Szabó Tímea, a PM politikusa összegyűjtötte azoknak a politikusoknak a fotóit, akik úgy döntöttek, nem elég fontos a gyermekéhezés felszámolásáról szóló program ahhoz, hogy megszavazzák.

Bár az információ nyilvános, segítünk a neveket összepárosítani az arcokkal. Íme azon fideszes és KDNP-s képviselők névsora, akik tegnap nem szavazták meg, hogy az Országgyűlés elé kerüljön a gyermekéhezés felszámolásáról szóló Minimum Program javaslat. Szégyelljék magukat

- üzente az ellenzéki politikus Facebook-oldalán és hozzátette: pártja továbbra is küzdeni fog azért, hogy egyetlen gyerek se éhezzen Magyarországon.

Íme a szégyentabló:

Ők nyomtak nemet a gyermekéhezés elleni programraForrás: facebook.com/parbeszedmagyarorszagert

107 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Csodálkoztam volna ha a keresztényszarszájú harrach kimaradt volna!De a többi is egy mocsok g...ci!Rohadjanak meg!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Csodálkoztam volna ha a keresztényszarszájú harrach kimaradt volna!De a többi is egy mocsok g...ci!Rohadjanak meg!!!
volvós
Szeretném Öket egytöl - egyig éhezve az utcasarkon koldulni !!!
jancsipapa
Ne egyen a gyerek ingyen . Abból mi jut nekik ? Inkább legyen kerékpárút , díszburkolat , presztízs-főtér ,díszpark ,stb ... Azokból megvan a megszokott tarifa .
kakaósbögre
na,fidesztrollok,ezt a patkányságot magyarázzátok megt.
Gonoszgólya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
nezelodo
Azt még megértem, hogy a R.Nyáliusz szegénységre, a gyerek éhezésre szavazott, hiszen a tanítói a Ferencesek is szegénységi fogadalom alatt élnek. Azt is tudom, másokra nem tekintik kötelezőnek, pláne nem a gyerekekre! Vajon a képviselő úr eszerint él?
egyvandor
Ezek mélyvallásos keresztények. Nem is várna tőlük mást az ember. ... és hány ilyen mocsok támogatja évezettel Gorbán ámokfutását.
egyvandor
Ezek azt képzelik, hogy megdolgoznak azokért a kiváltságokért amit Gorbán rendszere pottyantott az ölükbe, Pedig ezek a jellemtelen alakok még egy napi zsömle értékét nem nyújtották az ország számára. A hivatalos javadalmazásuknak meg többszörösét szedik össze korrupcióval.
zöldszem
Söpredékek...Végül is majd énekelnek, az majd elveszi az éhségérzetüket!
Boci, boci tarka...
Freewolf
Igazuk van! Az csináljon gyereket, aki nem az állammal akarja felneveltetni! Nem elég, hogy az iskolában ingyen ehetnek, most a szünetek miatt nyüszítenek? Milyen kötelessége van az államnak abban, hogy szaporodnak, mint a nyulak, de dolgozni azt nem?
zöldszem
@Horizont: Vonzó nő vagy!!-:)) 3 perc alatt még a farkast is kicsalod az odujából
Freewolf
@Horizont: Itt a gyerekekről van most szó, ne terelj! Milyen szülő az, aki egy falka gyereket csinál, mikor egyet sem tud eltartani? Na ezért fogy a magyar, mert gondolkodik és szaporodnak a vadak, mert a holnapot sem gondolják át!
Freewolf
@Horizont: Hölgyem! Hol írtam én cigányokról? Azt Te vizionálod!
Tudod öt évig a fiatalkorú bűnelkövetők pártfogója voltam. Láttam sok cifrát, én tudom mit beszélek! Mikor megkérdeztem, hogy kellett az a hetedik gyerek, a válasz az volt: Lesz egy tányér leves! Nos, látjuk, nincs tányér leves, meg ész se, mert a gyermeknevelés nem arról szól, hogy az utca neveli és egy tányér levest kap naponta! Ezek az emberek bűnt követnek el a gyermekeik ellen és ezt támogatod, míg engem szidsz, mert a valóságról írok! Na, akkor ki is sz@rik a gyerekekre? Tőled lehet egy csomó felelőtlenül, de ha egynek is baja lesz, az az állam hibája. Hogy vagy összerakva?
Gonoszgólya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
DR Eric CARTMEN
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Mézike
@Freewolf: Sajnos egyre többen vannak azok közt is akik eddig úgy ahogy el tudták látni a gyerekeiket.
Több oka van. A leggyakoribb. Apukát , anyukát elengedik a munkahelyéről.
Nehogy azt mondd nekem , akkor menjen máshova dolgozni.
Ha ezt mondod, küldheted a listát is, valós állásokkal.
Freewolf
@Horizont: Akkor szólongasson a Gyurcsány, mert csak kedves akartam lenni!
47 ezerből, meg alkalmi munkából és a háztáji gazdaságból él meg a többi is! Enni mindig van mit, csak szeretik túllihegni az ügyet. Oké, nem kaviárt, de talán, ha főzne anyuka, jutna ideje a gyerekeit etetni!
Freewolf
@Mézike: Ahol laktam falun, még a bolond gyerek is megtalálta a munkát. Állatokat etetett és kertészkedett. Aki keresi, megtalálja a munkát! Jó nem lesz milliomos, de megél!
Freewolf
@DR Eric CARTMEN: Veled mit beszéljek, szerencsétlen?
Freewolf
@Horizont: Nem sokat forogtál faluhelyen. Naturál gazdálkodás ment. Az általam említett fiú etette az állatokat, kertészkedett, ezért naponta háromszor enni kapott és terményt, meg pénzt. A rendszer működik és mindenki jól jár! Ne gyári munkásba gondolkodj!
Mézike
@Freewolf: Nem jól tudod.
Nem tudom te mikor éltél falun, de gondolom nem mostanában. Én a keleti csücsökben élek.
Van mezőgazdasági munka de idény munka. És már az is egyre kevesebb. Az almát , meggyet rázzák a fáról, csak alóla kell összeszedni pár asszonynak. Ebből nem lehet családot eltartani.
Aratni, kapálni, kaszálni nem kell. Milyen más mezőgazdasági munka van?
A föld tulajdonosok gépekkel dolgoznak. Abba belerakják a traktorost és ennyi.
Állatok etetése, a nagyobb telepeken automatizálva van. Úgy mint az itató.
Láttál te már 600- 800 csirkét 200 - 300 négyzetméteren?
Őket csibe korukba berakják. Aztán 6- 7 hetesen összeszedik. Ennyi.
Még a szellőztetés is automata.
Akinek kisebb háztájija van, azt megcsinálja a család munka mellett, vagy ahejett. De megélni nem lehet belőle.
egyember
@Freewolf: Az ilyen sokgyerekesek (cigány és nemcigány) nélkül a (nem is olyan távoli) jövőben az országban már nem lenne munkaképes ember. Igaz, talán munka sem lesz/lenne, ha így mennek trovább a dolgok.
Freewolf
Most így együtt válaszolnék. Az egyik közterület- felügyelő ismerősöm felmondott és mint masszőr akarta megkeresni a kenyerét. Mit mondjak, zsebpénznek jó, munkának karcsú. Az egyik helyi vállalkozónál helyezkedett el és állatokat gondozott, Ebből élt egy évig, aztán mégis inkább visszament közterület- felügyelőnek. Ez idei példa!
Freewolf
@egyember: Kérlek vonatkoztassunk el a származástól. Tehát az a sok gyerekes, aki felelőtlenül az állam nyakába szüli a nyomort nyomorra, mégis milyen példát mutat? Lám, lehet az állam nyakán élni, dolgozni sem kell! Szép perspektíva!
sasi1115
@Horizont: A szőröstalpú helyett most a farkas az, aki minden gyomorforgató hírnél próbálja védeni a védhetetlent. Ezekbe sem szégyenérzet, sem igazságérzet sem emberség nem szorult.
Gyerekekről van szó, de látod csak fújja a magáét. A lászló petrás sztoriban is a leggusztustalanabb momentum a gyerekbe rúgás volt, nem a fociedző gáncsolása vagy nem gáncsolása (megjegyzem ott is gyerek volt a pasi kezében). Ott sem ítélte el a kislány megrúgását. Rugdosson felnőtteket ha ehhez támad úri kedve, de egy gyereket? Mit vársz ezektől. Olyanok, mint akiket istenítenek. Önző, pökhendi emberkék, és azt gondolják csak nekik lehet igazuk, ők tévedhetetlenek és csak ők az igaz magyarok.
Mézike
@Freewolf: De ez csak egy kiragadott eset.
Hidd el nekem , pont a legelesettebbek azok akik ezt nem tehetik meg, mert nem tudnak hova menni. A mezőgazdaságot te hoztad fel. Én csak válaszoltam.
Itt szinte már nincs termelés. A legfőbb foglalkoztató az önkormányzat és az állam.
Ez a nagy baj. 4 üresen tátongó gyár áll a városban. 3 pedig talán 100 dolgozóval termel.
Valamikor ezek a gyárak több tízezer embert foglalkoztattak. A mezőgazdaság pedig szállított nekik. Nincs konzervgyárunk, nincs baromfink, nincs a füstölőnk, és üres a cukorgyár, kong a vulkán, és a szesz gyár, üres a sörgyár, a palackozó, ...
egyember
@Freewolf: Akárki neveli is fel őket, ők a jövő dolgozói.
(Akik fizetik a nyugdíjadat .. ha lesz olyan egyáltalán.)
katalin70
Mindenki annyi gyereket csinaljon,amennyit tud etetni,és ugy általában rendesen nevelni.De a gyerekcsinalasi képesség fordítottan arányos a nevelési képességekkel.
Mézike
@Freewolf: Ja! Azt hozzáteszem, hogy ez az elmúlt huszonvalahány év eredménye. Ebben minden eddig regnáló kormány beletette a magáét. :-(
Toby
A fotók sorrendjében lehet falhoz állni ! Parazita tetvek !
Freewolf
@sasi1115: Mit vársz te észlény, egy nőtől, akit hirtelen megrohantak a vadak? Megállt volna simogatni őket? Undorító az álokoskodás hamis álsajnálattal leöntve!
kkalman
A kuszafogú kiflicsücsök NERtársnő purdéi persze nem éheznek. Ha más nincs, lopott kiflit ehetnek.
Freewolf
@egyember: Kíváncsi lennék arra a statisztikára, hogy mennyi lesz dolgozó, mennyi segélyes és mennyi börtöntöltelék! Van tippem és tapasztalatom!
Freewolf
@Mézike: Teljesen igazad van. Épp ezért lenne a tanultság a legelesettebbek mentsvára, hiszen egy jó szakmára lehet egy életet építeni. Akkor miért pont a mélyszegények gyerekei hagyják ott vagy kerülik az iskolát?
Mézike
@Freewolf: Ez egy hosszú folyamat ahogy a mélyszegénység kialakult.
Miért hagyják ott? Itt most ne a nemzeti erőforrásainkról beszéljünk, hiszen ők másra rendezkedtek be. Tehát tisztességes magyar szülők gyerekeiről.
Elvégzik az általánost. Ott ugye ingyenes az étkezés a tankönyv.
A középiskola, már nehezebb. Nincs ingyen kaja , könyv füzet...
Főiskola??? Egyetem???
Még ha kollégiumba kerül is akkor is pénzbe kerülnek. Nincs rá pénz. Kevés az ösztöndíj, és nem elég semmire.
Nekem mire a két nagy lányom kikupálódott, és úgy ahogy álldogálnak a lábaikon egy vagyonba került. Még most is..., de nem panaszkodom.
Van egy kicsi fiam. Tehetségesen rajzol. Nem dicsekedni akarok csak annyit hogy a heti plusz rajz órái, a képzőművészeti előkészitőn túl heti 10 - 15 ezerbe van. Egyszerüen az iskolarendszerben nincs annyi óra ami az ilyen gyerekeknek kellene.
Egy szegény szülő ezt honnan fizetné ki? És még csak ötödikes. De így is örülök hogy felvették az előkészítóbe, mert ..( na jó büszke vagyok rá...:-) ) , de ez is fizetős. És még csak ötödikes. Ha tovább megy akkor mire kikupálódik bizony ő is benne lesz annyiba mint a lányok. De nem panaszkodom. Igaz hogy nincs egy fillérünk a bankba, nincs csili vili házunk, nincs autónk. De van három tehetséges gyerekem!
És dolgozunk Papussal látástól mikulásig, mert nekünk még van hol. Bár már állatot nem tartunk, az almást eladtuk de eddig az is volt.
sasi1115
@Freewolf: Te suttyó! Nem rohanták meg, ő ment oda, mellesleg bőven volt ott rendőr, elég lett volna arrébb lépnie, de esetleg el is futhat ha megijed! Tudod a bíróságon elég érdekes védekezés lenne az, hogy azért ütött valaki először mert megijedt.
Undorító az embertelenség álnemzeti katyvasszal borítva.
Még több fűtött focipályát nyalogány!
prime777
@Freewolf: Itt most nem az a lényeg,hogy dolgozik,vagy tanul vagy nem tanul valaki.
Ez az álszent bagázs sajnált 5-8 milliárdot arra,hogy normális gyerekétkeztetés legyen Magyarországon.Ilyenkor nincsen pénz erre.
És ezzel sincsen semmi baj,de tényleg.A politika szarba sem vette sosem az embereket.Ez nem újdonság.
Az a gáz,hogy viszont stadionépítésre,várba költözésre és sorolni lehetne még mi mindenre van pénz?
Hogy van ez kérem?
Hmmm?
Az ilyen alapvető dolgokat,legalább ezeket ne próbáld már meg kimagyarázni!Mitől jobb ez az általad remek kormány mint a szocik voltak?Azon kívül,hogy csak abba ölnek pénzt amiből megtömik magukat meg ami elcsenhető.
Komolyan mondom szánalmas.Fordított esetben ti naponta kint lennétek az utcán és törnétek zúznátok,gyújtogatnátok ,hogy milyen mocskos ez a kommunista mszp,hogy a gyerekek elől megvonják a kaját.Hazaárulók,libsibolsik.Piszkos zsidrák banda.
Ez menne.
Most csak ezért nem megy ez egyébként mert úgymond a baloldali vezetők langyos anyámasszony katonái...amihez az is hozzátartozik,hogy a balosok mondjuk sosem voltak olyan érzelműek mint mondjuk a 2006-os habzószájú,primitív csürhe.
prime777
Szóval azt akartam ezzel érzékeltetni,hogy egy olyan országban ahol minden jól megy,repül a gazdaság,az EU egyik legjobban fejlődő országa vagyunk,és ha olyan kurva jól teljesítünk akkor talán egy ilyen bagatell 30 millió eurós dolgot lazán megszavazhattak volna.
Mert hát nálunk minden királyság.
Nem igaz?
2 ilyen kis tengerparti házikó ára lett volna ez a gyermekétkeztetés megoldása!
www.sothebysrealty.com/eng/sales/detail/180-l-1837-xh8edz/1-peter-bay-st-john-vi-00830
prime777
@prime777:Remélem meg tudja nézni mindenki ezt a kis villát regisztráció nélkül is!
Én be vagyok ide regelve egyébként,de szerintem ti is láthatjátok a képeket és az ára regisztráció nélkül is ha lentebb görgettek!!!
Szóval 2 darab ilyen kis ingatlan megoldotta volna a magyarországi gyermekétkeztetést.
Hozzáteszem a TV2 megszerzése ha jól tudjuk 20 milliárdot kóstál.
Szóval aki ezt kiakarja magyarázni az egy húron pendül velük.
Clavigo
Köszönjük a székesfehérvári Társadalmi Együttműkődőnek.,..,és körösztyénszájszagú nemzeti dalárdájának...Oszt jó napot.
Freewolf
@Mézike: Minden tiszteletem mellett megemlíteném, hogy a szakmák tanulását is segíti az állam. Te szerencsés voltál, mert a gyermekek ügyesek és Te szorgalmaztad őket a tanulásra. Ilyen hozzáállással nem lenne bajunk, hiszen, aki a gyermekéért tényleg mindent megtesz, annak sikerül. Az én fiam jelenleg Hongkongban tanítja a kínaiakat angolra. Mi nem vagyunk veszélyeztetett célcsoport, de tettünk is érte, nem segélyért kuncsorogtunk, mint Te sem! Látod, van itt hiba afejekben!
Freewolf
@Horizont: Igen és csinál hirtelen hat gyereket! Élet szagú!
Freewolf
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Freewolf
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Mézike
@Freewolf: Nem vagyunk veszélyeztetett célcsoport?
Lehet. Igaz mind nekem mind Papusnak van állása. Neked is.
De idekinn az ország kerítésénél sose lehet tudni meddig.
Túl sok embert láttam elsüllyedni magam körül akik ebbe a csoportba tartoztak, hogy tudjam ez se tart örökké. Van aki még tartja magát, van aki elment, és van aki teljesen tönkre ment. Sok múlik , minden azon múlik hogy az ember dolgozik vagy sem.
Freewolf
@Mézike: Ismét igazad van. Valóban mindannyian megéljük a létbizonytalanságnak ezt a fokát. Mi fizetésből élők vagyunk. Pesten azzal szembesültem, hogy mint vezetőt beosztottnak senki nem vett fel, mert félt attól, hogy esetleg kifúrom. Nem baj, kerestem vezető állást és vigyázok rá!
Mézike
Jó éjszakát mindenkinek! :-)
teszem le magam, reggel menni kell dógozni...
Clavigo
Nem tök mindegy,,.,,.hogy egymást,,,,,,vagy Orbánt,,,,,,,vagy a szavazógombot,,,,,( vagy mijaf@ccomat ,,,,,nyomott ez a körösztyénszagú trágyadomb a parlamentben ??.??.Még éljenezik Vályogvető Viktort...Nem kellene békemenetelni egyet ?? Rolls Royce-al ??
colibri
A tabellán heten, a gonoszok. Különösen elszomorító, hogy az egyik -kevésbé ismert képviselő - sajnos földim. A mi városunkban nagyon is ismert ember. Furcsa, hogy neve előtt nem szerepel a "dr" titulus. Emberünk a 2014-es választásokig akkora álláshalmozó volt, hogy ihaj' Amióta elhagyta a hivatását és politikusnak állt, unszimpatikussá vált, de ez a mostani tette megbocsájthatatlan. Ál/keresztény, a magánálete sem tiszta. ...és ez a harácsoló, lassan mindenhonnan kiöregedő képviselő itt "díszíti" a hetek tabelláját. Szomorú!
justhpeter
Azt gondolom, hogy a kommentelők közül sokan tévednek. Mindössze egy dolgot kell számon kérni Orbánon.
2010-ben 10 év alatti egymillió munkahelyet igért. Nos eltelt öt év, legyünk méltányosak, csak 400 ezret kell számon kérni rajta. Illetve a fideSS-en és a kdnp-n.
Nyilvánvaló, hogy ez nem teljesült, hiszen már régen nem lenne munkanélküliség, illetve csak az nem dolgozna, aki nem akar. Gyakorlatilag a majdnem teljes foglalkoztatás - nem közmunka és nem minimálbér - lehetővé tenné, hogy minden gyerek normálisan étkezhessen, rendesen járhasson iskolába.
2018-ban is legyünk méltányosak. Csak 600 ezret kérjünk számon Orbánon és a fideSS-kdnp csürhén.
karma1
@Freewolf: 20.01-re: Nem azt hangoztatja az allam uton-utfelen, hogy szuljel annyi gyereket, amennyit birsz, mert orszagunkban a gazdasag duborog, mi vagyunk a mintakep, bevezetjuk a csaladi adozast (igaz, az osszes tobbi elonyt, segelyt, ingyenes iskolat visszavonjuk, de ez most nem fontos), akkor ki is szul felelotlenul? Mondd, a te partodnak semmi nem eleg jo? A haztaji gazdalkodast meg tikkeld ki a listadon, az is csak ugy muxik, ha az allatoknak telire meregdragan beszerzed a tapot, a kerthez a vetomagot, mutragyat, az allatoknak az oltoanyagot.
Az en meggyozesemmel ne probalkozz, sikertelen leszel, benne elek.
colibri
@nusika: Köszi ezt az infót, pont ezt a cikket kerestem. Pillanatok alatt levették a Startlapról.
nezelodo
@Horizont: Látod, kicsivel kezdte, az ingyen kiflivel, aztán a MANYUP 3000 milliárd Ft-jával folytatta. Vajon meddig mehet el a tisztakezűék alatt?
Desischado
@Horizont: Lécci, ne bántsd a farkasokat! Nekem tesók! Kivéve ezt az egyet. Nem értem, miért védi a védhetetlent. Aki egy gyerektől elveszi a falatot, a féregnél is alávalóbb! Ezek már nem először "bizonyítanak"! Vajon mikor érem meg, hogy éhezni látom őket? A gyerekeiket nem, mert azok semmiről sem tehetnek, elég baj szerencsétleneknek, hogy ilyen paraziták nevelik őket, mert nem lesz belőlük ember! Vajon ez a vén mocsok, álkeresztény harrach péter mit szólna, ha az unokáinak kellene éheznie? Mit tanulhatnak azok a gyerekek egy ilyen nagyapától? A többiekről már nem is beszélek, mert nem tűrné a nyomdafestéket, amit gondolok róluk! És ezek keresztények?! Na fanok, lehet rajongani! Gratulálok mindenkinek, akik erre az embertelen mocsok maffia bagázsra szavaztak!
prime777
@Freewolf:Hát ha neked ez jött le abból amit írtam akkor gratulálok.
Igaz többet nem is vártam hiszen nem lehet megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.
Nem tudtál bele kötni abba amit írtam a gyereksegélyezésről.
Így elmentél a végére és abba kötöttél bele.
Olyan felesleges itt amúgy írogatni.Semmin nem változtat.Múltkor gondolkoztam rajta,hogy mi a haszna ennek?
Semmi,azon kívül,hogy csak egymásnak feszülünk.Nekem nem származik előnyöm ebből a kormányzati helyzetből.És nem is azért mert azt csinálnak amit,hanem,hogy vindikálták maguknak a jogot ahhoz,hogy ők a magyarok,nemzetiek azt tesznek amit akarnak és aki meg nem fúj egy követ velük az nem is magyar.Lenézik őket hazaárulónak nevezik,lekommunistázzák,bolsiznak.
Ami zavar,hogy felsőbbrendűnek képzelik magukat és a szavazóik is.
Holott ez csak 2 millió ember aki asszisztál ahhoz ami folyik itt.Hol a 7 millió többi?Milyen jogon veszik a bátorságot azokat nem magyarnak tekinteni?
Na meg valljuk be,hogy amit te művelsz az nem semmi.
Látnád magadat kívülről.
Ami miatt nem leszel sosem hiteles és nem tudod lemosni magadról,hogy ki lehetsz az az ,hogy még egy ilyen kézenfekvő dologban sem bíráltad a kormányt.Érted ugye?
Képzeld!
Például a kormány migráns politikája nagyon elfogadható számomra.Örülök neki,hogy most nem a migránsokat tártkarokkal befogadó Mszp van hatalmon.Totál egyetértek azzal amit csinál a kormány.Sőt!
Még erősebben kellene csinálni azt amit.
Tehát látod van ilyen is ami nekem tetsző vagy egyetértek vele.
Szóval engem az zavar,és ebben minden benne van summázva,hogy teljesen elmeroggyantnak nézik az embereket.Totál hülyének.Te is általában mindenkit aki itt van.
Ez a baj.
Mikor meg lehet magyarázni,hogy szülőktől kaptam X milliót abból lett a házam.A másik oldalt az ilyenért felkötötték volna.Miért?
Mert nem hitték volna el az ilyen baromságot.Hozzáteszem jogosan.
De mondtam már.Itt az a baj,hogy nincsen egy olyan ellenzék mint anno a Fidesz 2006-ban.Ha olyan állapotok lennének akkor talán...
enslaved
@sasi1115: @prime777: @Desischado: @karma1: @Horizont: A rászoruló gyerekek napi háromszori étkezést kapnak mind az óvodákban, mind az iskolákban, azért erről sem kellene megfeledkezni, és úgy tenni, mintha a szülőknek semmi felelősségük nem lenne, ráadásul nagyon sok családban vagy 5-6 gyerek a nagy semmire, és bizony itt nem kizárólag a romákról van szó már régen. Egész egyszerűen buták ezek a nők, gondolkodásra képtelenek, egy gyereket nem lehet úgy a világra szülni, hogy majd lesz valahogy, ez nem így működik. Mindezek ellenére a gyermek éhezés egy borzasztó dolog, mert tudom, az iskolán és az óvodán kívül is van élet, és szegények nem tehetnek arról, hogy teszem fel hétvégén már nincs mit enniük, és alig várják a hétfő reggelt.@Mézike:
pistapapa
Hogyan mérték fel ezt a gyerekéhezést? Minden gyerek mellett-mögött vannak szülők,akik gondolom,hogy úgy vannak vele mint jómagam,előbb a gyermekem eszik,aztán ha marad,eszek én is. Szegénység az van.Mégpedig olyan mértékű,amilyen több évtizede nem volt Magyarországon. Hangzatosabb "gyerekéhezést" mondani,de a mélyszegénységet kell felszámolni.
magyarbakancs
Nemzeti hányadékok.
Erre az egészre semmit nem lehet írni mert annyira aljas,és embertelen ahogy ezek a politikusnak nevezett tárgyak viselkednek.
Levendula
harraktól és selmecitől nem is vártam mást.
Na de a márijusz??? Neki NÉGY gyereke van.
index.hu/belfold/mariusz37/
Levendula
Találtam még egy nagyon érdekeset:

"Dr. Molnár Ágnes sikeres vállalkozót, ismert gyermekorvost, a sikeres – közéleti, társasági, politikai rendezvény – Fidesz Szalon egyik szervezőjét jelöli a Fidesz soproni szervezete a polgármesteri tisztségre az őszi önkormányzati választásokon - jelentette be Dr. Szájer József, az országgyűlés alelnöke, Sopron és térsége országgyűlési képviselője június 26-án Sopronban."
emerencia
@Mézike: A kis és nagyvárosi szegénység is létezik még a falusi mellett, csak nem olyan feltűnő. A városban sokan leplezik, ha bajban vannak. A normális élet látszata még reményt ad nekik.
katalin70
@Horizont: Ha nem élsz közöttük, nem láthatod, mi az igazság. Örülj neki.De távolról ne minősits.Mindenre telik nekik, csak a gyerekek kajajara nem.Úgyis megetetjuk őket nem?!És ha próbálod elmagyarazni,hogyan kellene,jön a családjával, jó esetben csak veszekedni.Erről tudnának mesélni a pedagógusok, ha mernének.Ez a hozzaallas nagyon hamar vissza fog ütni. Legalább beszélni szabadjon róla!
katalin70
@enslaved: Igazad van.Csak szülnek, a pillanatnyi családi pótlékert és a támogatásokert.De felvilagositok mindenkit:sem ők sem a migransok soha nem fogják megtermelni a nyugdíjunkat! És minél toleránsabbak vagyunk velük, annál inkább kihasznalnak minket.Ébresztő!!!
katalin70
@pistapapa: Így igaz.Milyen szülő az,aki mástól várja a gyereke etetéset???Jelentkezzen, aki mástól várja!
katalin70
@pistapapa: Ja, de a melyszegenyseget is csak akkor lehet felszámolni,ha a melyszegenysegben élő partner ebben! Ez egyáltalán nem penzkerdes,inkább életvitel és értékrend kérdése!
Hellcat
Most erre mit lehetne mondani...remélem elkapja őket még az én életemben a népharag.
panellproli
Még azt is el tudom képzelni ettől a hányadék bandától, hogy a külhoni kölköket meg ingyen etetik, mint ahogy azok egységesen kapnak beiskolázási támogatást is attól függetlenül hogy rászorul-e. És az ukrán orvosnak adnak havi 150 e Ft-ot, a magyar meg menjen külföldre ha élni akar.Ugy érzik a csaló választási törvényükkel itt már nem kell szavazatot szerezni, csak a külhoniaknál.Rothadt egy bagázs.
pbalage
@Horizont: én is őszintén remélem, hogy a 70 az életkorára vonatkozik és már csak pár hónapja van hátra ennek a szukának.
glorianna
@katalin70: Beszélni éppenséggel bármiről szabad, azt viszont el kellene ismernie mindenkinek, hogy egyre több "rendes magyar ember" kerül olyan helyzetbe, hogy nem tudja tisztességesen etetni a gyerekét/gyerekeit. Namármost, ha a várandós asszony és a kisgyerek (aki még nem óvodás, tehát sehány étkezésben nem részesül az oviban) nem kap megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékot, akkor a gyerek fizikai és szellemi fejődése visszamarad, később behozhatatlan hátrányokkal kerül már az oviba is a gyerek. A hátrányok az óvodában és iskolában tovább nőnek, felnőtt korban is ledolgozhatatlanok. Többek között azért megbocsáthatatlan a gyermekek koplaltatása, mert gyakorlatilag a következő 50-60-70 gazdasági alapja szűnik meg azzal, hogy a mai gyermekek csaknem felének nem jut kellő mennyiségű és minőségű ennivaló.
No igen, azon én is csodálkozom, hogy a szülők csendben vannak - sem a gyermekek éhsége+egészsége, sem az oktatás minősége nem csapta ki annyira a biztosítékot náluk, hogy "cseppet" hangosabban próbáljanak érdeket érvényesíteni.
Mézike
@emerencia: Persze. Én csak azért hoztam fel, mert farkas ezt mondta példának.
Én benne élek, éltem, felhomályosítottam, hogy nem úgy van az mint 50 éve.
libellle
@katalin70: Te nem vagy tisztában avval amit irtál.
Lepényleső
Éhezés; nem tehetnek arról,hogy most hallották,és soha nem érezték.Itt lett volna a remek
alkalom arra,hogy demonstráció útján bemutassák nekik,aztán a kereszténnyel,ismertetni
a keresztény szó fogalmát is,amit nyilván ugyancsak nem ismer.
1magyar
Mert magukból indulnak ki. Ők és gyerekeik nem éheznek, tovább nem látnak. Márpedig sok éhező gyerek van.
Na persze sok felelőtlen gyerekgyártó is. De a szerencsétlen kisgyerek nem tehet róla, semmiről sem tehetnek.
Freewolf
Már régen tudom, hogy szépelgő liberálisék egyszerű idióták.
Összegezve: Tehát elvárják egyesek, hogy a felelőtlen szülőket, akik a falka gyermeküket képtelenek eltartani, azzal bátorítsuk további felelőtlenségre, hogy gyakorlatilag adjunk mindent ingyen nekik. Így is igen sok juttatás ingyenes a gyermekeiknek, amit ők további bátorításnak vesznek. Ez a modell termelődik tovább hatványozottan, hiszen mit lát a gyerek otthon: Nem kell dolgozni, a segélyből jól megélünk! Na akik így nőnek fel, azok a maradék dolgozók nyakába kerülnek és mivel, jajj de sajnálni kell őket, majd a nyugdíjas dögöljön meg.
Mi épp ez ellen vagyunk és mindig leleplezzük ezt a torz, magyarellenes förmedvényt!
Freewolf
@Horizont: Picit higgadj le!
Migráns: Ne hazudjuk már a migránsokat menekülteknek. Ez alap is lehetne.
Gyerekek: Mély felháborodásodban emlékeztetlek a gondolkodás fontosságára! Ha egy gyerek ellátatlan, a törvény nem úgy rendelkezik, hogy adakozni kell, hanem ki kell emelni a családból. Erre van törvényi felhatalmazás és van egy ellátó rendszer.
Végeredményben, ha ez a terület lefedett, miért is háborogtok? Mi a tombolás miértje? Az, hogy nem támogatjuk a felelőtlen senkiháziakat és nem kapnak meg mindent ingyen, hogy még több ellátatlan gyermeket gyártsanak? Érdekesen vagy összerakva!
Freewolf
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Freewolf
@Horizont: Sajnálom, hogy személyes üggyé degradáltál egy elvi problémát. Kellemetlen, hogy a saját indulataid miatt vagy képtelen józanul gondolkodni! Természetesen megvilágítom Neked a problémát, hiszen úriember vagyok! :-)
Az ellátó rendszer létezik és működik. Amennyiben hirtelen fel kellene duzzsztani a létszámot, van pénz rá és elég képzett ember. (pedagógus)
Milyen anya is az, aki hagyja a gyermekét éhezni, de már terhes a másikkal? Attól nem jobb megmenteni a gyermeket?
Esetleg milyen szülő az, aki ha a nincs beköszönt, nem inkább ő éhezik, hanem a gyerek? Láttad a Gyögyöspatáról kimenekülő mélyszegényeket? Minden nő egy mázsa volt legalább! Milyen éhezésről beszélsz?
Milyen általánosítás? Vannak akik tisztes szegénységben becsülettel nevelik a gyermekeiket és az állam segít nekik. Ott miért nem éheznek? Ott sem jut több!
Szerintem mosakodj meg hideg vízben és gondold át, nem a devianciát és a bűnt kéne védeni!
Freewolf
@Horizont: Hölgyekkel udvariasak vagyunk! Van egy számodra szokatlan javaslatom: Kezdj el gondolkodni!
Hidd el csodákat művel, de sajnos ész is kell hozzá! :-)
libellle
@Horizont: Super. 100x leikolnám az irásaidat de mindig csak egyszer tudom. Szivemböl beszélsz. Csók.
nyanya001
@Horizont: Nehogy má' egy fizetett troll nem ér meg ennyit ! :)
Freewolf
@Horizont: Oké, hagyjuk! Sajnos a liberinák bírálatától nem tekintek el. Magam visszafogottan, udvariasan próbáltam kommunikálni, igazán nem az én hibám, ha az önuralmad nulla!
Nos ez is a baj a liberinákkal! :-) Talán, valamikor szert teszel egy kis kultúrára!
nyanya001
@Horizont: Dehogy, dehogy megkapják ők ezért az apanázst !
Azért " dolgozik " újabban este is ! :))
nyanya001
@Horizont: Hofi mondta mondta : pénzért mindent...
Freewolf
@Horizont: Kérlek a beszélgetésünk elemeit olvad vissza! Én nem bántottalak, de a véleményem a sajátom!
Sajnálom, hogy képtelen vagy kommunikálni, ha nem neked tesző véleményt formál meg valaki!
Ez nem az én hibám!
katalin70
@glorianna: De igen , kedves hozzászolo.Tőlem számtalanszor kunyeralnak cigit vagy pénzt dohányra!Kajára soha.A gyerekeknél minden reggel chips és kóla van.Az árából szendvicsre is telne.Tehát az ára megvan.Családi pótlék után dözs ,buli,késelés -3 napig.Utána már töltik a cigit.Gyakorlatilag az összes fiatal drogozik.A mosakodas ingyenes LENNE,mert mindenhol körülöttük ingyen közkutak vannak.Nálunk nincs,fizetnünk kell mindenért. De nem kell víz, mert nincs igény mosakodasra.Újra van tetű, rüh az iskolaban,óvodában. De nem lehet rájuk szolni mert jön a család rendet tesz.Saját pelda.A testvérem lakodalmat a szomszéd kisvárosban tartottuk.A két kozvetlen szomszéd is hivatalos volt vacsorára. 3 üres lakás egymás mellett, ejszaka üresen. BIZTONSÁGI ŐRT KELLETT SZEREZNÜNK DÉLUTÁNTÓL MASNAP REGGELIG!!!ezelőtt 8-10 évvel ez 10000 Ft-ba került.Itt már nincs éjféli mise,"letudjuk" délután mert vegigrabolnak a településeinket!Ha egy család elmegy temetésre,számtalanszor kifosztott lakásba megy haza.Figyelik a mentőt,ha elvisz egy egyedülálló öreget,kifosztott lakásba megy haza.Osszeszedik a száradó ruhát az udvarrol.Szaros pelenkát dobalnak a vetemenyeseinkbe.Bárkiebe, nincs közöttünk harag vagy ellentét, mert feltjuk a gyerekeinket. Nem merunk szolni.Ha néhány száz év alatt nem sikerült integrálni őket, az azért van,mert nem együttműködőek.Igazad van,bármelyikünk kerulhet nehéz helyzetbe.De ha fazékban melegitek vizet akkor is tisztán tartom a családomat. Ha gond van vele a suliban,megbeszélem a tanarokkal és a gyerekemmel,nem rantok kést.És előreláthatólag barmilyen helyzetbe kerülök, csak könnyebb 2-3 gyereket nevelni,etetni,atnezni velük a leckét, tisztán tartani őket, meselni,foglalkozni velük, mint
katalin70
lelkiismeretesen ugyanezt megtenni 8-10-zel.Főleg, ha egyébként is szegény családból jövök. Igy nem lehet kitorni sem a szegénységbol , sem az iskolazatlansagbol.Ez egy ördögi kör, és maguk generaljak a gyerekeiknek.
mariaberta
Mindegyiket szívese látnám az éhen halottak között. Nem ártana ezek egyikének sem egy kis éhezés, ha már a gyerekek sokaságának ezt a sorsot szánták. Felháborító, hogy még ezek ma Magyarország "elitjéhez" tartoznak,
Nagyságos Selmeczy ,miért lopott kiflit annó? Mert éhes volt? A véleményemet most nem írom le, mert esetleg kitilt a T moderátor, meghagyom, hogy szárnyaljon a képzelet!
Csizmás Kond
...szerintem akkor szabadna megszavazni egy gyerekéhezési programot ha minden olyan szülőt kasztrálnának akik anyagi érdekből csinálnak gyereket.
solidedge
A jobboldali nyilatkozatokból azt szűröm le, hogy nem akarják, hogy a gyermekétkeztetés felszámolására tett erőfeszítések a baloldalt erősítsék. A kormány fog lépni ez ügyben, de olyan köntösben, mintha saját ötlet lett volna. Harrach nyilatkozta, hogy a baloldaltól semmilyen ötletet nem fogadnak el. Ez a propagandahadjáratuk lényege. Minden jó csak tőlük származhat és minden rossz a baloldal rovására írható. Ez ugyan gyoemorforgató, de lássuk be akkora erőfölénnyel rendelkeznek, hogy bármit szájuk íze szerint megcsinálhatnak.
mariaberta
Ahogy elnézem ezt a keresztényi könyörülettel megáldott népséget, látom, hogy gyerek korukban sokat éhezhettek. Volt aki még kifli lopásra is rákényszerült.
kukac50
Gyerek éhezést nem kívánják támogatni,csak a saját fizetésük emelését!
Aljas rohadt szemét banda!
a 28500 forintos minimálnyugdíjat mennyivel kívánják emelni? 500 forinttal?
Aki fával fűt az kap e annyi rezsicsökkentést mint Rogán a villanyszámláján feltüntetett rezsicsökkentése?
mariaberta
@kukac50: Napokban anyám kiváltotta egyhavi receptjét, -mert most már csak egy hónapra írhatják ki az orvosok a szükséges gyógyszereket- és felhívták a figyelmét arra, hogy minél előbb váltsa ki azokat. Kiváltotta! Fizetett érte, pontosan 14,230.-Ft-ot.
Tudnak számolni? Mennyi maradt a nyugdíjából? Ha viszont nem váltja ki, mehet a halottak közé.
Ez a kormány nemcsak a gyerekeket, a nyugdíjasok egy részét is éhhalálra ítélte, míg ők milliókat, sőt milliárdokat vágnak zsebre. De jól választottunk!!!
Butautáló
@Csizmás Kond: Mindig elámulok a nyakatekert gondolkozásodon! Csak annyit láttál meg, hogy bántják a drága Fitymaszodat! A kulcsszó a GYERMEK és az ÉHEZÉS volt bammeg!!!
Neked a kasztrálás jutott eszedbe! Ilyen egy igazi, fizetett troll! Hülye vagy fiam, ülj le, egyes!
enslaved
@Butautáló: A gyermek éhezés elsődleges oka valóban a Fidesz, mert nem kellene adni két vagy három gyerek után már semmiféle támogatást, és akkor csak azok vállalnának több gyereket, akik képesek maguk eltartani. Ebben valóban hibás a Fidesz, de ha ezt megváltoztatnák, szerinted mennyien rinyálnának majd a parlament előtt?
Csizmás Kond
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
enslaved
@Butautáló: Kire gondolsz? Nekem van öt gyerekem, de egyiket sem az állam tartja el.
Butautáló
@enslaved: Szandi! Ki ne hagy egyetlen lehetőséget se, hogy a pénzeddel kérkedhess! Véletlenül se! Nagyon jól illusztrálja az egyéniségedet!
enslaved
@Butautáló: Ha te csak ennyit vettél le belőle, akkor inkább meg se szólalj.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.