Eddig is tudtuk, hogy az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány kapja a legtöbb pénzt a társasági adókedvezményből. Cégek 11 milliárdot utaltak a Puskás Akadémiának a költségvetés helyett.

A DK még tavaly küldött egy hivatalos adatigénylést az alapítványnak a részletes elszámolást kérve, de nem kaptak választ. Ezért bírósághoz fordultak.

Bíróság: Igenis közpénz a felcsúti akadémiába öntött 11 milliárd forint

A bíróság első fokon úgy döntött, hogy a felcsútiaknak ki kell adniuk az adatokat – tudta meg a Magyar Narancs. Mégpedig azért, mert a tao-pénzből befolyó támogatás is közpénz.

Az ítéletet augusztusban hozta a Székesfehérvári Törvényszék, most küldték ki írásban, a Puskás még fellebbezhet.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
De édi!

"Az ítéletet augusztusban hozta a Székesfehérvári Törvényszék, most küldték ki ..."
Nem mondhatnánk, mhogy az illetékes bíróság egy kapkodó idegbeteg lenne!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
De édi!

"Az ítéletet augusztusban hozta a Székesfehérvári Törvényszék, most küldték ki ..."
Nem mondhatnánk, mhogy az illetékes bíróság egy kapkodó idegbeteg lenne!
kajla
@quadrocopter:, ilyenkor (is) szándékosan húzzák az időt. Persze tudom, ítélkezési szünet meg szabadságolás meg miegymás és egyébként is csak...
Zeta
Ezt eddig is tudtuk, de azt is, hogy ez Orbán
Magánvagyona lett,akkor is, ha 50- évre bérbe adta az akadémiának.
bakegya
Ez nem úr,de még csakkk nem is magyar...egy bunkó cigánybűnözőkkel teli maffia..
FOCIALIZMUS -EZ MAGYARORSZÁG ÁLLAMFORMÁJA-AL -ÉS FELCSUTKAI MARADONA JÓVOLTÁBÓL...jó lesz igyekezni az egész pereputty elszámoltatásával ÖT ÉV AZ ELÉVÜLÉSI IDŐ-!!!
Clavigo
Még szerencse,,hogy nem valami értelmes dologra költötték azt a 11 mrd-t...Milyen furcsa lett volna a Felcsuti Nemzeti Tébolydában...!!! Gratula,,taps,,ovésön...oszt jó napot.
namihami
Közpénznek ugyan közpénz, de ez nem azt jelenti, hogy azért ne a haveri kör tehetné zsebre.
Az EU-támogatás is közös pénz és mégis a fiúknál csapódik le a java. Mindegy, hogy minek nevezik, lényeg, hogy az övéké legyen.
Közpénz, jellegét elvesztett közpénz? Nem mindegy? Csak a mi számlánkat gazdagítsa- ez a kormányunk által kiadott szlogen.
Törölt felhasználó
Bezzeg egy tilosban parkolás 10e forintért már jön a hóhér időben. 11 milliárd az nem gáz...pislogva mondja a bíróságon a titkárnő, hogy "bocsika, elfelejtette,":)
papa.49
A hazugovicsot hangyányit se érdekli a bíróság döntése pont ezért jövőre már nem tudható meg melyik cég mennyit utalt, és kinek, hát igen ez már orbánisztán valóban!!!
nyanya001
Itt a legdurvább Fideszmutyi: hitelt adunk Koszovónak stadionra
Koszovói források szerint a magyar kormány 40 millió euró kamatmentes kölcsönt adna a koszovói nemzeti stadion felépítésére Pristinában, azzal a feltétellel, hogy a létesítményt egy magyar cég építheti fel – tudta meg az Index.
A hivatalos híreket a minisztériumi forrásokra hivatkozó “Kosovan Football” nevű Twitter oldal egészíti ki információkkal. Ezek szerint a terv az, hogy Magyarország 40 millió euró értékben, bő egy év alatt épít egy Groupama Arénát Pristinában.

A Twitter oldal értesülései alapján a pénzt a magyar állam kamatmentes kölcsönként biztosítja a projekthez azzal a feltétellel, hogy magyar cég építheti a stadiont. A felajánlott 40 millió eurós, azaz mai árfolyamon 12,3 milliárd forintos kamatmentes kölcsön tényét a “Kosovan Football” szerint a Koszovói Kulturális, Ifjúsági és Sport Minisztérium is megerősítette. Az oldal idézi Muharrem Sahitit is, a korábbi koszovói szövetségi kapitány a miniszter tanácsadójaként tagja volt a Magyarországra látogató delegációnak. Ő azt mondta, hogy a magyar kormány ígérete szerint 13 hónap alatt fel fogják építeni a 25 000 férőhelyes stadiont.
ellenszel.hu/2016/10/26/itt-a-legdurvabb-fideszmutyi-hitelt-adunk-koszovonak-stadionra/

Eközben teljesen lerohad az egészségügy ...
nyanya001
@Pálinkafőző Rézüst: Igaz, már az egész országot lerohasztotta Gorbán és csapata !
justhpeter
@bakegya: Népellenes bűncselekménynél nem kell elévülési idő.
Lepényleső
Az ember ha nem ismerné a valóságot azt hihetné,hogy egy szürrealista tájkép madártávlatból,
mindeközben pedig realista a nagyzási hóbortról?
Borsodi
@Szeparepa2: @nyanya001: Teljesen igazatok van,nem is lehetne jobban összefoglalni,talán még ezt mondanám www.youtube.com/watch?v=4uhn5uYwlKI
send
Rabló, tolvaj banda, mentek a börtönbe! mind!!
bakegya
@justhpeter: gyanítom a politikai hatalommal visszaélés súlyosbító tény lehet-de ezek furmányos bűnözők(belügyesen erre rendezkedtek be)
Fradigege
Aki elkapja a vajdát! Lél vezér hangja szólaljon fel! "Előttem jársz, és a túl világon szolgálsz!"-ugyebár I. Ottó Konrádot vágta fejbe a kürtjével, aki előtte halt meg. Így előtte járt.
kisrigó
@bakegya: Majd hamarosan (még időben!) átalakítják, amíg tehetik! Így szoktak minden gazemberséget legálissá tenni, hogy "átalakítjuk"!
human
Most hoztak olyan törvényt, hogy titkosítják, ki, kinek, mennyi tao támogatást adott. Mert ugye így kiderülhet melyik cégek járnak a felcsúti ramszesz kedvében és össze lehet véletlen kötni az elnyert állami megbízásokkal az adományozást.
bakegya
@kisrigó: @human: minden lehetséges,de az a kínos,meg is történhet!!!
Apatszerek
A világ legjobb csapata a magyar válogatott, mindaddig még egy nálánál jobb csapat lenem győzi..ezután a vereség után jönnek rá, hogy egy gyenge képességű csapatot emeltek olyan színvonalú támogatásra amihez nincs meg a teljesítő képességük.
eszegfu
@Apatszerek: Tartok tőle, hogy a "vereség után" sem jönnek rá, hogy ekkora támogatás sem hozza meg a csapatok teljesitő képességét.
magyarbakancs
Közpénzt tenni egy sportlétesítménybe sportolók fizetésébe ocsmányság?
Tartsa el magát a sport profik a sportolók igen akkor a piacról éljenek meg és ne közpénzből.
Macskaszem
@human: Ráadásul a szocik is megszavazták "tévedésből". Mekkora tetvek ezek is.
Lepényleső
Kamera vette;ha így gondolod,te is lehetsz kommunista szülötte,-mondotta volt az ország vezére.
A bíróság figyelmét ez el miképp kerülhette?
kkalman
Ettől a bírósági ítélettől még nem fogunk többet tudni a TAO eltűnéséről. Továbbra is homály fedi, kinek a zsebébe vándorolt a közpénz, ami nem közpénz, a fidesz szerint.
Eladott Ország
"Tao-pénzből befolyó támogatás is közpénz." Megállapították na és ? Utána mi van ? Semmi. A kutya ugat a karaván halad. Bakfitty.
kukac50
Fizessék be az államkincstárba,az adójuk 1% át adják a sportolóknak.
qxy
Bíróság, bíróság.Ki kell verni a Fideszből és kész A miniszterrel kell kezdeni. Nyugi egy óra alatt az asztalon lenne a többi ,mert a sok beszari fél a veréstől.
apropó verés. .- Két Fideszes beszélget a pisildébe.
.- Te szoktad verni a farkad?
.- Én nem de néha megérdemelné.
nezelodo
Valahol "lukas" lehet az az akadémia, ha már annyi közpénzt öntöttek bele, az bizony azon a lukon el is folyt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.