Interjú készült Balázs Péterrel, a Bajnai-kormány egykori külügyminiszterével, aki jelenleg a CEU-n tanít. Ebből kiderült: úgy tűnik, a nálunk tartózkodó diplomaták nem veszik annyira komolyan a futsal-diplomáciát.

Balázs a Magyar Narancsnak azt nyilatkozta:

Úgy hallom, ezek a most szériában bekéretett, esetenként hétpróbás diplomaták maguk között jót mulatnak rajtunk. A stíluson és azokon a kezdő diplomatákon, akik ezt végigcsinálják. Ott persze csak bólin­tanak, és közlik: rendben, átadják az üzenetet kormányuknak. Tudja, a külpolitikában sértegetni, hazugnak nevezni valakit kontraproduktív dolog. A kormányok jönnek és mennek, de az országok és népek maradnak, ezeket a sértéseket pedig előbb-utóbb visszakapjuk.

Az exminiszter arról is beszélt: bár a schengeni rendszer megroppant, nem működik – de magyar gazdasági érdek is fűződik a helyreállításához, például ahhoz, hogy a magyar munkavállaló eljárhasson Ausztriába dolgozni.

A fokozódó idegenellenesség könnyen a lengyel és a magyar vendégmunkások ellen fordulhat Angliában vagy bárhol máshol, azaz mi csak kárvallottjai lehetünk ennek

- tette hozzá.

A teljes interjút a Magyar Narancs holnapi számában olvashatják.

121 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Miért mit tud tenni egy olyan akit diplomatának neveltek, kiskorától nevet az ilyen pojácákon, mint a xargyártó, meg bandája)))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Freewolf
Arról nem Szíjjártó tehet, hogy a külföldi politikusok tényleg rágalmazó hazudozók!
tökölődő
Meg arról sem ő tehet , hogy totálisan alkalmatlan a rábízott feladatok ellátására. Hanem az aki kinevezte. Előbb lesz belőlem kínai balerina , mint belőle megfelelő szintü felkészült miniszter. Orbánnak meg megfelel így ahogy van. Alkalmasság nem számít, alkalmatlanság előny, csak seggnyalóka legyen .
papa.49
Miért mit tud tenni egy olyan akit diplomatának neveltek, kiskorától nevet az ilyen pojácákon, mint a xargyártó, meg bandája)))))))))
nyanya001
Az a lényeg, hogy a fidesznyikeknek tetszik !
A bértollnokoknak főleg !
pbalage
majd meghívja a röhögőket az új vityillóba, aztán majd jól leesik a pofájuk.
Rózsika Hatházi
@Freewolf: Szerinted, mindenki szembejön velünk az autópályán?
Szeparepa-
Persze hogy kiröhögik, mindenki kiröhögi őket, 1-2 millió agyhalott birkájukon kívül az egész világon... világ röhejei és szégyenei... akinek van értelme, mindenki jól tudja ezt...
Sziszifusz
@Freewolf: 15:51
Szerinted mi az oka annak, hogy a külföldi politikusok akik "rágalmazók", " hazudozók", bántják a szegény magyar politikusokat ?
justhpeter
Itthon is nevetségesek, de itthon senkinek sem számít. Lényeg a vezér iránti totális lojalitás. Amin szintén nevetnek külföldön.
egyvandor
Az a baj, hogy nekem nincs ezen nevetgélhetnékem. Ez a suttyó neveteséges megnyilvánulásaival szisztematikusan hátrányos helyzetbe sodor bennünket.
egyvandor
Szeparepa-
Most a részinformációk alapján csuti és társai nagyon szimpatikusak az bevánorlási válságban tett cirkuszi mutatványok miatt.
fütyi
Ők képviselik a magyar elite réteget!
A Tündik bündije
A másfél milla rajongón kívül mindenki kiröhögi őket.
hetöndöe
@Sziszifusz: 16 óra után Freewolf Bajtárs nem válaszol,mert ingyen még ő sem dolgozik.:-)
Lackó50
A diplomácia lényege, hogy ha valami gondom van a másikkal, akkor azt diplomatikusan adjam a tudtára és nem parlagi módon simán hazugnak nevezze. Ez a gyengék reakciója, ha nem tudnak normális magyarázatot adni. A baj, hogy nem csak magáról ad ki ezzel szegénységi bizonyítványt, mert egy kormány nevében teszi. Még nem hallottam, hogy pl. Obama, lehülyézte volna Putyint. Pedig nem szeretik egymást, de nem süllyednek ilyen szintre. Maradjon inkább a barátaival a focinál. A harmadosztályban elrugdoshatják a labdát és szeretett főnökük jóvoltából akár sztárgázsiért is, csak ne rontsák tovább az ország megítélését.
egyvandor
A Tündik bündije. Sajnos most Magyarországon kívül is sokan úgy látják Gorbán tetteit, mintha az lenne az üdvözítő megoldás.
egyvandor
Lackó50 A kádárkorszak "elit" családjaiban kapott neveltetés ilyen politikai kultúrával látta el az úrelvtársak kölykeit. Volt a nép és ők, a munkásosztály vezető ereje.
Desischado
Nekem sincs kedvem nevetni. Ha belegondolok, hogy mennyi kárt okoznak az országnak és az embereknek, sírhatnékom van! Persze a fő az fideszéknél, hogy elvakult narancsködös nyalonc legyen. szíj ártó pétörke ebben világklasszis!
Freewolf
@tökölődő: Gondolom, sokáig voltál külügyminiszter, hogy meg tudod állapítani egyesek alkalmasságát!
Freewolf
@Rózsika Hatházi: Aki tudja az irányt az nem téved el!
Freewolf
@Sziszifusz: Mi az oka? A PC hazudozás! Aztán pedig azt teszik, amit Orbán. Lezárják a határt!
kkalman
Nem baj, hogy nem ért ahhoz, amit csinál. Tud focizni, ha tud, és világbajnoki nyalókája van.
tökölődő
@Freewolf: eddíg egyszer sem voltam külügyminiszter. Tudod miért? Mert alkalmatlan lennék külügyminiszternek is, meg seggnyalónak is. De én legalább belátom ezt .
mate03
@Freewolf:! Tehát szerinted,egész Európa,hülye! Csak Viktor és Szíjártó az okos! Kár hogy Európában,nem így látják és csak röhögnek rajtunk!
wagabund
nagyban keverik a szart..azért néhány diplomatával óvatos lennék..nem biztos, hogy olyan nagytudású a nemzetközi politikában, mint beállítják..ezzel párhuzamosan a mi külügyminiszterünket sem becsülném le annyira, mint teszik...csak úgy, és azért, mert pontos gólpasszai voltak, nem lesz valaki egy országot képviselő diplomata..valamit fel kellett mutatnia..

aszongya a cím :" Szijjártóékat kinevetik a behívatott nagykövetek a hátuk mögött?"
...nos ez fordítva is előfordulhat..

mert az élet ilyen.
libellle
@Szeparepa-: Sajnos a dráma az,hogy már a Magyar nemzet is a megvetés tárgya. Ugyanis bárkinek magyarázhatod, hogy ott vannak azert normálisan gondolkodók is. A válasz az egész Nyugat-Europában már az, hogy a nép váalsztotta méghozzá kétszer egymás után.
Freewolf
@mate03: Ez az egy érdemi hozzászólás volt, így válaszolok! Igen, az egész európai vetés hülye! Idegen érdekeket szolgálnak ki a liberális blablával és tönkreteszik Európát!
Szeparepa-
@libellle: 1000 éve nagyjából ez a séma a történelmünk... Legfeljebb 10-20%-nyi idióta barom hazaáruló testvérgyilkos mélymagyar járatja le az egész nemzetet... de a németek is így jártak a nácizmussal amúgy..
Rózsika Hatházi
@Freewolf: 7:40. Bölcs közmondás. Egyedül költötted, vagy segített lósimonlászló, babérkoszorús költőnk is?
mate03
@Freewolf:! És ezt a Fidesz és te döntöd el! Nem mondom, önbizalom úgy látom van rendesen!
Freewolf
@Rózsika Hatházi: Művelődj és megnyílik a forrás!
libellle
@Szeparepa-: Definitiv, de mi tanultunk abból. Ezért él a Német társadalom ugy ahogyan él. Màsok az értékrendek, világbajnok az adományozásban, segit a rászorulóknak. Szoziális engagementje szinte határtalan. Emberi módon bánik azokkal akik a hazánkban keresnek menedéket. Ellenben a történelmet jól át kell olvasni és akkor megvilágosodik, hogy kik voltak a nácik nagy segitöi.
Rózsika Hatházi
@Freewolf: Úgy tűnik, nem egyforma az érdeklődési körünk. Ezen, véleményem szerint nincs semmi csodálkozni való.
Freewolf
@Rózsika Hatházi: Mit csodálkoznék? Mi, magyarok másképp gondolkodunk, mint az idegenek!
szaboria1
Zselés prűtyít nagyon is lenézik. Ilyen kül.miniszterünk soha sem volt. De mivel nagy foci rajongó ez kell nekünk.
karma1
@Freewolf: 11,25-re: Nana, hogy a kulfoldiek idegen erdekeket szolgalnak ki. A nemet a nemetek, az angol az angolok es igy tovabb minden nemzet a SAJAT erdekeit szolgalja ki, nem gondolod? Egyikuk sem fog gorbanert kiallni, miert is tennek? O is ott tart be nekik, ahol tud, raadasul rajuk kuldi ezt a hulyegyerekfrizuras kis mamakedvence jampecot...:o(((
coyote3
Egy biztos. A diplomáciát nem elég tanulni, arra születni is kell. :)
Freewolf
@karma1: Épp ez az, hogy az angol, francia, német vezetés nem angol, francia, német érdekeket szolgál. A láthatatlan és megemlíteni is tilos háttérhatalom megvette a vezetőket kilóra és épp most teszik tönkre Európát a liberális blabláikkal!
Rózsika Hatházi
@Freewolf: Persze, ti nagyon magyarok másként gondolkodtok. Főleg munkaidőben, a munkahelyi számítógépen. A hét végét azzal töltitek, hogy kitervelitek a sok hülyeséget, amit munkaidő alatt jól megírjátok annak, aki nem a ti elveiteket vallja.
Freewolf
@Rózsika Hatházi: Majd akkor vádaskodj, ha én is azt teszem!
A következő választáson megint rá fogtok döbbenni, hogy emészthetetlen elveitek nem kellenek a magyarságnak! Lesz megint elmélet gyártás, miért veszítettetek!
Rózsika Hatházi
@Freewolf: Először is, tisztázzunk valamit. Aki vádaskodik, az pont te vagy, azzal a kijelentéseddel, hogy akik nem úgy gondolkodnak ahogy ti, azok idegenek. Sőt továbbmegyek, hazaárulók. Egyébként, arra mi a magyarázat, hogy péntek délutántól hétfő reggelig híred, hamvad sincs? Ha nem munkaidőben kommentelgetsz, akkor arra a következtetésre lehet jutni, hogy
1. délután 5-től, reggel 7-ig szól a munkaidőd
2. péntek délutántól, hétfő reggelig állsz munkaviszonyban.
De ha mégis munkaidőben írod az okosságaidat, a munkahelyed gépén és villanyszámláján, ne gyere itt nekem a nagy magyarságoddal!
Freewolf
@Rózsika Hatházi: Valószínűleg semmi közöd nincs hozzá, hogy mit mikor teszek, vagy nem teszek!
Aki nyíltan Magyarországnak káros intézkedéseket éltet, az csak hazaáruló lehet, vagy nem magyar! Ez evidencia!
JAJMÁR
@Freewolf: 11:59 Bizony, ez így igaz. Nyilván téged ezért fizetnek, de ez sem mentség.
Freewolf
@JAJMÁR: És te? Jól megélsz belőle, hogy a többség ellen vagy?
JAJMÁR
@Freewolf: 12:48 Nem vagyok senki ellen. A saját nézőpontom és a hazám érdeke, jövője mellett vagyok, még ha ez nekem nem is "kifizetődő" .
Értem ám, hogy számodra felfoghatatlan az ilyesmi :)))
Freewolf
@JAJMÁR: Nem szoktunk egy nézeten lenni, ami alapból nem baj. A baj akkor van, amikor a kisebbség akarja a többségre ráerőszakolni a nézeteit! Lám, lehet itt Orbánt ekézni, mégis kiderült, ő járt el jól! Angélát otthon már osztják ezerrel és az Osztrákoknál is a Szabadság Párt hihetetlenül nagy ívelésbe kezdett! Ebből azért érezhető, mit akar a többség!
JAJMÁR
@Freewolf: 13:02 A nézetkülönbségen kívül, még az is különbség köztünk, hogy én nem hazaárulózom folyamatosan a másik embert, és nem fogom rá, hogy nem is magyar... stb. Ez a te szokásod.
Az erőszak nem a fegyverem, sem valóságosan, sem képletesen.

Egy szavazás eredményének eldöntésekor, egy választáskor, számít a többség. Egyébként nem számít, minden egyén véleménye pont ugyanolyan súlyú. Te nem vagy többség, te egy személy vagy.
nemkati
@Freewolf: ma, 11:59
Azt mondod:
"Aki nyíltan Magyarországnak káros intézkedéseket éltet, az csak hazaáruló lehet, vagy nem magyar! Ez evidencia!"

Így igaz! Pontosan jellemezted 0rbánt. Ez Magyarország legnagyobb tragédiája, hogy pont egy ilyen ember a miniszterelnökünk!
Rózsika Hatházi
@Freewolf: Nem írtam, hogy sok közöm lenne, hogy mit csinálsz, csak következtettem. Ami ugye a gondolkodást is jelentheti. Számomra! És a gondolkodás még szabad. Bár, vannak akik ezt a fajta tevékenységet nem nézik jó szemmel.
sünike
Tudjuk wolfi nektek megy a matek, 46% az már 2/3! Ti vagytok többen? 8 milkából másfél milka szavazat az mióta többség??? Elég baj az nekünk, hogy ennyi agyalágyulttal kell együtt élnünk, akik azt hiszik magunkról, hogy magyarok! Szégyent hoztok ránk, a nemzetünkre!
Freewolf
@nemkati: @Rózsika Hatházi: @sünike: Persze, hogy szabad gondolkodnotok! Gondoljunk már bele, hogy a gazdaság azóta kezd egyenesbe jönni, amióta Orbán van!
Migráns ügy! Érdekes módon a sok fikázás ellenére mégis Orbán vonalát követik!
Itt matekoztok a szavazókról, csak nyerni nem tudtok! Talán számoljátok hozzá azokat, akik nem mentek el szavazni, mert Orbán nyer úgyis!
libellle
@nemkati: Ígazad van. Egy miniszterelnök aki áruló és nem magyar.
Rózsika Hatházi
@Freewolf: Miről beszélsz, jóember? 25 ezer milliárd fölött van az államadósság. Soha ilyen magas nem volt. Dübörög a gazdaság? Nem mondod?
nemkati
@Freewolf: Ha egy kicsit odafigyelnél, mi megy ebben az országban, hova süllyed a gazdaság, nem csak a magát fényező kormánypropagandát hallgatnád meg, akkor nem visszhangoznád a hazugságaikat.
Freewolf
@nemkati: Talán ha a külföldi elemzőket is olvasnád, nem lennél eltévedve!
sünike
@Freewolf: Mit szívsz Wolfika? Soha ekkora államadósság nem volt, a korrupció virágzik és a jobbos média próbálkozásai ellenére a világ utál minket, elítél, semmibe vesz. Ne csak az agymosoda tv-ket meg hírportálokat olvasd, ne a 10000es német tüntetésnek tapsikolj, tudod, ott több, mint 80 milka ember él... A jobbos média hazugságokra is képes, hogy csontig nyaljon a csuti vezérednek, látom te eszed rendületlenül...
eszegfu
@Freewolf: 7:40 Bocs, hogy közbeszólok! Csak elvileg... ha a Századvég felmérése (ami magyar intézmény) azt az eredményt hozza ki, hogy ugyanolyan szintü a Fidesz támogatottsága most, mint 1 évvel ezelőtt, vagyis "utolérte" magát, akkor ezt Te nem hiszed el, és megnézel külföldi elemzéseket is?
Freewolf
@sünike: Az a sorsom, hogy értetlenekkel vitázzak!
Korrupció? Hol? Kit ítéltek el? Miből állapítják meg, hogy van?
Hány migráns szállást gyújtottak már fel a németek okoska? A gazdasági mutatóink igen jók! És ki adósította el az országot? Hol szökdécsel a pannon puma?
Agymosott, barom ballibsi huhogó média hazudozik állandóan, de lassan kitelik nekik!
Freewolf
@eszegfu: A ballib hazudozások és feljelentgetések után Orbán bizonyított és most bennünket ünnepel Európa!
eszegfu
@Freewolf: Sajnos a kérdésemre nem válaszoltál, de sebaj...
Freewolf
@eszegfu: Tündérem. Külföldi elemzések nem jelentek meg a Fidesz támogatottságáról. Netán tévednék?
eszegfu
@Freewolf: Idefigyelj Te Királyfi! Nem ezt kérdeztem (mert ezt én is tudom)! Azt kérdeztem: ha egy magyar intézet leirja, hogy nőtt a Fidesz támogatottsága, akkor elhiszed neki? Miért esik nehezedre egy igent, vagy egy nemet leirni... de lehet, hogy én fogalmaztam pontatlanul.
bundi
@Freewolf: "A ballib hazudozások és feljelentgetések után Orbán bizonyított és most bennünket ünnepel Európa!"
mondod ezt otthon...itt velénk a bbc, től kezdve senki sem ünnepel...még az evening standard és a metro is lehúz...de nagyon...
Freewolf
@eszegfu: Igen, elhiszem nekik, mert magam is ezt tapasztalom!
Freewolf
@bundi: Az az apróság nem zavar, hogy mindenki olyan intézkedéseket kezd el bevezetni, amit Orbán már megtett?
Freewolf
@bundi: A Franciák lezárták az Olasz határt. Az Angolok a csalagutat. Az Osztrákok és a Németek visszaállították a határőrizetet.
sünike
@Freewolf: Akkor kérlek hozakodj elő azokkal a gazdasági mutatókkal! Miket tett Orbán és miket tesznek? Csúsztatsz folyamatosan... Orbánék katonákat és rendőröket vezényeltek a határra nem kis létszámmal, kerítést építettek engedély nélkül és törvénytelenül, embertelenül bántak a migránsokkal, ráadásul pocsék diplomáciát alkalmaztak. Ezt teszik a németek, osztrákok és a franciák? Mesélj még Wolfika te kis édi-bédi :)
eszegfu
@Freewolf: 9:33 Kösz.! De azért próbálj meg következetes lenni... ha a gazdasági mutatók kérdésében nem hiszel a magyar intézménynek, hanem csak a külföldinek, akkor más kérdésekben is igy kellene tenned. Azt gondolom, hogy bizonyos témákban az ember inkább azt fogadja el, ami számára a "kedvesebb"... nyilván én sem vagyok kivétel, pedig törekszem inkább objektiven nézni, de biztos nem sikerül mindig nekem sem.
libellle
@Freewolf: ma 8:52 Igen nagyon tévedsz. Igaz nem nekem irtad ellenben válaszolok neked.
Elmennek 50, páar százalék a választásra ebböl 19% választja a fideszt a jobbik 15 % kap a dk 8% az lmp vagy akárhogyis nevezik 5% a többi pártok kapnak összesen 3,paar %-kot. ez természetesen csupán általam leirt számok ugyanis a valódi számok valahogy igy mozognak. de jelenleg teljesen lényegtelenek. Az egész választási törvény meg van eröszakolva teljesen nevetséges, kizárólagosan a fidest szolgálja. miután a válsztást eggyik párt sem nyerte meg ugyanis nem kapott elegndö szavazatott igy teljesen érthetetlen itt nyugaton, hogy hogyan lett megint 2/3 -os többsége a fidesznek. Ezt speziell választási szakaemberek sem értik. Természetesen lényegtelen mert orbanisztánban az órák is viszzafelé járnak. A fides népszerüségéröl a külföldi ellemzök nagyon tudomást vesznek. Kommentelni is szokták ugy, hogy amennyiben a fidesz veszit ugy mint az utolsó válsztáson akkor is nyer mert abszolut diktatorikus hatalommal bir orbán. A helyzet akkor változna meg, amennyiben a sok nyormorban élö is felfogná, hogy helyzetén csak akkor tud változtatni amennyiben szavazatát leadja.
Freewolf
@eszegfu: Nem állítottam én, hogy magyar intézményeknek nem hiszek, de a HVG és egyéb kormánybosszantó oldalak cikkeivel kapcsolatban fenntartásaim vannak! Ha a Népszava, vagy a Népszabadság elemzi a gazdaságot, őszintén szólva bennük sem bízok, főleg azok után, hogy külföldi lapokban felröppent, hogy felminősítenek bennünket!
Freewolf
@sünike: Bocsika, de te nem annamari néven bosszantottad eddig a nagyérdeműt?
Kerítés engedély nélkül? Kitől kéne engedélyt kérniük? Elég nagyfiúk ők, el tudják dönteni, hogy mit akarnak.
Embertelenség? A hajléktalainkat a "civilek" mikor segítették? A baloldal a kettős állampolgárság kapcsán 23 millió román munkavállalóval riogatta a népet. Most, mikor idegenek özönlenek el bennünket, nagyon megértőek lettek! Antimagyar banda!
A franciák, olaszok és kanadaiak visszazsuppolták a román és a magyar cigányokat. Ők aztán nagyon emberségesek, meg a németeknél lángoló bevándorló szállások!
eszegfu
@Freewolf: Akkor valahol csak van némi igazságom... a szivedhez közelálló ujságnak hiszel, a másiknak nem, ill. "fenntartásaid" vannak. Elfogadom: szived joga! További kellemes napot!
Freewolf
@libellle: Basszus! Megint megy a matekozás! Egyébként a szavazófülkébe senki után nem megy a Fidesz, arra ikszelsz, akire akarsz. Érdekes módon balék és liberálisék még sem tudnak nyerni!
Freewolf
@eszegfu: Dehogy! Nem hiszek én egy lapnak sem, de amikor azt olvasom látom több újságból, és főleg olyan külföldi lapokból, amelyek Orbánt ekézik, hogy javul a gazdaság, elhiszem. Az a lap amelyik utálja Orbánt és dicséri a magyar gazdaság teljesítőképességét, hát az meggyőz!
bundi
@Freewolf: a csalagút nem arra való, hogy emberek mászkáljanak benne...egy szimpla vasúti sín megy 50 km hosszan ahol 100-140-el mennek a szerelvények és az egész kb 7m átmérőjű...és egy megy oda egy vissza... ha valaki bemegy az alagútba akkor le kell állítani a forgalmat, amíg elő nem kerítik...ez szimpla műszaki probléma...ez olyan mintha a metróitokban az emberek gyalog indulnának el az egyik megállóból a másikba mert nincs jegyük...a schengeni határon meg az unió mindent felajánlott a határvédelemre...pénzt felszerelést embereket...de ti nagyképűen arcoskodtatok hogy urai vagytok a helyzetnek...aztán most regisztráció nélkül toljátok tovább az embereket...ami miatt azt máshol kell megtenni...lásd ausztria és németország...
az elmúlt hónapban kb 50 politikussal rúgtátok össze a port:
"Ennyi politikust, kormányt, fontos embert tett helyre Szijjártó Péter vagy a külügyminisztérium egy hónap alatt azok közül, akik rosszat mondtak Magyarországról migránsügyben. A helyretettek listáját a horvát kormányfő, Zoran Milanovic vezeti nyolc név szerinti említéssel, van még két általános horvátozás is ezen felül. Négyszer-négyszer volt kénytelen tiltakozni Victor Ponta román kormányfő és Werner Faymann szavai miatt a külügy. A kormányfők közül belefutott Szijjártó kemény szavaiba a svéd (kétszer is), a spanyol, a francia és a szerb, legutóbb pedig az olasz miniszterelnök is.

A külügyes kollégák közül az uniós elnökséget betöltötő luxemburgi Jean Asselborn mellett háromszor is átgondolhatta szavait Paolo Gentiloni olasz külügyminiszter, egyszer-egyszer a francia, a román, a holland és a horvát diplomácia vezetője. A német alkancellár, Sigmar Gabriel kétszer is mondott olyat, ami miatt felemelte a szavát Szijjártó, de néven kellett nevezni a szerb belügyminisztert, valamint foglalkoztatási miniszter kollégáját, a német védelmi minisztert, a francia igazságügyi minisztert valamint a svéd kormány migrációs miniszterét is, akik nem értik a magyar migránspolitika lényegét...
bundi
@Freewolf: másik:
"Kerítés engedély nélkül? Kitől kéne engedélyt kérniük? Elég nagyfiúk ők, el tudják dönteni, hogy mit akarnak."
a válasz erre...
"a nyomvonalas létesítmények – mint amilyen például a határra tervezett drótkerítés – létesítés minden esetben környezeti hatásvizsgálat-köteles, amennyiben az adott létesítmény területfoglalása eléri a 3 hektárt. Az idegenrendészeti kerítés esetében a legszerényebb becslések szerint is 175 hektárnyi területfoglalásról van szó. A vonatkozó kormányrendelet alapján a környezeti hatásvizsgálat a tevékenység megkezdésének feltétele, vagyis anélkül a létesítési engedélyt ki sem lehet adni.

Maga a környezeti hatásvizsgálati eljárás a környezethasználó – vagyis a beruházó – kérelmére indul, és az érintettek (lakosság, civil szervezetek) tájékoztatásával folytatódik, aminek érdekében többek között közmeghallgatást kell tartani. A közmeghallgatás időpontjáról hirdetményt kell közzétenni, legalább harminc nappal a meghallgatás időpontja előtt. A létesítmény hatásterületén élőknek, illetve az országos vagy a hatásterületen tevékenykedő társadalmi szervezeteknek joguk van ügyfélként bejelentkezni az eljárásba."
bundi
@Freewolf: folyt köv:
Amennyiben a tervezett tevékenység, beruházás hatásterülete Natura 2000 területet érint és arra jelentős hatása lehet, akkor el kell készíttetni a Natura 2000 hatásbecslési dokumentációt. A hatásbecslési dokumentáció tartalmi követelményeit az európai közösségi jelentőségű természetvédelmi rendeltetésű területekről szóló 275/2004. (X. 8.) Korm. rendelet 14. mellékelte határozza meg. A Natura 2000 hatásbecslés készítése során a Natura 2000 terület jelöléséül szolgáló közösségi jelentőségű fajokra és élőhelyekre, valamint azok természetvédelmi helyzetére gyakorolt hatások becslését szükséges elvégezni. A Natura 2000 hatásbecslési dokumentáció önálló dokumentáció, nem része a környezetvédelmi engedélykérelmi dokumentációknak. Az engedélykérelmi dokumentációk (előzetes vizsgálati dokumentáció, környezeti hatástanulmány, egységes környezethasználati engedély kérelem) készítése során bebizonyosodik, hogy a tervezett tevékenység hatása jelentős a Natura 2000 területre, akkor az adott környezetvédelmi engedélyezési eljárásban szükséges elkészíteni és értékelni a Natura hatásbecslési dokumentációt.
és miért is kellett a kerítés?
ja...emlékszem hogy a migránsokat feltartóztassa...

"47 984 vs. 79 512

Az első szám: ennyi migránst fogtak a rendőrök a szerb határ lezárása előtti két hétben. A második: ennyi migránst fogtak a rendőrök a szerb határ lezárása utáni 14 napon. Ehhez képest szeptember 23-án Trócsányi László igazságügyi miniszter az InfoRádióban azt mondta: “Bevált a migrációval kapcsolatos törvénycsomag, szeptember 15-ei hatályba lépése óta lényegesen csökkent az illegális bevándorlás”.
hát igen...megy a polír rendesen...csak a bohócok bele ne szédüljenek...
bundi
@Freewolf: és hogy a franciák hogy vannak az olaszokkal...köszönik jól...
szegedma.hu/hir/szeged/2015/06/hollande-egyetlen-europai-tagallam-sem-hordhatja-egyedul-a-migracio-terhet.html
olvasd el galambocska...
mert hogy te farkasnak becézgeted magad...esetleg pincsike...vagy csivava...
libellle
@Freewolf: Az elöbb irtam senki nem nyert. A magyar választáson egy part sem nyert. persze ezt te nem érted. Igaz az okok érthetetlenek de mégsem érted.
bundi
@Freewolf: egyébként épp itt kering par cikk arról hogy a kormány engedélye és felhatalmazása nélkül épült a gyoda...mókás ...nem?
Freewolf
@bundi: Ügyesek ezek a fiúk, majd utólag lepapírozzák a kerítést!
Szíjjártó pedig jól tette, hogy kiosztotta, akiket ki kellett. Vegyék már tudomásul, hogy nem packázhatnak szabadon velünk!
Freewolf
@libellle: Akkor csak álom, hogy Fideszes többséget látok a parlamentben!
eszegfu
@Freewolf: 12:28 Hát látod ebben teljesen egyetértünk! "Ügyesek ezek a fiuk, majd utólag lepapirozzák a keritést!" Sajnos mindenben ilyen ügyesek... mindent tudnak utólag lepapirozni...:(((( Nem helyes ez, akárhogy is nézem... hogy legyek én "jogkövető", talán szorgalomból?!
Freewolf
@eszegfu: Más helyzet egy tervezett beruházáshoz az engedélyeket beszerezni és ,megint más vészhelyzetben intézkedni!
eszegfu
@Freewolf: Ebben is egyetértünk... de ahogy irtam sajnos más esetekben is ügyesek!
Rózsika Hatházi
@Freewolf: ma 8:44. Írod: "az a sorsom, hogy értetlenekkel vitázzak."
Kérdés: 1. magasan kvalifikált ember miért vitázik értetlenekkel?
2. nem veszed észre, hogy a nézeteddel ezen az oldalon, többé-kevésbé magad vagy?
3. ezt már ugyan kérdeztem, de felteszem még egyszer. Mindenki szembejön az autópályán?
sünike
@Freewolf: Vészhelyzetben? Már fél éve bombázzák a migránsokat magyar nyelvű plakátokkal. Úgy gondolod nem kellett volna felkészülni? Úniós országok közé kerítést építeni önhatalmúlag? Szlovén határ? Szíjjártót isteníted? Nincs olyan ország, aki még nem röhögte ki a kóklerségét. Továbbra is várom a gazdasági mutatókat, amelyek szerint javult a gazdaságunk. Kicsit kevesebb hazug jobbos oldalt olvasgass, nézz inkább elismert világpiaci elemzőket. Felminősítés? Miután a haverjaid a béka segge alá vittek minket és nincs lejjebb? Korrupció? Soha nem volt ekkora, mint a jobboldali regnálás óta. Akkor miről beszélünk? M1 nap mint nap kiderül, hogy hazudik és riogatja az embereket, uszít, ellenségeskedést szít. Nem egy dologgal lebuktak már. Ugyanezt teszik a hazudozó haverjaid nap mint nap. Mindenki számára átlátszó, nektek aztán mindegy mit mondanak, bégettek, mint a birkák. Mielőtt meggyanúsítasz, én egyik pártnak sem vagyok elkötelezett híve, kritikus vagyok mindegyikkel szemben. A jelenlegi kormánynál senki sem lopott többet, a szocik 50 év alatt nem tudtak volna ennyit lopni!
sünike
@Freewolf: Hány szállást gyújtottak fel a németek? A hozzád és elvtársaihoz hasonló gondolkodású agyamentek gyújtogattak, tudod olyanok, akik 2006-ban is! Mindenhol van idióta, sajnos nálunk is egyre több :( Az meg különösen mosolyogtató, hogy te jössz a hajléktalanokkal, amikor a kormányotok tett tönkre 4 millió magyart anyagilag, a hajléktalanokat törvényekkel űzte ki a városokból. Olyankor hol volt a nagy igazságérzeted? Tudtad ugye, hogy a migránsokra az Únió nem kis pénzeket ad? Tudnod kell, hiszen Áder bácsi ment könyörögni újabb pénzekért az Amikhoz! Olyankor jók az Amik, jó az Únió, amikor pénz kell, hogy lehessen mit lopni! Erről mi a véleményed Wolfika te kis huncut? :)
Freewolf
@Rózsika Hatházi: Te és az a pár hasonszőrű, aki így gondolkodik, csak itt nevezhető többségnek a Propelleren! Én azért vagyok itt, hogy olyan nagyon ne szálljatok már el magatoktól!
Freewolf
@sünike: A gazdasági mutatóink jók, tartjuk a hiánycélt. Gyurcsány és bandája adósított el bennünket és vágta tönkre a gazdaságot! Ezt tudja a többség is, hiszen miért is verik el mindig ezeket a senkiháziakat a választáson? Áder pedig persze, hogy kér pénzt, hiszen, ha Merkel hülyeségeket beszél és nekünk származik ebből kárunk, minimum, hogy fizetnek!
Rózsika Hatházi
@Freewolf: Aha, értem. Te vagy a fék és ellensúly, amit a vezíred mindenből kiszerelt. Te pedig itt maradtál írmagnak.
Sünikéhez intézett válaszodra reagálnék azért. 2010-ben, mikor a zorbán átvette a hatalmat, azt nyilatkozta, hogy a Bajnai kormánytól jó állapotban vették át a gazdaságot. Most mennyi is az államadósság? Tegnap írtam róla, de erre nem reagáltál, vagy nem is akartál.Egyébként, nem azért verik el a baloldalt a választásokon, amit te gondolsz, hanem azért, mert a gyűlölködéssel, karaktergyilkosságokkal teljesen leamortizálták a baloldalt, mondjuk az is igaz, hogy a Gyurcsány utáni időben, baloldal is vastagon benne volt az amortizációban. És a sok vernyákoló sír rí, hogy de szar neki, de a 14-es választáson nem emelték fel a seggüket, hogy elmenjenek behúzni az x-et. Pedig, ha belegondolsz a 2002-es választást kevesebb szemétségért vesztette el a fityisz.
libellle
@Freewolf: 15:01 Sünikéhez cimezted az irásodat, ellenben engedd meg, hogy én is leirjam ehhez a véleményemet. A gazdasági mutatoja Magyarországnak ténylegesen inkább katasztrofális mint jó. orbán az országot kétszer vitte a reccesioba, csak ugylátszik ezt te nem akarod tudni. A gazdasági indikátor nem hiteles, hiszen csak orbán találta ki. Nos, ki hisz már neki bármit is. Még mindig nem érte el a gazdaság a nullát igy valahol a minuszból novekedik efelé a varázslatos NULLA felé. Merkel hülyeségeket nem beszél Europában egy személy beszél hülyeségeket orbán de ö nagyon. Koldulni pedig azert járnak a kormánytagok, hogy még többet lehessen lopni. A gazdasági állapot ugy alakul, hogy bámilyen megmozdulás történik ott Magyarországon abból az EU finansieroz 92 %. Igaz a projektek inkább kihalóban vannak mert már annyi pénz sincs, hogy 8 %-ban finansiorozzon a a magyar kormány valamit. Nos gondolom a jövö még kevésbe rózsás, mert a pluss pénzeket megszüntette a Német kormány is a Swedek is a Norwegok már regebben. Most a Schweiz gondolkodik ezen. Na várlak szép jövö mondogasd el ezt magadnak. Mert már lassan senki sem fog fizetni, majd abból szarmazik a kár de az visszafordithatattlan lessz.
libellle
@Freewolf: nem nem a fülkében nem megy senki elintézi a manipuláciot máshol és máshogy a fides.
bundi
@Freewolf: a szijjártó egy idétlen polgári önértékelö csoport...tudod a gáz az hogy akiket olyan nagyképüen kioszt azoknak tartjátok a markotokat hogy..."ugyammá aggyanak a métóságos uramék valami kis pízecskét...kell stadionra meg kerítésre kisvasútra a purgyéknak..."...tudod így hülyén fest ez az arcoskodás...,ja a gazaság...AZT olvastad hogy tegnap meg a melt hónapokban megint milliárdokat kalapoztak a vezéreid...mivel a gazdaság megint lefagyott...és erre veritek a melleteket?...szánalmas...
papa.49
@bundi: Már nem válaszol, csak reggel mert lejárt a ,,munkaideje,,))))))))))))
sünike
@Freewolf: Ezt a mantrát még naponta 10x kell elmondanotok, hogy Gyurcsány tette tönkre a gazdaságot? Meddig mutogattok még rá? (Hozzáteszem nem ő tette tönkre, de ha ő tette volna akkor is!!!???)
silber13
@Freewolf: 14:49-re: Udvari bolond mindig kell. Biztos jól megfizetik! A csörgősipkádat hol hagytad?
sünike
@zöldszem: Értsd már meg, Orbánisztán jobban teljesít! Munka nélkül soha ilyen jól nem éltek még talpnyalók!
hetöndöe
@zöldszem: Kár a gőzért,ugyanis Freewolf bajtársat a tények egyáltalán nem érdeklik,csak a saját kis fantázia világa,amit a pártközpontból etetnek is szorgalmasan,egyébként meg lejárt a munkaideje.:-)
zöldszem
@sünike: Értem értem, csak fel nem foghatom-:)))
zöldszem
@hetöndöe: De hát ennyire elvakult, hogy tud egy ember lenni??
Hogy nem lehet egy valamire azt mondani, basszus ezt talán még sem kellene?
Rózsika Hatházi
@zöldszem: Ezek az életben nem fogják azt mondani, hogy bocs tévedtünk. Az ego-juk az egeket veri. :)))
zöldszem
@Rózsika Hatházi: Csak ha ezek az EGO-juk szintjéről az IQ-juk szintjére, szörnyethalnának...…
Rózsika Hatházi
@zöldszem: Most ötlöttem ki kutyasétáltatás közben. Tudom, hogy nehéz, nekem is nehezemre esik megállni, de mi lenne, ha senki nem szólna hozzá Freewolf elvtárs kommentjeihez? Úgysem arra válaszol, amit kérdezünk tőle. Ezen mondjuk nem csodálkozom, hát istenem, ez a fityisz stílus. Előbb-utóbb elunná az "ész"osztást. :)))
zöldszem
@Rózsika Hatházi: Én már régóta próbálkozom, de egy idő után megfeledkezem.
Tudod van az agyban egy olyan, hogy na ezt nem kellene, na nekem olyan nincs.
Sőt, tudok magamnak parancsolni, csak nem fogadok szót!-:))))
human
@zöldszem: Akkor tökéletes agyad van. A konzervatív félteke parancsolgat a liberális féltekének és a kettő közt valahol ott a tökéletes megoldás :)
zöldszem
@human: Nem vagyok tökéletes, nem is akarok, nem is leszek! -:)))
eszegfu
@Rózsika Hatházi: @human: "Szintén zenész"... ha ez vigasztalna Benneteket... de tudjátok oda jutottam, hogy nélkülük talán unalmas lenne... nem?
bundi
@Freewolf: a kerítésről:
"a Honvédelmi Minisztérium elismerte: a kormány előzetes felhatalmazása nélkül telepítették a kerítés mellé az elhíresült gyodát, vagyis a gyorstelepítésű drótakadályt – tudósít a nol.hu. A kormány június 17-i határozatában ugyanis nem volt szó drótakadályról, csak az ideiglenes kerítésről."
vagy ez...
"A minisztérium válaszában azt jelezte, hogy a gyoda telepítése a nemzetbiztonsági kabinet titkos döntése alapján indult meg:
Az ideiglenes határzár műszaki paramétereinek véglegesítésre a nemzetbiztonsági kabinet – a belügy- és a honvédelmi miniszter jelentésén alapuló – korlátozott terjesztésű, azaz minősített (titkos) döntésének megfelelően került sor.
A nemzetbiztonsági kabinetnek ugyanakkor ilyen döntési lehetősége és jogköre nincsen. "
libellle
@Freewolf: tegnap 12:29. Nem nem álom, valóban látsz ott fideses többséget. Ellenben alcsalt választásokkal és a nép türi és türi azt ami ott folyik. Nem mer lépni az okok nem érthetök mert mindenképpen többen vannak azok akik nem kedvelik pártodat mint azok aki személyesen orbánt imádják.
Freewolf
@libellle: Ezt hogy matekoztad ki? És milyen csalás? Tudtommal az EU nem talált benne hibát!
libellle
@Freewolf: Ja persze igy a ruszki választás is ok.
Freewolf
@libellle: Hát persze, hogy oké! Orbán csak szeretne olyan népszerű lenni, mint Putyin!
libellle
@Freewolf: ja szerintem is népszerü putin. Mint gazember maffiozi, na persze ezt szeretné orbán is. Akit nyugaton a politikai körökben is mát puszta-putinnak és zseb-putinnak hivnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.