Az IMF-EU hitel visszafizetése példátlan eredmény a mai világgazdasági környezetben, és nem lehetett volna elérni olyan barátok nélkül, mint amilyen a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Párizsban, a szervezet tanácsülését követően. Ángel Gurría, az OECD főtitkára Magyarország elmúlt évekbeli sikereit méltatta.

A kormányfő csütörtökön megbeszélést folytatott Ángel Gurríával, majd felszólalt a szervezet tanácsülésén.

Orbán Viktor az ülés után tett sajtónyilatkozatában kiemelte: a hitel visszafizetése nagy teljesítmény, ennek eléréséhez sokak erőfeszítése kellett, így a magyar embereké, a mindenkori gazdaságpolitikát irányítóké, a munkavállalóké és a munkaadóké.

Inni kell!

A miniszterelnök hangsúlyozta:

"ma este minden magyar családnak jó oka van arra, hogy kinyisson egy jó üveg vörösbort és koccintson a haza egészségére, mert a tegnapi napon sikerült rendeznünk azt a régi adósságunkat, amelyet még az előző kormányok hoztak létre 2008-ban, amikor a gazdasági összeomlás elkerülése érdekében óriási hitelt vettek fel az IMF-től és az Európai Uniótól". Ezt a hitelt visszafizették, így "ma reggel jobban ébredtünk és könnyebben is lélegzünk"

Orbán Viktor az eredmények elérésében hangsúlyozta a "barátok", különösen az OECD szerepét. Mint mondta, a szervezethez mindig lehetett fordulni a legnehezebb és a legkényesebb kérdésekkel is, hiszen politikai szándék nélkül, a szakmai szempontokra összpontosítva osztotta meg legjobb tudását és az általa összegyűjtött legjobb tapasztalatokat az országgal. Ezért "a magyar sikerben az OECD munkája is benne van" – tette hozzá.

A kormányfő kijelentette: ez az indoka annak, hogy Magyarország az OECD tagja és továbbra is az marad, fontos kérdések kidolgozásában – például a szakképzés, az oktatás, a gazdasági hatékonyság növelése és az egészségügy kérdése esetében – együttműködik a szervezettel a jövőben is, és számít az OECD tanácsaira.

20 éve

Ángel Gurría, az OECD főtitkára nyilatkozatában Magyarország elmúlt évekbeli sikereit méltatta, és azt mondta, az ország tapasztalatait meg kell osztani más államokkal is. Sikertörténetnek nevezte Magyarországnak eredményeit, egyúttal felidézte, hogy az ország 20 éve működik együtt az OECD-vel. A mostani évforduló még csak a kezdete a közös munkának – tette hozzá Ángel Gurría, megemlítve: hamarosan Budapestre látogat.

A főtitkár méltatta az OECD és Magyarország szoros együttműködését, a mostani megbeszélését Orbán Viktorral pedig eredményesnek nevezte. Közölte: az együttműködés minden területéről, így a kis- és közepes vállalkozásokról, az oktatásról, gazdasági kérdésekről is beszéltek, a miniszterelnök pedig beszámolt országa sikereiről, amelyet egyebek mellett a gazdasági és társadalmi kérdésekben elértek.

Orbán Viktor korábban Párizsban európai kérdésekről egyeztetett Nicolas Sarkozy volt francia államfővel, a jobboldali Köztársaságiak vezetőjével.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Aztán zárjátok is vissza mert a fidesz közben temérdek másik hitelt vett fel.
Bercifiu
@Hellcat: Én meg már azt hittem, hogy nem fogy Anikó bora.
dr. prédikátor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
cs.n.
Tipikus Orbán. Ott nyal ezerrel, itt meg minden szarnak elmond (vagy elmondat a csinovnyikjaival) mindenféle nemzetközi gazdasági szervezetet. Ld. tegnap Halász úr nyilatkozatát.
leszúrt rittberger
Jézus fasza, hát ki nem szarja le egy egészséges magyar családban az IMF-hiteledet, te elmebeteg... :DDDDD Meg úgy általában a politikát.

Jól is néznénk ki, ha Orbán Viktor engedélyére várnának a családok, és aszerint merészelnék jól érezni magukat, hogy éppen milyen képzelt ellenség ellen aratott vélt diadalt a kedves elmeroggyant diktátorjuk...
pride and prejudice
Kár, hogy nem részletezték, hogy miből fizették vissza az IMF-hitelt. Mert akkor már csak azt ünnepelhetnénk, hogy egy hitelt kiváltottak egy rosszabb helyről, magasabb kamatra felvett hitellel, vagyis másnak tartozunk rosszabb feltételekkel. Részemről ezen nincs mit ünnepelni!
verum
Vajon a 2008-as adósságnak ma a hányszorosa van még meg?
Azt az üveg bort a fejéhez vágnám annak, aki generálta!
Slade
Ángel Gurría vagy komplett idióta vagy kamu az egész cikk. A geciről tudjuk, hogy elmebeteg, tőle más dumát nem várt senki.
Fradigege
Itt eltűnt 3000 milliárd a magánnyugdíjkasszából. Abból lett kicsengetve? Mert a kancsal matólcsy és strómanlőrincke krv gazdag lett. Nem beszélve a többi havercsókosról. Nincs mit pukkangatni. Majdha én is kapok 1000 hektár földet, sertésteleppel, kisvasúttal, stadionnal, építőipari cégekkel együtt, kaszinókkal, 100 trafikkal, a seggem alátolnak 1 tévécsatornát államihírdetésekkel és az összes eu-s lóvét én nyerem, majd ezek után 0%-os adót kell bevallanom, egye fene pukkantok egy bort.
evacica
És azt Orbán fizeti a mi pénzünkből?
vonotok
Drága, szertett Vezérünk ! És ki is fizeted???
Mert azért nem tagadhatod néked azért fussa. Másnak meg még kényére sem, tejre sem.
Tudod van egy másik világ is,ahol biz szegényesében éldegélnek.
Rózsika Hatházi
Én majd akkor nyitok ki egy üveg vörösbort, ha a vezír születésnapján szentmise helyett gyászmisét celebrál Balog emberminiszter, vagy a Devla személyesen. Addig inkább söröznék, ha lehet. :))))
verőce21
Nem kell aggódni. Amíg az EU pénzek gyorsuló beáramlása tart addig aránylag stabil maradhat a magyar gazdaság és a forint. (és most nem is kellett hitelt felvenni az adósságtörlesztéshez. Majd' elfelejtettem.)
Toby
@verőce21: Akkor a gengszterrezsim mire vett fel hitelt, ha minden szupcsi, okés és tuti ?
Toby
"Soha nem látott arab ingatlan felvásárlási hullám dübörög az ország fővárosában, miközben a Jobbik Izraelt vizionálta. "

Aha, szóval a menekültek terrorveszélyesek, a pénzes felvásárló arabok nem ?

A Jobbik meg úgyanolyan idióta, mint volt, de legalább kidelrlt, hogy nem zsidók, hanem arabok vásárolják fel az országot ! Ugye, hogy mennyivel jobb ?
verőce21
@Toby: A hétfői 500K eurokölcsön "az uniós projektek társfinanszírozására, az operatív programok keretében megvalósuló projektek központi költségvetési kiadásainak refinanszírozására" szolgál. :)
Hellcat
Fél napon belül kiderült, hogy hazudtak...ennyi...
Toby
@verőce21: Járd újra az elsőt, ott még elmegy a mese ! A genyó cimborád készül 2018-ra és a hülyétéshez igen sok pénz kell, mert mégsem működnek annyira a "magyar reformok" ! Ugyanis Genyólandban ellenőrizhetetlen a pénzmozgás és ez sem véletlen !
Toby
Amennyiben minden ótvaros hazugságra piát kellene bontani, Európa összes detoxállomása kevés lenne !
Ez pontosan az az eset, amikor a főgenyó nagyharanggal ötször átad valami fércművet !
Pálinkafőző Rézüst
@verőce21: és a számolatlanul kiadott, és értékesített államkötvények? Az tán nem hitel? és 3-4X-es a kamatterhe, az IMF hitelhez képest.
Ja és: www.napi.hu/magyar_gazdasag/lazarek_csunyan_beneztek_az_imf-hitelt.612855.html
Hellcat
@Pálinkafőző Rézüst: Nagyon nagyon sok ponton rossz ez az "örüljünk mert vége"...ennek elelnére tudod mit fog ebből látnia fidesznyik? "LEGYŐZTÜK AZ EUT!!!" :D 10es IQ tól ne várjunk el többet :D
pan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
egyvandor
@Hellcat: A termérdek hitel felvétel mellett agyonvágta a forintot, és számtalan, közterhet, adót vezetett be, Ezzel egyidejűleg a szolgáltatások egész sorát egsészségügy, oktatás, nyugdíj, számolta fel vagy csökkentette az elégtelen szint alá. és még van képe ünnepélyes borosüveg bontásáról pofázni!!!
egyvandor
@pan: Ez kemény volt, de lehet hogy csak ezen a nyelven érti.:)
egyvandor
@Toby: verőcével kár foglalkozni. Ez a faladata különben mehet vissza ahonnan jött.
egyvandor
@Fradigege: A lenyúlt földek ellenértéke is eltapsolásra került már.
simmering73
Bontunk, ha itt az ideje. Mikor a gumiszoba ajtaját rád csukják.
bakegya
@Mirabilis: na ez nagyon bölcsen hangzik.@Mirabilis: több hektárt összetarhált neki a felesége,már az első cölöptetejére tétele idején "TOKAJ"-UTÁN RÉVFÜLÖPÖN IS SZAKÍTOTT EGY VOLT TSZ DARABOT... A SZEREMLEI BIRTOKHOZ IS BŐVEN KÖZÜK VOLT...most árverezték el-a volt un,"kulák"stb. hazai volt tulajdonosokkal jól kibaxott a torgyánpapával az élen.
perfekt
Mire vigadjak,kedves mester?,hacsak arra nem,hogy ezt a pénzt már nem tudjátok ellopni!Kis öröm- is öröm.
verőce21
@Pálinkafőző Rézüst: (17:52) Az IMF 4,8% volt. Mutass már ennek 3-4-szeresét kamatozó kincstárjegyet! Légyszi, légyszi!
lampa laz
...kinyítjuk, de csak akkor, ha eltüntél a 3,14csába.
verőce21
@Toby: (17:33) Visszafizettünk hitelt! Amikor Oszkó, Simor magas térdemeléssel szaladt ki Washingtonba hitelért, csak más volt. He?
nemjoezigy
@Mirabilis: @mariaberta: "ma este minden magyar családnak jó oka van arra, hogy kinyisson egy jó üveg vörösbort..."
Nekem is az jutott eszembe, hogy a lakosság többségének (még ha igaz is a történet) nem telik egy jó üveg borra!
" 444.hu/2015/12/08/magyar-politikus-reg-hazudott-akkorat-mint-retvari-bence "
Csak hogy ne kelljen végig olvasni: súlyos anyagi szegénység: 19,4%: 1,877 millió fő, + relatív jövedelmi szegénység: 14,9 %:1,454 millió fő, + nagyon alacsony munkaintenzitás: 7,1%: 687 ezer fő.
Az viszont szépen látszik, hogy 2008 és 2013 között milyen irdatlanul nagyot romlottak a magyar szegénységi mutatók, és utána is csak növekedett a szegénység is és a gazdagok gazdagsága is, de csak azért, hogy az átlag a fideSS kirakat mutatói szépek legyenek!
A régióban az utolsók közt vagyunk!
Ez a nagy dicsőség, ugye orbán, erre igyunk!
kamazuka
Tiszta szívemből gratulálok!
Mióta 250 illúzionista foglal helyet a parlamentnek nevezett nagycírkuszban tudom,hogy a meg nem született lovon lovagolni épp olyan felemelő,mint az elhitetni,hogy adtam miközben folyamatosan elveszek.

Persze, nagy dolog ez az IMF story,nem vonom 2 ségbe,de ez oilyan mint az útszéli kereszten a felirat.
Elsőbbségem volt!
hetöndöe
@verőce21: Én meg tengermélyen leszarom,hogy mennyi az államadósság,mikor a nép nagy része nyomorog.Ezt a dumát csak az egybites fitymaszos trollok szopják be.Az Usába biztosan nagyon érdekli a melóst az államadósság mértéke(120%),mikor pénteken megkapja a heti 800 dollár fizetését és egész hétvégén jól érzi magát belőle,nem pedig kulizik 12 órában éhbérért hétvégén is.Japánban ez 200 % de biztosan ott is nagyon szar a lakosság életszínvonala.:-)
verőce21
@hetöndöe: Ezt a "tengermély" butaságot elsütötted már párszor, mondd el az Unió vezetőinek is.
Tudod a forint nem világvaluta, mint amiket említettél, nincs iránta olyan kereslet. Emiatt nagyon kell vigyázni a mögötte álló fedezetre.
Különben a heti 800 dolláros fizetés is gyorsan elinflálódna.
human
@verőce21: "nagyon kell vigyázni a mögötte álló fedezetre"
250 Milliárd Matolcsy alapítványaiba, köztük egy borozóra.

"Különben a heti 800 dolláros fizetés is gyorsan elinflálódna."
Értjük. Nyugaton szar a helyzet.
JAJMÁR
Csak a szakképzést, az oktatást, az egészségügyet ne emlegette volna, ezeket a "sikerágazatokat". Ja, hasítunk, vagyis ők ... maguknak, belőlünk. Éppen momentán nem nyitok bort, Túlfáradtam a hasításban.
karma1
@nyanya001: Persze, hogy ertem! Az IMF mar soha tobbet nem johet megkerdezni, ugyan kinek a zsebebe csusztatja orban a penzt mindenfele ellenertek teremtese nelkul? Az IMF hitelt pedig mar reg visszafizette, mielott 2012-ben vegleg kikergette az orszagbol az utolso IMF irodat is, es felvett egy sokkal nagyobb,, sokkal rosszabb hitelt, de valoszinu, hogy orosz bankoktol, ott pedig valoban nincs gazdasagi feltetel (vagyis arra koltheti, amire akarja), mert azert a penzert csak szep fenyesre kell nyalni putyin segget, az meg mar nagyon megy a csuti maradonanak...:o(((
karma1
@nemjoezigy: Dehat 2013-ban mar 3 eve orban volt, nem???
kakaósbögre
mos,baszottul nagy üzlet volt kifizetni egy hitelt egy másik-magasabb kamatozású-hitelböl. egyébként megválogatom kivel iszom.tolvajokkal végképp nem.
Desischado
Én majd akor bontok bort, amikor a börtönbe visznek, te utolsó szemét parazita! Vagy ha a temetésedről szól majd a hír!
Pestilence
A rekordmennyiségű alkoholbeteg országában sikerült neki a legbalfékebb dologra felszólitania a népet.
verőce21
B@szottul uncsi már a sok liberálttól a "kiváltottuk a hitelt magasabb kamatozású hitelre" szöveg! Mert egyszerűen nem igaz.
A magasabb kamatú hiteleket váltjuk alacsonyabb kamatozásúra.
micfild
@leszúrt rittberger: pedig a minisztárelnök pontosan ezt hiszi... ő mondja meg mikor kell jól érezned magad és mikor nem.. ahogy azt is, mikor kell rettegned és aztán örülnöd mert ő egyedül legyőzte az ellenséget.. megvivta a harcot ő egyedül és legyőzte...Már 26 éve a -ruszikihaza- beszéd idején is látszott hogy elmebeteg.
Jozefina
Tetükém!!! Konzultáció gyanánt küldhetne minden magyarnak egy üveggel. Mészáros vidáman állná a számlát!!!
nyanya001
@karma1: 22.49 Féltéglával veri a mellét ez a degenerált, kifizettük az IMF adósságot
persze, közben sok közalkalmazott bérének kifizetése késik...
"...megszünik az Nyugdíjfolyósító Igazgatóság is, éppen csak azt nem mondják, hogy fenntartása okafogyottá vált, mint ahogy megszűnik az OEP, ahol a betegbiztosításokat intézték hajdan, megszűnik az Országos Vízügyi Főigazgatóság is.
Orbánnak könnyű, ő tud vizen járni, a többiek meg tanuljanak meg kopoltyúval lélegezni.

.A megszűntetésre ítélt intézmények nagy többsége társadalmilag fontos feladatokat lát el, szakemberek tízezreinek évtizedes tapasztalataitól szabadulunk meg éppen, de hát, mint tudjuk, a szakértelem bolsevista trükk.

A szakemberek mellett az ügyintézők is lapátra kerülnek.
Becslések szerint ötvenezer embert érint a Nagy Terv, hajdan Rákosi ezt racionalizálásnak nevezte, ezek majd ésszerűsítésről fognak beszélni, ha beszélnek egyáltalán...

A Vezér szerintem már teljesen becsavarodott, belegabalyodott ebbe a bonyolult külvilágba, mint macska a házicérnába, és most vadul keresi a kiutat...

Ha az érintett ötvenezer ember most vasárnap kimenne az utcára, ha csatlakoznának hozzájuk a pedagógusok közül ötvenezren, az egészségügyből ötvenezren, a pénzügyi botrányok áldozataiból ötvenezren, a rendkívüli állapot bevezetésére vonatkozó törvénytervezet ellenzői közül ötvenezren, a demokrácia híveiből még ötvenezren, hát Orbán telecsinálná a kevlár alsógatyáját.
Az se lenne baj, ha mindenki kicsit dühös lenne, mert a mosolygó tüntetésekből ez a banda nem ért.
Mondjuk erre nagy reményeim nincsenek, magyarember nem követel, hanem alázatosan esdekel...

Fel kellene ismerni, hogy ez a rendszer erre van építve..."
karma1
@nyanya001: Draga Nyanyam, mar regen nem irtal ilyen hosszu hsz-t - vagy talan inkabb soha (az en elmult eveim tapasztalata szerint itt a Propin)
Teljesen megrendultem, hogy alapveto intezmenyek szunnek meg - igaz, lehet, hogy azokban mar csak a takaritono meg a mindenes bacsi dolgozott, az egeszsegugyisek kulfoldre tavozta miatt...

Teljesen kerdojel alakot vett fel a szemoldokom, amikor a Jarvanyugyi Allomast es a Kozponti Verellatot is olvastam a megszuntetendo intezmenyek kozott.
Atyaisten! Mi lesz Magyarorszagon, ha lesz egy tomegszerencsetlenseg, vagy egy olyan termeszeti katasztrofa, ami embereleteket kovetelhet, es amit nem tudnak gyorsan felszamolni.? Honnan fognak vert kapni a serultek? Egy pusztito arviz utan hogyan fogjak megallitani a rendre bekovetkezo disenteria, kolera es egyeb fertozeseket?

orban mar teljesen mas vilagban, mas planetan el, es most az egyetlen nyugati "baratja" is elhagyja, mert Cameron lemondott a kirobbant offshore botrany miatt.
Mar a kormany szelloztetgeti, hogy talan visszahozzak a vasarnapi nyitvatartast, (sokan meg a 3 kerdeses nepszavazas elott, mert felnek megvarni az amugy nyilvanvalo eredmenyt), mire most orban kijelentette, hogy a vasarnapi boltbezarasok csak az elso lepes volt a teljes vasarnapi munkaszunet bevezetesere.
24.hu/belfold/2016/04/08/orban-vizsgalni-kell-az-offshore-botrany-magyar-szalait/

Valoban csak az lenne a megoldas, ha most mindenki az utcara menne, mert lehet am, hogy nemcsak 1 fideszes es 1 szoci lenne erdekelt az offshore botranyban. De hat nem jutottak el
meg mindenkihez, hiszen rettento sok adatrol van szo...
Az utolso mondatod rendkivul igaz, sajnos...
nyanya001
@karma1: Nem tudom, megfordult ennek a zavarodott elméjűnek,
hogy az államtitkárok számát csökkentse, és ne Matolcsy fizetését emelje 2,5 millióról
5 millióra, és ne vásároljanak műkincseket, ne a várbeli lovardára költsenek milliárdokat.
Az a félkegyelmű most azt hiszi, mert a KILIK-et felszabdalják, a problémát nem fogja megoldani mint az sem, hogy a budai várba költözése is milliárdokat fog felemészteni.
Ezeknek az IMF a patás ördög, mert elszámoltatja a rohadékokat, hogy mire költötték,
költik a pénzt, azt meg a csak a hozzá hasonló baromnak mesélje be, hogy a jóval magasabb
kamatú kölcsön az jó az országnak.
Hellcat
dr. prédikátor top kommentje tegnap 15 lájknál már törölve volt...most 17 :D Már meg ne haragudjatok, én szinte mindig egyetértek az ő kommentjeivel de ki volt az a +2 ember aki még lájkolt egy törölt kommentet? :D
JAJMÁR
@nyanya001: @karma1: Muszáj úgy csinálniuk, mintha "működne" a kormány, így hát rombol. Ehhez ért.
Teljes a káosz az országban minden rétegben, csak azt nem értem, miért nem áll már fel az ellenzék egy reális alternatív kormányzat tervével?
nyanya001
Viktor gyógyszerre ne igyál !
Anélkül is sok baromságot beszélsz !
nyanya001
@JAJMÁR: Mert abban a pillanatban módosítanák az alaptörvényt, miszerint
tilos és törvénytelen lenne egy alternatív kormány létrehozása !
JAJMÁR
@nyanya001: 10:19 Persze csak elviekben értem, mutatva az emberek felé, hogy felkészültek a váltásra. Aztán mit tudnának csinálni, ha törvénytelennek minősítenék? Persze, gondolom sok pénzt költenének ellenkampányra, de ezen kívül, semmit nem tehetnének ellene. Szerintem sok múlik azon, hogy az emberek nem látják a váltás reális esélyét.
Én magam is azt hiszem, hogy anarchia jönne, ha a kormány hirtelen megbukna.
pride and prejudice
@verőce21: Valamit nagyon benéztél, de még helyrehozhatod, csak ne szégyellj utánanézni. :P
nyanya001
@JAJMÁR: Már csak a azét is anarchia lenne mert minden fontos
állást hivatalt ők töltenek be és ott tennének keresztbe ahol csak tudnának
ezek a maffiózók !
Jankó123
"Orbán: mindenki nyisson ki egy üveg bort"

Mi van, Vazze!
Félsz, hogy a Sárazsadányi készlet a nyakatokon marad?
Azért ez a nagy buzdítás a bornyitogatásra?
:-)))
Szókrakész
Akkor most, hogy ez vissza lett csengetve, kérném a legfrissebb államadóssági számokat.
Mennyivel csökkent?!?!?!
kukac50
2013-ban fizettétek vissza! Miért most bontsunk bort? Miért nem akkor?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.