A Tárki Társadalomkutatási Intézet Zrt. április 13. és 26. között felvett közvélemény-kutatásának eredményei szerint januári, sőt, tavaly októberi mérésükhöz képest is alig történt statisztikailag mérhető elmozdulás a pártok támogatottságában.

A teljes népesség körében a Fidesz-KDNP az elmúlt fél évben 32-33 százalékon állt, azaz 2016 októberében, idén januárban és áprilisban is

minden harmadik magyar választó számára a kormánypártok a legszimpatikusabbak.

A pártválasztók körében a januári 52 százalékot követően áprilisban 51 százalékot ért el a Fidesz-KNDP, így továbbra is szilárdan vezet kihívói előtt – írták.

A Jobbik népszerűsége a teljes népességen belül januárban 13 százalék, áprilisban pedig 11 százalék volt, míg a pártválasztók körében 20 százalékról 17 százalékra csökkent. Az MSZP a teljes népesség körében januárban 9 százalékon, áprilisban 10 százalékon állt, a pártválasztók körében pedig mindkét hónapban 15 százalékot ért el.

Az 1002 felnőtt személyes megkérdezésén alapuló, reprezentatív felmérés eredményei szerint a többi ellenzéki párt támogatottsága is változatlan statisztikai értelemben. A teljes népesség körében a Demokratikus Koalíció januárban négy, áprilisban öt százalékon, az LMP mindkét hónapban három, az Együtt pedig egy százalékon állt, a PM tábora pedig továbbra sem éri el az egy százalékot. A pártválasztók körében a DK januárban hat, áprilisban nyolc százalékot ért el, az LMP mindkét hónapban négy százalékot, az Együtt januárban két százalékot, áprilisban egy százalékot, a PM pedig a januári szűk egy százalék után áprilisra már nem éri el az egyszázalékos népszerűséget.

Új pártként a Tárki most először mérte a Momentumot, amely a teljes népességen belül egy százalékkal, a pártválasztók körében pedig két százalékkal debütált.

A közlemény szerint az elmúlt negyedévben még a pártot nem választók aránya sem változott: januárban és áprilisban is egyaránt a választók bő harmada, 35-36 százaléka nem tudott választani a jelenlegi pártkínálatból, vagy nem nevezte meg választott pártját.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Tárki: minden harmadik választó a Fideszre szavazna.

Romániában.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cefi
Tárki: minden harmadik választó a Fideszre szavazna.

Romániában.
karma1
Vazze, tarki! Tudsz szamolni??? Ha minden harmadik ember orbanra szavazna, az a szavazok 33.3 %-at jelentene, es ilyen a meseben van!
ne igyal annyit, b+, mert ez lesz az eredmeny...
quadrocopter
..Marhaság!
A kb. 8.500.000 választónak az egyharmada kb. 2.8 millió és ennyi szavazója soha a büdös életben nem volt a csordának! Mekkora tűréssel dolgozik a Tárki?
CsipkeRózsa
Lassan már összehozzák a 4/5-ös arányú győzelmet.
karma1
@quadrocopter: Naaaaagy (beke)turessel...:o))))
elnyomott
Az csak egyharmad.
Igazán kíváncsi leszek, hogy csinálnak majd ebből kétharmadot. De hogy valahogy fognak, abban bizonyos vagyok.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/12/11/a-legtobb-magyar-mintha-nem-europaban-elne/
Nem én kiáltok, a Tárki dübörög – őszintén szólva nem is értem, hogyan lehetséges, hogy a
Kolosi Tamás alapította cég olyan tanulmányokat tesz közzé, amilyeneket: az egészet már régesrég meg kellett volna pályáztatni, és a vezérigazgatói székbe ültetni mondjuk Kósa Lajost… csak valami azt súgja, Kolosi, akit a leggazdagabb száz magyar között szokás emlegetni, aki anno, 1998-­2002 közt Orbán Viktor tanácsadójaként is feltűnt, méretes falat lehet bárki számára is. A legtöbb magyar mintha nem Európában élne – és ez nem csak afféle liberálbolsevik érzet, kedves mindnyájan, hanem kőkeményen úgy is van, bizony, mi nem ott élünk, mert szívós, hosszas, megalkuvást nem ismerő aprómunkával, az ipari mértékű bűnelkövetés állami szintre emelését, gátlástalan törvényi megtámogatását segítségül híva, összeveszve mindenkivel, aki számít, leszámítva talán Vlagyimir Vlagyimirovicsot, a mindenkori Ki Mir Szent, pár kőgazdag arab sejket meg üzbég/azeri fáraót, kigolyóztuk magunkat a kontinensről.
simmering73
Akkor ez a fidesz szerint 2/3. Az én olvasatomban pedig, az emberek 2/3 nem kér ebből a maffia kft-ből.
verőce21
Amint az agyalágyult ballipsiket elnézem - akiknek harakirit kellene elkövetni, nem még okoskodni -, nem fogják engedni, hogy egy értelmes, praktikus, a realitás talaján álló, ideológiailag nem elkötelezett, ellenzéki elit kialakulhasson.
Magyarország fejlődésének nem OV és csapata, hanem a lipsizmus az akadálya.
1magyar
Nem is akar normális keresztény muszlimokat.
Nessy
Már két napja leírtam egy másik cikknél, hogy a Nézőpontnál a FIDESZ 99,9 %-on áll! Tárki kissé visszafogottabb.
Azért egyet nem értek! A rendelőbe, piacon, patikába ,CBA-bam és még sok más helyen az emberek zöme szidja kormányt, mint a bokrot. Elvétve védi valaki. Aztán lelkesen rájuk szavaznak, majd tovább nyaff-nyaffolnak.
Nessy
@verőce21: Árulja már el nekem, hogy amikor senki nem bántotta, miért ilyen elítélő, pocsék jelzőket használó azokkal szemben, akikről úgy gondolja, hogy nem értenek önnel egyet?
Aztán, amikor valaki visszaszól az ön stílusában, akkor meg sértődik, és egyre gorombább lesz.
Még soha nem folytatott értelmes vitát, értelmes emberekkel?
cikicakk55
A hiányzó egyharmadot majd egy törvénymódosítással megoldják.Az biztos,hogy az ellenzék keményen megdolgozik azért,hogy ilyen szar statisztika jöjjön ki.Semmi programjuk,csak egymást vegzálják.Ezzel azt érik el,hogy egy csomó ember bele fásul , vagy bizonytalanná válik. A sok bizonytalan és a marakodás az ellenzéknél a FideSS malmára hajtja a vizet.környezetemben élő emberek,már akik egyáltalán foglalkoznak a politikával,azt tudják,hogy az MSZP-t soha többé vissza, de azt is tudják,hogy a FideSS-ből elég volt.Azt viszont bőven 2/3 nem tudja,hogy akkor kire szavazzon?
verőce21
@Nessy: (15:58) Tényeket állítottam, nem holmi gorombaságot.

Beatrix von Storch pl. a Facebookon arról írt, hogy olyan politikusokra van szüksége Európának, mint Orbán Viktor, nem pedig olyanokra, mint Angela Merkel.
"Szükségünk van az olyan országokra, mint Magyarország, és olyan kormányfőkre van szükségünk, mint Orbán. A világ Merkeljeivel tönkremegyünk."
human
És az illiberális választási törvénynek hála az 1/3-ból 2/3-lesz.
Béla333
@verőce21: 16.05
Már bocs, biztos tudni illene, de ki ez a "Beatrix von Storch" akinek a véleménye ezek szerint nálad mérvadó?
Nessy
@verőce21: Ez is egy vélemény. De van még ezen kívúl több is. Ergo, hallgattassék meg a másik fél is. Tiszteljük a másik véleményét is. Nem biztos, hogy akinek más a véleménye az meleg, hazaáruló, Soros bérenc stb. mint ahogy ma a kormányoldal reagál minden neki nem tetsző véleményre.
papa.49
Sajnos a számolás nem erőssége a fütyisznek, meg a hazugovicsnak sem, az, hogy minden harmadik, az fiúk annyit jelent hogy 10 ből hárman rátok szavaznak hatan meg NEM, persze van akinek ez magas mint vakondnak a kerticsap, de a számok NEM HAZUDNAK, ELLENTÉTBEN A HAZUGOVICCSAL, MEG A FÜTYISSZEL!!!
verőce21
@Nessy: (17:05) Van ott más is! Az Orbánt "meghallgató" EP-ülésen hangzott el.
"Ötszázmillió embert marionettbábuk kormányoznak Európában. (...) A terroristák halomra ölik az embereket Európában, miközben azzal foglalkozunk, hogy Magyarországot pellengérre állítsuk" - jelentette ki a Nemzetek és Szabadság Európája frakció képviselője. @Béla333: Csoda, ha minden harmadik ember a Fideszre szavazna itthon?
verőce21
Megtörténhet, hogy néhány év múlva nemcsak itthon, de az EU más országaiban is, Orbán lesz az utolsó reménysége a bukott Európának...
RonaGyuri
Pontosítsunk; minden III. osztályú választó ...
Béla333
@verőce21: 17.26
Orbán? Mint utolsó esély?
Akkor már inkább a vég!
verőce21
@Horizont: (17:28) Pont itt kell !
Európában mindenhol tudják már. :)
Zeta
Mért mondja még is mindenki azt , hogy nem szavaz a fideszre?
Levendula
A mi családunk több, mint 3 fő, de...
kissé felnőttem
Igaz meg minden ember 333évig fog élni, ébredni kéne nemde?
cs.n.
Ja, és minden második ertéelklubot vagy tévékettőt néz, a többi csak dísznek van.
human
@verőce21: Az, hogy valaki például ért a százalékszámításhoz az nem okoskodás, hanem tudás. Persze aki még százalékot sem tud számolni annak mindenki ellenség aki tud :)
papa.49
@verőce21: Igen tudják és értékén is kezelik az elmehibbantat!!!
qxy
Orbán mondta a hivatalnak.- Na Tárki a zsebed azt mongyadcsak azt hogy minden harmadik...
verőce21
@human: (19:34) Milyen százalékszámításról beszélsz?
Ismerős az a lipsi népszavazási megítélés az el nem ment szavazókra? :)
Lackó50
Én már a felét se hiszem el ezeknek a statisztikáknak. Valamikor régen egyszer engem is felhívtak és akkor kicsit beolvastam nekik. Azóta még véletlenül se hívnak. "B" listára kerültem. Ha így válogatják össze a megkérdezetteket, akkor bármilyen eredményt produkálni lehet. Ezzel csak a választókat akarják hülyíteni és megosztani az embereket. Ez a megosztási politika már csúcsra van járatva az országban. Ezért nincs egységes ellenzék, aki fel tudná venni a harcot a FIDESSZEL. AZ emberek alternatíva nélkül el se mennek szavazni. Így könnyű helyzetbe hozni a FIDESZT. Ha felmerül egy potenciális jelölt, azt azonnal kikezdik. Hogy Botka hova járt nyaralni és milyen órája van, az senkit nem érdekelt, még nem jelölte magát ellenfélnek. Azóta minden baj már körülötte. Nem a kedvencem, de rajta kívűl biztosan van ebben az országban még vagy ezer ember (és nagyon keveset mondtam) akire ugyan ezek elmondhatók, de a hangulatkeltéshez és az emberek megosztásához nagyszerűen megfelel.(amíg mást nem találnak) Az ilyen és hasonló porhintések miatt nem hiszem el ezeket a statisztikákat.
Szókrakész
Úr Isten!
A dk 8%.

Isten tényleg figyel a földi egyensúlyra.
A népesség növekszik, az IQ csökken.
akiéltbenne
Mi a baj ? Én az utobbi 3 évben már találkozta 2 Fidesz szavazóval :-) ! ÉS MINT TUDJUK 3év / 2 az kétharmad. :-)
akiéltbenne
Mi a baj ? Én az utobbi 3 évben már találkozta 2 Fidesz szavazóval :-) ! ÉS MINT TUDJUK 3év / 2 az kétharmad. :-)
Eladott Ország
"Még egy semmiség a végére: de talán jól mutatja a magyar politikában részt vevők viszonyát a valósághoz. Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár így kommentálta a Tárki kötetének megjelenését: „A Társadalmi riport 2016 tanulmánykötet kutatási eredményei, elemzései alapvetően megerősítik, hogy az elmúlt években társadalompolitikai fordulat történt, és pozitív változások indultak meg Magyarországon.” Alapvetően meg, Czibere mester, alapvetően. Ha ráérsz, menj már le egyszer Borsodba, testőrök nélkül, állj meg egy falucska központjában, ahol húsz éve, évi háromszázhatvanöt napon át, napi tizenhat órában ácsorognak a pozitív fordulat felzárkózói, és mondd el szép tagoltan, fennhangon, ki vagy és honnan jöttél. Aztán magyarázd el, hogy is gondoltátok." Ja és ha Borsodba mész kérd fel azt a nagymarha fideszes seggfej haverodat Demeter Ervin kormánymegbízott főtahót, hogy kisérjen el.
Eladott Ország
@verőce21: Az ilyen politikai szűzkurvák, meg legjobb ha befogják a pofájukat, a csúti cigány haverjukkal együtt.
herczeg0210
Akkor ez rohadtul egyharmad! Messze van a kétharmadtól!!!
evacica
Hát akinek ép esze van az biztos nem szavaz erre a hazug tolvaj bandára, akik a csillagokat is lehazudják és a holdat is ellopnák ha elérnék!
kukac50
Aki félre van tájékoztatva vagy beveszi a sok Fideszes hazugságot csak az szavaz a Fideszre. Minden normálisan gondolkodó ember más pártra fog szavazni.
Eladott Ország
Az ilyen "Társadalomkutatási" LÓFASZ Intézeteknek, a Századvég(bél)nek meg a többi közpénzen fenntartott fideszes szarházi intézeteknek, médiáknak, nem kell elszámolni, a közpénzzel csak a civil szervezeteknek. Pedig az ilyen közpénzen fenntartott "intézetek" hazugságokat, fidesz propagandát gyártanak.
nusika
"minden harmadik magyar választó számára a kormánypártok a legszimpatikusabbak.""- szomorú, hogy ennyi tájékozatlan és egyoldalú ember van. Nem tudom elképzelni, hogy nem olvasnak vagy nem néznek mást, csak az orbáni direktivákat halgatják! ...vagy ennyire élvezik ezt a lopás stílust? ...ezek nem járnak orvosnál? ...ezeknek nincs iskoláskorú gyerekei, unokái ? ...még sorolhatnám ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.