Tarthatatlannak nevezte több kormánypárti politikus helyzetét az LMP társelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján, az Aulich utca 3. előtt. Hadházy Ákos azért választotta helyszínül az épületet, mert ott található Kertész Balázs, az Index pénteki cikke szerint Rogán Antal munkatársának irodája.

Hadházy Ákos azt mondta: "az egy szem lúzer Zuschlag Jánoson kívül" a rendszerváltás óta nem volt olyan politikus, aki büntetőügyileg is megbukott volna, és tettének büntetőjogi következményeit is viselnie kellett volna.

Előrevetítette: a kormánypárti politikusok közül többen "a közeljövőben bajba fognak kerülni". Közéjük sorolta Rogánt Antalt, Farkas Flóriánt, Mengyi Rolandot és Simonka Györgyöt.

Hadházy Ákos szerint jól láthatóan arra játszik a kormányzat és az őt segítő – megjegyzése szerint idézőjelbe tehető – bűnüldöző szervek, hogy időt nyerjenek, és a következményeket a választások utánra tolják.

Hozzátette: az is látszik, hogyha ez nem sikerül, akkor megpróbálják az esetleges letartóztatásokat, bűnügyi következményeket elcsendesíteni azzal, hogy a sajtót is elcsendesítik. Szerinte a sajtó "bedarálásának" is az a legfőbb oka, hogy a kormány érzi az emberek felháborodását, amit ezek az ügyek kiváltanak.

"Azért van még Rogán Antal is a helyén, mert a Fideszben van egy doktrína, miszerint ha valaki tartja a száját, és nem beszél a főnöke ellen, akkor gyakorlatilag bármit megtehet" – fogalmazott. Hozzátette: "Rogán Antalnál, Farkas Flóriánnál, Mengyi Rolandnál és Simonka Györgynél az a nagy dilemmája a kormánynak, hogy ha elengedi ezeket az embereket, akkor ez olyan jelzést mutat a többiek felé, hogy nem tudja őket sem megvédeni".

Hadházy Ákos szerint a parlamentben az a hír kering, amely szerint "a miniszterelnök azt üzente az övéinek, hogy 2017-ben csendet szeretne, nem akar botrányokat". Hozzátette: az LMP ugyanakkor mindent meg fog tenni azért, hogy ezek az ügyek ne maradhassanak rejtve.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ezt reméli?
A tény az hogy szó sincs csökkentésről, még büszkék is rá! Ez az osz't jónapot továbbfejlesztett változata! S a nép, az isten adta nép, mely... nos az tapsikol is hozzá!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ezt reméli?
A tény az hogy szó sincs csökkentésről, még büszkék is rá! Ez az osz't jónapot továbbfejlesztett változata! S a nép, az isten adta nép, mely... nos az tapsikol is hozzá!
Béla333
Én meg remélem, hogy 2017 petárda durrogástól lesz hangos! HOgy ne tudjon nyugodtan aludni egy Fideszes tolvaj maffia tag sem!
Zeta
Ha ,lesz is csend,csak azért, mert nem jönnek az EU s pénzek ,nem lesz mit ellopni.
Annyira,hozzá vannak szokva, annyira természetes, hogy nem fogják tudni abbahagyni .
Lesznek balhék.
bencemacska
@Béla333: Vigyázz, ha a király nem tud aludni:
"Felköttetem a lord-majort, Ha bosszant bármi nesz!"
Béla333
@bencemacska: 16.52
Ha harc, legyen harc! Lássuk ki köt fel, kit!?
bencemacska
@Béla333: Ettől félek. És '56-ban is féltem!
Én már nem akarok fizikai harcot. A szellemibe még csak-csak beszállok!
lusta
Nem lesz itt semmi sem. Föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunkban mindenki ismeri a dominó elvet.
Béla333
@bencemacska: 17.03
Zsákutcában vagyunk! A jelek szerint esély sincs, hogy legalább a gyerekeinknek élhető országot hagyjunk hátra. Gyermekein elmenekülnek, keresnek egy élhető országot!
Az emberek gondolkodása észveszejtő! Újra és újra azokat hozzák/hozzuk helyzetbe, akik tönkreteszik az országot. Azt a temérdek pénzt, amit egy történelmi esélyként az ország felzárkóztatására kaptunk, ellopták. 2020-ban leáll a pénz, Orbán kivezeti az országot az Unióból és odalök bennünket az oroszok karjaiba. Egyre több a szegény, az éhező az országban, akik teljes reménytelenségben tengetik az életüket.
Mi az ami ebből nem reális, ami nem valóságos forgatókönyv?
Magunknak köszönhetjük, de zsákutcában vagyunk!
Szerintem!
Desischado
@Béla333: Sajnos, igazad van. El kellene zavarni ezt a tolvaj bandát, de az emberek közömbösek, vagy birkák. Mi itt hiába beszélünk! De azért remélem, nem tart örökké a pünkösdi királyságuk!
bencemacska
@Béla333: Egyet kell értenem.
Szeretném kiegészíteni azzal, hogy OV elérte célját, Kádár utóda lesz. csak közben meg kellett tenni egy kanyart Gorbacsov miatt.
kamazuka
@Béla333: Már megint azok a negatív hullámok Morriatti! jelezte meg Csodabogár. a Kelly hősei c filmben oly határozott ellentmondást nem tűrő hanggal.
Legyen hited pajtás,vagy gondolj valami szépre!...folytatta.

2020 odébb van.jövőhét hétfője meg alíg két órányira.Az előttünk álló feladatra kell loncentrálni,nem arra amit lehet megsem érünk ha szerencsénk lesz.mert ki akar 65 ezres nyugdíjon tengődni nem igaz?Az a kormány mely tisztességes jövedelmet sem tud választó zsebébe tenni,de megjegyzem ők már uniós bérszínvonal élvezők,nem érdemlik meg nyugdíjasaik nem hogy mosolyát,de megvető pillantását sem.S ez nem kifejezetten csak,az Ő hibájuk!Az öszödi beszéd elhangzása előtt 11 évvel volt az a pillanat melynek ma elszenvedői vagyunk többé kevésbé-Azt gondolom azok a folyamatok melyek ma vannak nagy eléggé nagy ár,tán túlzottan is,hogy helyre hozza az akkori Pol elit súlyos tévedését.Etőől függetlenül ez a tény nem menti fel, a mai érát művelőket.a tény tény marad,de nem esik a hó örökké!
justhpeter
@kamazuka: Azért a lopást, a magánnyugdíj kifosztását, a rokkantak ledarálását csak ne mentegessük.
kamazuka
@justhpeter: Mit írtam?Nem menti fel őket.
kukac50
Hadházy dolgozzon a korrupció felderítésén ne adja alább.Orbán meg gondolkodjon el azon,melyik Népcsoportért mit tett, érte vagy ellene,akkor rá fog jönni,hogy minden esélyét el szabadság harcolta már!
quadrocopter
Ha valaki figyelmet érdemel bármilyen korrupció-ellenes témában, akkor az Hadházy, ismeri a fidesznyi, belső sunyiságokat, tehát tudja hol szorít a korrupciós bakancs.
Borsodi
@bencemacska: Kádár utódja nem lehet,Kádár egyszerű ember volt,vonaton utazott az emberek közé ment, üldöztette a munka kerülőket, .Orbánt kordonnal testőrökkel védik, királynak hiszi magát,szakmunkásokból csinál közmunkást,megyünk vissza az időben.Ha így folytatja eladósodunk nem lesz nyugdíj,munka,,kizárnak az EU ból,marad a Ft ,jegy rendszer,államosítás.Menekülés !
kisrigó
Hadházy egy nagyon korrekt ember, jó lenne, ha lennének követői, segítői. Remélem nem találkozik ebben a pocsék világban egy osztrák aggastyánnal vagy lehetőleg nem ül a hátsó ülésre! Jó lenne, ha vigyáznának rá!
eugen4402
Ha véletlenül erőszakmentesen sikerülne nyugodtabb vizekre evickélnünk, akkor egyszer s mindenkorra be kellene fejezni az "EU-n kívül is van élet"-féle elszólásokat. Mert akkor tényleg csend lesz. (Vörösmarty : "... Most tél van és csend és hó és halál"). Ha szabad kérnem, ilyen programot ne csináljon nekem még az ex-2/3 se..!
Eladott Ország
A hatalom "2017-ben csendet szeretne, nem akar botrányokat" . Olyan ez mint az Aczél György féle kultrurátori kézi vezérlés.
Hiába van most már sírig tartsd a pofád jelszó. A szellem kiszabadult a palackból, már nem lesz csend a sajtó bedarálásával sem. Már nem jön vissza a hatalom "három T" elve" , kultur politikája , vagyis a Tilt, Tűr, Támogat,
almosd
Orbán nem akar 2017-ben botrányokat ! ,majd jönnek az ígérgetések ,rezsicsökkentés , hasonló nyalánkságok és 2018-ra az emberek felejtenek ,ahogy eddig is történt .
silber13
Kegyes Vezírünk! Mindezt Grazban,egy lakájos, gumifalú szobácska magányában és csendjében megkaphatod.
3dwhite
Nem is tudtam, hogy eddig voltak úgy igazán. (botrányok)
Béla333
@3dwhite: 18.43
Neked nem úgy tűnik, hogy botrányról botrányra megyünk, nap mint nap, de legalábbis hétről hétre?
Tudsz egy olyan hetet az elmúlt évekből, amikor nem volt valami botrány?
soljanka
Bármennyire is szeretnétek, nem lesz semmi változás.
Hadházy és Juhász Péter folytatják szélmalom harcukat, mi itt a fotelből forradalmárkodunk, néha elmegyünk tüntizni.
Az ellenzék pedig azon agyal, hogy kivel miért nem áll össze.
Pedig más lehetőség nincs, mint az, hogy a Jobbik kivételével mindegyik beáll a sorba.
Nem azon vitatkozni, hogy ki adja a miniszterelnököt, ki indítson több helyen.
Nem kijelenteni, hogy mely pártnak ki a vállalhatatlan.
Fel kellene sorakozni egy cél érdekében: elsöpörni a mutyiszt, hogy neki lehessen állni egy élhető, demokratikus ország újjáépítésének.
Egy évük van-talán már annyi sem-, hogy minden egyes körzetben felkutassák azt az embert - pártállástól függetlenül-, akinek az adott körzetben esélye van. És őt támogatni, felkészíteni.
Itt már nincs értelme gyurcsányozni, emeszpézni vagy elempézni.
Elértük az utolsó utáni órát.
És megy mindenki a levesbe.
Béla333
@soljanka: 19.38
Akkor szerinted ez mi?:

"Nem vesz részt a baloldali előválasztást előkészítő tárgyalásokon a Magyar Liberális Párt, miután Gyurcsány Ferenc megvétózta részvételüket. Gyurcsány és Bokros a Balpárt részvételét is megvétózta, a szocialisták sem tiltakoztak. "
mandiner.hu/cikk/20161103_balos_elovalasztas_gyurcsany_kiutalta_a_liberalisokat
soljanka
@Béla333: Az MLP egy viccpárt. Fodor játszótere. Meg pár ember fejős tehene. Őket nem lehet a Fidesz ellenfelének tekinteni.
Béla333
@soljanka: 19.53
Ezt, írtad, erre írtam, amit írtam:
"Pedig más lehetőség nincs, mint az, hogy a Jobbik kivételével mindegyik beáll a sorba."

Akkor döntsd már el, hogy az aki belefér és ki az aki nem?!
soljanka
@Béla333: Mint írtam, az MLP-t nem tartom ellenzéki pártnak. Egy fideszpénzelte csapat, így -nekem legalábbis- logikus, hogy nem akarják az anyapárt bukását.
Ha nem voltam érthető: MSZP-DK-Együtt-Párbeszéd-LMP - ők tudnak megszólítani embereket. De van még Munkáspárt, sőt még a Kétfarkúak is. De ha az ellenzék beveszi Fodort, akkor tegye. Csak hát ő képviselői helyre hajt, így eleve nem alkalmas arra, hogy félretegye a személyi ambíciókat.
Persze más pártokban is vannak ilyenek, de azokat a többieknek le kell törniük.
Ha nem megy, akkor marad az Orbán csapat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.