A magyar gazdaság túlélte a 2008-ban kitört válságot és talpon maradt – jelentette ki Varga Mihály a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben szerdán.

A nemzetgazdasági miniszter szerint az elmúlt években sikerült elérni, hogy a magyar gazdaságot "ma az egyik példaként emlegetik Európában".

Varga: Magyarország kilábalt a válságból

Varga Mihály azt mondta: a hat évvel ezelőtti adatokhoz képest 677 ezer emberrel többen dolgoznak az országban, 4,9 százalékra csökkent a munkanélküliség.

Varga azt nem tette hozzá, hogy havi 50 ezerért árkot kapirgáló közmunkásokkal vannak kikozmetikázva a statisztikák. Ezek valójában nem produktív, hanem "eltartott" munkahelyek.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@Bringás: Párját ritkító az ostobaságod és hülyeséged, túl azon, hogy semmihez nem értesz! És te állítólag páncélos voltál?? :-))) Kac-kac!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Jól van Miska...Hagyjál moslékot holnapra is a biiiirkáknak.
Nessy
El is hiszi amit mond??? mert ha igen, az tragédia.
Perwool
Miska! Minek iszol, ha nem bírod?
A vezéred az EU oroszlán bajuszát rángatja!Ha egy nap hirtelen minden német cég itt hagyna minket, másnap jegyre lenne a villanyáram is. Amii szoba biciklivel a nyáj termelne.
Emberek tömegei kaptak munkát. Közmunkát. 50 ezer forintért. Szóval az eddigi szociális segélyt, csak el kell érte menni otthonról. Produktív munkával általában nem jár, az adófizetők állják a számlát, de jól néz ki, hogy ennyi embernek munkát adtatok.Amik a tények...28 országból a 26.-ak vagyunk gazdasági teljesítményben...elmútnyóc+5 év ennyire futottra..
életminőségben 28-bol 27.-ek...csak Bulgária van mögöttünk...Mi ez ha nem szárnyalás? Szarnyalás!
Nessy
@Perwool: A negatív eredmény is eredmény! csak nézőpont kérdése, ki hogy értékeli.
Hellcat
Kilábalt :D:D:D Hogyne :D Ekkorát hazudni bazdmeg...
verőce21
Ahol fát vágnak, ott hullik a forgács.
papa.49
Valamikor a gengszterváltás idején a volt szocialista országok közül az élen álltunk mindenben, mára a ,,hatalmas fejlődés,, következtében azok között is az utolsók vagyunk!!!
Miska ha neked ez fejlődés akkor add vissza minden bizonyítványodat seggfej!!!
Bringás
Na libsik lehet szörnyűlködni! Eddig csak Orbán alatt működött az ország! Ballibsiék csak tönkretenni tudták, mint a történelemben mindig!
Komcsi, libsi tetű banda!
silber13
@Bringás: Párját ritkító az ostobaságod és hülyeséged, túl azon, hogy semmihez nem értesz! És te állítólag páncélos voltál?? :-))) Kac-kac!!
nemfideszes
@Bringás: Te szerencsétlen! Annyira "működik" az ország, hogy már több mint 600 ezren dolgoznak külföldön, miközben itthon több száz ezer állás betöltetlen. A földeken rohad el a termés mert nem találnak munkaerőt a betakarítására! Annyira "működik" az ország, hogy 4 millióan tengődnek létminimumon. Orvosok, mérnökök ezrei hagyják el az országot miközben a csuti milliárdost csinál egy gázszerelőből. Annyira "működik" az ország, hogy mihelyst csökkenek az EU-s pénzek, vagy visszaesik gaz multik termelése, a magyar gazdaság azonnal a béka segge alá süllyed.
Az átlag GDP alakulása „ballibsék” alatt: 2,23%
Az első ciklus alatt EU-s pénzek nélkül, a második ciklus alatt egy világválsággal.
Az átlag GDP alakulása „csuti” alatt: 1,86%
Kitömve EU-s milliárdokkal, világválság nélkül.
Bringás
@nemfideszes: Na akkor figyelj hisztis! A munkaerő szabad áramlásában egyeztünk meg az EU-val a belépéskor. A dolgozóink, mint EU-s polgárok szabadon vállalhatnak munkát az Unió területén. Tehát te szeretnéd a szabad mozgás és munkavállalás jogát korlátozni! Gratulálok! Sztálini magasságok!
Ja és szólj a vállalkozóknak és a multiknak, hogy fizessenek annyit mint máshol. Akkor itthon maradnak az embereink!
nemfideszes
A magyar gazdaság, mint "példa". Vicces fiú ez a Misi gyerek.
2015-ös GDP: cseh 4,4% román 4% lengyel 3.7% szlovák 3.5% bolgár 3.3% magyar 3.2%
Bringás
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Perwool
@Nessy: Azért ezt a nagy gazdasági csodát meg kellene mutatni EU-s 1000 milliárdok nélkül is!
Áradozhatna egy kicsit a bérekről is!
Létminimum 89 ezer
Közmunkabér: 52 ezer; 66,5 ezer
Minimálbér: 65 ezer...
Buttó100 ezer nettója:
2009-ben: 76.340 ft (270 euró)
2016-ban: 65.500 ft (210 euró)
A GDP 6%-át adó pénz jön be az országba az EU-ból és 3% alatti GDP növekedést tudnak felmutatni ...
Perwool
@Hellcat: "Ekkorát hazudni bazdmeg..."
Na ő nem hazudik soha !!
Ő mindig azt mondja amit hallani akarnak a birkák!
szaboria1
Majd novemberbe kiderül BLÖFF BLÖFF volt az egész. Most még etetni kell a népet a hazudozással.
Peller Anikó
"a magyar gazdagságot ma az egyik példaként emlegetik Európában". Íiigen, a rokonok, hozzátartozók és a barátok, mind gazdag.

Ja bocs eltévesztettem,

"a magyar gazdaságot ma az egyik példaként emlegetik Európában". Ezt így lehetségesnek tartom, a mitya nem hazudik: a rossz példa.
Aki Én
@Bringás: Figyelj te antidemokrata ostoba tetű.

Az egy dolog, hogy az eu-ban szabad munkaerő áramlás van, de az jelent a segg hülye fejednek valamit, hogy nem ide jönnek, hanem innen mennek? Méghozzá százezrével.
Miért jó egy embernek, hogy percenként csinál segg hülyét magából?
human
Akkor ez azt jelenti, hogy legjobb esetben ott vagyunk mint 8 éve.
bakegya
Saját lábon állva RÜHELLKE ÉS A SZŐKE HERCEG ,IGEN ŐK MUNKA NÉLKÜL IS KITANULTÁK MAGUKAT AZ AL ÉS FELCSUTKAI NYOMORBÓL ÉS MA MÁR TÜKRÖSAPUSZTAI BIRTOKAIKON BOLDOGAN ÉLNEK,AMÍG MEG NEM HALNAK A MUNKANÉLKÜL SZERZETT KURVA SOK SOK PÉNZÜKBŐL.
Misi hogy fogsz elszámolni a MAGYAROK istenének SZÍNE ELŐTT???
nemfideszes
@Bringás: Meglehetősen képmutató a "munkaerő szabad áramlására" hivatkozni és ezzel takarózni minek után a gazdád folyamatosan szabadságharcot vív az EU ellen, és magasról szarik az EU csatlakozáskor és az azóta aláírt szerződésekben vállat kötelezettségekre!
Amúgy ki beszélt a munkaerő szabad áramlásának korlátozásáról, te féleszű? Csak arra mutattam rá, hogy ha az nem lenne a csutiék nem tudnának ilyen munkanélküliségi rátát produkálni! Úgyhogy hagyjuk a szokásos csúsztatásokra és hazugságokra épülő fideszes retorikát. Amúgy hol is van az a beígért 1 millió munkahely?
Mért is nekem kéne szólni a vállalkozóknak és a multiknak?
Kinek a haveri és rokoni vállalkozói is kapják sorra milliárdos megrendeléseket?
Ki is köti a stratégiai szerződéseket a multikkal?
Ki is fizeti a közalkalmazottak bérét, köztük az orvosokét?
Ki is határozza meg a minimálbért?
Ki is változtathat a munka törvénykönyvén, például a pótlékokat illetően?
Melyik "nemzeti" üzletláncnál is keresnek jóval kevesebbet az alkalmazottak, mint a multiknál?
Úgyhogy nosza rajta, mehetsz reklamálni a gazdádhoz!
Bringás
@Aki Én: Na akkor most te figyelj idióta!
Nincs EU-s szabály arra, hogy a munkaerő merre áramolhat! Megszabnád, te antidemokratikus? Hát persze! Gondolkodj már, mert nincs igazad!
Ez csak nulla volt, amit összehordtál!
sziha
@Bringás: ismet bizonyitod, hogy egyszeru mondatok felfogasara is keptelen vagy. Amirol itt szo van, az az, hogy a kutya se akar Mo.-ra menni elni, hanem onnan csak el. Hol van ebben a szabad munkeroaramlas megakadalyozasa, te ostoba. A lenyeg az az, hogy az a mocskos tetu, aki te, mint meg mocskosabb tetu szavaztal, kiarulja az orszagot es eluldozi a magyarokat. Igy mar vilagos, te egybites?
Kovács Gizella
Botswana is megelőzött minket a versenyképességi rangsorban

Magyarország csúszik lefele, a politikai instabilitás és a korrupció a legnagyobb gond.
Megjelent a Világgazdasági Fórum 2016-2017-es versenyképességi jelentése. Magyarországot idén a 138 ország közül a 69. helyre sorolta a szervezet, vagyis egy év alatt

hat helyet rontottunk.
Nem mondhatni, hogy igazán illusztris társasággal vívunk nagy csatákat a listának ezen a részén.
tothjani
Fidesz.hu - Létrehozva: 2009. október 2., 13:09
A forint árfolyama a gazdaság helyzetét fejezi ki, egy nagyon gyenge árfolyam leértékeli az ország teljesítményét, eszközeit, az ország vagyonát, leértékeli azokat a jövedelmeket, amelyeket az emberek kapnak - tette hozzá.
A piac határozza majd meg a forint árfolyamát, "s tartok tőle, hogy a jövő tavasszal is ebben a mostani 260-270 forint/eurós sávban lesz, a 236-238 forintos erős euró árfolyam most távolinak tűnik" - fogalmazott Varga Mihály.
"Ez így nem fog menni. Ha egy kormány nem ismeri fel, hogy ebben az ügyben dolga van, akkor baj van a gazdaságpolitikával, (...) a kormány kötelessége lenne keményebben fellépni" - mondta a korábbi pénzügyminiszter.
Desischado
Az ő életszínvonaluk nőtt, a miénk meg a béka hátsójánál is alább van! Vajon milyen szeren van ez a szemét, hogy ekkorát képes hazudni?
karma1
@nemfideszes: Hagyd a francba bringast... Amikor megprobalod elmondani neki, hogy mar majdnem egymillio ember forditott hatat az orszagnak, akkor elojon nagy hozongve, hogy "csak a munkaero szabad vandorlasarol van szo". Addig mar nem terjed ki az ertelme, hogy az a majdnem egymillio mar reges regen ODA fizeti az adojat, a TB-jet, annak az orszagnak a GDP-jet noveli, es nem Magyarorszaget.
Hagyd a francba, eszervekkel nala ugysem mesz semmire sem, mint a falon a legypiszok - kb. ennyi az erteke es a sulya, hiszen "ballibsi-komcsi" a szotara, es ezzel ki is fujt...

Ne etesd a trollt! (Nem tudhatod, hogy veszett-e?)...:o))))
karma1
Pont jo a kepi illusztracio: ingyen etelre varok sora a Blahan... Mert olyan kurvara szarnyalunk...
Zeta
Szép, most tartunk ott, mint 2010- májusban,öt és félév alatt sikerült az amit néhány kijelentéssel elértetek. Botswanáról ne is beszéljünk,Igazmondók Pártja!
szaboria1
Varga Misike mi lenne ha egy szer őszinte lennél. Az EU 28 tagjainak gazdasági mutatója szerint az utolsó 4-ben vagyunk.
Jozefina
Varga is megtanult hazudni rendesen!!!
"Magyarország teljesítménye valóban szinte egyedül álló: egy év alatt hat hellyel csúszott hátrább a Világgazdasági Fórum (WEF) versenyképességi rangsorában. Ezt már nehéz az "elmúlt nyolc évvel" magyarázni, inkább az elmúlt hat év a ludas a rendkívül gyenge szereplésben."
Peller Anikó
"Magyarország kollabált a válságtól." Ez a varga sohasem hazudik.
bundi
ahan...kilábalt csak az ipar a termelés zuhant be...a többi majd eztán fog...mert kb fél-egy éves utánfutással követik ezeket a kiadási oldal megvágásai...
Bringás
A Fidesz kisegített bennünket a szoclib kátyúból! Fáj is ez libsiéknek kegyetlenül. Így aztán hazudoznak, uszítanak és vinnyognak, ahogy szokták mindig is!
Peller Anikó
Köszönjük biciklista, hogy ezt a hülyeséget megosztottad velünk, észre sem vettük és kijutottunka tyúkólból.
Csodálkozó
Magyarország kilábalt a válságból.
Bele a katasztrófába. Agyarország jobban teljesít.
Köszönjük, orbánc!
Hellcat
Na a drótszamaras megint túltolta magát :D Hajrá bringás! Ne hagyd hogy a tények összezavarjanak! Még a végén megtanulnál gondolkodni és kizárnának a fideszből!!! :D
bundi
@Bringás: speciel a ksh adatai szerint a gazdaság a "libsik után épp szárnyalt...majd fél év után bezuhant...majd elkezdték rohamtempóban lehívni az uniós segélyeket, de az után ismét bezuhant...esetleg a ksh is libsibolsi?...
Bringás
Igen is kilábaltunk! Most jön a növekedés!
silber13
@Bringás: Évek óta jön a növekedés! Valahogy nem látszik, hazudság az növekedik, miként a tengeri dagály!
Bringás
@silber13: Ez nem a Gyurcsány éra. Itt van növekedés!
silber13
999.-@Bringás: Növekedés???:-)))))))Aztán hun az a növekedés???
Hellcat
@Bringás: Az államadósság meg ÁFA na az nőtt...az adók száma az is nőtt...A "kisebb olcsóbb parlament" költségei is nőttek...A fideszesek vagyona is nőtt...A kivándolók száma is nőtt...Van itt növekedés...csak nem ott ahol kéne.
eszegfu
@silber13: @Bringás: Hát hogy "hun az a növekedés"?! Hát O.V. hasatájékán! A "libsibolsi" időkben olyan egészségtelenül vékonka volt, de "most jön a növekedés"! Tállai, rezsiszilárd és O.V. "hozza" már a formáját, de ez a szegény Varga még mindig nagyon "gebécske"... lehet, hogy "idege" van, esetleg ulcusa...
bundi
@Bringás: emlékszel az elrugaszkodás...meg szárnyalás szakaszaira...by matolcsy?...na és mi jön ezután...ha a balfékek nem tudnak repülni...bizony a becstelen pofáraesés...és minél magasabbról rugaszkodnak el...annál nagyobb lessz a csattanás
bundi
@Bringás: még ha negatív is, de növekedés...köszi a magaslabdát...
Borsodi
Hazug Országban élünk,de már lassan a rabszolgaként dolgozó szakmunkások is külföldre szöktek.Javul a statisztika rohamosan halnak az emberek,a megmaradt szakmunkások közmunkásként dolgozhatnak,ha aláírják hogy a végzettségük 8 általános ez a fideszes városokra jellemző.

A munkaerőhiány eltörli a szemét főnököket

- MT -
- MT - követés
2016.09.26. 07:43
A cégek részéről szélsőséges reakciókat szült a fizikai- és betanított munkaerő hiánya: gyakorlatilag minden módszerrel próbálkoznak munkásokat szerezni, csupán az nem jutott még eszükbe, hogy emberi módon bánjanak dolgozóikkal – írja a Napi.hu

A lap szerint

egyes cégek ad hoc béremelésekkel és toborzó hadjárattal igyekeznek vadászni alapvetően bárkit, de főként a konkurenseiknél dolgozó munkásokat;
más vállalatok viszont erőből reagálnak, s gyakorta túldolgoztatják az alkalmazottaikat;
azt viszont eddig csak kevés termelővállalatnál ismerték fel, hogy a bizalmas munkahelyi légkör, az "emberi" bánásmód ugyanolyan sokat számít a dolgozók megszerzésében és megtartásában, mint a
Ettől függetlenül a béremelés erős: a Napi.hu egy olyan targoncás példáját hozta fel, akinek hetven százalékkal nőtt a fizetése, miután hétszer váltott munkahelyet, ugyanazon ipari parkon belül. Pest megyében pedig egy multi 30-40 százalékos béremeléssel tudta megállítani emberei elszivárgását.

Ez annak a fényében nem is meglepő, hogy munkaerő-közvetítők becslése szerint ma tízezres munkaerőhiány van a gyártásban és a feldolgozóiparban, ahol egyébként közel 670 ezren dolgoznak ma Magyarországon.

Elviselhetetlen főnökök

Viszont a munkaerőhiány hajtotta béremelés csak a történet egyik oldala. A lapnak nyilatkozó szakértők szerint ugyanis a vállalatok nehezen értik meg, hogy a dolgozókat nem lehet félvállról venni, ahogyan korábban, mert manapság a "nem tetszik, akkor el lehet menni innét" hozzáállás a profitot veszélyezteti.

GettyImages-50685163
Fotó: Charles Fenno Jacobs / Getty Images Hungary
A munkaerőhiány viszont...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.