Andor László közgazdász, volt uniós biztos lehet a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje 2018-ban – írja a Magyar Idők, több vezető szocialista politikusra hivatkozva. Andor mellet szól állítólag, hogy ő egy „tiszta ember”, munkásságát elismerik és nem keveredett botrányba.

Magyar Idők: Andor László lehet a baloldal kormányfőjelöltje

A kormánypárti napilap szerint a háttérben már megkezdődött a baloldali miniszterelnök-jelölti keresése. Andor László mellett állítólag nem csak az MSZP, hanem a Demokratikus Koalíció és az Együtt is kiáll. A lap megjegyzi, hogy Andor 1998 óta az MSZP közgazdasági tagozatának vezetőségi tagja, 2005 óta tiszteletbeli társelnöke. 

2005 és 2010 között a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatósági tagja volt. 2010–2014 között az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosaként tevékenykedett.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Emlékszem, az előző választáskor is felmerült a neve. Ha azóta is tisztességgel teszi a dolgát, támogatni fogom!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Emlékszem, az előző választáskor is felmerült a neve. Ha azóta is tisztességgel teszi a dolgát, támogatni fogom!
Béla333
Biztos letette a Nagyesküt Gyurcsánynak, hogy ő nem fogja piszkálni az elmúlt időszak közpénz lopkodásait, a Fidesszel való összefogásokat és megígérte, hogy senkinek nem kell börtönbe menni!
Ez után már alkalmassá vált!
eugen4402
@Manhattan: Okos, rátermett ember, én is támogatni fogom. Egy apró észrevétel: nem igazi ketrecharcos, kell köré néhány kemény fickó, akik hamar felgyűrik az ingujjukat, ha beszólnak a bélsáros-szájúak, és szó szerint csattanós választ tudnak adni rá...
Csizmás Kond
A helyzet az, hogy közös lónak...Ha egy amúgy egymás nyakát rágó és csak a hatalomért egyezkedő pártok közösködnek abból mindig a jelölt jön ki piszkosan.
...olyan nincs, hogy Gyurcsány háttérbe maradjon...nagyon fel kell kötnie a gatyát.
gulyasgyula
@Manhattan: ..Bocsánat de én nem tudom mit tesz - tett Magyarországért ..Bokros Lajos is volt EP képviselő soha nem hallottuk a hangját Brüsszelbe de nem, örülnék ha ő lenne a miniszterelnök ..
gulyasgyula
@Manhattan: ..Ne tán jól kiszolgálja a Brüsszeli ,Nyugati érdekeket ..Gyurcsány is ezt csinálta --csinálná ha lenne lehetősége . ..Lenne is bevándorlónk bőven ..
Csizmás Kond
@Horizont: ..csak azt nem mond hogy te már nem értékeled a lábközöttit...csak nem kaptál rá a bótira ???...:)))
krumpli
Fecó tudja !? :D
Jahh, és Vonával mihez kezdtek !? :D
verőce21
Pufajkás Gyuszika és bolsevik szavazó brigádja eredményét nem tudja elérni, hogy legyőzze a fineszeseket. :)
Yoda69
Megvan a fideSS uj celpontja. Figyeljetek azt a gyulolet es hazugsag kampanyt amit most rogan propaganda gepezete be fog inditani.
PJProby
Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta.
Mindenesetre érdekes választás a történelem szemétdombjára került tömeggyilkos kommunizmus egyik utolsó hazai prófétáját a nemzetegyesítő Messiás szerepben láttatni.
dodóka
Csak hát ez az Andor Úr annyira ismeretlen a nép körében, mint a Szabó Pityu Jászkarafaszajenőről. ( őt legalább a helyi kocsmában ismerik ) Nem az számít, hogy tiszta legyen. A népnek vezér kell ! Neki meg az alkata sem olyan. Megint besöpri a Fidesz a 2018-at is sajnos.
gulyasgyula
@Horizont: ..Azért az se utolsó hogy tudjuk Orbán mit tesz , de hogy mit tesz a következő kormány azt csak találgatni lehet ..Annak idején örültünk Gyurcsány-nak mert fiatal , vagyonos már nem lesz korrupt , nem kell lopnia és másnak se engedi meg ..A csalódásról jobb nem beszélni ..Nem vagyok látnok csak végig aszisztáltuk a rendszerváltásnak nevezett ország szétlopását az új kormányok beindulását , a megszoritásokat ,adóemeléseket hívatkozva az előző kormányra ..Mindig ugyan az a képlet , most is ez lesz szart cserélünk - fosra ..Aztán lehet lázadni mint a Lengyelek , csakhogy ott se az adófizetők fognak nyerni ,sőt ők lesznek a vesztesek és fizetik meg a váltás árát ...
kissé felnőttem
kár volt bejelenteni mert megindul a bányászkodás aztán keresnek anyagot ismert módszerekkel, azt meg kár elitélni előre honnan jőtt, azt szemelőtt tartva hová akar eljutni.igéret fü volt fa volt csillagos ég aztán csak a csapatok masiroztak haza.A várat én is el tudnám dacbol foglalni fricskaképp a pestieknek. csak a vak nem lát meg a béna nem mozdul.Bezzeg Warsóba nem lesik hol sül a kalács.
gulyasgyula
@kissé felnőttem: ...Nagyban egyet értünk de nehogy Warsóban a meleg kalács megégesse az adófizető , dolgozó emberek száját ..Mert szinte mindenüt ez történik és késön jön rá büszke tüntető hogy másnak kaparta a gesztenyét ..Olyan kormány nincs , nem volt , nem lesz aki mindenkinek tetszik ..Nekem se tetszik a jelenlegi kormány de jelenleg nincs jobb politikai erő aki alkalmas a kormányzásra ..Akkor inkább maradjon a jelenlegi gazdasági élet amit még a hitelminősítők is elismertek ..
Macskaszem
Ahogy fentebb írta valaki, ez a jóember színtelen, szagtalan, és alig ismert. Nála jóval karakteresebb Pl. Botka László, bár úgy tudom, ő nem vállalja. Ha nem találnak alkalmasabb embert, akkora bukta lesz, hogy a világűrből is látszani fog.
gulyasgyula
@Macskaszem: ... Szerintem BOTKA pont ezért nem vállalja mert ilyen gárdával így is bukta lesz ..Ő meg él mint egy kiskirály Szegeden és ezt nem akarja elveszteni ..
Manhattan
@gulyasgyula: Ennyi év után is csak Gyúrcsányozni tudsz? Ez szegénységi bizonyítvány!
elnyomott
@gulyasgyula: - világosíts már fel, Gyurcsány mit lopott, amíg miniszterelnök volt? Csak azt ígérte, nem fog tovább hazudni - és elzavarta a nép.
Most akkor mi is a gond?
justhpeter
Ha Andor valóban alkalmas, akkor biztosan nem vállalja, mert az őt jelölő kompánia alkalmatlan bármely politikai tevékenységre. Külön is, együtt is.
Nessy
Egyáltalán ki megfelelő? Talán aki 2010-ben született!
Mindenki, aki idősebb, az a "kommunizmus gyilkos bérence" volt, kivéve természetesen pártunk és kormányunk, valamit a haveri körük tagjait!
Van még mit ellopni, mert akkor addig maradnak, amíg el nem fogy!
Béla333
Hogy ki lenne a megfelelő? Aki a tolvajra nem mondja azt, hogy ez az "elit", aki az ország érdekéért dolgozik, nem a pártja és a párt tagok illegális gazdagodásáért, aki hagyja dolgozni az állami szerveket, nem akar azok szakmai működésébe beleszólni. (rendőrség, bíróság, AB, MNB, ÁSZ, stb), aki nem csak ígéri az elszámoltatást, hanem tesz is ezért valamit, aki nem nekünk akarja megmagyarázni, hogy miért jó az az élet amiben vagyunk, hanem azért tesz, hogy az valóban jobb is legyen!
Nem olyan nagy kívánság!
Csizmás Kond
@Horizont: ...csaknem próbáltad azt is...:)))))
wagabund
@justhpeter: 13.50...a kőkemény valót vezetted elő. Nálad a pont.

de ha mégis vállaná...(mondjuk) akkor majd Kálmán a hírtévé új üdvöskéje úgy letérdelteti, hogy csak na...
Csizmás Kond
@Horizont: ...minek kell ilyeneket mondani...:)
gulyasgyula
@Manhattan: ..Lehet hogy te annak tartod ..Te nem csalódtál Gyurcsányba elég idős vagyok és koromnálfogva balodli voltam ...Megyesit gyenge politikusnak tartottuk és örültünk Gyurcsány-nak ,fiatal ,agilis , vagyonos még nem zsarolható ..Ekkorát még emberbe nem csalódtam ,ezt nem felejtem el neki soha és még jó néhány baoldali ""elvtárs"" se . Nem mert szembe menni a Lendvaival , meg a Szekeressel Ő nyerte meg Orbánnak a 2/3-dot mert nem Orbánt szerettük hanem Gyurcsányt utáltuk .Aztán gebinbe adta az országot Bajnainak , ezen megint sokat vesztett így lett hiteltelen ..Azóta eltelt időben tett politikai erőlködése még vissza taszítóbbá teszi volt szavazó tábora előtt ..
grincss
@Béla333: 14:11.
Helyes, Bélák!
Schiffert ME.-nek, Hadházyt KE.-nek, Szél Bernikét, meg a faxom tudja, minek!
Vannak/vagytok még többen is?
Persze, lehet variálni a posztok között, hátha beválik!
Beválik?
Lószart, mama! :-))
Edmond Dantes
Már lázasan dolgoznak a Magyar Időknél,a Pesti Srácoknál,a TV2-nél pedig Szalay Vivien,vagy kicsoda,már szexuális izgalmi állapotba került.Megvan az új áldozat,szar is van,lehet kenni.
Yoda69
@gulyasgyula: Ha nem titok, mond mar el miert csalodtal Gyurcsanyban?
Béla333
@Mirabilis: 15.45
Úgy, ahogy Keller vizsgálhatta az első Orbán időszak dúlásait, vagy éppen Budai az MSZP-SZDSZ kormány korrupcióit?
Észre kellene venni, hogy brancsbélitől nem lehet várni érdemi elszámoltatást, hiszen éppen elég sokat tudnak egymásról, hogy ne történjen semmi!
korell
Nem is itt a gond. Nyilván nem lesz olyan súlya - és soha ne is legyen - a következő ME.-nek, mint az orbánnak. A tisztességes egy jelölt kevés. Lehengerlő jelölt kell, vagy lehengerlő párt.
Béla333
@Mirabilis: 16.49
De igen! Nem szerelemből, érdekből!
Lásd még az összejátszásukat Polt bebetonozásánál, cserébe azért, hogy a K@H ügy ne jusson el a politikusokig:

"A szocik is szerették Pétert: a Lex Polt története"
"A 2005-ös kormányzati iratokból az is kitetszik: a törvény tervezetét, legalábbis ezt az ominózus passzust praktikusan Varga Zs. írta, legalábbis végig ővele kellett egyeztetnie az apparátusnak. Tény az is, a módosítás ellen sem a koalíciós partner, sem az MSZP-frakció nem lázadt fel, a parlament meg is szavazta. A Kulcsár-féle vádiratban pedig nem emlegettek politikus kedvezményezetteket – semmilyen színűeket egyébként.
A húszmilliárdos sikkasztási ügy, számos eljárási gubanc után a mai napig első fokon folyik a bíróságon, az eltűnt pénz nyomát nem is különösebben keresték a nyomozók."
atlatszo.hu/2016/06/27/az-orban-rendszer-legfontosabb-pillere-polt-peter-legfobb-ugyesz-palyaive/

Ezektől azt várni, hogy érdemben kivizsgáltassák egymás korrupciós ügye, igencsak nagyfokú naivitás!
wagabund
..."Magyar Idők: Andor László lehet a baloldal kormányfőjelöltje"...

Igen, ő egy hótiszta, jó megjelenésű, szerethető, kicsit sem ellenszenves, okos ember, aki becsülettel végezte a vállalt feladatait...tökéletes jelöltje lenne a szociknak(is)...

...illő tisztelettel jelzem, hogy a fidesz erre kiképzett gépezete úgy legázolja, mintha T72-es lánctalpas taposta volna szét...
(emlékeztetőül: Bajnait szőröstül-bőröstül kajálták meg reggelire...még csak nem is böfögtek)

én szóltam...
gulyasgyula
@Horizont: @Yoda69: ..Nem értem miért gunyolódtok én csak leírtam hogy jártunk- jártam Gyurcsánnyal ..Mi garantálja hogy az állítólagos mostani jelölt nem éppen ilyen csalódás lesz ..Ha nem tudsz csak jobb modorba akkor ne válaszolj ..
Nessy
@gulyasgyula: Azt hiszem kis hazánknak csak E.T. felelne meg. Bár, lehet hogy pártunk és kormányunk róla is bebizonyítaná, hogy a Soros pénzelte az űrhajóját, és a Gyurcsány miatt zuhant le.
Yoda69
@gulyasgyula: Semmi guny nem volt abban amit irtam.
Ezt kerdeztem: Ha nem titok, mond mar el miert csalodtal Gyurcsanyban?
Ha te ezt gunyosnak erzed, arrol nem tehetek, de tenyleg szeretnem tudni miert csalodtal benne? Az oszodi beszed miatt? Vagy mi miatt? De tenyleg? Beszeljuk meg, ne hagyjunk elvaratlan szalakat :)
gulyasgyula
@Yoda69:.. Leírtam , abban az időben ő volt a kevés fiatal politikus aki már jelentős vagyonnal rendelkezett és biztunk benne hogy keményen bánik a korrupt politikusokkal ..Nem ezt tette ..Nem elég egy ilyen a csalódáshoz ...Orbán olyan amilyen irtam hogy nem őt szerette a többség ,szerintem sokan ma se őt szeretik csak nincs jobb ..
Béla333
@Mirabilis: 18.33
Csakhogy egy bíróságon sem fogadják el a megbánást, ha a bűncselekményt elkövették! Max. csak enyhítő körülmény lehet. De ez is csak akkor, ha bevallják, bocsánatot kérnek és a lopott pénz minél nagyobb részét visszaadják.
Itt ebből semmi sem valósult meg, így nincs enyhítő körülmény!
Szerintem!
Yoda69
@gulyasgyula: Szerintem az oszodi beszed pont egy laszamolas kezdete volt a regi korrupt politukosokkal. Csakhogy pont ezek a politikusok a fideSSel karoltva megbojkottaltak Gyurcsanyt, aki onnan kezdve mar csak vergodott.
Meg kell mondjam en pont az Oszodi beszed miatt kedveltem meg, es ma is ra szavaznak.
Az hogy pedig orbannal nincs jobb egy nagy marhasag. Barki, erted BARKI jobb orbannal. orban haza es nemzetarulo, es a vegletekig korrupt politikus. Durva, de meg vonagabor is jobb lenne nala.
De en bizom benne hogy letrejon a demokratikus osszefogas, egy jo ME jeloltel (akar Andor, ahogy pletykaljak). Ok lenne az igazi es egyetlen alternativa az orbani oruletre.

Termeszetesen nem meggyozni akarlak. Csak tudni akartam miert csalodtak Gyurcsanyban. Viszont amit irtal az nem meggyozo szamomra, mert csak a fideSSes propaganda cseng vissza belole.
Yoda69
@Horizont: Szivesen :)
Kivancsi vagyok, hogy @gulyasgyula: vajon megerti-e?
gulyasgyula
@Yoda69: ..Nekem meg a 2002-es 2004- es időszak jut eszembe mi is éppen így örültünk Gyurcsánynak ..Kívánom nektek hogy legyen igazatok és érjen benneteket csalódás a Magyar politikai élet miatt.,.Ami még pár sort megérdemel báhogy ócsárolják egymást a politikusok 26-év alatt a Szabadi és Shusláng -on kívül egy politikust se ítéltek el , mert agyik csóka nem vágja ki a másik szemét ..Csak ellenzékben fenyegetik egymást hatalomra kerülve van egy kis gyanusítgatás de végén itélet nélkül elsikadnak az ügyek és élvezik az össze lopot vagyont ..Nézzétek már meg milyen kacsalábon forgó kastélya van Horvát tengerparton a volt Budapesti főpolgármesternek ..Mivel csendbe eltünt senkit nem érdekel a a vagyona ..Ilyen a Magyar politika ..
gulyasgyula
@gulyasgyula:...Javítok "" NE "" érjen benneteket csalódás ..
gulyasgyula
@Mirabilis: Ebben teljesen igazad van csak a "KISZ TITKÁR ""képzőbe jártak egy időben ..Régről ismerik egymást ezt meg én tudom ..Többet tudok azokról az időkről mint Ti valaha is tudni fogtok ...
Nessy
@gulyasgyula: Van egy rossz hírem! Mások is éltek akkoriban, és voltak kapcsolataik. Volt aki élt, volt aki visszaélt velük.Illetve még ma is remekül él belőlük.
Yoda69
@gulyasgyula: 2002-ben Megyesi bukasa utan kerult Gyurcsany hatalomra. Atvett egy nagy rakas sz@rt tapasztalatlanul, zoldfuluen. Ettol fuggetlenul szerintem eleg hatarozott volt.

Aztan 2006-ban, amikor ismet megverte orbant, megprobalt rendet tenni. Ezt mint irtabb fentebb megpuccsoltak, a tobbit tudjuk.

Viszont meg mindig nem irtad le neked mi okozott benne csalodast.
Béla333
Gyurcsány miniszterelnökként és az MSZP pártvezetőjeként semmit nem tett azért, hogy megszüntesse a Fidesszel való háttér mutyikat, a közpénz lenyúlásokat, tisztává tegye a fertőzött politikai közéletet, nem állította meg az országból való pénz kiszivattyúzást offshore cégeken keresztül, ami az államadósság többszörösét is kitette.
Nem tárta fel a 2006-os események hátterét, nem csukatta le azok felelőseit, a szellemi felbújtóit.
Gyakorlatilag úgy tűnt, hogy nem csinált semmit!
Most bezzeg fennhangon hirdeti, hogy aki ezeket szóvá teszik, azok mind-mind Orbán szekerét tolják, meg egyébként senki ne aggódjon, senkinek nem kell majd börtönbe vonulni.
Hogy kinek a nevében ad felmentést a politikusi bűnözőknek, nem tudom?!
Most is úgy tesz, mintha ő fújná a passzát szelet!
Ennyi gond van Gyurcsánnyal - a mai napra!
Desischado
Drukkolok neki, és kiváncsian várom, mekkora lesz a fidesz szennyáradata. De ha nincs sötét múltja, akkor orbánék bajban lesznek, nem lesz miért mocskolni! Remélem, végre lesz valami, mert ez a helyzet tarthatatlan!
gulyasgyula
@Nessy: @Mirabilis: @Yoda69: ..Köszönöm az eddigi írásokat de részemről ezt a témát kibeszéltük a több szöveg felesleges ..Én befejeztem ..Inkább valami mással foglalkozom . ..Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok ..
tutajos
@gulyasgyula: Tudta?
Ehhez a témához kapcsolódva ma délelőtt kértem az Origót, hogy leközölne egy véleményt-reagálást Andor Lászlótól?
Reakció:- 1perc alatt eltüntették a (ál)hírt az oldalról !!!
Hajrá Mélymagyar Illibsi akoltársak!
"Na, ugye!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.