Sokba kerülhet majd, ha valaki meg akarja tudni, mire költi a közpénzt a kormány – számolt be az RTL Klub híradója.

Korábban közérdekű adatigénylés után derült ki például az, hogyan bírálta el a trafikpályázatokat a kormány, vagy hogy miért fizettek milliárdokat a Századvég Alapítványnak.

Az igazságügyi miniszter javaslata szerint ugyanis ezután még a minisztériumi dolgozók munkabérét is ki kell majd fizetnie annak, aki közérdekű adatokat szeretne megismerni.

116 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
"Az igazságügyi miniszter javaslata szerint ugyanis ezután még a minisztériumi dolgozók munkabérét is ki kell majd fizetnie annak, aki közérdekű adatokat szeretne megismerni."

Elvtársak!

Ha jól tudom a minisztériumi dolgozók a mi adónkból kapják a fizetésüket tehát már meg vannak fizetve. Akkor az adatigénylőknek miért is kell fizetni elvtársak?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Na hát mily meglepő lépés a szarháziaktól :-(
Csizmás Kond
@Mobil123: Miért volna meglepő ?
...próbálj egy akármilyen rólad szóló adatot kikérni a levéltárból azért is fizetni kell, akkor az ilyen ért miért ne kéne ?
Mobil123
@Csizmás Kond: Romániában is kell?? Én nem kérek ki semmilyen adatot magamról mert nem érdekel mi van bent rólam. Viszont az hogy a kormány mire költi az adómat az érdekel és engem felháborít amit művelnek.
Csizmás Kond
@Mobil123: Szerintem ott is és mindenütt...
Amúgy amiért te háborogsz azért még más nem kell ingyen dolgozzon...
kkalman
Szarrágók egyre jobban igyekeznek vigyázni arra, hogy semmi ne derülhessen ki a lopásaikból.
Mobil123
@Csizmás Kond: Fizetést kap érte és nem ingyen dolgozik ! Az a dolga hogy adatokat szolgáltasson!
Az hogy én min,miért háborgok ahhoz neked semmi közöd mert én Magyarországon születtem, nőttem fel, dolgozom és fizetem az adót. tehát akkor háborgok és azon amin akarok. te háborog Romániában ahol élsz.
Dr. Felipe
"Az igazságügyi miniszter javaslata szerint ugyanis ezután még a minisztériumi dolgozók munkabérét is ki kell majd fizetnie annak, aki közérdekű adatokat szeretne megismerni."

Elvtársak!

Ha jól tudom a minisztériumi dolgozók a mi adónkból kapják a fizetésüket tehát már meg vannak fizetve. Akkor az adatigénylőknek miért is kell fizetni elvtársak?
Mobil123
@kkalman: Jól látod ! Így akarják visszaszorítani hogy ne kelljen kiadni adatokat arról hogy mennyi pénzt adak a haveroknak a nagy szar munkáért.
Csizmás Kond
@Mobil123: Hát persze hogy kap...a te adódból is...de épp az előbb háborogtál, hogy mire költik a pénzedet...ez szerinted helyes ?
Mobil123
@Csizmás Kond: már megint terelsz és lököd a lehetetlen szöveged. Itt nem a dolgozó fizetéséről van szó hanem az adtad kiadásáért is pénzt akarnak. Ami hátráltatja azt hogy közérdekű dolgok nyilvánosságra kerüljenek. De ne turaztasd magad rajta. Felesleges mert csak kötekedni tudsz és értelmetlen a veled való beszéd. Szevasz
vizinyuszi
Inkább a kutyatulajdonosokat adóztatnák meg.
m.macskosz
@vizinyuszi: Ez ritka ostoba hozzászólás volt, ráadásul semmi köze a cikkhez.
m.macskosz
@Csizmás Kond: Hallottál már arról, hogy sajtószabadság?
Hallottál már arról, hogy közérdekű adatokat köteles a kormány közzé tenni?
Hallottál már arról, hogy demokrácia?
Ott ugyanis ez működik!
Fradigege
Oké. Nem fizetek adót. Majdha állambácsi kikéri, hogy mennyit kerestem előző évben, csengetnie kell. Mennyire utálom ezeket.
Mézike
@vizinyuszi: Ritka emberke lehetsz. Mi bajod a kutyásokkal?
kkalman
@vizinyuszi: Mi bajod a kutyatulajdonosokkal? És főleg, hogy kerülnek ide?
szandokan
@Csizmás Kond: Legalább nem kutakodnak majd mások zsebeiben jó magyar szokás szerint.
szandokan
@m.macskosz: @Mézike: @kkalman: Válaszolok vizinyuszi helyett: Sok kutyatartó szarik arra, hogy a kutyája szarik mindenhová...
papa.49
Itt a legnagyobb baj az hogy pont a kormány szarik a saját ,,tákolmányára,, pedig abban is írva vagyon az adatközlésről egy, s más...
mariaberta
Kíváncsi vagyok, mikor lesz fizetős a LÉLEGZETVÉTEL.
solidedge
A szocializmus és a kapitalizmus után az új társadalmi berendezkedésünk az idiótizmus.
kkalman
@szandokan: Azt is elárulhatnád, hogy mi közük van a kutyatulajdonosoknak a kutyáknak és a kutyaszarnak ehhez a cikkhez?
brutus
@m.macskosz: NEM HALLANAK EZEK SEMMIT: VERÖCE; SZANDOKAN; CSIZMASKANDUR !!
brutus
@szandokan: JO LENNE; HA VEGRE LESZALNAL A NAGY LOVADROL (ill. a LEXUSROL) !!
Mutasd meg miböl elsz ilyen b@sszott nagy pofaval...tessek !! LASSUK !!! VAGY CSAK GYAVA VAGY; MINT MINDEN MAS ADOCSALO (AKI KIVETEL NELKÜL FIDESS-FAN...)
MIT TAKARKATOD ?? CSAK FOSSOL A NAVTOL, IGAZ !!?
brutus
@szandokan: Remelem betartod a VEZERED adoszabalyait !!!
brutus
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Desischado
Már azt sem tudják, mit találjanak i. De gondolom, mindent megtesznek, hogy megnehezítsék azok dolgát, akik közérdekű adatokat karnak a nyilvánosság elé tárni. Ennyire be vannak ijedve?
kamazuka
Az igazságügyi miniszter javaslata szerint ugyanis ezután még a minisztériumi dolgozók munkabérét is ki kell majd fizetnie annak, aki közérdekű adatokat szeretne megismerni.

Ez áll a cikkben!

Ezzel az lehet az érdekes ,hogy egy szolgáltatás keretei között munkabérkifizetés történik tehát adóbevallásnál fel kell tűntetnem,hogy munkabért fizettem.Miután nem vagyok vállalkozó,így nagy valószínűséggel fantom céget működtetek,de nem!
S miután vagyok oly raffinált,ezt meg is tenném adbevalláskor,és kötném az ebet a karóhoz.
Feltételezem ezt megtennénk egy hónapon belűl 30-an 30x!
Ez már a NAV-nak is szemetszúrna,de sprotból 270 napon keresztűl.

Kérdés.Az így keletkezett jövedelmet,melynek így valószínűleg én fizetem az adóvonzatát,és nem nevesíti a hiatal,hogy kinek?Tehát a TB hogyan könyveli el?
Azt gondolom ha már fizetek akkor Kafeteriát is illik adnom meg Bözsiutalványt a szegény csóró közszolgának.

Hát röviden,is tudom.
Menjetek a picsába!
szandokan
@brutus: Ezzel az alpári stílussal szerintem max. közmunkás lehetsz, ha azt akarod, komolyan vegyelek, legyél kulturált. Kérdezz meg itt bárkit, ha tudni akarsz rólam valamit, mert éppen azért lettem itt a fekete bárány, mert "eldicsekedtem" a munkámmal, szóval többet erről egy szót sem, még priviben sem, mert nem tudni, ki van a volán túloldalán. Megnyugodhatsz, nagyon távol áll tőlem az adócsalás, és honnan tudod, hogy az ország fele nyomorog, amikor nem is itt élsz? Inkább csak csendben acsarkodj, rendben?
szandokan
@kkalman: Semmi. Csak próbáltam kitalálni mit is akart vizinyuszi közölni.
szaboria1
@Csizmás Kond: Ne keverd már megint itt közhasznú adatról van szó.
szaboria1
@mariaberta: Nadj ötletet mert még ez is bevezetnék.
szaboria1
@szandokan: Sajnos a tapasztalatom azt veszi észre, hogy nagy a szegénység. A kisebb települések nagyon leamortizálódnak. Elég ha csak egy szakrendelőbe elmész ahova több falú tartozik és csak hallgatod, hogy mit mondanak. A szegénység velejárója a sok betegség is.
bakegya
@Dr. Felipe:csakkk ennyit sikerült elferdítenie MARX-ENGELS tanításaiból!!!-a többire pedig az apja segítette rá nyilvánvaló-mert ugye rászolgált,már mint a vén ...de még csakkk véletlenül se klasszikus értelemben.
nezelodo
Ügyes! Olyan ez mint a mikor a falusi párttitkár föl akarta föstetni a fizimiskáját a templom falára. Mondta a plébi, hogy egy milla lesz, meg a piktor munkadíja, százezer. Kuncogott magában, mert megindokolhatja, ha nem fizet, azért nem lesz belőle örökkévalóság a freskón. Ha fizet, akkor meg támogatja a plébániát (-nost).
Macskaszem
Már csak az a kérdés, a szavazáskor meg lesz-e a kétharmad, vagy valamelyik jobbikost megint megfenyegetik a cigányok, hogy legyen miért otthonmaradnia, esetleg Gyurcsány megint tesztelni akarja, hogy nem maradt -e otthon, vagy anyámtyúkja.
Szóval csak azt akarom mondani, ha megszavazzák, abban vastagon benne lesz az ellenzék is.
eszegfu
Most is, ha kér az ember egy igazolást, akkor "igazgatási szolgáltatási dij"-at kell fizetni. Vélhetően közvetlenül nem kell a minisztériumi dolgozók m.bérét kifizetni, hanem lesz egy uj illeték, vagy igazgatási szolgáltatási dij, aminek az árában ez már benne lesz, azaz szerintem elég magas összegben állapitják majd meg. Ez is a költségvetés bevételét növelheti, tehát megint találtak egy olyan dolgot, amit eddig még nem terhelt semmi. "Ügyesek"!!
papa.49
@eszegfu: Minél magasabb a díj annál kevesebben fognak ilyen adatokat ,,igényelni,, a végén azért az új ,,nyakravalót,, igénylés nélkül mind megfogja kapni...
silber13
@Csizmás Kond: Hopzod isét a formádat, beszélsz össze-vissza mindenféle zöldséget! 19:59-kor azt irod, nem lehet elvárni ugye hogy ingyen dolgozzanak. Aztán 20:08-kor elismered, hogy bizony kapnak fizut, mint ahogy eddig is kaptak, és álmélkodsz, hogy ezt a plusz sarcot sokan sérelmezik! És szokásodhoz híven a kötekedő kérdéseid mögé menekülsz!
Hellcat
Mik vannak...egyértelműen titkolózásra utal ez az egész ami pedig azt jelenti, hogy rosszban sántikálnak...aki ezt nem látja az egy vadbarom.
prime777
@Mobil123: Azzal az emberrel nem is állnék le vitázni és egyáltalán beszélni sem.
Fanatikus,a végletekig szervilis ami ráadásul még egy nagy adag ostobasággal is párosul.
Brutális kombó ez így együttvéve.
Tagadnia pedig kár volna,hiszen tanúk százai látják a beírásait nap mint nap.
Kártékonyabb az ilyen embereknél a világon nincsen.
Még a baktériumok is hasznosabbak az ilyeneknél.
Ja,hogy ő nem is Magyarországon él?
Ez komoly?
Mobil123
@prime777: Hát én nem bántok senkit de az agyhalott, kitekert , kötözködő, zavaros szöveget nem szeretem. Azt meg pláne nem ha rám akarnak erőltetni valamit . Akkor igykszem ( itt nem , de egyébbként igen :-D ) nem durva de határozott lenni. Valóban van baja :-DD és tudtommal nem itt él ezért nem is értem miért akarja az ilyen megmagyarázni nekem, hogy a beton vályú elrohad. Egyébként én sokszor jókat vigyorgok amikor kapja az áldást másoktól és nem tanul, de ahogy itt más sem, mert úgyan azokat a köröket futjuk velük évek óta.:-D
Abzug62
@eszegfu: Most majd megtudjuk, mennyit keresnek a minisztériumi dolgozók! :-)
szandokan
@Mobil123: Többen is külföldön élnek innen a hozzászólók közül, mégsem hozod fel nekik, hogy meg akarják mondani a tutit...
Mobil123
@szandokan: De nem is kötnek belém. És különben mi vagy ügyvéd?? Nem ezt állítottad magadról eddig. De hogy kielégítsem "ügyvédi" érdeklődésed más az számomra hogy külföldön dolgozik mert itthon nem tudja ebből a hatalmas bérből eltartani a családját, és más az aki kint született és az adott ország állampolgára és életében nem élt Magyarországon . Így nem akarja nekem megmondani, hogy milyen véleménnyel legyek a magyar hatalomról, és te sem . Ha nem köt belém a fene sem foglakozott volna vele. Nem volt szokásom eddig sem másokat bántani csak úgy és eztán sem lesz ha csak nem provokálnak.
szandokan
@Mobil123: Honnan tudod, hogy kint született? Én másként tudom. Egyébként meg senki nem provokál téged, csak alapból gyűlölöd a Fidesz párti embereket, mert teljesen más a véleményük. Persze ezzel nem kizárólag te vagy így, ha megjelenik egy új hozzászóló, aki a Fidesz védelmében ír valamit, máris kapja az agyhalott, agymosott, stb. jelzőt. Ez már így is marad, sőt, van, aki egyből nácinak is titulálja az embert...
Mobil123
@szandokan: Én senkit nem provokáltam eddig ha jól tudom mint ahogy te meg a haverjaid! Ő meg nem új hozzászóló mert folyamatosan kötözködik. Ja ? az hogy ti elmondhatjátok a véleményeteket és belerúgtok a másikba akinek nem egyezik a véleménye veletek és ha visszaszól akkor már nem tetszik mert ti fideszesek vagytok és kapásból ezzel védekeztek. Akkor most utoljára mondom el hogy ez egy fórum és itt a jelen hatalomról mondunk véleményt . Nem tetszik ? akkor nem kell itt lenned, és nem kell olvasni amit pl én írok. Lehet lapozni. Én is ezt teszem veled és azokkal akiknek nem tetszik a véleménye és ez legyen jobb vagy baloldali (mert ilyen is van nem egy!).
szandokan
@Mobil123: Én is csak a kötözködőkkel szoktam szemétkedni, meg mondjuk aki lenáciz.
Csizmás Kond
@szaboria1: Nem keverem, minden közhasznú adat közölve van a megfelelő helyen. Itt arrol van szó, hogy valakinek személesen kell kiközölni valamit.
brutus
@Csizmás Kond: INGYEN dolgozzon ??!! Haver, AZ ADOFIZETÖ penzeböl elnek !!!
Mobil123
@szandokan: Én sem nem kötözködöm se nem nácizom és távol áll tőlem a bántás az itt kommentezőket de ők se tegyék velem. Elfogadom mindeki véleményét , nem akarok senkit megtéríteni , de velem se akarja senki megtenni.
Csizmás Kond
@silber13: ...szóval szerinted össze-vissza beszélek...szerintem te meg csak vissza.
brutus
@szandokan: Szoval "ügyved" vagy...különös parazita tarsasag, hadd ne mondjam !!! Nem csak itt, mondenhol a vilagban. Az adobevallasodat azert megneznem szivesen...
szandokan
@brutus: Te tényleg ennyire korlátolt vagy? Ne találgass a foglalkozásomat illetően, elmondom én azt neked majd priviben, ha érdekel.
szandokan
@Mobil123: Rendben, és igazad van. Most miattad ügyvéd lettem...:-))
brutus
@szandokan: NAGY TEVEDES: Rendszeresen latogatom meg a hazamat stb. es latom a NYOMORT . Sajknos TE nem...
Mobil123
@szandokan: Nem miattam lettél az .:-) Nem kellett volna befutnod ebbe azt gondolom.
Csizmás Kond
@brutus: hát éppen ez a bökkenő...azt ne pazarolják holmi kíváncsiskodóra...
brutus
@szandokan: Hogy lehetsz ilyen elvakult ??? Öszinten ! Csak azert mert neked jol (jobban) megy ???
Latod: EZ A NAGY KÜLÖNBSEG:
en is jol elvagyok, DE MEGIS LATOM AZ ORSZAG LESZAKADASAT ES NYOMORAT !!
szandokan
@Mobil123: Dehogynem, elvégre szabad véleménynyilvánítás van...:-)) Nem érdekes, egyel több foglalkozás már nem számít...
szandokan
@brutus: Minden országban ott a szegénység, még a nagy USA - ban is, elhiheted, láttam már. Ez ellen sajnos semmit nem lehet tenni, hiába is próbálnád, az okok felsorolása azonban nagyon hosszadalmas lenne.
Mobil123
@szandokan: Na látod leírtad a bűvös szavakat és ez igaz erre az oldalra. (" szabad véleménynyilvánítás van" - hát ezt kell mindenkinek lenyelni, de nem kötözködni és nem ráerőltetni a maga véleményét. De ne légy ügyvéd, mert azért annyira nem megy ez neked :-) Mindenki maradjon a kaptafájánál.
szandokan
@Mobil123: Pontosan, mindenki csinálja azt, amihez a legjobban ért.
Csizmás Kond
@Mobil123: Namégegyszer...
Minden közérdekű dolog nyilvános, csak ott kell keresni ahol a közérdeknek megfelel.
Csizmás Kond
@m.macskosz: Na ne mond...
...arra viszont kíváncsi lennék, hogy az általad közérdekű dolognak vélt adatot te hol keresnéd először...mondhatsz példát...
csetere
@Csizmás Kond: Közpénzből vannak fizetve, a mi adónkból élnek. Hányszor kell őket megfizetni? A mi alkalmazottaink.
m.macskosz
@szandokan: tegnap, 21:28
...fogadatlan prókátornak...
Ám, ha már voltál olyan kedves és válaszoltál, a stílusnál maradva:
én meg leszarom, hogy egyesek azonos szinten kezelik a kutyaszart azzal, hogy a kormány leszarja a demokrácia intézményét, nota bene: az embereket!
brutus
@szandokan: Nem gondolod, hogy a vagyon "elosztasaval" van, minel inkabb a gond !!???
Az "ollo" nagyobbra nyilik folyamatosan...ezert is jönnek a menekültek is...
m.macskosz
@szaboria1: ma, 05:27
Ahol én lakom, bizony ki kellett tölteni egy adatlapot:
állatorvos neve, kutyákok száma, chip/ek száma, tulaj neve, címe...anyja neve...
szerinted, miért is kellett ezt benyújtanom? :(
brutus
@szandokan: Az USA nekem biztosan nem "mintaorszag" !! Söt: A legdurvabb...
szandokan
@brutus: Az USA nagyban felelős a bevándorlásért, ha erre gondolsz.
szandokan
@brutus: Az USA mindenkivel háborút vív a hatalomért, az emberek ez elől menekülnek nagyobb részt.
m.macskosz
@mariaberta: tegnap, 22:08
" Kíváncsi vagyok, mikor lesz fizetős a LÉLEGZETVÉTEL."

Elég régóta az,
sajnos!
A finom kis kipufogógázok, elég sok ember számára okoznak olyan fizetős problémát, mint orvos/gyógyszer stb. Korrekt leszek: a rendszerváltás előtti azbeszt cement és hozadékai, Csernobil sem volt smafu! Amiről meg még nem is tudunk...:(
szandokan
@m.macskosz: Két kecske beszélget Csernobil közelében: Mit gondolsz, lehetett valami maradandó hatása Csernobilnek?
Á, dehogy, mondja a másik, ezt csak felfújják, és az egyik fejével elkezdett enni...
brutus
@szandokan: Sunyi, eröszakos banda ! "Vilagrendört" jatszik. Alloitolag kb. 100 orszagban
allnak katonai...meg zülledt egy tarsadalom !
m.macskosz
@brutus: Úgy érted, hogy ezek az afrikai és afgán menekültek azért jönnek Európába, mert az USA szándékosan gallyra vágta az országaikat, hogy ne oda meneküljenek, hanem tegyék a földdel egyenlővé Európát? Másik verzió: tudjuk, kell a lóvé a hadiiparnak, hogy ...
Én csak egy egyszerű háziasszony vagyok, de nem lenne egyszerűbb, ha némi szarin-jellegű permetszert elhintenének a drónok? Ja, hogy azt meg már Izrael is meg Oroszország is megtehetné? Nagyon nem vagyok jenki-párti, de ez a dolog sántít.
brutus
@m.macskosz: Az USA szandeka: gyengiteni az EUt, Kinat, Oroszorszagot stb., gazdasagi okokbol. Ezert keverik a "sz@rt". Gazdasagilag az USA csödben van. Egyetlen ütökartyajuk
a dollar mint elfogadott "vilagvaluta" (nem tudom magyarul a helyes kifejezest...bocs)
m.macskosz
@szandokan: Az atomerőmű építésekori "sútka": Mi lesz Csernobil új neve:
Csernobúgyet. Egyébként ez nem annyira vicces, hogy Paksot bővítik!
A japánok, akik nem akármilyen szinten állnak technológiailag, eléggé megszívták Fukusimával. A ruszkik sem rosszak, de azokkal értek egyet, akik szerint nem
helyes atomerőműveket építeni/bővíteni, ha van más alternatíva. Márpedig van! És lehet, hogy még az unokám sem éli meg, de talán nem a nukleáris hulladék elhelyezéséről gondolkodni, hanem azon, hogy ne termeljünk még több szemetet!
m.macskosz
@brutus: Az USA állítólag már rég Kína gyarmata.
És?
Mit változtatna ezen a tényen, ha Európában más világ lenne?
Az amcsi cégek itt nem kaszálnak annyit, hogy az különösebben érdekelné a kínaiakat.
Bevallom, nem értek ezekhez a dolgokhoz (sem), de nem itt érzem a bajt.
Tudom, nem vagyunk sokan, akik HISZIK, hogy lehetne emberhez méltóan élni a világon.
szandokan
@m.macskosz: Sajnos az atomerőműnek nincs alternatívája egyelőre, de remélhetőleg egyszer majd az is bekövetkezik.
szandokan
@m.macskosz: De nincs! Olyan, ami teljes egészében felválthatná, nincs.
m.macskosz
@szandokan: Jó vicc! Alternatív megoldások együttese...víz, szél, nap...
szandokan
@m.macskosz: A Föld felszínére eső napenergia töredéke is ellátná jelenleg az egész emberiséget energiával, ez egy tény, méghozzá egy nagyon szép tény. Ettől függetlenül nem érv a Napenergia mellett. Ennyi erővel érvelhetnék úgy az atomenergia mellett, hogy egy kiskanál homokban van annyi magenergia (kötések, satöbbi), ami ellát egy várost, sőt, még több is. Ez így egy jól hangzó, de értelmetlen megállapítás. A napelemek hatásfoka rossz, az élettartamuk rövid, az előállításuk erősen környezetszennyező, roppant drágák, továbbá csak egyenáramot tudnak előállítani, ami a további bonyolultsághoz vezet. A napenergia tízszer olyan drága, mint az atom (120-160 Ft per kWh), ha nem lenne kötelező átvétel nem vennék át sehol. Sem Ausztriában, sem Németországban.
Az egyéb, alternatív napenergia kiaknázások nem hangzanak rosszul (tükrök segítségével vízforralás, vagy nekem az ausztrál modell nagyon tetszik, a lefóliázott földfelszínnel és a középen emelt kéménnyel, benne turbinával), de egyelőre nem elég kiforrottak, plusz amúgy sem valószínű, hogy ezen az éghajlaton nyereségesek lennének. Ezeket a rendszereket nem véletlenül sivatagos helyeken telepítik, ahol nagyon magas a napsütéses órák száma és nagy a napállandó (Arizona, Ausztália sivatagos vidékei). Egy olyan országban, ahol ~6 hónap télies, csapadékos, felhős időjárás van, kár ezzel próbálkozni.
A szélenergia valóban jó dolog. Még mindig drágábban termel, mint a fosszilis erőművek, viszont környezetbarát, és nem annyival drágább, mint például a napenergia. Azért megjegyzendő, hogy a kötelező átvétel nélkül a szélenergia is menne a kukába, de még mindig a legjobb a megújulók közül. Szintén nem hosszú a túlélése, drága a leszerelése, bonyolult a kiépítése, de még mindig a legjobb megújuló. Valóban jelentős szélenergia potenciál van a Kisalföldben.
m.macskosz
@szandokan: Kizárt, hogy ez igaz legyen!
Inkább a lobby biznisze...talán a tiéd...
szandokan
@m.macskosz: Ez nem lobby biznisz, tudod, értek valamelyest a témához. Sógornőm például a tüdőrák gyógyszerét kutatja biztató eredményekkel, és nem vonnám kétségbe azt, amit mond, mert ahhoz meg ő ért. A zöldek szeretik megmondani, hogy mi a megoldás, de a legtöbbjük még azt sem tudja, hogyan működik pl. a napenergia.
m.macskosz
@szandokan: A tüdőráknak nincs gyógyszere.
Ugyanis nagyon nem mindegy, milyen jellegű.
Ahogy a mellráknak, a prosztataráknak és a többinek sem.
Logikusan csak "egyetlen" rák ellenes szer nem létezik.
Picit most megint nagyot mondtál...
szandokan
@m.macskosz: Miért van az, hogy a propeller kommentelői általában mindenhez jobban értenek, mint a szakemberek? Valóban, még nincs ellenszere sajnos, de hidd el nekem, én ebbe a munkába jobban belelátok, mint te.
m.macskosz
@szandokan: Miért van az, hogy te azt hiszed, hogy ebbe a munkába jobban belelátsz, mint én, ...vagy a Propeller kommentelői?
Tudod, attól, hogy a sógornőd világbajnok, biokémikusként, attól te még semmit nem értesz ezekhez a dolgokhoz.
a
szandokan
@m.macskosz: Nem azt mondtam, hogy hű de értek hozzá, csak azt, hogy elmondott róla már sok mindent, és azért nem vagyok hülye, még ha a tisztelt propeller bizonyos rétege szeretné is azt hinni rólam.
eszegfu
@Abzug62: 17:45 A csudát fogjuk megtudni mennyi a keresetük a minisztériumban! Valószinünek tartom, hogy egy "rezsi óradijat" állapitanak meg, amiben az egész szervezet müködési költsége (viz, gáz, irodaszer, m.bér, közteher, stb.) benne van. De hogy hány órát fognak majd tölteni az adatok keresgélésével, azt előre nem lehet tudni...viszont a hir szerint előre kell kifizetni.
m.macskosz
@eszegfu: ma, 07:20
@Abzug62: tegnap, 17:45
Nyugi bele, Hölgyem/Uram,
több az órabére minden minisztériumi "dolgozónak",
mint bármelyik minimálbéres "melósnak", aki a minisztériumot takarítja utánuk!
Igaz, hogy én még a rendszer/gengszterváltás előtti időkből sem emlékszem ilyen álláshirdetésre: minisztériumba keresünk...
Legutóbb ugyan láttam, hogy kirúgtak néhány alkalmazottat, hogy helyük legyen az újaknak, de nem biztos, hogy az az ország javát szolgálta volna: külizé és külgazdamarhasági szájjártató és az ő futsall-csapata...
m.macskosz
@m.macskosz: Mekkora hülye vagyok!
ElQrtam a poént:
tegnap, 20:38
A vicc helyesen: Mi lesz Paks új neve:
Csernobúgyet.
eszegfu
@m.macskosz: 8:29 Megnyugodtam... de az is biztos, hogy a "futsall-csapat" bérével számolnak majd, de az adatokat kisebb keresetü ügyintéző gyüjtögeti.
JAJMÁR
@szandokan: 21:51 Ez egészen úgy néz ki, mintha értenél hozzá!
Lehet, hogy azért, mert én nem értek hozzá? :-D
úgy értem, az energia témájához.

Nos, én, aki nem értek hozzá, mondom neked, mert értesz hozzá, nem lehet, hogy a megoldás sem ez, sem az, hanem mindegyik?
Nem építenék új blokkokat Pakson, de felújítanám a meglévőket, és az egész országban a hálózatot. Az energia előállításához a lehető legtöbb napelemet és szélerőművet telepítenék, másfelől az energiafelhasználás hatékonyságát fejleszteném.
Egyre jobb gépek és világítótestek vannak, nem szólva, a hőszivattyúkról, passzív házakról. Nem több, hanem kevesebb energiára lesz szükség a jövőben.
És van még egy érvem: gondolj vissza 20-30 évvel ezelőtt hol tartott a világ, és ehhez képest próbáld elképzelni, hol fog tartani 20-30 év múlva...
Nem építeném meg Paks II., mert csak az a biztos, hogy egy atomerőmű az ország közepén hatalmas biztonsági kockázat, és az lesz 20-30 év múlva is.
eszegfu
@Mobil123: 9:53 Mindkét cikk nagyon jó! Talán az lehetne a megoldás, hogy a közérdekü anyagokat (tekintet nélkül a tartalmától) rögtön tegyék fel a honlapjukra, és akkor onnan lehet "gyüjtögetni", összehasonlitani, elemezni...
Mobil123
@eszegfu: én is gondolom, mert addig amíg bíróságra kell járni azért hogy valamit is megtudjon az érdeklődő az felháborító ,és az sem garantálja hogy megkapja az adatokat lásd lézer jankó utazgatása, és a mi pénzüket költik minden ellenőrzés nélkül nem járja, vagy miért kel neki közel 300 ezer forint/nap –ért külföldön bérelni autót stb.
A versenyszférában meg van határozva hogy vez ig. , oszt.vez, stb milyen osztályon utazhat repülőn , mit számolhat el kiküldetése alkalmával , bérelhet e kint autót és milyent , mennyiért stb . Szigorúan tartani kell ezeket, persze lehetnek kivételes ad hoc eset de nagyon ritka .

Az meg hogy a Századvég „munkája” ami közpénzből lett fizetve és szerzői jogra hivatkozva nem lehet megtudni mit csinált ?! na az meg végképp pofátlanság de lehetne sorolni .
eszegfu
@Mobil123: 11:59 Teljesen egyetértünk! Annál is inkább felháborit, hogy a versenyszférában a vállalkozók a saját megtermelt bevételükből költenek, a klf. tv-k szerint fizetnek egyéb "juttatásokat" (amelyeknek szinte kivétel nélkül a vállalkozóknak ujabb adóterheket jelentenek), addig a közpénzek elköltésének (akár mondhatnám itt a nyáron is elhasznált 200 eFt-os üzemanyagot is!) nincs semmilyen korlátja, sőt még el is titkolják ennek sokféleségét és a nagyságát is!
Mobil123
@eszegfu: Hát igen annál a cikknél is csak egy mondatban jegyeztem meg hogy mivel személyhasználatra van náluk az autó (nem kell menetlevelet vezetni!!) így a nyári szabadság idelye alatt bejárják fél Európát a családdal (vagy a k...kal) a mi kontónkra és ez csak a benzin . Hol van még a karbantartasi ktg. (mosatás, ablakmosó foly, olaj , gumi abroncs stb ) autóp. matrica , útdíj .. biztosítások, és bizony nem csak a kocsikra van ott biztosítás hanem a személyekre is.Ez csak egy része az egésznek amit költenek a Mi a pénzünkből pofátlanul.
m.macskosz
@Mobil123: @eszegfu: Igazából az a legnagyobb gond, hogy itt nem a kíváncsiskodó civil emberek jogai sérülnek, hanem azok a médiák kényszerülnek baksis fizetésére, akiknek elemi joga és kötelessége a "nagyérdemű" tájékoztatása! A világon ilyen nem létezik, hogy egy RTL Klub Házon kívüli műsora például nem nézhet utána KÖZÉRDEKŰ adatoknak, legfeljebb pénzért.
eszegfu
@m.macskosz: 15:10 És a köztévé? Ők biztos ingyen kapnák, de őket nem érdekli...
m.macskosz
@eszegfu: Én nem nézem a köztévét, nem hallgatom a közrádiót.
Van egy csomó káros szenvedélyem, de mazochista nem vagyok.
Mobil123
@m.macskosz: Ez csak a hátráltatás és egyben pénz behajtás.
m.macskosz
@Mobil123: No, meg arra hajtanak, hogy megunják a folyamatos hercehurcát.
szandokan
@JAJMÁR: Hogy hol fog tartani 20-30 év múlva? Attól tartok, azt én már nem fogom megérni (bár ki tudja). Mindenesetre jelenleg nem látom a komplex hatásosságát annak sem, ha összefonódnának ezek az alternatív energiák, mert mint már írtam is, nagyon költségesek lennének minden téren, és nálunk az időjárás túl szélsőséges. Egyelőre csak az atomenergia az, amely minden téren a maximumot tudja nyújtani a maga veszélyei mellett persze.
JAJMÁR
@szandokan: 00:03 Ez valószínűleg így van. Elfogadom. Én sem tudom, hogy megérem-e, és meg tudjuk-e beszélni 20-30 év múlva, hogy jó döntés született, vagy sem, de vajon a gyerekeink, az unokáink igen?

Láttam egy filmet, se a címére nem emlékszem, se a történetére - valószínűleg egy olcsó akciófilm volt - csak a végére, de azt nem tudom elfelejteni.
A lényeg, hogy hatalmas atomrobbanás történt a földön, és hiába voltak teljesen épen maradt területek, a sugárzást senki nem élhette túl. Mindenki tudta, hogy napjai vannak hátra, a kormány pedig kis kapszulákat osztott ki, amelyben méreg volt, hogy az emberek megmeneküljenek a szenvedéstől. Már nem volt értelme múzeumban őrizni a csodálatos remekműveket sem, az emberek körbevették magukat szépséggel, és amikor már muszáj volt, ki a családjával, ki a szerelmével, ki a legfinomabb bor mellett bevette ezt a kapszulát. Az utolsó képek: Mozart zenéje szól, a csodálatos festmények, építészeti alkotások és műremekek, a borok, a ruhák, az (autók) sértetlenek, de soha többet senki meg nem csodálhatja, még a madár se az idők végezetéig!

Tényleg az számít, hogy valakiknek még több milliárdjai legyenek, és hogy a lehető legolcsóbban és maximumot nyújtson egy atomerőmű?

A másik probléma, hogy én nem bízom ezekben az emberekben, és sajnos egyre inkább látszik, hogy ez a beruházás csak a pénzről szól.
Abzug62
@Csizmás Kond:Csakhogy: ne már a maga elvtársai döntsék el, hogy mi a közérdek! Ők ezt a fogalmat nem ismerik!
Abzug62
@eszegfu: június 30., 07:20 : Teljesen egyetértünk, mint már annyiszor...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.