Sikeresnek nevezte a magyar gazdasági modellt, a munkaalapú gazdaságot Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc műsorának adott interjúban, amelyben azt mondta: azért emelkedhet nagy mértékben a minimálbér és csökkenhet a társasági adó, mert az ország gazdasági alapjai rendben vannak, a pénzügyi rendszer stabil.

"Ezek az intézkedések most azért jöhettek létre, mert a munkát elvégeztük. A magyar gazdasági modell, a munkaalapú gazdaság sikeres. Mi mindig is hittünk benne, most a külvilág is elismeri"

- mondta a kormányfő a korábban rögzített, hétfő reggel sugárzott, gazdasági kérdéseket érintő interjúban.

Közölte: most jön a következő szakasz, egy hatéves gazdasági tervről tárgyal Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a munkaadókkal és a munkavállalókkal.

A tervezett minimálbér-emelést a miniszterelnök elérhetőnek tartja. Rámutatott ugyanakkor, hogy "a vállalkozókkal vannak gondjaink" az ügyben, de a következő napokban szeretnének megegyezni velük. A nemzetgazdasági miniszter "kapott mozgásteret" a tárgyalásokra – tette hozzá.

Orbán Viktor szerint a vállalkozóknak igazuk van abban, hogy a kifizetett bért túl nagy adó terheli, és ezért követelik annak csökkentését. Az arányok a kérdésesek, de Varga Mihály a munkabéreket terhelő adók hatéves csökkentési programjára tett javaslatot a munkaadóknak – erősítette meg, hozzáfűzve, hogy a magyar vállalkozók még soha nem kaptak ilyen ajánlatot az elmúlt 30 évben.

Megjegyezte, hogy ha a vállalkozóknak kisebb az adójuk – márpedig a munkabért terhelő adók csökkenni fognak –, akkor magasabb fizetéseket adhatnak.

A kormányfő úgy fogalmazott: a bértárgyalások sikere esetén a most tervezett 0,9 százalékos helyett – amely érthető módon bántja a nyugdíjasokat – az ideivel megegyező mértékű, vagyis 1,6 százalékos nyugdíjemelés lehet jövőre.

Emlékeztetett arra, hogy kormánya megtartotta ígéretét, megőrizte, sőt növelte a nyugdíjak vásárlóértékét az elmúlt években.

A következő évekre tervezett 40 százalékos reálbér-emelkedést firtató kérdésre a miniszterelnök úgy reagált: "kiinduló számnak ezeket el tudom fogadni, és ha ezt végre tudjuk hajtani, az szép siker lesz", de "még, még, még följebb" kell nyomni.

A társasági nyereségadó csökkentéséről Orbán Viktor kijelentette: minden magyar vállalkozónak előnyös lesz az egy számjegyű, 9 százalékos adónem. A kormány a régió legjobb vállalkozói világát akarja létrehozni Magyarországon – hangsúlyozta.

A csökkentéstől a kormányfő azt várja, hogy nőni fognak a Magyarországra érkező befektetések, valamint azt is, hogy mindenki "nyugodtan bevallhatja" majd, mije van.

Ha jól csinálják az adócsökkentéseket – mondta –, akkor a gazdasági teljesítmény nő, és kisebb adókulcsok mellett is meglesznek az állam bevételei, mert nagyobb lesz a gazdasági aktivitás.

"Nem mondok le arról a célról, hogy kisebb adókkal színvonalasabb sport, kultúra teremthető ebben az országban, mert kisebb adókból is több pénz érkezhet be"

- válaszolta a tao-pénzek sorsát firtató kérdésre. A kultúra és a sport ügye felívelő pályán halad, és ott is marad – mondta.

A helyi iparűzési adóval kapcsolatban közölte, ehhez az adónemhez nem nyúlnak, mert akkor az önkormányzatok bevételei megszűnnek.

Orbán Viktor ismét kifejtette azt is, hogy a külföldön dolgozó magyarok ügyéről ő nem "jajgatva" beszél, éppen ellenkezőleg, lehetőséget lát benne. Szerinte arra kell felkészülni, hogy a következő időszakban "a mi embereink is jönnek, mennek, mikor hol látnak lehetőséget", és nem javasolja, hogy az állam korlátozza őket ebben.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Hogy nem szakadt rá a stúdió! A kisebb vállalkozásoknak az 1 % adó csökkentés tényleg óriási kedvezmény!
A nyugdíjak reál értékéről jobb ha hallgat! Vagyunk még páran, akik nem hiányoztak a matematika óráról, és még nem szenvednek alzheimer kórban. A "munkalapú társadalom" esetében a közmunkásokra, meg a külföldön dolgozókra gondolt? Igaz, ha szembe jönne vele a "Munka" az utcán, nem ismerné fel!
matolcsyval szólva: Blöff, blöff, blöff!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Hogy nem szakadt rá a stúdió! A kisebb vállalkozásoknak az 1 % adó csökkentés tényleg óriási kedvezmény!
A nyugdíjak reál értékéről jobb ha hallgat! Vagyunk még páran, akik nem hiányoztak a matematika óráról, és még nem szenvednek alzheimer kórban. A "munkalapú társadalom" esetében a közmunkásokra, meg a külföldön dolgozókra gondolt? Igaz, ha szembe jönne vele a "Munka" az utcán, nem ismerné fel!
matolcsyval szólva: Blöff, blöff, blöff!
Cefi
Vagy nem kaptad meg a gyógyszered, vagy duplát kaptál és ittál rá. Semmit nem tudsz az igazi világról. Szánalmas kis suttyó paprikajancsi vagy. Egy felcsuti tahó.
Macskaszem
A csuti kofa már megint a sz@rt akarja nekünk csokiként eladni. A legkorruptabb országok listáján viszont tényleg az előkelő 4. helyen vagyunk, csak 3 ország van, amelyet még Magyarországnál is jobban szétloptak. Ezzel dicsekedjél kotonszökevény!
silber13
@Cefi: Megkapta a gyógyszereit, de esze ágában sincs bevenni, mert rohadtul tetszik neki, hogy ilyen dilinyósan mindenféle blődséget óbégat.
Bringás
Öröm látni egy kupacban ennyi elfogult gyűlölködőt!
Orbán gazdasági sikerei közé tartozik, hogy a lumpen banda nem otthon várja a segélyt, hanem már dolgozik, ha megkérdőjelezhető hatékonysággal is! Viszont munkába járnak!
A hitelminősítők fel minősítették a gazdaságot így libbanték nem nyavíkolhatják, hogy ez Orbán propagandája!
Libsiék egyre pocsékabb helyzetbe vannak, ha jönnek az eredmények, de azért megugatják még a holdat!
Ennyire futja ettől a bandától, ideje lehúzni a rolót öcsikék! Nektek ennyi volt!
Cefi
@Bringás: Köcsögszardarab hazaáruló! Takarodj vissza a csuti zsírdisznó ótvaros valagába.
nyanya001
Igen sikeres, a lopás, csalás, mutyi, a kötvény biznisz... ez mind mind jellemző
erre a kormányra !
Sikeresen dús gazdagok lettetek !
Bringás
@Cefi: Olyan bájos, mikor egy hazátlan senkiházi hazaárulózik! Örülj, hogy megtűrtünk eddig!
silber13
@Bringás: Aki mások lenyúlásából él, mint te is az ne pofázzon. Neked meg a gazdádnak az egész életetek egy nagy hazugság, hazudozás, mások megkárosítása. Igaz, sunyi- Szunyi Pista, te virtuális harckocsizó, Münchausen plakettel kitüntetett állítólagos századparancsnok, aki levitézlett és kivágták.
Bringás
@silber13: Kezdjük az elején! Ha így ugatsz, tárgyalj azzal, aki először a kezedbe adta a pöttyös bögrét kakaóval!
Másodszor! Egy libsi senkiházinak van gazdája, egy Fideszesnek vezetője van!
Harmadszor! Ha hazugsággal vádolsz, bizonyíts paraszt, mert különben hazug libsi senkiházinak foglak ezután hívni!

Megértetted tapló tahó?
silber13
@Cefi: Hagyd már a francba ezt az 5 általánost talán elvégzett bunkót! Mások írják heéyette a kommenteket, mertalapvetően buta, aki a traverzet perverzzel keveri!
silber13
@Bringás: Ki nem xar le, te morális és szellemi toprongy!:-))
Bringás
@silber13: Én például téged magasról! Libsi, kis senkiházi palotapincsi, aki itt vakog értelem nélkül! Idióta majmokkal nincs mit beszélni! Menj, keress banánt!
silber13
@Bringás: Ugacs kutya? Majd nem fogsz ugatni, nyűszíteni fogsz!:-)))
Bringás
@silber13: Tanulj meg gondolkodni makákó!
Kis senki libbancsok nem érdekelnek, sem a dilis haverjai! Idióta banda!
silber13
@Bringás: Hihihi!! Te mindíg ilyen lökött voltál, vagy pártszemináriumokon képeztek ki?:-))) Eléggé megrázó lehetett az oktatóidnak, valami tudást a begyepesedett fejedbe beleszuszakolni!:-))))
szép új világ
@silber13: @Cefi: Ha sétáltok az utcán és egy kerítéshez érve megugat benneteket egy rühes kutya, akkor visszaugattok? Persze hogy nem! Hagyjátok a fenébe és ne bosszantsátok magatokat egy tetves állat acsarkodásán!
Bringás
Ha tetves állatokról beszélünk, az csak libsi lehet!
Azoktól minden hazagyalázás, mocsok és fertő kitelik!
Cefi
@Bringás: Mit varnyogsz? Már le vagy húzva! 00.
Cefi
@Bringás: Mikor a tetves korcs kutya alatt vonyított anyád, hogy mééég , méég, flokika, senki nem tudta , hogy te leszel az alom fattya...
Cefi
@Bringás: Anyádat türtük meg eddig a trágyadommbban. De azt is megfertőzte, mikor egy megfertőzte a világot veled, mikor a világra szart, te orbán bélférge.
Szókrakész
Melyik gazdasági modell?
A 47 ezres kényszermunkásos?!?!?!
Amúgy Viktor.
Kicsit tekints körbe itt Európában és látni fogod, hogy lakosságarányosan sokkal nagyobb % a nyugati országokban a foglalkoztatottak száma.
És mégse verik a mellüket a sikerrel(sőt ellenkezőleg), a munkaalapú gazdasági agymenéseddel, ...
silber13
@Cefi: -ennek az izének a megszólalása annyi, mint egy Hammond A-100 hangja, amiben nincsenek fogaskerekek , vagyis nulla!
nemkati
0rbán azt találta mondani, hogy közel vagyunk a teljes foglalkoztatottsághoz, mert 2010-ben 1 800 000 adófizető volt, most pedig 4 300 000. Tényleg masszív az a plafon, hogy nem szakad le. Már 2014-ben hazudott egy ordasat, itt a bizonyíték, 0rbán állítása 1 800 000, a NAV állítása 3 525 536. infogr.am/adofizetok-szama-2010

Namost ugye mivel megadóztatja a minimálbért, valamint a közmunkát is, az adófizetők száma ezeknek az adatoknak a számával együtt lehetne értelmezhető és a 2010-es adatokkal összevethető. Hogy van pofája ekkorákat hazudni a g--inek!!
Bringás
@Cefi: Ideges lettél TAKONYKA? :-)))))))))))))))
lusta
@Bringás: Drága sztrovacsek, a hitelminősítők mikor minősítették fel az országot? Csak azért kérdem, mert ugyi érdekelne, hogy akkor mikor minősítették bóvli kategóriába az országot és ki is violt akkor a miniszterelnök? Kezdetnek talán ennyi lenne a kérdésem.
Szókrakész
@Nessy: "Igaz, ha szembe jönne vele a "Munka" az utcán, nem ismerné fel!"

Szerintem igen.
És azonnal el is bújna.
Ha találna függönyt, vagy...
Desischado
A munkáról azt sem tudja, hogy eszik e, vagy isszák, mivel soha életében nem dolgozott egy percet se. Csak a mások nyomorúságából harácsolt magának vagyont. A föld terhe ez a parazita. Haladunk? Persze, a tönkremenés felé, te utolsó bélféreg! Minek jön az ilyen a világra?!
Szókrakész
@Desischado: De egyszer "dolgozott".
Kordont bontott.
Na az volt aztán a "hadművelet" az örökösen harcoló vezérünknek. A nagy csaták a villáskulccsal.
Akkor pár perc alatt Aranyér Közeli Élményben volt része.
nemkati
@Szókrakész: Gyerekkorában disznószart ganajozott. Kár, hogy nem maradt meg ennél a szép foglalkozásnál.
Bringás
@lusta: Szóval nem az eredmény érdekel, hanem a megörökölt dolgokért az arról nem tehetők hibáztatása!
Szókrakész
@nemkati: Lehet, hogy a disznók nem tűrték meg. Kilopta alóluk a disznószart is.
A disznók már akkor tudtak valamit.
Zeta
Annyira jó modell, hogy tovább nem tartható fent,sem a magas adókulcs,sem az alacsony bérek. Még így is folyamatosan csökken a beruházási kedv, 2015 höz képest -10%!
Szókrakész
Azt azért a fidesznek is észre kéne vennie, hogy adóparadicsomokat ott hoznak létre, ahol kis létszámú a lakosság és nem kell az extraprofitból munkát biztosítani a helyieknek.
Lásd Kajmán-szigetek valamelyike, Málta, Luxembourg,Liechtenstein,...
Svájc kivételes eset, de ott nem is az adózás miatt van a rengeteg pénz.
1815-s bécsi kongresszuson egyeztek meg a Rothschieldék, hogy ott soha nem lesz háború és onnan irányítják azóta is a világot.
Szókrakész
@Szókrakész: Ergo

Minden háború bankár háború.
solidedge
Annyira sikeres a modell, hogy két hete elhatározták gyökeresen változtatni kell rajta. És ezt a hazugságot eszi több, mint két millió ember. Rémisztő.
rdos
Magukból indulnak ki. Azt hiszik a pénz a lényeg. Holott a vállalkozónak sokkal fontosabb az átlátható egyszerű jogrendszer, a bürokrácia megtizedelése - megszázadolása. Az átlátható és szolgáltató állam. :-(
perfekt
Ne egyétek,magatokat,azt mondta a vajda,hogy a modell sikeres--nem a gazdaság!
karma1
@silber13: @Cefi: Ne etessetek a trollt! Ha nem valaszoltok neki, barmekkora baromsagot is mond, meg libsi-bolsizik, akkor elmarad mara az orgazmusa, mert csak ettol jon neki ossze, higgyetek el...
Piti szerencsetlen fidesz-fan, o lesz az elsok kozott, akiket szivfajdalom nelkul aldoz majd be a gazdaallat, mikor arra lesz szuksege, o pedig elesik egy szaftos segg nyalasatol,.
A cikket pedig meg mazochizmusbol sem birtam vegigolvasni, csak az elso kek kiemelesig, amiben a munkaalapu tarsadalmat - ami szerinte az o talalmanya - , dicsoiti,...
Eladott Ország
OV.: Sikeresnek nevezte a magyar gazdasági modellt. Mihez képest? A szomszédos országok eredményeit nem kérdezte meg, akik az EU csatlakozáskor még mögöttünk voltak? Talán nem kéne mindenkit hülyére venni.
bakegya
..ha arra a piszkosmunkára gondolsz orsos vicctor ...akkor most már megnyugodhatsz,mert még a végén gutaütést fogsz kapni örömödben!!!
Hellcat
Nem csodálom ha ők magukon azt érzik, hogy sikeres...
prime777
@Cefi: Cefikém!
Nem találkoztál végül is ezzel bringás gyerekkel?
Vagy félt a randitól ez a nagy hazafi?:D
Lepényleső
...akkor is,ha alattvalóim bele döglenek.
papa.49
Hogyne neked hazugovics meg a százezer lábukon álló családodnak, de CSAK NEKTEK, a nép meg nyomorog!!!
bakegya
@Nessy: kocsisévike ráülhetett volna a szájára,de azt is kielégíti a fogtechnikájával.
Bolond likból bolond szél fúj-de hát még mindíg EZ A BÖFÖGÉS kell a magyar vállalkozásoknak ,hát csinálják ki magukat EURÓPÁBÓL.A fideSS BETELEPÍTETT KÖTVÉNYEIT,ÉS A HELYI ADÓKKAL MEGPÚPOZOTT PAKSI HITELT A KÍNAI VASUTTAL EGYÍÜTT A HÁTUKRA VEHETIK.
A NYUGGEREKEN MEG SEGÍT MAJD A GŐZFEREDŐBE UTALVÁNYAIVAL CAKKK-PAKKK,AZT IS A GYEREKEIK-ÉS UNOKÁIK FIZETIK!-a MOL EGYRE MÁSRA VÁSÁROLJA VISSZA AZ ÉRTÉKESÍTÉSSEL FOGLALKOZTATOTT CÉGEKET ÉS MINT PL AZ ERZSÉBET KÁRTYA,MÁR NEM FOGADJÁK EL ,UGYANAKKOR A TESZKÓ MÉG MINDÍG OSZTOGATJA A BÓNUSZAIT AMIT A KUTAK UGYANCSAKKK ELUTASÍTANAK.A BANKI ÉLETBIZTOSÍTÁSI BEFIZETÉSEINKKEL EGYÜTT MÁR SEGGBE LETTEK IGEN SOKAN RÚGVA...folytatja!!!DDD
Jozefina
Persze, hogy sikeres, miután büntetlenül ennyit lopni másutt képtelenség!!!
Eladott Ország
"Sikeres a magyar gazdasági modell"...
A rendszerváltás után több mint húsz évvel a magyar bérek nem zárkóztak fel a Nyugat-Európában dolgozók fizetéséhez. Sőt, mint a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) bérpolitikai szakértője megállapítja elemzésében: a magyar bérek néhány átmeneti felzárkózási szakasz (2001-2006, 2009-2010) óta folyamatosan távolodnak az európai bérek szintjétől. Vagyis kormányokon átívelő a probléma. Az utóbbi években pedig már lemaradtunk a környező, hasonló fejlettségű és hasonló problémákkal küzdő országokhoz képest is.
evacica
Sikeres Orbánnak meg a vazulusainak, akik nem győznek eleget lopni!
silber13
@karma1: Dehogy etetem, csak látva eztaz izét,elálmélkodom a primitivus Giganticus ekkora nagyságú megnyilvánulásán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.