Neked kék plakátok. Nekünk a pénzünk. Nekik a hatalmuk. Nekik pedig az életük. Kár is tagadnunk, az Orbán-féle plakát- és sajtópropaganda megtette a hatását a menekültekkel kapcsolatban. Az egyén háttérbe került, már az elfogadóbbak is fújnak a háború elől menekülő emberekre. Megjelent egy videó a napokban, ahol viszont pont azt mutatják meg puszta tényekkel, amit a Fidesz megpróbál totálisan elfedni: az embert. Yusra Mardini története pár percben látható a videón. Ő az a lány, aki emberfeletti erővel mentette meg 20 ember életét, miközben el kellett hagynia a családját, bár hazájában ígéretes tehetség volt, ahogy aztán a második otthonában, Németországban is az lett. Ő az a lány, akivel te is találkozhattál 2015-ben, ugyanis épp a Keleti pályaudvaron aludt megannyi társával. Ő az, akinek a nevét a köztévé nem volt hajlandó bemondani az olimpián. Yusra Mardini most ismét Magyarországra látogat, hogy versenyezzen 100 méter gyorson. A Fidesznek azonban nem fér bele, hogy efféle...

Forrás: ellenszel.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

100 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nekem ehhez nem is kell elolvasnom a cikket, lol,...:o)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Nekem ehhez nem is kell elolvasnom a cikket, lol,...:o)))
Kookas
@karma1: nekem sem... jó érzésű ember már régóta utálja ezt a vezért aki szétverte és le amortizálta az országot!!
karma1
@Kookas: Aki kivulrol ralat, mas hirekbol is tud infokat szerezni, na meg a neten is tud kavarni, az tudja, mennyit er a Gazdaallat
Kookas
@karma1: szart se mert azzal lehet a növényeket táplálni de vele még azt se!
desiro
@karma1: @Kookas: Igazatok van, akit érdekel a háttér információ az tájékozódik a tisztán látás érdekében. Ez egy hazug kormány és az egész fityisz.
Jól példázza redvás peti családi pótlék bejelentése.
Az orbán bandát sohasem bírtam, de 2000-ben meg is gyűlöltem őket, amikor 2 hétig sztrájkoltunk. viktorovics olyan kijelentéseket tett amit én soha nem felejtek el.
dr. prédikátor
Én már eddig is kurv ára utáltam, és útálni is fogom ezt a tetű geci cigus fecalicust!!!Rohadjon rá a bűre!!!
nemkati
Amikor az empátia, és mindenféle jóérzés nélküli véleménymondók ezt a történetet megismerik, akkor is, továbbra is képesek lesznek azt szajkózni, hogy "minden migráns megélhetési menekült, bűnöző, csak a jobbélet miatt jönnek ide, nem dolgozni akarnak hanem segélyt, menjenek vissza oda ahonnan jöttek"?

Hát én meg azt mondom, sokan a menekültek közül ezerszer különbek és értékesebb emberek, mint az itteni gyűlölködők!
kokopelli
@karma1: Sajnos az én családomban egy tag sem volt,aki idegennyelvet
tanult,használt vagy akár pötyögött is! Az azonban nem akadályozta őket ab-
ban,hogy nekem elmeséljék a tutit, akár a külföld németajkú országairól,azzal
kezdve a politizálást,hogy "nehogymár ti beleugassatok a mi szabad választá-
sunkba onnan kintről,mint magyarok!" Felvilágosítottam őket,hogy minden buta
marha maga válassza ki a mészárosát",ergo nyitott kapukat döngetnek nálam!
..de a legtöbb férfi történész a családban anno Helmuth Schmitt "hansa sapkát"
kért tőlem! ..Hamburgban éreztem magam M.o-on a sapkák árnyékában!
"desiró": két teljes évet éltem Ferencvárosban bejelentve,kb.akkortól amikor a
Zorbán nyert.Ment a vita a jövőről,és kiröhögtek,mert mnegjósoltam,hogy "a zem-
berek" egymás torkának fognak esni,mivel ezt már más országban is láttam!
A vesztesek ócsároltak,a nyertesek meg sminkelték az új kormány marhaságát,hogy
ne kelljen bevallani saját hülyeségüket! ...ha vigasz,akkor ez nem csak magyar jellem!
"Ki olyan hülye,hogy bevallja hogy hülye?" világ polgárai egybesüljetek,ha kérhetem! :--)
picike1
nem kell sok ész ehhez ha lnek menekülök
Csizmás Kond
Migráncssírató nyafibohóckák !
Mivel tudott dolog mert ti írtátok, hogy a migráncsok nem Magyarországra akarnak jönni hanem csak átvonulni rajta, azt is végre fel kéne fogjátok, hogy a határon lévő kerítés a nyugatot védi az emberáradattól és Magyarországot az azáltal kialakulható politikai hatásoktól. A nyavalygásaitok nem emberszeretetből fakad hanem embergyűlöletből. Aki egyik embert megfojtaná, hogy egy másiknak a kedvébe járjon az rosszindulatú gyilkos, álszent köcsög.
Megvan a lehetőség hogy segítsétek a migráncsot , adjatok szállást neki , etessétek és tartsátok el bejelentve hivatalosan, de azt nem teszitek mert nem a jóindulatoktól vagytok begerjedve hanem a politikai zakkantságotokat igyekeztek összekutyulni az épp valahol felröppenő bármilyen ezirányú eseménnyel. Ami meg a legszégyenletesebb az egészben hogy legtöbben ti is migráncslétből nyafogtok ide vissza valahonnan külföldről, és az itthonélők életét akarjátok a ti sanyarú sorsotokhoz hasonlóra alakítani, másnak a nyakára akartok hozzátok hasonló gazdasági tekergőket ráerőltetni.
papa.49
Nincs min csodálkozni ez már a Rákosi féle magasságokban jár, a gyűlölet, a hazugság!!!
quadrocopter
@Csizmás Kond: Primtív ökör! Aláírtunk egy csatlakozási szerződést, melyben nem csak az uniós euromilliárdokról volt szó!
Hány ember munkáját vették el a menekültek?
Százezrek vonultak át az országon, hány bűncselekményt követtek el?
Te primkó háromnegyed-ázsiai!
nemkati
@Csizmás Kond: Vagy hazudsz, vagy nem vagy képes gondolkozni.
A kerítéssel 0rbán nem a nyugatot akarja védeni, hanem azt nem akarja, hogy neki kelljen foglalkozni a menekültekkel. Pedig kap ehhez elég pénzt az úniótól, de abból csak filléreket költ a menekültekre, a többit ugyanúgy lenyúlja, mint a mi pénzünket.

A menekültek szállásáról, etetéséről, a hivatalos eljárások lefolytatásáról, esetenként a jogvédelméről az államnak, és nem a civil társadalomnak és a segélyszervezeteknek kellene gondoskodni. Úgyhogy mégegyszer ne mondd, hogy aki védi őket, az fogadjon be belőlük a saját otthonába. És bizony, azt az embert, amelyik nem képes a menekültekkel kapcsolatos feladatait elvégezni, sőt ahol csak tud árt nekik és megalázza őket, mert süt belőle a gyűlölet, azt minden emberséges érzületűnek joga van gyűlölni. Aki a másikat, például a menekülteket megfojtaná egy kanál vízben, az meg te vagy, és a hozzád hasonlók.

És te honnan nyafogsz az itteni menekültek ellen? Magyarországról, vagy külföldről?
Nessy
Anno is gond volt a berlini olimpián a Hitlernek nem tetsző olimpikonokkal.
magyarbakancs
"az itthonélők életét akarjátok a ti sanyarú sorsotokhoz hasonlóra alakítani, másnak a nyakára akartok hozzátok hasonló gazdasági tekergőket ráerőltetni."
Ki és hol nyilatkozta ,hogy itt migránsokat akar betelepíteni mint magyar politikus.?
Az ,hogy te és Fideszes haverjaid ez kántálják még nem igaz.
Cigány ki itt él dolgozik?
magyarbakancs
@nemkati: "Vagy hazudsz, vagy nem vagy képes gondolkozni."
Nem hazudik csak fideszes és ért is hozzá ,hogy fideszes legyen
nemkati
@Csizmás Kond: 0rbán, és szolgái akik feltétel nélkül magukévá teszik ocsmány nézeteit és végrehajtják parancsait, az égvilágon senkit nem akarnak megvédeni, se a nyugatot, Európát, se Magyarországot, a gyűlölet plakátkampányukkal kizárólag a saját hatalomban maradásukat védik.

Ha hiszel Istenben, a mennyországban és a pokolban, és abban, hogy életed utolsó órájában Isten mond feletted ítéletet, akkor tudd, hogy a pokolra fogsz kerülni. Mindazért, amit ellenünk és a védtelenek ellen elkövettél. Hogy itt gyűlölködsz a liberálisok, a kormányt bírálók ellen, szajkózod az embertelen és hazug propagandát, és, bár imádott kormányodnak köszönhetően jogosan, arra az emberre szavazol más országból, aki egyike a valaha volt legaljasabb vezetőknek.
magyarbakancs
@nemkati: Csizmás kond- nak én meg mutatom a purgatóriumot ha gondolod.
tudok egykét trükköt
gulyasgyula
@nemkati: ..Egyet mondjál meg légyszives ..Hány menekültet kell befogadni csak ne hogy 1280-an mond mert az mese ..Naponta jönnek 100-val ezrével ..Hol a vége ?? Ki tudja megmondani ?? S E K I !!! Annyian jöhetnek a jobb élet reményében itt is olyan nyomor lesz mint ahonnan eljöttek ...Akkor mit kellene tenni a jelenlegi helyzet megoldására ??? Ja nem vagyok fideszes csak egy egyszerű családja jövőjét féltő ember ..
nemkati
@magyarbakancs: Hát, akkor te vagy az Isten! :)
magyarbakancs
@nemkati: Nem vagyok isten.
Vagy mégis, fel villanyozódtam a dicséreteden.
Cefi
Miért van itt ilyen büdös? Ja, itt a szőröstalpú román szekukotorék @Csizmás Kond: Miért nem a saját hazád dolgaiba ugatsz bele? Ja, mert hazátlan vagy. Akkor okádj romániába.
dr. prédikátor
@Cefi: Ez egy mocskos szőrőstalpü hazátlan bozgor.Ide ette a rosseb ,itt élvezkedik!!!Ez egy tetű geci!!!
nemkati
@gulyasgyula: Nos, akkor felvilágosítalak, ha már azt gondolod, hogy erre a kérdésre én tudom a legjobb választ. Jó, nem mondok 1280-at. Pontosan 1294 menekültet kellene nekünk nem befogadni, hanem a velük kapcsolatos eljárást lefolytatni. Végül max 1294 menekültet kellene befogadni, de lehet, hogy ennél kevesebbet. Ez számodra biztosan akkora szám, ami veszélyezteti a családod jövőjét, de ha így gondolod, akkor ne győzködd az agyadat! A hiba a valóságban van.

Ami meg a menekültek célországát illeti, azt jó lenne, ha mindenki felfogná már végre, az nem Magyarország. Magyarországra egyre kevésbé vágyik bárki, az itt élők közül nagy számban inkább elmennek innen, még nagyobb számban csak elvágyódnak. Ezt érte el ez a kormány 7 év alatt.

Hogy 0rbán és bandája nem tudná megoldani a befogatott menekültekkel esetlegesen kapcsolatos problémákat, azt megértem. Ellenük való gyűlölettel nem sikerülne. De az únió többi országában meg fogják oldani. Akik meg egy eliszlámosodott Európától rettegnek, azoknak az agyában valami - számukra - ijesztő kórság ütötte fel a fejét, sürgősen tisztítsák meg az agymosástól - ha élhetek egy ilyen képzavarral. :)
maci0427
1990 óta, a "genszterváltás" óta egyik pártot sem szeretem ! A fizetésem meg talán Oszkó Péter pénzügyminisztersége alatt volt sokkal jobb,amikor kitalálta és bevezette a szuperbuttót a fizetéseknél...! Vajon mi lehet most vele,nem hallani róla a baloldalon,legfeljebb Bokrosról.../brrr/ !
nemkati
@magyarbakancs: Próbálok visszaemlékezni arra, hogy melyik nevű kommentelő miket szokott írni, bizonyos dolgokról mi a véleménye. veled mindig bajban vagyok. A magyar, az rendben van. (még jó, hogy nem nemzeti). De ez a bakancs, valahogy nem a túrázó jut róla eszembe. :)
Akkor meséld el lécci, milyen egy magyar bakancs?
Csizmás Kond
@nemkati: Most látom létszer írtál...
szóval te fújod a magadét és haragszol ha más is azt teszi...nem vagy egy kissé önző ?
..persze hogy nem nyugatot akarta védeni de azt védi, és azt teszi amit kell...mert a szarháziaknak az sem tetszett amikor átengedte az országon...akkor is óbégattak és most is..te pedig beálltál a kórusba és velük szólózol.
Csizmás Kond
@quadrocopter: ...az írás rád is szólt görény...beugatsz mint a kóborkutya.
quadrocopter
@Csizmás Kond: Mitől fosol, kis csiga? Csak nem az 1294 főtől?

Új uniós kvótarendszer: háromszázhét menekültet kell befogadnunk ...
mandiner.hu/.../20150513_uj_unios_kvotarendszer_307_menekultet_kell_befogadnu...
qxy
Üzenem a cikk írónak.
Sajnos elkéstél. Én már akkor útáltam ezt a kis ondó maradékot amikor az átkosban első alkalommal elhívták egy kis hétvégi bulira és hányta a nagy okos dolgokat hogy mit akar csinálni gyerek fejjel. Már akkor mondtam neki hogy az ilyen embereket szaporítani kellene. Meg tapsoltak. De folytattam,.- elásni nyakig, és vaslapáttal, ami kilóg , durrrrr.
Csizmás Kond
@quadrocopter: ..ott pofázz ahol megkaptad a kvótasorszámot görény.
kokopelli
@Csizmás Kond: ..ti csak ne védjétek meg a nyugatot,mert akkor az is beledöglik!..halálra védeni! :--)
A csóró magyar segédmunkás szertné a nyugaton élő nagybácsiját megvédeni?
A kerítés egy orbáni trükk volt,ami legalább megoszthatta a magyarságot,amíg
ők tovább lophatnak! Ha a kutyus gumicsontot kap,el van vele hetekig!
Addig ameddig tömegével menekül a lakósság nyugatra,addig nyugodt lehetsz!
Ugatsz,mert te elpasszoltad a sanszot? Selbst Schuld! Maradj Erdélyben és í-
rogass tovább,legalább nem döglesz éhen! :--)
U.i: A jelmezedett változtasd meg,mert nincs Farsang! Röhejes !! :--) :--)
Csizmás Kond
@kokopelli: ...jobb ha csipet tetetsz magadba mert még lelő valaki...
nemkati
@Csizmás Kond: Megint csúsztatsz, vagy hazudol, vagy nem jól tudod. Ez az eredménye annak, ha szájtátva hallgatod és beveszed 0rbán hazugságait. Nem a határon túli magyarok érdekét nézi, nem az ő érdekükben tesz bármit is, kizárólag a szavazataitokért. Legalábbis el kell fogadnom, hogy valahol Romániában élsz, annyian mondják, és soha nem válaszoltál erre a kérdésemre, nem cáfoltad. Vajon miért nem járkál Szlovákiába, Ukrjnába, Szerbiába, Horvátországba, Szlovéniába, Ausztriába? Mert Romániában van a legtöbb potenciális magyar szavazó, aki őt fogja választani.
"a szarháziaknak az sem tetszett amikor átengedte az országon"

A "szarháziaknak " nem az nem tetszett, hogy átengedte őket az országon. Az nem tetszett, ahogy átengedte, ahogy itt bánt velük, ahogy kijátszotta őket. Te ezeknek tapsoltál, ezeknek az embertelen, aljas tetteknek. Szégyelld magad! És az igazságot mondd, ne azt, amivel megbíztak, úgy leszel hiteles.
Csizmás Kond
@nemkati: ...miket beszélsz összevissza...ki beszélt itt határontuliizéről ,
...és hogy hol élek én ???...na találgass..:))
...ja, és az nem tetszett hogy átengedte...há most nem engedi át és az nem tetszik...ez elég zavaros nem ?
kokopelli
@Csizmás Kond:
...mezítelen perverz kivont karddal a szőnyeg alatt :-)
Humoralizálni próbálsz? Ne eröltesd,mert leß@rod a csizmáidat !
Az "chip" és nem csip!... Vetted?
Nálad két "chip" az egy csirke? ..csip-csip..? :--)
tényleg kevés vagy,észkombájn ...! :--)
Csizmás Kond
@kokopelli: ...vess magadra..én szóltam.
Cefi
@Csizmás Kond: Otthon ugass orbánszarosszájú szeku-csicska.
Továbbra is aktuális:
propeller.hu/itthon/3294889-kik-csizmas-kondok-kikbol-van-ketharmad
nemkati
@Csizmás Kond: Nem, az soha nem volt probléma, hogy átengedte őket. Attól csak te és a hozzád hasonlók rettegtek, hogy ha beengedjük őket, akkor itt is maradnak. Eszük ágában nem volt ebben az embertelen országban maradni.

Itt élsz tehát Magyarországon? Ide települtél Romániából? Vagy mi van? Akkor még inkább elítélendő, amiket mondasz. Ezért jöttél? Ma már Romániában sokkal jobb élni, mit itt. Megkockáztatom, van, aki innen oda megy lakni.
kokopelli
@nemkati: (11:29)
az baxa a Zorbán csőrét,hogy nyugatról nem hozhat voksokat! Azok le-
ß@rják a pofáját,mert van melójuk,bérlakásuk,rendes EÜ biztosításuk, és
egy pici szerencsével és szorgalommal jövőjük is A következő generáció
ill a gyermekeik már olyan körülmények között nőnek fel,amit egy "ember"
megérdemel! ..orbáni demagóg dumával még senki nem lakott jól!
Csak meg kell őket hallgatni,és kicsit megerősiteni saját példákkal! Érdekes,
hogy milyen érdeklődéssel figyelnek oda,ha az ember a saját biográfiájából
egy hangyányit "közread"! A kis gyerekek már sokszor fordítanak is a mamá-
nak bevásárláskor,mivel ők már a magyar mellett a másikat is jól beszélik!
Jó hallani...! :--)
Csizmás Kond
@nemkati: ...én nem települtem, te igen ?...vagy miért nem tudsz szabadulni ettől a hülyeségedtől ?
..miért nem gondolod vagy hiszed hogy a gólya költött, ha már csak azt tudod elképzelni, hogy csak te születhetsz itt?
kokopelli
@Csizmás Kond: (11:45)
Kérdeztelek keresztezett "macskagörény"? :--)
Csókolj tomport,mert felverem a béredet..
.Ft vagy Lej (Leu?) vagy már € ?
Csizmás Kond
@kokopelli: ...szórakozz a fajtáddal köcsög...vagy már azok sem állnak szóba veled ?
nemkati
@Csizmás Kond: Megint egy hülyeség, hogy én azt képzelem, hogy csak én szülhetek itt. Hogy jutnak az eszedbe ilyen feltételezések rólam?
De válaszolj igennel vagy nemmel. Magyarországon születtél? És most is itt élsz? Pontosítok: a mai Magyarországra gondolok, nem a Trianon előttire.
Csizmás Kond
@nemkati: Katica, miért vagy annyira kíváncsi a születési helyemre...csak nem vagy valami megbízott...netán feleségül akarsz jönni hozzám ?.
..éshamár...te miért nem írod ide ki a címedet ?
qxy
Gyertek inkább ti is és igyunk egy akármit és le van szarva Orbán . meg a többi szarfaszú
nemkati
@Csizmás Kond: Már megmondtam, Budapesten születtem, és azóta is itt élek. Ez nem érdem, csak tény. Tőled még ennyit se kértdeztem (város, település), csak az országot.

Feleségül vennél?
Most el kell mennem itthonról, este megnézem, mit válaszoltál.
Csizmás Kond
@nemkati: ..jó akkor este kérdezz újra...:)
kokopelli
@Csizmás Kond:
Darwin "Karcsi" szerint a macskák,kutyák...azok fajok!A különböző emberek
egyetlen fajhoz (bocs,hogy téged is esetleg beveszlek) tartoznak,
...akkor is ha olyan degeneráltak,hogy ß@rosmacskáknak álcázzák magukat!
Igaz,hogy a macskáknál nem tudni,hogy a "macsek" román vagy magyar,de
tulképpen nyóc! :--)
magyarbakancs
@nemkati:"Akkor meséld el lécci, milyen egy magyar bakancs?"
Nem vagyok egy épületes látvány 185 cm magas ősz ,kétszemű és 140-kg.
De szeretem azoknak az elvakult gyagyás emberek hátsóját képletesen meg billenteni ki okoskodó,nacionalista,propaganda dumát löki mindig.
Kicsit megtévesztő tudom de ez a MAGYARBAKANCS direkt van.
Különben nagyon szeretem az embereket a munkámban munkán kívül nem szeretem az egyen embert,és haverkodni.Meg adom a emberi tisztességet mindenkinek.
Talán kielégítettem megtisztelő érdeklődésed.
gulyasgyula
@nemkati: ...Kati ! Te nem politikus vagy véletlenül mert naponta jönnek számolatlanul a bevándorlók az Olaszok már bele fulladnak és nekünk még mindig csak 1294 -et kellene befogadni ...A többivel mi lesz ?? Vagy máshol emelik a befogadandók számát csak nállunk nem ?? 1294-nél most több bevándorló van Magyarországon csak nem reklámozzák .A hajdani FÓTI gyerekvárosban fiatalból több van ..Jogod van hinni Brüsszelnek de én nem hiszek ..Itt már régen nem csak az iszlámról van szó , csak mi a jéghegy csúcsát látjuk a sok Afrikai bevándorlót hova teszed ..Hozni fogják magukkal a trópusi betegségektől kezdve a nyomor minden formáját ... NE NEKEM LEGYEN IGAZAM ..DE 5-10-ÉV ÉS NEM FOGSZ RÁISMERNI EURÓPÁRA ...
nemkati
@Csizmás Kond: Itt vagyok, jöhet a válasz.
nemkati
@magyarbakancs: De aranyos vagy! :)

Nem pont arra gondoltam, hogy magadat írod le, de köszönöm a bizalmat! Azt tudtam, hogy rendes ember vagy. :)))
Arra gondoltam, hogy valami kedvenc magyar bakancsról fogsz írni, mint például a nem magyar SWAT bakancs. :) De így is jó. :)
nemkati
@gulyasgyula: Gyula! Eszem ágában nincs politikusnak lenni. De elképeszt az a rettegés, amit itt produkáltok menekültügyben. Érdekes, hogy tízezrek mennek tőlünk nyugatra és északra, de ennyi siránkozást nem hallani, ott gondolkoznak és dolgoznak a megoldáson, miközben rengeteg menekült elhelyezését és beilleszkedését megoldják.

Ne legyen igazad, de attól még bekövetkezhet amit vízionálsz. Nem vagyok politikus, vagy történész, vagy nemtommi, de én úgy gondolom, hogy a mostani nagy vándorlásnak és menekülésnek a klímaváltozás az oka. Azokon a területeken ahonnan a menekültek érkeznek, lassan de fogyatkoznak az élhető helyek, sivatagosodnak el területek, és nekem az az érzésem, hogy ez lehet a probléma gyökere. Ahogy az emberiség létszáma nő, az élhető területek mérete úgy csökken. A kínaiak is azért keztek el évekkel ezelőtt ide szivárogni, mert Kínában már nem férnek el. És igen, elképzelhető, hogy egyszer ennél a mostaninál sokkal nagyobb számban fognak ide emberek érkezni a világból. Akkor mit csinálnál, mit szeretnél, hogy a kormányok csináljanak? Ott fogtok állni és egyenként lelövitek őket? 0rbán már most kezdi lövészetre tanítani az általános iskolásokat.
gulyasgyula
@nemkati: ..Csak hogy tud a nyugati Tv hazudik 18-éve Német házaspár a szomszédom és egyáltalán nem akarják amit Shulc vagy Merkel csinál .. Ma mentek haza mert a gyerekeik szerint veszélybe van a házuk /feltörik / ..900 km-re tőlünk félnek a migrásoktól ..Most Olvastam Tóth Norbert nemzetközi jogászt várható hogy a KVÓTA határozatot beépítik a DUBLIN III rendeletbe és tömeges bevándorlás esetén //ami most is van // egy előre meghatározott kulcs szerint fogják elosztani az érkezőket ..El lehet feljeteni az 1296-os számot ..Én elfogadom hogy elfogynak az élhető helyek , igaz jelenleg még erős egészséges fiatalok jönnek ,de TE-Ti is mérlegeljétek hogy Európa nem tudd ennyi embert eltartani ..Igaz hogy vizünk van bőven de amiről mindenki hallgat a magas NITRÁT tartalom miatt ihatatlan egyrésze ..Az élelmiszer a lakhatás az energia stb ..Ki és miből fogja ezeket biztosítani .???.Mert a multik nem fogják abban biztos lehetsz ..Ezer kérdés amire nincs jó válasz ..
cikicakk55
@quadrocopter: Sokat! nagyon sokat! Ettől függetlenül tudjuk,hogy nem Magyarország a célállomásuk.A gond csak az,hogy már Merkel sem olyan lelkes, az Osztrákok szintúgy, a Franciák is a hátukra púpnak.Az Angoloknak már a magyar is csak a bajt okozza(,bár nem tudom,hogy az angol drága krémmel kezelt kis kacsók,hogy fognak az éttermekben fekete mosogatni? vagy a szállodában drága parfűmmel behintve budit pucolni. Lehet,hogy kénytelenek lesznek még is csak a magyarokat elviselni? Esetleg,hogy lássák a jóindulatot bennük,majd talpig burkában a Szírek dolgoznak majd az alja munkában?
cikicakk55
Engem Orbán nem tudott gyűlöletre uszítani.Orbánt az első pillanattól kezdve nem szerettem és ez kifejezetten kedves vélemény volt részemről. Teljesen tisztában vagyok vele,hogy Orbánnak kifejezetten jól jött a menekült válság. Az érzékeny fülűeknek írtam,hogy menekült.Én a menekülteket családként tartom számon. Apuka,anyuka, és igazoltan,hogy hány gyermek az övék.Ezeket a családokat be kell fogadni,mert az anyák és az apák a gyermekükért élnek. A sok egészséges 18-45 év közötti jó erőben lévő,egészséges kigyúrt férfiról soha nem fogom elhinni,hogy egy percet is rettegett,vagy nélkülözött a hazájában,amelyiket bombázták. Ezek a bátor ifjak inkább maradtak volna otthon és védték volna a hazájukat. Úgy igazságos a menekültek elosztása,ha a menekülteket osztják el. Nem hiszem el,hogy nem elég rájuk nézni és látni a szemükben a félelmet,a rettegést.A vágyódást a bombák,fegyverek nélküli világba.Ők menekültek és bennük bízom is.Megszenvedtek azért,hogy az életüket most már békében éljék le és a gyermekeik is boldog felnőttek lehessenek.
Csizmás Kond
@nemkati: ...nincs szándékomba mostanában nősülni...:)
nemkati
@Csizmás Kond: jajj, nagy kő esett le a szívemről!
Csizmás Kond
@nemkati: miért jajgatsz ...a lábadra esett ?
kokopelli
@nemkati: Most Kati vagy,vagy Nemkati! Én angyalföldi angyal vagyok,voltam, ás maradok!!
Jelentkezhetem én is? .. :--)
Csizmás Kond
@nemkati: ...van értelme sértődősködni ?
kokopelli
..voltam jó párszor hivatalosan (régen) az NDK-ban!
Ott hallottam a szokásról.
...amikor valaki beállt a sor végére, megkérdezte:
-mit árulnak Genosse?
-nem tudom!
-mindegy szükségem lehet rá.. :--)
verőce21
Geopolitikai fontosságunk nő. Ezt talán nem árt tiszteletben tartani. A Pireneusok mellett a Kárpát-medence volt mindig Európa végvára. A Pireneusok az arab időkben, a Kárpátok és a Kárpát-medence a török időkben védte az idősödő kontinenst.
A mai időkben megint erősödik ez a szerepkör, két okból: a földrajzi helyzet és logisztikai szempontok. Közlekedési csomópontok, a balkáni útvonal miatt, és természetesen politikai akaratból és felismerésből.
magyarbakancs
@nemkati: Köszönöm a bizalmadat.
Az ért írtam,hogy nevessél.
Különbem nem szeretem semmilyen ideológiát csak egyet,hogy ha tehetsz másért valami jót tedd meg.
Nem vagyok egy katona természet pedig hivatásosnak készültem csak leszereltek mert politikailag nem voltam megfelelő.
Az ,az az nagy volt a pofám.
libellle
@Csizmás Kond: Mekkora nagy tévedésben vagy. Nem a nyugatot védi, csupán a felsö schengeni határt. Ugye tisztában vagy avval, hogy amikor már serbiabol jut be valaki magyarországra akkor az a schengeni határ. viktorka elösször is beengedett 450 ezret. Egy delutáni telefon-konferenzian ami Merkel Faymann és orbán között történt ugy beszélték meg és ugy egyeztek meg, hogy azt a 3000-3500 menekültet akit orbán belpolitikai okokból a pályaudvaron tart fogva, atveszik az osztrákok és mi. Mit tett a hazug aljas gazember orbán buszok százait irányitotta ide nyugatra. Ezt én láttam ugyanis akkor voltam utoljára Magyarországon és láttam meggyözödtem erröl. Ezert van az, hogy orbán szava attöl a naptól nulla értékkel rendelkezik Senki de senki nem hisz el neki egy betüt sem. Becsülete nincs. Csupán majd várd ki a végét amikor már nem tudja elcsalni manipuláltatni a válsztást, Magyarország egy teljesen eladósodott ország lesz, ahol bizony meg kevesebb ember marad. Neked sem lesz jobb ott Romaniaban mert nem fog tovább folyni a pénz ugyanis üres a kassza.
libellle
@gulyasgyula:" Egyet mondjál meg légyszives ..Hány menekültet kell befogadni csak ne hogy 1280-an mond mert az mese ..Naponta jönnek 100-val ezrével" Akkor minek kellett a kerités? ès nallatok maradnak? Ki akar tndérországban maradni. Most akkor forditsuk meg a helyzetet, tölletek százával ezrével jönnek ide nyugatra a polgárok. Nem azert mert a gránatok ,bombák hullanak a fejükre, hanem mert nem tudnak ott megélni vagy nem olyan jól. Akkor mondjuk kérdezzük mi is hogy hát hol ennek a vege?.
mackoka46
Orbáncot megszállta az ördög, ettől lett szégyentelen botrány ország a hazánkból.
libellle
@gulyasgyula:" csak hogy tud a nyugati Tv hazudik 18-éve Német házaspár a szomszédom és egyáltalán nem akarják amit Shulc vagy Merkel csinál.. Ma mentek haza mert a gyerekeik szerint veszélybe van a házuk /feltörik / ..900 km-re tőlünk félnek a migrásoktól" Schulc az Schulz, amennyiben a szomszédaid nemetek és nem akarják a két általad emlitett nevet. ( csupán annyit nallunk nem orbanistán van nállunk a kormány dönt nem pedig egy személy) az akkor irhatom neked, hogy azok sajnos a volt kelet-németek. Természetesen nehogy ugy legyen , hogy elfogult legyek, azok közül is azok akik a pegidának éljeneznek és az AFD-re szavaznak. Agymosott hülye volt szar komcsik. Akik viszszasirják a volt DDR-t. A betörésekröl annyit, hogy 3-4 honappal ezelött több mind másféléves megfigyelés után elkaptak nem a tartományokban hanem az egész Németország területén 70 bandát. Abból bizony nagyon sok volt a magyar , román bolgár és lengyel. Ezek szervezett betöréseket végeztek. Végül is igaz mind menekült volt vagy migráns.
libellle
@gulyasgyula: Még valamit, a nyugati tv nem hazudik. Ugyanis paar száz adót lehet hallgatni és ahogyan irtam nem orbanistan van.
libellle
@verőce21: honnet másoltad ki? Ezenkivül amennyiben minden olyan fontos akkor miert menekülnek hazádból ide nyugatra a polgárok. Eszetlen!
Cefi
@libellle: Nincs igazad. Azt írod:"miért menekülnek hazádból..."
A hozzászólásai alapján ez nem a hazája, csak itt lakik. Szintén a hsz-ei alapján pedig hazátlan.
Pálinkás Pál
@quadrocopter: Nos...annyi bűncselekményt,ahányan voltak,ugyanis érvényes vízum nélkül törtek be az országba!!!Ó..hogy oda ne rohanjak...sokszázezerből akad egy sportoló is!!!Aki mellesleg nő,akiket a védenceitek állati sorban tartanak...sokkal több cikket lehetne írni azokról,akik halomra gyilkolásszák az embereket,nőket zaklatnak...nem kell ilyen fgéreg társaság Európába,bármennyire is akarjátok libsik!!!
Csizmás Kond
@libellle: ...ember, te lehallgattad a telefonjukat ???
kokopelli
@Csizmás Kond: Hülye görény! A kerítés nem véd senkit,csak elterel nyugat felé!
Úgy ahogy a Zorbán és fizetett csatlósai is csak terelnek! A lóvét
is nyugat felé! Te is román létedre,csak nyugat felé kukkolsz! Tetüke!
kokopelli
@libellle: Tegnap a "3Sat"-on (németnyelvű közös catorna Schweiz,Austria,NSzK) volt egy
egy órás adás (németül) "Agnes Heller"-rel ill. a schweizi újságíróval Yves Bossart-al,
amiben akár a jelenlegi magyar helyzetet is érintették! ("Sternstunde der Philosophie")
A fiatal srác megdöbbentően sokat tudott a magyar helyzetről,amíg a Heller Á. nem
szapult senkit,csak az eseményeket taglalta!
"Az ember szeme már mindenhova betette a lábát!"...:o ((
libellle
@kokopelli: Láttam, egy részét csupán. Mindig azon gondolkodom, hogy amikor még Magyarországra jártam sürübben ( foglalkozásommal fügöen) Nagyon sok emberrel találkoztam aki elég jól beszélt németül söt olyanokkal is akik nagyon jól beszélik a nyelvet. Amit nem értettem, hogy ezek közül csak kevesen nézik a német nyelvü adókat. Igaz mindegyik ele´gedetlen volt az ottani helyzettel. Bár bankokban és multiknal voltak állásban.
libellle
@Csizmás Kond: Nem hallgattam le ellenben egy jó hete volt egy több mint kétórás müsör ahol Faymann Merkel és több osztrák mint német politikai tanácsadó miniszter nyulatkozott a menekült kérdésben és tisztázni kivánták orbán szerepét is a témában. A lényeg annyi, hogy egy diplomatikusan körülirt lényege is volt a müsörnak. Mégpedig, hogy orbán putin parancsát teljesiti, ugyanis putin már régóta gyengiteni szétzilalni akarja Europát.
Csizmás Kond
@libellle: ...orbán putin ...műsöre...:)...ők mindenképp ezt kell állítaniuk...mert ez a politikájuk, de az még nem bizonyíték a valóságra.
Amúgy európa keleti felét épp a nyugat baszta tönkre amerikai segédlettel...beleértve ukrajnát és az orosz konfliktust.
kokopelli
@libellle: én két helyen lakom,sőt három évet egyfolytában a Franzstadt-ban
..Ferencvárosban,bejelentve,magyar EÜ kártyával,amit nem is használtam,rész-
ben Ft-ban fizetett nyugdíjjal,de valahogy...nemtoom!! Ezeket a vitákat ott-
hon mindíg kerültem,mert majd az egész rokonság lové a jatt-ban melózott,de u-
gatott a kevés nyugdíj miatt! Láttam az EÜ ellátást,az emberek egymáshoz való
viszonyát,a mindent-tudást,a magyar mártíromságot az évezredes magyarellenes
sirámokat,azután egy "szinpadi balra el"-t csináltam! Lassan elfogyott a levegő!
Nem kell az a "másTV-nézés" odahaza,mert esetleg szembe kellene azzal nézni-
ök,hogy valamit hamisan állítottak! Amikre szájhagyomány után,vagy a királyi
TV-ből információként már megrágva kaptak,az azért csak nem olyan "gömbölyű"!
Ismered a mondást lefordítva:"Ami szerintem(d) nem lehet,az egyszerűen nincs!" :o)
kokopelli
@libellle: Láttad a tévében a sok százéve használt keleteurópai,a házak falára karcolt
"zsivány-jeleket"! Úgy jeleznek egymásnak,hogy milyen a ház veszélyessége,
van-e kutya,van-e több lakója stb! Régi keleti un. "zsivány kultúrát" ápolnak ezek
a bandák! A stricik a csajaikat futtatva,a koldusbandák a lakóházak nem hasz-
nált zeg-zugos pincéit hajlékként használva,a csoportos áruházi tolvajbandák,
az alufóliával kibélelt táskákkal az elektronikus kiléptetők ellen,stb stb.
Ezek mind a keleteurópai rendes dolgos emberek renomáját teszik tönkre! Hol
a magyar királyi TV? Természetesen,hogy a németnek mindegy,hogy magyar,
szerb,román vagy lengyel renitenskedik,mert olyan érdekes nyelven beszélnek! :o ((
libellle
@kokopelli: Na azert itt sem vagyunk egy elvarázsolt világban. Tudod Europa söt a világ egy kis faluvá vált. Vagyis mindenki jön és megy. Most, hogy érdekesen beszélnek az emberek talán nem játszik szerepet. Persze amikor idejönnek és rabolnak betörnek akkor mondjuk, hogy van ilyenekböl nekünk is elég nem kérjük még a török és kelet-Europai bandákat. De hat ez van. Igen a jeleket amiket a polizei már régen ismer. Ezek is nagy szerepet játszottak az elfogásukban. Tja okosságokat és tanácsokat arra, hogy ott a polgárok hogyan álljanak a politkához nem tudok én sem mondani. Ellenben meglepö, hogy mennyien tisztán látják az ottani helyzetet és még meglepöbb, hogy mennyien nem.
gulyasgyula
@libellle: ...Szived joga azt hinni amit akarsz én ezt elfogadom és tiszteletbe tartom ..Attól fügetlenül hogy a legfrisebb egy Német újságírónő aki meg akarta írni az igazat de ellehenítették ...Állítólag elő van írva hogy az Oroszokról , Putyinról hogy lehet írni ...Hidd el minden média hazudik a jövője érdekében mert a ha nem lehuzhatja a rolót ..
kokopelli
@gulyasgyula: a nevét nyugodtan megadhatod itt!
Egyetlen újságot sem kényszeríthetnek,az olvasókon kívűl valamire!
Az olvasók is csak azzal,hogy nem veszik!
kokopelli
@libellle: (17:15)
Soha sem állítanám,hogy álomvilág! Mivel én kisvárosi vagyok (szabad választásból)
és azt is mondják,hogy "nálunk az óra is fordítva jár" ill. az idő is lassabban telik!
Nekem ez az, amit én mindíg szerettem volna! Erdők,hegyecskék,tavacskák az ablak
alatt folyócska a város szélén ...! A vérnyomas normál,a cukor normál stb. stb. :--))
Utazni,világot látni a szabin is lehetett,mint ahogy évtizedeken át éltem ezzel a lehető-
séggel! :--))
libellle
@kokopelli: Nagyszerü és amig teheted élj vele. Utazz amikor teheted. Länder- Menschen - Abenteuer nem csak egy TV- müsör hanem valóság.
kokopelli
@libellle: Hát ez az! Már mögöttem vannak ezek az utak,és mégegyszer
ugyanúgy újrakezdeném! Ha csak előveszem a videókat Mauritiustól ...
Hawaii-ig már meg is győztem magam, hogy "es war gar nicht so verkehrt!" :--))
gulyasgyula
@kokopelli: ...Nem régen olvastam az interneten képpel együt egy intejút készítettek vele nem jegyeztem meg a nevét ..A médiáról meg már megítam szived joga hinni bennük de én már tudom hogy a világon nincs független média ..A Német hölgy esete is bizonyította...
Nessy
Majd megint megtanul a jó nép a sorok közt olvasni. Anno is volt újság, ami így működött. A Szabad Európa rádió is arra volt jó, hogy ezt is, azt is meghallgattuk és az igazság valahol a kettő közt lapult.
kokopelli
@gulyasgyula: ---a német hölgy akkor bizonyítja,ha kiáll a másik oldallal szemben LIFE pl. a TV-ben,
és nem szólóban a neten! Miért nem perelt a bíróságon? stb...stb...stb...
libellle
@kokopelli: Nagyszerü Deine Entscheidung war goldrichtig.
kokopelli
@libellle: a tetü pongyolás vitatkozott velem az USA-ról,amit a Niagarától a Key
Wes-tig bejártam,egyes részeket többször is,a Dél-Nyugatot tucatszor a Canyon-
jaival nagyvárosaival együtt,és az 50.államát egyszer ősszel,és egyszer karácsony-
kor a tűzhányóival együtt!Sohasem számoltam a pénzt,ahogy jött úgy adtam ki! :--))))
Terrmészetesen az asszony is jól keresett,és az volt a mottóm:
"élj első osztályon,és ne az örököseid tegyék azt!" ill.
"Ne te legyél a leggazdagabb halott a temetőben!" :--)))))) Uff!
gulyasgyula
@kokopelli: Mert Ő tudja hogy széllel szembe pisálni nem lehet ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.