Kiverte a biztosítékot a vasutasoknál az állami cégvezetők, így a MÁV menedzsmentjének milliós béremelési híre. Többen felmondást fontolgatnak – számol be az MNO.hu

A VSZ hónapok óta kongatja a vészharangot, miszerint egyre kritikusabb a helyzet a MÁV-nál, a dolgozók agyonhajszoltak, több száz a betöltetlen munkahely, ráadásul alacsonyak a bérek – írja közleményében a Vasutasok Szakszervezete.

Torkig vannak a vasutasok a fejesek milliós fizetéseivel

Persze az sem segít a helyzeten, hogy a vállalatvezetés 2016. évi béremelési ajánlata jelenleg csupán 0,5 százalék. A szakszervezet követeli, hogy a tulajdonos és a MÁV vezetése tegyen végre komoly lépéseket.

A vezetői bérek milliós arányú emelése után a szakszervezet vezetése elvárja, hogy a tulajdonosi jogokat gyakorló minisztérium is lássa be végre, hogy a dolgozói bérek a nemzetgazdasági átlagtól messze lemaradtak – fejti ki a közlemény.

A VSZ felszólítja a döntéshozókat, hogy adjanak engedélyt a MÁV vállalatcsoport dolgozóinak megfelelő mértékű béremelésére.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@nyanya001: Gyurcsány idejében negyedévente hívták sztrájkba a vasutas szakszervezetek a dolgozókat, akik azt sem tudták már miért sztrájkolnak.
2010 óta nagy a kuss, ezért szememben nem gerinces emberek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kutyahűség
Amikor pl. a DB megelégeli a fejesek pénzét meg a sok túlórát, az elbocsátási hullámot stb, akkor kezdenek sztrájkolni. És a magyarokkal szemben a németeknek vasakaratuk van. Van, amikor 3 hónapig sztrájkolnak - és nem rohannak haza az anyuka első hívó szavára, mert kész a vacsi! Addig sztrájkolnak, amíg megegyezés nem születik, amely mindkét félnek megfelelő. Azaz keresztülverik az akaratukat. Lehetne talán a jó példát honosítani.
jancsipapa
@kutyahűség: Mert az ott -a nevéhez méltóan - szakszervezet . Itt meg...
lampa laz
Itt már tettekre van szükség nem fenyegetőzésre, hogy akkor majd sztrájkolunk...ahogy@kutyahűség: is írta cselekedni kell.
nyanya001
" A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) MÁV-Start választmánya szerdai ülésén úgy határozott, ha nem teljesülnek követeléseik, folytatják a gördőlő sztrájkot. A VDSZSZ a sztrájknál új taktikai elemeket is bevet, ha arra kerül a sor. "

Akkor lehet sztrájkolni kedves süsük !
Vagy most nem mertek ? Kitől vagytok besz@rva ?
F_Viktor
@nyanya001: Gyurcsány idejében negyedévente hívták sztrájkba a vasutas szakszervezetek a dolgozókat, akik azt sem tudták már miért sztrájkolnak.
2010 óta nagy a kuss, ezért szememben nem gerinces emberek.
nyanya001
@F_Viktor: A Gaskó mutyijáról is mélyen hallgatnak azt is elsikálják.
Yoda69
Lehet menni kulfoldre, mert se sztrajk se fizetes emeles nem lesz. Aztan jonapot kivanok.
Mobil123
A sztrájkergyerek elintézte nektek a setét vezírnél egy életre a béremeléseteket!
Desischado
Ez a mai orbanisztán: A vezetőknek miliós fizetések, 0 munkáért, a dolgozóknak éhbér a gürcölésért. gaskó most hol van? Most kellene sztrájkolni, és addig abba sem hagyni, amíg nem lesznek tisztességes bérek!
kkalman
A Gaskó menjen a 3,14chába! Amíg a szocik voltak hatalmon, ennél kisebb sérelemért sztrájkot hirdetett, most ezért a pofátlan nem tudom minek nevezzemért, béremelésnek semmi esetre sem, kussad a lopott millióin. Épp olyan geczi, mint a miniÁlnokunk.
human
Hol marad a gördülősztrájk fiúk? Fidesz előtt nagyon favorit volt.
eugen4402
Hogyhogy torkig vannak? Tán ők veszik fel a fejesek pénzét, és most érték el a limitet: - eddig, és ne tovább! - Azt gondolom, az aránytalan, igazságtalan bérezésből lett elegük a derék vasutasoknak. Van gyógymód, fokozatos...
Először egy munkalassítási mutatvány, aztán lépésről-lépésre, egész addig, hogy vezessék a mozdonyokat az igazgatók, annyi pénzért elvárható. Csakhogy annak az kárát is az utazni akaró közönségnek kellene lenyelnie.
1magyar
Láthatjuk,hogy a vasút haldoklik. A vezetők meg milliókat keresnek havonta?
Toby
A szavak, verbális követelések és fenyegetőzések ideje lejárt !
Sarokba kell szorítani a luxuspatkányokat ! Szó szerint !
Yeromos
Kedves vasutasok ezt érdemlitek, üljetek fel a felcsúti kisvasútra vegyétek kezetekbe a 2100-ben eltett tábláitokat és lobogtassátok Felcsút és Bicske között. De nektek nincs ennyi vér a pucátokba.
Eriksson
Miért lenne jó a sztrájk? Nem munkabeszüntetéssel kellene a kormányt princelni, mert annak csak az utazni vágyó lakosság issza meg a levét.
Egyébként is: A vasútnál mindenki meg van elégedve a fizujával: A melós a főnökéjével, a főnök a melóséval. :)))
Yeromos
Azt hiszitek, azért mert előző kormányzás alatt vezényszóra tettétek a "dolgotokat" ha intetek sztrájkoltatok, a Júdás pénzből nem csak a vezetőitek hanem ti is kaptok, hát tévedtetek.
Eriksson
@Yeromos: A sztrájk nem úgy lesz, hogy a dolgozó fogja magát és bszik dolgozni. Az csak munkamegtagadás, fegyelmi vétség.
Yeromos
@Eriksson: De azért tudod nem árt ha egy sztrájk arról szól amivel a sztrájkolók egyetértenek, és nem néhány lefizettet vezető jól felfogott érdekét szolgálja. Senki nem gondolja, hogy ha dolgozó morog és b.-ik dolgozni az sztrájk. A sztrájknak alulról, kéne hogy szerveződjön különböző szervezeteknek azok vezetőinek össze kellene fogni a szervezésben (pl. szakszervezet, munkástanács) És a mi fontos arról kellene szólnia, hogy a sztrájkolók jogos érdekeit képviselje és ne valamilyen politikai érdeket szolgáljon.
vonotok
B.U.É.K. Csak kérdezem, az a sok löketetten B.K.V. -és dolgozó mikor ébred már fel, hogy éhbérér dolgoznak, míg a cégvezetői milliókat tesznek zsebre???
magyarbakancs
nem dumálni kellene a sztrájkról hanem meg kellene tenni.
száj karatésok.
Eriksson
@Yeromos: Vannak sztrájktörvények, melyek betartandók. A megszervezés Szakszervezeti feladat. A Szakszervezet meg a dolgozókat képviseli. (állítólag)
Yeromos
@Yeromos: És nem olyan sztrájkról írtam ami megbénítja félországot, szerintem ha az alcsúti kisvasút megtelne demonstráló vasutasokkal, nem okozna fennakadást viszont legalább akkora visszhangja lenne a médiában mint ha a délit pu-t zárnák le.
Lepényleső
...és még mennyi minden mást is le fognak nyeletni azon a torkon.
herczeg0210
@Eriksson: Mindenki meg van elégedve? Én nem ezt olvasom! Tessék neki menni mégegyszer...
Eriksson
@herczeg0210: Akkor még egyszer.
A dolgozó meg van elégedve a főnöke fizetésével, a főnök meg a dolgozóéval. Ergó: elégedett mindkét fél.
Yoda69
Szerintem a vasutasok es BKV-sok torkan barmit le lehet dugni. Ha igazabol torkig lennenek, akkor mar nem jarnank a vonatok, buszok.
eszegfu
@herczeg0210: Tulajdonképpen ironikus a hsz-e @Eriksson-nak... ugyanis mindkét fél (főnök és a dolgozó) elégedett a másik fizetésével, csak a sajátjával nem!
egyvandor
Azért kell a vezetők fizetését ez egekbe emelni, mert nagyon nehéz, megerőltető felelősségre vonhatóság nélkül hatékonyan dolgozni. Emiatt ezek a nagyon fontos emberek már fontolgatják, hogy inkább elmennek közmunkásnak, ahol legalább megbecsülésben részesülnek. Ezt a folyamatot kel megállítani. Mi lenne, ha ezek a rendkívüli képességű egyedek elhagynák a pályát? Ki venné fel akkor ezeket e fizetéseket?
egyvandor
@F_Viktor: Gorbán emberei "visszautasíthatatlan" ígéretek ellenében bármit megszerveztek.
Én nem tudok a magyar történelemből példát amikor az emberek spontán kiálltak volna a hatalommal szemben. Az emberek nem mennek maguktól az utcára. Ma sokkal több okuk volna rá, mégsem történik semmi. A demokratikus ellenzék nem rendelkezik akkora gazdasági, titkosszolgálati, besúgói, aktivista háttértámogatással mint a fidesz pl 2006-ban. Ugyanakkor Gorbán rezsimje mindent hatalmi eszközt kizárólagosan ural.
enslaved
@egyvandor: Kicsit el vagy tájolva. Azért nem mennek az utcára ma az elégedetlen emberek, mert nincs aki kivigye őket. Egyedül a Fidesznek van olyan vezére, mint Orbán. Egyébként meg ha annyira rossz lenne itt az élet, akkor maguktól is mennének, minden mindegy alapon, de annyira azért mégse rossz ezek szerint...Én Don Pérignonnal ünnepeltem a szilvesztert, mert megtehetem. Az egyik ismerősöm legalább ilyen összegért vett tűzijátékot, pedig nem tehetné meg. Most ő is lázadozik megint. Mire fel?
vadnarancs
Gaskó barna nyelve vadul forog vezírünk nemesebbik felében. Közben a srácok elfelejtették, mi is az a gördülő sztrájk. Pedig 2010 előtt milyen jól ment nekik, begyakorolták rendesen! :) Kedves vasutasok! Megint rossz helyre tettétek az X-et!
gazdag dezső
Mindaddig míg a legtöbb ember közömbösen veszi ezeket a dolgokat,addig senki ne várjon kedvező változásokat !ÉPPEN EZ A LÉNYEG,HOGY AZ EMBEREK ÖSSZETARTÁSÁT ,KÖZÖS FELLÉPÉSÉT MEGOSSZÁK !! Azért jön nehezen össze még egyszer az 56-os eseményekhez hasonló,pedig már rgen túl vagyunk azon a küszöbön ami éppen elég lenne egy országos összefogásra!
gazdag dezső
Kell még néhány miniszteri biztos,meg stadionok,új autók...stb.Fizetésemelések ott ahol eddig is sok volt,hát legyen még több!!
Gyuri Géderről
Mit elégedetlenkednek? Van Gaskójuk, tuti jó szakszervezetük, és jó fizetése a főnököknek.
Nekik is jó a fizetésük, mert ha nem így lenne, nem járnának a vonatok, nem lenne Gaskójuk, és nem lenne jó fizetése a főnökeiknek.
kutyahűség
Tán akkor tessenek menni tüntetni, sztrájkolni. Amikor a DB dolgozói megelégelik a problémákat, akkor mennek és sztrájkolnak. Ha kell, hónapokig. Kövesd a jó példát, ne a rosszat!
mariaberta
Annó ::: sztrájkoltak, ha kellett ha nem. Akkor most miért nem?
Yoda69
Ha annyira torkig lennenek akkor mar nem jarnanak a vonatok.
prime777
Én mondtam már.A fidesz csak az erőből ért.
A többi lepereg róluk.
Ugye a kormány mindenhol jól megtömi a vezetőket,akik valamilyen szinten hangot emelhetnének a kicsik érdekében.
Nagyon okosak.
Bomba rendszert építettek ki maguknak mindenhol.
Be kell valljam a szocik tényleg nyeretlenek voltak ezekhez képest.
Sajnos ez az igazság.
Szóval az egyszerű ember tehetetlen.
Az egykulcsos adóval meg be is biztosították magukat.
Aki tehetősebb az baszik majd máshova szavazni.
Hogy visszajöjjön a 30-40%os adókulcs a számukra?
Nem a saját pénztárcájuk ellenségei.
Gyerekek!
Itt addig lesz a fidesz,meg minden arcpirító dolog,még erővel nem lesznek ezek az emberek leverve vagy eltávolítva.Olyan meg sosem lesz higgyétek el.Addig sosem fognak fajulni a dolgok.
Mindenkinek van internetje,itt írogatunk.Szóval olyan baromira nem rossz a szitu,és odáig a kormány sem engedi fajulni a helyzetet,hogy komolyabb engedetlenségre sor kerüljön.
Szépen lent tartani az embereket,hogy éhen azért ne haljanak,de setöbb.
A fideszt csak saját maga tudja elpusztítani és senki más.
Arra meg ügyelnek.
kukac50
Orbán 2010 -ben azt ígérte az Ő kormányzása alatt 2 millió forint a plafon a fizetésekben, még a bankároknál is.
Segget csinált a szájából ezzel a törvénnyel!
Gefreiter
@Gyuri Géderről: "Nagyon jó" fizetésem nincs Gaskónk és nézz utána a sztrájtörvénynek és rájössz miért nem sztrájkolunk..
Gefreiter
@kutyahűség: Tüntetéssel semmit nem érünk el..sztrájktörvény,meg kimondja a vonatok 75%át le kell közlekedtetni..hűha megkora sztrájk..a főnökök meg röhögnek
Gefreiter
@Yoda69: Nézz utána mi az a sztrájktörvény..aztán rájössz hogy miértelme van úgy sztrájkolni ha a vonatok 75%át le kell közlekedtetni..
Clavigo
Gaskó elvtárs havi 8 kilóért ad tanácsot ...
karma1
@Gefreiter: Koszi a felvilagositast, ha tenyleg csak 25 % mehet el sztrajkolni, akkor valoban csak adtak a szarnak egy pofont.
Teged nagyon sajnallak, ha ilyen korulmenyek kozott kell dolgoznod.
A busasan megfizetett vezetok azert kapjak a horribilis penzuket, hogy a munkasokat rabszolgahajcsarkent munkara szoritsak, a tobbi csak mellebeszeles...

Azert arra kivancsi vagyok, hogy estenkent gaskoek otthon egymas szemebe tudnak-e nezni, mert mindketto arulo a maga posztjan...
Kartekonyak, mint a krumplibogar...
Gefreiter
@karma1: Gondold el mennyire érdekli a vezetőket ha a vonatok 75%át le kell közlekedtetni..ez az elégséges szolgáltatás ami sztrájk alatt fent kell tartani..ja és persze bíróságnak jogosnak kell hogy találja a sztrájkot.. így lehet úgy kezdeni egy bértárgyalást hogy az ajánlatuk a nagy semmi..
sokanvagyunk
Sztrájkolgatunk (25%, nevetséges!), kormányozgatunk, könyvelgetünk (MNB) - és a haza fényre derül.
karma1
@Gefreiter: Van egy olyan erzesem, hogy annak idejen 1789-ben a Bastille ostromanal nem kertek ki az uralkodo velemenyet arrol, hogy forradalmi modon fellazadjanak.
Ellenorzott mederben tartott sztrajknak annyi ertelme van, mint kopasz embernek fesut ajandekozni. SEMMI.
Sot, a magyar 56-os forradalom is spontan jott, nem kertek ki senkinek sem a velemenyet, es a szemelyi kultusz mar hasonlo nagysagu volt, mint mostanaban...
Nem tudom, egyre jobban az az erzesem, hogy ezt mar nem lehet megoldani szep szoval, targyalassal (Lasd a tanitanek mozgalom kiverezteteset, igaz , abban nagy resze volt az arulo hazaspar notagjanak, gaskonenak is.)
Kivanok Neked erot, biztonsagot a jovo evre is, es azt, hogy akarmi is tortenik - mert hogy tortenni fog, az egyre nyilvanvalobb - , akkor senkinek, Neked se legyen semmi baja... Egy ember sem erdemli meg, hogy emiatt a csurhe miatt meghaljon, vagy egesz eletere nyomorek maradjon, mikozben ok rohognek a markukba...
Gefreiter
@karma1: Köszönöm jó kívánságokat és a pozítív szemléletet..Minden jót Neked is és bizakodjunk,hogy végre pozitív változások lesznek az országban..
karma1
@Gefreiter: Amen...:o))))) Tenyleg az lenne a legjobb...:o)))
lusta
@Gefreiter: Erre azért én nem fogadnék. Ha körbenézünk, akkor a MÁV nincs egyedül és senki sem tiltakozik. Ha mégis tiltakozásra vetemedik, akkor kimegy vele 300 ember.
Eladott Ország
A nép nevében ( Petőfi Sándor)

"Még kér a nép, most adjatok neki;
Vagy nem tudjátok: mily szörnyű a nép,
Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?
Nem hallottátok Dózsa György hirét?
Izzó vastrónon őt elégetétek,
De szellemét a tűz nem égeté meg,
Mert az maga tűz… ugy vigyázzatok:
Ismét pusztíthat e láng rajtatok!"
Eladott Ország
"Az van, hogy így pusztul el és megy tönkre minden ebben az országban azért, mert szakemberek helyett NER társak ülnek minden állami kulcspozícióban. A MÁV egy ilyen pénznyelő, veszteségesen működő, csókosoknak megélhetést biztosító, állami vállalatnak csúfolt kifizetőhely. Ahol az egymás hegyén hátán tobzódó, megszámlálhatatlan igazgatóval és a krónikus munkaerőhiánnyal küzdő, gyatra és egyre gyatrább szolgáltatásokat nyújtó cég
embereket rúg ki azért, mert az utasok biztonságát fontosabbnak tartják Dávid Ilonák és Csépke Andrások nem létező hírnevénél. Akik nem elég, hogy ötvenszer annyit keresnek, mint egy közönséges jegyvizsgáló, de meg is alázzák azokat, akik még nem hagyták ott a rohadó MÁV-­ot. Hát ez megy, így megy."
Clavigo
Mi a gond vasutasok ??? Gaskó apátok lebutította és eladta a sztrájk-jogaitokat a Cimbalmosnak...Így jártatok..
Yoda69
@Gefreiter: Lehet hogy a torveny betuje szerint igy van. Na de 56-ban sem lehetett volna forradalmat csinalni a torveny szerint. Szerintem ha a vsutasoknak serelmuk van a jelenlegi rendszerrel, akkor a sarkokra kell allni, es kokemenyen sztrajkolni akar a torvennyel szemben is.
Persze ezt jol meg kell elotte szervezni, de a jelenlegi szakszervezeti vezetokkel ez lehetetlen.
Nessy
@Yoda69: Ja, kérem, most nincs "konstruktív ellenzéki" támogatás, mint anno Gaskó úrnak! Most KUSS van! A szakszervezetek már gittegyletnek is gyengék.
Edmond Dantes
A MÁV-nál minden rendben van.A dolgozók elégedettek a főnökök fizetésével,a főnökök pedig elégedettek a dolgozók fizetésével.Ez a munkabéke alapja,ezt még Gaskó teremtette meg.Ő még a saját fizetésével is elégedett volt.
Gefreiter
@Yoda69: Ó teljesen igazad van..nem kell betartani a törvény betűjét ebben igazad van csak azzal le is mondok a munkahelyemről vagy,az okozott kárt kifizettetik a vasutasokkal mivel a bíróság a vezetőségnek adna igazat a jog betűje szerint..szakszervezeti támogatás hogy,legyen ha nem független mert a vasúttól kapják a fizut..és pluszban a vasutasok sem egységesek..ennyi

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.