Megtarthatja pozícióit a dunaújvárosi közgyűlésben a gyilkosság gyanúja miatt előzetes letartóztatásban ülő Gál Roland önkormányzati képviselő, így döntött a testület, írja az Index.

A közgyűlés 9:5 arányban leszavazta, hogy Gál Rolandot visszahívják a pozícióiból, így marad közbiztonsági (!) tanácsnok és bizottsági tag is.

Ugyanakkor azzal egyetértett a közgyűlés minden tagja, hogy a képviselők szerezzék be és mutassák be erkölcsi bizonyítványukat – Gálról ugyanis a napokban az is kiderült, hogy voltak már összezördülései a törvénnyel, ennek ellenére futtatta a Fidesz a helyi politikában.

Cserna Gábor fideszes polgármester (és a közgyűlés) visszautasította, hogy a testület oszlassa fel magát az ügy miatt. A polgármester úgy fogalmazott

politikai felelősség bennünket nem terhel.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyuska
Erre számítottam .Hasznos ember, lehet, hogy még szükség lesz a tapasztalataira.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kutyuska
Erre számítottam .Hasznos ember, lehet, hogy még szükség lesz a tapasztalataira.
dr. prédikátor
Igen így kell csinálni !!! Jó ember a fütyi-sz es eltárs! nem baj ha emberöléssel vádolják, de ő a közbizonytalanság őre!!!
verum
Bravó!
Van még bűn, amivel nem vagytok megrakva?
pbalage
ha az helyes, hogy hűtlen kezelés és bűnszervezetben elkövetett csalás gyanújával országot is lehet irányítani, akkor egy gyilkos ide vagy oda...
Dr. Felipe
Ilyen elvtársak védték a fideSS székházat is.
Hellcat
A fidesz bármiből képes kimosdatni a haverokat...még ebből is...botrány.
Cicero
Dunaújvárosi polgárok is így gondolják-e vajon?
eszegfu
Azt még rendben is van, hogy a testület önmaga feloszlatását nem szavazta meg... de azt már semmilyen körülmények között nem tudom elfogadni: ha valaki előzetesben van bármilyen gyanuval (és az ügyészségnek nyilván erre oka is volt), azt embert legalább ne "függesszék" fel munkájában, ha már nem "hivják vissza"! Még gondolni sem merek arra, hogy az előzetes idejére is megkapja a bért...talán ezért maradt testületi és bizottsági tag... Természetesen őt is megilleti az ártatlanság védelme az itéletig, de addig is az elvárható elkölcsi minimum, hogy felfüggesszék. Egyébként meg erkölcsi bizonyitványt régen az is kaphatott, aki ellen eljárás folyt, csak jogerős elmarasztaló itélet esetén nem... ma hogy müködik, azt nem tudom...
zöldszem
A maffiózó nem fogja a maffiózót kényelmetlen helyzetbe hozni...Betyárbecsület és közös alom is van a világon!
Ezért a Fidesz proletárjai, lophatnak-csalhatnak-drogozhatnak-hazudhatnak-ölhetnek.
dr lópicigáspár
"Az alfahir.hu a helyi lakosoktól úgy értesült, hogy a ház, ahol a rendőrök tetemkereső kutyák segítségével rábukkantak a holttestre, az egyik gyanúsított, Gál Roland dunaújvárosi fideszes képviselő nagymamájáé, aki a mai napig az ingatlanban él."
szép új világ
Természetes, hogy megvédik, hiszen ártatlan és ők már tudják, amit mi még nem. Azt, hogy a nyomozás ki fogja deríteni, hogy a szerencsétlenül járt Molnár Antal éppen alapot ásni segített Gál Rolandnál, mikor megcsúszott és a gödörbe esett, de olyan szerencsétlenül, hogy közben valami éles tárggyal hátba szúrta magát és esés közben az ott lévő betonkeverőt is magára borította.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@szép új világ: Sőt írt egy levelet, ne keressetek , hazamentem.
eye
@szép új világ: "Molnár Antal éppen alapot ásni segített Gál Rolandnál, mikor megcsúszott " - átesett egy vak komondoron.
namihami
"Senkit nem hagyunk a gödör szélén-véres késsel a kezében!".
Ezért inkább betemetjük és lebetonozzuk azt a fránya gödröt.
nezelodo
Játszunk el a gondolattal, ha ez a gyanú, na meg az előzetes egy baloldali képviselővel esne meg! Akkor is ilyen védelemben részesülne az illető? Azt gyanítom, odáig elértek, hogy az ilyesmi bőven belefér elsöprőéknél, hamarosan talán már büszkék is lesznek rá.
nyanya001
Miért éppen ezt bűnözőt ne védenék meg ?
Egy alomból valók !
human
A gyanúsított fideszes megtarthatja pozícióit. Ezért sem terheli politikai felelősség a fideszt? Vagy ez is csak a társadalom reakciójának tesztelése? Számíthatunk még több bűnözőre is a fideszben?
Toby
A csikágói maffia ezekhez a rongyokhoz képest egy jószolgálati katolikus legényegylet !

Noha nincs még jogerős ítélet, de ez a döntés felveti a testületi erkölcsi alkalmatlanságot települési vezetésre !
Hari
Ez aztán a szó szoros értelmében vett betyár becsület.
Szókrakész
" így marad közbiztonsági (!) tanácsnok "

Bebetonozás, szarkofág készítés, ...
agnes200
@szép új világ: Csúcs ez a hozzászólás!!! :)
agnes200
Szerintem holnap fogják megtudni a képviselők a sajtóból, hogy tegnap mire szavaztak igennel.
Desischado
Én már semmin sem csodálkozom. Ezeknek egy gyilkos is rendben van, ha fideszes. És sokan ezt a bandát éltetik! Elmentem hányni!
nezelodo
@agnes200: Dakotáékat ez nem zavarja, Orbán egy őszinte pillanatában el is szólta magát, hogy mit tenne a politikai ellenfeleivel. Neki az ellenfél az ellenség, szabad a gazda, mint a közbiztonságért felelős kiválóságánál.
puki
Szerintem nagyon helyes hogy nem hívták vissza.
Azt javaslom hogy inkább válasszák meg belügyminiszternek.
*+-+*
Ja hogy ott egy nála is nagyobb gazember ül már? Akkor az más
human
@Desischado: A "nemzeti" érdek új érvényesítési formáját akarják ezzel bevezetni. A nemzetért és a pártért felkiáltással mindent meg lehet csinálni.
karma1
@verum: 12.03-ra: Talan nekrofiliat (holttesttel valo szexualis kapcsolat) es szodomiat (allatokkal valo kozosules) nem kovettek el...:o(((( Mondjuk, a kdnp-nel a pedofiliat nem zarnam ki meg teljesen a musorbol - talan csak meg nem jottek ra eddig...
eugen4402
Felháborító, hogy a balliberális média mekkora vihart korbácsol egy WC-csészényi vízben..! Egy közönséges, mindennapos emberölési ügyből világraszóló botrányt kerekítenek, holott nem történt más, mint egy sajnálatos helycsere: a fiúk magukat akarták bebetonozni 30 évre, de elhibázták... Na és?
Emberek vagyunk, mindenkivel megtörténhet...Persze, ha a Soros hergeli a firkászokat, akkor megint ásni kell néhány gödröt.
human
A fidesz 2010-ben megígérte, hogy mszp-s csontvázak fognak kihullni a szekrényből. Hát eddig túl sok ítélet nem született. De a fiesznek mostmár megvan a maga csontváza csak nem szekrényben, hanem betonban.
Szókrakész
Így épül az ország.
A fidesz képviselő bebetonozta az áldozatot.
A fidesz pedig bebetonozta pozíciójában a gyilkossággal vádolt fideszes képviselőt.
kukac50
Egy gyilkos fideszes, milliárdokat eltüntető Farkas Flórián még bele fér Orbán bandájába!
Szókrakész
Szerintem a fidesz a jövőt építi.
Már a börtönévekre gondolnak.
Ott is legyen fidesz frakció.
Már alapoznak.Mindenhová beteszik az embereiket.

A legszomorúbb, hogy ezek alapján az előzetesben is jár neki az adópénzünkből a fizetés és minden juttatás.
Ha én csinálnék ilyet, az első az lenne, hogy a cégem kirúgna és elhatárolódna.
Sőt még azt is letagadnák, hogy valaha ismertek.
De fideszen belül ez nem gond.
Itt úgy látszik, hogy a korrupt, tolvaj, sikkasztó, asszonyt verő, esetleg gyilkos fideszes már a szabály és nem a kivétel.
coni
Ez sokat elárul a Dunaújvárosi szavazókról, elvégre nem születési jog képviselőnek lenni.
human
Habony Árpádról egy keveset, ha már fideszes bűncselekményről van szó.
"2006. november 4-én reggel a XII. kerületi Monda utcában egy Lexus dzsip hajtott nagy lendülettel a Szilágyi Erzsébet fasorral párhuzamos szervizút felé. Ezen a szakaszon a megengedett sebesség 30 km/óra. A volánnál az első Fidesz-kormány bukása óta Orbán Viktor személyes tanácsadójaként ismert Habony Árpád ült. (A Habonyról készült portrénkat lásd: Az árnyékelnök, Magyar Narancs, 2011. szeptember 1.) Miután észlelte, hogy a kereszteződésben két gyalogos épp átkelni igyekszik, a sofőr mintegy 10 méterre az utca végétől dudálni kezdett. A Lexus alig lassított, a házaspár sétatempóban mégis átért az utca túloldalára. A sarokhoz érkezve Habony lehúzta az ablakot, és - az esetet követően a XII. kerületi rendőrkapitánysághoz benyújtott feljelentés szövege alapján - megjegyzést tett a sértettekre, kioktatta őket arról, hogyan közlekedjenek, "ha ő jön az utcán. Azt mondta, legközelebb nem fékez, hanem elüt." ...
human
... "Az irat szerint rövid szóváltás alakult ki a felek között, miután a későbbi sértettek - az ötvenes évei közepén járó K. Sándor és felesége, P. Erzsébet - megfordultak, és haladtak tovább a járdán. Habony azonban kiszállt az autóból, és utánuk eredt. A feljelentés tanúsága szerint a későbbi vádlott beletaposott a házaspár bevásárlókocsijába, ezután egy ütéssel leütötte K. Sándort, aki hanyatt esett; majd hasba rúgta a férje védelmére igyekvő P. Erzsébetet. Ezután Habony visszaszállt a kocsiba. Közben K. Sándor feltápászkodott, hívta a rendőrséget, és a jármű elé állva igyekezett megakadályozni, hogy a sofőr elhajtson. Habony kikerülte K. Sándort, és dzsipjével távozott a helyszínről, nem várta meg a rendőrök kiérkezését."...
human
... "A sértettek az esetet követően azonnal feljelentést tettek a XII. kerületi rendőrkapitányságon. A beadványhoz csatolták a keletkezett sérülésekről készült felvételeket, tudatták az illetékes hatósággal a dzsip rendszámát és részletes személyleírást adtak a tettesről. K. Sándor "bal járomcsontját és fülét érte az ütés, ami kb. fél alma nagyságúra duzzadt és dereka is meghúzódott". P. Erzsébetnek jobb combhajlatban, illetve lágyéka környékén keletkezett "duzzanat és horzsolás, valamint petefészek környéki fájdalom miatt a járás is fájdalmas" a számára." ...
human
... "A dokumentum szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság 2010. április 9-én hirdette ki az elsőfokú ítéletet, amelyben Habonyt - a Btk. 271. paragrafusa értelmében - bűnösnek találta garázdaság vétségében, és büntetésként két év próbaidőre bocsátotta."
magyarnarancs.hu/belpol/habony-arpad-orban-viktor-bizalmas-elitelve-garazdasag-jogeros-idegbe-jott-83765
human
A cikkből kiderül, hogy olyan luxus terepjárót bérelt Habony, amibe még diszpécser központ is volt beszerelve. 2006-ban ez a jövedelemmel nem rendelkező ember hogy tudott ilyen járművet bérelni? 2007-ben pedig a szépművészetiben tarthatta az esküvőjét? Ha ez a kétes jövedelemmel rendelkező véglény nem nemzetbiztonsági kockázat a fidesz szerint, akkor hogy fogják felismerni a terroristákat?
eugen4402
@human: Hosszú idő óta a fenti zárókérdésed az első "jó kérdés"...
Csakhogy ha a hazai illetékeseknek nem jut eszébe válaszolni rá, akkor mi van a milliónyi ügynökséggel, jogvédővel, szájtépővel? És mi van a kémprogramokkal, amikkel az ánuszunkba is bepillantást nyerhet aki akar?
Egyszerűbb lenne rendes állapotnak nyilvánítani a rendkívüli állapotot, tehát: nincs több kérdés!..Kuss van! Mert a sumákolás kezdi kiverni a biztosítékot.
human
@eugen4402: Szeretné is Orbán, de még megvárja amíg sikerül a lehető legtöbbet nyernie az EU támogatásokból. 2020-tól úgyis véget ér a támogatási kánaán. Akkor már bármit léphet, hisz a lóvé nála lesz.
eugen4402
@human: Ki van ez találva..! Akárki írta a forgatókönyvet, nagy játékos volt, akit sem Nobel-, sem Oscar-díjjal nem kéne jutalmazni, inkább letöltendő életfogytiglannal...
human
@eugen4402: Finkelstein ad tanácsot Orbánnak. Feltételezhetően hogy ennek közvetlen nyoma ne legyen ezért Orbán a Századvéget tömi milliárdokkal, akik pedig Finkelsteint fizetik ki. Gyanítható, hogy Habony is így lett milliárdos. Hivatalosan nem lehet tanácsadó, mert két embert megvert az utcán. A bűncselekményért el is ítélték.
human
@eugen4402: Finkelstein a lejárató kampányokban nemzetközi tekintély. Habonyra meg csak rá kell nézni.
eugen4402
@human: Kétségbeejtően logikus a levezetésed. Örülök, hogy soha nem voltak kampányszakértői ambícióim...
papa.49
Hogy szakad volna az anyjába a feje...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.