Az 1956-os forradalom és szabadságharc lényegében megmentette a nyugati világ több országát attól, hogy ott a kommunizmus hatalomra kerüljön – vélekedett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn Budapesten, egy könyvbemutatón.

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke kiemelte: a párt által megfogalmazott eszmeiség azért nem tévesztett irányt, mert az egyház társadalmi tanítására épült. Ez az eszmeiség az, amely a mai polgári, keresztény és nemzeti oldal számára egyfajta előképként vállalható – tette hozzá.

Azáltal, hogy 200 ezer embert elüldözött a kommunista rendszer, a magyar forradalom és szabadságharc lényegében megmentette Európát az eurokommunizmustól és több országot attól, hogy a Szovjetunió támogatásával, demokratikus választáson a kommunisták kerüljenek hatalomra. A szovjet tankok brutalitása és a távozók beszámolói "kinyitották a szemeket" – mondta Semjén Zsolt, aki szerint a nyugatiaknak

"térden állva kellene hálát adniuk a magyaroknak, hogy megmentették őket a kommunizmustól".

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ez már az önszuggeszció olyan mértéke, ami az elmeháborodottságnál is komolyabb
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
,,Kenetteljes majom,, sürgősen keresd fel az ,,agykurkászodat,, mert a kalaptartódban helyrehozhatatlan változások történtek!!!
RonaGyuri
ez már az önszuggeszció olyan mértéke, ami az elmeháborodottságnál is komolyabb
papa.49
Azért a pénzt küldhetik neked, meg a bandádnak ugye!!!
Cefi
Semjén! Magadra ismersz? :
A nárcisztikus személyiségzavar

A nárcisztikus személyiségzavar létező rendellenesség, amely a beteg önmaga iránt érzett erőteljes szégyen- és elégedetlenségérzetéből táplálkozik - olvasható a Medbroadcast internetes portálon.
▲ HIRDETÉSEK
Annak érdekében, hogy a betegek megbirkózzanak szégyenérzetükkel, védekezésként saját érzéseik másokra való kivetítését, az ellentámadást, mások okolását használják, illetve mindent elkövetnek, hogy bebizonyítsák maguknak különleges mivoltukat.

A nárcisztikus embereket általában kora gyermekkorukban éri a sérülés, mely az egészséges énkép kialakulását gátolja. Valószínűleg azt éreztették velük, bármit is tesznek, nem elég jók, alkalmatlanok.

A nárcisztikus düh

Ezek a korai tapasztalatok okozzák a "nárcisztikus szégyenérzet" kialakulását mely a "nárcisztikus düh" kiváltója, valahányszor úgy érzik, hogy nem tisztelik őket eléggé, vagy valaki viselkedése rossz fényt vet rájuk, s ezzel felszakítja a régi sebeket.

Bárminemű kritikára, tiszteletlenségre túlérzékenyen, időnként dühkitöréssel reagálnak. Leginkább azok lesznek ezeknek a kitöréseknek a szenvedő alanyai, akik a legközelebb állnak hozzájuk, együtt élnek velük, hiszen a nárcisztikus személy mindenkitől, de leginkább tőlük várja el mindazt a szeretetet, melyet gyerekkorában nem kapott meg. Házastársukkal, gyermekeikkel elhitetik, hogy nem elég jók, értéktelenek, így vetítve a körülöttük lévőkre saját érzéseiket.

Szokatlanul önzőek
Másik fontos jellemvonásuk, hogy szörnyen arrogánsak, önelégültek és látszatra nagyon magabiztosak. Ez mind a védekező mechanizmusuk része. Magukat különlegesnek tekintik, és úgy érzik csak más hasonlóan tehetséges emberek képesek megérteni őket, vagy kapcsolatot kialakítani velük. Folyamatosan úgy érzik, hogy nem kapják meg az őket megillető figyelmet és tiszteletet, mindezt pedig azzal magyarázzák, hogy a többiek túl buták és tudatlanok ahhoz, hogy őket elismerjék.

Sokszor irigyek másokra, akikről azt...
Cefi
Sokszor irigyek másokra, akikről azt hiszik, többet kaptak az élettől, noha szerintük ők sokkal inkább megérdemelnék. Gyakran fantáziálnak sikerről, hírnévről, ismertségről, mivel szükségük van arra, hogy így töltsék ki a lelkükben keletkezett érzelmi űrt, vagy tereljék el az elégedetlenségérzetükről a gondolataikat.

A nárcisztikus emberek szokatlanul önzőek. Bármi, ami érdekes számukra, elsősorban róluk szól. Egyszerűen nincs elég energiájuk ahhoz, hogy mások igényeit vagy érzéseit figyelembe vegyék, mivel az ő igényeik sincsenek kielégítve. Nem meglepő ezek után, hogy túlságosan is el vannak foglalva azzal, hogy megszerezzék saját lelki szükségleteiket, s nem a másokéra figyelnek. Gondoljuk csak végig: képtelenek bármit is adni, amit ők maguk sosem kaptak meg.

A másik ember csak addig fontos a számukra, amíg az pozitív hatással van rájuk. Ez lehet akár úgy, hogy valamilyen pozíciót köszönhetnek neki, vagy csak egyszerűen csodálja a nárcisztikus beteget. A lényeg, hogy ismételten csak róluk szóljon a történet.Természetesen a nárcizmusnak is különféle fokozatai vannak, és nem mindegyik mutatja az összes jellemvonást. A nárcisztikus betegek védelmében, illetve annak érdekében, hogy terápián együtt lehessen dolgozni velük, sosem szabad elfelejtenünk, hogy a viselkedésük az alacsony önbecsülés és a túlzott önmegvetés eredménye. Nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy mindez a védekező mechanizmusuknak köszönhetően gyakran rejtve marad, és hosszú időbe telik, míg olyan terápiás légkört sikerül kialakítani, ahol eléggé biztonságban érzik magukat ahhoz, hogy igazán megnyíljanak.

Mindez elég nehézséget okoz magának a terapeutának is, ám együtt élni velük még ennél is sokkal nehezebb. Egy kapcsolat ugyanis csak akkor tud igazán működni, ha a partnerek kölcsönösen elvárhatnak egymástól bizonyos dolgokat és mindkét fél igényei egyformán ki vannak elégítve. Sajnos azonban a nárcisztikus személyiség képtelen állhatatosan szeretetet adni.
Grafix69
Ez a Senilyen Zsót na ez pont olyan mint Halász Jancsi alteregója , pont olyan buta és pont olyan nyalonc .
Clavigo
Remélem ez a hülye is befér a gráci vicc-osztály,,VIP-részlegére...A Főnök szorít majd helyet neki,,,,,a küszöbön.
Here Potter
Rossz napja volt a Tömjén Zsótinak. Már megint nem sikerült védett madarakat lőnie a hétvégi vadászaton.
Zeta
Ezt a fővadászt, a lovastengerész ,helyettes,gyakornok jelöltet valaki tájékoztassa már európa felosztásáról, a tisztességes keresztény erkölcsről!
Vagy legalább szóljanak neki , Zsolti, inkább hallgass, mert hülyeséget beszélsz, mint a Lajos,tudod ,a 20%- os.
Clavigo
Zsóóóóti,,,,,,miért nem nyitjátok meg az ügynökaktákat ??? Oszt utána kéne komcsizni egy jó ízűt...Idióta.
Perwool
"Azáltal, hogy 200 ezer embert elüldözött a kommunista rendszer"
A rendszerváltás után közel 1 millió hagyta el az országot!
kepkezelo.com/images/0b9bubjn3rnhuzt60ibj.png
Aki Én
Na többek között ezért nincs szimpatizánsuk.
vonotok
Semjén Te legalább olyan sötét vagy mint Kósa Lali. Próbáljátok már duettben előadni a marhaságaitokat.
quadrocopter
Fúúú...wazze, ezt az idióta Tömjént még nem tálták el vadászaton? Elég baj!
Hellcat
Na jó...mindenkinek joga van pökhendi arrogáns faszkalapnak lenni, de ez a tömjénzsótti már csúnyán visszaél a lehetőséggel.
kakaósbögre
namost gondoljatok bele,ha Orbánnal valami történik ez a barom lenne elsőkörben a miniszterelnök...
Macskaszem
Az átkozott forradalom csak pont a magyarokat nem mentette meg a tetves komcsiktól, ma is a vérünket szívják fidesz álnéven. Rohadjon meg az összes fidesznyik.
bakegya
@kakaósbögre: AZ LENNE A MI IGAZÁN NAGY SZERENCSÉNK-belegondoltam!!!
Qqberci
Zsóti, Zsóti, nem kellett vóna annyi misebort inni...
nezelodo
Istenkém, mi már megmentettük Európát a töröktől, a komcsiktól (Tömjén et. szerint), legutóbb pedig a migráktól személyesen Orbán, vajon minket ki ment meg az exkomcsik reinkarnálódott fiatal demokratáitól?
solidedge
A közel 160 évig itt pöffeszkedő törököket a nyugat zavarta el tőlünk. A több száz éves Habsburg fennhatóságot is a nyugati Antant hatalmak győzelme szüntette meg. A nyugati magas életszínvonal áhítata nélkül a rendszerváltás igénye sem hajtott volna bennünket. Annyiban igaza van Semjénnek, hogy a nyugat látva az elnyomást, szegénységet és az igénytelenséget írtózott még a kommunizmus szó kimondásától is.
justhpeter
... és akkor csodálkozunk, hogy Rétvári milyen hülye...

Hát ebben a pártban, ahol Zsóti az elnök, a féleszű Rétvári valóban csak alelnök lehet.
A vezetőségben még ott van a Harrach és a Rubovszky bácsi.

... most tessék elképzelni, hogy ezt a komplett diliházat támogatja a katolikus egyház, ami már attól is el van szomorodva, hogy kevesebb ember akar templomba járni.
... és az sem véletlen, hogy ezek a díszkeresztények - Isten barmai - nem indulnak egyedül a választásokon, hiszen tudják, hogy normális ember nincs aki rájuk szavazzon.
namihami
Becsületes, épeszű, dolgos hajtók halnak, sebesülnek meg egy-egy, ilyen ""urak"" által tartott vadászgatás alkalmából. És pont ennek a főbornyúnak nem marad egy golyó, amivel a népet sikerülne, legalább a következő ilyen felbukkanásáig, boldogabbá, az életüket nyugodtabbá tenni?
Ezek szerint még sincs Isten.
Jozefina
Semlyénnek meg előttem kellene térdelni lehetőleg tátott szájjal!!! Tetü!!??
grincss
Zsóti!
Én azt szeretném, (dehogy!) h előttem térdelve adj hálát az Úrnak és szeressssss!!!
Eladott Ország
Plágiumos Zsótinak inkább a vadászpuska távcsövének keresztjével kellene foglalkoznia, azzal többre mennénk.
Nessy
Na, szóval hogy is van ez? Pártunk és kormányunk szerint ami 1949 és 1989 között illegitim volt minden! Akkor most hagyják 56-t békén!
nezelodo
Zsóti így megfelelne a hálaadás, és lóháton fogadnád a hódolatot?
youtu.be/SVALVFwzyF4
kisrigó
Elképzelem, hogy zsóti ül a lovon (illetve egy szamáron!), ugyanis az jobban illik hozzá, és az európai vezetők sorra járulnak elébe levett kalappal, meztéláb és kórusban mantrázzák: " de jó, hogy vagy nekünk nagyuram!" Beképzelt majom! Mit csinált ez, mielőtt itt kezdte osztani a nemlétező észt? Ne nyilatkozzon fejedelmi többesben, mert már megint más tollával ékeskedik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.