Ne hergelje az embereket a kvótaellenes aláírásgyűjtés ellen a balliberális ellenzék – szólított fel szombati budapesti sajtótájékoztatóján Kucsák László, a Fidesz országgyűlési képviselője, arról számolva be, a napokban Pestszentlőrincen bántalmaztak egy aláírásgyűjtő aktivistájukat.

Mint mondta, a vélemények ennek a kezdeményezésnek a megítélésében is lehetnek eltérőek, de felháborító és megengedhetetlen az ilyen aljas, gyáva és brutális cselekmény, amelynek esetében szerinte "messze nem zárható ki a politikai motiváció".

Elmondta: egy férfi előbb szidalmazta, majd többször megütötte és hajánál fogva rángatta egy aktivistájukat.

Jelezte azt is: a bántalmazott nővel együtt aláírásokat gyűjtő férje rendőrt hívott, a támadót előállították, és értesüléseik szerint ellene nyomozás indult.

A politikus emlékeztetett rá: a Fidesz azért indított aláírásgyűjtést, hogy megvédjék az országot Brüsszel azon elképzelése ellen, amely a kötelező betelepítési kvótákkal "bevándorlók tízezreit kívánja betelepíteni, letelepíteni", a párt megítélése szerint értelmetlen, jogtalan és veszélyes módon, ezért minden lehetséges eszközzel fel kell lépni ellene.

139 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Fütyi-sz csöcselék!!! Ti meg az embereket ne hergeljétek és vegzáljátok!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Fütyi-sz csöcselék!!! Ti meg az embereket ne hergeljétek és vegzáljátok!!!
JAJMÁR
Erre nincs mentség, senkit sem lehet büntetlenül bántalmazni.
Ettől még úgy hülyeség az aláírásgyűjtés, ahogy van, és valahol provokatív is.
papa.49
Arról nem szól a fáma hogy az aláírás gyűjtögető mennyire volt esetleg rámenős...
szaboria1
Ahogy gyűjtik az aláírást már nevetséges.
pbalage
Ez a nő egyáltalán létezik? Vagy netán a Pintér-féle idiótagyár terméke?
EcsiAntal
@szaboria1: Fogadj be párat --utána 10 --szer is aláírod !!
verum
Az indulatok uralkodnak az embereknél, nem a józan ész. :-(
pbalage
@szaboria1: meg ne próbálj egy fideszest se befogadni, eltűnik a hűtőből a tej, aztán azt mondja több lett, meg még valami fejjel lefelé legyártott grafikont is mutogat az üres flakon mellett.
szaboria1
@EcsiAntal: Hány éves vagy? Mert gőzöd sincs a szegénységről. A mi őseink is a jobb reménység miatt vándoroltak.
Eriksson
Lehet ez is akkora kacsaság, mint a migránsokat elütni akaró kamionos.
enslaved
@pbalage: Neked agyadra ment a Fidesz fóbiád. Tehát normális dolog megverni egy embert, ha a Fidesznek gyűjt aláírásokat egy országos kérdésben.
karma1
Koszi az emlekeztetot, mar azt hittem, az ehezo gyerekek szulei ellen gyujtenek valamit...:o))))
keresztapa
Ilyet csak szellemileg alultáplált személy cselekszik, aki a bevándorlók befogadását ideológiai félrevezetettség okán, valóság felismerése korlátozott. Ez az a személy amely cselekedetét helyesnek, visszafoghatatlannak ítéli meg, azaz öntörvényű és ettől őt a többség sem tudja eltéríteni!
karma1
Mindenkeppen felesleges az eroszak, de azokba a csaladi hazakba manapsag masodmagaval bekopogtatni az embernek - hat, eleg nagy batorsag kell...Vagy jol megvannak fizetve, es erdemes reszkirozni...:o))
pbalage
@enslaved: nem, szerintem az a nem normális, hogy
1: hitgyülekezetté nyilvánították az országot
2: nem is létezik ez a nő, csak a hazugsággyár terméke.
3: ha valamilyen nagyon furcsa véletlen folytán létezne is a nő, akkor nyugodtan viselje a következményeit, mert valószínűleg nem az aláírásgyűjtés miatt lett kitépve a haja, nem futkározunk apucihoz, mint az oviban. Ha nem bírja felfogni, menjen el közmunkásnak. Pont arra való. Egyébként is biztos egy agyatlan idióta fidesztermék.
4: lehet, hogy kurvaanyázott, mert nem írta alá az ipse, ezt is el tudom képzelni a fideszes színvonalon működő közmunkaprogramon hízott hazugsággyáros idiótáktól.
5: ha kitépődött a haja ennek a képzelt személynek, akkor meg a másik képzelt személynek miért nincs annyi esze, hogy egy lopós geciszopó idiótával ne álljon szóba? Ebben az esetben hibázott az elképzelt illető.
eugen4402
Ha szabad egy javaslattal élnem, ezután csak rövid hajú, vagy kopasz hölgyek gyűjtsenek aláírásokat, mert a hosszú hajzat gonosz gondolatokat gerjeszt az érzékenyebb emberek egyik-másikában...
eszegfu
@enslaved: 12:28 Nem normális dolog megverni valakit-- ebben egyetértünk. De az sem normális, hogy "zaklatnak" a gyüjtéssel! Tudod, ha én nem megyek oda az aláiró "standokhoz", nem keresem a lehetőséget egy "országos kérdésben", akkor hozzám ne csöngessenek. Sőt, ha én nem akarom aláirni, akkor semmilyen módon ne kérdezzen rá "miért is nem", és még csak meg se akarja magyarázni, ne tegyen megjegyzéseket sem! Főleg nem egy alig felnőttkoru fiu, akinek csak "elvárása" és valami "lejátszó szerkezete" van, meggyőződés, tapasztalat nélkül "nyomja" az igét,de gőze sincs a dologról -- tisztelet a kivételnek! Szivem szerint én is kioktattam volna a dolog "menetéről" is... először csöngetés, majd köszönök a háziaknak, majd bemutatkozás (név, honnan jött) és utána miért is keres. Azt gondolom ez az érem másik oldala...
lampa laz
Ez a pasi -akit "férjként" említenek a cikkben- csak nézte, hogy anyut ütik, tépik?
A feleség helyében meggondolnám, hogy megtartsam-e férjnek ezt az üregi nyulat, meg azt is, hogy kiálljak-e aláírásokat gyűjtögetni legközelebb.
Dr. Felipe
Kucsák elvtárs!

Pár napja meg egy MSZP s képviselőjelöltet vertek fejbe vascsővel. Ott sem zárható ki a politikai motiváció.

Kucsák elvtárs, aki kurvának megy ne csodálkozzon ha megbaccák. Senkinek nem kötelező gyűjteni az aláírásokat az önök aljas tervéhez, aki mégis vállalja az ne csodálkozzon ha a népharaggal találja magát szembe.
vadnarancs
@Dr. Felipe: Valami nem stimmel akkor a számokkal. Akkor szoktak ilyen hazugságokat bedobni egy ügyük mellé, ha nem teljesül és még kérnek a hívőik segítségéből. 900000 aláírás... Ebben benne vannak az I-II. VH-ban elhunytak is? Vagy most legalább a felét kivették? Nyugdíjasklubokban, Polg Hiv-ban is alá kellett írni kötelezően? Olyan fideszes módra!
zöldszem
Ne zaklassanak senkit, aki alá akar írni, megkeresi őket!
Engem egyébként is bosszant, ha valamire rá akarnak beszélni.
Utálom pl. a piacon is, mikor kelletik az árút. Ha ép arra az árura van szükségem még akkor sem veszem meg, ha nincs máshol. Ugyan így utálom, ha egy önkiszolgáló boltban odajönnek, és meg kérdezik, segíthetek. Megkérdezem, nem önkiszolgáló és kijövök a boltból. Amúgy semmi értelme ennek az aláírási mocsoknak, aki akart ebben az ügyben nyilatkozni, már vissza küldte a több millióba került levelet. Homályosítson már fel valaki, hogy ennek az aláírásra mi szükség? Vagy anno mi szükség volt a rezsi sztorikor az aláírásokra?? Vagy aláírjuk a kvótát, vagy kivágnak mint macskát sz..ni az Unio-ból.
Három hónap múlva csendesen éhen hal az ország. Okos ötlet, jó tipp
Ugyan, rakhatnak hazánkban menekülteket a kvóta alapján, de hacsak nem aknázzák körbe a határaikat, a menekültek előbb érnek vissza nyugatra, mint a repülő, ami idehozta őket.

Vajon miért nem szavazhatunk a Paks 2 bővítésének és titkosírásáról, az ügynöklisták nyilvánosságra hozásáról, az állami földek eladásáról, az olimpiától, a MANYUP pénzek sorsáról, meg még úgy 100 kérdésről.
dr. prédikátor
@enslaved: Az esetleg meg sem fordult a fejedben hogy az embereknek már kurvára elegük van a fütyi-szből???Mára már a nevük szitokszóvá aljasult.A normális embereknek már kezd elfogyni a türelmük a fütyi-sz sok aljassága láttán és az emberek így juttatják kifejezésre az utálatukat!!!
enslaved
@dr. prédikátor: @eszegfu: @pbalage: @pbalage: @eszegfu: @dr. prédikátor: Igazatok van, végtére egy normális ember magától is tudja, hogy a kvóta ellen kell szavazni. Azért érdekes volna, ha ezentúl az összes jehova tanúit meg a biztosítási ügynököket, stb. agyonvernénk. Pbalage, egyre közönségesebb vagy, ami viszont nem pártfüggő.
keresztapa
Az eset igaz tartalma kétes: mint a testét áruló hölgy szüzessége, ilyen és hasonló esetek csak Pestszentlőrincen vagy Pesten fordulhat elő, máshol gondolkodó személyek vannak ahol nem bántalmaznak nőt.Pestszentlőrincen viszont elég : aljas tervre, népharagra hivatkozni ami elég indok,férfinek egy nő bántalmazásához szerinte?
eszegfu
@enslaved: 13:58 Nagyon birom, amikor "igazat adsz" valamiben... aztán meg hozzáteszed: "egy normális ember magától is tudja"...Biztos vagy abban, hogy Te vagy a normális és én meg nem?! A megverésével én sem értettem egyet -- ez volt az előző hsz-m első mondata...
vadnarancs
@enslaved: Mi is pontosan a problémád a kvótával? Leírnád nekünk? Vagy csak azért baj, mert a fideszes fijjug azt mondják? Tudsz számokat? Arányokat? Tudod kiket kellene "befogadnunk"? Kopt keresztényeket mi? :D
izo
@Dr. Felipe: Te szeretnéd a menekülteket az országba?Vagytok vagy 5-en az országba ilyen lököttek!
Dr. Felipe
@izo: Fotelnáci

Én nyugalmat szeretnék és nem fideSSes propagandát még a lépcsőházakban is. Elég volt belőle. Menjenek kampányolni olyan agymosott idiótákhoz mint amilyen te vagy. Te aláírod nekik százszor is, a normális embereket meg hagyják békén.
hetöndöe
Kb. egy hete hozzánk is becsöngetett egy ilyen agyalágyult.Elkezdte a mondókáját,pedig ismer már régóta,mert a férje ugyanilyen csekély értelmű agitátor,pár házzal laknak arrébb tőlünk.Mikor közöltem vele,hogy nem vagyok vevő a hülyeségeire,mogorván rám nézett .majd feltekintvén a házra felírta a házszámot,amit már a férje is megtett anno pár éve a kampányban.
Csendben jegyzem meg,hogy a hölgy 17 éves fiát pár hete tartóztatták le bombagyártásért,mert megsértődvén az egyik osztálytársára elhatározta,hogy robbantással fog elégtételt venni a sérelmekért,Mind a két szülő elborult agyú fitymaszos és ők gyűjtenek aláírást a terrorveszély miatt?:-)
Még annyi eszük sincs,hogy emlékezzenek arra,hogy már számtalanszor felírtak a kis füzetecskéjükbe ,mint "ellenséget".:-)
Legközelebb kirakom a táblát a kapura,hogy Fideszesek ne csöngessenek!
bakegya
@izo: azt lökd majd arrébb aki vért ad- majd neked,ha rá leszel utalva!-a bántalmazással én sem értek egyet.
enslaved
@hetöndöe: Amennyiben a Fidesz verés kitalált történet, akkor a tied is:-)
keresztapa
Miben is különbözik egy normálisnak tartott személy egy prédikátortól? Csak abban, hogy a normális akkor is hallgat amikor a prédikátor prédikál!
enslaved
@vadnarancs: Mi van, tán te is menekült vagy? :-) Belinkeltem valahová jó néhány szabályt a koránból, tanulmányozd majd egy kicsit.
enslaved
@bakegya: Köszönöm, de egy menekülttől én nem kérnék vért, ha meg kell halnom, akkor legyen természetes...
enslaved
@eszegfu: Szerintem most nem értetted meg a mondatom lényegét.
hetöndöe
@enslaved: Mivel mind a két szülő aktív agitátor,a média mélyen hallgat az ügyről de előbb-utóbb minden kiderül.Az ugye nem a véletlen műve,mikor egy csendes családi házas utcában,délelőtt tíztől este hatig 5-6 rendőrautó áll,helyszínelő és tűzszerész autóval együtt.Az infó meg a rendőrségtől származik.Ha majd többet tudok ,jelzek.Amúgy én nem mondtam,hogy kitalált történet lenne az agitátorasszony megverése,valószínűleg azonban rászolgált.Sok fitymaszos agyament kijelentéseit hallva nem is csodálkozom rajta.
enslaved
@hetöndöe: Mondvacsinált okok miatt mindenki rászolgálna akkor a verésre. Érdekes elképzelés.
eszegfu
@enslaved: 14:36 Bizony előfordul... még velem is.:)
enslaved
@eszegfu: Szerencsére ez csak 100 évben egyszer esik meg veled:-))
hetöndöe
@enslaved: Te tétlenül néznéd ha netán a jelenlétedben a nejedet lekurvázná valaki?
eszegfu
@enslaved: Vetted a lapot! Megnevetettél!:))
enslaved
@hetöndöe: Mondjuk azt nem, de erről nem is írtál.
bakegya
@enslaved: kellő tisztelettel mondom,Te nem vagy komplett-ha tudnád mennyivel kevesebb ,pl rák elleni allér van a TÁVOLKELETIEK VÉRÉBEN-nem lennének ilyen fenntartásaid.
hetöndöe
@enslaved: "Mondvacsinált okok miatt mindenki rászolgálna akkor a verésre. Érdekes elképzelés. "
Ezt te írtad ugye.
Nem tudjuk,hogy a hölgy mivel szolgált,avagy nem szolgált rá a verésre.Maradjunk ennyiben.
enslaved
@bakegya: Volt ebben részemről némi poén is ám...Ellenőrzött vér esetében persze hogy más lenne a helyzet.
izo
@bakegya: Ez hogy jön ide, a véradás?
enslaved
@hetöndöe: Ezzel így már egyetértek, csak tudod sokan a jogosság mellett propagandáltak eddig látatlanból is.
dr. prédikátor
@enslaved: Ne magyarázd félre! Az hogy az utcán balhéznak, egymás haját tépik, verekednek nem megoldás!A verekedés NEM megoldás!!!El lehet küldeni őket,Én egyszer tettem meg / más vallásra hivatkoztam/normális hangon, azóta nem zaklatnak!!!
A Tündik bündije
Csodálom, hogy ez nem történt meg hamarabb. Az embereket nem kell hergelni, anélkül is a tökük tele van Pártunk és Kormányunk egész pályás letámadásával, a magán és közéletbe való állandó belepofázásával, az elkeseredés és a düh pedig könnyedén kirobbanhat ebbe az irányba. Vissza kell venni ebből a hányingerkeltő úri tempóból drágáim, és nem lesz baj.
hemami
Még soha az életben senkinek semmiért nem adtuk az aláírásunkat, de ebben a kérdésben kivételesen örömmel venném, ha felkeresnének, mivel már nehezünkre esne felkerekedni, keresve, hogy hol lehet aláírni. Most az életünkről van szó, de főként a szerencsétlen utódaink életéről.Nekem, bőven elég a sok-sok elrettentő példa azokról a helyekről, ahol befogadták, letelepítették őket és ezt úgy hálálják meg, hogy, ha nem is azonnal, de egy, vagy két generáció múlva a befogadók ellen fordulnak, mert az integrációt úgy értelmezik, hogy a befogadók alkalmazkodjanak az ő értékrendjükhöz, szokásaikhoz, vallásukhoz, stb. A szörnyű példák száma több, mint elég ahhoz, hogy rettenettel töltsön el a befogadásukkal szemben.Aki ilyen jövőt szán az utódainknak, az nem normális.Ebben a kérdésben még az ellenséggel is összefognék, mert ennél nagyobb ellenség nem kell, mint ez a muszlim horda, amely csak a jelre vár, hogy elpusztítson bennünket.
izo
@A Tündik bündije: Látom te is alaposan fel vagy hergelve!
Toby
Szinezett a kondatag, ahogy ez feléjük szokás !
Soha nem volt só több tízezer menekült befogadásáról !
enslaved
@Toby: Arról tényleg nem volt só:-)) Mindenesetre egy is elég ahhoz, hogy éppen abban az étteremben robbantsa fel magát, ahol ebédelsz.
enslaved
@dr. prédikátor: Én a jehovákkal tettem ugyanezt, szépen elmondtam nekik, hogy nem érdekel a téma, de mégis visszajárnak évente legalább egyszer. Meg kellett volna őket vernem? Nem, inkább elküldöm őket újra.
Toby
@enslaved: Annyit elért nálad a konda, hogy akkor is fosol, amikor nem kellene ! Ez volt a céljuk, te alkalmas táptalaja vagy a kondabaromságok befogadásának ! Addig sem foglalkozol a "Itt az uniós lé - hol az uniós lé" c. társasjátékkal ! Ezt is elérték - nálad !
enslaved
@Toby: Tévedsz, én nem félek, csak vázoltam a valóságot, amit vagy megértesz, vagy nem. Olvasgasd kicsit a koránt, talán képes leszel megérteni.
jancsik68
A kinai bevándorlókat befogadjuk,mert fizetnek!Ők nem higitják fel a magyar kulturát??Ilyen idióta a magyar bevándorlás ellenes propaganda!!
Toby
@enslaved: Nosza, akkor mesélj ( kurucinfós és barikédos idézetek nélkül! ) hol tartalmazza a Korán a terrorista cselekmények istenítését ?
A hazai iszlám közösség vezetője több esetben is elmondta, hogy a Koránban egy árva szó nincs erőszakos cselekményekre buzdításról !

Mégiscsak alkalmas vagy az "árubemutatós" tréfákra ! A vázolt valóság, a te "valóságod" !

Az pedig kétségtelen, ha egy szervezett terrorista csoport, terrorcselekményre készül, azt senki nem fogja megakadályozni, a másik oldalon sem hülyék tobzódnak, különösen úgy, hogy a saját élete, számára egy fabatkát sem ér !
Ez a valóság !
kakaósbögre
nos,néha felmerül bennem is-csupán nevelési célzattal-hogy megkocogtassam a fejüket valami nehéz,tompa tárggyal.
volvós
Ismerjük a drasztikus, eröszakos fidesz- " aktivistákat " ...
egyvandor
(Ide akartam írni. bocs, ha máshol is találkoztok vele.)
Gorbán aláírás akcióját listázásra is felhasználja. Az aláírásgyűjtők házalnak, felmérve ki az aki ellenszenvét fejezi ki. Sikeresen fel is hergeltek egy embert, aki elvetette a sulykot és Gorbán híveinek örömére akár börtönben is végezheti. Az az eset amikor DK-s aktivistát verek meg, tettes ismeretlen indokkal vizsgálat nélkül lezárult.
volvós
@izo: 15:29

Emöke erdélyböl...tedd le a szert, be vagy drogozva !!
egyvandor
EcsiAntal "Fogadj be párat --utána 10 --szer is aláírod !!"
Nem kell befogadnod. Ha vége a háborúnak vissza is lehet küldeni, Időközben adódhat más megoldás is a menekültek elhelyezésére. Nem kell a pánikban hanyatt esni. Felelős döntéseket kell hozni. Ahhoz meg felelős politikusokra van szükség, nem holmi harmadosztályú nagypofájú mszmp-s uborkafára felkapaszkodott ivadékára.
Lehet hogy te is onnan származol.
justhpeter
Fel nem tudom fogni, hogy miért kellett a nőt megverni. Nem kell aláírni és kész. Nemrégen meglátogatott egy ötvenes korosztályú fideSS-hölgy, hogy kérné az aláírásomat. Mondtam neki, hogy sajnos nem kapja meg. Megkérdezte, hogy miért nem írom alá, amikor elmondtam neki az indokomat, azt felelte, hogy érdemes elgondolkodni ezen az állásponton is de ő reméli nem az fog bekövetkezni. A hölgy az egész beszélgetés alatt kulturáltan képviselte az álláspontját, csak nem egyezett a véleményünk az aláírásról.
egyvandor
@karma1
" Mindenkeppen felesleges az eroszak, de azokba a csaladi hazakba manapsag masodmagaval bekopogtatni az embernek - hat, eleg nagy batorsag kell...Vagy jol megvannak fizetve"
Ha a provokáció sikeres volt már megérte.
Gorbán embereit "megvédik a Zügyvédek osztjónapot"
izo
@volvós: Még mindig a szerhatása alatt vagy!
egyvandor
@justhpeter
Örülj neki, hogy nem vagy olyan feszült állapotban, hogy ez számodra érthetetlen. Nagy valószínűséggel én sem tennék ilyet. De mára már sajnos sokaknál könnyen szakad a cérna. és erről Gorbán és tettestársai tehetnek.Nem azok akiket mára már szinte senki sem képvisel.
egyvandor
Justpeter, Az hogy valaki kulturált hangnemben érvel még nem jelenti, hogy nem provokált.
A politikai aktivisták az átlag embernél rafkósabbak. tudják mit hogyan kell nyilatkozni.
volvós
@izo: 17:38
legyen már k...s a neved, itt a MAGYAR felnöttek között...kis cs...a !!!
Butautáló
Szép lassan felforr a Zemberek agya Magyarországon! Cudar világ lesz! Egy túlépített birodalom sem áll örökké! A római sem állt! A Fideszé sem fog!
1magyar
@volvós: Magyar felnőtt nem kívánja az arabok által hozott kultúrát magára erőszakoltatni.
Butautáló
@1magyar: Nem tudom kinek a fejében fogalmazódott meg, hogy ma az arab kultúra Európára erőszakolása a tét! Az tuti, hogy egy migráns sem mondott ilyet!
Amúgy ha az arab kultúrával olyan sok a bajod, nézd meg, mit olvasol épp most!
volvós
@1magyar: 18:50

... a 17:54-es kommentemben nincs szó se menekültekröl,
se arabokról, csak " izó"-ról...kicsit félreolvastál valamit...
Na ???
hemami
@jancsik68: @jancsik68: Még soha, sehol nem tapasztaltam, nem is hallottam róla, hogy a kínaiak bárhol, bárkire rá akarták volna kényszeríteni , vagy akárcsak rábeszélni a saját kultúrájukat. Ők szép csendben dolgoznak, vagy vállalkoznak, kereskednek, ez utóbbi sok szegény embernek lehetőséget ad arra, hogy viszonylag olcsón hozzájusson a szükséges termékekhez, mert nem akárki képes megfizetni a drága, netán márkás cikkeket. Szinte észre sem lehet venni, hogy itt vannak, ők képesek voltak alkalmazkodni, integrálódni, ami nem mondható el az arab muszlimokról, vagy az afrikaiakról sem, akik a világon mindenhol konfrontálódnak előbb-utóbb az őslakosokkal, mivel nem tagadott céljuk az egész világ iszlám uralom alá kényszerítése és a saria törvénykezés bevezetése mindenütt.Ez az, amit nem akarunk elfogadni, hogy alárendelt szerepünk legyen ( ha egyáltalán meghagyják az életünket )a saját hazánkban.Isten mentse meg ettől szerencsétlen utódainkat !
Butautáló
@enslaved: Olvasok Haver, nem is hiszed mennyit! Csak nem szopok be mindent!
gibgab
Velem is alá akarták íratni mégpedig egy kórház aulájában. (Már ez is abszurd.) Higgadt és udvarias maradtam: "Ne haragudjon, de nem írom alá." Erre a nő vágott egy olyan pofát, hogy abban minden benne volt: a mélységes megvetés, a gyűlölet és sértődöttség. Bár nem szóltam vissza-ballibsi jólneveltségem nem engedte-, de elgondolkodtam, miért vagyok én köteles mindezt szó nélkül eltűrni.
enslaved
@Butautáló: Kértem olyat, hogy szopjál be bármit is? Ha már a saját szemednek sem hiszel...
Butautáló
@enslaved: CSAK annak hiszek! Sem kamu hírnek, sem sötét szándékú propagandának!
Desischado
@Horizont: Teljesen a te véleményeden vagyok, ugyanezt gondolom én is. Egyébként pár napja engem is vegzáltak, röviden elküldtem őket!
enslaved
@Butautáló: Amit belinkeltem, az nem kamu.
karma1
@hemami: Szia, Kedves... A kinaiak NEM asszimilalodnak sehol a vilagon! Csak mi, magyarok nem foglalkozunk vele, mert az "occo" arujuk jol jon a kispenzu embereknek.

Mar nagyon sokszor feltettem a kerdest, es meg soha senki sem valaszolt meg ra, tehat most is csak koltoien teszem fel:

MIBOL van a kinaiaknak sokmillio (de inkabb sok tizmillio ) forintos arukeszletuk Magyarorszagon, mert azt nekem senki ne mondja, hogy ezek az emberek a kommunista Kinaban az ehberukbol sporoltak ossze az arukeszletre valot, aztan me'g meg is szerveztek az ideutazast, vizumot, lakast berelnek - en magam voltam egy ilyenben, tudom, hogy milyen korulmenyek kozott elnek - , mert ezt en nem hiszem el!

Itt, Uj-Zelandon nagyon sokan jonnek Kinabol, a fiatalok altalaban tanulni, Aucklandbam Wellingtonba, ahol zart koloniakban elnek, sajat rendorseggel. Mivel ateistak, nincs kozoseg, ahova osszejarhatnanak a helyiekkel, ha buncselekmeny tortenik a kozossegen belul, a sajat rendorseguk nyomozza ki a sajat modszereikkel, es a vegeredmenyrol tajekoztatjak az ujzelandi rendorseget.
AFA-s szamlat nem adnak, (nem is fizetnek) a sokmillios forgalmuk ellenere. A nyaron az Azsia-Centerben, Ujpalotan voltunk vasarolni, es SEHOL sem fogadtak el bankkartyat, vagyis csak keszpenzforgalmuk van, ami NEM lenyomozhato. Van egy "disz" penztargep az arusoknal, es ha en vasaroltam tobb tetelt is, akkor egy mezei kis Olivetti szalagos gepen osszeadtak az arakat, es ezt adtak szamla helyett. Ha ugyanezt csinalnak meg egy magyar butikban, masfel millios buntetesnel alabb nem uszna meg a tulaj.

Azt hiszem, az atlagember a mai napig nem sokat tud ezekrol a dolgokrol.
zöldszem
@enslaved: Én arra lennék kíváncsi, hogy miért kell ez az aláírás.
Mire mennek vele? Van értelme? A CÖF kifogja vinni az aláírt íveket, és átadja a EP házelnökének? Mint tudjuk, a volt V4 is tiltakozik a kvóta ellen, a szlovákok... is gyűjtik az aláírásokat?
Számít, hogy hányan írták alá? Megéri neki azt, hogy emberek verekedjenek?
Nekem nagyon úgy tűnik semmi értelme, max a gyűlölködés, széthúzás további mélyítése.

Ott volt pl. a rezsicsökkentési akció.
Bevezette, és utólag aláírást gyűjtöttek. Röhej!!!

Álljanak ki a települések főterére, forgalmas helyei elé, és aki akarja írja alá.
De még egyszer mondom, nem tudom mi értelme??
eszegfu
@enslaved: 1:23 Most is csak azt tudom kérdezni: miből itéled meg, hogy a napi 130 eFt-os költség a "migránsokra" nem kamu?! Ha nem is vagy üzletember, de családfő az vagy! Te is pontosan tudod, ill. pillanatok alatt ki tudod számolni, hogy mennyit költesz havonta 1 főre, amibe Nálad és minden családban a ruházkodástól kezdve a lakás rezsijén keresztül, iskolai költség stb. minden benne van. A belinkelt adat egy 4 tagu család esetében 520 eFt lenne. Nekem ne akard megmagyarázni, hogy Te ezt elhiszed! Világositsál fel milyen tételekből jöhet ki szerinted ez az összeg... annak fényében pl. hogy a gyermekélelmezésre napi 400 Ft körül van az ételek nyersanyag felhasználási normája, vagy mennyi az az áram és fütés számla, amit az ő érdekükben kell a kormánynak fizetni? Igaz, hogy ez nem kapcsolódik szorosan a témához...csakhát felvetetted...
eszegfu
@karma1: 5:48 Jó a kérdés... honnan van a kinaiaknak ennyi pénzre, ekkora árukészletre! Amig volt a Józsefvárosi piac, ott is egymásra rakott vasuti konténerekben volt az árujuk. Ha jöttek a "vámosok" pillanatok alatt kiürült a piac. És az is igaz, hogy nem "asszimilálódtak". Én még egyetlen kinaival sem találkoztam -- a kereskedelmen kivül -- aki mondjuk banki ügyintéző, vagy pincér, mérnök, esetleg esztergályos, vagy asztalos.
eszegfu
@Horizont: 20:16 Jól leirtad az én véleményemet is! Kösz.!
Szókrakész
"annak fényében pl. hogy a gyermekélelmezésre napi 400 Ft körül van az ételek nyersanyag felhasználási normája,"

A 130 ezer a sok, de viszont itt a napi 400 forint miatt meg eddig sírtatok, hogy milyen kevés.
Előtte olvasható volt, hogy naponta mennyit és hányszor kapnak enni, a "Gundel rákleves" mégis túl édes volt, ...
Most önmagad cáfolod.
Amúgy előírás, hogy mit kell kapjanak havonta.
Ausztriában napi 30 Euró zsebpénzt kapnak plusz minden mellette.
Étel, ital, s mi szem szájnak ingere.
Egy munkanélküli nem kap annyit, aki dolgozott.
Csak számolj.
És az EU minden országára meghatározott összeg van előírva és ahhoz vedd a betegbiztosítást, az ellátást, szállás, lelki...,a jogi költségeket, ...
eszegfu
@Szókrakész: Gondolom ezt nekem szántad! Igen, mondhatod, hogy "sirtam" a napi 400 Ft-os nyersanyag miatt, amit kevésnek tartottam. De, ha a közétkeztetésben ennyi, akkor kétségem van, hogy más normát alkalmaznak a menekülteknél... miért is kellene másképpen számolni?! Tudod van egy u.n. "következetesség elve", amit gondolom a kormány is betart. Rendben, elfogadom, hogy az EU "előirja" mit is kell kapniuk... na ezt "érdekes" lenne tudni pontosan és ezzel szemben mit kapnak. Igen és szeretném tudni azt is pontosan miből tevődik össze ez a havi 130 eFt és azt is M.o. mennyit kap az EU-tól erre. Természetesen én is rákereshetek, de sajnos 2 azonos számot még nem találtam...Nem is olyan régen a férjem lányának lakáshitelét a bank "eladta" egy magánszemélynek (nem fizette rendesen!) 3 millió Ft-ét, majd kaptunk egy levelet tőle, hogy 5 mill. "visszavásárolhatjuk", mire én rákérdeztem a tételekre: mitől lett majdnem a duplája... u.ugy felsorolták, mint Te jogi költségek, levelezés... természetesen összeg nélkül. Ez is a bajom a 130 eFt-tal... ha tudják az összeget, akkor nyilván azt is miből tevődik össze akár %-osan is. Én a helyükben biztos: közölném mennyit kapunk az EU-tól 1 főre, mit kell ebből biztositanunk és ezzel szemben nekünk tételesen ennyibe kerül. Ezzel "lehütené" a kedélyeket a mostani "fokozás" helyett.
eszegfu
@Szókrakész: Csupán érdekességek... Az EU-tól minden "lebukott" -- vagyis akiket tiltott határátlépés miatt biróság elé állitanak -- menekültért 3000 EUR jár, ebből fizetik a jogászokat, tolmácsokat, határrendészetet, stb. Naponta 100 EUR zsebbénzt kapnak a menekültek, amit szintén az EU-tól kapunk. 2015-ben 3,5 milliárd Ft-ot kaptunk összesen a "menekültügyre" és elköltöttünk 481 milliót! A jövőben, azaz 2016- 2020 megszavazott az EU 61,4 millió EUR-t . 2015. szept. 2-án 8 millió EUR "sürgősségi támogatást" kért M.o. u.erre az ügyre.
JAJMÁR
@zöldszem: Bocsi,hogy válaszolok, bár nem tőlem kérdezted.

Mégis le kell írnom ezeket a gondolatokat.
Miért kell az aláírás? Propaganda, semmi egyéb. A nép "összehozása" a ő térfelükön, bizonyítva, hogy mekkora támogatottsága van az ő gondolkodásuknak.
A siker garantált, hiszen rengeteg embert bevittek már az "erdőbe"!
JAJMÁR
@JAJMÁR: 10:23 Aki pedig ellenáll, netán még ki is akad, az biz' a haza ellensége.
enslaved
@eszegfu: @Horizont: Én a kínaiakat is rühellem, na de őket "ti" tartjátok itt az országban, ha nem venné senki a silány portékáikat, eltűnnének.
eszegfu
@JAJMÁR: Ahogy mondod... nem magyar és nem is hazafi, hanem egyenesen áruló...:((
enslaved
@eszegfu: Ja, és üzletember is vagyok, meg családfő is:-)) Lassan itt van a kisebb hadsereg a szülinapra, szóval estig biztosan eltűnök...
enslaved
@zöldszem: Mert kíváncsiak az emberek véleményére. Valahogy én még nem láttam a környékünkön olyan aktivistát, aki bárkit is inzultált volna, vagy házakba csengetett volna be. Békésen állnak egy standnál, és ennyi.
eszegfu
@enslaved: 10:35 Mi van... még "szabadlábon védekezhetsz"... gyereksereg majd délután?!:)) Mondhatjuk igy is... hogy mi "tartjuk itt" őket. Lehet, hogy "silány a portékájuk", csakhogy olcsó. Mondjuk egy növésben lévő gyereknél nem feltétlenül kell "tartós" darabnak lennie. Az egyik gyerekemnek 14 éves korában kb. 2-3 hetenként nőtt a lába 1-1 méretet, vagy u.ez. magasságban. De hozzáteszem -- ami számomra érthetetlen -- a pamutból készült törölközők szivják a vizet, a konyharuhák szintén olcsóságuk ellenére. Az áruházakban kaphatók drágák és pontosan nem azt "szolgálják", amire készültek... és minőségükről sem vagyok meggyőződve... nálam ugyanis a teljes kopás előtt mindig éri valami "baleset".
enslaved
@eszegfu: A kaja már készül, majd 11 körül jönnek a lurkók. Teljesen igazad van, hogy egy gyorsan növő gyereknek jó egy kínai ruha is, mert ugye olcsó, de attól még igazam van, hogy a magyarok többsége tartja itt őket, miközben persze ezerrel szidják őket, főleg amikor játékot vesznek, és másnap már széttörik. Ugye van kínai Transformers figura 2000 forintért, meg van Hasbro 13 ezerért. Nem véletlen...
JAJMÁR
@Horizont: A feje tetejére állt a világ! A hisztériakeltés következménye, hogy az emberek csak a saját maguk mentésével foglalkoznak, és meg vannak róla győződve, hogy az "idegenek" el akarják őket taposni.
Ezt kezd látszódni most, ezért taposnak. Az "ellenséget" mindenáron el kell taposni, kint is, bent is, még azon az áron is, hogy maga is áldozattá válik.
Érdekelne, ha nincs ez a gyűlöletkampány, akkor mi lenne a reakció?

Miközben persze, hogy senkinek sem jó ez a helyzet, de talán a legrosszabb mégis azoknak, akik menekülni kényszerülnek, akiket a terror naponta fenyeget, és "porig bombázzák" a hazáját.

Mi nem erősödtünk, hanem gyengültünk ezzel a hisztériás reakcióval. A kerítés semmit nem ér, ha le akarják rombolni, lerombolják. Erkölcsileg pedig lenullázódott az ország.
Ebből a helyzetből már nincs győztes kimenetel. Elkönyvelhetjük a történelem sötét lapjaiként ezt az időszakot. Maga a szemlélet, ami mindent beborít, romboló!
eszegfu
@enslaved: Na én "lerakadtam" a lencsi-babánál, meg a néger tominál és az összecsavarozható fém épitő játéknál, a fakardnál, meg az Öreg néne őzikéjénél... már a Kinder tojás meglepetéseit sem kedvelem, nemhogy a Transformers figurákat. Mi inkább a kerek fagyisdobozból fabrikálunk csákót, vagy hajtogatunk ujságból és 1-1 érdekes fakanalam a fegyverük kalapgumival a derekukra kötve...
eszegfu
@enslaved: helyesbités nem "lerakadtam", hanem "leragadtam"!
zöldszem
@JAJMÁR: Az általad leírtakkal tisztában vagyok! Tisztában vagyok azzal is, hogy semmi hatással nincs kvótára. Teljesen mindegy az EU-nak, hogy ezt a kérdést hányan írják alá. Gyanítom, maga Orbán sem említi meg Brüsszelben! Mert nincs is értelme!
De! Ha ennyire kíváncsi a magyarok véleményére, vajon miért nem konzultált velünk mondjuk ezekről:kepkezelo.com/images/re13qnyl9ivafk63jxyk.jpg
eszegfu
@JAJMÁR: 10:55 Egyetértek Veled is + @Horizonttal is! Bennem is van egy "egészséges" félelem! Pontosan annyi, mint amikor a gyerekem először megy el vásárolni, vagy egyedül az iskolába... természetes az aggódás. Csak ezt nem "emelem" akkora szintre, hogy bennem állandó rettegés legyen. Ez az állandó félelemkeltés sokunkban sajnos "célba" talál... szinte betegesen félnek és ha látnak 1-1 fotót, már pontosan tudni vélik, velük is ez fog történni... Szomoru, hogy a józan észnek ellentmondó, előrevetitett borzalmak miatt örökös rettegésben kell élniük.:( E közben már csak magukra képesek gondolni... minden mást elfelejtenek...
zöldszem
@enslaved: Oké, kíváncsiak, de miért ? Mit változtat? Ha kiviszik az aláírt papírokat, nem lesz kvóta?
Az aláírással ellehet érni valamit?
El, hogy a semmiért megtépjék egymást az emberek!
JAJMÁR
@zöldszem: 11:04 Arról konzultál, amiről akar, ezekről meg nem akar :)))))
csak azt akarja kiabálni, hogy konzultál!

(Persze, tudom, hogy te tisztán látod a lényeget :)
Csak nem lehet elégszer leírni )
JAJMÁR
@eszegfu: Igen, Nekem erről a Pygmalion-effektus jut eszembe, - önbeteljesítő jóslat -
amikor felruházza az ember a másik embert torz tulajdonságokkal, és a másik valóra váltja, mert igazodik hozzá, hisz ez az "elvárás" vele szemben.
(Ez egyébként a pedagógiában és a nevelésben érdekes, és használatos)
jancsik68
@hemami: Te nagyon félre tájékozott vagy!Fidesz médiákon kivül máshol is táé.jkozódj,ha egyáltalán ilyesmire képes vagy
eugen4402
@JAJMÁR: Látod, ez fontos momentum, hogy "nem lehet elégszer leírni."
Gondolj vissza azokra az idilli napokra, amikor a Fidesz ellenzékben sinylődött, és ugyanazt a témát naponta 4 - 5 sajtótájékoztatón ostorozta Szíjjártó, egy órával később a tündérszép Gabriella, délután Rogán, vagy Kósa, és este megismételték a mindenre képes hírmagyarázók. Meg is lett az eredménye...:-(
eszegfu
@JAJMÁR: Csak annyit teszek hozzá: ragadós, mintha fertőző betegség lenne. Arra viszont nem gondoltam, hogy "használják" a pedagógiában.
JAJMÁR
@eugen4402: 11:35 Sajnos, nagyon tehetségesek ezen a téren :(
JAJMÁR
@eszegfu: Pedig igen, még a szülő is, ha nem is mindig tudatosan.

Ha sokszor mondod a gyereknek, amikor helytelenül viselkedik, hogy "rossz vagy" "buta vagy", ahhoz igyekszik alkalmazkodni, ha pedig kiemeled benne a jót, és arra figyelsz, ahhoz. Olyanná válik, amilyen az elvárás.
(Nagyjából és röviden.)
eugen4402
@JAJMÁR: Büszkélkedni nem lehet vele, de a baloldal soha nem lesz képes erre, nem fogja ezerszer szájba rágni a mondanivalóját. Így aztán elkallódik minden...
JAJMÁR
@eugen4402: 11:45 Időnként már azt gondolom, nem is akarják igazán.
Persze lehet, hogy nem képesek, de a végeredmény így, úgy is lesújtó :(
Szókrakész
@eszegfu: Más egy gyermek napi kalóriaszükséglete és más egy fiatal, kisportolt, tettre, munkára kész orvos, mérnök migránsnak.
eszegfu
@Szókrakész: Természetesen ebben igazad is van! Remélem azért elolvastad és gondolkodsz is azon, amiket "érdekességként" irtam... nem én találtam ki...
eszegfu
@JAJMÁR: 11:44 Igazad van, csak egy egyszerü ember ilyenre talán nem is gondol... vagy ráérez a szülő ösztönösen, vagy sem.
mariaberta
Na és? Más is járt már így, sőt, volt akit halálra gázolt egy osztrák magyar autós aggastyán, mert el mert indulni egy polgármesteri választáson természetesen fideszes ellen. És?
hemami
@jancsik68: Fogalmam sincs mik a Fidesz médiák, annyira tájékozatlan vagyok.Ami az interneten megjelenik és érdekel a téma, azt el szoktam olvasni függetlenül mindenféle oldaltól..Ha nagyon húsbavágó a téma , vagy felkavar, akkor időnként még kommentelni is bátorkodom, elkerülve mindenfajta személyeskedést, ami nem tartozik közvetlenül a témához.Vitatkozni sem szeretek, pusztán elmondom a véleményem, ha kikívánkozik, ugye a vélemény még talán szabad.Egyébként nem voltam és nem vagyok Fidesz rajongó, de akadhatnak olyan kérdések is, amelyekben nekik is igazuk lehet, ilyen számomra a migráció kérdése, attól még a legtöbb belpolitikai kérdésben nem értek egyet velük, de nekem ez a mostani bevándorlás, minden mást felülír, ez mindennél inkább életkérdés nekünk és egész Európának.Nem magamat féltem, mert már elmúltam 80 éves, de a gyermekeimet, unokáimat, a dédunokámat annál inkább.Nekik nem szeretnék egy muzulmán Európát, még kevésbé olyan Magyarországot örökül hagyni.
Butautáló
@enslaved: Talán tényleg nem, de felesleges szájtépés! Itt olvastam, 2000 migráns két év alatt! Ennyi a kvóta! Ezért megy az egész hajcihő! Mennyibe fog ez a kampány kerülni? Az erkölcsi veszteségen túl? 2000 ember befogadása nem indokolja ezt a szörnyű szájtépést és hacacárét! Következésképp a szél máshonnan fúj! Leginkább szemből, amerre Orbán hugyozik! Csak a magyarok gatyája van rajta!
enslaved
@Butautáló: Na igen, akik akár szaporodhatnak is, és tudod elég, ha csak egy van közöttük aki terrorista. Nem való Európába eleve az a kultúra sem.
enslaved
@eszegfu: Elment mindenki, a mosogatógép már dolgozik, minden épen maradt:-))
Lepényleső
A fidesz által módosított adótörvény pedig lovagias,bátor,és gyengéd volt,hiszen akinek
addig is kevés volt a bére,az azóta még kevesebb,akinek jobban ment,annak még jobb lett. A piszkos szocik az Áfa-t 20-ról 25%-ra emelték,a fidesz bátran 27%-ra. Ellenzékben a
benzin árát a jövedéki adó csökkentésével kívánta orvosolni a fideszes elit,hatalomra kerülésük után gyengéd mozdulattal megemelték azt. Lehet,hogy nem felejtett az egyén?
Toby
Ami azt illeti, a büdös, mosdatlan, buta birkákat én sem szeretem !
Butautáló
@enslaved: Magyarország azért nem vitte soha semmire, mert mindig jobbnak képzelte magát másoknál! És ezért nem is fogja!
enslaved
@Toby: Akkor hogyan tudod magadat elviselni nap mint nap?
enslaved
@Butautáló: A magyar emberek nagyon sok tudóst adtak a világnak, ezt ne felejtsd el azért.
enslaved
@Toby: Bocs, ezt lefelejtettem: :)))))))))))))))))))))))))))))
Butautáló
@enslaved: Meg sportolót is! De nem erről beszéltem. Az önhitt nacionalizmusról meg a nemzetieskedésről a semmire! A magyar mindenkinél jobb, mindent jobban tud és csinál! De egymaga még semmit sem ért el 1000 év alatt! Mindig odabújt valakihez, aztán meg jól kicseszett vele! A kalandozásnak nevezett rablóhadjáratok idején összeszövetkezettektől az osztrákokon, a Szovjetunión, Amerikán keresztül az EU ig!
enslaved
@Butautáló: Sajnos én inkább azt mondanám, Magyarország nem tartozik a szerencsés országok közé a történelemben, nem véletlen hívnak minket sokan tranzit országnak, gondolom érted, miért írom ezt.
Butautáló
@enslaved: Gondolom a migránsok eleve csak áthaladási szándéka miatt.
A Tranzitország névről sajnos a Lófasztseér szinonima jut eszembe...
nezelodo
A fene se érti, miért lettek ilyen mimózák ezek az állampárti hatalommániások!? Amikor a Meggyes Tamás az önkormányzata költségén országos turnén utaztatta a kereplős ordibáló cirkuszát, vagy a politikai ellenfelek háza előtt balhéztak az izomagyúak, amikor éppen nem az asszonyt agyalták, (ma már a madár sem repülhet a fő-dakota utcája felett), vagy a kordonbontók szűzi cselekedetekor, meg a Kossuth-téri hugyozók kempingezésekor nem voltak ilyen finnyásak.
pagoda
Annyi fiatal, értelmes ember hagyja el az országot! Be lehetne fogadni becsületes, okos orvosokat, mérnököket, focistákat, fociedzőket, építészeket iskolázott intelligens embereket, csak ki kellene válogatni. Különben elfogyunk és nem maradnak, csak a nyugdíjasok!
jancsik68
@hemami: Mi magyarok is egy migráns nép vagyunk.S nagyon nem örültek nekünk az akkori európai nemzetek és emberek.S közülünk is sokan emigráltak "56-ban!!!
libellle
@Szókrakész: November,29 8:00. Amit leirtál, hogy mit kapnak Austriában a migránsok az egyszerüen, nagyszerüen NEM IGAZ.
Mrfingusz
A rohadt erőszakos fidesz geciket csak fel kell rúgni mint a büdös bogarat !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.