Székelyföldi Jégkorong Akadémia létrehozását és magyarországi támogatását jelentették be vasárnap délelőtt egy csíkkarcfalvi (Carta) sajtótájékoztatón Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke és a terv székelyföldi képviselői.

A Magyar Jégkorong Szövetségben elnökségi tagsággal rendelkező államtitkár bejelentette:

a magyar kormány több év alatt 1,5 milliárd forinttal támogatja a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát, amely csíkkarcfalvi székhellyel, a római katolikus egyház által létrehozott alapítványi keretben jön létre.

Az államtitkár történelmi sikernek nevezte, hogy a magyar jégkorong válogatott szombaton legyőzte Fehéroroszországot, és kijelentette: ez nem sikerülhetett volna a székelyföldi jégkorongozók sok éves hozzájárulása nélkül.

Soltész Miklós elmondta a támogatás egy részét beruházásokra, másik részét pedig szakmai programokra szánják. Az akadémia működését évi 225 millió forinttal támogatják, és

már a 2016-os évben mintegy 613 millió forint támogatás érkezik Székelyföldre.

Az akadémia székhelye Csíkkarcfalván lesz, de a támogatásból a csíkszeredai, gyergyószentmiklósi, kézdivásárhelyi, sepsiszentgyörgyi és marosvásárhelyi jégkorongozók is részesülnek. Az államtitkár hozzátette, ezt nem támogatásnak, hanem a székely hokinak szóló köszönetnyilvánításnak kell tekinteni.

Tánczos Barna szenátor, a Román Jégkorongszövetség korábbi elnöke elmondta, jelenleg 500 gyermek jégkorongozik Székelyföldön, és a támogatás célja az, hogy tíz év alatt megkétszerezzék a hokizó gyermekek számát.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
@Borsodi: Nálad a pont! Rohadt férgek, hogy dögölnének meg! De úgy kell nekünk, mert hülyék vagyunk!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
S a magyar jéghokisoknak mennyi jut???
karma1
Es az abesszin makao? Vegulis az is egy jatek, es ahhoz sincs semmi kozunk, meg messze is van... Nosza,... Szorjuk mar a lovet, mert egeti a zsebunket...
telegdilaci
Pusztulnának már el hogy ezeknek a mocskoknak mindenre jut.mi közünk a székelyföldi jégkoronghoz,és bármi máshoz! a Románoknak lennék a Szemét Magyar politikusokat.be sem engedném Romániába.látszik hogy mindenre szórják a pénzt.csak itthonra nincs semmi.ehhez miért,nem kérnek népszavazást,hogy költhetnek -e a határon túlra.amit el szórnak mindet leverném rajtuk.ez az osztogatás fosztogatás,vérlázító!.
eszegfu
Mondja már meg nekem valaki: miért hivják ujabban a sportegyesületeket "akadémiának"?! Egyébként pedig annyira szeretném, ha 10 év mulva 1000 gyerek jégkorongozna Székelyföldön!! Ez a gyerekkori álmom, mint O.V-nek a foci!:)))) Őrület!!
bakegya
HOKI AKADÉMIA A ROMÁN HATÁRON TÚLRA-mi ez ha nem orsos vicctor korrupt önbizalom és vagyonhizlaló opciója???
Levendula
A kormány úgy tesz, mint az az anya, aki a saját gyerekeinek kutyatápot lök oda, a távoli rokonoknak viszont minden nap rántott húst és tortát süt...
Január
"Az államtitkár történelmi sikernek nevezte, hogy a magyar jégkorong válogatott szombaton legyőzte Fehéroroszországot, ez nem..."
Egy kicsit bővebben is kifejthette volna az államtitkár, hogy mit ért ezen: "ez nem sikerülhetett volna székelyföldi jégkorongozók sok éves hozzájárulása nélkül." Már csak azért is, mert eddig itt a foci volt a kiemelt sportág, így eléggé alultájékozott a mezei állampolgár.
Tudja valaki? Homályosítsatok fel légyszi!
justhpeter
Szimpla szavazatvásárlás 2018-ra. lesz még több is.
Rózsika Hatházi
Pont aktuális. Nyáron kell a hokit támogatni. Pláne székelyeknél. Mi a bánatért nem mennek ezek a székelyekhez regnálni? Ott biztos 3/3-ad lenne a támogatottságuk. Akik ebben az országban élnek, adóznak, dolgoznak le vannak szarva? Mondják, elvtársak, ha az egészségügyiek, oktatásban megszívatottak egy hétig nem szidják az összes le és felmenőiteket, ők is kaphatnának egy kis támogatást? Már csak azért, hogy a hülye magyarok gyógyuljanak, mert ha hullik a nép kinek a bőrét nyúzzátok le! Ostoba fajankók.
Csizmás Kond
egy hokis ismerősöm mondta ez nem támogatás, hanem biztosítás a magyar hoki részére...onnan jön a legnagyobb utánpótlás.
nusika
...már azt hittem, hogy az egészségügy... lehet, hogy naiv vagyok, mert ott dolgozom ...szomorú vagyok...
nusika
...már azt hittem, hogy az egészségügy... lehet, hogy naiv vagyok, mert ott dolgozom ...szomorú vagyok...
Január
@Csizmás Kond: Igen, a jelenlegi keretben 2 játékos a csíkszeredai születésű a többi budapesti, dunaújvárosi, eztán van néhány idegenlégiós is.

www.nemzetisport.hu/jegkorong/a-magyar-jegkorong-valogatott-2016-os-vb-kerete-2498931
Csizmás Kond
@Január: ...hát igen...egy magyar válogatott 25-ös keretéből 15 magyar az már valami...:)
A válogatott kereten kívül azonban ott vannak a klubok...
Toby
Nosza, nyugdíjasok, tessék a tundrabugyikat a plafonhoz verni és örömkönnyeket hullatni !
Egészségügyisek dettó !

Ahogyan a nem létező fogorvosok, mint a támogatások címzettjei is örülnek a Nagy Zsének !
papa.49
Hogy a jóédesanyjukkal éljenek állandóan nemi életet, ez már tényleg sok emberek meddig tűrjük még az országunk kirablását, a nemzeti vagyon szétosztogatását ilyen, olyan, határon túli jöttmenteknek, egy tetű jöttment által!!!Milliárdokat osztogatnak szét a környező országokban, hogy majd rájuk szavazzanak a KIBICEK akik soha nem fogják érezni az itteni megszorításokat, azt ahogy csavargatják a nép tökeit itthon!!!
kakaósbögre
ezekkel a támogatásokkal-a mi pénzünkből-épp elérik azt hogy jobban rühelljük az erdélyi magyarokat mint a románokat...
human
5,2 milliárdot ad a kormány kárpátaljai gazdaságfejlesztésre
propeller.hu/itthon/3217336-2-milliardot-ad-kormany-karpataljai-gazdasagfejlesztesre

Egy kérdésem van. Mennyit kell visszaosztani?
papa.49
@human: A felét legalább, de lehet hogy 80-20 % osztoznak a 20 % a Kárpátaljáé!!!
simmering73
Ezt a fideszi fineszes logikát. Nem támogatás. Biztosítás.
Fradigege
Ez nem probléma. A zsírmore felmenői is Erdélyiek. De se nem székely, se nem magyar.
gibgab
Értelmezzük a hírt az alábbi adatok tükrében:
444.hu/2016/05/13/magyarorszagon-volt-a-leggyengebb-a-gdp-novekedes-egesz-europaban
A hatalom megtartásáért semmi nem drága!!! Gátlástalan mocskok.
kkalman
A sorok között olvasva világossá vált, hogy nálunk sikerült rendbe tenni az egészségügyet, az oktatást.
egyvandor
Tudom irigy vagyok, meg hazaáruló, egy fekete pöttytelen fenekű idegenszívű bennszülött hazaáruló, akinek 2 a 33.-on (ca. 4,2milliárd) felmenője között biztosan akad egy nem magyar, nem úgy mint a határainkon kívül szakadtakéi között, akii már magyarabbak mint bármely bennszülött. DE ennek ellenére megjegyezném.
Több példát hallok arról hogy elég jól kisegítik egymást külhoni magyarjaink a magyar állami hivatalokban, végül is miért állna meg ez a kapcsolatrendszer a határainknál. Már csak arra várok hogy megszavazzák hogy a bennszülöttek ne kaphassanak ilyen potya támogatásokat.

Másrészt kíváncsi vagyok milyen magyar intézmény tudja ellenőrizni a határainkon kívülre utalt pénzek sorsát. Talán éppen ez a cél. Ebben látok rációt.
Borsodi
@Mirabilis: Igen jól látod, a szavazatokra hajtanak,rohadékok dőzsölnek a jólétben,és jótékonykodnak szórják a pénzt ész nélkül.Mi meg éhbérért rabszolgaként élhetünk a saját hazánkban,ahol a legnagyobb veszélyt azok jelentik számunkra,akik azért kaptak bizalmat a néptől,hogy jobb legyen az életünk! Ezeket a milliárdokat a Magyar népre kéne költeni,nem azoknak adni akik jobban élnek.,mint mi.
Desischado
@Borsodi: Nálad a pont! Rohadt férgek, hogy dögölnének meg! De úgy kell nekünk, mert hülyék vagyunk!
Clavigo
@szaboria1: Dehogy...Réti néger,,vagy jobb esetben "pirított madzsar",:)
Feraj49
De a nyugdíjra nincs pénz ugye ? Csak 0.9 %-ra "futja ? De mégsem tudhatjuk meg mennyi folyik be a nyugdíjkasszába ! Az egész magyar élmezőnyben lévő sportcsapatok sem kapnak ennyit ! OV.-nak és bandájának elsődleges célja Magyarországon élő emberek teljes kifosztása ! Zongora,festmények,kastélyok,. stb,stb. közben meg a kórházak faláról leestek a csempék.,de nincs rá pénz.Csak a VIP. kórházukra. Egy teljes kórházi folyosón egyetlen wc,de az is eldugulva,meg "N E HASZNÁLD" felirattal,mert karbantartók sincsenek.Emberek ezek ?
Jozefina
És a honi nyugdíjasok dögöljenek éhen!!?? Keresztényi alapon!!??
kukac50
A kórházakra nincs pénz, a határon túliak szavazat vásárlására van, A kurva anyjukat!
radios45
@Feraj49: az útdijból, meg az üzemanyagok adójából, évente közel 3000mlrd-ft. megy be a költségvetésbe, útfelújításokra, új utak építésére pedig, valamivel több mint 100mlrd.ft. van megszabva...
kérdés, hová lesz a többi pénz?
Feraj49
@radios45: Ez jó kérdés ! Mert az utak nincsenek megcsinálva(mint sok minden),csak foltozgatják azokat.Az ország leggazdagabb embere OV. 207 milliárd forinttal.Talán ez lehetne a válasz.Miből is ?
Hellcat
MINEK? mert, hogy nem a szavazatokért megy az is tuti...max azért hogy kevesebbet kelljen kijavítani a leveles szavazatokból fideszesre...
lópicigáspár
Csak a jó nevelésemnek tudható be, hogy most nem osztom meg a véleményemet!!!
radios45
@Borsodi: na igen,egy közmunkás napibére, munkanapon 2360ft, egy átlagos álláskeresői tám.ra jogosult, /regisztrált/1,5-2évet ledolgozott becsületes, melos ember, nem kap többet 35ez,ft.nál,segélyként, és azt i csak max.2hónapig.
Ezek a rohadék államtitkárok, helyettes államtitkárok, meg kapnak ingyen autót, a havi 1,5millás fizetésük mellé, aminek az éves bérleti díja, megközelíti egy ugyanolyan kategóriájú Audi, vagy Skoda Oktavia új árát..
Mindent a mi pénzünkből állnak, szórnak vesznek el, dögöljenek meg a képviselőkkel együtt..
radios45
@Feraj49: Az adófizetők, vagyis a mi pénzünkből,
akasztófára valók mind, xarházi rablóbanda, maguknak mindent megszavaznak, nekünk a dolgozó rétegnek, meg csak a magas járulékok, az alacsony fizetések , és a kiszolgáltatottság jut.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.