Komoly bajok vannak a postai csomagok szállításával. Az ország minden részéről hatalmas késésekről, eltűnt küldeményekről és ideges postásokról számoltak be az olvasók a 444-nek.

Rengeteg beszámolót összegyűjtöttek, amiben arról van szó, hogy nem kapták meg a rendelők a csomagokat, van aki arról számolt be, hogy nem tudják feldolgozni a központban a beérkezett cuccokat.

Ráadásul a 444 több nagy magyarországi kereskedelmi cégről is tud, amelyek az elmúlt hetekben felmondták a postával kötött szerződésüket, hogy a továbbiakban magáncégeket bízzanak meg a csomagjaik szállításával.

A postások nem nyilatkozhatnak helyzetükről, de több helyről azt hallották, hogy hatalmas munkaerőhiány van a cégnél, és ezért esett szét 2016 végére a szolgáltatás. A portál szerint december elején a legnagyobb probléma az OLK-nál, vagyis a posta budaörsi logisztikai központjánál alakult ki.

A probléma gyökere, hogy a központban nincs lehetőség hosszabban raktározni a csomagokat, mert nincs erre hely. Tehát ha a folyamatos feldolgozás elakad, akkor a teherautókról sem lehet időben lepakolni, emiatt a dominó-elv szerint újabb és újabb csúszások következnek.

Az MPL-nél már telefonon sem lehet érdeklődni a küldeményekről, mert kapásból bontják a vonalat.

A problémákat arra lehet visszavezetni, hogy az utóbbi években rengetegen hagyták ott a Postát és nem érkezett a helyükre új munkaerő, inkább az elvárásokat emelték a megmaradt dolgozókkal szemben, akik ezt egyre kevésbé bírják.

Erre jött rá a kormány karácsonyi Erzsébet-utalványa a nyugdíjasoknak, amit kézbesíteni kell:

Ez olyan a postának, mint amikor egy haldoklót tarkón lőnek. Totál KO és totál káosz – írta a portál egy forrása.

Ennek az a vége, hogy karácsonyra se a csomagok egy része, se az ajándék kajautalvány nem ér oda a címzettekhez.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Jaj, pedig én úgy várom, ha nem is az utalványt, legalább Orbán levelét hozzák el nekem!
Ahogy írtam korábban, ha megkapom, kiállok az ajtóm elé és fennhangon harsogom:
"Orbán levele!'
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sokanvagyunk
Baromi sok ész kell hozzá, mi lesz, ha egy amúgy is leépülő/megrogyott cégre 2x2,6 millió küldeményt váratlanul rásóznak - csúcsidőszakban.
lusta
Régen-régen, még a Galaxis előtti időkben, amikor a postának karácsony tájékaán nagyos sok munkája volt, képeslapok, csomagok, meg miegyebek, plusz munkaerőt vettek fel. Hála föld-trafik tolvaj ártunknak és qurmányunknak ma már az épkézláb emberek tömege megy a Lajtán túlra.
Szókrakész
"Összeomlott a posta a csomagok és az Erzsébet-utalványok súlya alatt"

Akkor mi a faxnak kapja az 5 milliós fizetést a vezérizzzzgatóóó, ha ennyit nem tud lezongorázni?!?!?!
Akkor let's harakiri!
aremy
ugyan akkor meg ez a tetű cég túrja ki a futár szolgálatokat már töbször meg esett velem hogy nem hajlandó ki hozni a csomagot mert a szabályzatuk ecetera.az nem fogják fel hogy teszem azt az emaggal van szerződése és nem velem,hát ennyit erről a geci társaságró.ugyan akkor legalább öt futár cég már járt nálam és mindig ki hozta nem vergődött hogy így meg úgy.
elnyomott
Jaj, pedig én úgy várom, ha nem is az utalványt, legalább Orbán levelét hozzák el nekem!
Ahogy írtam korábban, ha megkapom, kiállok az ajtóm elé és fennhangon harsogom:
"Orbán levele!'
eszegfu
@elnyomott: Ezt még lehetne "fokozni", hogy utána kiszögezed a kertkapura!:))
Yoda69
@Szókrakész: A kulfoldre tavozott hianyzo munkaerot nem lehet egy vezerigazgatoval potolni.
Szerintem gyorstalpalon tanitsanak be kozmunkasukat postasnak, vagy a bortonbol hozzanak ki rabokat es legyenek ok a penzes postasok. :)
Grafix69
Mé nem használnak targoncát ? Össze omlott a Bözske utalvány alatt a rendszer .
eszegfu
@elnyomott: Magamból kiindulva: ne féljél... ráérünk akkor összetojni magunkat, ha csöngetnek!:))
nezelodo
Egyszerűsített a posta, már ők állítják ki a csomagszállítót, ezzel majdnem olyan gyors lett az eljárás, mint a Nemzeti Szemétügyi Hivatal számlázása. Ezért én már búcsút mondtam a postának, megbízhatóbban, és gyorsabban szállít a leglepukkantabb futárszolgálat is, ráadásul időpontra helybe jönnek ha kell a feladáshoz is. Így aztán várhatjuk a Bözsit meg a mi Vityánk levelét! Pedig a szívesen karácsonyfa alá tenném,és ha meglátnák az unokáim, biztos nem csennék el a szaloncukrot, annyira röhögnének.
nyanya001
A félkegyelmű és a hordája annyit tudhatott volna, hogy a decemberben
mindig is nagy a forgalom a postánál.
Ha ezt a könyöradományt betették volna a nyugdíjba, már rég megkapta volna
minden nyugdíjas.
Ja persze akkor nem kaszálna az Erzsébet utalvány tulaja nem is keveset, milliárdokat.
Peller Anikó
@nyanya: úgy van, de akkor nemis lett volna ekkora lángja/füstje a nyuggermentő boldogító választási könyöradománynak és a személyre szóló minimiszteri levélkének, ami nem is ég jól.
Veleda
Na és kit szídnak majd a postások? a nyuggereket.
A nyuggerek meg a postásokat.
Itt van az eszetlen, utolsó pillanatban hozott döntés eredménye. Vagy tették volna a 10 ezer ft-ot a nyugdíjhoz, vagy küldték volna ki novemberben.
Ja akkor nem kaszálna milliárdokat az Erzsébet tulaja:))
A köztisztviselők meg kaján mosollyal megköszönik a 25 ezres ajándékot!
nem tibi
Nincs elég munkaerő a postánál ?
A közmunkások hadából miért nem lett feltöltve ?
Nem hiszem hogy ott ne volna olyan munkakör amit bárkinek be lehetne rövid idő alatt
tanítani . :-((((
Főlökött
Hergelősdis cikk. Hozzám csötörtökön tipegett ki a postás, az erzsébetkével. Semmi gond, probléma nem volt.
No akkor számolgassunk egy kicsit. 2,8 millio embernek viszik ki az utalványt, 400 froncsiért /darab. Akárhogy szorzok - osztok, stb. az 1120 misi, csak ezen az egy vállaláson a bevétel. Ebből már lehet jutalmat osztogatni...
Edmond Dantes
Hagyja a francba a Posta a csomagokat,meg az utalványokat.Orbán levelét még az unokáknál is jobban várják.A Házi Áldást is kidobták már az üveg alól,hogy legyen helye a LEVÉL-nek!!!
Eladott Ország
Összeomlott a posta és mi nem?
Parttalan mohóságától vezérelve néhány év alatt felzabálta önmagát a "rendszer."
bencemacska
@Horizont:
Igazad van, elég sok támogatást kapott a CÖF ahhoz, hogy most kisegítse a gazdaállatát!-:))))
eszegfu
@Főlökött: Lehet, hogy Nálad, meg a környéketeken "semmi gond, probléma nem volt". A mi településünkön a postásoknak nagyon sok reklámujságot kell kihordaniuk, nem 1x felborul a biciklijük a suly miatt... mindezt 6 órás munkavállalóként, tehát eleve kevesebbet kapnak, mint, amit valójában dolgoznak... és akkor ellenőrzik a lakósoknál: mindenki megkapta a reklámujságot?! Ezért valójában a Magyar Posta kap pénzt, csak a postások nem... gyanitom, hogy ebből a "vállalásból" sem kapnak egy árva buznyákot sem... Ugy általában a postások csak az ujonnan megkötött biztositásokból, vagy ujság előfizetésekből kapnak jutalékot.:(
silber13
@Horizont: Hehe! Lelki szemeimmel már látom Bringást kézbesítőként, nyakában egy tömött postás táskával,amint gyalogol a tanyavilágban!
justhpeter
@silber13: Azonnal indítanék egy mozgalmat, hogy "igenis, a kézbesítő Bringást tessék tisztességesen megfizetni".
justhpeter
Persze normális ötleteim is vannak.
1./ A feladattal megbízni régi elvtársunkat Vakondit.
2./ A kézbesítésre bevetni vidéken a katasztrófavédelmet, Pesten a cöffögóket.
3./ Most nem jön annyi migráncs, a határról a fél rendőrséget visszarendelni,. menjenek a postafrontra harcolni.
Hazafiságból nem kérek a tanácsokért díjazást.
CsipkeRózsa
Biztosan nekik kell kihordaniuk a postások 65 ezer Ft-os utalványait is.
bencemacska
@nyanya001: Nem található, vagy csak kivételezettek részére???
nyanya001
@bencemacska: idemásolom.
A válasz!!

Tisztelt Miniszterelnök Honfitársam!

Az elmúlt években Ön, a magyarok Vezére bebizonyította, hogy nagy dolgokra képes. A gazdaság romokban hever, többen élnek a szegénységi küszöb alatt és a fizetések is egyre kevesebbet érnek. Magyarország a tönk szélén áll.

Ez az eredmény az Ön sikere.

A mögöttünk hagyott évszázad embert próbáló időszak volt. Emberöltőnként újra kellett kezdeni a semmiből – írja. Az ország – az Ön munkájának köszönhetően – újra és újra a csőd szélére került. A ma kudarcaiban az Ön előtt járó nemzedék munkája van a legkevésbé benne. Ezt meg én írom. És maga ezt soha ne feledje el!
Ön azt írja a kiemelkedő összegű, nekünk “ajándékozott” Erzsébet utalvány mellé, hogy a kormány és személy szerint Ön mindent megtesz azért, hogy érdemi támogatást nyújtson az idősebb nemzedéknek. Igaza is van, ma már tízezer forint a legtöbb nyugdíjasnak valóban érdemi támogatás. Mert ebben a hónapban – persze ha az illető nem túl igényes – akár egy pár cipőt is vehet magának.

Ezt a támogatást én személy szerint is érzékelem, bár nem nagyon értem. Hiszen az idősebb nemzedék az előző átkos rendszerben élt és dolgozott. Öntől eddig úgy tudtuk, hogy annak a nemzedéknek minden tagja szemét kommunista, de legalábbis kollaboráns, vagy hazaáruló. Talán éppen ezért tette Ön számunkra lehetővé, sőt kötelezővé a nyugdíjba menetelt. Azoknak is, akiknek ez eszük ágában sem volt. Az Ön szíves közreműködése nélkül én például még ma is, sőt még néhány rövid esztendeig görnyedezhetnék egy bírói talár súlya alatt. Igazán szép volt Öntől, hogy megszabadított ettől a tehertől, és immáron hosszú évek óta boldog
nyugdíjasként élhetek. Ráadásul én – más nyugdíjasokhoz képest – még egy szót sem szólhatok, hiszen eddig még a rezsicsökkentést is ki tudtam gazdálkodni minden hónapban a nyugdíjamból.

Nagy örömömre szolgál, hogy Ön szerint a magyar gazdaság idén a vártnál is jobban teljesített. Csak halkan kérdezem, Ön még ennél is rosszabbat...
bencemacska
@nyanya001: Köszönöm, mások nevében is!
Érzésem szerint ez Sándor Zsuzsa levele OV-.nak.
Tökéletesen egyetértek a leírtakkal!
Desischado
@eszegfu: Jól mondod. És azért is állandóan cseszegetik őket, folyamatos stresszben dolgoznak. És rengeteg embert elküldtek a cégtől, jó páran maguktól mentek el, mert nem bírták a hajtást, meg az állandó stresszt. De az igazgató megkapja a több milkós fizetését havonta! Neki nem kell tíz, tizenkét órákat dolgoznia naponta!
eszegfu
@Desischado: 3:28 Engem a legjobban az háborit fel, hogy a kormány "fehériteni" akarja a gazdaságot, azaz senki se dolgozzon "feketén"... ugyanakkor talán a legtöbb embert foglalkoztató postának van pofája 6 órás munkaszerződéseket kötni a munkavállalóikkal, holott még 8 óra alatt sem lehet elvégezni ezt a munkát! És az igazgató pedig "jó" üzleteket köt, jó pénzért, melyből a munkát végzők nem kapnak semmit!:((
eszegfu
@Főlökött: Kösz. az információt! Kár, hogy nem tetted ide előbb ezt a linket...:( Komolyan megkérdezem a postásunkat!
Hari
@Szókrakész: mert ez egy nem következmény nélküli ország . Az ötmilliós fizetésnek, és a ki nem postáásnak sincs következménye. Amúgy meg - fidesz módra - azok a hibásak, akik előre megfontolt szándékkal ilyenkoradnak fel csomagot ! Miért nem januárban adták fel ? Akkor talán megérkezett volna karácsonyra.
Hellcat
Annyi üres stadionunk van...tárolják ott ideiglenesen a csoamgokat...egyébként meg kurva szánalmas az egész...sorra omlanak össze a rendszerek..
Főlökött
@eszegfu: Persze, hogy nem tettem be előbb, mivel álmos fejjel, kinézve az agyacskámból, sármosan kusza séróval :), kv.-t szürcsölgetve, előtte kb. 10 perccel előtte olvastam, egy másik honlapon :).
eszegfu
@Főlökött: Jaaaaaaaa, szóval "bealudtál"?! Meg ne történjen ez még 1x!:) És akkor itt maradok sután-bután?!:)
eszegfu
@Főlökött: Megkérdeztem a postásunkat: minden évben karácsony előtt az egész évi munkájukért kapnak 40 eFt értékü utalványt... ez már kb. 10 éve igy van. Tehát semmilyen "bomba" üzletből nem kapnak jutalékot.
Főlökött
@eszegfu: Tudod, mint a seregben, az a biztos, ami már megtörtént :) Nem tud róla, még nem biztos, hogy nem lesz, avagy egy firkász kusza szüleménye volt. Majd idővel kiderül.
eszegfu
@Főlökött: Igy igaz! Egészen elfelejtettem már hogyan is történtek ezek a "seregben".:)) Nem akartam "tulragozni" a dolgot, csak a korrektség kedvéért irtam meg postásunk tájékoztatóját... egyébként igazad van... majd kiderül...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.