A MOB elnöke szerint még így is nyereséges lehet a rendezés.

Az Együtt szerint viszont Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy ennyi pénzt költsön az olimpiára. Közben a MOB már 136 millió forintot elköltött a pályázat népszerűsítésére – számolt be az RTL Klub híradója.

170 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Addig erőltetik ezt az olimpiát amíg se olimpia, se pénz nem lesz. Le kellene már szállni erről a marhaságról, hogy olimpiát rendezünk. Nálunk nagyobbak is csak ráfizettek, miért lenne ez másképp ha mi rendezzük?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Ez az olimpia a fideSS legújabb ufó-gumicsontja.
kkalman
Addig erőltetik ezt az olimpiát amíg se olimpia, se pénz nem lesz. Le kellene már szállni erről a marhaságról, hogy olimpiát rendezünk. Nálunk nagyobbak is csak ráfizettek, miért lenne ez másképp ha mi rendezzük?
nyanya001
@kkalman: Sajnos nem veszik észre még indig, hogy ez a garnitúra
az ország teljes kifosztásán, tönkretételén dogozik!
Tőlünk sokkal gazdagabb országok belebuktak ! Már nem is akarok hivatkozni egy beteges
miniszterelnök kényszerképzeteire akinek ez a vezérhangyája még akkor is ha az ország végképp kiírja magát Európából a nyomor miatt !
JAJMÁR
El lehet költeni egy csomó pénzt reklámokra, kommunikációra, jó is a közmédiának.
kamazuka
@kkalman: Mertt adófizetők pénzét lehet olyan célra elverni,melyből magánemberek húznának hasznot.
Képzeld el Bátya ,ha a jövedelmek felzárkóztatására fordítanák.Abból a sok mihaszna oligarchának mihaszna lenne?
Olimpia,Paks,egy generációkon átívelő csoda lenne.Ez megfordítva ugyanaz ,mint mikor az elmúttnyócév a leköszönésük előtt fölvette a nyakunkra az IMF hitelt,ebből villantott nyugdíjemelést,és mindent elkövetett,hogy nehogy sikerűljön visszafizetni.Annyira előrelátók voltak anno,hogy aki új munkábaálló volt csak magánynyugdíjba léphetett.De akkor hol itt a döntés szabadsága.Ahogy az elmúlt nyócév elszámította magát a mostani nyócév is el el számítja magát.Vakon hiszik hogy a kovetkező voksolást megnyerik.de nem így lesz.Ebből nekem személyszerint elegem van.
A bevándorlókkal nem tudnak érdemben mit kezdeni,pedig a megoldás pofon egyszerű,csak hát az ötlet nem tanácsadókáimtól jön így a füleik süketek.De kitudja az a tömörülés mely váltja majd a jelenlegi júrtaszökevényeket majd érdeklődést mutat.Nem elég az államadósság kinyögése,még a paksi oroszhotel mellé nyögjünk egy olimpiát.
Ismeve a hazai állapotokat az adóelkerülés nem várat majd magára sokat,meg a sírás a megrendezés után,hogy ennyi meg ennyi volt a vesztesé.
a végére csak kiderűl hogy kinek van csendesóceáni szigeteken Szállodái,yacht klubja,golfpályái stb.
Így könnyű!
Ha inne nézem 4 évente saját kirablóinkra szavazunk!
Egyáltalán akkora tétel folyik be a költségvetésbe,hogy ilyen hazárd ötletekkel lehet játszadozni akkor az alsóbb rendű úthálózat rendbetétele felérne egy olimpia megrendezésével.
Vannak helyek vidéken hol a sokat emlegetett Kádár óta nem készűlt új útfelület.
Ám ha mégis lesz olimpia az hogy fog kinézni,hogy az önök pénzén önökért felirat alatt a kasszánál majd önök fizetik be a busás jegyárakat!
nyanya001
@JAJMÁR: Persze, meg a haveri körnek közpénzből meggazdagodni !
pbalage
ezáltal nyilván olcsóbb lesz a sport, lesz majd ilyen sportszámla is.
mindenki megkapja a rá eső számlát, amin lesz egy rubrika, amibe az az összeg lesz beírva, hogy mennyit takarított meg ahhoz képest, ha Gyurcsány rendezte volna az olimpiát.
Mindezt fityingben fogják kimutatni, hogy jobban belekeveredjen a hülye mélymagyar.
papa.49
@nyanya001: A bírálóknak remélem lesz annyi eszük hogy nem a pénzügyi csőd szélén tántorgó kis országnak adják a rendezést))))))))))
kkalman
@kamazuka: ma, 22:03 Ahogy írod, az olimpia árából rendbe lehetne tenni az utakat. Pécs mellett van olyan út, aminek a felújítását én is végeztem a '70-es években. Azóta csak taknyoltak rajta. Most ilyen nincs, mert kell a pénz másra, másnak. Érdemi munkát évek óta nem végeznek a kormányban, csak a tökölődés megy, meg a közpénzek lenyúlása. Megértem azokat, akik elmenekülnek az országból. Fiatal és egészséges lennék, én is mennék, ha tovább nem, akkor vissza, ahonnan a 19. sz-ban őseim jöttek.
interceptor
Az olimpia nagyjából annyira reális és bölcs döntés , mint a magyar holdraszállás. Sok hűhó és és kivagyiság szinte a semmiért. Szinte biztos, hogy ez is magyar módra valósulna meg: irdatlan költségek, korrupció a szokásos körnek, aztán majd az adófizetők betömik a rést a költségek és a bevételek között.
Ha igazán képesek lennénk távlatokban gondolkodni, akkor a paksi pénzeket az oktatásra és az egészségügyre költenénk el!
agnes200
Jujj de jó, lehet pénztkölteni! Megtérülés: kiszámíthatatlan. Értelme: semmi. Lehet viszont pályáztatni, kizárni, és tendergyőzteseket hirdetni, és szórni a pénzt két kézzel a haverok zsebébe! Minél nagyobb a keret, annál többet lehet erre-arra elosztogatni. Orosz főberuházót szeretnék, alvállalkozónak meg az orbán vejét! Semmi mutyizás!
Yoda69
A mentosok meg nem tudnak egy ellopott GPS-t potolni, mert nincs ra keret...
bakegya
SPORT-TERRORRAL IS LEHET ILLIBERALIZMUST ÉPÍTENI-a fityiSS teknős és luxus hadra fogott maffiája ezt is bizonyítani képes-hajrá,vicctor a magyar mocsár még nem elég mély a néppártodban!
verőce21
De tovább is fognak beszélni majd az emberek erről az olimpiáról, mint Paks II-ről!
silber13
@verőce21: Az biztos!:-))) És az is boritékolható, hogy miket fognak mondani és kiknek a mijét fogják sűrűn emlegetni
verőce21
@silber13: Hálás lesz majd az utókor nekünk, én meg azt mondom!
1magyar
Hülye nép vagyunk mi, hogy engedjük csődbe menni még az unokáinkat is!
silber13
@verőce21: " ...És áldó imádság melett Mondják el szent neveinket..." Tudod, csak az a kérdés, milyen szöveg lesz az áldó imádság tartalma, mert hogy nem hozsannázás kesz, az is biztos!Gondolod, azért fognak hálálkodni, hogy teljesülhet a csúti hippopotamusz egyik vágya hogy olimpiát nyithasson meg és őt lesse a világ? Mert felettébb hiú a lelkem, és a cél elérése érdekében semmi sem számít, sem ország, sem emberek semmi, csak az ő akarnok, beteges ötletrohama!
verőce21
@silber13: (06:33) És közben megújul 1/10-nyi Budapest. Két lakóparknyi bérlakás, min. egy Duna-híd, eltűnik egy csomó torzóként ágaskodó megkezdett építkezés, új utak, közművek, közlekedési, tömegközlekedési fejlesztések valósulnak meg elsősorban dél-Budapesten. Hű, de fogják szidni ott a környéken lakók és akik szociális lakást kapnak.
verőce21
@silber13: Annyiban igazad lehet, hogy akik ott munkát kapnak majd, azok szidni fogják őket emiatt, mert dolgozni kell, nemcsak az interneten írogatni és lébecolni.
silber13
@verőce21: Nem tudom, honnan jött a csak az interneten irogató és lébecoló megállapítás de vannak elképzeléseim!
silber13
@verőce21: És amiket itt felsoroltál, annak a megvalósitását te el is hiszed? Vagy felültettek?
verőce21
@silber13:(07:10) Igen, én hiszek is benne. Ha komolyan gondolták az 1 millió munkahelyet akkor mostmár ideje lépni, mert félidőnél tartunk. A stabilizáció után mostmár kell egy kádári építőmunka az elkövetkező húsz évben.
silber13
@verőce21: Stabilizáció...Ugyan kérlek! Mikor a szemünk előtt lopják szét az országot, eladósítják. Mit gondolsz Paksot kiknek kell megfizetni? És ez csak egy tétel.
Levendula
...de a 40 évet munkában ledolgozott férfiak nyugdíjára nincs keret...
picike
szerintem nyereséges lesz ez nem utólsó szempont!
verőce21
@silber13: A politikai stabilizáció régen lezajlott. A tavalyi háromszoros 2/3-ad csak hab volt a tortán már. Ellenzék szétverve.
Itt gazdasági stabilizációról beszélünk már csak, régen. Ez kicsit hosszabb folyamat, mert előbb egy mély gazdasági eladósodottságból kellett kihúzni az országot. Ez a ballib gazdaságpolitika sajnos nagyon sok hazánkfiát külföldre távozásra késztetett. Hozzájárult ehhez még a libsi deviza lakáshitel támogatása is, mint tudatos tönkretétele volt a saját népének. Ez az igazi eladósítási politika, nem amiről beszélsz, mert az inkább egy cinikus megállapítás. Ezt is megcsináltuk nektek!
Nem voltak véletlenek a nagyarányú politikai választási győzelmek a jobboldal részére. Nem is a Fidesz népszerűségét jelezték, hanem a valami ellen való tiltakozást! Lásd a liberális párt teljes ellehetetlenülését és feloszlását is.
Most végre minden itteni híresztelés és neoliberális rosszindulat ellenére megindult egy fejlődés, aminek megkoronázása lenne 2024-ben egy olimpiai rendezés joga.
silber13
@verőce21: A "nagyarányú politikai győzelmek" szavazatok vásárlásából, örvények, alkotmány átirásából, vaskos hazudozások tömegéből álltak,és nem szégyellték még a saját népüket is meglopni. És a lopkodást gőzerővel folytatják!
Cikikus megállapitás? Jól vagy egyébként? Kagylózd a notorius hazudozó elmebeteg miniszterelnöködet. Az a ciniimus Bár rajta nem csodálkozom, hiszen dilis! Ja még csak egy kérdés: " Ezt is megcsináltuk nektek! " Mit is csináltatok meg?:-)))
verőce21
@silber13: Az "ezt is megcsináltuk" Gyurcsány szófordulata volt, mielőtt eltévednél.
Grafix69
@verőce21: Olvasgatom írásaidat , érveléseidet. Én például nem azért jöttem el otthonról mert a Gyurcsány kormány eladósította az országot, inkább azért mert a FIDESZ pártkatonák és dologtalan hűbér urak annyi mindent elloptak ebből az országból amihez én nem akartam sem asszisztálni sem áldozatként szerepelni. Mocskos politikai dologtalan bűnözök akik ma kormányon vannak. Az olimpia sem szolgálna más érdekeket mint ,hogy hogyan lehet a még meglévő közvagyont kitalicskázni a haveroknak. Nem igaz az ,hogy a baloldali kormányok tették tönkre az ország gazdaságát , én azt gondolom az egész politikai csürhe akik a privatizációs szabad rablásnak nevezett hazaárulók soraiból ,ingyenélő mind MSZP mind FIDESZ -es embereknek nem nevezhető bűnözők voltak. Azt sem kellene elfelejteni ,hogy szinte mindegyik MSZMP tag volt a nagy polgári pártból is. Az MSZP alatt a kisembereket is életben hagyták a nagy harácsolás alatt de a FIDESZ MAFFIA rendszerében éhen halnak azok akik bér jövedelemből akarnak megélni . Tisztességtelen hazug és tolvaj banda kormányoz már jó ideje Magyarországon. Olimpia ide vagy oda abból nem lehet sem a valóságot sem a múltat elfedni, még akkor sem ha gazdaságos lenne. Volt itt olyan lehetőség az uraknak annak idején amit nem a saját vagyonuk mérhetetlen gyarapítására hanem a nemzet értékeinek megtartására fordíthattak volna de nem tették. Az is gond ,hogy lassan csak a dologtalanok, a szerencsétlenek , öregek, gyermekek ,betegek és tolvajok maradnak az országban és már nem lesz kitől lopni .
verőce21
@Grafix69: "Volt itt olyan lehetőség az uraknak annak idején amit nem a saját vagyonuk mérhetetlen gyarapítására hanem a nemzet értékeinek megtartására fordíthattak volna de nem tették." - ezzel mire gondolsz bővebben?
sokanvagyunk
Ezeket a "nagyot álmodókat" is tesztelhetnék doppingra - talán egy örökös eltiltás felébresztené őket.
Hari
Igaza van NOB elnökének ! Mifelénk manapság minden nyereséges, valaki(k)nek ! Miért ne legyen az olimpia is az ? Csak azért, mert eddig senkinek sem volt az !
Grafix69
@verőce21: Nos Magyarország cukoripari hatalom volt, hat nagyon jó és gazdaségos cukorgyár volt 1989 ig, amit olyan sikeresen privatizáltak ,hogy jelenleg egy működik Kaposváron az is osztrák tulajdonban van. A Martfűi Olajipari vállalatot szintén megszüntették és mindezt úgy,hogy zsebbe mentek a pénzek a konkurencia megszüntetése miatt . 1989-1992 ig 2600 nagy vállalatot tettek így tönkre. Érdekes módon a 90 -es évektől gomba mód megszaporodtak a milliárdosok ami most is ugyanazzal a teknikával folytatódik mint annak idején csak most már törvényesített keretek közt. 26 jelentős cipő ipari cég volt az országban , mára talán csak a Savaria meg a Sholl maradt . Annyi normális és Magyar jól termelő céget segítettek az urak tönkre tenni a zsebbe járó korrupt pénzek miatt , hogy ez az igazi hazaárulás . Az energia szektorra ugyan ez a tendencia volt jellemző. Tudatosan tönkre tették az ország gazdaságát és nem a külföldi cégek voltak a szervezők hanem a Magyar akkori politikai korrupt belobbizó elit. Borzalmas harácsolás a földekkel ( kárpótlási jegyek mellé bujtatott korrupció) , a Magyar mezőgazdaság csodájára jártak Európából , most meglehet nézni hol tartunk .
Csizmás Kond
...ne kell olimpia...de nem kell sportoló sem..mi a büdös francért éljen valaki abból sőt drogozzon unalmában amit el lehetne költeni a bevándorlók etetésére, a gyilkosok jobb kosztjára, a békávésok vagy a szakszervezetek premizálására stb.
Toby
Orbánc - a geci ! - hamarosan egy újabb pénzmosodát nyit meg, ezt hívják olimpiának !
Hofipisti
A "vidéki polgármester" Kósa 20% et. már 2010-ben elmondta - s ezzel meg is buktatta a forintot mindjárt vagy 15%-al - hogy Magyarország olyan gazdasági helyzetben van, mint Görögország. Nos, ezért kell(ene) nekünk olimpia, hogy biztosan odaérjünk!
silber13
@Csizmás Kond: Helyes, olimpia nem kell! De ha véletlenül mégis besikeredik, megcsinálhatjuk, mondd már meg, miből??? Mert hitelt nem fogunk kapni Akkor gozzányúlunk a lakossági megtakaritásokhoz?? Aztán meg eladni sincs már mit, mert a fityisz alaposanmegcsappantotta az eladható maradék javainkat.
magyarbakancs
@Grafix69: Mocskos társadalmat épített ki Orbán és bandája.
Minden szavaddal egyetértek.
Grafix69
@magyarbakancs: Köszönöm válaszod ,sajnos ezt sokan nem látják, pedig még érvként nem is hoztam fel a törvényesített 1989-2002 -ig tartott Olaj maffiát amit 70 évre titkosítanak , katasztrófa az egész.
Csizmás Kond
@silber13: Ha véletlenül mégis besikeredik akkor korszerűsítik a pályákat, úlyakat építenek, több gázsit adnak a sortolóinknak, prémiumot az edzőknek mag a kluboknak, ...és jobban odafigyelnek a menekültek ellátására, minden sarkon zuhanyzó meg mosókonyha közöttük meg ingyenkonyha teljes személyzettel, a parkokban heverők kihelyezése meg mobiltöltőállomások állandó takarító személyzet meg tolmácsszolgálat sőt lehetne mozi vagy egyéb szórakozási lehetőség megnyitása is...a többszörösgyilkosoknak meg uniós kaja amit egy külön szakácsgárda állít össze több fogásból...így nem lenne mit ellojon a fityisz..
silber13
@Csizmás Kond: Dehogynem lenne! Biztosan találnának elcsenni való dolgokat, hiszEn lételemük a lenyúlás.
emerencia
@Levendula: És azon nőkére sem, akik még idős munkavállalóként is azért húzzák az igát, hogy szerencsésebb nőtársaik még fiatalon, életerősen élvezhessék a nyugdíjat.
Csizmás Kond
@silber13: biztosan, ugyanis volt akitől és ahol kitanulják minden csinját-binját e- szemérmetlen dolognak...
papa.49
Már az olimpiai rendezés lehetősége is tönkre vágja az országot, bukta lesz mint volt a ,,világkiállítás,, os lázálom))))))))))
eszegfu
A "kerités projekt" sokkal kisebb "falat", mint az olimpia...mégis tele van buktatókkal...már most tapasztaljuk. Másrészt 2 választás lesz addig és nem biztos, hogy nyer a Fidesz, vagyis a következő kormányok költségvetésébe már most "beleszól". Csak remélni tudom, hogy nem M.o. nyeri meg a rendezés jogát!
vonotok
Ebben az országban nincs egy értelmes sportoló, egy épeszű politikus aki meg gyözné ezt az eszement örültet / " A mi VEZÍRÜNK " -, hogy nézem körül az Ö országában. Hát ha lenne 1000 helye annak a rengeteg pénznek amit az olimpiára költenének.
picike
@Csizmás Kond: mióta te osztod a pénzt ?
Csizmás Kond
@picike: ...most akkor mindent én osztok ?
picike
@Csizmás Kond: jól van osszad az észt is
papa.49
@vonotok: A helyzet az hogy hűbéres társadalmat épített ki a hazugovics itt mindenki aki pozícióban ül minden sportoló minden juttatása a hazugovicstól függ egyszemélyi döntésekkel igazgatja az országot!!!Ezért sokan függnek a ,,jóindulatától,, -hiszen pont ezért csinálta ilyenre a társadalmat- és sokaknak nincs kedvükre kiesni a pikszisből!!!
picike
@Csizmás Kond: nekem nincs rá igényem de attól még más rászoruló lehet
Csizmás Kond
@picike: ..nekem is csak annyi van amennyi kel, és amennyi van az mind kell. :)
papa.49
@Horizont: Az biztos, így meg itt okoskodnak nekünk)))))))))))
picike
@Horizont: nem szoktam fröcsögni nem vagyok én fröccs öntő gép
ismerem az igent és a nemet is tudom mondani ha az kell .de tanuld meg tudni kell nemet mondani .csak nem mindegy hol teszed és mire teszed
picike
@papa.49: nem mindenbe kell egyett értenünk senki ezt nem kérte pont igy a jó
papa.49
@picike: Ebben egyetértek veled de ha annyira nem tetszik a Propin hozzászólók nagy többsége minek kínozod magad, és se megyek oda ahol nem szívesen látnak
picike
@papa.49: hát akkor lépj le ha leakarsz lépni te tudod !
picike
@laszlobihari: ez nem a mindent elhisz nagymama müsor
papa.49
@picike: Akkor nem érted ÉN JÓL ÉRZEM itt magam a társakkal együtt, Te kritizálsz mindenkit akinek más a véleménye a tiedtől, tehát a a LÉPÉS A TIED)))))))))))))
picike
@papa.49: ne kötekedj neked más a véleményed és kész az enyém is más sok mindenben .de ez nem indok arra hogy irj nekem ok
JAJMÁR
Nem valószínű, hogy nekünk fogják adni az Olimpia rendezési jogát. Azt felettébb furcsállanám... erre talán még azok se számítanak, akik most sok pénzért pályázatot írnak, és beadják és majd hirdetik, népszerűsítik, sok-sok-sok pénzért, meg építenek is ezt azt. Aztán majd nem itt lesz.,
papa.49
@picike: Ki kezdte, 11:34. Te, de zárjuk le ezt az értelmetlen vitát, arról volt szó hogy lehet-e kell-e Magyarországnak olimpiát rendezni szerintem nem kell, sőt nem is szabad belevágni, van ennek az országnak elég baja enélkül is...A megtérülésről meg csupán annyit mivel az elmúlt 50 év alatt minden rendező ország RÁFIZETETT a rendezésre miért, mitől nem lenne most is így!!!Válaszolnod MÁR NEM KELL, MERT NEM ÉRDEKEL))))))
picike
@papa.49: eddig már 136 millió belefektetve
Dr. Felipe
Ez igen. Akkor ezért nem olvasta borkai elvtárs ezt a tanulmányt mert még a végén kijózanodott volna e brutális szám láttán.

Remélem elnyerjük a rendezés jogát mert az lenne az utolsó szög Magyarbajdzsán és a fideSS koporsójában. Paks II. meg az utolsó előtti.

Aztán már 136 millát el is költöttek a semmire, úgyhogy valakinek már nyereséges az olimpia, csak nem a keményen dolgozó kisembereknek. Boston sem véletlenül lépett vissza pedig Amerika pöttyet gazdagabb ország.
F_Viktor
Unokáink is fizethetik a világ legmagasabb ÁFA-ját, az irreálisan magas jövedéki adót, de ki tudja, hogy hány és mire elnevezett új adók kerülnek bevezetésre az olimpiai rendezés okán.

DE! Kicsi az esélye, hogy egy ilyen gazdasági környezetű ország nyerje el a rendezés jogát, ezért csak ezer, ezerötszáz milliárd forint közpénzt juttatnak a haverok, rokonok zsebébe.
Csizmás Kond
@papa.49: Az a diplomád ami felhatalmaz, a megállapításra, hogy ki lehet itt és ki nem ugye leveszett mint a Ferencé ?
KERKA
A Paks 2 sem kell. meg az olimpia sem. Megalomániás kormány , az esztelen költekezésre van pénz. Meg kell nézni a görög olimpiai várost, most olyan,mintha Csernobil lenne. Tönkre is mentek. Igaz, a görögöknél más gond is van, de nálunk is van éppen elég.
simmering73
@picike: Mit kötözködsz apróság. Inkább 136 millió vesszen, mint 136milliárd. Ez az ország a túlélésért küzd, nem az olimpia rendezési jogáért. Egyébként biztos vagyok benne, hogy semmi szín alatt nem fogja megkapni. És ez így van rendjén.
Hari
@Grafix69: igen a rendszerváltás előtt Magyarországon egy igen széleskörű ipari struktúra volt, azzal a hibával, hogy -főleg politikai okokból- rosszul működtették, hozzá nem értő káderek vezetésével, (tisztelet a kevés kivételnek). A rendszerváltáskor a vezető réteg két irányt képviselt: Antallék a jóhiszemű ,de naiv vonalat, miszerint a jóságos nyugat majd megsegít talpraállítani a roggyant gazdaságot, tőkével, szakértelemmel, piacgazdasági tapasztalattal, egykettőre EU tagok leszünk, és eljön a kánaán.Mire feleszméltek kiderült, hogy a legtöbb nyugati cégnek mi, és a többi volt szocialista ország csak felvevő piacnak, legjobb esetben olcsó munkaerőt adó osszeszerelő országnak kell, nem konkurenciának saját maguk ellen, ezért az ilyen olyan kedvezményekkel privatizált cégekeinket sorra bezárták. Tripla haszon: zsebrevágták a kedvezményeket, leépitették a konkurenciát, piacot biztositottak maguknak. A másik vonal a "bennfentesek", akik ügyeskedéssel,összeköttetéssel bagóért prvatizáltak. A legtöbbjük célja a gyors és minél vaskosabb meggazdagodás.Így gyakorlatilag önálló magyar gazdaságról nem beszélhetünk.Erre bizonyság, hogy a felmagasztalt, szárnyaló magyar gazdaság legnagyobb mértékben a német autóipar mindenkori állapotától függ. Ha ott porszem kerül a gépezetbe, akkor nekünk annyi, kkv-stől együtt. Tökéletes gazdasági gyarmatosítás, a kör bezárult, amiből kikerülni lehetetlenség. De majd a keleti, déli, északi, északkeleti, stb nyitás az igen, az mindent helyre tesz. Csak azt vegyül észre, hogy oda a Nyugat, Kína, Amerika már betette a lábát !
vitriol
@verőce21: az egymillió munkahelyet már bukták! Azt 2014-ig ígérték!
F_Viktor
@Hari: Írod:
" igen a rendszerváltás előtt Magyarországon egy igen széleskörű ipari struktúra volt, azzal a hibával, hogy -főleg politikai okokból- rosszul működtették, hozzá nem értő káderek vezetésével, (tisztelet a kevés kivételnek)."

Volt más gond is:
Elavult termelőeszközeinkkel, elavult technológiáinkkal a KGST-n kívül (ott is csak hatalmas állami dotációval rúghattunk labdába!) nem voltunk versenyképesek a világban.
Ezért volt szükségszerű a privatizáció, a gazdaságtalan üzemek, gyárak bezárása.
A mezőgazdaságot pedig az Antall-kormány politikai okokból verte szét (politikailag jól hangzott, nagyot ütött, hogy felszámolják a TSZ-eket, földeket visszaadják eredeti tulajdonosaiknak).
solidedge
A magyar gazdasági viszonyok jelenleg a volt KGST országok gombfoci tornájának megrendezését teszik lehetővé. Az ebből származó veszteségeket újabb megszorítások árán kompenzálni lehet.
bundi
@simmering73: elnézést nem 136 milliárdról van szó, hanem több mint 3000-ről...alsó hangon
papa.49
@Csizmás Kond: Hülyegyerek én nem azt mondtam hogy nem lehet, hanem azt ha valakinek ennyire nem tetszik a közönség minek erőlteti a jelenlétét, ez nálam legalábbis nem ugyanaz))))))))))
Egyébként meg tudod ,,kutyaszar..)))))))))
Csizmás Kond
@papa.49: ...mert ugye te aki nem is érzed, hogy hülye volnál mindenkinek tetszel itt...?
Csizmás Kond
@papa.49: ..az ilyen szarozást hagyd a családi beszélgetésetekre, ha nem tudsz valamit emberileg kinyögni akkor fölösleges szarnod mert itt ugysem érzik a szaga...szóval vagy rendes hangnem vagy anyád !
papa.49
@Csizmás Kond: Húgyagyú az Anyámat hagyd békében jó!!!
,,kutyakaki,, igy jó lesz)))))))))))))
Hari
@F_Viktor: egyetértek, mentségemre annyit, hogy nem akartam hosszú lére nyújtott "értekezést" írni. Persze elavult technológia is "benne" volt a gazdaságtalan ipari termelési problémában. De szerintem Antallék azt is remélték, hogy a nyugat idehozza a modern tehnológiát. A mezőgazdaságot az első mondatomban írtak szerint totális szándékkal nem említettem. Ahogy én látom talán a szövetkezeti rendszer szándékos lerombolása volt a legszerencsetlenebb döntésük, mert akárhogy nézzük gyakorlatilag az volt az akkori vidéki lakosság döntő részének a jövedelme, és akik az egyik napról a másikra megélhetés nélkül maradtak, a nagy jószándék ellenére. Ez a politikai gesztussá lett "visszatéesztelenítés" legalább akkora zavart okozott, mint a "téeszesítés" , ha nem nagyobbat, mert ezzel a "valamiből" a semmit adta a parasztnak, a "téeszesítés"legalább "valamit" adott. Arról nem beszélve, hogy eszköz egy szál se, a vidéki fiatalok jelentős része elment városba, földet művelni nem is tudott, de nem is akart. És az igazság kedvéért említsük meg, hogy akkor is voltak jól működő tsz-ek (és itt nem a kirakatra, pl.Bábolna) gondolok. Nem tagadható, hogy Kádárék meglehetősen sok pénzt öltek a mezőgazdaságba, az megint igaz, hogy sok tsz. ezt a támogatást pazarló, esztelen módon "használta"fel.
Fradigege
Gyerekek! Egyszerre a kettő nem tudjuk megcsinálni. Vagy ez vagy az! Óvódás banda. Én jobbat tudok építsünk mellé vagy 38 darab atomtengeralattjárót, 15 metró vonalat, az egész vasúti infrastruktúrát cseréljük mágnesvasútakra 500 km/h gecíbe, 6800 A1M1 tankot veszünk és a minimálbért felkúrjuk 10 millió/hó-ra. A többi bomba ötletemet nem osztom meg, azok útán jutalékot kérek.
paolo006
@verőce21: te tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak úgy csinálsz mintha az lennél?
verőce21
@paolo006: Neked még meg sem kell játszanod magad, mert tényleg ilyen hülye vagy, mint mutatod!
Mézike
@Fradigege: Nem jól gondolkodol! Tengeralattjáró tenger nélkül???
Előbb a Balatonból kell tengert csinálni. De lehet az okosok tengerszemet csinálnának...:-)
Nincs jutalék, mert nem gondolod át rendesen!
paolo006
@verőce21: már tény amit eddig csak feltételeztem. Tényleg szellemileg elmaradott vagy. De ne is törődj vele, Magyarországon a reformok jól működnek.
eszegfu
@F_Viktor: 14:33 "Ezért volt szükségszerü a privatizáció, a gazdaságtalan üzemek, gyárak bezárása"...kiegészitem: Bizony eladtuk a gyárakat...csakhogy az uj tulajok igen kicsi töredéke fektetett be ahhoz, hogy modernizálják és ugy termeljenek... mondhatnám ugy is, hogy 1-2 év "küzdés" után felszámolták és gyakorlatilag eltüntek a termelő üzemek. A Budafoki és a Fehérvári uton egymást érték a gyárak, ma meg irodaházak, parkolók, bankok vannak a helyükön. (És akkor kormányzati törekvés a szakmunkás képzés!) A mezőgazdaság is kapott egy pofont a "visszaosztással"...ugyanis a földeket valóban ki lehetett osztani, viszont a tsz-k tulajdonában lévő gépek nem tudom kihez kerültek. (Saját szememmel láttam, hogy Kápolnásnyék környékén egy ember ló vontatta eszközzel szántott!) Tehát itt is "visszaléptünk", mert hiába a föld, ha nincs mivel megmüvelni, főleg egyedül.
papa.49
@eszegfu: Megmondom én neked legalábbis mikor ez történt ' 92 februárban volt a falunk tészében a közgyűlés hogy hogyan tovább...A tszelnök feláll azt mondja akinek van valami javaslata hogyan osszák el a termelőeszközöket, mondja el, felálltam és mondtam elsősorban azoknak akik behozták az értékeket kell visszaadni, vagy az örököseiknek, és csak ami marad azt lehet a többiek között osztani...Mit gondolsz mi lett a következménye, hát csak annyi hogy 3 nap múlva szólt a növénytermesztési ágazatvezető szó szerint ezt mondta, ,,Bandi ha elakarsz menni innen menjél be a lányokhoz kiadják a papírokat,, ekkor lettem munkanélküli, életemben először, nem is találtam munkát csak '94 decemberben, ja és közben ott volt a 4 gyerekünk, meg az otp. házrészlet...Tudod akkor a tszelnök a volt párttitkár volt, az osztozkodásban meg minden értékes vagyonrészt azok kaptak meg akik a polcon feljebb ültek...Az egészhez még hozzáteszem hogy '90 őszén pont ez a koma hívott haza a helyi tészbe dolgozni, aki útilaput kötött a lábamra...
eszegfu
@papa.49: Értem már... vélhetően ez máshol is hasonlóan zajlott le. Csak kiváncsiságból... van arról tudomásod, hogy akik az értékesebb eszközöket megkapták, azok valóban megmüvelték a földet? De tudod még mit nem értek? 1990-94-ig az MDF volt kormányon és még mindig a volt tsz elnöknek, ill. a volt pártitkárnak ekkora "hatalma" volt?!
verőce21
@paolo006: Reformok ide vagy oda, neked jobb lenne, ha nyakadon éreznéd a segged mily nehéz! :)
verőce21
@eszegfu: (07:18) Nemcsak egyedül Te láttad, hogy abban az időben egylovas ekével szántottak. Én is írtam már erről itt. Siralmas volt, a 100 éves visszalépést látni akkor a mezőgazdaságban!
paolo006
@verőce21: hahaha. Hát te nagyon vicces gyerek vagy! Van még ilyen humorzsák a kondában, vagy egyedül vagy?
zöldszem
@verőce21: "Siralmas volt, a 100 éves visszalépést látni akkor a mezőgazdaságban!"
A jelen:Európa skanzenje vagyunk az 50-es évekből...
eszegfu
@verőce21: 10:06 Ha akkor 100 éves visszalépést láttunk -- nemcsak mi -- akkor szerinted azóta hány évet sikerült "ledolgozni"?! Én a mezőgazdaságot nem igazán látom tisztán... most megint gondok vannak egyrészt a földbérletként eddig használt területeket rendre nem az eddigi bérlő kapta meg, másrészt a földbérleti szerződésben müvelt állami területekkel (értékesiteni szeretnék, ami ugye megint valami zavaros) is u.ez a gond lehet.
verőce21
@eszegfu: @zöldszem: Amire utaltam fentebb, már leírtam ott, röviden arról van szó, hogy a szövetkezetekben az emberek már azt is elfelejtették, mikor van aratás. Ami 100 éve fő attrakció volt a magyar mezőgazdaságban. Nem is kellett az ember a TSZ-ekbe. Miután elfelejtették, az ifjú generáció meg sem tanulta, mert nem volt minta. És kitől?
Most ott állunk, hogy az "új földesurak" jól megélnek az uniós földalapú támogatásokból, miért törődnének a földdel... ?
JAJMÁR
@verőce21: 12:09 H@lyeség! Te nem tudod, mikor van az aratás, nem kell kivetíteni a hiányosságaidat. Sokan élnek ebben az országban, akik tudják, hogyan kell a földet művelni, nekik kellene adni és nem azoknak, akik jól megélnek a földalapú támogatásból és felszántják Kishantost . Tönkretéve ezzel egy jövőbe mutató életképes gazdaságot :(
Voltak jól működő, és kevésbé jól működő szövetkezetek a múltban. Voltak nagyon sikeres szövetkezetek is, amelyekre gazdaságok épültek, mindenféle földalapú támogatás nélkül.
eszegfu
@verőce21: Utolsó gondolatodhoz... már pedig ők magukat tartják "igazi magyarnak", de mondhatnám hazafinak is... és én, az "ellenzék" meg "magyargyülölő", ellenség vagyok.
Tényleg ilyenkor ugy rendesen, tudnék adni nekik egy "maflást"! Amitől vagy észhez térnének, vagy gondolat-nélkülivé válnának...
verőce21
@JAJMÁR: Én is azt mondom, hogy a szövetkezetek jók voltak.
verőce21
@eszegfu: Szóval a kapanyelet visszaütnéd a szájukba?
JAJMÁR
@verőce21: Ma pedig ezek az új "gyökerek" megvásárolják az állam pénzén maguknak az "aranytojást tojó tyúkot", kizsigerelik, elveszik és felélik mindenét, mert eddig terjed az ő tudásuk. Ezzel kellene foglalkozni, nem a múlttal. Hatalmas károkat okoznak az országnak.
eszegfu
@verőce21: Azt nem kell "visszaütni", csak egy kicsit beljebb kellene, mert időnként mintha nagyon lógna a szájukból és félő, hogy kiesik.
verőce21
@JAJMÁR: Ennye lyányom, de rosszul telhetett a hétvégéd! :)
eszegfu
@JAJMÁR: Pontosan... 10 évi munkáját 1 tollvononással elvesztette pl. Kishantos, ami ugye nem is "élvezte" a magyar kormány támogatását.
verőce21
@eszegfu: (12:43) Hadd el, majd megtanulják, ha nem jár nekik a földalapú támogatás.
bundi
@verőce21: elég jól megy a terelés...szövetkezetek? kapanyél...
és az olimpiai kiadások csak nőnek...nőnek számolatlanul...holott még a pályázat sincs beadva...nem érzed ezt kicsit furának?
eszegfu
@verőce21: Bakker! Mire megtanulják, addigra hol leszek már?! Nem tudom végignézni...pedig de szivesen látnám, hogy mondjuk ott állnak 200 db birkával, aztán nincs legelő!
JAJMÁR
@eszegfu: 12:45 Elviekben így működik minden, és itt visszacsatolok az olimpia rendezés ötletére.
verőce21
@eszegfu: Bizony, meg kell szoknod még azt is, hogy nem hozzád igazodik a világ. :)
eszegfu
@JAJMÁR: Igaz...nagyon eltértem az eredeti témától! Csak ismételni tudom: inkább most veszitsük el az előkészületre elköltött pénzt, mint majd amennyibe az olimpiai kerülne...abban 50 % lesz a "rokkantsági" fok, a másik 50 % pedig Paks.
eszegfu
@verőce21: Én egy percig sem gondoltam, hogy körülöttem kering a föld, sőt "mindenhatónak" sem érzem magam, hogy "hozzám kellene igazodnia a világnak". De azért a 2 véglet között biztosan van valami "köztes" megoldás is...hiszen ezért vannak az emberek.
JAJMÁR
@eszegfu: Igen, de csak nem ülnek ezek itt a nyakunkon még akkor is.
eszegfu
@JAJMÁR: Bennem is csak a remény hal meg utoljára!
bundi
@verőce21: visszatérve a témához...nem gondolod hogy egy olyan ország számára akinek a gazdaságának motorját az uniótól kapott vissza nem térítendő támogatások jelentik...tehát adományokból vegetál...a beruházások, fejlesztések 80-90 százaléka az uniónak köszönhető...ezt az olimpiai hülyeséget is alsó hangon 35 százalékos uniós pénzből akarják megcsinálni...talán nem ez lesz a kitörési pont...
vagy te úgy gondolod, hogy ha megépíttetnek egy stadiont, majd annak később 60 százalékát visszabontatják, az egy hűűűűű de nagy gazdasági fellendülést fog okozni...és a bontási költségek nincsenek benne a kalkulált összegben...
img.444.hu/VEZETOI-OSSZEFOGLALO_2015_JUNIUS.pdf
itt a kivonatolt 100 oldal ami elérhető...
nem gondolod hogy ez is csak terelés, akárcsak a migráns bohóckodás sokkal fontosabb dolgokról...
pl autóipar menekíti ki a pénzét...
mandiner.hu/cikk/20150803_teljes_nyereseget_kifizette_nemet_tulajdonosanak_a_kecskemeti_mercedes_gyar
vagy hogy több száz milliárdos uniós forrás le lett állítva?
444.hu/2015/07/15/brusszel-hivatalosan-is-befagyasztotta-a-magyar-utepiteseket/
vagy csak egyszerűen az, hogy a legoptimistább számítások szerint is reszeltek a magyaroknak?...
hvg.hu/gazdasag/20150810_Ha_igy_folytatjuk_2100ra_lefelezodunk
mert ugye az hogy 80 év múlva 4 milliónál is kevesebb lesz a magyarok száma mind az uniós adatok, mind a ksh számítási szerint is...na ez kicsit gáz...
itt a ksh-s előrejelzés..
hvg.hu/gazdasag/20150710_Ket_emberolto_sem_telik_el_es_ketmilliova
itt a teljes ha kíváncsi vagy rá:
www.demografia.hu/kiadvanyokonline/index.php/demografiaiportre/issue/view/532
csak hogy nem mondd hogy ballibsi hiszti az egész...
és tudod gond az is, hogy ez csak a természetes fogyás...
"A létszámcsökkenés a születések alacsony és a halálozások magas számának együttes következménye." a több százezer kivándorló, és családja ebben még nincs is benne...
na ezzel kellene foglakozni...
eszegfu
@bundi: Tulajdonképpen egyetértünk, hogy inkább az Általad felsorolt témákkal kellene foglalkozni, mint az olimpiával. Egyébként tudomásom szerint erre az eseményre nem vehetünk igénybe EU-s támogatást. A másik, hogy a bontás majdnem annyiba kerül, mint egy épitkezés...azzal a különbséggel, hogy ez nem "produktum" lesz, ettől nem lesz jobb a GDP sem. És abban is osztom a véleményedet, hogy hiába emelkedett a születések száma az előző év hasonló időszakához képest, ha a halálozások száma sokkal drasztikusabban emelkedett. Ha belegondolok, hogy Németo. 80 mill. lakosságából kb. 1 mill. a letelepült bevándorló (ebben már benne van a németnek született bevándorló is), ami ugye 12,5 %. Ezen azért gondolkodni kellene már most, mielőtt késő lesz. De ugyanigy kellene a kettős állampolgárságu magyaroknak M.o-ra áttelepülniük akár csak a környező országokból.
F_Viktor
@bundi: Írod:
"...80 év múlva 4 milliónál is kevesebb lesz a magyarok száma mind az uniós adatok, mind a ksh számítási szerint is...na ez kicsit gáz..."

Most sem kívánnak a menekültek Magyarországon letelepedni, de igen, lesz idő, mikor a Magyar kormány fog könyörögni, hogy ne menjenek tovább új élet reményében a politikai/gazdasági menekültek.
bundi
@eszegfu: uniós forrás?
"Igazodás a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési források felhasználásához. Az olimpiai terv figyelembe
vette és igazodik az aktuális uniós költségvetési ciklus fejlesztési forrásainak magyarországi felhasználásához, épít annak
eredményeire. "
úgy számolják, hogy az ország csak a sportlétesítményeket építteti meg...a hozzájuk vezető utakat, a tömegközlekedést meg uniós forrásból csinálnák...mert ugye azt el lehet számolni...
"Az elfogadott fővárosi fejlesztési tervekhez igazítottuk a helyszínek és közlekedési kapcsolatok megtervezését, figyelembe
vettük, ütemezést tekintve illeszkedtünk a 2014-20-as európai uniós fejlesztési források felhasználására vonatkozó operatív
tervekhez."
vagy itt:
"Különösen javasolt már 2015-17-ben áttekinteni a 2014-20-as EU programozási időszak költéseit, valamint a következő 2021-27-
es ciklus finanszírozását, hogy az uniós források felhasználása a magyar költségvetés számára a legoptimálisabban támogassa az
olimpiarendezés programját. A felkészülés szempontjából a jelentkezés leadása után meg kell kezdeni az olimpiához kapcsolódó
nagyprojekteket, forrásátcsoportosításokat, operatív programokat érintő lehetséges döntések vizsgálatát."
tehát amit az ország arra kap hogy élhetőbb legyen, a gazdasága fejlődjön, az egy az egyben megy az olimpia támogatására...és ez nem ballibsi hiszti...
"Az EU-s források felhasználása az összes fejlesztési (olimpiai és nem olimpiai) költségen belül megközelítően 35%-ra tehető. Az
olimpia-specifikus fejlesztésekre EU-s forrás nem használható fel, viszont a nem olimpiai költségek túlnyomó hányada EU-s
forrásokból finanszírozható. Az uniós források ütemezése kiegyenlítettnek mondható, 2017 és 2023 között évente 100-180 Mrd Ft
uniós finanszírozással számolunk."
ez a hivatalos álláspont...
bundi
@eszegfu: és a fura hogy ők is tudják nincs rá pénz...majd talán 2018-tól...
"Az olimpia-specifikus projektek 2015-2025 között felmerülő állami finanszírozási igénye nem koncentráltan egy évben, hanem
2018-tól folyamatosan, az évek között megosztva jelentkezik. Hasonlóan, az olimpia utáni értékesítések is csak több év alatt realizálódnak.
Igazán komoly finanszírozási igény csak 2019-től merül fel. "
tehát ha 2018-ban még is menniük kellene?
hát kap a következő egy nagy adag szart a nyakába...ha nem döglik bele a fidesz 2022 után akkor is szépen vissza tud mászni mint 2010-ben tette...a sok hülye birka visszatapsolja őket...
a másik...
444.hu/2015/08/06/ezrek-probalnak-csalni-a-kettos-allampolgarsaggal/
eddig 24 000 ember települt át a 742 000 újmagyarból...
eszegfu
@bundi: Értem! Ezek szerint ezzel az "állásfoglalással" igenis csalunk az EU-s pénzekkel. Mert ugye felépitik a stadion mondjuk a puszta közepébe saját erőből, de mivel oda nem vezet ut, igy azt uniós pénzből akarjuk megoldani. Szerinted is ennyire hülyék az EU-ban is?! Én csak a lakáskasszám (amit ugye én gyüjtöttem, de az a 30 % állami támogatás miatt) elszámolásánál belevettem az eredeti tulajdonlap árát, de ezt nem fogadta el a bank, mert szerinte ez nem kapcsolódik a felujitásomhoz. Pedig én komolyan nem kértem volna, ha nem lett volna kötelező az elszámoláshoz! Az EU pedig majd elfogadja a nyilvánvalóan az olimpiához kapcsolódó "járulékos" költségek elszámolását, mert a kormány azt mondja, hogy nem "olimpia-specifikus"?! Igen érdekes lesz ez is...
eszegfu
@bundi: Pontosan ilyenekre gondolok én is!
bundi
@F_Viktor: már most is késő...kíváncsi vagyok a mostani népességbe beleszámolják-e azt a közel 500 000-et akik nem otthon élnek...és a 745 000 magyar állampolgárt aki csak papíron az...
www.ksh.hu/interaktiv/korfak/orszag.html
mert akkor a mostani 9,8 milliós érték csak a kivándoroltakkal alulmúlja a ksh álltal 2025-re számolt optimista 9,3 milliós értéket...
bundi
@eszegfu: az unió ha megfelel az előírásoknak talán benyeli...hidegen hagyja, hogy a magyarok annyira hülyék, hogy azt a pénzt amit arra kapnak, hogy a vidékre eljussanak a vállalkozások, az emberek megfelelő életszinvonalon éljenek, arra költik hogy pesti budai sétányok, autóutak villamospályák vezessenek félig vagy teljesen visszabontott stadionok helyeihez...mindenkinek joga van hozzá hogy hülye legyen...de akkor később ne siránkozzon, hogy a gyerekei megvetik és kivándorolnak, és hogy nyugaton a színvonal sokkal magasabb...kb ennyi...sezrintem...szép példa a görögöké...esetleg tanulni sem ártana belőle...
bundi
@eszegfu: de lényegében modom ez terelés szerintem...nem ez a legégetőbb gondja az országnak ...pl mennyi társasági adót is fizetett a mercedes az elmúlt évben?
kb 24 milliót?...77 500 eurót?
hát ez megdobja a gazdaságot ...rendesen...
eszegfu
@bundi: Az okos mások kárán, mig a hülye a saját kárán tanul...talán...
Tényfeltáró
Ennek a medvének a bőrére sem érdemes inni, egy kortyot se.
Tényfeltáró
@eszegfu: És akik még a hülye szintet sem érik el?
eszegfu
@bundi: Aztán meg nyugodtan "talicskázhatja" ki a nyereséget a Mercedes is, meg Vajna...a magyar "multik" meg itt-ott "elfelejtenek" 1-2 tételt. Tényleg mi vagyuk Közép-Európa "motorja"!
F_Viktor
@bundi: Azaz 500 ezer életvitelszerűen külföldön élő magyar állampolgár létszáma mára közelít az 1,2 millióhoz. S nem csökkentjük a Magyarországi lakosok számát.
eszegfu
@Tényfeltáró: 14:27 Hát azokra meg ott van anyanyelvünk! Akkor fokozzuk hülye, hülyébb, leghülyébb...talán igy kaphatunk egy "szintet".
Tényfeltáró
@bundi: Ellenünk tört a selejt uralma. Ha a körülmények (választói gondolkodás?) nem változnak meg gyökeresen, akkor csak a dobbantás marad.
F_Viktor
@bundi: Írod:
"mennyi társasági adót is fizetett a mercedes az elmúlt évben?"

Ezen kívül fizet iparűzési adót, a 4 000 dolgozója után 27 százalék szociális hozzájárulási adót, 1,5 százalék szakképzési hozzájárulást.
eszegfu
@F_Viktor: 14:30 Szerintem ez a "becsült" adat akár még alatta is lehet a ténynek. Az tudjuk, mennyien fizetnek járulékot, tudjuk a nyugdijasok, a kiskoruakét, a közmunkások számát és esetleg még lehetne pontositani más csoporttal is (pl. Gyes) és ezek összesenjét ki kellene vonni M.o. lélekszámából. Hevenyészve próbáltam megnézni ezeket, de sajnos biztos támpont nincs, csak évekkel ezelőtti adatokat lehet találni.
Tényfeltáró
@kkalman: Ez csak egy gumicsont a népnek. Meg lehet ráfogni költéseket pár évig.
bundi
@Tényfeltáró: és ki kapcsolja le a villanyt?
@F_Viktor: én a hivatalosnak tekinthető adatokat írtam...németeknél 2014-ben 170 000 magyar élt osztrákoknál 74 000 angoloknál kb 220-250 000...a többi országban országonként 5-20 000...
F_Viktor
@eszegfu: Nem téged hibáztatlak :-)
A kormány számítása már ott bukik, hogy nem akarják tudni a nem álláskeresőként nyilvántartott munkanélküliek számát, mert akkor nem mutatna olyan jól a munkanélküliségi ráta.
eszegfu
@F_Viktor: Igy igaz... de az a döbbenetes, hogy csak 27 mill. a társasági adója. Az Általad felsorolt adókat ugyan mindenkinek fizetnie kell, de ez ugyanugy ráforditásnak, vagyis adóalap csökkentésnek számit. Én arra lennék kiváncsi, hogy a bevételarányos eredménye hány % lehet, mert az talán jobb képet ad.
Tényfeltáró
@F_Viktor: A németországi munkabér 1/5-e után mindez. Mindenki jól jár, a cég versenyképessége javul (extraprofittal) 4000 ember megmenekül az éhenhalástól. Így kerek a történet. Aztán lehet "felzárkózni" az eu átlagához.
F_Viktor
@eszegfu: Titkos, ezért nem látunk bele mit tartalmaz a stratégiai megállapodásuk a külföldi befektetők ellen küzdő kormánnyal, de vedd figyelembe, hogy magyar beszállítóikon keresztül még 8-9 ezer embernek ad munkát. Közel ezer KKV bezárhatná kapuját a Mercedes hiányában.
F_Viktor
@Tényfeltáró: Igazad van, kevesebbet keres Magyarországon egy Mercedes szalagmunkás, mint német társa, de még így is a magyar átlag fölötti jövedelmet visz haza.
A Mercedesnek a saját részvényesei érdekeit kell néznie, így működik a kapitalizmus (a termelő tényezők magántulajdonban vannak, amiket haszon elérésének céljából működtetnek).

Szerinted a magyar, államilag irányított vegyes piacgazdaság a megoldás? Ahol nincs piacverseny, csak a csókosok, a hatalomhoz közeli oligarchák zsebelik be a(z extra) profitot?
eszegfu
@F_Viktor: Egyáltalán nem vagyok kiváncsi a "stratégiai megállapodásukra" (mert ugye a Tesconál is volt mégis "üldözik" őket). Belátom azt is, hogy a beszállitókon keresztül sok embernek ad munkát. Viszont sok minden elárul a 2014 eredményük: nekik tartoznak a vevők 3.713 ezer EUR-ral, viszont ő a szállitóknak (ugye ők a beszállitók) 154.865 ezer EUR-ral tartozik, vagyis közel 42x többel tartozik ő, mint amennyivel neki! A bevételhez viszonyitott eredménye 0,0028 %, továbbá társasági adóként befizetett 78 ezer EUR-t, osztalékként pedig kivett 63.810 EUR-t. Szerintem ez a nem mindegy! Kiveszi, kiviszi az osztalékot, mert persze jogában van, a bankszámláján is volt elegendő pénz, mégsem fizeti a beszállitókat.
F_Viktor
@eszegfu: A fizetési határidők nem másnapra szolnak, hanem 2-3 hónapra.
eszegfu
@F_Viktor: Sajnos tisztában vagyok ezekkel, mert mi is hasonló cipőben járunk... viszont az nem "életszerü", hogy ez a tartozás 3 hónapi felhalmozás eredménye. Azt hiszem mindegy is, mert nagyon eltértünk az olimpiától, meg Pakstól is.
Tényfeltáró
@bundi: és ki kapcsolja le a villanyt?

Hát a felcsúti sertésgondozó, ki más?
Csizmás Kond
@Horizont: ...nem biztos de lehet, de akkor ezek szerint te meg pártolnád ?
verőce21
@JAJMÁR: (12:27) Márpedig hatalmas kitörési lehetőség az országnak egy olimpiai rendezés! Fentebb leírtam a vele járó hasznot és uniós támogatást is. ( @bundi: akarata ellenére még rá is erősített az igazamra.)
Én nagyon remélem, hogy elnyerjük a rendezést '24-ben, minden alapunk megvan rá.

Visszatérve a mezőgazdaságra, miért nem csinálták a libsi kormányok 12 évig úgy, mint leírtad, ha úgy látod mekkora haszon származik belőle? Én inkább azt tapasztaltam, amilyen mg.vertikumot csak lehetett, már Hornék eladtak saját zsebre.

A földalapú támogatások pedig jól vannak elosztva, mert minek a szegény embernek a pénz? Csak megzavarná a fejét. Vagy agyvérzést kapna örömében. Sok pénzt csak annak szabad adni, aki hozzá van szokva a sok pénz birtoklásához. Ezt nálamnál Móricz és Mikszáth sokkal szemléletesebben leírta! Egyfajta egészségvédő program is ez szegény emberek számára. :) @eszegfu:
Csizmás Kond
@Horizont: ...szóval te szeretsz nyálazni...na volna tippem...:))
A megítélés nálam meg nem úgy működik mint ahogy a kalapács nyelével szokták csinálni...
Csizmás Kond
@Horizont: azt le szokták szarni...majd lenyalni...
A hajós viszonyításod sem stimmel ugyanis aki nem egy hajóban evez az nem is ugyanarról a témáról beszél, viszont aki ugyanabban a hajóban evez de másik oldalon az a maga felén lapátol jobban...
...és gratulálok annak a 79 évesnek akinek jobban jár az esze mint a lányának...
...a nagybaszások már kezdtek kimaradni...:)
papa.49
@eszegfu: A 08:41.re bocs csak most értem haza, mert dolgozni azt kell,hogy megéljünk, na mindegy...Amit kérdeztél A téesznek volt egy pincéje, de jó nagyot képzelj el, olyan 2-300 fő befogadó képességgel, ezt az akkori gyümölcstermesztési ágazatvezető vitte, egy darabig üzemeltette mára tönkre ment... Volt egy vendéglő a halastónál, az egy másik ágazatvezető kapta, az is lehúzta a rolót...Volt egy baromfitelep ahol tojóház, csirkenevelők voltak, azt az ottani góré vette meg vagy harmincadmagával, majd kivásárolta igen aljas módon a melósokat, oszt mikor az övé lett felszámolta... A gépek 3 család tulajdonába kerültek, akik bérmunkában végezték a gépi munkát a földeken...Volt egy jól termő barackos, meg mellette szőlő, azokat csak odáig tudom míg elkezdték ott is a többségi tulajok megvenni a résztulajdonokat...Közben meg ment a zsozsó ide,oda, a végén az olyanok mint én is el kellett adjam a résztulajdonomat, mert egy 100 hektáros tábla közepére jelölték ki aranyosan,,,,,,,Tudod mehettünk mink bárkihez semmi nem történt ez ügyben a lényeg az volt hogy ágazatvezetőtől felfelé dőlt a vagyonrész az alatt meg csak a gond, hogy hogyan műveld meg mit csinálj vele...Ki volt ez találva rendesen!!! Így lettek az új földesurak, a nagygazdák, akik jól jöttek ki a téeszek szétveréséből, csak mi a melósok nem nyertünk csak egy recsegő hangszórót)))))))))
Nem untatlak tovább evvel de szerintem nagyon sok embertől hallhatnád szóról, szóra ugyanezt)))))))
papa.49
@eszegfu:A 08:41.re még!!! Ekkora bizony hiába volt az mdf. kormányon a kisgizdáktól kapott segítséggel vígan taroltak, sajnos, tudod mikor volt egy kis visszaesés, a suskaszerzésükben úgy 2002- 2004 között, akkor megfaragták az agrártámogatásokat eléggé...
eszegfu
@verőce21: tegnap 18:36 Utolsó bekezdésedre: Viccesre vetted a figurát, én legalábbis annak veszem, mert ezt még Te sem gondolhatod komolyan, mármint ezt a fajta "egészségvédő programot" a szegényeknek.
eszegfu
@papa.49: 20:26 Egyáltalán nem untattál! Én voltam kiváncsi... Tulajdonképpen a privatizáció a mezőgazdaságban hasonlóan zajlott, mint az iparban, vagy más ágazatban...azt hiszem ezt lehet "leszürni" a hsz-dből is. Csak annyit teszek hozzá: elgondolkodtam, hát ezért kellett nekünk a "nagy demokrácia", a rendszerváltás?! Gyakorlatilag ma ott tartunk, hogy igyekszik a kormány mindent államositani...fa@a!
JAJMÁR
@verőce21: tegnap 28:36 Az olimpia egy kedvezményezett rétegnek lehet, hogy hatalmas kitörési pont, de a nagy többség kárára. (Egyébként kétlem, hogy készültek volna komolyabb és mindenre kiterjedő hatástanulmányok. Számomra ijesztő!)

Nem gondolom, hogy a libsi kormányok jól csinálták, a mg.-ból a helyi kiskirályok mindig is nagyobb részt szakítottak. Csakhogy hagytak, és segítették a kicsiket gépekkel, vetőmaggal, a földtulajdonosoktól, akik nem akarták megművelni a földet, visszabérelték és minden évben kifizették őket.

Ma pedig azok, akiknek csak úgy belecsorog a pénz a zsebükbe, valóban elszórják, urizálnak, haszontalan és fölösleges dolgokba ölik. Persze úgy könnyű, ha a pénzforrás kiapadhatatlan, hiszen csorog az újabb, költik esztelenül saját élvezetükre szórják, a közvagyont pedig stadionokra, kisvasutakra, de nincs felelősség bennük a kisebbek felé. Ha Mikszáth vagy Móricz ezt látná, azt mondaná, "na, erről írtam, ezeknek nem szabad sok pénzt adni".
Nem akar minden ember milliárdos lenni, de ha egy országban milliók élnek a szegénységi küszöb alatt, ott a felső réteg az alkalmatlan arra, hogy felső réteg legyen. Őket mesterségesen, mások pénzéből emelték oda, és azonnal lecsúsznak, amint ez a forrás megszűnik.
verőce21
@JAJMÁR: Igen, a legkedvezményezettebb réteg a sportolók lesznek. 1300 oldalas hatástanulmány készült.
A többire pedig, "Mondjad Édes, mondjad!"
eszegfu
@verőce21: 9:36 Igazad van, készült az a bizonyos 1300 oldalas tanulmány, amit a NOB elnöke Borkai el sem olvas/ott! Hát ennyire érdekli! Csak azt látja, ill. látják OLIMPIA, dicsőség! Az hogy mennyibe kerül, mennyi beruházásra tudják "ráfogni" az EU projektet (ami eleve csalás!!), hogy mi lesz utána az épületekkel, pályákkal, vagy a 60 %-os visszabontás költsége mintha nem is szerepelne a ktv-ben, ez mind-mind smafu, nem érdekes! Nyilván -- ahogy olvasom -- Neked ez mind csupán ismétlés és dögunalmas, csak "Mondjad Édes, mondjad".
verőce21
@eszegfu: (09:52) Hát tényleg olvastam már érdekesebbet. :)

És a munkahelyteremtés neked semmi??
eszegfu
@verőce21: Az nem tudtam eldönteni, hogy az 1300 oldalra, vagy az én hsz-mre vonatkozik az érdekesebbet is olvastál ... A munkahelyteremtéssel kapcsolatban... tény, hogy jó pár embernek lesz munkája és az is igaz értéket teremtenek, de sajnos ezzel sem a GDP növekszik majd, mert ez nem az az igazi, klasszikus termelés. Én inkább pl. mezőgazdasági (növény és állat) termékeket feldolgozó üzemeket létesitenék, vagy mondjuk a meglévőket modernizálnám, mert ezek lehetnek inkább stabil munkahelyek. Ezek által lenne biztosabb és állandó keresete az embereknek, tudnák fizetni a családfenntartás, a rezsi és még a hitel költségét is... kevesebb lenne a szegény, a közmunkás, sőt utóbbiakat igy lehetne igazán "visszavezetni" a vállalkozói szférába. Lehet, hogy hülye a hasonlat...de ha nekem választanom kellene, hogy az Anna bálra vegyek egy uj báli ruhát hogy indulhassak a szépségversenyen, vagy egy mosógépet, akkor az utóbbit választanám, mert a fontossági sorrend ezt diktálja (tudom, hogy az Anna-bál szépségverseny számomra eleve "halott" ügy -- mielőtt még Te leirnád). Tehát szerintem a kormányzat fontossági sorrendje is inkább az üzemek létesitése lenne, mint az olimpia.
JAJMÁR
@verőce21: 09:36 1300 oldal rizsa... nem tudom elhinni, hogy különféle területekhez hozzáértő szakemberek, a valós helyzetre alapozva, komoly tanulmányokat készítettek, mert ahhoz rövid volt az idő.
(Bevallom, képes vagyok rá, nem esik nehezemre hosszabb szöveget, -tanulmányt- készíteni, de nem teszek ilyet megalapozatlanul. Ám vannak, akik még ezt se, csak - megkeres, kijelöl, kattint, másol, beilleszt - milliókért)
eszegfu
@JAJMÁR: 10:16 Lehet, hogy rizsa, csak nem tudhatjuk, mert a "versenytársak" kihasználnák a tanulmányban szereplő kockázati elemeket, igy ez titkositott. Van egy 100 oldalas optimistára sikerült vezetői összefoglaló. Egyébként a kockázati elemek között van: drága belépők, nincs rendezői tapasztalat, szakember, korlátozott kapacitásunk van, rövid a határidő, árfolyamváltozás, sok infrastrukturális beruházás kell, versenytársak lobbiereje nagy, társadalmi támogatottság hiánya ...ez utóbbit vélik a legkockázatosabb elemnek.
verőce21
@eszegfu: (10:16) A mosógépvásárlás valóban jobb ötlet. :)
De egy fontos dolgot mindig szem elől tévesztetek. A kormány (minden kormány) csak építési beruházásokkal tudja serkenteni a gazdaságot! Még mindig jobb, ezt az építési beruházást EU által is finanszírozott pénzekből építeni, kiegészíteni, mint IMF és Világbanki hitelekből, mint pl. Kádárék. (A békekölcsönökből finanszírozott Dunaújvárost, nem is említve.)
A megépült bérlakásokat pedig oda lehet adni a sok megnyomorított devizahitelesnek. (Vagy a bevándoroltatott fekáknak, ne jöjjenek hiába.)
verőce21
@JAJMÁR: (10:16) Ez a "rizsa" már hosszú idővel azelőtt íródott. Egyike még a munkahelyteremtés tanulmányainak.
JAJMÁR
@eszegfu: 10:32 Elfogadom. Nem tudhatjuk, valóban, javítok: szerintem rizsa. A súlyozottan pozitívumokat kiemelő és azokra épülő tanulmányok általában azok.
eszegfu
@verőce21: Hidd el: én is tisztában vagyok azzal, hogy a gazdaságot épitési beruházással lehet serkenteni. De nem mindegy -- a jövőre nézve -- mit épitünk! Abban igazad van, hogy az sem mindegy, hogy hitelből, vagy EU-s pénzből épitünk. Csakhogy az olimpiára nem ad, az infrastrukturát viszont csalással belegyömöszölik az EU-s elszámolásba. Ha egy stadiont felépitenek egy "mezőre", akkor az odavezető utat, meg a közmüellátást EU-s pénzből fedeznék...hát ez bizony csalás...ha nem lenne ott a stadion, akkor nem kellene az infrastruktura sem! Tudod én alapvetően elfogadom a véleményedet, pedig teljesen eltérő az enyémtől... de egyet nem szivelek, amikor "fekázol"... kérlek ne tedd!
JAJMÁR
@verőce21: 10:37 A munkahelyteremtésnek? Szóval ez az olimpiai pályázat tényleg "ollózott" :)
eszegfu
@JAJMÁR: Most már értem, mire is vonatkozik a "rizsa"... és ebben igazad van.
JAJMÁR
@verőce21: 10:37 De nem akarom elvenni a "hitedet", legyen igazad. Bár úgy lenne. Csak mintha a munkahelyteremtéssel is lennének enyhe problémák :)
@eszegfu: Sziasztok. sajnos, lejárt a szabadidőm :)
eszegfu
@JAJMÁR: Jó munkát ebben a tikkasztó melegben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.