A magyarok szerint a korrupciós helyzet folyamatosan romlik, és több mint felük elégtelennek tartja a kormány intézkedéseit – mondta Martin József Péter, a Transparency International (TI) Magyarország ügyvezető igazgatója.

A TI Globális korrupciós barométerének adatait ismertetve Martin kiemelte:

a magyar társadalom tehetetlennek érzi magát a korrupcióval szemben, amely erősíti a passzivitást és a bizalmatlanságot.

A magyarok a korrupciót (28 százalék) és a bevándorlási válságot (29 százalék) csaknem egyformán súlyos problémaként értékelik – mondta a TI ügyvezető igazgatója.

A sajtótájékoztatón Zupkó Gábor, az Európai Bizottság budapesti képviseletének vezetője hangsúlyozta: a korrupció nemcsak a közbizalmat ingathatja meg, hanem erőteljesen befolyásolja a versenyképességet és a befektetői szándékokat.

A TI Globális korrupciós barométere az egész világra kiterjedő közvélemény-kutatás, amely az állampolgárok korrupcióval kapcsolatos tapasztalataira fókuszál. A felmérésben 42 európai és közép-ázsiai országban csaknem 60 ezer válaszadó véleményét vizsgálták, Magyarországon 1501 embert kérdeztek meg 2015 decembere és 2016 májusa között.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
orban mar ott tart hogy arab terroristakkal uzletel. Mi ez ha nem hazaarulas?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
orban mar ott tart hogy arab terroristakkal uzletel. Mi ez ha nem hazaarulas?
dr. prédikátor
Ugyan! miért is tenne valamit a fütyisz csürhe amikor az egész korrupciót ők irányítják!!!Nyakig benne vannak a korrupcióban!!! ez a lételemük lopnak csalnak hazudnak!!!
Béla333
A helyzet még ennél is súlyosabb:

hetek.hu/belfold/201207/offshore_nagyhatalom_a_magyar_elit
"Offshore-nagyhatalom a magyar elit
A kommunista titkosszolgálat keze is benne lehet, hogy a magyar üzleti elit szereplői nemzetközi mércével mérve igazi offshore-lovagoknak tekinthetők. A „tutira” feltehetőleg a szovjet és a bolgár elvtársakkal együtt leltek a magyar külkeresek, bár mindezt szigorúan titkosnak minősített dossziék őrzik. Az üzlet kormányokon átívelő mértéket öltött. Egy főre vetítve 22 ezer dollárt, csaknem hatmillió forintot veszített Magyarország.
A világon jelenleg mintegy negyven olyan állam (némelyikük kis sziget csak) létezik, amely úgynevezett adóparadicsomi területként komoly kedvezményeket kínál az off¬shore cégek számára. Nagyjából a magyar államadósság két és félszerese áramlott ki ilyen cégek irányában Magyarországról a '80-as évek óta. Legalábbis ez derül ki a világ leg¬elismertebb offshore-ral foglalkozó civil szervezete, a Tax Justice Network kutatásából
Róna Péter és Palócz Éva egyaránt úgy vélekedett, hogy azért sem várható az elit radikális fellépése az offshore alkalmazásával szemben, mert éppen ők azok, akik haszonélvezői ennek az erkölcsileg vitatható, de amúgy jogszerű eszköznek. Róna Péter azt is hozzátette: nehezen tudja elképzelni, hogy radikális szigorítás történjen offshore-fronton, hiszen a Fidesz üzleti holdudvarában is nagy népszerűségnek örvend a pénzkimentési technika."

Ez egy 4 éves cikk, de azt hiszem, Róna Péternek teljesen igaza volt/lett!
human
A közbizalomtól nem lesz milliárdos Orbán összes családtagja.
Eladott Ország
A hetvenes évektől fogva Magyarországról 242 milliárd dollárt vittek ki offshore területekre egy 2010-es adat szerint.
Magyarország a 2010-es adat szerint a 13. volt a maga 242 milliárd dollárjával, ami főleg annak fényében hatalmas összeg, hogy az ország bruttó külső adóssága 2009-ben az IMF adatai szerint nem érte el a százmilliárd dollárt. Ezek szerint tehát Magyarország az offshore vagyonoknak köszönhetően nemhogy nem eladósodott, hanem finanszírozóként jelent meg − az államnak azonban ebből nem sok haszna volt.
Egy kiegészítés: A Magyar Nemzeti Banknak semmi köze sajnos a Magyar Államhoz.
A Baseli központi jegybank rendelkezik fölötte hatáskörrel, ami érdekes módon magántulajdon, a Rotschild családé, akiknek a becsült osztatlan családi vagyona 500 trillio dollár. Nem vitatéma, gondolatébresztő.
justhpeter
Semelyik kormány nem intézkedett és a későbbiek sem fognak.
eugen4402
Bizony hölgyeim és uraim, minden rezsim eltűri a lopást. Csak a tűréshatár nem azonos! A régiek elnézték, ha a kedvenceik elcsennek egy pálcás nyalókát a trafikból, a maiak ellopják az egész trafikot, az épületet és a háztömböt, a városrészt, a tájegységet, vármegyéket és azok hegyeit és vizeit, a mellékelt égbolttal együtt. Szóval, lopás az lopás... Ganz egal..?
Béla333
@justhpeter: 17.41
Az igaz, hogy nem intézkedett eddig az ország kirablásában minimum asszisztáló politikusok, politikai pártok, akik ez ellen tehettek volna, de mi van, ha egy új alakulat tenni akar ez ellen?
Mondjuk olyan programja is van?
Honnan veszed, hogy nem fognak tenni semmit az esetleges újak sem?
Béla333
@eugen4402: 18.07
Maradjunk annyiban, hogy a lopás és így a büntetés mértékét egy bírónak kell eldönteni.
Nem neked és nem nekem.
Ugyanis amit te relativizálni akarsz, az mégiscsak száz/ezer milliárdos nyalókát jelent. (Hogy a te példádnál maradjunk!) Az MSZP-SZDSZ és a korábbi Fidesz, de még az MDF lopkodásánál nem nyitottuk ki a szemünket és a szánkat, hát nekibuzdultak a politikusaink!
A lopás az bizony lopás, akármennyit lopnak el.
Legfeljebb a büntetési tétel lehetne más!
Ha nem évül el a bűncselekmény...
eugen4402
@Béla333: Abban egyetértek, hogy az ítélkezés az legyen a T. Bíróság feladata.
Abban viszont vitatkozom, hogy mindenki szemet hunyt és kussolt. Volt elég hangos ricsaj, a Tiszti kaszinó-panamától kezdve Kaya Ibrahimon át, volt Tocsikozás, Kulcsározás, egy hajórakomány bankbotrány, a mostani brókerbotrányokig, és bizony mondom néktek, a bűnösök kivétel nélkül elnyerték méltó büntetésüket, és nyomorult életük végééig tömlöcben sinylődnek... Ja, hogy mégse? Hát erről beszél a Transparency...
justhpeter
@Béla333: A régiek legfontosabb feladata, hogy az újak ne férjenek hozzá. Politikai, gazdasági és személyi érdekeik is ezt diktálják.
Béla333
@eugen4402: 18.45
Tudod, hogy például Franciaországban a dolgozók jogainak kisebb mértékű csorbulása esetén a szakszervezetek képesek szolidaritási sztrájkkal akár az egész országot is megbénítani?
Hogy most az ellenzék magát legnagyobbnak nevező pártja az MSZP vagy akár a DK egyszerűen fél egy párt zászló alatt meghirdetett tüntetést meghirdetni, mert akkor kiderülne a támogatottsága, az azért elég siralmas.
Hogy egy civil tüntetésre azonnal rábuknak a pártok hogy késöbb azt mondhassák, hogy az ő szimpatizánsaik miatt voltak viszonylag sokan?
Az hogy Kaya Ibrahim ügyében pimpogott egy kicsit a sajtó, érdemleges büntetés nélkül, az azért elég simán átment az ország közvéleményén. A K&H Kulcsár ügy szégyen szemre már több mint tíz éve tart úgy, hogy még ma sincs ítélet?!
Vagy a Postabank ügyben milyen szégyenteljes ítélet született?
Tehát itt már évtizedek óta megy a politikusok bűnözése következmények nélkül!
Szerintem!
Béla333
@justhpeter: 19.06
Ez igaz!
De ebben egyféleképpen változtathatunk: a szavazáskor nem oda húzzuk az X-et, ahová mások várják, hanem oda, ahová mi szeretnénk!
eugen4402
@Béla333: Érdekes példát említettél: Franciaországban tényleg volt egy CGT, volt erős, szervezett baloldal, volt "munkásosztály". A forradalmak melegágya volt, maga volt a tömény Európa... Félek, hogy csak volt. Mintha mostanában arrafelé is kezdene összevissza fújni a szél, a sok-sok algériai stb jövevény-francia nehezen tud beilleszkedni abba a társadalomba, ahol a gyárakban már kompjuteres gépek gyártják az alkatrészek ezreit, és robotok dolgoznak a szerelősorokon. Jobb helyeken már a portásfülkében is egy robot ücsörög...
Amúgy látom, "Bűn és bűnhődés" ügyben egyezik a véleményünk. Valamit lépni kéne a Fidesznek, akár Orbán ellenében is, csak nincs köztük olyan bátor fickó, aki előálljon a farbával...
vadsanca
Ezen miért is csodálkozunk? A szoci-korban sem volt másképp! Valójában, Mi is változott? Lehet, hogy semmi. 25-26év veszett az életünkből a "rendszer-váltás" óta. A "probléma" viszont nincs megoldva. Bravó!
Zeta
Teljes tisztulás,szinte lehetetlen. Bárki kerül hatalomra, sajnos, nem érdeke s büntetés, az esetleges csere miatt. Ő is korrupt, mint az eddigi példák mutatták. Kezdve az Antal féle " kormánnyal", ez csak arra volt jó , hogy a slepp megszedje magát, ez tart a mai napig.
Optimista vok, lesz ez még rosszabb is!
sin
Magyarországot parasztok kormányozzák.
A parasztoktól csak ennyire telik - a parasztok parasztkodnak.

Amerikában tanult a paraszt?
Attól még paraszt marad, ahogy Bin Láden is csak egy paraszt terrorista maradt.

A tanult paraszt...
Desischado
Persze, hogy el lep a korrupció nyakig. Vajon orbánék miből gazdagodtak meg? Hát ebből! A nép meg birka módra tűr. De meddig?!
TomasP
Ha valaki megkóstolja az édes élet rejtelmeit, a pénz izét az nem tudja abbahagyni >>>>> lesz ez még mélyebb is.
Nagybajcs
Én utálom ha valaki parasztozik --mert van egy mondás ha a paraszt nem szarik az ur nem eszik --mert amit nap mint nap meg eszünk azt a parasztoknak nevezett bölcs --okos emberek termelik ki amihez nagyon sok ész tudás kell --mert pl--milyen tudás kell egy villamos - busz --portás stb ezeket miért nem nevezik annak ???mert más munkát végeznek --paraszt az aki mást annak tart mert nem tudja mit jelent a szó --a szó szoros értelmében --egyébként a viselkedéssel --magatartással szemben szokták használni --de miért ??? mert azt hiszik hogy a paraszt buta ..bunkó -..tanulatlan ember pedig sok sok úgynevezett tanult --diplomás embernek LENNE MIT TANULNI A PARASZTOKTÓL --EGYET BIZTOSAN --" EMBERSÉGET" ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.