő pénz a müködéséhez...vagyis összeségében szinte egy "jóléti" országot igér. Csak éppen arra egyetlen helyen sem tér ki:
vajon ezeknek a fedezetéül milyen bevételi forrásai lesznek a költségvetésben! Azt ugye senki sem gondolhatja, hogy kifogják az aranyhalat, aki teljesiti a kivánságaikat?! És akkor még nem vettem figyelembe a nekem nem tetsző nézeteiket, próbáltam objektiv lenni.
human
@eszegfu: Alternatívának ott az Együtt, a Párbeszéd Magyarországért és az LMP. Igazából nem értem az alacsony támogatottságukat. Az mszp-nek ráadásul az PM vagy az LMP simán váltópártja lehetne, mert szociálisan érzékenyebbek és baloldalibbak.
JAJMÁR
@Anna Mária: Trócsányi úr eszközként használja a cigányokat, és lehet, hogy sikerül, ez majd népszerűségnövekedést hoz, és még többen támogatják a bevándorláspolitikát..
Sajnálatos, hogy nem ebben az irányban folyik a beszélgetés, pedig jó sokszor próbálkoztam arra terelni :)

A cigányok háta széles. Mára ők képviselnek egy erkölcsi szintet - amiről éppen beszéltem, hogy nincs, és mennyire fontos egy társadalomban -, mégpedig olyat, ami fölé tudja helyezni magát sok ember.
Nem akar, vagy nem is tud, belegondolni a "nagy" magyar, hogy ez mennyire hamis.Ő azt akarja érezni, hogy különb, jobb, értelmesebb valakiknél.

Minden alkalommal, ha valamilyen módon a cigány szóba körül, körüldöngik, és fölébe helyezkednek, hogy büszkék lehessenek saját magukra.
A cigány ugyanakkor eszköz a szó szoros értelmében is.
Persze, ezt csak vélem, de vannak azok a nyakkendős, magyar urak, akiknek jól jön a pénzért mindent banda. Egy-egy ilyen banda szerintem minden településen megtalálható, akiktől aztán fél az összes magyar és cigány család is, de valahogy a rendőr nem siet, ha ellenük hívják...

Romlott ez a társadalom és nem a cigányok az oka, bármennyire is könnyű lenne ezt hinni.
Az a tény, hogy több a mély nyomorban élő cigány, mint a magyar, senkit nem jogosít fel arra, hogy folyamatosan skatulyázza és alázza emberi voltukat.
A bűnözőket kell elkapni, bőrszíntől és vagyoni helyzettől függetlenül.
human
@eszegfu: Volt valami jobb oldali konzervatív kezdeményezés is. Ők még megerősödhetnek a választásokra.
eszegfu
@human: 8:27 Igen, igen... de én magam sem érzem bennük az alternativát, mert szinte még az sem biztos, hogy "meglépik" a parlamenti küszöböt. Ezen az alapon nem mernék rájuk szavazni, mert az én voksom esetleg "elveszne". Lehet, hogy át kellene értékelnem ezt a dolgot?
human
@JAJMÁR: Hogy ki a hibás a cigány-magyar-kormányzat hármasban? Pont mint a devizahitel esetében, ki a felelős az adós-bank-kormányzat esetén? Egyik esetben sem vették komolyan és nem hallgattak a szakértőkre. Hagyták a folyamatokat odáig fajulni, ahol már áldozatok nélkül nincs megoldás. Voltak hatékony programok, de amint megszűnt az EU támogatás lezárták őket. De ott van a cserdi önfenntartó cigány település. Erről sehol nem hallani csak néha a bal oldali médiákban (néhány jobbikos furcsa mód még támadja is az elért eredmények ellenére is,mert nekik szükségük van a rossz cigányokra, mert az ellenük vívott harc az életük értelme).
cuna_mi
@Anna Mária: Tetszik az idézőjel!!!
human
@eszegfu: Ez az ördögi kör. Nem szavazok rájuk, mert kevesen vannak. De ha nem szavazok rájuk, akkor mindig kevesen lesznek.
Volt itt egy vitám egy fórumozóval, aki egy tüntetésre azzal a feltétellel volt hajlandó kimenni, ha 5000 főnél többen mennek rá. Az is hasonló eset volt. Ha mindenki otthon ül és mástól várja az első lépést, akkor sehova nem fogunk haladni.
A dilemmád egyébként megértem.
JAJMÁR
@JAJMÁR: A felzárkóztatásról... Hiába vannak eu-s támogatott felzárkóztató programok, projektek, ezek inkább a cigány kultúra megismerését és elfogadását propagálják, és a kisiskolások szocializálását, és erre szükség is van.
Csak a 8. osztályt végzett gyereknek ettől nem lesz idegen nyelv ismerete, és jogosítványa, még akkor sem, ha szakmát tanul. Számítógép ismerete a legtöbb fiatalnak van, csak azon nem levelezést, és táblázatkezelést folytat, így ezt is ide vehetjük.
A köznevelés pedig nem segíti ezeknek az alapfontosságú ismereteknek a tanulását. Ma ezek hiánya okozza a funkcionális analfabetizmust.
eszegfu
@human: 8:30 Erről nem hallottam, vagy csak figyelmetlen voltam.
human
@eszegfu: Az ATV-n volt a vezetővel egy beszélgetés, de többet nem tudni róluk. Ha komoly a dolog majd megjelennek 2017-ben. A vezető jelezte, hogy nem lesz könnyű dolguk, mert Orbán minden alternatív jobboldali kezdeményezést megtámad, ami felett nincs hatalma.
eszegfu
@human: Van igazságod, ha belegondolok... lehet, hogy nekik pont az én szavazatom fog hiányozni a bejutáshoz. Tudod ez pont olyan, mint a rendszerváltás előtt "beszabadultam" egy nyugati bevásárlóközpontba és nem tudtam melyik csokit vegyem meg, annyi féle volt. Megszoktam, hogy itthon van a Tibi és a Balaton, ebből tudtam választani. Ez nekem komoly "meló", hogy megnézzem a pártok "igéreteit" és "odakössem" magam...nehezen változtatok.
gyuszka20
@eszegfu: Kedves és tisztelt embertársam..

Szerintem többen vagyunk akik nem gyűlölünk és nem keltünk agressziót.DE!Én közvetlen tanúja voltam az elmúlt 20 évben városi emberként,hogy a gyönyörű kertjeinket ,házainkat hogyan tették tönkre vagy felgyújtották ha nem adtad oda fillérekért.Lehet ezt tolerálni?
Mi a teendő mikor kimégy a házadhoz és nincs kerítésed 60 m hosszan ,eltűnik a kapud ami 20 éven át ott volt. betonba öntött vasoszlop drótháló eltűnik(szembe ők laktak többen is és nem hallottak semmit). Kutyáid szabadon lesznek és ŐK támadnak ,hogy a kutyáimat fogjam le??Mit teszel kinek szólsz??Válaszolj érdemben!! Lehet őket ,kedvelni,.Ami kertet megszereztek felveti a gaz a dudva egyetlen fa nincs ott sem ahol a magyar öregasszony 100 üveg befőttet rakott el a kertjéből,ők meg feltörik a házát és elviszik ami fogható.
Csak rázzák a gyereket és jajgatnak ,hogy nekik nem ad senki.Kádár rendszer Cs lakásokat épített a városok falvak szélére meg kell ma nézni se ablaka se ajtaja SEMMI nincs körülöttük csak pusztulás.CSAK A SAJÁT FAJTÁJA TEHETI ŐKET RENDBE csak akik többre viszik és kimásznak a a gödörből elfordulnak tőlük mert tudják genetikailag rosszul vannak kódolva.Azt igen nehéz át kódolni ha ők nem igénylik és nem tesznek érte semmit.
Nekünk se a német ,francia spanyol ,orosz mondta meg hogyan kell szegénységbe is normálisan élni ,Mégis nagyszüleink sok keserves munkával mindig feljebb emelkedtek(emlékszel 1 kecske ,2 nyúl, 4 tyúk ,1 disznó ,később:1 tehén 2 disznó, 10 tyúk,1 ló mert akartak és ez aszó fontos AKAROM HOGY MÁS LEGYEN AZ ÉLETEM,nem Kádárnak,Orbánnak, Berlusconinak kell akarni NEKED MAGADNAK..EZT ŐK NEM ÉRTIK NEM ÉRZIK megvan a minta csak át kell nézni a szomszéd gondozott kertjébe és tanácsot kell kérni nem szétverni ha nincs otthon ÉRTED MIRŐL BESZÉLEK?? DE át kéne nézni vezetőinknek is a szomszédba Csehországba vagy Ausztriába és lemásolni ami ott van,de ők sem néznek át hát ez a legnagyobb baj. BIrkáknak vezető kell ,de nem BIRKA.
human
@eszegfu: Persze a pártok sem könnyítik meg a választó dolgát. Meg kell tudni szólítani a választókat. Hogy mire van szükség? A városokban való közösségi jelenlét vagy az egyszerű, de hatásos jelszavak vagy a részletesen kidolgozott program? Ezt el kel dönteniük és lépniük időben.
magyarbakancs
@Anna Mária: Ragozhatjuk a cigány kérdést naphosszat.
Asz a szó ,hogy cigány már elutasítást generál a társadalomban.
Sajnos van alapja.
A cigány soha nem fog úgy gondolkodni mint a többségi társadalom.
Ahova beteszi a lábát ott mindig konfliktus van belőle.
EÜ dolgozóként mindig és kizárólag csak cigány fenyegetett meg és gyalázkodott velem. és munkatársaimmal.
Mert ha nem az ők szája-íze szerint történnek a dolgok akkor ,csak a balhé van belőle.
Példa:
A cigány gyerek karambolozott nem szép látvány volt a cigány nem engettem be az intenzív osztályra.
Mi volt az első reakciója szerinted?
Kést fogtak rám rám a hozzátartozók.
Nem vártam meg míg ki mossuk a vérből őneki joga van be menni mert ö a CIGÁNY.
Üvöltöztek mindenkivel fenyegetőztek a családtagok.
Járhattam bíróságra évekig.Családom kiirtásával fenyegetőztek a bíróság előtt mikkor vége volt a tárgyalásnak.
Francnak van erre energiája.
eszegfu
@gyuszka20: Sajnálom a Veled történteket. De én nyilván feljelentést tennék az önkormányzatnál, rendőrségnél...ha kell nap, mint nap. Valószinü, hogy Te is végigjártad ezeket a fórumokat akár eredmény nélkül, de akkor is csak a hivatalos utat választhatod. Csak óvatosan merem megkérdezni: beszélgettél esetleg velük? Én azt tapasztaltam, hogy pl. a gyerekeket beengedem a kertbe gyümölcsöt, vagy valamit szedni, akkor nem lopnak, nem törik le az ágakat. Én hasonló "pusztitást" még nem láttam, tapasztaltam, amit leirtál.
Abban egyetértünk, hogy "csak a saját fajtája teheti őket rendbe". De ehhez az kellene, hogy akár az iskolázottságára való tekintettel elfogadjanak valakit "főnöknek"...szerintem a vajda még mindig létezik...őt kellene először bevonni ebbe a feladatba. Megértem a személyes haragodat, ennek ellenére nem vagyok az agresszió hive. Országos szinten ennek a megoldását én nem tudom, csak azt: a környezetemben igyekszem az esetleges konfliktusaimat nem méregből, hanem inkább türelemmel intézni, esetleg még előtte megpróbálok beszélgetni velük. Az is tény, hogy én még nem találkoztam ennyire "genetikailag rosszul kódolt" emberekkel, és lehet, hogy ezért nekem nincs is előitéletem egyetlen egy emberrel, vagy embercsoporttal szemben.
eszegfu
@human: 9:24 Hát ez az! Nem könnyitik meg a dolgomat egyáltalán! Tudod, ha tetszik, ha nem a Fidesz a kommunikációját szinte a tökélyre vitte! Minden balul sült dolgot is ugy ad elő, amit a hivei el is hisznek, hogy siker, siker hátán. A másik, hogy bármely más párt lesz kormányon 2018. után, mi az ördögöt kezd a "bebetonozott" hivekkel, vagy egyáltalán az elfuserált rendszerrel? "Visszarendezi"? Mibe kerül majd? Csak reménykedni tudok, hogy valamelyik mostani ellenzéki párt "összerántja" M.o. lakosságát!
Cicamama55
@eszegfu: Hasonlóan érzünk a témával kapcsolatban. Én nem olvastam a programjukat, de pl. Z K Dániel nyilatkozatait, számtalan helytálló, értelmes hozzászólását, javaslatát hallottam. Nagyon meggyőző volt, mindenki számára érthetően tálalta a gazdasági élet változtatásaira szóló javaslatait. Ő biztosan nem kamuzott, mert konkrét tényekkel támasztotta alá az általa közölteket. Rogán és ő hasonló végzettségűek, de kettejük tudása, gyakorlatias gondolkodása között óriási a különbség, A Fidesz nálam azzal kezdte /!/ elrúgni a pöttyöst, hogy az ellenzéknek -legyen az bármelyik párt- mindig leszavazták még azt a lehetőségét is, hogy a javaslataikat a viták sorába felvegyék, holott egy szakmai dologban a hozzáértésnek, nem pedig a párti hovatartozásnak kellett volna, s kellene számítani. Én elvből nem olvasom el annak a pártnak a programját, akinek a gyűlölködés, ember csoportok megfélemlítése belefér az erkölcsi normáikba. És ha megkérdezné valaki, igen sajnálom, hogy ez a helyzet, mert így nekem itt, most, Magyarországon nincs olyan párt, melyre teljes meggyőződésemmel szavazni tudnék. De úgy érzem, ezzel nem vagyok egyedül, még itt a Propi oldalán sem.
Cicamama55
@human: ma 8:30 Nem a Nemzeti Fórumra gondol? Mert annak csak a neve más-Lezsák úr voksai erről árulkodnak.
Anna Mária
@magyarbakancs: Tudom, rettenetes dolgok történnek.
De: akkor sincs olyan, hogy "a cigány" ilyen meg olyan. A cigányok is különbözőek, nem ítélhető el minden egyes cigány olyasmi miatt, amit egyes csoportjaik művelnek.
Hidd el, hogy vannak nagyon okos, kulturált cigányok is, én kapásból tudok például az ismeretségi körömben két cigány származású magasan képzett embert, egy harmadikat, aki egyetemre jár és már egy saját témát kutat, egy negyediket meg ötödiket, akik külföldön alapítottak jól menő vállalkozást, jól ismerek egy falut, ahol a cigányok szervezték meg az idősek ellátását, őt hordják a kaját mindenkinek, felvgják a fát stb., szóval érted, hagyjuk már, hogy egy kalap alá vegyünk egy csomó embert.
Nem csináljuk ezt a fehér bőrű magyarokkal sem, pedig sok rohadék bűnöző van köztük is. Nem mondja senki, hogy "a magyar" ilyen meg olyan.
gyuszka20
Kedves Szegfű

Igen ez a helyzet sokunk köztük él és sokunk csak tévében látja őket ott is csak B.Gusztit és stb. A valóság iszonyat .Nem magam kínját mondtam most el már számtalan írásban szóban fórumon hivataltól-bíróságig-rendőrségig sokad magammal.Tudod ők állítólag kisebbség nekik kell alkalmazkodni és megtanulni a többség életvitel.Mint mi mikor kimegyünk Angliába, Németországba,Benelux államokba stb. nem ők fognak nekünk ugrálni. Vagy kiutálnak bennünket.Egész Európában egyetlen népcsoport sem ilyen többségében mihaszna kártevő. Ha nem lenne igazam akkor tömegével dolgoznának
külföldön és nem űznék ki őket.Igen beszéltem velük százszor .ezerszer kénytelen voltam ,de feladtam az utca végén már ganéj voltam aki megmondja az okosat.
Elmondtam hogyan éltek ezekben a kiskertekben idős emberek,meg persze látták is hiszen az övékét tették tönkre, de mai napig egy árva nyúlat sem tartanak ott ahol több százat adtak le valamikor.Tudod akác erdő,és a kerti fűveken kecskét lehet tartani az tejet ad és kiválló a gyereknek és el lehet adni ha többen vannak összefogva piacon.Parabola,kocsi, mobil .2 tv a bódéba arra van pénz, de két zacskó veteményre nincs azt államtól várják. Volt egy csajszi valami Zsuzsa osztotta kis állatokat ,vetemény magokat mire is jutott?, elbújdokolt semmire mire hazaárt a kis malacot megették vagy elitták az árát.
A minap beszéltem közmunkás nőkkel elmondtam nekik .hogy nincs gazdájuk semmilyen szinten,Őket napi szinten kell felügyelni minden percükben megmondani mit hogyan és miért ,de érdekelté kell őket tenni amit csinálnak és hasznos munkát kell adni nem alibizni egy seprűvel egész nap és statisztikázni az uniónak.De magyar is van ilyen szartig aki semmit nem ér.Ez nem szín kérdés! Amíg nem tanulják meg az életre valóságot addig sajnos diktatúra segít csak mert még mi sem értjük ezt a nagy demokráciát,ahhoz fel kell nőni. A vajdákat meg hagyjuk mert fingot sem érnek.A roma ,cigánykérdés vagy mik (nem svédek az biztos) pedig Magyarország búvó...
stirliitz
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@Anna Mária: Elárulod, melyik az a falu? Már persze ha nem titok, és létezik is. Éppen tegnap láttam egy esetet, hogy két igen jól öltözött roma beszélgetett, majd amikor egy furgon ment volna el mellettük az úton, az egyik utánakiabált hogy "Hé, állj már meg!". A furgonos annyira meglepődött, hogy megállt, majd ezek ketten odamentek, és az egyik, amelyik ordított azt mondta, vigyél már el minket a következő városig. Szóval nem volt olyan, hogy legyen szíves, meg hogy el vinne e esetleg, hanem szinte utasítás. Ráadásul nem éppen csóró romáknak néztek ki, de ez sem jelentett semmit. Ilyet én még fehér embertől idáig nem láttam, max. ha az ismerőse ment éppen arra. Mindenesetre az a lényeg itt, amikor megy a vita arról, hogy van e cigány bűnözés, vagy nincs, hogy az arányokat kell megnézni. Él kb. egymillió roma, meg kilencmillió nem roma, és a bűnözési statisztika viszonylag egyforma. Itt azt kell megnézni, hogy amíg egymillió roma közül mondjuk a fele bűnöző, addig a kilencmillió nem roma közül is hasonlóan ötszázezer. Most mi lenne akkor, ha roma volna kilencmillió? Több mint négymillió bűnöző.
verőce21
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verőce21
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
eszegfu
@stirliitz: 12:34 A minimum, hogy a másik felet tisztelve irjál, ne mocskolódva!! Nyilván olvastad gyuszka20-szal a véleménycserénket...sem ő, sem én nem bántottuk meg egymást annak ellenére, hogy másképpen látjuk ezt a kérdést. Ugy tünik nem vagy képes a kulturált viselkedésre. Csak egy kérdésen gondolkodj el: M.o-n lakó szerbek, szlovákok, svábok stb. nem "tisztességesen dolgozó magyar ember"?! Ők is magyar állampolgárok.
Végül pedig a Te ilyenfajta "ugatásoddal" pont a "meggyőzés" lehetőségét veszted el.
stirliitz
@verőce21: Az én 2 hozzászólásomat is töröltette. Sajnos a jog ezeknek a semmirevalóknak pártján van.
Mézike
@verum: természetesen ez a hálózat nem vesz észre minden veszélyeztetett gyereket.
Az első lépés a védőnő. Ő jelenti ha valahol baj van.
Bár azt a mai napig nem értem a fényevők gyermeke hogyan halhatott meg?
A védőnő jelentette, úgy emlékszem a dokinál akadt el a rendszer...
Mézike
@verőce21: @stirliitz: annamarisska az új jelentgetős?
Hiába nem bírja a kritikát.
eszegfu
@gyuszka20: 11:23 Válaszod elejének tartalmához nem tudok hozzászólni, mert én hasonlóval nem találkoztam. Ennek ellenére nem gondolom, hogy az ilyenek alapján minden cigány romlott, és be lehet dugni őket egy skatulyába. "Ez nem szin kérdés"-sel viszont 100 %-ig egyetértünk. Kösz. a beszélgetést.
szandokan
@Mézike: Nyugdíjas, otthon ül egész nap, de közben meg rengeteg a külföldi megrendelője. Vajon mit csinál, otthon varrogat? :-)
stirliitz
@szandokan: Ha valóban nyugdíjas, akkor rá is keresek.
Anna Mária
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Mézike
@Anna Mária: Te nem vagy alkalmas vitára, mert kemény fejed van, amit ha betörnek se veszel észre, mérhetetlen gőgödben.
Mézike
@stirliitz: Ha találsz valamit szóljál...:-)
@szandokan: Miket rendelnek tőle? Hú basszus! elszaladt a fantáziám...:-)
Anna Mária
@szandokan: 13:19 - Nincs közöd hozzá, ki vagyok és mit csinálok. Tárgyalhatod, találgathatod, de mivel nem vagy megbízható, korrekt figura és kifejezetten szeretsz személyes információkkal visszaélni, meg kell elégedned az alpári fantáziáiddal és el kell fogadnod, hogy emiatt is nevetség tárgya vagy.
stirliitz
@szandokan: Anyagilag értettem, mint a cigányok esetében.
Az tény, hogy kegyetlenül ráér...
verőce21
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@Anna Mária: Hoppá, ment neked egy véletlen tetszik. Egyébként meg igen, ezek csak amolyan tájékoztató adatok a részemről, de a célom az volt vele, hogy kicsit valósabban érzékeltessem a problémát. Egyébként meg ha nem mondod meg, akkor lezárhatjuk azzal, hogy nem is létezik.
szandokan
@verőce21: Nocsak, egy teljesen normális hozzászólást kitöröltetett valaki. Nagyon csípi itt a szemét valakinek az igazság.
szandokan
@Anna Mária: A nevetség tárgya az itt már régen te vagy, csak nem veszed észre.
stirliitz
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
stirliitz
@verőce21: Nálad is hasonló a helyzet: eltiporják az igazat mondó embereket, bezzeg a söpredékre lehet dolgoznunk!
Anna Mária
@stirliitz: Te vagy az a "tisztességes, full magyar, fehér", aki nemrég még az SS jelszavát ("Meine Ehre heißt Treue") használta nicknévként, így fejezve ki még hódolatát a német nácik iránt. Aztán egyszer csak kidobtak, de nem bírtad ki, hogy vissza ne kússzál másik néven - megtartva az avatarodat.

Neked egyébként nem azért kellene hallgatnod, mert dolgozó ember vagy, hanem azért, mert gyűlöletet keltesz más emberek iránt a származásuk alapján.
De hát te ezt pontosan tudod, csak csinálod a műbalhét. Röhejes. :)))
Mézike
@Anna Mária: Monnyuk te se bírtad ki hogy kirúgás után vissza told nagyon nagy orcádat!
Merthin rég volt itt, ha emlékszel rá akkor neked is kellett már itt regnálnod alias álnéven.
Anna Mária
@Mézike: Én a saját, valódi nevemet használom, ebben megnyugodhatsz.
Persze azt fantáziálsz, amit akarsz. Tökmindegy.
Cicamama55
Ezek szerint az egyik hozzám intézett válaszát is törölték verőce21-nek, mert érkezett a jelzés, hogy reagált valamelyik írásomra, de nem találom.
szandokan
@Anna Mária: Mézike nem fantáziál...
szandokan
@stirliitz: Nekem az nem tetszik, hogy engem lenáciz, meg jobbikosnak titulál, csak mert leírom a véleményemet a bűnöző romákról. Tudod, én ugyanúgy elítélem a fehér bűnözőket is, de ezt valahogy nem akarja megérteni.
Mézike
@Mézike: Hazudsz! Te ezzel a névvel a fasorba nem voltál amikor a fentebb említett úriember itt kommentelt.
Mézike
@Anna Mária: Bocs fenti soraim neked szólnak. Szóval hazudsz!
Mikor aaz az úriember akit te emlegetsz itt kommentelt te ezzel a névvel a fasorba sem voltál, tehát, ha most vagy itt először akkor nem is ismerheted!
Anna Mária
@Mézike: Jobb lenne neked is, ha legalább egy picit gondolkodnál, mielőtt leírsz valamit. Az említett kommentelőt - akit úriembernek a szövegei alapján semmiképpen sem lehet nevezni - régóta ismerem, feltűnt a korábbi nickje, ami a Schutzstaffel jelmondata volt, már akkor amikor még csak olvastam a Propellert, de még nem kommenteltem.
Mondom, nem kell rögtön azt leírni, ami gondolkodás nélkül az eszedbe ötlik. Azért is nem szoktam neked válaszolni, pedig gyakran megszólítasz, mert az az érzésem, hogy nem gondolod át a dolgokat.
Nagyon jót nevettem, mennyire fellelkesültél, amikor félreértetted stirliitz kommentjét: "ha valóban nyugdíjas, rá is keresek". Azt hitted, majd megtud valamit becses személyemről! :)))
verőce21
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verőce21
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verőce21
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
stirliitz
@verőce21: Nem is a lokalizálására céloztam, hanem a dolog anyagi részére.
stirliitz
@szandokan: A kormányzatnak köszönhetően társadalmi és politikai vonalon jól elkülöníthetőek az emberek.
Bár ebben az országban a cigány szó egyértelmű szitokszó, sajnos az ilyen Marisok megtehetik, hogy a tisztességes magyar embereket nácizzák le. Ha pedig elfogy az üres dumájukból a kraft, akkor támadásba mennek át.
JAJMÁR
4 éve még egy iskolában dolgoztam, volt öt olyan tehetséges, 2.o. kis "focista", akik elé csak oda kellett tenni a focilabdát a terem sarkába, és dolgoztak, légy se zümmögött :) elég volt az ígéret, hogy utána az övék a labda, és a pálya. 3 cigány származású volt közülük. Az egyik különösen értelmes is. Neki volt még 2 testvére, a nagyobb viszont határeset és diszlexiával is küzdött. Alacsony önértékelésű, halk, lehajtott fejű kislány. Aztán én eljöttem onnan.
A szülőkkel mindig jó kapcsolatom volt. Az anyuka keresett meg 2 éve, hogy repülőjegyet kellene rendelni, ki is nézte, hogy melyik járatot, pont annyi pénze van. (Csak közben változott az ár, 3 ezer forint hiányzott, és ott állt kétségbeesve, majd adtam kölcsön.) Rohant a bankba, hogy a számlára tegye, majd vissza, és megrendeltük a jegyet. Egy kézitáskával ment Londonba. A házukra rátette a kezét a bank.
2 hónap múlva ment utána a férje, és a 3 gyerek.
Követem a sorsukat. A kislány sokáig csak azt írta nekem, hogy "haza akarok menni" sorokon át. Már nem írja, szép lány lett, felemelt fejű, és angolul társalog a barátaival. Az apuka pedig fél disznókat cipelt a hátán sokáig, de ma már biztonsági őr.
A kisfiú okleveleket, érmeket, díjakat posztolt, amiket elnyert, és komoly focis felszerelésekkel büszkélkedhet. Legutóbb egy arany csukát nyert.
A többi fiú, akik itt maradtak, belevesztek a magyar valóságba.

Van még ilyen valós történetem, de nagyon elgondolkodtató egy mondat, - ez pedig egy másik cigány nőtől származik, aki hazajött, mert beteg lett. Vakbélműtét. - Kérdeztem, hogy visszamegy-e, mert azt a helyet, ahol dolgozott, a betegsége miatt elvesztette, -.

Persze, - mondta, - semmivel nem ér fel az, hogy ott én vagyok, nem cigány, hanem én, és csak az számít, hogy milyen a szívem, és mire vagyok képes.
Mézike
@Anna Mária: El is higgyem hogy te aki szómenésben szenved csak olvasni jártál ide?
Mézike
@verőce21: Kisherceg! Ki ne rúgasd már magad! Nem ér annyit az a nő! :-)
verőce21
@JAJMÁR: (19:39) Erről a történetről azért nekem inkább a zámolyi romák jutnak eszembe, még a lehetősígek elején, mikor kiözönlöttek Strasbourgba és küldték haza a videókat, hogy "Nízzítek tezsvíreim, ilyen ráksalátákat eszünk itt, mert esztet szeressük mink, evvel a kis kaviárkörettel"
De aztán hamar kitelt az idejük a francia hatóságoknál.
JAJMÁR
@verőce21: 13:21 Nekem még volt - szerencsém? - olvasni egy törölt hozzászólásodat, ezért osztottam meg egy-két valóságos történetet a blogon. Mert ilyen is van, meg olyan is, sem egyik, sem másik nem jellemző egy az egyben az egész cigány népességre.
Mindenesetre a 800ezerben ők is benne vannak, akikről írtam. Nem minden cigány él telepen és putriban, és ha hiszed, ha nem, nem mindegyik bűnöző. Sok cigány megy ki külföldre dolgozni, és helyt állnak, csak róluk kevesebb szó esik.
Ez a család sem jön már vissza soha többet, de lehet, hogy ez téged megnyugtat.

Az, hogy neked mi jut eszedbe egy igaz történetről, valójában téged jellemez.
.
verőce21
@JAJMÁR: (17:24) Akkor a fentivel együtt, tőlem két igaz történetet is olvashattál. Egyik miatt sincs szégyenkeznivalóm!
Inkább csodálkozom, miért törölték az előbbit? Senkit személyesen nem bántottam benne.
verőce21
@JAJMÁR: Az pedig, hogy leírom, mennyire nehéz a pedagógusok sorsa a "felzárkóztatással" - és egyetértek más hozzászólóval is ebben -, nem értem, miért facsarja másnak az orrát?
JAJMÁR
@verőce21: 17:24 17:33 Talán, ha alszol egyet rájössz! Vagy csak úgy hirtelen jön el a pillanat, és felkiáltasz: "Heuréka !"
Persze az is lehet, hogy úgy tűnik el innen a Kisherceg, hogy nem is érti, észre sem veszi...
JAJMÁR
@verőce21: 17:43 Ezt nem tudom, talán a "halmazati" sértések miatt? :)

(Honnan tudod te, hogy miért és mi nehéz egy pedagógusnak? )
verőce21
@JAJMÁR: (17:49) Túl sokat szegényedne nélkülem ez a blog! :)

(17:56) (Ismerhetünk egy embert keresztül-kasul, következtetni is tudhatunk lelki sajátosságaira, de az egyén nem azonos szervei végösszegével, hanem még valami kiszámíthatatlan is, ami már nem tartozik tapasztalatunk körébe.)
JAJMÁR
@verőce21: 18:06 Igen. Te találtad ki?
Hozzáteszem még, hogy ezt bonyolítja a saját "ÉN" is, mert onnan kiindulva próbálja az ember kifürkészni a másikat :)

(Lehet, hogy emiatt nem látjuk egyformán a bizonyos személyeket?)
Cicamama55
@verőce21: Látom, reagált újra valamelyik hozzászólásomra, de most sem találom.
verőce21
@Cicamama55: (18:56) Törölték, pedig csak annyit írtam, egyetértek a pedagógusok felzárkóztató nehézségeivel.
verőce21
@JAJMÁR: (18:20) Én valószínű, túl kritikusan látom mindenkinek a személyét, és általában nem is tévedek. Már fiatalon is meg tudtam állapítani egy-két mondat után mindenkinek még a foglalkozását is.
Te valószínűleg arra célzol, hogy mindenki magából indul ki, de én inkább mindig a másik fejével próbálok gondolkodni.
Mert minden szó a messze múlt egész kincsét hordozza, eltűnt, rég porrá vált emberöltők gondolatvilágát tükrözteti. Ha igazságosan akarsz ítélni, akkor legyél jó nyelvész is, és vesd latba az érzelmet is. Vagyis legyél bölcs és szerény. :)
verőce21
@JAJMÁR: (18:20) Nem írok többet még zsidó vicceket sem, mint pl...na ezt nem.
Mit kapnék ezért aberrált liberálisoktól? - (címoldalt a Charlie Hebdo-nál?)
Cicamama55
@verőce21: Így, ez a válasza pedig nagyon rendben van!
verőce21
@Cicamama55: (19:17) Nem ismételem meg szó szerint, pedig tudnám, mert én minden hozzászólásom elmentem. (A későbbi könnyebb előkeresés miatt. Másodszorra is ezt tettem.)
Kinek áll érdekében ilyet töröltetni?
Cicamama55
@verőce21: Lehet, hogy bántó szavakat használt, vagyis a "tálalás"volt sértő.Végül is meg lehet mindent fogalmazni elfogadható és bántó módon is. Amikor nagyon elegem van valamiből, én elkáromkodom magamat! Nem sokszor, de volt már rá példa. Mások érzéseit tiszteletben tartom, hisz nekem sem tetszene, ha az én érzéseimet valaki sárba tiporná. Nem láttam a reagálását, de lehet hogy ilyen okból törölhették. Az előbbi biztosan helytálló volt.
Anna Mária
@szandokan: 16:22
Talán hallottál már Cserdiről, ahol remekül megszervezték az életüket a cigányok.
Van más ilyen falu is.
Persze a cigánygyűlölőknek nem fér bele az alapkoncepciójába, hogy nem minden cigányt mások tartanak el, hogy a cigányok igenis nagyon jól tudnak dolgozni, hogy mások számíthatnak rájuk, hogy remekül fel tudják nevelni a gyerekeiket, némelyiket még egyetemre is járatják.
Egyébként külfödön sok magyar cigány dolgozik, és akárhánnyal beszéltem, mind azt mondta, nagyon megkönnyebbültek, hogy nem kell többé elviselni a fehér magyaroktól az állandó megaláztatást és a kutya sem törődik vele, melyik etnikumhoz tartoznak.
Freewolf
Nem ráfogja a cigányokra a kormány a menekült helyzet tarthatatlan voltát, hanem, aki csöppet gondolkodik, belátja a kijelentés igazság tartalmát! Mit kezdjünk a tevezsokékkal, ha a saját cigányaink helyzete sem megoldott?
JAJMÁR
@verőce21: 19:15 Nem, a Freud-i ÉN-re gondoltam. Próbálhatsz mások fejével gondolkodni, de az is belőled indul, és közel járhatsz hozzá egy-egy egyszerű esetben, de a "TE" fejeddel és a személyiségeddel -:)

Vicc:
A múltkor láttam egy embert a strandon. A hátán tetoválás a következő szöveggel:
"Ne szóljanak ennek az embernek, hogy mi van a hátára tetoválva, mert ő azt hiszi, hogy egy hajó!" "
stirliitz
@Freewolf: Ez a lényeg, ebben minden benne van és ez igaz úgy is, hogy többségük számára nem Magyarország jelenti a célpontot.
Ugyanis tőlünk nyugatra sem hiányoznak, mivel ezek a figurák az adott ország szociális rendszerén élősködnek. Kinek hiányzik ez?
verőce21
@Anna Mária: (05:08) Olyan blamás neked itt dicsérned és fényezned a cigányokat. Ki hiszi el ebben az országban, hogy 600 év után be akarnak illeszkedni a társadalomba?
Freewolf
Soha sehol nem illeszkedtek be, sehol nem asszimilálódtak! Több száz év után majd épp most és itt nálunk valósul meg a csoda! Ez több, mint nevetséges!
Mézike
@Anna Mária: Te beszélsz cigányokkal? Sztem te csak képen látod őket az is retusálva van.
Van megélhetési szülés.
stirliitz
@verőce21: @Freewolf: @Mézike: No, ezeket sem nekem mondták! DDD
Anna Mária
@verőce21: Van szerencsére az országban még néhány épeszű ember, aki nem vérrasszista, és aki tudja, hogy a rasszizmus alapján soha, egyetlen jó megoldás nem született.
Egyébként marhaság, amit írsz, hogy "fényezném" a cigányokat.
Nekem vannak cigány származású barátaim, köztük külföldön élő tudományos kutatók, vállalkozók, és egy egyetemista. Miért ne beszélhetnék róluk?
Talán mert a rasszistákat zavarja?
Ugyan már...
Anna Mária
@verőce21: Erről a srácról is érdemes ám tudomást venni, aztán nyomni a mantrát, hogy 600 éve nem illeszkedtek be...
www.dehir.hu/debrecen/hetkoznapi-hos-melyrol-indult-messzire-jutott-a-fiatal-debreceni-rakkutato/2015/04/23/
human
@Anna Mária: Ott van a cserdi önellátó többségében cigány közösség. Egyből menti is az ekézés a rasszistáktól. Mintha megijedtek volna, hogy lehet megoldás a cigánykérdésre.
Anna Mária
@human: Persze, rögtön elkezdik nyomni, hogy miért nem igaz, amit a saját szemükkel is láthatnak. A rasszisták nem képesek anélkül létezni, hogy egy csoportot maguknál alacsonyabb rendűnek tartsanak.
Ez adja a biztonságukat, különben elveszettek. Sajnos Magyarország rettentő önbizalomhiányos, ezért terjedhetett el a rasszizmus meg az antiszemitizmus.
verőce21
Nem lesz gond, ha Mo.-on,ha megjelenik vagy tízezer "munkavállaló" a munkaerőpiacon?

[email protected]/mh/webimage/2/7/5/5/6/wimage/rohingja.jpg
wagabund
a rasszizmus többszázezer éves találmány...csak akkor még nem tudott beszélni a homo erectus, ezért, hanem meglátott egy ismeretlent, lecsapta, és a törzs megette...ja, hogy ez nem is volt rasszizmus? persze hogy nem...evolúciós ösztön...mertugye önfenntartás, és -horribile dictu-fajfenntartás..
ma ez utóbbit unga-bungának hívjuk...
ne feledjük, nem tudni kik voltak az őseink, ki kivel keveredett a barlang mélyén...ezért fontos mindenkinek előre köszönni..

mindenkit csókoltatok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.