A Fidesz-frakció szóvivője szerint már nincs probléma az oktatásban, "nyugalom van", ezért kérdéses, hogy van-e alapja a keddi oktatási vitanapnak a parlamentben.

Halász János a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában az MSZP által kezdeményezett és a másik két ellenzéki frakció által is támogatott politikai vitával kapcsolatban felvetette, hogy annak "van-e most alapja". Azt mondta, a tavaszinak volt, és számtalan megoldás is született, "ma viszont nyugalom van, a pedagógusok megbecsültek, a gyerekek egyre inkább versenyképes tudást szereznek, ez az alapvető célunk".

Azzal kapcsolatban, hogy a vitanapot az MSZP kezdeményezte, a szóvivő az M1 aktuális csatorna műsorában megjegyezte: "probléma nincs, de ha nincs, akkor ők csinálnak, (...) nem akarják bevallani, hogy ami történik, az a diákok és a pedagógusok javára történik". Az iskolakötelezettségi korhatárnak az ellenzéki párt által kritizált leszállításáról Halász János azt mondta: elég ritka, hogy 15 és fél évesen hatalmasodik el a tudásvágy valakin, akiben korábban ez nem volt meg. A korai iskolaelhagyás 11 százalékos európai átlagánál "talán 2 tizedszázalékkal magasabb" a magyarországi arány, tehát a korhatár leszállításával "semmivel sem romlott a rendszer" – fogalmazott.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Aztán ezt honnan tudja Halász úr? A KLIK mondja?
Ha volt valaha diák, akkor tudnia kell, mit mondanak az öndicséretre!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zeta
Minden rendben,mert az egyháznál nincs fontosabb
szereplője az oktatásnak!
Halász úr, ezt tudják a gyerekek és a tanárok is?
Jozefina
Ja nyugalom van, mert nincs is oktatás!!! A diákokat kéne megkérdezni, nem a gőgős fidesz politikusok öndicséretét reklámozni!!!
Nessy
Aztán ezt honnan tudja Halász úr? A KLIK mondja?
Ha volt valaha diák, akkor tudnia kell, mit mondanak az öndicséretre!
Nessy
Megoldódott a kérdés! Nov. 2-4 között őszi szünet lévén, "nyugalom" volt az oktatásban!
Eladott Ország
Halász úr még nem mesélt az új-zélandi Rolling Stones-koncertről. De ha már éppen akkor volt Aucklandben, amikor a Mick Jagger koncert volt, elment rá, méghozzá interneten vásárolt, „ócskább” jeggyel . A színpad melletti lelátón ült, felül, nem csápolós helyen, és nem volt lehetősége lemenni villázni, a termékkupakos Lali királlyal. Vajon egy pedagógusnak hány évi fizetés szükséges hozzá, hogy leruccanjon Aucklandbe, nem egy csápolós helyre? Egyébként ma még nyugalom van, de még meddig?
namihami
""Nyugalom van a...""
Hát igen, alapjában véve a kézigránátban és az atombombában is nyugalom van. A probléma- ezekkel is-akkor kezdődik, ha valamiért vége van a nyugalomnak. Tulajdonképpen az oktatással is ez a helyzet.
justhpeter
Ez már nem a fideSSben kötelező jellem és tartás nélküli szervilizmus, ez már súlyos agyi károsodás, ami Halász úrnál folyamatban van. Rossz hír számára hogy az állapota visszafordíthatatlan, s így csak az ostoba pártkatona posztra pályázhat.
Clavigo
""Nehogy már 15 és fél évesen hatalmasodjon el rajta a tudásvágy" Gratulálok Halász elvtárs..A gőgös,prosztó tahó cinizmusban jól teljesít az Orbán-konda. Minden máshoz idióták vagytok.
CsipkeRózsa
Halásznak ezt kell mondania, mert mindenkit hülyének néznek, azt hazudnak, amit akarnak. A többség elhiszi.
Szókrakész
Birom, hogy a pártok azon vitáznak, hogy az oktatásban kinek a agymosógépe, rabszolgaformáló rendszere legyen használva.
solidedge
Egyenlőre még csak azt sikerült elérni, hogy a nyári szünetben és hétvégeken van nyugalom, de ez is valami.
lusta
Halász úrnak és a hozzá hasonló 300 forintos budiforradalmároknak szeretném ajánlani az oktatási kötelezettség teljes eltörlését. Akin elhatalmasodik a tudásvágy, annak lehetőséget kell adni az iskolába járáshoz, akin nem, annak meg nem kell egyáltalán sem, még az iskola környékére sem járnia. Ezt az utat maga a föld-trafik tolvaj ártunk és qumányunk jelölte ki.
Lepényleső
Miért,újranyitották a recski kőbányát?
Clavigo
Ja,,tényleg,,,,,Puklit megvették,,Gallóné meg majd egyeztet,,,,,oszt minden megy tovább.
Törölt felhasználó
Majd a nép eldönti, hogy nyugalom van-e. Amúgy pont olyan fasza az oktatás, mint az egészségügy...
Nagy Mária
Hogy az a ... Halász János nem igen járt iskola közelében az utóbbi évben. Megsúgnám neki a helyzet folyamatosan romlik, csak az ő magaslatukból az udvari WC alja nem látszik. Onnan pecázzuk ki mi pedagógusok a hülye, butító tantervüket s az egyen tankönyvüket, majd öblögetjük, desztilláljuk, kicsit titráljuk, aztán egy katalizátoron átvezetjük, azután tanítunk, úgy ahogyan kellene. Csak már fogytán az erő és idő, amit az igazi pedagógus erre szán.
kiscsillag66
Halász János jobban tenné, ha elmenne egy pár iskolába és tájékozódna, hogy mi van. Távolról biztos nyugalom van, de a felszín alatt is kellene körülnézni.
Bringás
A nép döntött az oktatást illetően! Semmibe nézi a lázadozó békétleneket és azt várja el, tanítsanak, ne ugassanak!
Nagy Mária
Ugat az anyád, aki nem tanított se tiszteletre, se a józan ész használatára. A " lázadozó békétlenek" pedig azon vannak, hogy ne hülyüljön hozzád és uradhoz minden gyermek.
nyanya001
Titoktartási nyilatkozatot íratnak alá a tanárokkal a szakképzési centrumokban
Titoktartási nyilatkozatot kell aláírniuk a Nemzetgazdasági Minisztérium irányítása alá került szakképzési centrumokban dolgozó tanároknak, értesült az Index.

A nyilatkozat szövege általános, és nem tudni kire és mire vonatkoznak annak egyes kitételei, mondta az Indexnek egy tanár. Az aláírandó dokumentumban például az áll, hogy

a közalkalmazott a tudomására jutott minősített adatokat és az intézmény szolgáltatására vonatkozó bármilyen információt megtartja
index.hu/belfold/2016/11/30/titoktartasi_nyilatkozat_szakkepzesi_centrum_ngm_tanarok_szakkozepiskola/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.