Erre nincsenek szavak. Inkább csak idézzük:

Fischer Iván karnagy úr kezdi elveszíteni az önkontrollját. Amennyiben nem képes befejezni a követelőző hisztériát, fenyegetőzést és zavarkeltést, úgy át kell gondoljuk a támogatását.

Továbbra is elismerjük az ő kvalitásait, de fordíthatjuk ezt a pénzt más, szintén nemzetközi hírű magyar zenekarok bármelyikére, amelyik nem rúg bele a feléje nyújtott kézbe. Akkor lesz kiváló ürügye karnagy úrnak politikai motivációról beszélni, ócsárolni a városvezetést, hergelni a közvéleményt

- ezeket mondta Tarlós István a Főpolgármesteri Hivatal Indexhez eljuttatott közleménye szerint. Ezt nehéz máshogy értelmezni, mit zsarolásként, azaz ha Fischer Iván nem hagyja abba a hisztit, akkor a maradék pénzre sem számíthat.

Mint ismert: a Fővárosi Közgyűlés 260 millióról 60 millióra csökkentette a Fesztiválzenekar támogatását, azaz minden előzmény nélkül elvettek tőlük 200 millió forintot.

120 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Lehet, hogy Tarlós nem ért a zenéhez, de bunkónak elsőrangú.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
glorianna
Tarlós ilyen volt óbudai polgármester korában is :S
Hogy is mondta Hofi? "Hazánkban az egy főre eső bunkók száma két fő"
human
Lehet, hogy Tarlós nem ért a zenéhez, de bunkónak elsőrangú.
RonaGyuri
Nem lenne semmi, ha a BFZ nevet változtatna!
Ja és ez a sötét bunkó tetszeleg abban, hogy a főváros újabb vőlegénye! =))
silber13
@human: Nagy a valószínűsége, hogy a zenéhez sík hülye! És valódi husáng!
wagabund
érdemes megnézni a szavazási jegyzőkönyvet...tanulságos.

nem ártana, ha Fischer is elolvasná az előterjesztést, és a szavazásról készül jkv-t..talán tanulna belőle.(ő is)
Cicamama55
Én meghallgattam a videós üzenetet. Tök normális hangvételen hosszan felsorolta Fischer Iván, hogy milyen fellépéseket kell lemondaniuk- ami így év közben már nagyon nehéz-mivel éves program tervük van. Arra a hangnemre azért Tarlós úrnak is hasonló hangvétellel kellene reagálni...Mindent meg lehet mondani, de a hangnem amit használ, az árulkodik az emberről...
silber13
@RonaGyuri: Akad keményebb válasz is, példul meglebegtetni a zenekar feloszlását, köszönhetően ehhek a szerencsétlen primkónak! Ez azt hiszem, világra szóló botrányt eredményezne.
világlátó
Én figyelmesen végighallgattam Fischer Iván megnyilatkozását. Nem volt hiszti, sem zsarolás, sem szemrehányás, főleg nem volt személyeskedés.
Azt találtam mondani családomnak, nehogy megvegye ezt a kiváló zenekart Németország, vagy Nagybritannia.
Most, olvasva Tarlós főpolgármester megjegyzését, a sértés most már nyilvánvaló. A hatalom gőgje megint érvényesült. Fischer Ivánnak már volt egy szép megnyilatkozása, talán Friderikusz műsorában, amikor arról beszélt, milyen kevés kell ahhoz hogy ebben a szép országban jól érezhessük magunkat.
Most több koncertről le kell mondani, mert a tervek már elkészültek, ez elég kínos lesz.
Sajnálatos, hogy úgy kormányoz ez a mai hatalom mint elefánt a porcelánboltban. Az még sajnálatosabb, hogy mindezt eltűrni kénytelen a társadalom nagyobbik része.
Toby
Kiváló "földműves" ez a tarlós. Bayerhez járt különórákra !
zöldszem
Tarlós egy akkora tahó​ paraszt, ökör, (kihagytam valamit?) hogy ​ még a hortobágyi pusztában is idegenforgalmi látványosság lenne...:))))))
colibri
Tarlósnak minden megnyílvánulása alpári stílusú.
Manhattan
Szégyen, hogy egy kulturálatlan ősbunkó Budapest főpolgármestere!
dr. prédikátor
Amilyen a butykostaplós olyan a válasza is!!!
silber13
@wagabund: Lécci, lécci muti mán a jegyzőkönyvet! Neked biztosan van egy példányod!
Manhattan
Tavaly ilyentájt Iván bátyja Ádám, aki világhírű karmester, hívott bennünket örömteli éneklésre. Így tiltakoztunk a kormány egyes döntései ellen a Szabadság téren. Mi voltunk a Szabadságkórus, akik évente énekelünk, tiltakozásképpen a Szabadság téri német megszállási emlékműnél. Fischer Ádám vezényeli az Orbán-kormány döntéseivel elégedetlen civilekből álló kórust.
justhpeter
Azt mondták a régiek, a stílus maga az ember. Igaz, azt nem mondták, hogy Tarlós is ember. Nem baj, cölöpverőbe még jó lesz.
amaramaistanna
Legyen a válaszunk, hogy ott leszünk a zenekar rendezvényén! "Kedves Közönségünk és Barátaink!
Jöjjenek a Vörösmarty térre egy közös zenélésre és tiltakozásra május 7-én 17 órakor! Mindenki hozzon magával egy hangszert, vagy hangot adó eszközt!
Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar
www.facebook.com/events/359429477514051/ ..."
bence
Köpné már valaki szemközt ezt az őstulkot ! Másból ez a ritka tahó úgy sem ért !
Törölt felhasználó
Személyeskedő arrogáns tahó. Terelni azt megtanultál, jó fidesz katona is lettél, de kétlem hogy budapestiek ezt szeretik, óbudán is elástad magad azzal, hogy beleszarsz a saját almodba a római gáttal. Mi lesz veled 2 év múlva:)
bence
@ziziplanet: ! Csak tudnám , hogy ki a szar választotta meg ?!
barckmagdi
A medve mordulna rá tarlósra, mielőtt jóllakik! Brummm!!!
volvós
..." azaz minden előzmény nélkül elvettek tőlük 200 millió forintot."...
ÉS ZSEBREB@SZTÀK !!! Kevés a föpolgi fizu ???
Tarlós világéletében buta, faragatlan tahó volt !!
Elzavarhatnák már nyugdijba ( 52 ezerért / hó)
karma1
@Manhattan: Te zenesz vagy??? En az Ivannal egyutt jartam a Konziba, O egy evvel felettem jart... Ritka csodalatos ember, Adammal egyutt...Ha ez a taho ezt volt kepes valaszolni az Ivan higgadt, targyszeruen eloadott video-uzenetere, akkor ez egy cimeres f@sz...

Nem tudom, melyik ugyanilyen szinvonalu, ugyanilyen multu zenekarrol beszel, ha csak nem akar osszehozni valami mukedvelo csoportot kerenyi gondozasaban, mint a kultura fo vednoke neveben, mert hirtelen nem tudok ilyen volumenurol. (Magyar Allami Hangversenyzenekar , de ki van meg otthon ilyen mostanaban?
lampa laz
@karma1: a Mága giccses újévi koncertjeit bírja, mert ott díszvend(ö)ég.
nezelodo
Nem kell bántani, csak a pártbeli kötelező tahóságot adja elő, sem jobb sem rosszabb a többinél, ő így osztja a sallert, a kokit meg a tockost.
perfekt
Ez a Tarlós egy,kétkarú pénznyelő automata! Volt gyerek szobája, amin keresztül ment az út.Ezt büszkén hangoztatja is,hogy ő ott nevelkedett,és félni sem fél senkitől.Valaki egyszer felrúgja majd,hogy az első hóval esik vissza!
Jozefina
Tarlós egy kifejezetten kulturálatlan, sötét alak!!! Épp ideje lenn elhúzni a nótáját. Őt meg beépíteni a Római-parton épülő gátba. Ha valaki fenyegetőzik és visszaél hatalmával az tarlós!!!
karma1
@Jozefina: Van ennek a palinak gyereke? Es neki mi a velemenye a faterjarol? Remelem, LETAGADJA?!
panellproli
Hiába hangoztatja mindig hogy a fityiszesekhez semmi köze, az undorító pökhendi ,magát teljhatalmúnak gondoló stílusa hajazza azokét
magyarbakancs
Tarlós úr lénye maga a megtestesült igazi veretes paraszt.
Minden megfogalmazása,beszéde tenyérbe mászó.
RonaGyuri
@almalibre: ja persze Bayer Zsóti-hoz mérten egész visszafogott!
qrfly
Iván !! lécci küldjél egy bérletet a taplósnak az alábbi szöveggel:

.." T. Tarlós Úr / sic./ kérem fogadja el / INGYEN !!! / a mellékelt hangversenybérletet.. Szellemi téren mutatkozó erőteljes és nagyvolumenű hiátusának megszüntetéséhez egy pici segítség..

üdvözlettel / szerénytelenség nélkül mondhatom.. méltán világhírű../ F.Iván
Bringás
Egy pillanat! Nem vettek el semmit, hanem kevesebb támogatást szavaztak meg, mint az előző évben. Tudtommal a közgyűlés döntött és nem Tarlós. Egyébként pedig, ha valakit támogatnak, illik azt mondani: köszönöm!
Kutyuska
@Pálinkafőző Rézüst: Holtverseny van közte és Kövér közt.
Kutyuska
@karma1: Mészáros Lőrinc nagyon tehetséges, valószínűleg zenekart is alapít. Egy kis támogatás erre is jó lenne neki. Szinte látom, ahogy Orbánnal és Farkas Flóriánnal húzogatják a fakanalat az alumínium kannában, hihetetlen zenei élményt adva a hallgatóságnak.
Pálinkafőző Rézüst
@Bringás: "Egy pillanat! Nem vettek el semmit, hanem kevesebb támogatást szavaztak meg,..." hűűűűűhaaaaaaa...:))))
Bringás
@Pálinkafőző Rézüst: Így van! Hol volt az kőbe vésve, hogy mennyi támogatást adnak a zenekarnak? Már bocsánat, de a közgyűlés diszponál a saját pénze felett, akkor megilleti a jog, hogy megmondja kinek mennyit ad! Ha ennyit láttak jónak, ennyit szavaztak meg! Fischernek ezért durrogni nem kimondottan elegáns dolog!
Pálinkafőző Rézüst
@Bringás: a közgyülinek honnan, kiktől van pénzük? Sajátjuk netán?
Bringás
@Pálinkafőző Rézüst: Úgy tudom, hogy a főváros felhatalmazta őket az elosztásra.
Pálinkafőző Rézüst
@Bringás: melyik főváros? A Székes? Vagy Bp? Vagy orbánszékesbp? Tarlós tata nagyon elszállt magától, amióta a fidesz a duplájára(!) emelte a fizetését...És még tahóbb lett a jószág..
karma1
@Bringás: Hol van az kobe vesve, hogy a magyar focinak MUSZAJ 32 milliardos tamogatast adni?
Mert annyit szavazott meg neki orban... Ok miert ne m tudjak eltartani magukat?
Mi van, berobbantal ide, mint bunko a muranoi uvegboltba?

Mar ha egyaltalan tudod, mi az a "muranoi uveg"...
Pálinkafőző Rézüst
@karma1: a "muranoi uveg" kérlekszépen muránoi, és üvegből van! Nyertem? Enyém a hangszóró?? :))))))))
karma1
@Pálinkafőző Rézüst: Hat ha kulonbseget tudsz tenni a herendi porcelan meg a muranoi uveg kozott, akkor megtoldom meg egy hangszoroval...

Honnan tudunk mi szert tenni folyton ilyen "egybeszolasos" bunkokra???
Pálinkafőző Rézüst
@karma1: valahol luk van a kerítésen...:)))
Nade a lényeg: a muránoi átlátszó, mert üveg. A herendi meg átláccatlan, mert poszelan...:))))
Mostmán hifi is jár a hangfalakhoz...:D :))))))
Bringás
@Pálinkafőző Rézüst: Mi köze Tarlós fizetésének a zenekar támogatásához? Nem arról van szó, hogy a zenekart más is támogatja és amikor ezt megtudták csökkentették a támogatást?
Ismétlés, de nem Tarlós döntött, hanem a közgyűlés!
karma1
@Pálinkafőző Rézüst: Na meg a 40 froncsi is jar... Te, en le vagyok am maradva,... Mar Romaniaval kozosen is van keritesunk?
amaramaistanna
@bence: Ahogyan a kommenteket olvasom, úgy látom, hogy - bizonyára - nem mi.
Bringás
@karma1: Lehet bírálni a kormány, de a főváros pénzelosztási metodikáját, csak egy valamit kell szem előtt tartani! Ők osztják el a pénzt és tudtommal Fischer külföldön mindennek lehordta a mostani kormányt. Mind ezek ellenére támogatja őket az állam és a főváros is.
Ebben az esetben teljesen egyetértek Tarlóssal, hogy nem kéne azt a kezet harapni, amelyik enni ad!
Nem kell Fischernek imádnia Orbánt, csak kicsit kisebb pofával kéne agitálni ellenük!
Muráno egy kis sziget, ahol különösen sok a makréla. Innen is a neve szóferdülésből!
Egyébként mi a véleményed a "sokbeszólásos" bunkókról?
karma1
@Bringás: Nos, a "tudtod" baromi rossz: Fischer NEM mondott semmi dehonesztalot Magyarorszagrol kulfoldon, sot,... Tehat nem tudom, hogy Ivan mikor harapott tarlos josagos adakozo kezebe...
Ha osszehasonlitod a mini focibuzi kedvteleset , az epulo stadionokra elszort kozpenzt (mert a TAO is az, adobol befolyo kozpenz)meg azt a 32 milliardot, amit ujonnan akar beleinjektalni a sok fala'bu'ba, akkor a 260 millio zsebpenz volna tarlosnak, amit nemes celra adna, hiszen a fesztivalzenekar nem uj luxusautokat venne belole, hanem a videon felsorolt koncertek kiadasait fedezne belole.

Murano pedig egy csodas kis sziget, ahol olyan minosegu uveget keszitenek, aminek az ara az aranyeval merheto... Na, ha oda valaki beszabadul, akkor ott komoly pusztitast tud vegezni a hozza nem erto elefantsagaval... Mint az, aki ide berobban, es ahelyett, hogy normalisan a cikkhez szolna hozza, a partpolitikai propagandajat adja elo.
Fischer Ivant szemelyesen ismerem, es mint ember, kb. O van a Himalaja csucsan, amig tarlos egy 20 km mely godor aljan egy here hangya...

Egyebkent ha pedig itt szeretnel hozzaszolni , legyszives, gondold meg, hogy hogy mutatkozol be...

Tudod, az "entre'e", az nagyon sokat szamit...
Pálinkafőző Rézüst
@Bringás: a közgyűlés fideszes többségű! Ők csak és kizárólag az áldott jó néptől és cégektől való adókból származó pénzt tudják elosztani. Honnan tudja a tarhás elvtárs, (ezt volt annó a beceneve, vajh miért?? ) hogy kit mennyire érdekel ez a zeneműi izé? (tarhás stílusban) Te tudod?
Bringás
@karma1: A véleményed egy vélemény és az enyém is az. Az, hogy lebunkózod azt, aki nem úgy látja a történéseket, mint te, téged minősít! Az, ha valaki esetleg régebben itt van, még nem jogosítja fel arra, hogy másokat szidjon! Úgy tudom, hogy Fischer Iván levelet írt Hillarynak, nehogy a fasiszta Orbánt elismerje, és ahol teheti, Magyarországot leantiszemitázza és fasisztázza. Csodálkozom, hogy egy fillért is adnak neki.
Ez csak azt mutatja, hogy a fővárosnak többet jelent a kultúra, mint Fischer Iván személyeskedése!
Bringás
@Pálinkafőző Rézüst: Az, hogy a közgyűlés fideszes többségű egy tény. Az, hogy adtak a zenekarnak pénzt, egy másik tény. Kevesebbet, mint az előző évben, ez is tény.
Viszont adtak és ez tény. Ilyenkor kell azt mondani, hogy köszönöm. Ez pedig az illem!
Pálinkafőző Rézüst
@Bringás: " Úgy tudom, hogy Fischer Iván levelet írt Hillarynak, nehogy a fasiszta Orbánt elismerje, és ahol teheti, Magyarországot leantiszemitázza és fasisztázza. "
Ezt dokumentáld, linkeld ide! Különben jogi gondjaid lehetnek...No nem tőlem, én nem vagyok teféle besúgó...:)))
Namost idézd ide Fischer Iván személyeskedését! De izibe! Különben egy hazug senki vagy, a félázsiai rokonaiddal együtt...:)))) Nos?
perfekt
@karma1: szia:13:16 ra Az pénz-nagy része ,amit a stadion építések, a nemzetközi sport események (Úszó VB-Olimpia) rendezéseinek költségeire adnak ,nagy része a háztájiban köt ki.És amikor bejelentik--a beruházások költségeit, az mindég jóval többe kerül majd.Én már írtam erről--még akkor mikor az új Puskás stadion költségeit közkézre adták.És nincs ember ki megtudná--mennyit is loptak el derék honfik,és "hon-nők" ezekből a beruházásokból!
Bringás
@Pálinkafőző Rézüst: Azt hiszem ez volt az!
Tárgy: Clinton-látogatás Tisztelt Adashek Asszony! Kérem, hogy adja tovább ezt az üzenetet Vernon Jordannek olyan hamar, ahogyan lehetséges. Kedves Vernon! Remélem, hogy jól van. Ezen a héten Hillary Clinton meg fogja látogatni Magyarországot. Azt javaslom, hogy nagyon óvatosnak kellene lennie azért, hogy egy kínos helyzetet elkerüljön. A sajtó már így is tele van olyan megjegyzésekkel, hogy a látogatására úgy fognak tekinteni, mint a magyar kormányzat és Orbán Viktor miniszterelnök jóváhagyására. [Hillary Clinton-nak] tudnia kell arról, hogy Orbán úr kormányzata Magyarországon lerombolja a demokráciát, és egy, az emberi jogokra és a szólásszabadságra ügyet sem vető, nyers rendszert vezet be. [Hillary Clinton] tájékoztatására két cikket csatolok: www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/12/26/AR2010122601791.html?referrer.emailarticle www.nybooks.com/articles/2011/04/28/hungary-threat/ Kérem, hogy figyelmeztesse Clinton asszonyt a magyarországi útja előtt (június 30-ra van tervezve). Segítségnyújtásra vagy tájékoztatásra mindig rendelkezésre állok. Sajnos attól tartok, hogy az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, aki Orbán úrhoz nagyon közel van, esetleg nem ad neki [Hillary Clinton-nak] teljes, kiegyensúlyozott képet a vonatkozó veszélyekről. Hacsak [Hillary Clinton] nem tesz nyilvános nyilatkozatot a magyarországi diktatórikus tendenciákkal kapcsolatos aggodalmakról, látogatására úgy fognak tekinteni, mint egy önkényuralmi rezsim támogatására. Legforróbb üdvözlettel Ann-nek és Önnek, Fischer Iván”
Bringás
@Pálinkafőző Rézüst: Ha már annyira kíváncsi vagy rá!
Nekünk most minden segélyre szükségünk van. Mindenre, ami csak a túlélést lehetővé teszi”, mondja Fischer Iván, „mivel a magyar politikusok kulturális bűnözők. Az én országom tele van gyűlölködéssel, rasszizmussal, korrupcióval és hazugsággal; ezt a nagy zenekart meg sem érdemli”. (Stephans Moens tudósít a Budapesti Fesztiválzenekarról a flamand De Morgen című napilap 2000. november 7-i számában)
Pálinkafőző Rézüst
@Bringás: nálad hasonlóképp fellelhető, felismerhető a gyűlölködés...Ismerd meg a családfád, és utána gyűlölködj...Tuti nem ismered...:))))))))
karma1
@Bringás: Ha mas a velemenye valakinek, az elfogadhato. Ezen az oldalon is vannak olyanok, akik orban oldalan vannak, de sokszor ok sem toleraljak mar annak az elmebetegnek az uralkodasat.
Ha tarlosban csak egy szikraja is elne a kultura tiszteletenek, akkor elvonatkoztatna Fischer Ivan szemelyetol magat, es a Fesztivalzenekar EGESZET, es annak kulturalis, szocialis tevekenyseget nezne, es nem a szemelyes piti velemenyet ervenyesitene Fischerrel szemben.
Fischer meg a videoban sem bunkozta le tarlost, csak egyszeruen felsorolta, hogy mi fog elmaradni, penzhiany miatt. Ha vegignezted a videot, akkor lathatod, hogy Fischer oregek otthonaban, hatranyos helyzetueknek, iskolak tanuloinak, mentalisan visszamaradott fiataloknak adna interaktiv koncerteket,- ahol ezeket a fiatalokat, oregeket, mindenkit, akihez maskepp nem jut el a zenei elmeny,- es ez marad most el.
tarlos nincs abban a helyzetben, hogy akarcsak testuleti vezetokent is befolyasolva a fovaros onkormanyzatanak kozgyuleset , ekkora tamogatast vonjon el egy ZENEKARTOL (ha tarlos megis olyan kicsinyes, hogy Fischert azonositja az egesz Fesztivalzenekarral, es annak tevekenysegevel- akkor egy piti, szuklatokoru bunko, aki keptelen felmerni azt a munkat, amit ez a zenekar 20 eve evrol evre letesz az asztalra.

Ahol pedig a horthysta rendszert akarja visszahozni a kormany, es a nemet megszallasnak emlekmuvet allit, a holokausztot pedig megprobalja lejaratni, meg nem tortentte tenni, az a rendszer magarol allitja ki a bizonyitvanyt antiszemitizmusbol, ebredo neonacizmusbol,...
Allitolag irt egy levelet Hillarynek, amiben felhivta az ilyen FOLYAMATOKRA a figyelmet, ez pedig tarlossal vagy nelkule, de jelen van a mindennapi politikaban ma Magyarorszagon
Pálinkafőző Rézüst
@Bringás: ma, 13:58-ra: kaptál eddig, és ma tőlem 100 Ft-t megélhetésre. Holnaptól kapsz 50 Ft-t.
Köszönd meg szépen...
karma1
@Bringás: Ha a napi politikat is olvasod, nem telik el egyetlen nap sem botrany nelkul, nem tudom, hogy Te milyen idilli kornyezetben elsz, ahova nem jutnak el a nyilvanvalo gazsagok? Szerinted NINCS korrupcio? Szerinted nincs egy erosodo jobbik, akik ala lovat ad a jelenlegi vezetes? Nem akarnak Homan Balint szobrot avatni? (Mar nem , mert ez tul sok lett volna). Nem allitottak tormay cecile-nek szobrot? Nem rehabilitaltak eppen horthyt?
Nincs Quaestor, Buda-Cash ugy? Nincsen foldmutyi? Trafikmutyi? Stadionepito-mania? Helyzetbe hozott csokosok, stromanok, rokonok? NIncs Paks 2?
Nem igertek meg a zsidoknak tavaly, hogy majd husvet utan ujratargyaljak a nemet megszallas emlekmuvet, es nem huztak fel egy ejszaka, titokban?
Ehhez nem kell Fischer Ivan, ez TENY egy kulfoldi ujsagironak, csak nyitott szemmel kell jarnia ma Magyarorszagon...
karma1
@perfekt: TUDOM, Kedves, ... sajnos TUDOM,... Ezert haborit fel, ha valakit politikai szempontok miatt tesznek lehetetlenne, egy tollvonassal athuzva az egesz elete munkajat...
A tarlosrol mar reg nem fognak tudni, amikor Fischer eletmuve - ami joreszt a Fesztivalzenekarban testesul meg - me'g mindig beszelni fognak, mert lemezeik keszultek, es azok az emberek meg evekig beszelnek roluk, akik lattak a koncertjeiket, sot tevolegesen reszt is vettek benne.
(Jo, persze, tarlost is fogjak emlegetni, gondolom, "isteniteni"... - az istenit ennek a tarlosnak felkialtassal...:o(((((
Pálinkafőző Rézüst
@karma1: reménytelen...:))) Én befejeztem, részvétem...:)))))))))
karma1
@Pálinkafőző Rézüst: En me'g egy kicsit hiszek,... Talan fel lehet razni valakit, hogy terjen mar eszhez, mert meg a Szuzmariatol is ellopjak a Kisdedet,...
Pálinkafőző Rézüst
@karma1: ne reménykedj! A fideszesség már egy hit! Ami nélkülöz minden empátiát, és realitást!!! Láttál Te már fideszest humorérzékkel megáldva? Ugye nem! Mint a jezsuiták, mennek neki mindennek, mindenkinek, ész gondolkodás nélkül...Ez ma megmaradt kis Hazánk!

SZÉGYEN!
Bringás
@karma1: Ismétlem magam, de nem Tarlós döntött így! Azt pedig, hogy Fischernek ez a véleménye Magyarországról, hát Magyarországnak is megvan róla a véleménye. Lehet nem kéne azokat rugdosnia, akik pénzt adnak nekik. Nekem ennyi a véleményem!
Bringás
@Pálinkafőző Rézüst: Te tudod miről beszélsz? Mit vádaskodsz, vagdalkozol és személyeskedsz? Én tényeket írtam, mit tett Fischer! A közgyűlés így döntött. Mi is ebben a gyűlölködés? Ha a munkahelyeden ellentmondasz a főnöködnek, áskálódsz ellene és feljelentgeted, nem bánik ilyen gálánsan veled, mint Tarlós és a közgyűlés Fischerrel!
Ülj már le gondolkodni!
Pálinkafőző Rézüst
@Bringás: de, a Tarlós döntött így!!! Ha ezt nem tudod, akkor vagy nem itt élsz, vagy fingod nincs, miket írsz...Eztet hívják trollnak netes berkekben...
Amúy meg: propeller.hu/itthon/3214065-itt-ujabb-zsakmany-orszag-egyik-legjobb-szallodajat-veszi#v1599130
Csókolgasd őket, tovaris...:)))))))
Bringás
@Pálinkafőző Rézüst: Nem a közgyűlés szavazott, hanem Tarlós egyedül döntött? Olvasni tudsz? Nézz már hozzá a híreket is, ne csak a saját elvakult nótádat fújd!
Bringás
@Pálinkafőző Rézüst: " de, a Tarlós döntött így!!!" Kérem a linket, mert különben egy hazudós vagy, aki a galíciai őseire ütött!
karma1
@Bringás: Vedd figyelembe, ahogy mar itt mas hozzaszolok is mondtak, hogy NEM tarlos, de meg csak nem is fideszes tobbsegu kozgyules adja a SAJAT penzet, hanem az KOZPENZ...
Es mivel a Fesztivalzenekar nonprofit formacio, es a kezdetektol fogva allami tamogatasbol tud csak megelni, mint sok mas kulturalis egyseg is, igy szemetseg volt elvenni toluk a penzt, mert egy komoly kulturalis szereplotol vonta meg az elet lehetoseget.

Bezzeg az akos, pataky attila, meg par csokos kaphat tamogatast, jo zsiros allami megrendelest koncertekre, esemenyekre, otodeig megtelt nezoterrel... Csak mert nyalnak a fidesznek...
Csak azt ne mondd, hogy nincs penz a kulturara...
Ma arra a kulturara van penz, amire a hatalom azt mondja, hogy arra kell adni, es kesz...
Fischer pedig SOHA nem becsulte le a kozonseget, akiktol ez a penz bejon ado formajaban a kozosbe...
reszemrol befejeztem, ha egyszer eltokelted, hogy tarlos az Isten, Fischer meg a Belzebub, akkor nincs mirol polemizalni...
jav
Ja.
Hát ez az Iván !
Hergeli a köze-véleményét,Tarlósnak.
Ez a kar -kicsi mindenféle politikai,meg hisztike.
Akkor átgondoljuk,meg megvonjuk.
Hogy ne legyen,hisztike.
Tarlós Nagy? Uram !
Ne má!
Karnagy (nem)úr nem olyan.
A politikai,hisztike viszont talált.
Ön meg,elmerült,politikai hisztijében.
Bringás
@karma1: Igen, ez közpénz valóban. A közgyűlés van felhatalmazva a közpénz szétosztására és nem Fischer Iván. Miért van az, hogy egyesek képtelenek tudomásul venni egyes döntéseket?
Nem tetszik neked és Fischernek? Hát ez van, de a döntés akkor is megvan! Lehet ezen rágódni, de attól nem változik!
Bringás
Tehát utoljára a tisztán látás érdekében. Fischer áskálódik a jelenlegi rendszer ellen, amelyiktől a támogatást kapja. Mikor kevesebbet kap, mint eddig, akkor pedig hőbörög és méltatlankodik, pedig csak egy dolgot kellene tennie: kisebb pofával kéne szidni Magyarországot!
silber13
@Bringás: Feltételezem, a két félnek volt szerződése mondjuk egy koncert évadra. Na ezt menet közben felrúgni, jelentősen csökkenteni és ezáltal a másik felet több, mint kínos helyzetbe hozni finoman szólva is pofátlanság! Arról nem is beszélve, hogy ezt megtehetik egy amatőr citera együttessel, ( azzal sem ) de nem a világ 10 legjobb zenekaának egyikével.
Bringás
@silber13: Na látod, ezt nem tudom, volt-e szerződésük. Azt sem milyen tartalommal. Az viszont gyanús, hogy a szerződést nem úgy kötötték, hogy a közgyűlés támogatását adottnak vették, mert az csak adható!
karma1
@Bringás: A dontesek altalaban megvannak, attol teljesen fuggetlenul, hogy kinek tetszik, kinek nem. (lasd Paks2, orban Varba koltozese, vagy az, hogy siman ejteni fogjak a Quaestor ugyet, mert polt peter lanya tarsoly titkarjanak volt a baratnoje a botrany kirobbanasakor).

De , en bele tudok nyugodni barmibe, de mondd el egyenkent azoknak az embereknek, akiknek az a par koncert jelentett eletet, tortenest az egyhangu letezeseben, egy szomoru nyugdijas otthonban, vagy egy rakkorhaz gyerekosztalyan tartott koncert...
Azoknak mondd el, hogy tarlos szemelyesen utalja Fischert...
Kulonben pedig jobb, ha tudomasul veszed, hogy ma Magyarorszagon nem tarlos, nem a kozgyules es nem a Parlament dont, nem a Kuria es nem az Alkotmanybirosag (igaz, mar Alkotmany sincs), hanem egyszemelyben orban, aki elet-halal ura, nelkule meg lazar es rogan se mer fingani se,...

Te tenyleg troll vagy... orulj sokat tarlos ES a kozgyulse dontesenek...

Muranonak meg nezz utana, nagyon jo anyagokat talalsz a neten, en ketszer neztem meg eloben, Velencebol indul gondola a szigetre...
Bringás
@karma1: Való igaz, hogy a fidesz sok eszement döntést hozott. Volt ahol vissza kellett lépnie, ha nem akart nagyot bukni, pl boltzár. Amit a törvényekkel művelnek észbontó. Az a kapkodás, fejetlenség sok bosszúságot okoz. Viszont Fischer teljes egészében magának köszönheti amit kapott. Minek kell egy karmesternek politizálni? Ha pedig politizál, viselje a következményeit!
karma1
@silber13: VOLT szerzodesuk - Ivan eppen ezt nehezmenyezte, na es persze azt, hogy az evad KOZEPEN rugta fol a szerzodest egyoldaluan a fovaros...

Mondjuk, amikor tarlos elkezdte ledontogetni Simicska hirdetooszlopait, akkor is volt egy ervenyben levo szerzodes, amit tarlos egyoldaluan rugott fol... Csak azert, mert "odafontrol" erre kapott utasitast...
karma1
@Bringás: A hsz-ed elejevel egyetertek, a Fischerre vonatkozoan megint csak azert nem, mert Fischer NEM a sajat zsebebe rakja azt a 260 milliot, es nem ot tette lehetetlenne tarlos! AHogy silbert13 irja, Fischer es a fovaros kozott szerzodes, tobb evre elore megtervezett koncertsorozatrol beszelunk, es ezt felrugni minden lathato elozmeny nelkul, - ez nem csak hogy nem fair, hanem aljassag. Azonkivul, hogy tarlos kib@szott az egesz zenekarral, a teljes magyar kulturkozonseggel is kibaltazott, toluk vonva meg a zenekari elmenyt...

Fischerrel szemely szerint nem tud kibanni, mert kulfoldon, 10-szeres gazsiert legalabb 10 evre elore be tudja magat tablazni...
De O nem ezt tette, hanem vallalta a magyarok szorakoztatasat, zenei kulturajanak fejleszteset - ebbe kopott bele ez a bunko.

Mondom , tarlos - felsobb utasitasra, orbanera - ugyanazt tette most Fischerrel, mint amikor lebontatta Simicska hirdetooszlopait, akinek szinten szerzodese volt a fovarossal, es amit Sinmicska maximalisan be is tartott,. Pert is nyert, a bunko tarlos viszont szarik az iteletre, es a mai napig nem kezdte meg a hirdetooszlopokl visszaallitasat...
human
Eszembe jutott a hivatali bunkó kifejezés Hofitól. Eddig nem tudtam mit jelent ez. Tehát aki hivatalból bunkó, ez a dolga.
Csizmás Kond
...hogy ki kivel ért egyet...
Mindenkit tisztelni kell, a művészt a művészetéért, a politikust a politikájáért.
A művészt azzal lehet tisztelni ha az előadásait látogatják...
a politikust pedig megválasztják...
...nehéz a kérdés de roppant korszerű.
KERKA
Amit itt megenged magának a Tarlós, Fischer Ivánnal, a Fesztiválzenekarral, a hazai és nemzetközi művészrajongók tömkelegével szemben, az normális helyen nem megengedett és elfogadható. Mondom normális helyen!
Mert sajnos jelenleg ezt mi nem mondhatjuk el, addig biztosan nem, míg olyan vezetői lesznek országunknak, akiknek a szellemi süllyedése arányos a saját zsebeik teletömésével.
Csak reménykedni tudunk, hogy egyszer ez a sötét szellemi korszak véget ér.
ecolawyer
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
silber13
@Bringás: Akkor Haydn nem politizált, mikor a búcsú szimfóniát írta vagy Beethoven mikor a VII. szimfóniát Napoleonnak ajánlotta? És lehetne folytatni a sort.
papa.49
A sarlós Isti már csak ilyen, hiába az ember igazi volta ilyenkor mutatkozik meg, hát ő nagyon picinyke emberke, szinte láthatatlan a Fischer Iván mellett, viszont most pozícióban van és ő dönthet a másik támogatásának kérdésében, és mint látható a picinyke emberi törpe, nagyon kiakar baltázni a művésszel, és sajnos sikerülni is fog neki...
Rumcájsz
A kultúra
úgy hull le rólam, mint ruha
másról a boldog szerelemben ...
human
@papa.49: Ez van ha a senkik hatalmat kapnak. Éreztetik mindenkivel, hogy most ő valaki lett. (Vagy inkább valami.)
prime777
Ha pattog a hatalom ellen akkor mehet a levesbe.
Ez egy régi,igaz-magyar nemzeti virtus amit Tarlós képvisel. :)
silber13
@papa.49: Csak az az elkeserítő, hogy ez az izé, Nem Fisher -ivánnal fog kibaltázni, hanem egy méltán világhírű zenekarral, közvetve pedig a zeneszerető, koncertlátogató hallgatósággal.
papa.49
@silber13: Igen pont ez a baj, hogy a Fesztivál Zenekar nem az ő kreálmányuk, hanem egy a kormányoktól független nemzetközileg elismert zenekar...Ezért ha lehet vagy tönkre kell tenni, vagy lecserélni a saját embereire a vezetését, csak nincs a fütyisznek talonban egy Fischer Ivánja, tehát marad hogy nyírbálják a támogatást, előbb, utóbb, csak esni kezd az ázsiója...
eszegfu
@Bringás: tegnap 14:46 A "tisztánlátást" én is ajánlhatom. Ez ügyben elfogadom a véleményedet és csak ugy általánosságban, nem közvetlenül a téma kapcsán, de párhuzamot lehet vonni... Az a település, kulturális intézmény (pl. szinházak), sportszövetség, ahol kormánypárti ember a vezető, ott van bőven támogatás, beruházás, pénz, máshol NINCS. Az pedig, hogy a költségvetés elegendő pénzt szánjon, adjon ezekre a nem nyereség érdekeltségü szervezetekre, igenis nemcsak hogy a kormány feladata, hanem a kötelessége is, mert ez lenne az ország érdeke. Sajnos, én azt látom, hogy bizony "beszivárgott" a politika ezekbe is, igy nem véletlen, ha "ellenzékiként" bárki nyiltan "támadja" és nem Magyarországot, hanem a kormányt!
Bringás
@eszegfu: Hogy tudod különválasztani azt, ha külföldön a kormányt, vagy Magyarországot támadják? A kormány képviseli ugyan is Magyarországot!
Bringás
@silber13: Nem is kapott támogatást az Osztrákoktól!
silber13
@Csizmás Kond: Honnan is van ez az általad idehozott cikk?.-))) Olvasom és elszörnyedek. És a kommentek... Ezek szerint a sok bugrisnak nem kell més csak kancsuka, meg Ákos takony zenéje. Csodálkozom rajtad.Illetve nem is csodálkozom.
eszegfu
@Bringás: Pontosan az Általad idézett mondatok utalnak rá: pl. a tegnapi 13:31 és a 14:04 hsz-den a kormányról, a 14:06 hsz-dben pedig az országról (igaz, hogy ez még a 2000-ben történt dolog) szólnak, tehát bátran kijelenthetem: szét lehet választani. Más észrevétel esetleg?
Bringás
@silber13: Nem kérni kell, hanem kapni! :-)
silber13
@Bringás: Ismétlem, a gyengébbek kedvéért: Kért talán támogatást, a sógoroktól? Látom, nehezedre esik a válasz.
Csizmás Kond
@silber13: Nem a te elámításod végett linkeltem...:)...csak amikor a művészet összegubancolódik a politikával akkor elég furcsa hangzavar keletkezik.
silber13
@Bringás: Na itt fejeztük be ezt a polémiát! Lököttekkel nem tárgyalok.
silber13
@Csizmás Kond: Na látod, ebben igazságod vagyon!
sgyuri2003
Ez a tahó viselkedés simán belefér a tahós Isván stílusába.
Amikor az agresszió , butaság és önteltség hatalmat kap , akkor kapsz egy Tarlóst.
Ő pedig ha már sikeresen a nyakunkba varrta magát akkor él is a hatalmával. Vissza.
A gazdája parancsára kirabolja és szétkúrja a fővárost.
furfang
Fischer a tipikus idegenszívű, aki elfogadja a magyarok pénzét sőt követeli, de ott ócsárol minket ahol tud. Az ilyen művészt én nem tartom semmire. Ellenpéldának ott van Kobajasi Kenicsiró, aki máig hálás Magyarországnak.
Antibácsi
Fischer - hosszú évek óta külföldre jár- szidalmazni, gyalázni Magyarországot. Egy huncut piculát sem adnék annak, aki beleharap a segítő kézbe és még neki áll feljebb.Tarlóst nem könnyű megfélemlíteni.
vonotok
Tarlós István ! Azt nem merem írni, hogy Úr. Ön Budapest és az ország szégyen !!!
silber13
@Antibácsi: Nem Magyarországot szidalmazza, hanem a regnáló kormánxt és azok viselt dolgsait. Nagí különbség ám! Ami azt illeti, inkább a csúti dagadt hippopotamust kellene emlegetned, aki Brüsszelben visongott, hogy Magyarország nemkapjon egy büdös buznyákot sem!
amaramaistanna
Szállóige született. Most olvastam:
Új szállóige
született

"Ceglédi Zoltán
május 4., 18:18
Megkímélt állapotú, mint Tarlós István könyvtári olvasójegye."
silber13
@furfang: Neked is szól, amit Antibácsinak írtam!
sgyuri2003
@Antibácsi: Ha megnézed a mester nyilatkozatát és utána a Tarlósét és ha eszed is van hozzá, hogy megértsd akkor rájöhetsz , hogy baromságokat beszélsz.
Fischer Iván még tíz év múlva is Fischer Iván lesz, ellenben Tarlós tíz év múlva is Tarlós marad.
evacica
Azt tudtuk, hogy Tarlós egy bunkó, most is erről tett bizonyságot. Fischer Ivánt a világon minden kultur ember ismeri, s elismeri fantasztikus zenei tudását, nagyon sok embernek szerzet sok szép órát, s reméljük még fog is! Fischerről 100 év múlva is fognak beszélni persze jó értelembe, Tarlós meg eltűnik a semmibe,
evacica
@furfang: Fischer Iván amit csinál, ahhoz felső szinten ért is! Az ilyen emberek viszik még a magyarok jó hírét a világba, amit nem győz ez a kormány lerombolni! Az ilyen emberek adnak a hazának maradandó értékek, amire méltán büszkének kéne lenni!Ennél jobb propagandája egy országnak nem is lehet, persze ahhoz kellő intelligencia is kéne, hogy ezt fel is fogják! Igaz szotyolázni ilyen hangversenyen nem illik, de gondolom anélkül lehet lenni 2 óra hosszát.
tán büszkének kéne lenni! Fischer soha nem szidta a hazáját, de neki is meg lehet az a joga, hogy esetleges nem tetszését fejezze ki a regnáló kormánnyal szemben!Mindenki örülhetne, ha ilyen műveltséggel és tehetséggel rendelkezne mint ő!
evacica
@Antibácsi: Bizony bizony külföldre jár, hogy sikerre vigye a világ 9 legjobb zenekarát, folyton folyvást, mert neki ez a dolga!Én hallgatnék az ön helyében, egyébként hány koncerthét méltóztatót hallgatni ennek a zenekarnak, melyet A TEHETSÉGES Fischer Iván VEZET? Szerintem egyet sem, nyilatkozatából ítélve!Nem baj lehet menni meccsre

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.