Orbán Viktor egészpályás letámadást indított Brüsszel ellen hétfőn, gyakorlatilag terroista-barátsággal gyanúsítva a brüsszeli bürokráciát. A miniszterelnök szerint "Brüsszel nyíltan a terroristák pártjára áll", amit a kormányfő felfoghatatlannak nevezett.

Orbán Viktor hétfőn, napirend előtt a parlamentben azt mondta: az Európai Unió nem Brüsszel, hanem független európai nemzetek önkéntes szövetsége. Magyarország nem Európa-ellenes, sosem volt az, éppen ellenkezőleg: a kormány egy igazi európai álláspontot képvisel, a hatályban lévő európai szerződést védi, benne a tagállamok és Brüsszel közötti eredeti munkamegosztással – fejtette ki, hozzátéve: nem a magyarok álláspontja változott meg, "Brüsszel váltott gúnyát".

Amíg én vagyok Magyarország miniszterelnöke és itt állhatok, addig a kerítés a déli határon is állni fog – jelentette ki Orbán Viktor hétfőn a parlamentben, napirend előtt elmondott felszólalásában. A kormányfő úgy fogalmazott: amíg a Fidesz és a KDNP kormányozza az országot, addig nem engednek Brüsszel zsarolásának és elutasítják a kötelező betelepítési kvótát. "Amíg a polgári nemzeti oldal adja a derékhadat, addig a haza is védve lesz" – szögezte le, a nehéz munkával elért sikerek védelmét ígérve. Orbán Viktor azt is hangoztatta, hogy amíg Magyarország demokratikus alapokon áll, nem fogadja el, hogy Brüsszel lopakodva elvegyen nemzeti jogaiból. Azt is világossá tette: aki támogatja a bevándorlást és lebontaná a kerítést, ismeretlen múltú, identitású és célú migránsokat telepítene Magyarországra, és az emberek, a nemzet, a haza ellenére cselekszik.

Szerinte "Ahmed H. nyilvánvalóan képtelen hazugságai" fontosabbak Brüsszelnek, mint a magyarok biztonsága. Azt is abszurdnak nevezte a miniszterelnök, hogy Brüsszelben ma egy "pénzügyi spekuláns" szabja meg, "merre van az előre". Európai vezetők "hajbókolnak" Soros György előtt, aki megmondhatja, mit kell tennie Európának – fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök közlése szerint ma a magyar emberek többsége úgy gondolja, "Brüsszel fordítva ül a lovon", és nem engedhetjük meg, hogy Brüsszel átvegye az irányítást.

Orbán Viktor előzőleg a nemrégiben zárult nemzeti konzultációeredményeit ismertetve elmondta, a magyarok többsége úgy gondolja, nem engedhetjük meg, hogy Brüsszel betelepítési programokat kényszerítsen Magyarországra. Hozzátette: a többség szerint nem engedhetjük meg azt sem, hogy Brüsszel beleszóljon az adók, a bérek és a rezsidíjak meghatározásába Magyarországon.

"Magyar Magyarországot és európai Európát akarunk" – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő szerint a nemzeti konzultációk lehetővé teszik, hogy az emberek, a választott parlamentjük és a kormányuk közös akarattal cselekedhessen. Az ország mai eredményeinek ez a fundamentuma, ezért sikerült kimenteni Magyarországot a pénzügyi katasztrófából, megfékezni az árakat, százezreknek munkát adni, emelni a béreket, és megindítani Magyarországot a gazdasági fejlődés ösvényén – sorolta.

Szavai szerint "kiformálódott egy új egység, egy új nemzeti egység, egy szellemi, politikai és akcióegység". Ez a gondolat, miszerint "mi magyar Magyarországot és európai Európát akarunk", egységbe fogja a magyarokat, a program élén pedig a kormány áll. – írja a Blikk.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Tudjuk, tudjuk...
Azt is mondta anno, hogy amíg ő a miniszterelnök, addig a felsőoktatás nem lesz fizetős.
Egyébként nem a kerítéssel van baj, hanem vele.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Tudjuk, tudjuk...
Azt is mondta anno, hogy amíg ő a miniszterelnök, addig a felsőoktatás nem lesz fizetős.
Egyébként nem a kerítéssel van baj, hanem vele.
Peller Anikó
Emiatt kár pattogni, az egyetlen dolog amit jól csinál. Mindenki elbukott aki még csak fel sem képes fogni mit jelent a határok védelme.

Természetesen lovagolja is az Únió védelmében tett erőfeszítéseit és nyerni is fogja vele a választást. A civakodó hülyék meg elbuknak. Nekünk meg marad a nyakunkon mert az elmebeteg ellenzék csak azért, hogy ellenkezzen, inkább pártolja a muszlimok százmillióinak bevándorlását Európába.
Cefi
"Szerénység elvtársak, szerénység. Ha valamit szeretek magamban, az a szerénység!"
(Bástya elvtárs)
Sámannus
"a magyarok többsége úgy gondolja, nem engedhetjük meg, hogy Brüsszel betelepítési programokat kényszerítsen Magyarországra. "
Ez Takony és Arogáns elvtársak biznice.
Eladott Ország
Orbán: "Amíg a polgári nemzeti oldal adja a derékhadat, addig a haza is védve lesz". Nincs is szebb annál, mint amikor egy érvénytelen népszavazást meglovagoló dakota vezeti az új egységet. Az ellenség pedig nem más, mint az ország kétharmada. Tehát mindazok, akik nem Orbanisztánban képzelik el a jövőjüket, akik nem nézik szó nélkül, hogy a politika örve alatt kiépült maffia immáron a dinasztia­ alapítás fázisában tart, vagy egyszerűen csak egy normális országban akarnának élni, ahol demokrácia és működő piacgazdaság van. Ők tehát – pontosabban nem ők, hanem mi – vagyunk az árulók, aljas tetvedékek, paraziták és a legfrissebb szakértői elemzés értelmében: kémek is. Orbánék eddig sem nagyon válogattak az eszközökben és most, hogy büdösödik a helyzet, még gátlástalanabbak lettek. Mert minden tompultsága ellenére is kezd gyanakodni a társadalom, hogy valami talán nem stimmel mégse és a lánglelkű vezér talán nem az önzetlen hazaszeretet jegyében harácsol össze minden mozdíthatót. Többekben ott mocorog a gyanú, hogy Mészáros Lőrinc talán nem lett olyan zseniális üzletember hirtelen, talán Orbán Ráhel sem okosabb, mint Kis Mari, vagy Nagy Feri, hanem a papa pozícióját kihasználva áll olyan nagyon stabilan a család. Lehetséges, hogy az Orbán apuka sem a maga eszétől milliomos, hogy a miniszterek elnökének felesége sem a megspórolt konyhapénzből vásárolgat szőlőbirtokokat, földeket, ezt-azt. És akkor ez még csak kimondottan az uralkodó dinasztia és szó sem esett a Matolcsy jegybankelnök beosztottjaként dolgozó legfőbb ügyész feleségről, sem a minden rokon lakjon jól projekt keretében létrejött hálózatról, amelyben mindenki mindenkinek vagy rokona, vagy boldog őse és egy igen szűk kör telepedett rá a döntéshozásra, valamint a pénzcsapokra. Kövér Lászlótól kezdve Matolcsy Györgyön keresztül Áder, Polt Péter és még hosszan lehetne sorolni, ki mindenki rokonsága, házastársa, unokatestvére bukkan fel a moslékosdézsa pereménél.
nyanya001
Orbán: Több millió bevándorlót igényel a gazdaság.
nepszava.hu/picture/116636/normal/465/00465922.jpeg
nepszava.hu/cikk/1131496-orban-tobb-millio-bevandorlot-igenyel-a-gazdasag

Hogy nem szakad rád a mennyezet hát nem te hívtad ide őket te senkiházi hazaáruló !
Most meg jár a pofád ?
Perwool
Hiába zárja le a magyar határt hermetikusan a "népfelszabadítóvezérlőfejeledelmünk", a terroristák nem ott vannak. A terroristák az esetek döntő többségében, az országok saját állampolgárai. Az ország történelmünk során ott tart amikor nem akar senki elpusztítani minket, nincs ellenségünk.Csak az akiket Orbán mesterségesen kreál.Európa alapértékei adottak, alá vannak írva a csatlakozási dokumentumokban. Nem vita téma.
Ha Orbán erről szeretne vitázni, körberöhögik.
A terroristákat a kerítés nem állítja meg, ugyanis, eltervezi a helyszínt, a módszert...Valamint azt is hogyan tud bejutni az adott országba. Ha nem tud a zöldhatáron át, akkor szerez hamis útlevelet, vagy felveszi a kapcsolatot a "benszülöttel."
human
@Perwool: ... vagy bejön letelepedési kötvénnyel Rogán Tóniék bizniszének hála.
Sziszifusz
Ameddig szükséges, addig áll a kerítés. Annak megtartása nem kizárólag Orbán Viktor jogosultsága, úgy hogy ez a kerítés kérdés nem teszi őt életbevágóan fontos személlyé. Lehet másról beszélni, például az állami korrupcióról.
Egyébként, még Botka László is csak akkor bontaná le a kerítést amikor annak fenntartása okafogyottá válna.
Perwool
@human: "Egen" és még mennyibe fog az kerülni a népnek. Mert annak visszafizetését, nem csak a Fidesz-Köpnömkő 1,6m. "hazafi" fizeti vissza. Tudom azt is, hogy nem ennyi a szavazó tábora, mert ugye "gíbicnek semmi sem drága" románok is bele vau-vau a szavazásba.
Peller Anikó
@Perwool: nem értelek mit akarsz ezzel mondani.

Talán azt, hogy jöjjön csak bátran Európába 1000 millió simára mosott muszlimagyú, lusta, semmirekellő, buta, agresszív emberutánzat?

Mit szeretnél elérni? Mert az agyatlanokat értem, de Te?
bakegya
Mindhalálig-úgy legyen-!-ISTEN NEVÉBEN IS TE( és a mészáros zseni)VÉG RENDELKEZEL???-nem lesz rá időd!-menny FOGADD AZ UKRÁNOKAT-azokat is te tessékelted be JÓPÉNZÉRT!!!
Béla333
Biztosak lehetünk benne...:

"Önök biztosak lehetnek abban, hogy amíg a Fidesz kormányon lesz - és ebben az én munkám is ott lesz - addig akármit döntenek Brüsszelben, Magyarországon külföldiek itt soha termőföldet nem fognak vásárolni” – mondta Orbán Viktor 2010-ben."
"Mára azonban a kormány pont az ellenkezőjét teszi, amit ráadásul már a fideszes politikusok sem tagadnak. A földosztással ugyanis közvetlenül és közvetve is fel tudják vásárolni a magyar termőföldet a nem magyar állampolgárságú, tagállami gazdák."
tenytar.hu/hantameter/kulfoldiek_termofoldet_itt_soha_nem_fognak_vasarolni#.WT57B9wlHIU

Ebben is biztosak voltunk!
quadrocopter
Idióta, elmebeteg, ön - és közveszélyes barom-.állat, szabadlábon!
Perwool
@Peller Anikó: Ne robbantgasson senki Európában , ki kell szűrni a radikálisokat ebben nincs vita. De azzal nem vagyunk migranssimogatók, mert nem gyilkoljuk le az összes szembejövő muszlimot. Európában elő sok millió muszlim nagy többsége békés.Ilyen alapon az osztrák öldössön le minden magyart, ha nem akarja hogy ki lopják a szemét a tolvaj magyarok? (Napokba téma volt, hogy kivan írva a sógoroknál"ne lopj" magyarul.)
A kerítés Európában nem oldja meg a bevándorlást és a terrorizmust.A kerítés arra jó, hogy ne Magyarországon jusson át az esetleges terrorista nyugatra, hanem a horvátokon, románokon keresztül. Valamint, nefeledd a Fidesz már beengedett közel 300 ezer menekültet akik mind egy szálig ellenőrizetlenül ki is mentek az országból. Mi magyarok a kerítésünkkel nem oldjuk meg a menekült problémát. Látszatintézkedések helyett el kéne menni mondjuk 200 ezer katonával és kinyírni egy hét alatt az IS-t! Úgy szűnne meg a terrorhullám, ahogy nem létezett 4-5 éve. Meg a menekülthullám is kezelhetővé válna. Persze muszlim nők öltözködését szabályozni olcsóbb is, meg emberveszteséggel se jár. Igaz értelme sincs.
Rendbe tenni a menekültek hazáját, ha már a civilizált világ volt olyan szíves szétb@ni azt.
Úgyhogy, a kerítés nem más, mintegy választási fogás. Szerintem. De ha neked van logikus érved arra, hogy miére jó a kerítés, várom.
moareka
Egyszer Brüsszel meg fog állni,- az biztos-, legalább annyi időre, hogy ezt a hasas minitigrist jól seggbe rugja...
Peller Anikó
@Perwool: Teljesen félreérted a migrációs hullámot. Előszöris le kell választani róla a szálcsa teljesen önérdekű választási kampányát mert a lehető legnagyobb kárt a kettő összemosása okozza.

Csak a kerítés tudja megoldani a migrációs nyomás kezelését. Csak, és egyedül a kerítés.

Kerítés nélkül kénytelenek lennénk lelőni őket. Nem elgáncsolni, hanem lelőni.

Mert ezek most már a kiépített embercsempész és nem embercsempész útvonalakon addig jönnek amíg meg nem állítod őket. Milliók és akár százmilliók is jönnének ha engednénk.

Csak a kerítés képes Európában megoldani a bevándorlást. Mint ahogy Amerikában is.

A kerítés arra jó, hogy ne tudjanak tízezrével betódulni mint amikor a László Petráékat rendőröstül, határőröstül letaposták. A kerítést meg is kell védeni, kutyákkal, tankokkal ami kell.

Magad mondod, hogy másfelé mennek, nem a kerítés felé. De a megoldás nem az, hogy lebontom a kerítést, hanem a többi helyen is meg kell akadályozni a behatolást. Mint ahogy épültek is kerítések máshol is.

Miközben a szemére hányod a bidesnek, hogy beengedett 300 ezer "menekültet" amíg nem volt kész a kerítés ugyanakkor nem érted a kerítés szerepét.

Amint elkészült a kerítés és lezárultak az utolsó (vasútátkelő) lyukak is, abban a pillanatban megszűnt a migrációs nyomás, miért nem vagy képes ezt megérteni? Rohamléptekben, Európában elsőként építette a szálcsa a kerítést. Nem ez a bűne, sőt. Ezért jutalmat érdemelne, ha egyébként nem lenne egy büdös geci.

Most az, hogy erre építi a választási hadjáratát? Hát persze, hiszen nem hülye. Csak lopós.
desiro
Én jobban örülnék egy Gorbán nélküli Magyarországnak.
Klubtag
@Peller Anikó: ...száz aljasságot egy jó elképzelés és annak megvalósítás nem fedi el...átmenetileg jó megoldás, sőt még propagandánakis jó, legfeljebb ez a szerencsétlen ország nem a migránsáradatba, hanem Orbán minden más területen végrehajtott rombolásába fog belepusztulni...
Peller Anikó
@Klubtag: pontosan. A kerítés nyerő. Nyeri vele a választásokat. Miért akarnád összezagyválni a disznóságaival? Az egy külön tárgyalás a rögtönítélő bíróságon.
papa.49
,,Menjünk csak szépen sorjában,, ahogy a filmben is mondták előbb a hazugovicsot kell ledönteni, aztán jöhet a többi elbaszott baromsága amit el kell törölni végleg!!!
Klubtag
@Peller Anikó:..." Miért akarnád összezagyválni a disznóságaival?...
Igaz, bocsika, csak átmenetileg komolyan vettelek: "Most az, hogy erre építi a választási hadjáratát? Hát persze, hiszen nem hülye. Csak lopós."
A lopósságának sem sok köze van a "nyerő kerítés"-hez...mindegy, többet nem reagálok a megnyilvánulásodra, mert még zagyváláson kapsz...és akkor jaj nekem.
verőce21
Mennyi idő kell a retardált eu-nak, hogy nincs ingyen koszt, kvártély ezeknek a romboló ideológiával ideözönlő barbároknak? Vissza mindet az Arab-félszigetre és ott építeni nekik táborokat ahol van kaja, pia, iskola és orvosi ellátás.
Perwool
@Peller Anikó: "Amint elkészült a kerítés és lezárultak az utolsó (vasútátkelő) lyukak is, abban a pillanatban megszűnt a migrációs nyomás, miért nem vagy képes ezt megérteni?"
Ja, ott vannak a törököknél, görögöknél, szlovéneknél...

"Mert ezek most már a kiépített embercsempész és nem embercsempész útvonalakon addig jönnek amíg meg nem állítod őket."
Na, ezeket kellene felderíteniük, megszüntetni, az embercsempészeket nem állítja meg a kerítés.
"De a megoldás nem az, hogy lebontom a kerítést," Gondolom itt a Botka kijelentésére gondolsz.
"Ha megnyugszik a közel-keleti helyzet és az uniós határvédelem feláll, lebontaná a szerb-magyar határkerítést..."
/Botka/
Érthető. A fentiek teljesülése esetén, eléggé feleslegesnek tűnik egy dupla kerítés Európa közepén.

Na és itt a vége...
-A kormány 2 méteres villanypásztorral keríti körül az országot.
–Miniszter úr, ez a migránsok ellen lesz?
–Fenét, csak valahogy meg kell akadályozni, hogy az utolsó fiatal is lelépjen az országból!
Pálinkás Pál
Sajnos ezzel el is viszi a választást!!! Én gyúlölöm a csútit..de nem fogok olyanokra szavazni akik beengednék a söpredéket!!!Inkább nem megyek el..és ezzel az a gond...hogy a normálisabb,orbánt utálók java része így gondolkodik!!!Ergo..mivel a fidesznyikek mennek szavazni...kényelmesen meglesz neki még a kétharmad is!A mi impotens ellenzékünk képtelen felfogni,hogy nem akarunk ide egyetlen muszlim férget sem...azt hiszem az elmúlt évek történései alaposan lerombolták a libsi...álomképet...!
1magyar
Az embercsempészet nagy üzlet, különösen ha megnyerik a vezetőket is milliárdokat beinvesztálva erre.
A nép meg az Istenadta majd kihal mire a vén szarházi vezetők is.
verőce21
@Perwool: (18:50) Még humorosra vett végével sincs igazad a leírtakban. - mert ez a Schengeni határ, ezért fokozott felelőssége van Mo.-nak!

"...eléggé feleslegesnek tűnik egy dupla kerítés Európa közepén." - én inkább azt hiányoltam, miért nem építették meg ezt a kerítést már sokkal korábban? Amikor kiderült, mi leszünk a "belső unió" határvonala.
Peller Anikó
@Perwool: "Ja, ott vannak a törököknél, görögöknél, szlovéneknél..."

Ott jó helyen vannak, az legyen az ő bajuk. Tán azt szeretnéd ha itt lennének?

"az embercsempészeket nem állítja meg a kerítés."

De igen. Egyetlenegy sem akar átjönni rajta, irreleváns a kérdésfelvetés. Nem az embercsempészeket kell megállítani a határon hanem a végeláthatatlan áradatot. A Yugók dolga lenne a hálózatot felszámolni de ez csak álom. Ide be sem teszik a lábukat.

A Botka féle feltételek soha nem fognak teljesülni, mert a probléma globális, a túlnépesedés okozza a háborúskodást valamint a felmelegedést és ezzel a migrációt. Nem várható a migrációs nyomás enyhülése mert egyre több országból akarnak ide nyomulni, egész Afrika és fél Ázsia.

A vicc persze jó, csak nem igaz. Kerítés csak a déli határon van. Ukrajna felé még le lehet lépni.
papa.49
@1magyar: El kell mondjam neked ebben a bizniszben BENNE VANNAK A NAGY KUTYÁK MINT IRÁNYÍTÓK, ez másként nem működhet, néha egy, egy kishalat megfognak, azt fircogtatják a főnök meg ül a légkondis irodájában, és röhög a ,,lebukott janicsáron,, ez a meztelen valóság!!!
JAJMÁR
Nagy bajban lehetnek, hogy en yire frocskolik az egyetlen "hâlâs tèmat. Úszunk a félelemben. De a kerítés âll. Hála orbànnak. Amíg ő van minekünk állni is fog. Itt van a "kutya elásva" a mi pénzűnkon.
Desischado
az igazi terroristák a Parlamentben vannak. Remélem, orbán nem sokáig lesz már miniszterelnök. Nem a migránsokkal van itt az igazi baj, hanem az országrabló parazitákkal! Én is azon a véleményen vagyok, hogyha kirtanák az iszlám állam terroristáit, rendeződne a migránskérdés! orbán meg a pokolban dirigáljon, oda való!
Peller Anikó
@Desischado: meg tudod különböztetni ezt a két dolgot itt:

1. téged elüt egy autó vagy átmegy rajtad a villamos és meghalsz.
2. elkapod a pestisjárványt és meghalsz.

Melyik az igazi probléma számodra?
Ördögvadász
@Desischado: a butaság ártalmas, aranyom!

Egy ismert dél-Afrikai, német származású professzor egy érdekes elõadást tartott Németországban az új világrendrõl. Nagyon érdekes volt.
A végén elmesélt egy pár 'élményt' a hazájáról. Köztudott a dél-Afrikai fehér lakosságot (ezek elsõsorban európai kivándorlók leszármazottai) teljesen meg akarják semmisíteni. Teljesen.
Az új világrend nem akar fehér embert.

Bekopogtak nemrég hozzá, mesélte, és egy hosszú kérdõívet kellett kitölteni.
Pl. kérdezték: hány személy lakik a házban, hány szobás a ház...és még sok kérdés.
Hogy hány fekete 'rászorulót' tudnak beköltöztetni a házába. Ez ott náluk ugyanis napirenden van. A 'rászorulókon' segíteni kell.
Ma náluk, holnap meg nálunk. Te meg csak álmodozz...
volvós
" Orbán: Amíg én vagyok Magyarország miniszterelnöke, addig a kerítés állni fog "

Úristen ezt a csapást !!! Még 2-3 hétig kell várnunk ???
JAJMÁR
@Peller Anikó: ha semmi nem üt el és a pestist is neguszod, akkor is meghalsz.
De hogyan éltél?
Válasutás kerdèse: lehet egy életen át félni, hogy egyszer meghalsz.
JAJMÁR
@Ördögvadász: igazad van. A butaság ártalmas, ez rajtad lemèrhetõ
evacica
Remélem nem sokáig kell élvezni Orbánt, s elmegy oda ahová való!
glorianna
"Amíg én vagyok Magyarország miniszterelnöke" - ezen könnyű segíteni, a miniszterelnökség gyógyítható, múló baj.
kukac50
Ha a kerítés jó akkor miért mondják,hogy Magyarország területén elfogtak 60 migráns vagy 30 migránst? A kerítés arra volt jó,hogy a fővállalkozó sok pénzt zsebre tegye, az alvállalkozó meg nem kapja meg az elvégzett munkáért a pénzét tönkre megy a vállalkozása az aljas fővállalkozó miatt. Bűncselekmény az ha az elvégzett munkáért járó pénzt nem fizetik ki! Orbán erre figyeljen oda,csak annyi munkát kapjon a fővállalkozó amit saját embereivel eltud végezni! Aljasság az alvállalkozó ki nem fizetése!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.