Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője úgy értékelte a vasárnapi szentendrei önkormányzati választást, hogy az ellenzék

"sunyi koalíciója" megbukott, "az emberek nem hagyták magukat becsapni".

A politikus hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az előző napi, Fidesz-KDNP-s sikert hozó időközi képviselő-választásról szólva kifejtette: a baloldal és a Jobbik is beállt egy civil szervezet mögé, ám a voksolás győztese, Négyessy Katalin még a 2014-es Fidesz-KDNP-s eredménynél is jobbat ért el.

Kósa Lajos intő jelnek nevezte a választási eredményt, mert szerinte "az ellenzék valóban kizárólag a pénz és a hatalom által vezérelve (...), mindenfajta elvet félredobva próbált felhasználni egy civil szervezetet, eredménytelenül".

A frakcióvezető úgy fogalmazott, a választók tudták, hogy egy olyan ellenzéki összefogásról van szó, amely "fügefalevélként" csak felhasználta a Társaság az Élhető Szentendréért jelöltjét, Helyes Imrét.

A fideszes politikus szerint az összefogásnál a civil szervezetek részéről is jobb az óvatosság, mert "a független szervezet mögé beállt pártok egyébként egymással szinte semmiben nem értenek egyet, csak a gyűlölet és a hatalomvágy tartja őket össze".

Azt is mondta, hogy

"ez a kísérlet, ez a sunyi koalíció" inkább az ellenzéket osztotta meg, nem pedig a Fidesz szavazóbázisát.

Hangsúlyozta, hogy egy időközi választás eredményét csak "korlátozottan" lehet figyelembe venni az országos politika szempontjából, ám a vasárnapi voksolás érdekességét éppen az adta meg, hogy "nem a Fidesz tette fel magasra a lécet, és mondott all int, hanem az ellenzék".

A Fidesz programja világos: a családok és az otthonteremtés támogatása, a csökkenő adók, az emelkedő fizetések, továbbá a gazdaság fejlesztése és a munkanélküliség csökkentése – sorolta Kósa Lajos.

A frakcióvezető kérdésre arról is beszélt, helyesli, ha a magyar hatóságok vizsgálhatják egy magyar civil szervezet külföldi támogatását.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
Ez a a Kósa mit mondott a veszprémi országgyűlési képviselői pótválasztás után?Nem emlékszem,pedig azzal elvesztették a kétharmadot is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Edmond Dantes
Ez a a Kósa mit mondott a veszprémi országgyűlési képviselői pótválasztás után?Nem emlékszem,pedig azzal elvesztették a kétharmadot is.
Szókrakész
Mit akar ez az "ellenzék"?!?!?!

Még ennyi magas labda mellett se tudnak meccset nyerni a fidesz ellen?

Süllyesztőbe velük!!!
justhpeter
Kósa pontosan annyi előnyt jelent a fideSSnek, mint a Rezsiszilárd.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/01/16/koszonom-de-nem-aktualis/
"Hét évnyi fideszes fosztogatás után, ilyen penetráns ­választás nem hozható közös nevezőre egy parlamenti választással. Már nincs túl sok idő gondolkodni, ráadásul ez a győztes mindent visz rendszer – a jelenlegi, többnyire nem létező/nem működő alternatíva mellett – csak tovább erodálja bármilyen kormányváltás esélyeit. Ami hét évnyi fideszes fosztogatás után sajnos még most sem elég aktuális"
papa.49
Számoljunk kicsit kupaklaja 2000 felett volt az szavazásra jogosultak száma mennyit is kapott a művésznő 340 körül, a második meg 41 kevesebbet, ne örömködjél majom mert ez bizony lebőgés volt a javából!!!
Cefi
Huszikupaktuszifémkupakhuszituszikupak.
nevemnick
Tündér lala, hát még élsz?
Most te vagy a soros... hoppá, bocs a soron...a hülyeség osztáson?

:D
quadrocopter
Igaz, hogy a korábbi helytartó is hordatag volt, ezért nem is értem Kósa udvari bolond magömlését 41 szavazatnyi többségről! mert ha még 300 lett volna...
Qqberci
Ha jól emléxem, négy önkormányzati választás volt és abból hármat elbukott a fityesz... Erre mit szólsz, KupakLala?...
namihami
Azt a qrva... Micsoda mindent elsöprő győzelem. 41 nyugdíjas, hát az bizony 41 Böbe-utalvány. Testvérek között is 410.000 Ft. És a postaköltség már smafu.
namihami
@Cefi: És azt, hogy ""Bonyolult a kérdés, tegye fel mégegyszer...""
Na nagyon odafigyelést kérek, légyszives, ezt se hagyd ki a jelzős szerkezetből. Mára már ez is egy valódi Kósa-klasszikussá érett.
Cefi
@namihami: Köszönöm a hozzászólást értésebbé tevő és jobbító tanácsot. Legközelebb... :-)))
verőce21
Annak ellenére nyert a Fidesz Szentendrén, hogy mindenkivel egyedül ment szembe.
Ez is bizonyítja, nem lehet összeadni a Jobbikot és a többit...
JAJMÁR
Nem ismerem ezt a nőt. Lehet mindegyik jelöltnèl jobb. Na de emberek, hol van az eszetek? Elveszett ?
Desischado
nem sajnálom őket, egyék meg, amit főztek. Sajnos, még mindig sok a birka. Mr 20 % meg jobban tenné, ha befogná a száját, legalább akkor nem mondana kapitális baromságokat.
human
Mindegy hogy ki nyert. Helyi választásokat nem lehet országos szintre kivetíteni. Az emberek olyankor az ismert emberekre szavaznak inkább és nem pártszínre. Például kerületi képviselőnek fideszesre akartam szavazni. Az más kérdés, hogy akkor már nem indult, mert közben összekülönbözött a pártkatonákkal.
Ettől függetlenül az kiolvasható, hogy tért veszít a fidesz, de ez 2018-ban legfeljebb arra lesz elég, hogy ne legyen meg a 2/3, vagy esetleg az egyszerű többség. Egyelőre még nyerésre állnak.
verőce21
Összeállva is 10%-os hátrányban voltak.
Erősen esélyes a Fidesz 2/3ad 2018-ban.
human
@verőce21: Ezt hogy számoltad ki okoska? Írd már ide le!
verőce21
@human: Egy "tisztán látó" lipsinek órákig magyarázhatnám, sajnos erre nincsen időm.
nezelodo
A rendkívül nagy érdeklődést kiváltó, elsöprő győzelmet az összes választópolgár 16.41 %-a vívta ki a fiuknak, mert csak a jogosultak 31.77 %-a ment el szavazni. Lala lehet tovább tekerni a habverőt!
szép új világ
@verőce21: Ha csalás nélkül meglesz a 2/3-ad, akkor meg is érdemli ez az ország.
Aki Én
@verőce21: Azt azért látnod kéne, hogy eseménytől függetlenül jön a sikerpropaganda.
A nagyon csúnyán elbukott népszavazást szeretném említeni (talán még szabad beszélnetek róla), mikor nem egy szentendrei, hanem ORSZÁGOS szavazáson bukott rettentőt a fidesz kezdeményezés. Na az igen, az jelentőség teljes.
És akkor most a mozgósításról és a tíz milliárdokról ne is beszéljünk.
Úgyhogy értem én a jelentőségét ennek, de a propaganda gépezetet nem zökkenti ki semmi.
Szóval csak annyit akartam mondani, hogy ezeket mindig kezeljük a helyén.
Aki Én
Ebből a sokat mondó videóból is kiderül, hogy nem logikusan és saját érdeküket nézve szavaznak az emberek, hanem a pártra:

www.youtube.com/watch?time_continue=1068&v=86krbrRXhLg

Ez a cikk pedig összegzi mi is történt valójában, hogy a Verőce félék még ne élvezzenek el a gyönyörűségtől (habár nekik mindegy mi történik valójában):

kolozsvaros.com/2017/01/16/koszonom-de-nem-aktualis/
human
@verőce21: Időd nincs vagy eszed nincs hozzá?
szaboria1
Lali király megnézve az Önkormányzat összetételét teljesen mindegy kinyert. Jelenleg fidesz többségben.
Pergető
Hát Lajos ez nagyon nem volt szép tőled! Minek kell sértegetni és személyeskedni, nem elég a győzelem? Az elegancia igen hiánycikk ezen a területen!
magyarbakancs
Azért,hogy mondjon valamit kárvolt kinyitni a száját.
verőce21
@Aki Én: (08:56) A jelentőségteljes az egy szó!
verőce21
@human: (09:08) Neked nincs eszed hozzá, hogy megértsd! :)
verőce21
@szép új világ: (08:54) '18-ban én sem vagyok benne biztos, hogy "meglesz a 2/3-ad", de csak jót tenne a koalícióra kényszerülés.

(Egyúttal közlöm kedves olvasóimmal, hogy nekem munkám is van, sőt bokros teendőim, amellett, hogy jól fejbe verem időnként a lipsiket, hogy józanodjanak ki!)
Nessy
@verőce21: Komoly, értelmes szabadidős foglalkozás.
patyuka
Ez a választás az ellenzéki összefogás esélyének megmérettetését illetően bizony fontos volt! Sajnos, de a kedvezőtlen eredmény nem csupán helyileg, de országosan is kedély- és esélyromboló. Főképpen a bizonytalanok/ingadozók és/vagy az apátiában leledzők körében, mert egyrészt: a regnálóknak lehetőséget adott a mindinkább megkopó nimbuszuk fényezésére, azzal, hogy - pl. a kósás handabandák révén - a jelentősénél jóval nagyobb feneket keríthessenek neki, másrészt a már-már reményvesztett ellenzékiekben - újfent csak a jelentőségénél jóval nagyobb mértékben - táplálja a letargiát. És ez utóbbi sajnálatosan azért van/lehet így, mert leginkább nem a helyi ellenzék együttműködési impotenciáját "példázza", hanem az országosét. Tudniillik egyértelműsült, hogy az érintett ellenzéki pártok, szervezetek... korifeusai képtelenek voltak akkora hatást gyakorolni a szentendrei szervezeteikre/aktivistáikra, amekkorával röhögve győztesként kerülhettek volna ki ebből az erőpróbából.
Az előbbiek mellett - egyáltalán nem mellékesen - újra beigazolódott, hogy az LMP KOLLABORÁTOR! Megítélésében az, hogy retorikája, ilyen-olyan megnyilvánulásai harcosan ellenzéki, csak súlyosbító körülmény, mert az efféle, igazán adekvát próbatételekkor már mit sem számít az álságos duma, lehullik az álca, és elővillan a hipokrita pofa... Lényeg: aki rájuk szavaz, a regnálókra szavaz, tehát: amennyiben mégis 'változástakaróként' mutatja be magát, morálisan vagy/és mentális valami erőst hibádzik nála!
human
@verőce21: Hogy jött ki a 10% te analfabéta?!
human
@verőce21: Milyen munkád van ahol általános iskolai matek ismerete sem feltétel? :D
Aki Én
@verőce21: 10:44 Nem esik jól kimondani, de igazad van :) köszönöm, hogy szóltál.
Ugyanakkor megnyugtató látni, hogy veled ellentétben az én hibáim könnyen kijavíthatók.
Nem visszavágni akarok, de a 2/3 az kétharmad és nem ,,kétharm", vagyis leírva nem 2/3-ad, hanem 2/3.
Már régen feltűnt a benned lakozó kettősség (nevezzük skizofréniának?) minden nicked alatt.
Arra gondolok, hogy meglehetősen jó helyesírás mellett, hogy lehet ilyen elképesztően ferde észjárásod? A helyesírás némi intelligenciát sejtet, ugyanakkor a tartalom és a stílus rögtön agyon is b@ssza az egészet.
Például hiába írod le nyelvtanilag helyesen, hogy nem válaszolsz egy kérdésre, mikor kilóg a lóláb, és mindenki tudja, hogy valójában nem tudsz válaszolni. Ez is azt bizonyítja, hogy az általad védett dolgok védhetetlenek.
És itt jön az intelligencia hiánya. Te mégis állandóan fosod a mindenkit hülyének néző, buta, védhetetlen propagandát.
Nessy
@verőce21: "jól fejbe verem időnként a lipsiket, hogy józanodjanak ki!"
Nessy
mindegy ki hogy írja, nálunk 27 % = 2/3!
Jó lenne pártunk és kormányunk nagyjainak a javadalmazását ezzel a metodikával fizetni!
verőce21
@Aki Én: (11:40) Dehogynem tudok válaszolni, a Fidesz csak önmagát tudja megverni, lehetetlen feltételek teljesítése mellett, amit éppen azért talált ki, hogy az ellenzék ne tudjon népszavazásokat kezdeményezni ellene, vagy azt megnyerni. A törvény törvény jól vizsgázott, a Fidesz sem tudta átugrani az 50%-os határt!
(De elismerést érdemel mindenképpen, hogy 3,3 millióan a kényszerbetelepítés ellen szavaztak, 1 millióval többen, mint a Fidesz szavazók száma!) - ezt hazug módon megpróbálod eltorzítani, kiemelve az érvénytelen népszavazást. Pedig a 98%-os támogatást 3,3 millió ember akaratát nem lehet figyelmen kívül hagyni, csak nyikhaj, felelőtlen gondolkodásúaknak! Mi van ezen védhetetlen?

Csak amikor meglátok egy helyesírási hibát a nekem címzett írásban, már nem is olvasom tovább, mert félanalfabétákkal nem levelezgetek. És ez veled nagyon gyakran előfordul! De félreérted, ha nem válaszolok, mert félre akarod érteni. Talán a veledszületett degenerált, skizoid, beteg hajlamod miatt, amit már több alkalommal bebizonyítottam és illene komolyan venned a diagnózisomat! Ezért nem tudsz befejezni semmilt! Most még lehet nem is tudsz róla, de komoly beteg vagy, baszki.
Aki Én
@verőce21: ,,Ez is azt bizonyítja, hogy az általad védett dolgok védhetetlenek.
És itt jön az intelligencia hiánya. Te mégis állandóan fosod a mindenkit hülyének néző, buta, védhetetlen propagandát."
Látod, erről beszélek. Butaság összehordásában jeleskedsz. Ez nem válasz. Ez ostoba és tehetetlen makogás a kérdésre.
Érvénytelen annyit tesz, nem hivatkozási alap. Tudom fáj, de az tükrözte a nemzeti beteg mozgósítási erejét. Kár azért a sok-sok milliárdért. Az előre megírt propaganda szövegnek anélkül is örültél volna.
quadrocopter
Kiderült, hogy Kósa-Debil Lajos is nézegeti a Propellert, ugyanis itt fordult elő a legtöbbször a "sunyi" kifejezés, mégpedig a rezsimmel összefüggésben!
Vannak itt is páran, akik szívesen vesznek át szóhasználatot másoktól!
verőce21
@Aki Én: (20:47) Kár, hogy megint hülyén értelmezed a dolgokat! Csak az alacsony, elfuserált szellemi szinteden.
Ha a kvótanépszavazásnál vagyunk, mit gondolsz mibe került volna lejjebb szállítani az érvényességi küszöböt? Elmondom, semennyibe. Egy sóhajtás előtte való héten. De a törvény próbájának nagyon megfelelt. Nincs abban semmi kivetnivaló, hogy mozgósítás volt, meg reklám. Mert így is elmondhatjuk, a népszavazás siker volt. Kettős siker!

Egyrészt teszteltük a népszavazási törvényt - erős lobbi mellett -, hogy hatékony, másrészt megbizonyosodtunk arról, hogy a lakosság szavazásra hajlandó elsöprő többsége támogatja a Fidesz álláspontját. Ennél több nem kell, hiszen az érvényes részvételi szám eredményessége is ugyanazt a népszavazási eredményt hozta volna: az országgyűlés döntési jogkörébe adja a döntést! Csak nem mindegy, hogy elsöprő népszavazási háttérrel, vagy anélkül. Ezért nem volt fölösleges kiadás és felhajtás a népszavazás. Minden pénzt megért, sőt kötelező volt
Ezt csak az olyan beteg, génhibás lipsik kérdőjelezik meg, mint Te is vagy! Ha nem lett volna népszavazás, akkor meg azt! "Hogy meri eldönteni egy 132 fős parlamenti többség, hogy nem jöhetnek hozzánk a 82 országból érkező "szír" menekültek?"
Tehát nem "nemzeti beteg" akit minősítesz, és nem "Kár azért a sok-sok milliárdért." Hazugság amit állítasz, sőt egyenesen hazaárulás!
Gyógyulj meg!
Aki Én
@verőce21: qrva beteg kretén vagy. Ennyi ostoba, alaptalan ferdítést nem hallottam még.
HA pedig tudod, hogy mindenki ellenzi a kvótát, akkor mire volt a cirkusz? Egyszerű módosítás elég lett volna. Ráadásul nem bukott volna ekkorát a fidesz.
ÉRVÉNYTELEN!!!
Vagyis telibe szarta a nagy többség a felesleges, drága színjátékot.
verőce21
@Aki Én: (10:15) Sokkal hülyébb, skizoid, degeneráltabb beteg vagy, mint gondoltam eleinte!
Csak ráadás, hogy semmi sem igaz abból, amiket összehordasz. A kvótát 3,3 millió ember helyeselte, 1 millióval többen, mint a Fidesz stabil szavazótábora!
Aki Én
@verőce21: Agyatlan! Fogd már fel, hogy senki nem helyesli a kvótát vagy a betelepítést.
Itt orbánra, illetve a kezdeményezésére mondott nemet a nagy többség. A többség felfogta, hogy ez egy átbaszás. Legalább ne büszkélkednél vele, hogy buta vagy.
Tudod fura, hogy a szemedben a nemzet kifosztói a hősök, akik meg védik, azok a hazaárulók.
De hát éppen emiatt a káros gondolkodásmód miatt vagy kretén :)
Kezded érteni?
verőce21
@Aki Én: (12:09) Te teljesen hülye vagy! Még azt sem tudod, miről szólt a népszavazás. Na hess a pics@ba, te degenerált génhibás, idióta, beteg barom!
Felejtsél el örökre!
grincss
@verőce21: tegnap 10:52
Melyik kézzel csinálod?
Próbáld meg egyszer ballal is, állítólag olyan, mintha nővel lennél! :-P
grincss
@verőce21: YA!!
Eddig a feleséged volt a jobb kezed, most a jobb kezed a feleséged! :-P
verőce21
@grincss: Nem értelek. De gyógyulj meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.